Как да се справим с порно за отмъщение

Отмъщението порно, нещо, което на практика не се е чувало преди десет години, наскоро се превърна в известност и спечели много внимание в масовия мениджър.

Основно, но не изключително, е престъпление, извършено от мъже срещу бивши съпруги и приятелки и включва публикуването на интимни снимки и видеоклипове онлайн без съгласието на жертвата.

Това, което влошава нещата в много случаи е фактът, че извършителите често не спират да качват изрични кадри на бившите си партньори - те често добавят и лични данни, като техните имена, адреси и телефонни номера.
Отмъщението-Porn

Основната причина за отмъщението на порно е, както подсказва името, възмездието - по-голямата част от случаите имат излъгани любовници, които изпитват истинска или възприемана несправедливост в края на връзката.

Но има и друг фактор в играта - парите.

Докато голямо количество отмъстително порно се публикува на сайтове за социални медии, много недобросъвестни специализирани уебсайтове се появиха, предлагайки на своите анонимни посетители, които са до голяма степен анонимни, възможността да качват и хостват медии и данни за контакт.

След това собствениците на такива сайтове стартират паралелно други услуги, предлагайки да премахнат съдържанието срещу заплащане на значителна такса.

Не е трудно да разберем защо жертвата на отмъщението порно може да се изкуши да плати при такива обстоятелства - наличието на такъв материал онлайн може да навреди на перспективите за работа (да, потенциалните и настоящите работодатели проверяват бъдещето и сегашния си персонал онлайн), щети нови взаимоотношения, оскверняване на репутацията и оставяне на жертвата да се чувства заплашена с години напред, ако получи бараж от нежелани контакти от тези, които намерят своите подробности в мрежата.

Какво трябва да направи жертва на отмъщение порно?

Колкото и неудобно да изглежда, единственият реален начин да се справим с отмъщението на порно е да се изправиш срещу него и да се справиш с него - мълчанието и надеждата, че то ще изчезне, е малко вероятно да реши проблема..

Най-практичният съвет е:

  • Докладвайте го в полицията възможно най-бързо. Всяко забавяне може да види, че се разпространява.
  • Никога не отговаряйте на заявки за изнудване от бивш партньор или за отмъщение на порно уебсайт. Това не е гаранция, че вашите изображения и други детайли ще бъдат премахнати от интернет, но е гаранция, че ще загубите пари.
  • Свържете се с законни уебсайтове и социални мрежи и поискайте съдействие при премахването на съдържанието, което нарушава.
  • Свържете се с Google - търсачката наскоро заяви, че ще премахне отмъщението порно от резултатите от търсенето, когато бъде поискано.

Как законът може да ви защити?

Въпреки че отне доста време - твърде много време биха спорили - сега Обединеното кралство има специфично законодателство (по-рано жертвите трябваше да разчитат на Закона за съобщенията от 2003 г., Закона за злонамерените комуникации от 1988 г. или Закона за защита от тормоз от 1997 г.), за да се справят. отмъщение порно, съгласно Закона за наказателното правосъдие и съдилищата, изменен през февруари 2015 г..

Новият закон прави порно за отмъщение - определя се като „снимки или филми, които показват хора, ангажирани със сексуална активност или изобразени по сексуален начин или с изложени на гениталиите си, където това, което е показано, обикновено не се вижда на публично място“ - престъпление, наказуемо с до две години затвор за споделяне на материали и десет години в затвора за всеки, който създава изрични снимки без съгласие.

Поддръжка и съвети

Извън правната подкрепа, жертвите на отмъщението порно могат да се свържат и с South West Grid за обучение (SWGL), който управлява телефонна линия на телефон 0845 6000 459, както и уебсайта на revegepornhelpline.org.uk.

Всеки, който желае да се свърже с SWGL, който предлага безплатна поддръжка и съвети, може да го направи с пълна увереност.

Алтернативно, жертвите могат да предпочетат да говорят с някой, който самият той е станал жертва на отмъщението порно, като например Folami Prehaye, който управлява voic.org.uk, сайт, който предлага на жертвите място да споделят своите истории анонимно, както и да получават подкрепа и съвет.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 15 =

Adblock
detector