Cum se instalează un VPN pe Kodi

Cum se instalează un VPN pe Kodi

Trebuie să utilizați întotdeauna o rețea virtuală virtuală (VPN) atunci când utilizați Kodi pentru a transmite fluxuri de conținut. Totuși, uneori, acest lucru este mai ușor spus decât făcut, mai ales dacă nu ești excelent cu calculatoarele.

În plus, există multe dezinformări în jurul VPN-urilor. Din anumite motive, sunt considerate suspecte, chiar dacă există multe motive legitime pentru care o persoană ar folosi unul. În acest articol vă vom explica ce sunt VPN-urile și modul în care funcționează, precum și vă vom arăta cum să instalați și să configurați o VPN pentru Kodi.

Ce este un VPN?

În esență, un VPN este doar o rețea de servere care sunt răspândite în întreaga lume. După ce v-ați conectat la unul dintre aceste servere, fiecare informație trimisă către și de pe computer este criptată. Singurele persoane care știu ce faci tu sunt și uneori, furnizorul tău VPN.

Majoritatea furnizorilor VPN de renume nu păstrează jurnalele activității dvs. Este posibil să fi auzit despre persoanele urmărite de adresa IP a computerului. Acest lucru se întâmplă deoarece ori de câte ori vizitați un site web, proprietarul site-ului și Furnizorul de servicii Internet (ISP) fac notă cu privire la acesta. Dacă site-ul web este compromis sau i se solicită jurnalele vizitatorilor, oricine ar putea folosi un instrument de urmărire IP pentru a afla informații despre dumneavoastră.

O VPN vă împiedică să fiți urmăriți ascunzând adresa dvs. IP reală și oferindu-ți unul temporar. Unele vă permit chiar să modificați automat adresele IP după o perioadă de timp stabilită pentru a reduce și mai mult riscurile.

Desigur, VPN-urile nu sunt infailibile. Nu vă pot proteja de orice malware pe care îl descărcați din neatenție, dar pentru utilizatorii de zi cu zi, acestea oferă un nivel de confidențialitate și securitate pe care nici un ISP major nu îl face.

De ce să folosești un VPN?

Toate addon-urile Kodi pot fi deturnate, indiferent dacă sunt oficiale sau nu. Deși suplimentele oficiale sunt de obicei create cu măsuri de validare stricte în vigoare, în general, suplimentele terțe nu sunt. Aceasta înseamnă că pot exista mai multe vulnerabilități neatinse pe care un atacator le-ar putea exploata pentru a obține controlul asupra computerului.

Deoarece ISP-urile nu criptează datele clienților lor, este destul de ușor pentru cineva să vă intercepteze traficul de rețea folosind un atac Man-in-the-Middle (MitM). Dacă s-ar întâmpla acest lucru, un atacator ar avea acces la întregul istoric de navigare. Te-ar putea forța chiar să descarci scripturi rău intenționate care le permit să-ți controleze computerul de la distanță. Un VPN criptează traficul dvs. și face inutile aceste atacuri.

  Как установить аддон Kodi на YouTube

Este cunoscut faptul că ISP-urile limitează viteza rețelei clienților lor. Acest lucru este, în general, destinat să descurajeze fluxul video online. Cu un VPN, traficul dvs. de internet este ascuns de ISP. Deoarece nu pot detecta că vizionați videoclipuri, este mai puțin probabil să vă accelereze viteza rețelei. Acest lucru poate chiar ajuta la prevenirea bufferării excesive, una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă utilizatorii Kodi.

Unele țări (cum ar fi China) restricționează site-urile web pe care cetățenii lor le pot vizita. Un VPN permite utilizatorilor săi să se conecteze la un server dintr-o țară diferită, ocolind orice filtre web guvernamentale din țara de origine a utilizatorului..

Aceeași funcție vă permite să evitați restricțiile de conținut geografic, astfel încât VPN-urile sunt excelente pentru utilizatorii Kodi. De exemplu, dacă există o emisiune TV care este accesibilă doar oamenilor din Australia, o puteți accesa prin simpla conectare a VPN la un server australian..

Ce VPN ar trebui să utilizați?

Există mai multe servicii VPN diferite pentru a alege, dar este adesea dificil de spus care este cel mai potrivit pentru o anumită sarcină. Unele VPN apreciază cel mai mult confidențialitatea, de exemplu, în timp ce altele se concentrează pe furnizarea unei conexiuni cât mai rapide posibil.

Există, de asemenea, o mână de suplimente Kodi care vă permit să instalați un VPN direct. Cu toate acestea, aceste suplimente necesită adesea instalarea unui software suplimentar cu suport multiplă de platformă decât un serviciu VPN tradițional.

În plus, aceste suplimente se găsesc, în general, în depozitele puțin cunoscute, ceea ce îngreunează găsirea informațiilor actualizate cu privire la starea mandatului. În plus, fiecare supliment pe care îl instalați crește probabilitatea ca unul dintre ei să fie compromis de un atacator. Se presupune că un VPN va crește securitatea sistemului, nu îl va reduce. Din acest motiv, vă recomandăm să utilizați un VPN extern în loc de unul Kodi dedicat.

Pentru a vă ajuta să decideți ce VPN este potrivit pentru dvs., am scris un ghid pentru cele mai bune servicii VPN din 2024. Există ceva pentru fiecare buget și fiecare VPN este revizuit în mod complet în propriul articol..

În următoarele ghiduri de instalare, vom folosi IPVanish. Este una dintre cele mai bune VPN-uri pentru Kodi și funcționează cu fiecare supliment pe care l-am testat. În plus, întrucât IPVanish își menține serverele și infrastructura proprie, oferă viteze mai mari și conexiuni mai fiabile decât mulți dintre concurenții săi.

LECTURĂ DE CITITOR: Economisiți 60% pe un plan anual IPVanish aici.

Instalarea unui VPN pe computer

Dacă utilizați Kodi pe un computer tradițional, procesul de instalare este destul de simplu. Primul pas este înregistrarea unui cont cu un furnizor VPN. Apoi, pur și simplu accesați site-ul VPN și descărcați versiunea corespunzătoare a software-ului pentru sistemul dvs. de operare. Instalați IPVanish pe Kodi

  Kako sigurno izbrisati Kodi addons

Pentru utilizatorii Windows, Mac și Chromebook, configurarea este foarte simplă. După ce software-ul a fost descărcat, instalați-l și conectați-vă cu adresa de e-mail și parola pe care ați folosit-o pentru a vă înscrie. Acum ar trebui să puteți selecta țara cu serverele la care doriți să vă conectați. Rămâne doar să vă conectați la VPN – în IPVanish, puteți face acest lucru făcând clic pe butonul de pe sau Conectați butoane.

Cum să conectați Kodi la un VPN

Pe Linux, lucrurile sunt ceva mai complexe. De fapt nu descărcați un program de instalare, ci totul este configurat folosind linia de comandă. Acest lucru se datorează faptului că va trebui să vă conectați la VPN utilizând protocoalele PPTP sau OpenVPN. Vestea bună este că acest lucru sună mai dificil decât este de fapt.

Majoritatea VPN-urilor vor avea un ghid detaliat, pas cu pas, despre cum să faceți acest lucru, dar trebuie să știți că fiecare furnizor VPN va avea propriile fișiere de configurare. Aceasta înseamnă că nu puteți urmări doar un ghid generic, deoarece nu veți avea acces la fișierele corecte.

Întregul proces de configurare ar trebui să dureze doar câteva minute și, deși este un pic de neplăcere, după ce l-ați configurat corect, nu trebuie să îl faceți din nou.

Instalarea unui VPN pe Android sau iOS

Cele mai populare VPN-uri vor avea o aplicație pe care o puteți instala pe telefon, tabletă sau televizor inteligent. În primul rând, aflați dacă furnizorul dvs. VPN oferă acest serviciu. Dacă se întâmplă, căutați numele aplicației pe Google Play Store sau iOS App Store și descărcați-o. După ce faceți acest lucru, deschideți-l și conectați-vă cu detaliile contului dvs. VPN.

De aici, este doar un caz de selectare a serverului la care doriți să vă conectați și să apăsați butonul Conectați buton.

Deși sunt disponibile servicii VPN gratuite pe aceste magazine de aplicații, descurajăm cu fermitate utilizarea acestora. Unele dintre acestea au fost anterior s-a dovedit a conține malware și poate, dacă este ceva, face ca navigarea dvs. să fie mai puțin sigură.

Instalarea unui VPN pe Raspberry Pi

Puteți instala chiar și un VPN pe „doar sisteme de operare suficiente”, cum ar fi LibreELEC sau OpenELEC. Instalarea unui VPN pe un Raspberry Pi este foarte similară cu instalarea lui pe Linux, dar sunt mai puțini pași implicați. În primul rând, va trebui să instalați OpenVPN. Acest lucru se poate face prin conectarea la un cont ridicat, conectarea la internet, deschiderea unui terminal de comandă și tastarea următoarelor:

Sudo apt-install openvpn

Sudo update-rc.d -f openvpn elimina

În continuare, va trebui să creezi un folder special pentru fișierele VPN-ului tău. Acest dosar poate fi numit orice îți place, dar în exemplul nostru, acesta este „numele meu de apel”. În terminal, tastați:

  Indigo Kodi Addon: Как да го инсталирате и защо трябва да го използвате

Mkdir / home / myvpnfoldername

Numele Cd / home / myvpnfold

Aceste comenzi creează un folder și îl deschid. Ești aproape gata. Apoi, descărcați fișierele de configurare ale VPN-ului dvs. VPN-ul dvs. ar trebui să menționeze unde să le găsiți în ghidul său de instalare Linux. Pentru IPVanish, aceste fișiere sunt disponibile aici.

Plasați aceste fișiere în folderul pe care tocmai l-ați creat. Fișierele .ovpn pe care tocmai le-ați descărcat vă permit să vă conectați la un anumit server. Vei folosi aceste opțiuni pentru a comuta între servere, nu pentru a alege unul dintr-un meniu derulant, cum ar fi în versiunile de Windows sau Mac ale software-ului.

Ultimul pas este să vă întoarceți la terminal și să tastați „sudo openvpn –config” urmată de numele fișierului de configurare pentru serverul la care doriți să vă conectați. De exemplu:

Sudo openvpn –config ipvanish-AT-Viena-vie-c01.ovpn

Vi se va cere să introduceți numele de utilizator și parola IPVanish și, după ce veți face acest lucru, sunteți gata să mergeți. Puteți verifica dacă totul este instalat corect vizitând un site de urmărire IP și văzând dacă arată locația dvs. reală sau locația serverului ales..

Instalarea unui VPN pe un Amazon Fire Stick / Fire TV

Vestea bună pentru clienții IPVanish este că acest VPN este foarte ușor de instalat pe un al doilea generator Amazon Fire Stick sau Fire TV. Multe VPN-uri populare, inclusiv IPVanish, sunt incluse în magazinul de aplicații Amazon. Ca atare, instalarea lor este la fel de simplă ca pornirea de la ecranul de start și selectarea următoarelor opțiuni:

Aplicații>Categorii>Utilități>IPVanish VPN>obține.

După ce aplicația s-a descărcat, deschideți-o și conectați-vă cu datele de autentificare IPVanish. Puteți selecta apoi pe ce server doriți să vă conectați din lista derulantă. Odată ce ai lovit Conectați, puteți naviga în siguranță pe Kodi în conținutul inimii voastre.

Dacă VPN-ul dvs. nu are o aplicație Firestick, nu vă faceți griji. Este posibil să instalați versiunile Android ale altor servicii VPN, însă va necesita ceva de lucru suplimentar. Am abordat acest lucru în detaliu înainte în ghidul nostru complet de utilizare a unui VPN pe un Fire Stick sau Fire TV.

VPN-urile nu sunt atât de complicate și misterioase pe cât pot părea .. Tot ceea ce fac este să vă păstrați ascunse activitățile online și adresa IP de cei care ar încerca să vă compromită sistemul, să vă blocheze accesul la conținutul dorit sau ISP-uri care încearcă să limitați-vă viteza rețelei.

O parte a apelului masiv al lui Kodi este versatilitatea sa. Poate fi instalat pe o gamă uriașă de diferite dispozitive, inclusiv Amazon Firestick, Amazon Fire TV, Raspberry Pi, iPhone, Roku, Apple TV și PC. Astăzi am arătat că nu trebuie să fiți dotat din punct de vedere tehnic pentru a instala o VPN și că este posibil să existe un serviciu adecvat, indiferent de dispozitivul pe care îl utilizați. Mai simplu spus, nu este nevoie să navigați pe internet sau să folosiți Kodi fără protecție.

LECTURĂ DE CITITOR: Economisiți 60% pe un plan anual IPVanish aici.

About the author

Comments

  1. VPN vă permite să vă conectați la un server din Australia și să vizionați emisiunea fără probleme. În plus, un VPN vă protejează confidențialitatea și securitatea online, ceea ce este întotdeauna important în era digitală în care trăim. În concluzie, utilizarea unui VPN este esențială atunci când utilizați Kodi pentru a transmite fluxuri de conținut. Este important să alegeți un furnizor de încredere și să urmați instrucțiunile de instalare și configurare pentru a vă asigura că sunteți protejat și că puteți utiliza Kodi în siguranță și fără probleme.

  2. nii dintr-o anumită țară, puteți utiliza un VPN pentru a vă conecta la un server din acea țară și pentru a viziona emisiunea. În plus, un VPN vă protejează confidențialitatea și securitatea online, ceea ce este foarte important într-o lume în care datele personale sunt adesea expuse și utilizate în mod necorespunzător. În concluzie, utilizarea unui VPN este esențială atunci când utilizați Kodi pentru a transmite fluxuri de conținut. Este important să alegeți un furnizor de încredere și să urmați instrucțiunile de instalare și configurare pentru a vă asigura că sunteți protejat și că puteți utiliza Kodi în siguranță și fără restricții.

  3. VPN vă poate ajuta să accesați conținutul respectiv, chiar dacă sunteți în altă țară. În plus, un VPN vă poate proteja de hackeri și de alte amenințări de securitate online. În general, utilizarea unui VPN este o idee bună atunci când utilizați Kodi sau orice alt serviciu de streaming online. Este important să alegeți un furnizor de încredere și să urmați instrucțiunile de instalare și configurare cu atenție. Cu un VPN, puteți fi sigur că datele dvs. sunt criptate și că sunteți protejat împotriva oricăror amenințări de securitate online.

Comments are closed.