Najbolji video pretvarači za Mac u 2024. godini (besplatni i plaćeni)

Najbolji video pretvarači za Mac

Videozapisi čine toliko sadržaja koji konzumiramo ovih dana. Bilo da se radi o zabavi, zanimanju ili obrazovanju, videozapisi su dio naše svakodnevice. No, nema ništa gore nego sjediti da pogledate video i shvatiti datoteka je u pogrešnom formatu za vaš uređaj.

Srećom, pretvarači videa otežavaju gledanje različitih video datoteka i omogućuju vam da ih pretvorite u različite formate. To znači da možete sami pregledati gotovo bilo koju datoteku i pretvoriti datoteke u ispravan format prije nego što ih pošaljete prijateljima ili kolegama.

U ovom postu otkrivamo naše omiljene video pretvarače za Mac korisnike. U nastavku ćemo ući u pojedinosti, ali ako ste u žurbi i samo želite znati naše najbolje odabranike, evo popisa:

 1. VideoProc
 2. Wondershare UniConverter
 3. DivX Converter
 4. Aimersoft Video Converter
 5. Movavi Video Converter
 6. Bilo koji video pretvarač
 7. Ručna kočnica
 8. Video Converter Leawo

Ako ste korisnik sustava Windows, možete se obratiti našem članku posvećenom najboljim video pretvaračima za Windows.

Brza pretraga Googlea otkrit će brojne opcije dostupne za pretvorbu videozapisa. Vani je mnogo besplatnih i plaćenih alata, ali oni se uvelike razlikuju u pogledu performansi, značajki i cijene. Kad smo odlučivali o najboljim video pretvaračima za Mac, tražili smo alate koji ispunjavaju većinu sljedećih kriterija.

 • Intuitivan i jednostavan za početnike
 • Visokokvalitetni video izlaz
 • Brza pretvorba datoteka
 • Veliki izbor izlaznih formata
 • Dostupno za više operativnih sustava
 • Razumna cijena
 • Ne instalira dodatni softver

Najbolji video pretvarači za Mac

Evo našeg popisa najboljih video pretvarača za Mac:

1. VideoProc

VideoProc: najbolji video pretvarači za Mac.

VideoProc je lagan alat Digiarty-a, a nalazi se na vrhu naše liste najboljih video pretvarača za MacOS. Možete preuzeti besplatnu probnu verziju ovog softvera, ali morat ćete platiti godišnju pretplatu da biste ga koristili za bilo koji videozapis dulji od pet minuta.

No, ipak nije sve loše za plaćanje softvera za konverziju. To znači da se ne trebate sukobljavati s oglasima i aplikacijama koje se prodaju, a dobit ćete napredne značajke koje ne biste mogli pronaći u besplatnim pretvaračima. Osim toga, cijena VideoProka prilično je niska, a mi definitivno mislimo da vrijedi.

Iako je VideoProc lagan, ne zadržava performanse. Ubrzanje GPU hardvera znači da postižete velike brzine pretvorbe, plus kvaliteta video je izvrsna. Ovaj pretvarač je posebno popularan kod GoPro korisnika jer ima nekoliko značajki koje posebno poboljšavaju GoPro proces pretvorbe. Alati za uklanjanje rublja i denoise neizmjerno će vam pomoći u brzom pročišćavanju vaših neobrađenih snimaka. Dodatni alati uključuju, među ostalim, razdvajanje, podešavanje, proklizavanje, spajanje, korekciju ribljeg oka, titlove i snimke.

Iako značajka VideoProc ima mnoštvo mogućnosti, vrlo je jednostavno kretati se, što je čini pogodnim za početnike i napredne korisnike. Može podnijeti preko 70 ulaznih formata i nudi veliki izbor unaprijed konfiguriranih profila. Trebate 4K konverzije? Nema problema. Zapravo, VideoProc čak može podnijeti i 8K razlučivost. Ovaj softver dolazi i u verziji sustava Windows.

Cijena: VideoProc možete isprobati besplatno (uključujući značajku snimanja), ali istovremeno možete pretvoriti videozapis vrijedan pet minuta. Da biste koristili punu verziju na jednom Mac-u tokom jedne godine, platit ćete 29,95 USD.

Pros:

 • Izvrsne brzine
 • Pretvori 8K videozapis
 • Jednostavna aplikacija
 • Nema dosadnih oglasa
 • Izmijenite i označite značajke za GoPro
 • Uključen video snimač

Cons:

 • Besplatna probna verzija ograničena je na pet minuta videozapisa
  Kako ubrzati sporo prijenosno računalo ili računalo (Windows 10, 8 ili 7) besplatno

2. Wondershare UniConverter

Wondershare video pretvarač za Mac.

Wondershare UniConverter je vrhunski softver za pretvaranje videozapisa koji omogućuje visoku kvalitetu i brze brzine. Osim što će vam pružiti vrhunski postupak pretvorbe i konačni proizvod, odlučiti se za plaćeni alat znači da se nećete morati baviti oglasima ili rasprodajama.

Ova usluga jednostavna za upotrebu nudi brze pretvorbe i upotrebu alata za preuzimanje, snimača zaslona i snimača diskova. Dolazi sa napredni alati za uređivanje ugoditi iskusnijim korisnicima.

Wondershare vam omogućuje odabir između 35 video formata, uključujući MOV, MPEG i MP4, i može podnijeti 4K konverzije. Ako ne znate koje postavke da koristite, ne brinite, jer postoji više od 150 unaprijed konfiguriranih profila uređaja za odabir.

Možete isprobati Wondershare UniConverter koristeći besplatnu probnu verziju. To će vam dati osjećaj kako sučelje funkcionira, ali ne možete puno toga učiniti s njim. Omogućit će vam pretvorbu samo jedne trećine vašeg videozapisa, a postupak pretvorbe bit će sporiji nego kada koristite softver koji se plaća. Snimanje i preuzimanje videozapisa je ograničeno i nećete imati pristup vrhunskim značajkama poput mogućnosti snimanja na disk.

Wondershare je dobra opcija ako želite prebacivati ​​uređaje jer je dostupan i za Windows.

Cijena: Besplatno probno razdoblje Windershare UniConverter ograničeno je tako da ćete morati platiti prije nego što stvarno iskoristite platformu. Jednogodišnja licenca za jedno računalo košta 39,95 USD, a doživotna licenca za jedno računalo 59,95 USD. Ostali planovi dostupni su za obitelji, tvrtke, studente i nastavnike.

Pros:

 • Brze pretvorbe
 • Kvalitetni izlaz
 • Početnik obitelji
 • Uključuje snimač diska
 • Rukuje 4K konverzijama
 • Nema upsells ili oglasi

Cons:

 • Skuplje od nekih rivala
 • Besplatna verzija je ograničena

3. DivX Converter

DivX video pretvarač.

DivX Converter nudi i funkcionalnu besplatnu verziju i plaćenu opciju. Međutim, ako idete s besplatnom opcijom, morat ćete se nositi s bombardiranjem prodajnih mjesta pokušavajući vas prebaciti na alat Pro. Pored toga, prilikom instaliranja softvera od vas će se zatražiti da instalirate druge stavke, uključujući Media Server, DivX Player, DivX Web Player i Avast Antivirus. Lako je, međutim, odustati od tih instalacija poništavanjem potvrdnih okvira.

Što dobivate sa svakom verzijom? Besplatni softver je jednostavan za korištenje i pruža pristojno iskustvo, sa solidnim brzinama, kvalitetnom izlazom i do 4K rezolucije. Nedostatak je to što nemate baš mnogo opcija formata za izbor, iako ih i dalje postoji desetak, uključujući MOV, AVI i MP4. Dodatni formati dolaze s Pro verzijom, zajedno s boljim brzinama, dodatnim profilima i više prilagođenih postavki.

Ako se odlučite za nadogradnju, postoje dva načina za to. Ili odaberite Pro paket koji vam daje pristup svim dodacima ili kupite pojedinačne značajke odvojeno. Oni uključuju Video Pack (koji vam omogućuje pretvorbu datoteka VC-1 i MPEG-2) i Cloud Connect (značajka koja vam omogućuje sinkronizaciju videozapisa s Dropboxa i Google diska). Tu su i DTS-HD dodatak, DFX Audio Enhancer i opcija za uklanjanje oglasa.

DivX Converter je dostupan i za Windows.

Cijena: Iako besplatna verzija dolazi s oglasima i rasprodajama, za to nikada nećete morati platiti denar i to dobro funkcionira. Dodaci su dostupni po većim cijenama, ali potpuna Pro verzija vratit će vam 19,99 USD, što nije loše.

Pros:

 • Vrlo upotrebljiva besplatna verzija
 • Puno opcija dolazi s Pro verzijom
 • Pristojne brzine
 • Kvalitetni izlaz
 • Cijena za plaćenu verziju je razumna
 • Do 4K rezolucije

Cons:

 • Besplatna ponuda dolazi s rasprodajama i oglasima
 • Instalira dodatni softver

4. Aimersoft Video Converter Ultimate

Aimersoft video pretvarač.

Aimersoft nudi moderno, intuitivno sučelje koje je idealno za početnike. Iako je na cijeni, on pruža vrlo kvalitetan izlaz i brzu konverziju datoteka. Kao i kod većine ovih pretvarača, šta si platio to si dobio.

  Kako ubrzati sporo prijenosno računalo ili računalo (Windows 10, 8 ili 7) besplatno

Kao što je rečeno, izbor alata za uređivanje ne podudara se s ponudama nekih natjecatelja. Značajke uključuju desetine video formata (uključujući MP4, AVI, MOV, MPEG), do 4K rezolucije i više od 125 unaprijed postavljenih profila. Možete snimiti na disk i preuzeti online videozapise. Aimersoft je dostupan i za Windows.

Kao i kod većine plaćenih opcija, nećete se morati baviti oglasima, rasprodajama ili zahtjevima za instaliranje dodatnog softvera.

Besplatna verzija Aimersofta omogućuje vam pretvaranje jedne trećine videozapisa i preuzimanje pet datoteka s interneta. Omogućuje vam i snimanje videozapisa sa web lokacija, ali duljina je ograničena. Plaćena verzija omogućuje vam neograničeno preuzimanje i snimanje i 30 puta brže pretvorbe videa.

Cijena: Aimersoft košta 29,95 dolara za godišnju pretplatu za jedno računalo. Doživotna pretplata je 35,95 USD. Ovo nije jeftino, ali nešto je povoljnije od nekih drugih.

Pros:

 • Mnogo unaprijed postavljenih profila
 • Izvrsni video
 • Početnik obitelji
 • Izvrsne brzine
 • Zapiši na disk (plaćena verzija)
 • Može pretvoriti 4K

Cons:

 • Cijena je prilično visoka
 • Besplatna verzija nije baš upotrebljiva

5. Movavi Video Converter

Movavi video pretvarač.

Movavi Video Converter je plaćeni alat koji pruža čisto, intuitivno sučelje i izvrsno korisničko iskustvo. Konverzije su brze, kvaliteta izlaza je visoka i možete se odlučiti do 4K rezolucije. Dostupno je puno unaprijed konfiguriranih profila, ali nema mnogo opcija formata – samo 17 za odabir. To uključuje najpopularnije opcije, uključujući MP4, AVI, MPG i MOV.

Uz program se isporučuje alat za uređivanje, ali ako vam trebaju napredni alati, možete kupiti Movavijev zaseban paket za uređivanje videozapisa.

Možete isprobati ovu uslugu do iskorištavajući sedmodnevno besplatno probno razdoblje. Nećete imati potpuni pristup softveru jer ćete moći pretvoriti samo prvu polovinu određene video datoteke, ali možete se osjetiti u upotrebljivosti i performansama. Dok koristite besplatnu probnu verziju, morat ćete se složiti s više podsjetnika da biste kupili potpunu licencu. Plaćena verzija je, kako se očekuje, bez oglasa. Instalacija Movavija ne dolazi s zahtevima za instaliranje dodatnih dijelova softvera.

Movavi Video Converter dostupan je za MacOS i Windows.

Cijena: Jednogodišnja licenca za jedno računalo košta 39,95 USD, ili za cijeli život možete planirati 49,95 dolara. Za 79,95 USD dobivate doživotni pristup većem paketu proizvoda, uključujući video konverter, snimač zaslona i uređivač video zapisa.

Pros:

 • Kvalitetni izlaz
 • Konverzije velike brzine
 • Čist, moderan dizajn
 • Mnogo unaprijed postavljenih profila
 • Nema upsells ili oglasi

Cons:

 • Pricey u usporedbi s konkurentima
 • Ograničeni broj formata

6. Bilo koji video pretvarač

AVC video pretvarač.

Bilo koji Video Converter (AVC) nudi dva potpuno odvojena dijela softvera: jedan besplatni, a drugi plaćeni. Ovo se malo razlikuje od većine freemium softvera gdje nadogradite na plaćenu verziju (AVC Ultimate) unutar slobodnog softvera. Pomalo je krivulja učenja korištenja AVC-a u usporedbi s nekim drugim na popisu, jer neke opcije i postavke mogu biti teško pronaći u početku.

Besplatna aplikacija AVC pruža pristojnu kvalitetu ispisa i okej brzine. Dostupno je više od 150 unaprijed postavljenih profila, kao i nekoliko jednostavnih značajki za uređivanje, snimanje diska i preuzimanje video zapisa. 17 izlaznih formata uključuju AVI, MOV i MP4, a razlučivost od 4K je opcija (uključujući besplatnu verziju).

AVC svoj softver oglašava bez oglasa, ali vidjeli smo neke oglase tokom instalacije besplatne aplikacije. Osim toga, dobili smo upute za dopuštaju instalaciju dodatnih dijelova softvera. To je lako odbiti i preporučuje se da to učinite jer je bilo izvješća da je otmičar preglednika povezan s dodatnim instalacijama. Iako ovaj relativno bezopasni zlonamjerni softver samo mijenja početnu stranicu vašeg preglednika, on vjerojatno ne mora nešto instalirati ako ne morate.

  Kako ubrzati sporo prijenosno računalo ili računalo (Windows 10, 8 ili 7) besplatno

Pa koji su perketi kad plaćate za AVC Ultimate? Glavne značajke su bolje performanse, snimač zaslona, ​​predloške DVD izbornika i mogućnost pretvorbe BD i DVD diskova.

AVC je dostupan i za Windows.

Cijena: Neplaćena verzija je zauvijek upotrebljiva i besplatna. AVC Ultimate košta 49,95 dolara.

Pros:

 • Besplatna verzija je pristojna
 • Visokokvalitetni izlaz
 • Zapiši na disk (plaća se samo)
 • Do 4K rezolucije

Cons:

 • Dodatni softver instaliran s besplatnim alatom
 • Brzina nije sjajna

7. Ručna kočnica

Ručni kočnica video pretvarač.

HandBrake se definitivno razlikuje od ostalih video pretvarača na ovom popisu jer je potpuno besplatan i otvorenog koda. Iako je dostupna i za Windows i Linux, MacOS verzija posebno je tijekom godina stekla puno lojalnih korisnika.

Budući da je open source i da nema verzije pro verzije za nadogradnju, nećete vidjeti dodatne prodaje ili oglase treće strane. Tu je kompromis za vas vrlo osnovno sučelje i iskustvo prilagođeno tek početnicima.

Budući da je rečeno, jednom kada pređete preko zastarjelog izgleda i pronađete put oko sebe, HandBrake može pružiti većinu onoga što vam je potrebno za osnovnu video pretvorbu. Iako je vrijeme pretvorbe prilično sporo, postoji dobar izbor opcija za uređivanje i kvaliteta izlaznog videa je vrlo dobra.

Ručna kočnica podržava preko desetak izlaznih formata, uključujući M4V, MPEG, MOV i MP4, i ima mnoštvo unaprijed podešenih opcija profila uređaja. Kao što se očekivalo, nema ih toliko koliko ćete ih pronaći u alatu s plaćanjem. Također, ako tražite 4K video, nemate sreće jer HandbRake ima samo 2160p.

Cijena: Ručna kočnica je otvorenog koda i potpuno je besplatna.

Pros:

 • Potpuno besplatno
 • Video visoke kvalitete
 • Solidan izbor opcija uređivanja
 • Bez oglasa ili u prodaji

Cons:

 • Jednostavnija upotreba
 • Mala brzina
 • Nema mogućnosti 4K

8. Leawo Video Converter

Video pretvarač Leawo.

Leawo Video Converter je besplatni softver. Nudi veliki izbor izlaznih formata koji uključuju MPEG, MOV, AVI i MP4, do 4K razlučivosti, više od 100 unaprijed postavljenih profila i izbor alata za uređivanje. Jednostavan je za upotrebu, a kvaliteta izlaza je dobra, iako brzine nisu velike, čak ni u plaćenoj verziji.

Na prvi pogled, čini se da je cijena pristojna, ali kad malo dublje uđete, postaje očigledno da ovo možda i nije toliko mnogo. Plaćate osnovni paket, ali naplaćuju se dodatne naknade za značajke koje su obično uključene u plaćene verzije drugog softvera. Tu se ubrajaju Blu-Ray Ripper, Blu-Ray Copy, Blu-Ray Creator, DVD Ripper, DVD Copy, DVD Creator i Video Downloader. Čak i uz plaćenu verziju, nemate mogućnost snimanja na disk ili preuzimanje mrežnog videozapisa, osim ako ne prosljeđujete dodatni novac.

Kako je rečeno, besplatna verzija ovog softvera je pristojna. Kvaliteta videa je izvrsna a možete ići i do 4K. Glavna ograničenja su ta koja možete pretvoriti samo prvih pet minuta svake video datoteke, a konverzija je sporija nego u plaćenoj verziji. Ali ako trebate samo pretvoriti isječke, to bi još uvijek mogla biti dobra opcija. Možete dobiti nadoplatu u besplatnom softveru, ali nema upita za instaliranje dodatnog softvera.

Leawo je dostupan i za Windows.

Cijena: Leawo košta 29,95 dolara za godinu dana ili 39,95 dolara za cijeli životni plan. Dostupno je mnoštvo prilagođenih planova, ali kao što je spomenuto, za određene značajke koje standardno dolaze s ostalim plaćenim pretvaračima morate doplatiti.

Pros:

 • Mnogo unaprijed postavljenih profila
 • Dostojan odabir alata za uređivanje
 • Kvalitetni izlaz
 • Nije instaliran dodatni softver

Cons:

 • Mala brzina
 • Besplatna verzija je ograničena
 • Za neke standardne značajke morate doplatiti

About the author

Comments

 1. nverter je još jedan popularan video pretvarač za Mac korisnike. Ovaj softver nudi veliki izbor izlaznih formata i može se koristiti za pretvaranje videozapisa u različite formate, uključujući 4K i 3D. UniConverter također ima značajke uređivanja, poput obrezivanja, spajanja i dodavanja titlova. Osim toga, ovaj pretvarač ima mogućnost preuzimanja videozapisa s interneta i snimanja zaslona. UniConverter je jednostavan za korištenje i nudi brzu pretvorbu datoteka. Međutim, cijena ovog softvera je nešto viša u usporedbi s drugim pretvaračima na našem popisu. Cijena: Wondershare UniConverter košta 59,95 USD za jednu godinu i 79,95 USD za doživotnu licencu. Pros: Veliki izbor izlaznih formata Brza pretvorba datoteka Značajke uređivanja i preuzimanja videozapisa Cons: Cijena je nešto viša u usporedbi s drugim pretvaračima na našem popisu U konačnici, odabir najboljeg video pretvarača za Mac ovisi o vašim potrebama i preferencijama. Svi pretvarači na našem popisu nude visokokvalitetnu pretvorbu datoteka i jednostavno korištenje. Odaberite onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama i uživajte u gledanju videozapisa u bilo kojem formatu koji želite.

Comments are closed.