9 legjobb CPU hőmérsékleti monitor

9 legjobb CPU hőmérsékleti monitor

A túl sok hő károsíthatja a számítógépet, és összeomolhat. Számos vállalat CPU hőmérsékleti monitorokat használ a magas hőmérséklet ellenőrzésére.

A CPU hőmérsékleti monitorjai lehetővé teszik a CPU hőmérsékletének ellenőrzését egy helyről. A hőmérséklet megfigyelése lehetővé teszi az érzékelést, amikor az eszközök túlmelegednek, és lehetőséget ad arra, hogy kijavítsa a problémát, mielőtt bármilyen károkat okozna az eszköz..

Itt van a 9 legjobb CPU hőmérsékleti monitor listánk:

  1.  Atera (INGYENES Kísérlet) Az MSP-k számára tervezett távoli IT-infrastruktúra-figyelő, amely magában foglalja a szerver állapotának figyelését.
  2. ManageEngine OpManager Hálózati monitor CPU hőmérséklet-figyeléssel. Ezzel az eszközzel nyomon követheti a processzor hőmérsékletét, a memória felhasználását, a ventilátor sebességét és az óra sebességét.
  3. HWMonitor Hardvermegfigyelő eszköz hőmérséklet- és ventilátorsebesség-figyeléssel. Kompatibilis az érzékelő chipekkel, beleértve az ITE IT87 sorozatot és a Winbond IC-ket.
  4. Nyissa meg a Hardver figyelőt Nyílt forrású hardvermegfigyelő platform. Figyelemmel kíséri a hőmérséklet érzékelőket, a ventilátor sebességét, a feszültségeket, a terhelést és az óra sebességet.
  5. Core Temp Hőmérsékleti mentor, amely információkat vesz a számítógépes processzorok digitális hőérzékelőjétől (DTS). Core Temp Monitor alkalmazással rendelkezik Windows és Android telefonokhoz.
  6. SpeedFan Egy szoftver, amely figyeli a számítógépek feszültségét, ventilátor sebességét és hőmérsékletét. Ezenkívül lehetővé teszi a felhasználó számára a ventilátor sebességének szabályozását és a zaj csökkentését.
  7. AIDA64 Extreme Hardvermonitor több mint 250 különféle típusú érzékelő támogatásával, amelyek képesek megfigyelni a hőmérsékletet, a feszültséget, a ventilátor sebességét és az áramot. Ez a Windows összes 32 és 64 bites verziójára elérhető.
  8. Rainmeter CPU hőmérséklet-figyelő Windows eszközökhöz, amely figyeli a hőmérsékletet, a CPU-t, a lemez használatát és a RAM-ot. Ez magában foglalja a testreszabható bőröket, amelyek segítségével egyedi megfigyelési környezetet lehet felépíteni.
  9. hwinfo Ingyenes hardver és hőmérséklet-figyelő eszköz. Az eszköz valós idejű megfigyelési lehetőségekkel és testreszabható riasztási rendszerrel rendelkezik.

A legjobb CPU hőmérsékleti monitorok

1. Atera (INGYENES Kísérlet)

9 legjobb CPU hőmérsékleti monitor

Atera egy olyan szoftverplatform, amelyet a kezelt szolgáltatók (MSP-k). Az összes olyan segédprogramot biztosítja, amelyre az MSP-technikusnak szüksége van egy ügyfélvállalat IT-rendszerének távoli felügyeletéhez. Noha nem szigorúan CPU-megfigyelő eszköz, a lista elején van, mivel a hálózati rendszergazdák számára hasznos több eszköz figyelésére egy hálózaton keresztül.

Az adminisztrációs eszközök csomagja a távfelügyelet és -kezelés (RMM) rendszer. Ide tartoznak monitorok, automatizált folyamatok és hozzáférési csatornák a technikusok számára a rendszer teljes adminisztrációjához. Ezek az eszközök tartalmaznak szervermonitorokat.

  Nmap Cheat Sheet

Az Atera távoli megfigyelési folyamatait megkönnyíti az Atera telepítése ügynöki program a megfigyelt kiszolgálón. Ez az ügynök jelentést küld a fő Atera processzornak a szerver élő állapotairól. Ezek a jelentések felügyelik a szerver CPU-ját, memóriáját és lemezterületét, valamint figyelemmel kísérik a ventilátor sebességét és hőmérsékletét. Az adatgyűjtés eredményei: élőben jelenik meg a műszerfalon az Atera rendszer.

Atera az egy felhőalapú szolgáltatás és magában foglalja a feldolgozási teljesítményt és a tárolóterületet a felhő Azure virtuális kiszolgálókon. Az MSP munkatársai normál webböngészőn keresztül férnek hozzá a konzolhoz, és vannak ingyenes alkalmazások, amelyek lehetővé teszik a hozzáférést a mobil eszközökről. Az Aterat technikusonként havonta vagy évente számítják fel. Nézze meg az Atera szervermegfigyelő funkcióit, mielőtt megvásárolná az atera-val 30 napos ingyenes próbaverzió.

AteraStart 30 napos ingyenes próbaverzió

2. ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager képernyőképe

ManageEngine OpManager egy hálózati megfigyelő eszköz CPU és memória megfigyelő képességekkel. Figyelemmel kísérheti CPU hőmérséklet, ventilátor sebesség, memóriahasználat, és óra sebesség. Az eszköz lehetővé teszi egyéni SNMP-monitorok létrehozását egy eszközobjektum-azonosítóval, ha az eszköz nem támogatott a dobozból (OID).

A hőmérséklet és más hardver metrikák figyelése a ManageEngine OpManager könnyű. Például, ha egy eszköz túlmelegszik, bemélyedhet más mutatókba vagy okokba, például a lemezfelhasználáshoz. Miután befejezte a figyelést, megteheti jelentések készítése hogy megosszák a felfedezéseidet a csapatával.

Az riasztó rendszer értesíti, ha a CPU hőmérséklete meghaladja a normál szintet. A program értesítéseket ad ki email, SMS, és internetes riasztások hogy tájékoztassam Önt a környezeti változásokról.

ManageEngine OpManager elérhető a ablakok és Linux. A programot azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akik hálózati megfigyelő terméket szeretnének tartalmazni, hőmérséklet-megfigyeléssel együtt. Ha meg akarja tudni a ManageEngine OpManager akkor közvetlenül kapcsolatba kell lépnie a céggel. Letöltheti az ingyenes próbaverziót.

3. HWMonitor

HWMonitor screenshot

HWMonitor egy olyan Windows hardvermegfigyelő eszköz, amely figyeli a számítógépet hőmérsékletek, feszültségek, és rajongók. A szoftver figyeli a merevlemez és a videokártya GPU hőmérsékletét. Ezek a mutatók határozottan jelzik az eszköz általános állapotát.

Van egy kibővített változat is HWMonitor hívott HWMonitor PRO, amely 10 távoli kapcsolat esetén 22,10 USD (17,08 £), vagy akár 20 távoli kapcsolat esetén 38,71 $ (29,92 £).. HWMonitor Pro hozzáteszi távfelügyelet, gráf generáció, és egy továbbfejlesztett felhasználói felület.

A PRO verzió használatakor több számítógépet figyelhet lista nézetben. Minden eszköz mellett megtekintheti a Érték, min, és Max a hardver alkatrészek hőmérséklete. A lista szempontja megkönnyíti a több eszköz egyszerre figyelését. Ingyenesen letöltheti a programot.

4. Nyissa meg a Hardver figyelőt

Nyissa meg a hardver-képernyőképet

Nyissa meg a Hardver figyelőt egy nyílt forrású hardvermegfigyelő megoldás, amely a hőfok, ventilátor sebesség, Betöltés, feszültség, és a számítógépek órasebessége. Az eszköz támogatja a szokásos hardveres chipeket, vagyis számos környezetben telepíthető. A felhasználói felület megjeleníti a hőmérséklet-érzékelőkből nyert adatokat lista formátumban – megkönnyítve a misszió szempontjából kritikus eszközök megtalálását és karbantartását.

  Virtuális gép létrehozása Linux rendszeren a KVM segítségével

Nyissa meg a Hardver figyelőt ajánlott azoknak a felhasználóknak, akik alacsony költségű, nyílt forrású hőmérsékleti megfigyelő platformot akarnak használni. Nyissa meg a Hardver figyelőt elérhető a Windows XP, Távlat, 7, 8, 8.1, 10, és Linux. Ingyenesen letöltheti a programot.

5. Maghőmérséklet

Core Temp screenshot

Core Temp egy hőmérséklet-figyelő eszköz, amely képes monitorozni Intel, AMD, és KERESZTÜLprocesszorok valós időben. A program a Digitális hőérzékelő(DTS) az egyes feldolgozómagokat. A szoftver összegyűjti az adatokat, majd megjeleníti azokat a képernyőn, hogy a felhasználó pontos hőmérsékleti leolvasást végezzen.

Vannak többszörös elérhető kiegészítők mert Core Temp így a felhasználó további képességeket adhat hozzá. Például a Core Temp Monitor alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára az eszközök figyelését ablakok és Android telefonok. A Core Temp Grapher beépülő modul létrehoz egy vizuális képernyőt, amely minden processzormag számára grafikát hoz létre, feltüntetve a terhelés százalékát és a maghőmérsékletet.

Core Temp elérhető a Windows XP, Távlat, 7, 8,10, 2003 szerver, 2008 szerver, 2012 szerver, és 2016 Server. Kereskedelmi felhasználáshoz meg kell vásárolnia egy kereskedelmi engedélyt. Kérjen árajánlatot közvetlenül a cégtől. Töltse le a Core Temp ingyen.

6. SpeedFan

Speedfan screenshot

SpeedFan egy hardver monitor, amely figyeli hőfok, ventilátor sebesség, feszültség, és a merevlemez hőmérséklete. A szoftver S.M.A.R.T adatokat is képes megjeleníteni a merevlemezekről. Val vel SpeedFan konfigurálhatja a programot a ventilátor sebességének távoli változtatására a rendszer hőmérséklete szerint. Például kiválaszthatja a ventilátor minimális és maximális sebességét.

A felhasználói felület és a platform használata egyszerű automatikusan felismeri a hőmérséklet-érzékelőket tehát nem kell időt pazarolnia széles körű konfigurációk létrehozására. Ha azonban bonyolultabb konfigurációkkal szeretne foglalkozni, akkor ezt megteheti a Fejlett oldalt. Itt lehet a pontatlan hőmérsékleti értékeket ellensúlyozza és szabályozza a ventilátor sebességét.

Hasonlóképpen, ha vizuális képernyőket szeretne megtekinteni, akkor ezt megteheti a táblázatok ablak. A Diagramok ablak megjeleníti a teljesítménydiagramokat amelyek lehetővé teszik, hogy kiválassza a figyelni kívánt mutatókat. Egyszerűen írja be az olvasás kezdési és befejezési idejét, milyen elemeket szeretne figyelni, és az értékeket, amelyeket látni szeretne.

SpeedFan elérhető a Windows 9x, NEKEM, NT, 2000, 2003, XP, Távlat, Windows 7, 2008, Windows 8, Windows 10, és 2012. Az eszköz ingyenesen letölthető.

7. AIDA64 Extreme

AIDA64 Extreme

AIDA64 Extreme egy olyan eszközmonitor, amely figyeli hőfok, feszültség, ventilátor sebessége, és erő. AIDA64 támaszok több mint 250 különféle típusú érzékelő ami azt jelenti, hogy a legtöbb informatikai eszközzel működik. A felhasználói felület egyszerű a SensorPanel ahol létrehozhat egy egyedi panelt a hőmérsékleti adatok és egyéb információk figyelésére.

  Legjobb partíciókezelő - 7 alternatíva a Ranish partíciókezelőhöz

Az egyik olyan szolgáltatás, amely különösen hasznos a vállalati felhasználók számára, a külső megjelenítés támogatása. A hardveradatokat a következő helyen tekintheti meg Több mint 50 külső LCD / VFD képernyő, beleértve az okostelefonokat és a táblagépeket. A kijelzőtámogatás biztosítja, hogy láthassa az összes szükséges információt.

AIDA64 Extreme jelentése az összes 32 bites változathoz elérhető és 64-bites a ablakok. Ez az eszköz jó azoknak a felhasználóknak, akik alacsony karbantartási hőmérsékleti figyelőt akarnak. Vásárolhat AIDA64 Extreme otthoni felhasználók számára 39,95 USD-től (30,87 GBP) három számítógépért. Letöltheti a 30 napos ingyenes próbaverziót.

8. Esőmérő

Esőmérő bőr

Rainmeter egy ingyenes, nyílt forrású CPU hőmérsékleti monitor Windows rendszerre. Az esőmérő figyeli az adatokat hőfok, processzor, RAM, lemez használat, és több. Számos bőr teszi lehetővé ezt. A bőr lényegében kicsi eszköz, amelyhez az elrendezést testreszabhatja. A felhasználó képes hozzon létre figyelő bőröket, használja az egyik indítócsomagot, vagy telepítsen egy plugint.

Például a CoreTemp A plugin lehetővé teszi a felhasználó számára húzza az információkat a CoreTemp alkalmazásból. Ennek előnye az, hogy a bőr segítségével ellenőrizheti, hogyan látja az információkat a képernyőn.

Bőrök drag-and-drop Szóval te meg tudod hozzon létre egy egyedi figyelőpanelt a jobb láthatóság érdekében. Használhatja az egyik kezdő bőrt is, így nem kell létrehoznia egyet, ha nem akarja.

Ha olyan testreszabható eszközt keres, amely elérhető a nem technikai felhasználók számára, akkor a Rainmeter kiváló választás. Rainmeter a következőtől kapható: Windows 7 nak nek Windows 10. Ingyenes letöltésként érhető el.

9. HWiNFO

hwinfo

hwinfo egy valós idejű rendszer és hőmérséklet-figyelő megoldás Windows rendszerre. A HWiNFO segítségével megfigyelheti a hardver elemeit, például CPU, GPU, meghajtók, alaplapok, és még sok más, hogy felfedezzék a teljesítménygel kapcsolatos kérdéseket. A felhasználói felületen könnyű navigálni, és mélyreható teljesítményadatokat tekinthet meg az infrastruktúra-hierarchia átkattintásával.

Testreszabható figyelmeztetések segítenek nyomon követni a túlmelegedést és a teljesítmény romlását. Vannak még kiegészítői felhasználhatja a figyelési élmény kibővítésére. Például a A HWiNFOMonitor plugin testreszabható oldalsávot ad hozzá amely a CPU teljesítményét oszlopokkal és grafikonokkal jeleníti meg.

hwinfo ideális azoknak a vállalkozásoknak, amelyek ingyenes processzor figyelési megoldást igényelnek. Az eszköz elérhető HWiNFO32 mert Windows 32 bites és HWiNFO64 mert Windows 64 bites. Ingyenesen letöltheti a programot.

CPU hőmérsékleti monitorok: Állítsa le készülékeit a túlmelegedéstől 

Minden számítógép hőt bocsát ki, de korlátozott lehet az a hőmennyiség, amelyet a számítógép képes ellenállni a hardver károsodásának. Az eszközök hőmérsékletének megfigyelése segíthet abban, hogy túlmelegedjenek, és megnöveli annak az infrastruktúrának a hosszú élettartamát, amelyre minden nap támaszkodsz.

A CPU hőmérsékleti monitorjai megkönnyítik a teljes eszközhálózat hőmennyiségének figyelését. Atera, ManageEngine OpManager, HWMonitor, és Nyissa meg a Hardver figyelőt mind megbízható megoldások a CPU teljesítményének figyelésére. A rendszeres ellenőrzés végrehajtásával biztosítható, hogy eszközei egész évben elérhetőek maradjanak.

About the author

Comments

  1. krét ügyfelek rendszereihez, és az Atera platformon keresztül távoli hozzáférést biztosítanak a rendszerekhez. Az Atera használata lehetővé teszi a szerverek és más eszközök hőmérsékletének figyelését, és lehetővé teszi a problémák korai észlelését és megoldását, mielőtt bármilyen károsodás bekövetkezne. Az Atera egy hatékony eszköz a számítógépek és más eszközök hőmérsékletének figyelésére, és segít megelőzni a túlmelegedés okozta károkat.

Comments are closed.