A 19 legjobb ingyenes SFTP és FTPS kiszolgáló Windows és Linux rendszerhez

A 19 legjobb ingyenes SFTP és FTPS kiszolgáló Windows és Linux rendszerhez

Az File Transfer Protocol (FTP) a nagy fájlok átviteléhez használt eredeti internetes protokollok egyike. Az FTP, olyan biztonsággal, mint például az SFTP és az FTPS, továbbra is az egyik legjobb eszköz a fájlok átviteléhez. Ennek használatához azonban be kell állítania egy SFTP szervert.

Az alábbiakban részletesen ismertetjük a 19 legjobb szerszámot, de ha kevés az ideje, itt van a mi a 10 legjobb ingyenes SFTP és FTPS szerver listája:

 1. SolarWinds SFTP / SCP szerver (INGYENES SZERSZÁM) Biztonságos fájlátviteli segédprogram a Windows számára az iparágvezetőtől a hálózatkezelő eszközökben.
 2. Filezilla FTPS Nagyon biztonságos, ingyenes FTP-kiszolgáló, amely Windows rendszeren fut, de fájlokat fogadhat bármilyen operációs rendszerről.
 3. IIS FTPS Server Windows alapú biztonságos FTP szerver, amely be van építve a Windows Serverbe, és titkosítással védi a fájlátvitelt.
 4. Ingyenes FTP Vékony Windows segédprogram, amely biztonságos fájlátvitelt biztosít akár ad-hoc eszközként, akár rendszerszolgáltatásként.
 5. Syncplify.me SFTP szerver Ez egy fizetett biztonságos FTP segédprogram, amely Windows rendszeren fut. A nem kereskedelmi értékelési verziót ingyenesen futtathatja.
 6. Rebex apró SFTP szerver – Biztonságos fájlátviteli rendszer, amelyet a .NET könyvtárakon keresztül integrálhat a saját egyedi szoftverébe.
 7. CrushFTP Egyszerű, de vonzó FTP segédprogram a Windows számára; a szerver ingyenes egy 30 napos próbaverzióra, az ügyfél pedig örökre ingyenes.
 8. Sarokköves MFT szerver Menedzselt fájlátvitel (MFT) egy fizetett biztonságos fájlátviteli rendszer, amely Windows rendszeren fut és 30 napos próbaverzióra ingyenes.
 9. Globalscape SFTP szerver A biztonságos fájlátviteli lehetőségek széles választéka az „Enhanced File Transfer” átfogó kifejezés alatt, amelyek elérhetők a felhőben vagy telepíthetők a Windows rendszerre. Ezek fizetett eszközök, amelyekből ingyenes próbaverziók is vehetők be.
 10. Titan FTP szerver Ez az FTP segédprogram az FTPS-t és az SFTP-t tartalmazza a védett fájlátvitelhez, és a Windows Server 2008 és a Windows Server 2012 rendszeren fut. Ez egy fizetett szolgáltatás, de kaphat egy 20 napos ingyenes próbaverziót..

Mi a különbség: FTP vs FTPS vs SFTP vs SCP

Ezek a kifejezések mind egy betűnként változnak, de ez a levél fontos.

File Transfer Protocol (FTP)

A 19 legjobb ingyenes SFTP és FTPS kiszolgáló Windows és Linux rendszerhez

Az eredeti protokoll és fő korlátozása az, hogy titkosítatlanul küld bejelentkezéseket és adatokat. A bejelentkezési információkat, valamint magát a fájlt „tiszta” formában, sima szövegben küldik el, amelyet a megfigyelő lát.

File Transfer Protocol Secure (FTPS)

FTPS diagram

(más néven FTPES): Ez egy biztonságos FTP, ahol az S ebben az esetben képviseli A szállítási réteg biztonsága (TLS) Titkosítás. Ez lényegében egy alapvető FTP-kiszolgáló, amely tudja, hogyan kell egy titkosított TLS-alagutat egyeztetni az adatok továbbítására.

Biztonságos fájlátviteli protokoll (SFTP)

SFTP diagram

Ez szintén biztonságos FTP, de ebben az esetben az S jelentése Biztonsági héj (SSH). Ez valójában egyáltalán nem FTP-kiszolgáló. Inkább egy SSH szerver, amely megérti az FTP parancsokat. A bejelentkezési információkat és a fájlokat titkosítva továbbítják az SSH-n keresztül. Annak érdekében, hogy a kérdéseket még zavarosabbá tegyék, az SFTP rövidítés eredeti célja az RFC 913 által definiált egyszerű fájlátviteli protokoll volt, ám „Historic” státusba került, és már nem használt.

Biztonságos másolás (SCP)

SCP diagram

Ez nem FTP protokoll, de széles körben használják a fájlok biztonságos átvitelére, ezért itt említést érdemel. Az SCP egy nagyon egyszerű fájlmásolás az egyik gépről a másikra, az SSH protokollt használva. Az FTP protokollok széles körű fájlkezelési képességekkel rendelkeznek, amelyeket az SCP nem.

Ügyfél vagy szerver?

Zavarodva, az SSH fájlátviteli protokollt megvalósító GUI segédprogramot annak nevezzük SFTP kliens bár ez is lehet SFTP szerver. Az SFTP kliens megjelölése azt jelenti, hogy ez a szoftver kezdeményez kapcsolatot. Szervernek is hívják, mivel általában a fájlkiszolgáló része, ahol a biztonsági mentési konfigurációk tárolódnak.

SCP vs SFTP: Megfontolások

Az SCP csak egy másolási funkció. Az SFTP-nek saját környezete van. Ez lehetővé teszi a fájlok áthelyezését a távoli rendszeren, a könyvtár megváltoztatását, és akár a könyvtárak létrehozását a távoli gazdagépen. Mind az SFTP, mind az SCP ugyanazt a biztonsági eljárást használja a felhasználói hitelesítés érvényesítésére és az átvitel titkosítással történő védelmére a kapcsolaton keresztül. azonban, Az SFTP sokkal több hozzáférést biztosít a felhasználóhoz az operációs rendszer manipulálásához szükséges funkciókhoz. Nagyobb valószínűséggel használná az SCP-t az egyszerű fájlátvitelhez.

  8 legjobb jelszókezelő a vállalatok és hálózatok számára

Mint mindkét rendszer felhasználói hitelesítést igényel, fennáll annak a veszélye, ha valamelyik kötegelt feladatot elvégzi, mert a parancs meghívásakor meg kell adnia felhasználónevet és jelszót. Azonban korlátozhatja annak lehetőségét, hogy bárki felfedezzék a felhasználói fiókot a távoli rendszeren, korlátozott hozzáférésű felhasználói fiók létrehozásával a számítógéphez, amely megakadályozza, hogy bárki, aki hozzáfér a fiókhoz, más fiókba kerüljön, kivéve a fiók otthoni könyvtárát. Ez a stratégia azonban sok olyan funkciót megsemmisít, amely az SFTP előnyeit biztosítja.

A biztonságos transzfer egy távoli gazda felé kisebb kockázatot hordoz, ha azt SCP-vel hajtják végre mert van nincs parancsnyelv beépítve a protokollba. Az SFTP jobban használható olyan rendszergazda számára, aki interaktív kézi feladatokat hajt végre, és távoli számítógépen továbbítja.

Lásd még: A legjobb ingyenes SCP-kiszolgálók és a legjobb ingyenes TFTP-kiszolgálók

Teljes funkcionalitású ingyenes SFTP és FTPS szerverek:

1. SolarWinds SFTP / SCP szerver (INGYENES SZERSZÁM)

A szerkesztő választása: A SolarWinds informatikai eszközök komplett csomagja. Vállalati szintű lakosztályok nem lennének teljesek biztonságos FTP-kiszolgáló nélkül, és a SolarWinds kínálatának része egy ingyenes és hatékony SFTP- és SCP-kiszolgáló..

A SolarWinds SFTP / SCP Server letöltése egy ZIP fájl, amely kibontja az MSI telepítőjét. Miután a telepítés befejeződött, a telepítés olyan egyszerű, mint a program indítása és néhány lehetőség megadása a felhasználói felületen, például megengedett protokollok és engedélyezett átviteli lehetőségek.

Van egy beépített SCP-kiszolgáló is, amelynek van értelme, mivel mind az SFTP, mind az SCP az SSH-t használja feladataik elvégzéséhez. Beállíthatja a SolarWinds SFTP szervert az SCP engedélyezéséhez is, ha kiválasztja a „Mindkét” protokollt.

SolarWinds-sftp-opciók

A Felhasználók lapon felhasználói fiókokat hozhat létre, és megadhatja az adatokat, például a használni kívánt hálózati felületet.

A telepítés egyszerű, és a SolarWinds támogatja az SFTP-t és az SCP-t is. A párhuzamos átviteli támogatással és csak bizonyos IP-k engedélyezésének képességével nagy teljesítményű szolgáltatásokat kínál ingyenesen.

A SZERKESZTŐ Választása

A telepítés egyszerű, és a SolarWinds támogatja az SFTP-t és az SCP-t is. A párhuzamos átviteli támogatással és csak bizonyos IP-k engedélyezésének képességével nagy teljesítményű szolgáltatásokat kínál ingyenesen.

Letöltés: Ingyenes letöltés a SolarWinds.com webhelyről

Hivatalos oldal: www.solarwinds.com/free-tools/free-sftp-server/

OS: ablakok

2. A FileZilla FTPS

A FileZilla egy jól ismert ingyenes FTP szerver és kliens csomag. Maga a szerver csak Windows rendszeren fut, de mivel szinte minden elképzelhető operációs rendszerhez vannak Filezilla kliensek, ez jó választás. Nincs szükség arra, hogy a FileZilla ügyfelet csatlakoztassa a FileZilla FTP szerverhez, de a termékek korszerűsítése segíthet a támogatási problémák megoldásában. A FileZilla szervernek szellemes felhasználói felülete van, és támogatja az FTPS-t, de nem az SFTP-t. Az ügyfél mindkettőt támogatja. Az FTP és az FTPS megvalósítások közötti különbség a TLS hitelesítés és átviteli védelem hozzáadása a nyilvános kulcsú titkosítás segítségével.

FileZilla-server-ablakok

3. IIS FTPS szerver

A gyakran figyelmen kívül hagyott FTPS-kiszolgáló közvetlenül a Windows Server-en elérhető. Ha már fut az Internet Information Services (IIS), felveheti az FTP-kiszolgálói szerepkört, majd létrehozhat TLS-tanúsítványokat, és egy teljes funkcionalitású FTPS-kiszolgálóval nagyon gyorsan futhat az IIS-kiszolgálónál..

IIS-engedélyezhető-ftp

4. FreeFTP

A FreeSSH-ből származó FreeFTP egy teljes funkcionalitású SFTP-kiszolgáló Windows-hoz. Támogatja az FTP minden ízét, beleértve az SFTP-t és az FTPS-t is. Ahogy a neve is sugallja, ingyenes és támogatja az önkényes felhasználók létrehozását, ami ideálisvá teszi a gyors SFTP beállításokat egy Windows hálózaton.

A telepítés során dönthet úgy, hogy szükség szerint futtatja a FreeSFTP-t, vagy telepítheti rendszerszolgáltatásként. Ez utóbbi azt jelenti, hogy folyamatosan fut, és elérhető lesz az SFTP felhasználói számára.

freeftp

Győződjön meg arról, hogy letöltötte a legújabb verziót (1.0.11-nél nagyobb). Sérülékenységet fedeztek fel az 1.0.11 verzióban, amelyet az 1.0.12 javított, és a jelenlegi verzió 1.0.13.

5. Syncplify.me SFTP szerver

syncplify.me SFTP szerver

A Syncplify egy kiterjeszthető SFTP-kiszolgáló, amely egyéni szkripteket futtathat. Ha úgy találja, hogy át kell lépnie a karikain, hogy illeszkedjen az SFTP-kiszolgálóhoz az egyedi munkafolyamathoz, akkor a Syncplify lehet az a eszköz, amelyet keres.

Az ingyenes / kiértékelő kiadás az Ultimate kiadás összes tulajdonságával rendelkezik, de csak egyetlen kapcsolatot fogad el, és a gyártáshoz nem engedélyezett. Az SFTP szerver fizetett verziójára való frissítés további előnyei között szerepel a biztonsági megfontolások. Az RSA nyilvános kulcsú titkosítását az ingyenes kiadással is használhatja, de az eszköz fizetett változata sokkal több hitelesítési és titkosítási lehetőséget tartalmaz..

6. Rebex Tiny SFTP szerver

syncplify.me SFTP szerver

A Rebex Tiny SFTP szerver minden felhasználásra ingyenes, beleértve a kereskedelmi felhasználást is. A WIndows XP rendszeren fut, egészen a Windows 7-ig, és támogatja a Windows Server 2002, 2008 és 2012 kiadásokat is. Egy felhasználóra korlátozódik, de tele van szolgáltatásokkal. Nincs szükség telepítésre, és teljes naplózási képességeket, valamint a jelszavak helyett a nyilvános / magánkulcs-bejelentkezések támogatását tartalmazza.

  SolarWinds против ManageEngine

Érdemes megemlíteni azt is, hogy a Rebex teljes .NET könyvtárakat biztosít, amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy az SFTP kódot beépítsék saját alkalmazásukba. A könyvtárak nem ingyenesek, de érdemes egy pillantást vetni, ha .NET-fejlesztő vagy, akinek hasonló projektje van a kezedben.

7. CrushFTP

crushftp

A CrushFTP egy Windows-alapú FTP-kiszolgáló, amely kihasználja a tömörítést, innen származik a “Crush” név. Ez tömöríti az átvitt fájlokat, és továbbítja a tömörített adatokat a hálózaton keresztül, jelentősen csökkentve a fájltípusok átviteli idejét.

A CrushFTP tartalmaz néhány beépített biztonsági intézkedést is, ideértve a felhasználói hitelesítési rutinokat, amelyek hozzáférnek az Active Directoryhoz a gazdagépen. Védi az erőszakos bejelentkezési támadásokat azáltal, hogy automatikusan megtiltja az IP-k támadását, és a robosztus felhasználói menedzsment magában foglalja a virtuális fájlrendszereket és az engedélyek örökölését. A CrushFTP szerver 30 napos próbaverzióval rendelkezik, és az ügyfél mindig ingyenes.

8. Sarokköves MFT szerver

CornerstoneMFT

A Cornerstone MFT (Managed File Transfer) egy SFTP-kiszolgáló, amely megfelel a vállalati követelményeknek. Az MFT egy átfogó kifejezés, amely magasabb szintű ellenőrzést és auditot jelez, mint a normál ad-hoc FTP kliens / szerver kapcsolat általában biztosítja. Az MFT megjelenése az átlátható bejelentkezések, a nagyobb biztonság az átvitel során, valamint a fájlátvitel előrehaladásának, valamint a siker vagy a kudarcok jobb átláthatóságának szükségességét célozta meg..

A Cornerstone PGP-vel titkosított távoli fájltárolást kínál. Az adatok titkosíthatók menet közben, így soha nincs olyan pont, ahol a titkosítatlan adatok a lemezen titkosításra várnak. Ezenkívül a Cornerstone olyan kerületvédelmi mechanizmusokat is biztosít, mint például a két tényezős hitelesítés.

Kipróbálhatja a Cornerstong MFT-t a 30 napos próbaverzióval, hogy kiderül-e, hogy megfelel-e az Ön igényeinek.

9. Globalscape SFTP szerver

A Globalscape létrehozta az „Enhanced File Transfer” (EFT) kifejezést, hogy utaljon a „Managed File Transfer” (MFT) termékre..

A Globalscape EFT szervere nagy rendelkezésre állású (HA) konfigurációban telepíthető, beleértve a terheléselosztást és a fürtkonfigurációkat is. Ezenkívül a Globalscape mind helyszíni, mind felhőalapú termékeket kínál, így kiválaszthatja a helyzetéhez a legjobb EFT-megoldást.

Van egy 30 napos ingyenes próbaverzió az Enterprise és az SMB számára. Noha van egy ingyenes próbaverzió a Cloud verzióra is, nem világos, hogy mennyi ideig tart a próba.

10. Titan FTP szerver

TitanFTP

A Titan FTP Server támogatja a normál FTP-t, valamint az FTPS-t és az SFTP-t. A HIPAA-kompatibilis, ezért ideális az egész kórházakban és kormányzati ügynökségekben történő alkalmazásra. A Windows Server 2008 és a Windows Server 2012 rendszeren fut.

Amellett, hogy egyszerűen átadja a fájlátviteli szolgáltatásokat, a Titan FTP szerver néhány biztonsági intézkedést tartalmaz, amelyek védekezhetnek a brutális erőszakos kísérletekkel szemben, és a teljes ellenőrzési képességeket, hogy a rendszergazdák tudják, mi történik a szerverükön..

A fiókkezelés összekapcsolható a Windows NT / SAM hitelesítéssel az vállalati verzióban, és a finomszemléletű fiókkezelés, például az automatikus fióklejárat beépítése.

A Titan 20 napos próbaverziót kínál FTP-szerverére.

Önálló SFTP és FTPS szerverek (telepítés nem szükséges)

11. Syncplify.me Micro SFTP szerver

syncplify.me-MicroServer

Az ingyenes / kiértékelési kiadáson kívül a Syncplify egy Micro SFTP szervert is kínál a Windows számára. Ez egy teljesen tartalmaz hordozható SFTP szervert, amelyet USB-meghajtón lehet futtatni. A teljes Syncplify SFTP szerver ingyenes / értékelõ kiadásától eltérõen a mikrokiszolgáló kiadás teljesen szabadon használható bármilyen helyzetben, beleértve a termelést és a kereskedelmet is. Ha távoli fájlkönyvtár-hozzáférést kíván elérni az SSH-n keresztül, lépnie kell a fizetett szolgáltatás felé.

12. Xlight FTP szerver

Az Xlight free FTP szerver különféle verziókban kapható, beleértve a hordozható önálló verziót is, amely nem igényel telepítést. 32 bites és 64 bites kiadásokkal Windows 2000, XP, Vista, 7, 10, 2003 Server, 2008 Server és 2012 Server rendszereken fut. Ez az eszköz hozzáférhet az Active Directory megvalósításhoz a felhasználói hitelesítés érvényesítéséhez. Még lokalizációs fájlokkal is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a biztonságos FTP-kiszolgálón, hogy különféle nyelveken jelenítsen meg szöveget, vagy saját nyelvi fájlt is írhat, ha a szükséges nyelv még nem áll rendelkezésre.

A 19 legjobb ingyenes SFTP és FTPS kiszolgáló Windows és Linux rendszerhez

13. Core Mini SFTP szerver

A Core Mini FTP szerver egy ingyenes SFTP szerver, amely nem igényel telepítési rutinot. Egyszerűen letöltheti, megadhat egy felhasználónevet és jelszót, az FTP-átvitelhez használandó könyvtárat, és készen áll a futtatásra. Ne feledje, hogy az SFTP-kiszolgáló felhasználóként fog futni, így nincs védelem az SFTP-felhasználókat, akik a fájlokat kezeli. Feltétlenül adja meg az ártalmatlan vagy üres könyvtárat az FTP használatához.

A 19 legjobb ingyenes SFTP és FTPS kiszolgáló Windows és Linux rendszerhez

A legjobb ingyenes SFTP és FTPS szerverek Linuxhoz

 1. MySecureShell
 2. vsftp
 3. ProFTPd
 4. PureFTPD
 5. VandDyke VShell

Mivel az SFTP SSH-n fut, a legtöbb Linux rendszer csak készen áll az SFTP-vel. Az FTPS egy másik történet, és dedikált FTP-kiszolgálóra van szükség, amely támogatja a TLS-t, de amikor az SFTP-t olyan könnyű beállítani egy Linux gazdagépen, nehéz felhozni jó okokat az FTPS futtatásához..

Az OpenSSH használatával

Egy szabványos Linux rendszeren a legérdekesebb felhasználók bármilyen SFTP-ügyfelet felhasználhatnak a szerverhez való csatlakozásra és a fájlok átvitelére az otthoni könyvtárba és onnan. A távoli felhasználói hozzáférés engedélyezését általában biztonsági kockázatnak tekintik, ezért sok rendszergazda tiltja ezt a hozzáférést. Ennek leggyakoribb módja a felhasználói héj-hozzáférés tiltása vagy az SFTP-port (22, az SSH-vel megegyező) portjának blokkolása a megadott IP-címekre.

  12 лучших инструментов для тестирования производительности и нагрузочного тестирования

Feltételezve, hogy ezek a korlátozások nincsenek érvényben, minden SFTP-ügyfélnek, amely képes csatlakozni az SFTP-kiszolgálón a 22. porthoz, jól működnie kell.

$ sftp [email protected]
[email protected] jelszava:
Csatlakoztatva a 172.81.178.34-hez.
sftp> pwd
Távoli munkakönyvtár: / home / test-sftp
sftp>

14. MySecureShell

Az SFTP könnyű beállítási lehetősége a legtöbb Linux disztribúciónál az, hogy azt jelenti, hogy az SSH csak készen áll a használatra. Ez azt jelenti, hogy a felhasználókba vetett bizalom szintje nem feltétlenül arányos a valósággal. Ha megbízhatatlan vagy ismeretlen SFTP-felhasználóik vannak, korlátozásokat kellene bevezetnie arra vonatkozóan, hogy mit tehetnek a rendszerben. Számos módszer érhető el ennek eléréséhez, például csak az SFTP motor működésének lehetővé tétele, amely letiltja a szokásos SSH bejelentkezéseket, vagy a MySecureShell, például az alkalmazás segítségével a nehéz emelők is elvégezhetők..

A MySecureShell támogatja a hozzáférés-vezérlési listákat, amelyek a felhasználói hozzáférés felett a granulált irányítás középpontjában állnak. Sok disztribúciós tárban található, így a csomagkezelő segítségével telepítheti:

$ sudo apt-get install mysecureshell
[sudo] jelszó a jdw-hez:
Csomaglista olvasása … Kész
Épület függőségi fa
Állapotinformációk olvasása … Kész
A következő új csomagok lesznek telepítve:
mysecureshell

A telepítés után szükség lehet néhány alapvető módosításra az alkalmazás konfigurációs fájljában az / etc / ssh / sftp_config mappában, majd telepíteni fogja és futtatja.

mysecureshell-config

15. vsftp

A Vsftp egy ingyenes FTP szerver Unix-szerű rendszerekhez, beleértve a Linuxot is. Ismert, hogy nagyon gyors, stabil és kevés rendszer erőforrást igényel. A kiterjedt szolgáltatások listája támogatást nyújt a virtuális felhasználóknak (nem rendszerhasználóknak), bármilyen felületen történő hallgatás képességét, felhasználói konfigurációt, valamint a sebességkorlátozást vagy a fojtást, a dos-típusú támadások vagy a használat elkerülése érdekében..

A legismertebb Linux disztribúciók közül sok a vsftp-t FTP-szerverként működteti, amely a biztonság és a stabilitás szempontjából nagy jelentőséggel bír. Ennek a törzskönyvnek egy része abból a tényből származhat, hogy az alkalmazás karbantartója, Chris Evans, a múltban felfedezte a biztonsági réseket.

A Vsftp a legtöbb Linux disztribúcióban található, és a csomagkezelőn keresztül telepíthető.

$ sudo apt-get install vsftpd
Csomaglista olvasása … Kész
Épület függőségi fa
Állapotinformációk olvasása … Kész
A következő új csomagok lesznek telepítve:
vsftpd

Mint a legtöbb Linux eszköznél, az /etc/vsftp.conf fájl gyors futtatásához is szükséges néhány alapvető konfigurációs lehetőség beállítása, majd a vsftp szerver készen áll.

vsftp-config

16. Az SFTP használatára konfigurált ProFTPd

A ProFTP-t az alapoktól kezdve építették fel, annak szükségessége miatt, hogy el kell távolítani a wu-ftp-t, mint széles körben használt FTP-szervert. A Wu-ftp nehézkessé vált az alkalmazásban tapasztalható bizonytalanságok miatt évekig tartó módosítások miatt, és végül eredményesebb lett egy új FTP-klienst építeni a semmiből..

A ProFTP-t kissé ihlette az Apache webszerver. Ezt leginkább a konfigurációs fájlok formátumában és abban láthatja, hogy modulokat használ a szükséges funkciók betöltésére. Ebben az esetben a ProFTP-t akkor kell használni, ha a mod_sftp modul be van töltve, hogy elérje az SFTP funkcionalitást..

ProFTPD-alap-config-példa

A ProFTP webhely néhány példakonfigurációt tartalmaz a helyes útról való kezdéshez.

Az FTP továbbra is az internetes eszközkészlet nagyon fontos része, annak ellenére, hogy a természetéből adódóan hiányzik a biztonsága. Ugyanúgy, mint a HTTP protokoll miatt a TLS biztonsági okokból becsavaródott ahhoz, hogy létrejöjjön, amit most HTTPS-nek hívunk, az FTP a TLS-t és az SSH-t is egyesítette, hogy biztosítsa a titkosítást és a biztonságot. Van néhány olyan eszköz, amely ilyen könnyedén lehetővé teszi az önkényesen nagy fájlátvitelt. Sok szervezet továbbra is hosszú ideig használja az SFTP-t vagy az FTPS-t.

17. PureFTPD

A PureFTPD egy nyílt forrású SFTP szerver, amely gyakorlatilag az Unix-szerű operációs rendszerek minden verzióján működik, beleértve a Linuxot, a BSD-t, a Solarist és még sok más. Ez egy nyílt forrású projekt, amelyet kifejezetten a szabványoknak megfelelő FTP szerver biztosítására irányítanak. Az interfész üzeneteket számos nyelvre lefordították, így ha nemzetközi felhasználói bázissal dolgozik, akkor a PureFTP az Ön számára.

A PureFTP-vel nincs korlátozás; minden szolgáltatás a kezdetektől elérhető. Hasznosabb tulajdonságai között szerepel a kapcsolatok fojtása a sávszélesség megőrzése érdekében, virtuális fájlrendszerben történő futtatás („chroot” a * nix parlance-ben), feltöltési / letöltési korlátok beállítása és még sok más.

A legjobb ingyenes SFTP és FTPS kiszolgálók Windows rendszerhez

18. Paessler FTP megfigyelés PRTG-vel (INGYENES Kísérlet)

A standard FTP és biztonságos származékainak egyik problémája az, hogy nem szolgáltatnak sok adatot elemzés céljából. A legtöbb szokásos FTP program ingyenesen elérhető az operációs rendszerben, de megfigyelő csomaggal fejleszthető. Például, Paessler PRTG egy rendszerszintű megfigyelési csomag, amely „érzékelőkből” áll, amelyek egyedi monitorok. A szolgáltatást testreszabhatja úgy, hogy kiválasztja, mely érzékelőket kapcsolja be.

A 19 legjobb ingyenes SFTP és FTPS kiszolgáló Windows és Linux rendszerhez

A PRTG magában foglalja az FTP, SFTP és FTPS érzékelőket. Ezek biztosítják a fájlkiszolgálók biztonságos felügyeletét, teljesítményadatokat szolgáltatnak a távoli kiszolgálókra, valamint a PRTG szoftvert tároló kiszolgálóra ugyanazon kiszolgálón működő szerverek számára. A PRTG a Windows Server rendszeren fut. Az FTP-érzékelők ugyanakkor képesek megfigyelni az FTP-kiszolgálókat a Linux szervereken is. Amikor az érzékelő csatlakozik egy másik szerverhez, különösen, ha ez a szerver egy másik webhelyen található, akkor SSL vagy SSH használatával védi a kapcsolatokat a snoopers-től.

Az érzékelők összegyűjtik a válaszidőket, a szerver üzeneteket és az aktuális fájlszámot minden egyes FTP-munkamenethez. Ez az információ megjelenik a PRTG irányítópulton, így azoknak a rendszergazdáknak, akik a PRTG-t a rendszerfigyeléshez használják, nem kell átváltaniuk egy másik alkalmazásra, hogy információkat kapjanak a fájlátvitelről. A teljesítményadatokra küszöbértékeket lehet beállítani a riasztások kiváltására. Ezzel az eszközzel az adminisztrátor részt vehet más munkákon, és csak akkor kell figyelnie az FTP-kiszolgálókra, amikor problémák merülnek fel.

A 19 legjobb ingyenes SFTP és FTPS kiszolgáló Windows és Linux rendszerhez

A PRTG csak egy rendszerfigyelő eszköz, amely FTP felügyeletet biztosít. A fájlátvitel kezelésének ezen útja alternatívája az FTP-kiszolgáló szoftvercsomag használatának, amely integrált teljesítményjelentést tartalmaz. Ha közelebbről szeretné megnézni, hogy a PRTG hogyan kezeli az FTP-kiszolgálókat, akkor az eszközt korlátlan érzékelőkkel kaphatja meg egy 30 napos ingyenes próbaverzió.

Paessler FTP megfigyelés a PRTGDownload 30 napos INGYENES próbaverzióval

A legjobb ingyenes SFTP és FTPS kiszolgálók mind Windows, mind Linux számára

19. VandDyke VShell

vshell

A VanDyke Software VSHell egy vállalati szintű SFTP és SCP szerver Windows és Unix számára. Támogatja az SFTP, SCP és FTPS programokat, és magában foglalja a nagyon finom felhasználói hozzáférés-vezérlést.

A Windows verzió könnyen használható grafikus telepítővel büszkélkedhet, és különféle felhasználói hitelesítési módszereket, például LDAP és nyilvános / magánkulcs párokat használhat..

A Unix verzió támogatja a virtuális könyvtárakat, valamint a finomított fájljogosultságokat. A fájljogosultságok felhasználónként vagy maguk a virtuális könyvtárakban állíthatók be.

A VShell 30 napos próbaverzióval jár.

About the author

Comments

 1. alatt működni. Biztonságos fájlátviteli protokoll (SFTP) Ez egy teljesen más protokoll, mint az FTP és az FTPS. Az SFTP az SSH (Secure Shell) protokollra épül, amely teljesen titkosított kapcsolatot biztosít a fájlok átviteléhez. Biztonságos másolás (SCP) Ez is az SSH protokollra épül, és hasonlóan működik az SFTP-hez, de csak fájlok másolására használható.

  Az FTP és az FTPS használata továbbra is népszerű a nagy fájlok átviteléhez, de az SFTP és az SCP biztonságosabb megoldást kínálnak. Az említett szerszámok közül a SolarWinds SFTP / SCP szerver és a Filezilla FTPS ingyenesen használható, és nagyon biztonságos megoldást kínálnak a fájlok átviteléhez. Azonban, ha valaki fizetett szolgáltatást keres, akkor a Sarokköves MFT szerver és a Globalscape SFTP szerver is jó választás lehet. Minden esetben fontos, hogy a megfelelő protokollt és szerszámot válasszuk a biztonságos fájlok átviteléhez.

 2. alatt működni. Biztonságos fájlátviteli protokoll (SFTP) Ez egy teljesen más protokoll, mint az FTP és az FTPS. Az SFTP az SSH (Secure Shell) protokollra épül, amely teljesen titkosított kapcsolatot biztosít a fájlok átviteléhez. Biztonságos másolás (SCP) Ez is az SSH protokollra épül, és hasonlóan működik az SFTP-hez, de csak fájlok másolására használható.

  Az FTP és az FTPS használata továbbra is népszerű a nagy fájlok átviteléhez, de az SFTP és az SCP biztonságosabb megoldást kínálnak. Az említett szerverek közül a SolarWinds SFTP / SCP szerver és a Filezilla FTPS ingyenesen használható, és biztonságos fájlátvitelt biztosítanak. Az SFTP és az FTPS szerverek telepítése és beállítása azonban bonyolult lehet, ezért fontos, hogy alaposan megismerjük a kiválasztott szerver működését és beállításait.

Comments are closed.