12 най-добри инструменти за мониторинг на производителността на сървъри и приложения

12 най-добри инструменти за мониторинг на производителността на сървъри и приложения

Софтуерът за мониторинг на производителността на сървъри и приложения може да варира от домашно приготвени решения, хвърлени заедно с няколко реда код, чак до внедряването на мащаби на предприятия, предназначени да се използват в глобална мрежа за големи доставчици на услуги.

При големи мрежи, които имат потенциал за стотици хиляди или дори милиони заявки всеки ден, дори и най-незначителните закъснения могат да представляват часове колективно загубено време. Изборът на подходящите инструменти за мониторинг на ефективността е жизненоважен.

Нямахте ли време да прочетете целия пост? Ето нашия списък на най-добрите налични монитори за ефективност на сървъра и приложенията:

 1. SolarWinds сървър и монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Премиум сървър и монитор на приложения, който се интегрира в обща платформа с други инструменти за управление на инфраструктурата SolarWinds.
 2. Мрежов монитор Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Интегриран монитор за мрежа, сървър и приложения. Работи на Windows Server.
 3. Site24x7 Мониторинг на сървъра (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Облачен инструмент за управление на инфраструктура, който следи мрежи, сървъри и приложения.
 4. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Услуга за мониторинг на системата, която обхваща сървъри, приложения и мрежи. Насочени към MSP
 5. LibreNMS Безплатна, отворена система за наблюдение на мрежата, която може да бъде персонализирана.
 6. ManageEngine OpManager Инструмент за управление на мрежата, който се инсталира на Windows Server и Linux.
 7. Отворете NMS Безплатен, с отворен код, наличен в стабилни и бета издания.
 8. WhatsUp Gold Цялостен мрежов монитор, който може да бъде разширен от специализирани добавки. Работи на Windows Server.
 9. OP5 Интегрирана система за мониторинг на инфраструктурата, която включва управление на сървъри и приложения.
 10. Icinga Безплатен инструмент за мониторинг на мрежата с отворен код с налични добавки, написани от общността.
 11. Anturis Облачна базирана система за мониторинг на инфраструктурата, налична в безплатни и платени версии.
 12. LogicMonitor Онлайн услуга, която се таксува чрез абонамент. Включва автоматизация на процесите.

Всеки администратор ще има малко по-различно отношение към това, което е идеално за мониторинг на изпълнението. Някои ще искат да видят всеки последен детайл за използването на ресурсите и да оптимизират всички свои приложения, за да отговарят на тази нужда. Други са чисто заинтересовани от отговор на услугата и време за работа. Повечето ще искат комбинация от двете. Нито един от тези подходи не е грешен и намиране на правилния монитор на сървъра, който отговаря на вашите нужди е огромна част от оптимизацията на мрежата.

Какво да търсите в инструмент за наблюдение на сървъра

Производителност и използване на ресурси на самото приложение

Добрите приложения за мониторинг ще използвайте минимум ресурси да си вършат работата. Дори и всеобхватните мрежови пакети обикновено поставят силен акцент върху минимизиране на количеството системни и мрежови ресурси, които използват, за да вършат работата си. Най-добрите монитори за ефективност ще използвайте достатъчно ресурси, за да поддържате внимателно наблюдение над възлите те са възложени.

гъвкавост

Преди да скочите във всяко приложение, е добре да знаете какво точно трябва да прави в дадена мрежа. Някои монитори на производителността са много основни, само проследяване на използването на системните ресурси на сървър. Други са по-здрави и ще проследяват всичко – от честотната лента до използването на системата и ще извършват задълбочен анализ на базата на възел-по-възел. Тези системи често се предлагат в по-големи пакети, проектирани или предназначени за използване с други приложения за създаване на цялостна система за управление на мрежата. Решаване кои функции са необходими в мрежата ви ще ви помогне да стесните кои части от софтуера потенциално ще работят за вас.

Представяне и лекота на използване

Много приложения за мониторинг на ефективността идват с подробни графики, диаграми и статистическа информация, за да ви помогне да разберете по-добре как работи вашата мрежа. Най- начинът, по който се показва тази информация играе голяма роля за това колко полезна ще бъде тя в крайна сметка. Начинът на представяне и организиране на тази информация също е огромен фактор за това колко лесен е софтуерът да се използва. Възможността бързо да идентифицирате кои части от отчета за употреба са ценни за вашата мрежа, ще повиши ефективността и ще ви помогне да извлечете повече от вашия софтуер.

разгръщане

Необходимо ли е софтуерът да бъде инсталиран на едно централизирано място за управление или на всеки възел, който той наблюдава? Дали това е облачна услуга? Лесно ли се инсталират агенти, ако трябва да бъдат поставени на множество възли в цялата мрежа? Дори малките мрежи трябва да вземат това предвид лекотата на инсталиране на дадено устройство може да варира значително от мрежа до мрежа.

Най-добрите инструменти за мониторинг на работата на сървъра и приложенията

Няма решение „един размер отговаря на всички“ за мониторинг на производителността на сървъра, така че съставихме списък, който включва набор от платформи и приложения. Този списък включва всичко – от отворен код, безплатни решения, до внесени в корпоративните платени приложения, използвани от някои от най-големите мрежови гиганти на планетата. Всяка от тях има своите предимства и недостатъци, а целта е да помогнете да намерите правилния, който работи за вашата мрежа.

1. SolarWinds сървър и монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

12 най-добри инструменти за мониторинг на производителността на сървъри и приложения

Първият запис в този списък, SolarWinds сървър и монитор на приложения, е самостоятелен продукт от всеобхватното семейство на платформата Orion, разработено от SolarWinds. Изключително универсален монитор за приложение който е предназначен да мащабира с вашата мрежа, може да се настрои монитор за сървър и приложения едно гише за най-различни мрежови нужди.

  3 най-добри инструменти за traceroute и tracert

Благодарение на него бърза и лесна настройка, Монитор на сървъри и приложения могат бързо да бъдат внедрени за наблюдение на големи и сложни мрежови среди. SolarWinds осигурява изчерпателен списък на шаблони за наблюдение на приложения така че да може да бъде пригоден за почти всяка среда.

Тя позволява инфраструктурен мониторинг както на AWS, така и на Azure в облачна конфигурация IaaS, давайки на администраторите необходимия им контрол над цялата им мрежа, независимо от физическото местоположение или настройка. Мониторинг на виртуализацията също е на разположение, като дава на монитора на сървъри и приложения гъвкавостта, от която се нуждае, за да се впише в по-голямата част от дизайните на мрежи и услуги.

Автоматично откриване на активи и ан активен инвентар помагат дори и на сложни мрежи да се създаде полъх в рамките на софтуера, а продуктът SolarWinds позволява мониторинг на производителността на съхранението, за да се гарантира плавен достъп до данни в големи платформи за съхранение. Софтуерът е в състояние да помогне диагностицира и идентифицира първопричината за проблеми с приложението за бързо разрешаване на потенциални проблеми.

Като част от по-голямата платформа Orion, SolarWinds сървър и монитор на приложения може да се комбинира с други продукти, за да се осигури цялостно управленско покритие върху уеб производителността, мрежата, базата данни и виртуализираната конфигурация и мониторинг на ресурсите. Оферта на SolarWinds безплатно 30-дневно изтегляне за оценка на техния сайт.

SolarWinds Server и Application MonitorDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

12 най-добри инструменти за мониторинг на производителността на сървъри и приложения

Мрежов монитор на Paessler PRTG е изключително персонализирано решение за мониторинг на производителността, което разширява гъвкавостта си чак до системата за ценообразуване. С безплатна версия, предлагаща до 100 безплатни „сензора“, това може да бъде добра опция за мрежи, които ще се мащабират с времето без да разбива банката.

Всеки наблюдаван ресурс на дадено устройство се счита за „сензор“. Като пример, мониторингът на използването на процесора на сървър би бил единичен сензор. PRTG изчислява, че повечето устройства ще изискват от четири до седем сензора, така че дори неговата безплатна версия може да работи за малки и средни мрежи.

Автоматичното откриване на устройства позволява бързо внедряване, и PRTG може да наблюдава на място или базирана на облак ресурси. Персонализирани сигнали и мониторинг на честотната лента предоставят критични подробности за забавянето на мрежата и приложенията. Широка набор от възможности за представяне на данни помогнете за анализа на ключовата информация за ефективността по начин, който има смисъл за нейните потребители.

Цената на софтуера се основава на това колко от тези сензори ще бъдат разположени в мрежа, с различни ценови нива на базата на общите сензори. Можете да изтеглите и оцените PRTG Network Monitor на безплатна 30-дневна пробна версия от сайта на Paessler.

Paessler PRTG Network Monitor Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. Site24x7 Мониторинг на сървъра (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

12 най-добри инструменти за мониторинг на производителността на сървъри и приложения

Site24x7 е облачен базиран инфраструктурен монитор, който се предлага в адаптирани пакети за мониторинг на уебсайтове, мониторинг на инфраструктурата и мониторинг на работата на приложението.

Тъй като този софтуер за мониторинг е базиран в облака, няма нужда да го инсталирате на сайта и така да не увеличавате изискванията на сървърното си пространство с помощта на тази система. Също така не е необходимо да сте в същата сграда като вашите сървъри, за да използвате 24 × 7, така че това е кабел за мониторинг на дейността на отдалечени сайтове и на облачни сървъри. Системата ще следи работещите сървъри Windows, Windows Server, Linux, FreeBSD, и Mac OS. Той може да работи и с виртуализации, създадени от Microsoft Hyper-V и VMware, както и да контролира Docker контейнерите. Работещ облачен сървър Microsoft Azure и Уеб услуги на Amazon (AWS) може да се следи и от Site24x7.

Състоянията на сървъра, наблюдавани от Site24x7, включват Производителност на процесора, капацитет на паметта, използване на дисково пространство, и проценти на активност на мрежовия интерфейс. Може да се интегрира с Active Directory и управлявайте Syslog и Регистър на събитията в Windows записи.

Мониторът на приложенията в Site24x7 е в състояние да проследява работата на бази данни, уеб сървъри и имейл сървъри. Освен това е в състояние да анализира производителността на целия софтуер, работещ на сървър, стигайки до ниво код. Кодовият анализатор търси неефективни процеси, записани за Ява, Node.js, Ruby on Rails, и PHP. Праговете за предупреждение за ефективност на приложенията постоянно се ревизират от Site24x7 чрез процес на машинно обучение, базиран на AI.

Site24x7 се таксува на база абонамент, месечно или годишно. Pro пакетът включва наблюдение на сървъри и приложения и можете да получите 30-дневен безплатен пробен период.

Site24x7 Monitoring ServerStart 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

4. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

12 най-добри инструменти за мониторинг на производителността на сървъри и приложения

ATERA е системен монитор, който е проектиран за използване от управлявани доставчици на услуги (MSPs). Това е облачна платформа, която комбинира и двете дистанционен мониторинг и управление (RMM) услуги и автоматизация на професионални услуги (PSA) функции, които MSP използват за управление на бизнеса си.

ATERA одити сървъри веднага след като бъде пуснат в експлоатация за нов клиент. Той следи процесора, паметта и портовете на сървъра, за да гарантира, че те не удрят пълния си капацитет и не влошават производителността. Инструментът също ще направи опис на целия софтуер, инсталиран на сървърите, и ще съответства на тези с лицензите, които клиентът притежава. Софтуерният инвентар също поддържа актуализация на софтуера и управление на системните кръпки.

  Какво е Active Directory? Урок стъпка по стъпка

Мониторите Atera контролират действията и производителността на приложения, като например системи за управление на бази данни и уеб и имейл сървъри. Комбинацията от монитори за мрежа, сървър и приложения прави този инструмент идеална система за проследяване на ефективността на виртуализациите. Atera е особено умел и следи Hyper-V реализации.

Платформата Atera е доставени от облака – MSP не е необходимо да инсталирате никакъв софтуер. Техниците на MSP имат достъп до таблото за управление на Atera чрез стандартен уеб браузър или специално мобилно приложение. Тъй като е насочена към мониторинг на отдалечени системи, услугата Atera е в състояние да обслужва многосайтови мрежи, а също така може да наблюдава облачни сървъри.

Atera е абонаментна услуга, която се таксува за всеки техник на месец. Има и годишна абонаментна ставка, която работи по-евтино. Можеш да получиш 30-дневен безплатен пробен период за да тествате Atera преди да се абонирате.

30-дневна безплатна пробна версия на AteraStart

5. LibreNMS

12 най-добри инструменти за мониторинг на производителността на сървъри и приложения

Популярен NMS софтуер с отворен код, LibreNMS е първият изцяло безплатен вход в този списък. Има подробна и обширна база от знания за да помогне на новите потребители да свикнат със софтуера. Години на комбинирано сътрудничество и общуване в общността доведоха до множество плъгини, вариации и внедряване на LibreNMS.

Автоматичното откриване на мрежа се поддържа от огромен набор от плъгини предназначени за конфигурация на устройството, мониторинг на изпълнението, и последователно изпълнение. оксидиран, гранясал, и Nisen са само няколко популярни приставки които са лесно сдвоени с LibreNMS за цялостна система за управление на мрежата.

LibreNMS също поддържа достъп до платформата от мобилно устройство с налично приложение за Android и iOS. Това дава на администраторите контрол върху техните мрежи, дори когато са далеч от офиса. Разпределено анкетиране дава възможност на LibreNMS да мащабира и предлага решение дори за големи мрежи.

Като софтуер с отворен код, LibreNMS има огромно количество дълбочина и гъвкавост, но повечето от предимствата му ще дойдат от опитни потребители с времето да се гмуркат в азотно-зърнестите вътрешности на LibreNMS. Докато гмуркането в кодовата база на LibreNMS не е изискване по никакъв начин, повечето от силните й страни блестят, когато се управлява от лица, които не се страхуват да си изцапат ръцете. Прочетете инсталационните документи, за да започнете.

6. ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager изображение

Управлявайте OpManager на ManageEngine е специализиран инструмент за мониторинг на работата и инфраструктурата. Осигурява мониторинг на мащабирането на производителността в редица устройства и включва всички стандартни статистически данни за мониторинг на производителността, включително използване на процесора, памет, съхранение и др.

Основната продажна точка на ManageEngine за OpManager е включването му в по-голямото семейство продукти ManageEngine, което го прави един зъб в по-голямо колело от мрежови продукти. Той може да функционира отлично като самостоятелен продукт, но е проектиран с намерението да се използва с друг софтуер ManageEngine за цялостно управление на по-големи мрежи.

OpManager също има функции Статистика на базата данни PGSQL, даване на DBA подробна информация за ефективността и времето за запитвания в големите мрежи. Този инструмент помага да се предоставят на интензивни данни мрежи, които силно разчитат на бази данни, ценен инструмент в намаляване на времето за заявки и подобряване на ефективността.

OpManager включва справедлива сума от персонализиране от гледна точка на мониторинг конфигурации и персонализирани сигнали, помага да се даде на администраторите само информацията и предупрежденията, от които се нуждаят, за да стартират ефективно своите мрежи. ManageEngine предлага a 30-дневен безплатен пробен период изтеглете за оценка.

7. OpenNMS

12 най-добри инструменти за мониторинг на производителността на сървъри и приложения

Вторият отворен код в този списък, OpenNMS е софтуер за управление на мрежата с много полезност и специализирана потребителска база. Има две разклоняващи се дистрибуции на OpenNMS, всяка със своите уникални предимства.

Първият, меридиан, е стандартната дистрибуция на OpenNMS. По същество това е “стабилното издание” на OpenNMS и се отличава с повечето продукти и поддръжка на общността от двете издания. По-голямата част от потребителите на OpenNMS ще изберат да стартират Meridian.

Второто разпределение е хоризонт. Това може да се опише свободно като бета платформа за нови технологии, идеи и реализации. Има значително по-малко документация и общностна поддръжка за Horizon, тъй като повечето потребители ще кодират и документират за Meridian. Това е пример за кървавия край на OpenNMS с отворен код.

Функции на OpenNMS конфигурируем мониторинг на услугата, управление на изпълнението чрез набор от стандартни протоколи и позволява персонализирани сигнали. Автоматично откриване на мрежа комбинирано с откриване на топология помага за бърза и лесна настройка заедно с допълнителна информация за рамката на възложената му мрежа.

OpenNMS също така се интегрира лесно в съществуваща инфраструктура със значителен обем документация от своята общност, за да помогне за лесното инсталиране и интегриране в съществуваща платформа. Прочетете инсталационните документи, за да започнете.

8. WhatsUp Gold

WhatsUp Gold Network Map

WhatsUp Gold е специализирана платформа за мониторинг на производителността с богат избор от възможности за персонализиране в своя интерфейс. Той разполага с лесен за използване, интуитивен интерфейс които могат да бъдат персонализирани за показване на различни количества информация. Този дисплей може да бъде конфигуриран така, че информацията да бъде разделена и достъпна само от тези, които се нуждаят от нея. Можете лесно да конфигурирате конкретни видове информация, която да се показва на екипите, които се нуждаят най-много.

WhatsUp Gold също има автоматична картографиране на слой 2/3 за да се помогне лесно да се създаде цялостна картина на текущата работеща мрежа. Тази мрежова карта се показва в удобен дисплей това прави откриването на потенциални неизправности или затруднения в производителността е проста задача.

Една от основните характеристики на WhatsUp Gold е неговата способност за активно наблюдение и сигнализиране кога потенциални проблемни области отзад грозните им глави. Интелигентният дизайн на работния процес помага да се изведат тези сигнали на преден план, когато е необходимо, така че потенциалните проблеми да могат да бъдат решени бързо и без прекъсване на услугата. Изтеглете безплатна пробна версия от сайта им.

  10 най-добри ИТ средства за автоматизация

9. OP5

OP5 монитор

Създаден специално, за да се използва като предприятието мащаб мрежово решение за мониторинг на производителността, OP5 се справя изключително добре с разширяващите се мрежови среди. Всичко от таблото за управление, до дисплея на мрежовото му картографиране, до персонализирането, налично в софтуера, сочи към предназначението на OP5 като платформа за мониторинг на скалата на доставчика на услуги.

Чудесен пример за това са OP5 макро изглед на наблюдавани мрежови възли. Налична карта джаджа дава реална, глобална картина за това как всяка система е взаимосвързана въз основа на географско местоположение.

Гъвкавостта на OP5 идва от включването на джаджи, които могат да се добавят или премахват от централното табло, предоставяйки на администраторите пълен контрол върху количеството показвана информация. Тези джунджурии могат да бъдат конфигурирани да покажете разделена информация към различни отдели, за да помогне на персонала да се съсредоточи върху критични данни.

Визуално отчитане дава подробна информация за потенциални тесни места или проблемни области. Тези визуални представи включват графики и диаграми за да получите ясна представа кога и къде може да възникне проблем.

Допълнителният мониторинг на съкращенията помага за по-нататъшното укрепване OP5 на целта на дизайна да бъде а „едно гише“ за мониторинг на мрежови мониторинг нуждае. Научете повече за цените на страницата им за изтегляне.

10. Icinga 2

Icinga

Друг инструмент за мониторинг на работата с отворен код, Icinga 2 е създаден да осигурява стабилен мониторинг на ефективността докато консумирате минимално количество системни ресурси. Предлага се в множество различни варианти и дистрибуции, Icinga предлага огромно количество гъвкавост в изцяло безплатен пакет.

Възможност за интегриране с други популярни инструменти с отворен код, Icinga 2 може да съдържа една част от цялостно решение за мониторинг на ефективността на мрежата, което е мащабируем до почти всякакъв размер. Динамично персонализиране в самия софтуер, заедно с конфигурации за изпълнение, базирани на правила позволява на администраторите да оправят инсталацията на Icinga, за да отговорят на техните нужди.

Icinga 2 ефективно използва системните ресурси, за да създаде отпечатък от голи кости на ресурсите, като същевременно осигурява мониторинг и статистически данни за фирмения клас. Подробните данни за ефективността помагат на потребителите да се насочат към потенциални проблемни области, а цялостна система за предупреждение предупреждава администраторите за предстояща авария.

Като инструмент с отворен код, голяма част от гъвкавостта на Icinga идва в множество варианти и плъгини които могат да се използват с приложението. Дори и без обширни ощипвания и изследвания, Icinga 2 е невероятно способен като решение за мониторинг на производителността извън кутията, но ентусиастите с отворен код ще приветстват допълнителната гъвкавост, която философията на дизайна предоставя. Посетете техните хранилища в Github за информация за изтегляне и инсталиране.

11. Антурис

Anturis сървър монитор

Anturis предлага платформа за наблюдение на ефективността, която е облачно базирана реализация на SaaS. Това му дава някои уникални възможности за мрежовите администратори, които търсят по-мобилна платформа за наблюдение, с която да работят. Anturis има опции както за агенти, така и за агенти без внедряване, което го прави невероятно полезен за високо мобилни мрежови среди или като мостова платформа за работа от по-течни мрежови настройки.

Като облачна услуга себе си, има смисъл за Anturis да можеш да следете облачните услуги, и е в състояние да го направи с минимална настройка. Той може да наблюдава в множество географски локации, като допълнително затвърждава своята философия за проектиране на възможността да борави с много сложни, изключително мобилни мрежови инфраструктури. Това също така дава добри оценки като софтуер за ефективност на мащабиране, който може да се справи с голям мониторинг на мрежата.

Диапазон от персонализирани известия и методи за доставка информирайте администраторите за основните подробности и критичните системи, на които трябва да се обърне внимание за последователно обслужване. Anturis може да проследява стандартните показатели за ефективност на сървърите и да следи мрежите за трафик, за да подобри честотната лента и да помогне за идентифициране на проблемните области, където може да са необходими промени. Anturis предлагат гама от безплатни и платени планове според нуждите на вашата мрежа.

12. LogicMonitor

LogicMonitor

Друг Облачно базирана на SaaS решение за мониторинг на ефективността, LogicMonitor дава същите гъвкави предимства на динамичните мрежови среди, които могат да използват по-мобилно приложение за мониторинг. Способен да бъде бързо внедрени и се възползвайте от автоматизирано откриване на устройства, LogicMonitor може да анализира използването на ресурси както на място, така и в облачна инфраструктура.

А персонализирано табло може да има информация, разделена за предоставяне на информация на групи или персонал, които се нуждаят най-много. С широка гама от опции за представяне на данни, тази информация може да бъде персонализирана за бързо даване на важни подробности статистика за използването, системни натоварвания, и производителност на приложението.

Гъвкавото предупреждение и възможността за наблюдение и анализ на мрежови конфигурации в реално време дават допълнителна полза за LogicMonitor. Той може активно да наблюдава промените в конфигурацията и да търси въздействия върху производителността, за да помогне на непрекъснато променящите се мрежи ценен поглед върху цялостното здраве на мрежата. LogicMonitor предлага 14-дневна безплатна пробна версия на своя уебсайт.

Избор на инструмент за наблюдение на сървър и приложения

SolarWinds сървър и монитор на приложения и PRTG Network Monitor са два от инструментите с най-висока производителност в този списък. Разнообразието от инфраструктура, която могат да наблюдават, ги е направило два от най-добрите инструменти за мониторинг на ефективността в света.

SolarWinds сървър и монитор на приложения може да следи хардуер, както и AWS и Azure IaaS инфраструктура.

PRTG Network Monitor има своя собствена уникални сензори които можете да изтеглите, за да наблюдавате отделни инструменти. За по-малки организации, PRTG Network Monitor е особено голям избор. Причината е, че има безплатна версия, която поддържа до 100 сензора. 100 сензора ще покрият много по-малки мрежи без натрупания ценови етикет, който е свързан с продукти за мониторинг на мрежата.

Заслужава да се спомене, че и двата инструмента носят удобство и на масата. PRTG Network Monitor и SolarWinds сървър и монитор на приложения всеки има функция за автоматично откриване, за да идентифицира автоматично устройствата във вашата мрежа. Автооткриването гарантира, че винаги работите с най-актуалната версия на вашата мрежова среда.

About the author

Comments

 1. итори за ефективност на сървъра и приложенията могат да бъдат прекалено сложни за използване, докато други може да не отговарят на нуждите на вашата мрежа. Важно е да изберете инструмент, който е гъвкав и може да се приспособи към вашите нужди. Представяне и лекота на използване Най-добрите монитори за ефективност на сървъра и приложенията трябва да бъдат лесни за използване и да предоставят ясна информация за производителността на мрежата. Разгръщане Изборът на инструмент за мониторинг на ефективността на сървъра и приложенията трябва да бъде лесен за разгръщане и да не изисква много време и усилия за настройка. Най-добрите инструменти за мониторинг на работата на сървъра и приложенията След като сте определили вашите нужди, можете да изберете най-добрия инструмент за мониторинг на ефективността на сървъра и приложенията. Някои от най-добрите инструменти включват SolarWinds сървър и монитор на приложения, мрежов монитор на Paessler PRTG, Site24x7 Мониторинг на сървъра, Atera, LibreNMS, ManageEngine OpManager, OpenNMS, WhatsUp Gold, OP5, Icinga 2, Антурис и LogicMonitor. Изборът на правилния инструмент за мониторинг на ефективността на сървъра и приложенията е от решаващо значение за оптимизиране на мрежата и подобряване на производителността.

 2. итори за ефективност на сървъра и приложенията могат да бъдат прекалено сложни за използване или да не отговарят на конкретните нужди на мрежата. Затова е важно да изберете инструмент, който е гъвкав и може да бъде персонализиран според нуждите на мрежата. Представяне и лекота на използване Най-добрите монитори за ефективност на сървъра и приложенията трябва да бъдат лесни за използване и да предоставят ясна информация за производителността на мрежата. Разгръщане Изборът на инструмент за мониторинг на ефективността на сървъра и приложенията трябва да бъде лесен за разгръщане и да не изисква много време и усилия за инсталиране и конфигуриране. Най-добрите инструменти за мониторинг на работата на сървъра и приложенията В статията са представени най-добрите инструменти за мониторинг на работата на сървъра и приложенията, като SolarWinds сървър и монитор на приложения, Мрежов монитор на Paessler PRTG, Site24x7 Мониторинг на сървъра, Atera, LibreNMS, ManageEngine OpManager, OpenNMS, WhatsUp Gold, OP5, Icinga 2, Антурис и LogicMonitor. Всеки от тези инструменти има своите предимства и недостатъци, затова е важно да изберете този, който отговаря на нуждите на вашата мрежа. Избор на инструмент за наблюдение на сървър и приложения В крайна сметка, изборът на инструмент за мониторинг на ефективността на сървъра и приложенията е жизненоважен за оптимизацията на мрежата. Трябва да се вземат предвид производителността и използването на ресурсите на самото приложение, гъвкавостта, представянето и лекота на използване и разгръщането на инструмента. Най-добрите инструменти за мониторинг на работата на сървъра и приложенията са SolarWinds сървър и монитор на приложения, Мрежов монитор на Paessler PRTG, Site24x7 Мониторинг на сървъра, Atera, LibreNMS, ManageEngine OpManager, OpenNMS, WhatsUp Gold, OP5, Icinga 2, Антурис и LogicMonitor.

 3. итори за ефективност на сървъра и приложенията могат да бъдат прекалено сложни за използване или да не отговарят на конкретните нужди на мрежата. Затова е важно да изберете инструмент, който е гъвкав и може да бъде персонализиран според нуждите на мрежата. Представяне и лекота на използване Най-добрите монитори за ефективност на сървъра и приложенията трябва да бъдат лесни за използване и да предоставят ясна информация за производителността на мрежата. Разгръщане Изборът на инструмент за мониторинг на ефективността на сървъра и приложенията трябва да бъде лесен за разгръщане и да не изисква много време и усилия за инсталиране и конфигуриране. Най-добрите инструменти за мониторинг на работата на сървъра и приложенията В статията са представени най-добрите инструменти за мониторинг на работата на сървъра и приложенията, като SolarWinds сървър и монитор на приложения, Мрежов монитор на Paessler PRTG, Site24x7 Мониторинг на сървъра, Atera, LibreNMS, ManageEngine OpManager, OpenNMS, WhatsUp Gold, OP5, Icinga 2, Антурис и LogicMonitor. Всеки от тези инструменти има своите предимства и недостатъци, затова е важно да изберете този, който отговаря на нуждите на вашата мрежа. Избор на инструмент за наблюдение на сървър и приложения В крайна сметка, изборът на инструмент за мониторинг на ефективността на сървъра и приложенията е жизненоважен за оптимизацията на мрежата. Трябва да се вземат предвид производителността и използването на ресурсите на самото приложение, гъвкавостта, представянето и лекота на използване и разгръщането на инструмента. Най-добрите инструменти за мониторинг на работата на сървъра и приложенията са SolarWinds сървър и монитор на приложения, Мрежов монитор на Paessler PRTG, Site24x7 Мониторинг на сървъра, Atera, LibreNMS, ManageEngine OpManager, OpenNMS, WhatsUp Gold, OP5, Icinga 2, Антурис и LogicMonitor.

Comments are closed.