Mininova alternatívák: 8 legális torrent webhely kipróbálására

Logo_of_MininovaEmlékszel Mininovára? A 2000-es évek végén a torrent oldal volt az egyik legnépszerűbb az interneten. 2006-ban a Google tíz legkeresettebb kifejezésében szerepelt. A Mininova 2008-ban arról számolt be, hogy felhasználói összesen 5 milliárd alkalommal töltöttek le.

Aztán, mint akkoriban sok torrent helyszínen, peres ügyekre is sor került. A holland székhelyű webhelyet végül kénytelenek voltak eltávolítani az összes, a szerzői joggal védett tartalomra mutató özönleget. A Mininova drasztikus forgatókönyvet készített, több mint egymillió torrent fájlt távolított el az indexéből, és csak engedélyezett felhasználók tölthetik fel őket. Az eredmény 99,3 százalékkal kevesebb torrent volt, a napi letöltések száma mindössze 4 százalék volt az előzőhöz képest, a webhely forgalma azonnal 34% -kal esett vissza, és ezt követően tovább csökkent..

Mininova alternatívák: 8 legális torrent webhely kipróbálására

A következő évtizedben Mininova rendezte a pert, de soha nem nyerte el korábbi dicsőségét. 2010 januárjára az Alexa 100 legnépesebb forgalmú webhelye közül az 1000 lejjebb esett. Néhány évig lógott, 2024. áprilisáig, amikor a helyet hivatalosan is bezárták. A vállalat szerint néhány éve veszteséges volt.

Mininova halála bizonyosan nem ért véget a kínzásnak. Számos webhely továbbra is segíti a szerzői és nem a szerzői jogok által védett tartalom indexelését és terjesztését. Ebben a cikkben felsorolunk néhány olyan Mininova alternatívát, amelyek ingyenes és legális torrentokat kínálnak.

A Comparitech nem ismeri el, és nem ösztönzi a szerzői jogi korlátozások megsértését. A torrenting egy tökéletesen legális letöltési és megosztási folyamat, ha azt megfelelő módon használják fel, és legális és hivatalos webhelyeken és szolgáltatásokon keresztül használják fel őket. Kérjük, vegye figyelembe a törvényeket, az áldozatokat és a kalózkodás kockázatait, mielőtt a szerzői joggal védett anyagot engedély nélkül letölti vagy adatfolyamát továbbítja.

Mielőtt elkezdenénk, szerezzen VPN-t

Ha torrent fájlokat tervez, legyen az legális vagy nem, akkor erősen javasoljuk, hogy először csatlakozzon a VPN-hez. A VPN titkosítja az eszköz összes internetes forgalmát, és közvetítő szerveren keresztül továbbítja azt az Ön által választott helyre..

  A legjobb VPN-k online játékok lejátszásához és tárolásához

Sok internetszolgáltató automatikusan feltételezi, hogy az összes BitTorrent forgalom rossz. Erre válaszul csökkenthetik a sávszélességet, vagy akár fel is függeszthetik a szolgáltatást. A VPN elrejti az internetes forgalom tartalmát, és honnan származik, hogy az internetszolgáltató ne tudja megkülönböztetni a BitTorrent letöltéseket és feltöltéseket.

A VPN megvédi a BitTorrent hálózat rossz szereplőitől is. Miközben fájlokat vet ki és / vagy pihentet, az IP-címet a raj más felhasználóinak szabad kitenni, vagy társaik feltöltik vagy letöltik ugyanazt a fájlt. Az IP-cím elegendő ahhoz, hogy a hackerek megosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadással megcélozzák, a brute force SSH támadást indítsák el, hozzáférjenek eszközéhez a nyílt portok vagy a futó szolgáltatások kihasználásával, és bizonyos esetekben indítsanak man- közép támadások (MITM).

Amikor csatlakozik egy VPN-hez, a valódi IP-címét a VPN-kiszolgáló címe váltja fel, így a hackerek nem célozhatnak meg téged.

A leginkább ajánlott VPN a torrentinghez: ExpressVPN. Környezetvédelmi védelmet kínál, beleértve a merev titkosítást, a tökéletes előremeneti titoktartást, a DNS szivárgás elleni védelmet és a kikapcsolót, az úgynevezett „hálózati zár” kifejezést az ExpressVPN szórásban. A vállalat nem tárol azonosító naplókat az Ön tevékenységéről, sem az Ön IP-címét. A kiszolgálókat a gyors letöltési sebességre optimalizálták, és a torrent alkalmazást minden szerver tolerálja.

LEGJOBB VPN A TORRENTÁLÁSHOZ & P2P: Az ExpressVPN a mi legjobb választásunk. Hatalmas szerverhálózattal rendelkezik, amelyek finomhangolva vannak a nagy sebességű kapcsolatokhoz. Felhasználóbarát alkalmazások minden operációs rendszerhez. Nehéz verni a magánélet és a biztonság szempontjából. Van egy 30 napos vissza nem térítendő pénz-visszafizetési garancia, így kipróbálhatja kockázatmentesen.

A legjobb Mininova alternatívák

Az összes torrent webhely kizárólag legális torrentokat kínál, így nem kell sokkal aggódnia, hogy véletlenül kalózkodjon valamiért.

Az internetes archívum

archive.org a kalóz-öböl
Az Internet Archive egy non-profit könyvtár, amely ingyenes könyveket, filmeket, szoftvereket és zenét tartalmaz, amelyek nagy része elérhető a BitTorrent segítségével. Nemcsak rengeteg ingyenes és legális tartalmat talál, hanem segítséget nyújt más felhasználók számára történő feltöltéshez és a tartalom életben tartásához. Jelenleg több mint 2 millió különféle fájl, webhely, film és készen áll a torzításra ezen a webhelyen. Bármely torrent ügyfél működni fog.

  NordVPN vs Netflix: Ez a VPN működik együtt a Netflix-rel?

Nyilvános torrentek

nyilvános torrentek a kalóz-öböl torrent alternatívái
Ha a régi filmek rajongója vagy, a Public Domain Torrents fedezte magát. A webhely közel 1000 filmet sorol fel, amelyek szerzői jogi véget értek és elérhetőek a BitTorrent segítségével.

Legit Torrents

legit torrents a kalóz öböl torrent alternatívái
A Legit Torrents segít a szabadon elérhető szoftverek, játékok és filmek széles választékának megtalálásában.

Vuze

vuze a kalóz öbölben
Lehet, hogy ismeri a Vuze a BitTorrent ügyfelet, de egyben jogi fájlmegosztási szolgáltatást is kínál. A műfaj szerint kategorizált videókra és filmekre összpontosít.

Vodo

A Vodo egy 2009-ben indult webhely, amely indie filmekre és a köztulajdonban lévő filmekre szól. A tartalom nagy részét torrent segítségével ingyenesen letöltheti.

bt.etree.org

Ha szereted az élő zenei felvételeket, akkor a bt.etree.org a megfelelő hely az Ön számára. Rengeteg ingyenesen letölthető élő felvételt tartalmaz minden típusú zenésztől, de különösen nagy olyan zenekarokon, mint a Grateful Dead és a Phish..

Akadémiai torrentok

Az Academic Torrents egy adattár nagy tudományos adatkészletekhez, amelyek letölthetők a BitTorrent segítségével. Számos felső egyetemi és tudományos intézmény szponzorálja.

Linux nyomkövető

A szabad és nyílt forráskódú szoftverek rajongói sokat szerethetnek a Linux Trackerben. Rengeteg ingyenes szoftver található, a teljes operációs rendszertől a képszerkesztő csomagokig.

Torrent oldalak elkerülése érdekében

Az alább felsorolt ​​webhelyek erősen ferde a kalóz tartalom felé. Bár lehet olyan fájlokat találni, amelyek nem sértik a szerzői jogokat, azt javasoljuk, hogy kerüljük ezeket a torrent-követőket, hogy a törvény jobb oldalán maradjunk.

 • A Kalóz-öböl
 • Kickass Torrents
 • Torrentz
 • ExtraTorrent
 • RARBG
 • YTS.AG
 • Torrentz2

Ez a lista nem teljes, és minden bizonnyal még több torrent oldal lóg. Általános szabály, hogy ha túl jónak tűnik, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg az.

About the author

Comments

 1. a világ számos helyén elérhetőek. Az ExpressVPN mellett számos más VPN szolgáltató is elérhető, amelyek biztonságos és megbízható védelmet nyújtanak a torrentinghez.

  Ami a Mininovát illeti, emlékszem rá, hogy az egyik legnépszerűbb torrent oldal volt az interneten. Azonban, ahogy a cikk is említi, peres ügyek miatt kénytelenek voltak eltávolítani az összes, a szerzői joggal védett tartalomra mutató özönleget. Ez drasztikus változásokat eredményezett a webhelyen, és végül a bezárásához vezetett. Azonban, ahogy a cikk is említi, számos más alternatíva is elérhető, amelyek ingyenes és legális torrentokat kínálnak. Fontos azonban, hogy tisztában legyünk a törvényekkel és a kalózkodás kockázataival, mielőtt letöltünk vagy megosztunk bármilyen tartalmat. A VPN használata is ajánlott, hogy biztonságosan és anonim módon használhassuk a torrenteket.

 2. ződ jogi korlátozás betartásával használják fel.

  Magyarul:

  Emlékszel Mininovára? A 2000-es évek végén ez volt az egyik legnépszerűbb torrent oldal az interneten. 2006-ban a Google tíz legkeresettebb kifejezése között szerepelt. A Mininova 2008-ban jelentette be, hogy felhasználói összesen 5 milliárd alkalommal töltöttek le. Azonban, mint sok más torrent oldalon, peres ügyekre is sor került. A holland székhelyű oldalt végül eltávolították az összes szerzői jog által védett tartalomra mutató linkek miatt. A Mininova drasztikus intézkedéseket hozott, több mint egymillió torrent fájlt távolított el az indexéből, és csak engedélyezett felhasználók tölthetik fel őket. Az eredmény 99,3 százalékkal kevesebb torrent volt, a napi letöltések száma mindössze 4 százalék volt az előzőhöz képest, a webhely forgalma azonnal 34% -kal esett vissza, és ezt követően tovább csökkent.

  A következő évtizedben a Mininova rendezte a pert, de soha nem érte el korábbi népszerűségét. 2010 januárjára az Alexa 100 legnépesebb forgalmú webhelye közül az 1000 lejjebb esett. Néhány évig még működött, de 2023. áprilisáig, amikor hivatalosan is bezárták. A vállalat szerint néhány éve veszteséges volt. A Mininova halála azonban nem jelentette a torrent oldalak végét. Továbbra is számos webhely segíti a szerzői és nem szerzői jogok által védett tartalom indexelését és terjesztését. Ebben a cikkben felsorolunk néhány olyan Mininova alternatívát, amelyek ingyenes és legális torrenteket kínálnak. A Comparitech nem támogatja a szerzői jogi korlátozások megsértését. A torrenting egy tökéletesen legális letöltési és megosztási folyamat, ha azt megfelelő módon használják fel, és legális és hivatalos webhelyeken és szolgáltatásokon keresztül használják fel őket. Kérjük, vegye figyelembe a törvényeket, az áldozatokat és a kalózkodás kockázatait, mielőtt a szerzői joggal védett anyagot engedély nélkül letölti vagy adatfolyamát továbbítja.

  Mielőtt elkezdenénk, szerezzen VPN-t. Ha torrent fájlokat tervez letölteni, legális vagy nem, erősen javasoljuk, hogy először csatlakozzon a VPN-hez. A VPN titkosítja az eszköz összes internetes forgalmát, és közvetítő szerveren keresztül továbbítja azt az Ön által választott helyre. Sok internetszolgáltató automatikusan feltételezi, hogy az összes BitTorrent forgalom rossz. Erre válaszul csökkenthetik a sávszélességet, vagy akár fel is függeszthetik a szolgáltatást. A VPN elrejti az internetes forgalom tartalmát, és honnan származik, hogy az internetszolgáltató ne tudja megkülönböztetni a BitTorrent letöltéseket és feltöltéseket. A VPN

 3. ére optimalizálták, és több mint 90 országban elérhetőek. Az ExpressVPN használatával biztos lehet benne, hogy biztonságosan és anonim módon használhatja a torrenteket.

  Ami a Mininovát illeti, az emlékezetes torrent oldal valóban egykor az internet egyik legnépszerűbb oldala volt. Azonban a jogi problémák miatt végül eltávolították az összes szerzői jogi védelem alatt álló tartalmat, és drasztikus forgatókönyvet alkalmaztak a webhely működtetésére. Bár a Mininova még mindig létezik, azonban már nem olyan népszerű, mint korábban volt.

  Azonban, ha továbbra is szeretne torrenteket letölteni, akkor érdemes megfontolni néhány alternatívát, amelyek ingyenes és legális tartalmakat kínálnak. Az internetes archívum, a Nyilvános torrentek, a Legit Torrents, a Vuze, a Vodo, a bt.etree.org, az Akadémiai torrentok és a Linux nyomkövető mind jó lehetőségek lehetnek. Azonban ne feledje, hogy a torrenting csak akkor legális, ha a megfelelő módon használják fel, és legális és hivatalos webhelyeken és szolgáltatásokon keresztül használják fel őket. Kérjük, vegye figyelembe a törvényeket, az áldozatokat és a kalózkodás kockázatait, mielőtt a szerzői joggal védett anyagot engedély nélkül letölti vagy adatfolyamát továbbítja. És ne felejtse el, hogy mindig használjon VPN-t a biztonság és az anonimitás érdekében.

Comments are closed.