Mininova alternatívák: 8 legális torrent webhely kipróbálására

Logo_of_MininovaEmlékszel Mininovára? A 2000-es évek végén a torrent oldal volt az egyik legnépszerűbb az interneten. 2006-ban a Google tíz legkeresettebb kifejezésében szerepelt. A Mininova 2008-ban arról számolt be, hogy felhasználói összesen 5 milliárd alkalommal töltöttek le.

Aztán, mint akkoriban sok torrent helyszínen, peres ügyekre is sor került. A holland székhelyű webhelyet végül kénytelenek voltak eltávolítani az összes, a szerzői joggal védett tartalomra mutató özönleget. A Mininova drasztikus forgatókönyvet készített, több mint egymillió torrent fájlt távolított el az indexéből, és csak engedélyezett felhasználók tölthetik fel őket. Az eredmény 99,3 százalékkal kevesebb torrent volt, a napi letöltések száma mindössze 4 százalék volt az előzőhöz képest, a webhely forgalma azonnal 34% -kal esett vissza, és ezt követően tovább csökkent..

Mininova alternatívák: 8 legális torrent webhely kipróbálására

A következő évtizedben Mininova rendezte a pert, de soha nem nyerte el korábbi dicsőségét. 2010 januárjára az Alexa 100 legnépesebb forgalmú webhelye közül az 1000 lejjebb esett. Néhány évig lógott, 2017. áprilisáig, amikor a helyet hivatalosan is bezárták. A vállalat szerint néhány éve veszteséges volt.

Mininova halála bizonyosan nem ért véget a kínzásnak. Számos webhely továbbra is segíti a szerzői és nem a szerzői jogok által védett tartalom indexelését és terjesztését. Ebben a cikkben felsorolunk néhány olyan Mininova alternatívát, amelyek ingyenes és legális torrentokat kínálnak.

A Comparitech nem ismeri el, és nem ösztönzi a szerzői jogi korlátozások megsértését. A torrenting egy tökéletesen legális letöltési és megosztási folyamat, ha azt megfelelő módon használják fel, és legális és hivatalos webhelyeken és szolgáltatásokon keresztül használják fel őket. Kérjük, vegye figyelembe a törvényeket, az áldozatokat és a kalózkodás kockázatait, mielőtt a szerzői joggal védett anyagot engedély nélkül letölti vagy adatfolyamát továbbítja.

Mielőtt elkezdenénk, szerezzen VPN-t

Ha torrent fájlokat tervez, legyen az legális vagy nem, akkor erősen javasoljuk, hogy először csatlakozzon a VPN-hez. A VPN titkosítja az eszköz összes internetes forgalmát, és közvetítő szerveren keresztül továbbítja azt az Ön által választott helyre..

Sok internetszolgáltató automatikusan feltételezi, hogy az összes BitTorrent forgalom rossz. Erre válaszul csökkenthetik a sávszélességet, vagy akár fel is függeszthetik a szolgáltatást. A VPN elrejti az internetes forgalom tartalmát, és honnan származik, hogy az internetszolgáltató ne tudja megkülönböztetni a BitTorrent letöltéseket és feltöltéseket.

A VPN megvédi a BitTorrent hálózat rossz szereplőitől is. Miközben fájlokat vet ki és / vagy pihentet, az IP-címet a raj más felhasználóinak szabad kitenni, vagy társaik feltöltik vagy letöltik ugyanazt a fájlt. Az IP-cím elegendő ahhoz, hogy a hackerek megosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadással megcélozzák, a brute force SSH támadást indítsák el, hozzáférjenek eszközéhez a nyílt portok vagy a futó szolgáltatások kihasználásával, és bizonyos esetekben indítsanak man- közép támadások (MITM).

Amikor csatlakozik egy VPN-hez, a valódi IP-címét a VPN-kiszolgáló címe váltja fel, így a hackerek nem célozhatnak meg téged.

A leginkább ajánlott VPN a torrentinghez: ExpressVPN. Környezetvédelmi védelmet kínál, beleértve a merev titkosítást, a tökéletes előremeneti titoktartást, a DNS szivárgás elleni védelmet és a kikapcsolót, az úgynevezett „hálózati zár” kifejezést az ExpressVPN szórásban. A vállalat nem tárol azonosító naplókat az Ön tevékenységéről, sem az Ön IP-címét. A kiszolgálókat a gyors letöltési sebességre optimalizálták, és a torrent alkalmazást minden szerver tolerálja.

LEGJOBB VPN A TORRENTÁLÁSHOZ & P2P: Az ExpressVPN a mi legjobb választásunk. Hatalmas szerverhálózattal rendelkezik, amelyek finomhangolva vannak a nagy sebességű kapcsolatokhoz. Felhasználóbarát alkalmazások minden operációs rendszerhez. Nehéz verni a magánélet és a biztonság szempontjából. Van egy 30 napos vissza nem térítendő pénz-visszafizetési garancia, így kipróbálhatja kockázatmentesen.

A legjobb Mininova alternatívák

Az összes torrent webhely kizárólag legális torrentokat kínál, így nem kell sokkal aggódnia, hogy véletlenül kalózkodjon valamiért.

Az internetes archívum

archive.org a kalóz-öböl
Az Internet Archive egy non-profit könyvtár, amely ingyenes könyveket, filmeket, szoftvereket és zenét tartalmaz, amelyek nagy része elérhető a BitTorrent segítségével. Nemcsak rengeteg ingyenes és legális tartalmat talál, hanem segítséget nyújt más felhasználók számára történő feltöltéshez és a tartalom életben tartásához. Jelenleg több mint 2 millió különféle fájl, webhely, film és készen áll a torzításra ezen a webhelyen. Bármely torrent ügyfél működni fog.

Nyilvános torrentek

nyilvános torrentek a kalóz-öböl torrent alternatívái
Ha a régi filmek rajongója vagy, a Public Domain Torrents fedezte magát. A webhely közel 1000 filmet sorol fel, amelyek szerzői jogi véget értek és elérhetőek a BitTorrent segítségével.

Legit Torrents

legit torrents a kalóz öböl torrent alternatívái
A Legit Torrents segít a szabadon elérhető szoftverek, játékok és filmek széles választékának megtalálásában.

Vuze

vuze a kalóz öbölben
Lehet, hogy ismeri a Vuze a BitTorrent ügyfelet, de egyben jogi fájlmegosztási szolgáltatást is kínál. A műfaj szerint kategorizált videókra és filmekre összpontosít.

Vodo

A Vodo egy 2009-ben indult webhely, amely indie filmekre és a köztulajdonban lévő filmekre szól. A tartalom nagy részét torrent segítségével ingyenesen letöltheti.

bt.etree.org

Ha szereted az élő zenei felvételeket, akkor a bt.etree.org a megfelelő hely az Ön számára. Rengeteg ingyenesen letölthető élő felvételt tartalmaz minden típusú zenésztől, de különösen nagy olyan zenekarokon, mint a Grateful Dead és a Phish..

Akadémiai torrentok

Az Academic Torrents egy adattár nagy tudományos adatkészletekhez, amelyek letölthetők a BitTorrent segítségével. Számos felső egyetemi és tudományos intézmény szponzorálja.

Linux nyomkövető

A szabad és nyílt forráskódú szoftverek rajongói sokat szerethetnek a Linux Trackerben. Rengeteg ingyenes szoftver található, a teljes operációs rendszertől a képszerkesztő csomagokig.

Torrent oldalak elkerülése érdekében

Az alább felsorolt ​​webhelyek erősen ferde a kalóz tartalom felé. Bár lehet olyan fájlokat találni, amelyek nem sértik a szerzői jogokat, azt javasoljuk, hogy kerüljük ezeket a torrent-követőket, hogy a törvény jobb oldalán maradjunk.

  • A Kalóz-öböl
  • Kickass Torrents
  • Torrentz
  • ExtraTorrent
  • RARBG
  • YTS.AG
  • Torrentz2

Ez a lista nem teljes, és minden bizonnyal még több torrent oldal lóg. Általános szabály, hogy ha túl jónak tűnik, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg az.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − 32 =

Adblock
detector