10 cele mai bune instrumente de automatizare IT

10 cele mai bune instrumente de automatizare IT

Automatizarea volumului de muncă și programarea locurilor de muncă ajută departamentele IT să realizeze un volum mare de muncă. Automatizarea IT răspândește eficiența la toate departamentele a unei organizații și are grijă de sarcinile obositoare pe care nimeni nu vrea să le facă.

Automatizarea IT este un câmp larg și variază de la fișiere cu lot mic, pe care orice lucrător IT experimentat le pune la dispoziție pentru a accelera rutinele de investigare a sistemului și activitățile de administrare obișnuite. Câmpul include, de asemenea, unele instrumente foarte complete de gestionare a sistemului și software de procesare a datelor de birou.

Intrăm în profunzime cu privire la fiecare dintre soluțiile pe care le obținem mai jos, dar dacă doriți doar un rezumat, aici este al nostru lista celor zece cele mai bune programe de automatizare IT:

 1. ActiveBatch Instrument de flexibilitate pentru automatizarea sarcinilor de lucru și programare.
 2. Control-M Planificator general de locuri de muncă și manager de fișiere lot pentru departamentele IT.
 3. Redwood RunMyJobs Automatizarea activităților pentru ERP-uri, motoare de raportare și proiecte de migrare.
 4. JAMS Enterprise Scheduler Job Manager de locuri de muncă pentru mai multe platforme.
 5. Managementul resurselor de aplicații turbonomice Instrument automat de optimizare a sistemului care îmbunătățește livrarea de software printr-o rețea sau din cloud.
 6. Automatizare ConnectWise Sistem de automatizare a administrării rețelei care vizează MSP-uri.
 7. Atera Software bazat pe cloud care acceptă MSP și include automatizarea fluxului de lucru.
 8. BMC TrueSight Automation pentru servere Acest instrument automatizează multe activități de monitorizare și întreținere a securității serverului pentru serverele la fața locului, la distanță și cloud.
 9. ansiblu Automatizează sarcinile de gestionare a infrastructurii.
 10. Automatizați Un sistem de planificare a sarcinilor pentru puncte și servere.

Procese informatizate automatizate

Se pot configura multe instrumente pentru executați pe o programare cronologică. Rularea rapoartelor standard peste noapte economisește nevoia să stea și să aștepte ieșirea și, de asemenea, reduce sarcina pe sistem în timpul orelor de lucru. Programele de lucru sunt de obicei foarte ușor de configurat și implică doar oferirea unui loc de muncă un timp de începere a execuției.

O mulțime de sarcini de prelucrare a datelor, cum ar fi importul, indexarea și sortarea pot fi efectuate numai de către computere. in orice caz, aceste sarcini de procesare a datelor au de obicei nevoie de un om pentru a le lansa. Luați în considerare procesul de încărcare a datelor într-o bază de date dintr-un fișier text. Lucrarea necesită lansarea în serie a mai multor procese diferite, operatorul uman trebuind să aștepte finalizarea fiecărei etape înainte de a rula următoarea.

Obținerea unui tehnician IT pentru a sta în fața unui computer care așteaptă finalizarea fiecărei faze este o risipă de resurse. Este mai bine să puneți acele comenzi într-un fișier de lot și apoi să lăsați acel fișier să aștepte finalizarea fiecărui proces înainte de a continua să execute următoarea comandă din fișier..

Procese de afaceri automatizate

Procesele de afaceri se interconectează. Departamentul de creanțe de conturi trebuie să știe dacă un loc de muncă a fost semnat înainte de a emite o factură; secțiunea Conturi plătibile trebuie să vadă mărfurile primite note și comenzile de cumpărare înainte de a plăti facturile primite. Automatizarea fluxurilor de date între departamente elimină sarcinile de introducere a datelor consumatoare de timp care poate sfârși prin introducerea erorii umane în transferurile de date.

Trecerea locurilor de muncă repetitive și plictisitoare către procesarea automată eliberează resurse umane costisitoare pentru o muncă mai profitabilă.

Strategii de automatizare IT

Conceptul de automatizare IT variază de la simple joburi de lot și instrumente tehnice, până la planificarea cronologică a lucrărilor și până la Sisteme complete de ERP de afaceri. Deoarece, într-o oarecare măsură, tot software-ul reprezintă un pachet de automatizare, acest raport se va concentra pe o singură nișă în domeniul automatizării IT: cea a instrumente de administrare a sistemului.

  NetFlow - Ghid final pentru analizatorii NetFlow și NetFlow

Software de automatizare există în toate colțurile departamentului IT. Departamentul are o mulțime de cunoștințe tehnice și, de obicei, dacă șeful nu va furniza software-ul de automatizare pe care îl dorește fiecare tehnician, este probabil să scrie singur. Deci, probabil, aveți mai multe programe de automatizare care funcționează în afacerea dvs. decât știți.

Dacă furnizați programe profesionale de automatizare IT, tehnicienii dvs. vor avea mai puține probabilități să-și dea cursul și să scrie singuri.

Cele mai bune software și instrumente de automatizare IT

Privind domeniul automatizare pentru departamentele IT, piața este încă foarte largă. Cu toate acestea, am investigat opțiunile disponibile și am identificat unii economisitori în timp real, care merită plătiți. Această listă include sisteme complete de automatizare a sistemului și instrumente mai mici de automatizare a sarcinilor.

1. ActiveBatch

ActiveBatch

ActiveBatch a fost numit inițial Batch Queue Management System, care era un programator de joburi. Dezvoltatorul ActiveBatch, Advanced Systems Concepts, a dezvoltat software-ul în continuare, adăugând capabilități multiplă platformă, capacitatea de a programa sarcinile în medii distribuite și o interfață grafică de utilizator.

Partea frontală permite administratorului să creeze un flux de lucru. Software-ul ActiveBatch interpretează fluxul de lucru în instrucțiuni pentru linia de comandă pentru fiecare dintre aplicațiile implicate în fluxul de lucru. Acest script de lot este apoi disponibil pentru a implementa fluxul de lucru, iar administratorul poate specifica o dată și o dată pentru execuție și dacă fluxul de lucru ar trebui să fie executat periodic sau o singură dată.

Unul dintre avantajele principale pe care ActiveBatch îl are este ușurință în utilizare. Software-ul este de asemenea capabil să funcționeze pe servere cloud și poate optimiza dinamic VM la alocările de server în mod dinamic. O caracteristică de raportare în interfață vă permite să vedeți câte resurse necesită fiecare rulare pentru fiecare lot, permițându-vă să știți încărcarea pe care fiecare dintre procesele dvs. automate o pun pe procesoarele de server și dispozitivele de rețea..

2. Control-M

Control-M

Control-M este instrument de orchestrare a fluxului de lucru de la BMC Software. Administratorul creează un script automat prin crearea unui flux de lucru de proces în interfața Control-M. Sistemul interpretează apoi acele reprezentări grafice ale etapelor de sarcini necesare într-un script. Acest script poate fi apoi stocat și executat la cerere sau programat pentru executarea ulterioară. Fluxul de lucru poate fi, de asemenea, setat ca un proces repetitiv, care va fi lansat la intervale regulate, cum ar fi în fiecare noapte la miezul nopții.

Fluxurile de lucru pot fi executate în toate sistemele de operare. Ele pot fi, de asemenea, aplicate la sisteme la distanță și servere cloud. Două sarcini importante de administrare IT pentru care Control-M este adecvat sunt transferul automat de fișiere între diferite resurse și gestionarea virtualizărilor.

Software-ul pentru Control-M se instalează pe gazdele Windows și Unix. BMC oferă un proces gratuit de control-M.

3. Redwood RunMyJobs

Redwood RunMyJobs

Redwood Workload Automation este un serviciu bazat pe cloud care poate automatiza fluxurile de lucru pe platforme și de asemenea executați joburi pe serverele cloud. Instrumentul este capabil să interfețe cu sistemele ERP pentru a automatiza multe dintre sarcinile manuale de gestionare a datelor pe care procesele lor de flux le abandonează.

RunMyJobs este, de asemenea, un instrument util pentru a ajuta la proiectele de migrare. Transferul de date de la un sistem la altul poate fi deosebit de intensiv în resurse umane, chiar dacă procesul necesită foarte puține abilități. RunMyJobs este un instrument ideal pentru automatizarea unor astfel de sarcini.

Alte sarcini pe care RunMyJobs le realizează frecvent includ regulat transferuri de fișiere pentru aplicații cum ar fi Server Syslog și optimizarea infrastructurii pentru îmbunătățirea infrastructurii de asistență care oferă software și servicii la obiective. De asemenea, este capabil să implementeze modelarea traficului pentru a acorda prioritate aplicațiilor în rețea, cum ar fi VoIP, ceea ce necesită o viteză suplimentară.

  Ghid și instrumente de monitorizare Apache Tomcat

În loc să percepeți un abonament lunar, Redwood operează un model de prețuri bazat pe consum, la fel ca AWS. Redwood Software oferă un proces gratuit de 30 de zile din RunMyJobs.

4. JAMS Enterprise Job Scheduler

JAMS Enterprise Scheduler Job

JAMS Enterprise Scheduler Job este capabil să lanseze scripturi pe o serie de platforme și poate chiar să execute joburi care necesită linii care să fie rulate pe diferite gazde.

Interfața pentru JAMS este foarte ușor de utilizat. Utilizează comenzi și condiții de limbaj natural, astfel încât chiar și personalul non-tehnic ar putea folosi instrumentul pentru lansați scripturi batch. Lansatorul de locuri de muncă poate, de asemenea, să execute scripturi PowerShell.

Sistemul înregistrează valori despre execuția fiecărui script și alertează un operator lăsând un mesaj în interfață dacă procesele nu se finalizează normal. A Procesul JAMS este capabil să conțină lucrări împreună, făcând fiecare să depindă de finalizarea altor joburi sau de lansarea de joburi care pot rula în paralel. Toate notificările care apar în timpul executării unui proces sunt scrise într-un jurnal, împreună cu detalii operaționale, cum ar fi orele de început și de sfârșit ale fiecărei lucrări din lot și fiecare script din lucrare.

JAMS este mai concentrat pe planificarea lucrărilor și nu are funcțiile extinse de monitorizare și remediere pe care le pot îndeplini unele dintre celelalte instrumente din această listă..

5. Managementul resurselor de aplicații turbonomice

Managementul resurselor de aplicații turbonomice

Turbonomic este un monitor foarte bun pentru resurse și virtualizări bazate pe Cloud. Instrumentul va urmări performanța site-urilor la distanță WAN-uri de infrastructură și arhitecturi hibride. Turbonomicul este el însuși livrat ca Software-as-a-Service bazat pe cloud.

Monitorul folosește un proces de descoperire automată pentru a compila o listă de infrastructură, servicii și software. de asemenea, înregistrează toate resursele care acceptă virtualizări și întocmește o hartă a fiecărei implementări VM. Turbonomic creează un flux de lucru din relația dintre resursele VM și ține un ochi pe fiecare, afișând stări codate color în tabloul de bord al sistemului.

Monitorul este compatibil cu VMWare, Hyper-V, și XenServer. După evaluarea virtualizărilor, Turbonomic produce o listă de recomandări de configurare care ar implementa mai bine resursele pentru a furniza acele VM-uri.

Turbonomic păstrează monitorizarea stărilor resurselor și alerte unde apar probleme. Administratorul poate seta acțiuni de remediere automată pentru Turbonomic pentru fiecare problemă potențială.

Acest instrument este adecvat pentru utilizare de către furnizorii de servicii gestionați precum și departamente IT. Planurile superioare ale sistemului includ șabloane de autoservire, care vor reduce mult numărul de apeluri Help Desk din comunitatea utilizatorilor. Turbonomic este disponibil pentru o probă gratuită de 30 de zile.

6. Automatizare ConnectWise

Automatizare ConnectWise

Automatizare ConnectWise este un pachet de asistență pentru furnizorii de servicii gestionați. Instrumentul este o platformă de monitorizare și gestionare la distanță (RMM) care, după cum sugerează și numele, include o mulțime de automatizări de proces. Instrumentul pornește cu un sistem de explorare pentru a descoperi și înregistra toate echipamentele din rețeaua clientului.

Sistemul automatizează urmărirea acțiunilor tehnicianului și include o bibliotecă de scripturi care automatizează fluxurile de lucru pentru sarcini de asistență standard. Acestea se extind la actualizările valorilor bazei de date și, de asemenea, resetările parolelor. Sarcinile de monitorizare, precum scanarea stărilor pe echipamente sunt de asemenea automatizate.

Actualizarea software și patch-urile sunt, de asemenea, automatizate cu acest instrument și este posibilă integrarea automată a noilor obiective cu o bibliotecă de software necesară automat. Urmează un profil de punct final, care vă permite să creați grupuri de apartamente software necesare în funcție de rolul utilizatorului.

ConnectWise Automate este un pachet bazat pe cloud, deci nu trebuie să instalați niciun software care să-l folosească – accesul la consolă se face prin orice browser, iar tabloul de bord poate fi personalizat pe rolul tehnicianului. Toate comunicările dintre birourile MSP, serverul ConnectWise și site-ul client sunt criptate pentru confidențialitate.

7. Atera

Atera

Atera este un alt serviciu de automatizare a sistemului bazat pe cloud care este care vizează MSP-uri. Aceasta este suita completă de software de care orice MSP ar avea nevoie, inclusiv un RMM suită și, de asemenea, automatizarea serviciilor profesionale (PSA) software de care managementul MSP trebuie să monitorizeze performanța personalului și să conducă afacerea.

  10 cele mai bune instrumente și software de configurare a rețelei

Ca sistem cu buclă închisă, Atera include o mulțime de automatizarea fluxului de date. Cu toate acestea, include, de asemenea, investigarea specifică a sistemului și automatizarea sarcinilor. Sistemul pornește cu serviciul său de monitorizare atunci când un nou client este înregistrat prin scanarea sistemului o procedură de descoperire a rețelei. Aceasta înregistrează automat toate echipamentele și generează o hartă de rețea.

Procesele de mapare a rețelei continuă să funcționeze pe toată durata de viață a serviciului Atera, monitorizând un site client îndepărtat. Aceasta observă când orice echipament este adăugat, îndepărtat sau mutat.

Pachetul RMM include o bibliotecă de scripturi. Aceste scripturi îndeplinesc sarcinile de rutină și mundane ale managementului sistemului, eliberând resursele umane pentru sarcini mai complicate. Atera oferă o probă gratuită de 30 de zile a pachetului complet RMM și PSA.

8. Automatizarea BMC TrueSight pentru servere

BMC TrueSight Automation pentru servere

Vedere adevarata sistemul se concentrează pe monitorizarea și întreținerea serverului. Poate gestiona servere La fata locului, la site-uri la distanță, și pe nor. Instrumentul de automatizare Server implementează scripturi care rulează periodic și automat pentru a aduna informații de stare despre atributele serverului. Acest instrument este interesat în special vulnerabilități de securitate.

Sistemul TrueSight verifică actualizările și patch-urile software și sistem de operare și le aplică automat. Instrumentul include, de asemenea, gestionarea configurației care face backup pentru configurații și le restabilește dacă sunt detectate modificări neautorizate. Instrumentul funcționează și ca un sistem de remediere a amenințărilor, identificarea vulnerabilităților și monitorizarea acestora îndeaproape pentru activități suspecte.

TrueSight Automation for Servers va monitoriza serverele, va rezolva problemele, va preveni alterarea și intruziunea și va restabili statusurile autorizate acolo unde este necesar, fără nicio intervenție umană. În mod eficient, acest software le permite întreprinderilor să își asigure și să își opereze în siguranță serverele fără a fi nevoie să angajeze tehnicieni specialiști.

9. Răspuns

ansiblu

ansiblu este un produs din Red Hat, Inc. care este organizația din spatele Red Hat Enterprises Linux (RHEL). Răspunsurile rulabile pe sistemul de operare. Se va instala și pe CentOS și Ubuntu Linux. Instrumentul este capabil să automatizeze monitorizarea și gestionarea infrastructurii, inclusiv rețelele, aplicațiile și serverele pe site și pe cloud.

Procesele de automatizare sensibile vor impune securitatea sistemului și gestionați containere și virtualizări. Instrumentul are un tablou de bord atractiv care prezintă vizualizări de stare și performanță. Cu toate acestea, managerul de sistem nu ar trebui să petreacă prea mult timp vizionând consola, deoarece Ansible ar trebui să rezolve automat toate problemele pe care le detectează.

Instrumentul rulează pe Linux, dar este capabil să lanseze procese pe servere cu alte sisteme de operare. Este un instrument util pentru optimizarea rețelelor și conexiuni la internet prin măsuri de modelare a traficului. Acesta va menține livrarea de software și aplicații la timp și va monitoriza și sprijini firewall-ul dvs. și sistemele de securitate IDS și SIEM. Ansible este disponibil pentru o probă gratuită.

10. Automatizează

HelpSystems Automate

HelpSystems produce trei ediții ale sistemului său automat. Acestea sunt Automatizarea desktopului, Automate Plus, și Automatizăm Ultimate. Toate trei implică „automatizarea proceselor robotizate”.

Automatizarea desktop include configurarea software-ului, localizarea datelor, transferurile de fișiere și automatizarea browserului web. Întreprinderile sunt mai susceptibile să fie interesate de La care se adauga și Final versiuni de automatizare. Aceste versiuni includ proceduri de securitate, înregistrarea acțiunilor și auditul sistemului. Acestea includ, de asemenea, facilitatea de a crea fluxuri de lucru care înlătură acțiunile și cele sunt interpretate în scripturi de automatizare.

Sistemul Automat este ușor de utilizat și folosește limbajul natural în ecranele sale, mai degrabă decât în ​​jargonul tehnic. Aceasta înseamnă că sistemul poate fi administrat de personal care nu are expertiză tehnică.

Intră în automatizare

Automatizarea sarcinilor de rutină va elibera personalul pentru o muncă mai importantă și mai inteligentă. Sarcinile de zi cu zi de transfer de fișiere jurnal, de curățare a memoriei și de discuri de curățare nu au nevoie de o minte umană pentru a le efectua.

Folosiți instrumente de automatizare pentru sarcinile de asistență IT? Folosești vreunul dintre instrumentele din această listă? Lasă un mesaj în Comentarii secțiunea de mai jos pentru a vă împărtăși experiența.

About the author

Comments

 1. ate. Automatizarea proceselor de afaceri poate ajuta la eliminarea erorilor umane și la accelerarea fluxului de lucru. De exemplu, un sistem de automatizare a facturilor poate verifica automat semnarea locului de muncă și să emită o factură fără a fi nevoie de intervenția umană. Aceasta poate reduce timpul necesar pentru a emite facturi și poate îmbunătăți eficiența departamentului de creanțe de conturi. Strategii de automatizare IT Automatizarea IT poate fi utilizată pentru a îmbunătăți eficiența și productivitatea în toate departamentele unei organizații. O strategie de automatizare IT ar trebui să includă evaluarea proceselor existente și identificarea sarcinilor care pot fi automatizate. Apoi, ar trebui să se aleagă instrumentele de automatizare potrivite pentru a îndeplini aceste sarcini. Cele mai bune software și instrumente de automatizare IT Există o varietate de software și instrumente de automatizare IT disponibile pe piață. Cele mai bune programe de automatizare IT includ ActiveBatch, Control-M, Redwood RunMyJobs, JAMS Enterprise Job Scheduler, Managementul resurselor de aplicații turbonomice, Automatizare ConnectWise, Atera, Automatizarea BMC TrueSight pentru servere, Răspuns și Automatizează. Aceste instrumente pot fi utilizate pentru a automatiza o varietate de sarcini, cum ar fi programarea locurilor de muncă, gestionarea sistemului și procesarea datelor de birou. Intră în automatizare Automatizarea IT poate ajuta la îmbunătățirea eficienței și productivității în toate departamentele unei organizații. Prin identificarea sarcinilor care pot fi automatizate și utilizarea instrumentelor potrivite, organizațiile pot economisi timp și resurse și pot îmbunătăți fluxul de lucru.

Comments are closed.