12 Cele mai bune instrumente și software de monitorizare hardware

12 Cele mai bune instrumente și software de monitorizare hardware

V-ați gândit vreodată la daunele pe care le-ar putea aduce hardware-ul dvs. defect? O singură defecțiune hardware poate avea un impact devastator asupra productivității dvs. și poate scoate din acțiune dispozitivele cheie. Provocarea este că nu este întotdeauna ușor de detectat atunci când niciun hardware nu reușește. Utilizarea software-ului de monitorizare hardware pentru a detecta problemele din timp este esențială pentru a rămâne online.

Cauzele eșecului hardware variază de la malware până la bătrânețe. Implementarea software-ului de monitorizare hardware este esențială pentru a obține vizibilitate cu privire la performanțele dispozitivului. În acest articol, vom analiza cele mai bune 12 produse software de monitorizare hardware de pe piață.

Obținem o mulțime de detalii despre fiecare dintre instrumentele pe care le oferim mai jos, dar dacă aveți timp doar pentru o privire rapidă, iată lista noastră cu cele mai bune monitoare hardware:

 1. Server SolarWinds & Monitor de aplicație (TRIAL GRATUIT) Liderul industriei de la un furnizor de o serie de instrumente de monitorizare a infrastructurii. Se execută pe Windows Server.
 2. Managerul de aplicații ManageEngine (TRIAL GRATUIT) Acest instrument nu monitorizează doar aplicațiile, ci acoperă și statusurile serverului. Software-ul se instalează pe Windows Server și Linux.
 3. Paessler PRTG Network Monitor (PROB GRATUIT) O rețea unificată, server și instrument de monitorizare a aplicațiilor care poate fi reglat bine prin selectarea senzorilor de pornit.
 4. Atera (TRIAL GRATUIT) Un pachet de gestionare și gestionare a sistemului bazat pe cloud, care se adresează furnizorilor de servicii gestionate care pot monitoriza hardware-ul în întreaga rețea.
 5. Zabbix Un monitor de infrastructură gratuit, open-source, cu o interfață atractivă. Instalează pe Linux.
 6. HWMonitor Un sistem de bază de monitorizare hardware. Disponibil în versiuni gratuite și plătite.
 7. hwinfo Un monitor de rețea în timp real care se concentrează pe starea dispozitivului. Se execută pe Windows.
 8. Deschideți monitorul hardware Monitor hardware gratuit, open-source, care se instalează pe Windows și Linux.
 9. AIDA64 Un monitor hardware și de aplicații destinat IMM-urilor.
 10. Monitis Un monitor de server cu câteva vizualizări excelente de stare.
 11. WhatsUp Gold Un monitor de infrastructură de rețea care include starea dispozitivului codat în culori pe o hartă de topologie de rețea. Se instalează pe Windows Server.
 12. SysGauge Rapoarte despre starea tuturor echipamentelor care sunt conectate la rețea. Disponibil în versiuni gratuite și plătite. Se execută pe Windows.

Cele mai bune monitoare hardware

Software-ul de monitorizare hardware vă oferă o platformă centralizată pentru a monitoriza starea de sănătate și performanța dispozitivelor conectate. Aceste instrumente oferă afișaje vizuale care evidențiază defecțiuni cu notificări și alarme. Un instrument de monitorizare hardware este necesar pentru a prinde din timp problemele și pentru a reduce probabilitatea ca un nod sau server să scadă. Prezentăm 12 dintre cele mai bune instrumente de mai jos, bazate pe caracteristicile, beneficiile, ușurința lor de utilizare și performanța generală.

1. Server SolarWinds & Monitor de aplicație (TRIAL GRATUIT)

Ecranul de monitorizare al serverului SolarWinds și al aplicației

Server SolarWinds & Monitor de aplicații este un instrument de monitorizare hardware care poate identifica probleme de performanță în întreaga rețea. Instrumentul poate monitorizarea procesorului, memorie, spatiu pe disc, viteza ventilatorului, și alimentare electrică. Toate aceste informații vă sunt prezentate sub forma unui tablou de bord care vă oferă o vizibilitate completă asupra stării rețelei dvs. și a utilizării aplicațiilor Windows, aplicațiilor Linux și resurselor serverului, indiferent dacă sunt localizate sau în cloud. Puteți monitoriza Azur, AWS IaaS, PaaS și SaaS Servicii.

Procesul de instalare oferit de SolarWinds Server & Monitorul de aplicații este incredibil de ușor. Puteți începe instalarea și descoperi automat dispozitivele conectat la rețeaua ta. Pentru a monitoriza mediul local este nevoie de mai puțin de o oră.

După finalizarea instalării, puteți începe să personalizați monitoarele pe care le implementați pentru a vă gestiona mediul. Expertul monitor de componente vă ajută să alegeți ce serviciu sau aplicație doriți să monitorizați. Dacă aveți acest nivel de control, vă asigurați că aveți o vizibilitate completă pe toată stiva hardware.

Server SolarWinds & Monitorul de aplicații este o alegere naturală pentru IMM-urile care caută software de monitorizare hardware de întreținere redusă, dar extrem de eficient. Prețul serverului SolarWinds & Aplicația Monitor începe de la 2.995 USD (2.368 GBP). Puteți descărca 30 de zile de încercare gratuită versiune.

Server SolarWinds & Aplicație Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

2. Managerul aplicațiilor ManageEngine (TRIAL GRATUIT)

12 Cele mai bune instrumente și software de monitorizare hardware

Managerul de aplicații ManageEngine este o platformă de monitorizare a infrastructurii proiectată pentru monitorizarea stării aplicațiilor și a hardware-ului. Printre lucrurile pe care le puteți monitoriza cu acest instrument includ memorie, Date de configurare CPUdate de disctemperaturaViteza ventilatorului procesorului, și putere de alimentare. Sănătatea acestor elemente poate fi identificată cu un buton verde sau roșu.

  WebLogic Server Guide and Tools

ManageEngine Applications Manager folosește, de asemenea, alarme pentru a vă avertiza atunci când o bucată de hardware eșuează. Puteți configura alerte pentru a fi trimise atunci când hardware-ul se încadrează în următoarele categorii; avertizarecritica eșuatdegradateroare, și nerecuperabil. Aceste alerte sunt foarte bune pentru a vă oferi capetele înainte de defectarea dispozitivului.

Experiența de monitorizare oferită de ManageEngine Applications Manager este potrivită în special organizațiilor cu o gamă variată de aplicații. Instrumentul poate monitoriza hardware-ul de rețea, mașinile virtuale, serverele web și aplicațiile cloud printr-o singură platformă. În ceea ce privește lățimea de bandă, instrumentul poate monitoriza până la 50.000 de aplicații.

Managerul de aplicații ManageEngine este gratuit pentru maximum 5 aplicații sau servere. Există două versiuni principale plătite; Ediția Profesională și Ediția Enterprise. Ediția profesională începe de la 945 USD (747 £) pentru 25 de monitoare, iar Enterprise Edition începe de la 9.595 USD (7.586 £) pentru 250 de monitoare. De asemenea este si o versiune de încercare gratuită de 30 de zile.

ManageEngine Applications Manager Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

3. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

Monitor de rețea PRTG

Paessler PRTG Network Monitor este un alt instrument de monitorizare hardware care atinge echilibrul dintre profunzime și accesibilitate. Cu PRTG Network Monitor puteți monitoriza ProcesorBerbec, și hard disk-uri ale dispozitivelor de rețea. Software-ul acceptă produse de la furnizori incluzând IBM, Cisco, Dell, Synology și Linksys. Toate datele de performanță pot fi vizualizate instantaneu prin tabloul de bord de pe ecran.

Cu toate acestea, nu trebuie să rămâneți lipit de computer doar pentru a ști ce se întâmplă. PRTG Network Monitor are un sistem de alerte care vă trimite o notificare prin e-mail sau SMS dacă există o problemă în mediul dvs. De exemplu, puteți configurați alertele pentru a fi trimis dacă spațiul pe disc scade prea mic.

Procesul de configurare cu acest instrument este, de asemenea, destul de simplu. Puteți seta programul la ping IP intervale pentru a găsi dispozitive conectate la rețeaua ta. Puteți, de asemenea, să construiți hărți ale rețelei dvs. cu un editor drag-and-drop dacă doriți să depanați din perspectivă geografică.

PRTG Network Monitor operează o scară de preț flexibilă în funcție de numărul de senzori pe care doriți să-l utilizați. Instrumentul este gratuit pentru mai puțin de 100 de senzori, dar dincolo de acest punct, va trebui să jucați. Versiunile plătite ale PRTG Network Monitor încep de la 1600 USD (1.265 £) pentru 500 de senzori și 1 instalare a serverului. Este deasemenea o Versiune de încercare gratuită de 30 de zile.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

4. Atera (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

12 Cele mai bune instrumente și software de monitorizare hardware

Atera este o platformă de monitorizare a sistemului creată special pentru furnizori de servicii gestionați (MSPs). Serviciul este livrat din cloud, care elimină aproape toate cerințele hardware de pe site-ul propriu al MSP. Accesul la consola sistemului, atât pentru managerii MSP, cât și pentru tehnicienii acestora se face prin intermediul orice browser web standard. De asemenea, Atera produce aplicații gratuite pentru a permite clienților să ajungă la sistemul său dispozitive mobile.

Serviciul verifică starea dispozitivelor de rețea, a punctelor finale și a serverelor. Pe lângă monitorizarea hardware, Atera este capabil să urmărească și să îmbunătățească performanța aplicațiilor, precum baze de date și servere web și e-mail.

Ca un serviciu bazat pe cloud care acceptă acces la distanță, Atera este capabil să livreze conexiuni la orice resursă de client, inclusiv pe bază de cloud AWS sau Azur servere – Sistemul Atera este de fapt rezident pe serverele Azure. Sistemul monitorizat are nevoie doar de un agent instalat pe el.

Atera include un portal de Help Desk, ceea ce oferă tehnicienilor acces de la distanță pentru obiectivele de investigare și soluții de problemă. Pachetul include de asemenea un serviciu desktop la distanță care permite utilizatorului final să urmărească acțiunile tehnicianului.

Clienții Atera nu trebuie să plătească pentru software-ul avansat, ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru specialiști independenți în domeniul asistenței independente și este foarte atrăgător pentru furnizorii de servicii de pornire. În schimb, MSP plătește un abonament pe tehnician. Acest model de prețuri face ca Atera să fie potrivit pentru MSP-uri de toate dimensiunile și este deosebit de interesant pentru furnizorii de servicii în expansiune rapidă. Atunci când un MSP ajunge la capacitate maximă și angajează personal nou, trebuie doar să adăugați numărul corespunzător de abonamente Atera pentru ca acești noi tehnicieni să fie complet pregătiți.

Abonamentul Atera de asemenea include putere de procesare și stocare pe serverele cloud, deci este o afacere foarte rentabilă. Puteți încerca sistemul Atera pe un 30 de zile de încercare gratuită.

AteraStart Trial GRATUIT de 30 de zile

5. Zabbix

Captură de ecran de Zabbix

Zabbix este un instrument de monitorizare a rețelei care poate urmări disponibilitatea hardware-ului. Zabbix descoperă automat dispozitive la configurare și recunoaște când dispozitivele au fost conectate sau deconectate. După ce instrumentele sunt conectate, puteți monitoriza starea sistemuluispatiu pe disctemperatura dispozitivuluialimentare electrică, și starea de ventilator a hardware-ului de rețea. Există, de asemenea, șabloane out-of-the-box pentru monitorizarea serverelor populare de la producători precum IBM, Lenovo, Dell, Linux, Solaris și Hewlett Packard Enterprise.

  IIS vs Apache - care platformă de server este cea mai potrivită pentru tine?

Pentru a vă menține actualizat, puteți consulta alertele prin e-mailmesajtrăncăniscripturi personalizate sau mesager. Mesajele de alertă pot fi personalizate în funcție de destinatar. De exemplu, puteți personalizați data și oranume de gazdă, valoarea articoluluivalori de declanșareprofil de gazdămacro-uri de utilizator și istoric de escaladare.

Vizualizarea oferită în Zabbix este de asemenea de top. Puteți vizualiza graficele hardware care se actualizează automat. De exemplu, puteți vizualizați graficele de încărcare a procesorului și Utilizarea procesorului pentru a vedea performanța dispozitivelor. De asemenea, puteți genera rapoarte de disponibilitate pentru a arăta altor membri ai echipei dvs..

Unul dintre punctele de vânzare cheie ale Zabbix este că este gratuit și open-source. Puteți descărca Zabbix pentru Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Oracle Linux, Ubuntu, Debian, SUSE Linux Enterprise Server și Raspbian. Puteți descărca Zabbix gratuit.

6. Cupidon HWMonitor

12 Cele mai bune instrumente și software de monitorizare hardware

Cupidon HWMonitor este unul dintre cele mai utilizate instrumente de monitorizare hardware din această listă. HWMonitor monitorizează stare de sănătatetensiunitemperaturile și statutul de fan de dispozitive conectate. Informațiile vă sunt afișate într-un format de listă care descompun performanțele dispozitivelor conectate. Toate citirile de date sunt afișate în timp real, astfel încât să puteți fi la curent cu performanțele dispozitivelor din rețeaua dvs..

Un avantaj al HWMonitor este că este ușor de utilizat. După finalizarea pornirii, va fi automat începeți să vă monitorizați rețeaua pentru probleme de performanță. Odată ce programul este în funcțiune, puteți utiliza funcții precum rapoarte pentru a aduna informații suplimentare despre hardware și depanare.

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe simple de monitorizare hardware fără unele dintre funcțiile și vizualizarea altor platforme mai avansate, HWMonitor este o alegere bună. Programul este disponibil ca versiune gratuită sau a versiune plătită (versiunea plătită oferă funcții de logare suplimentare și funcționare de la distanță). Puteți descărca gratuit HWMonitor.

7. HWiNFO

12 Cele mai bune instrumente și software de monitorizare hardware

hwinfo este un instrument de monitorizare a rețelei care este utilizat pentru monitorizarea hardware și a sistemului. oferta hwinfos monitorizare în timp realr dumneavoastră procesoarele computeruluiunități de procesare graficăplăci de bazăunități, și periferice. Instrumentul este orientat către identificarea dacă dispozitivul dvs. se supraîncălzește sau nu reușește. Deși interfața cu utilizatorul este un pic învechită, este ușor să găsești informațiile de care ai nevoie.

Informațiile colectate de instrument sunt clasificate în diferite segmente; memorieProcesorplaca de bazaautobuzunitățiMonitorporturireţeaaudio, și adaptor video. Gama completă de categorii oferă vizibilității activităților dvs. de monitorizare în întreaga rețea.

Chiar dacă experiența HWiNFO este ceva mai de bază decât unele dintre celelalte instrumente din această listă, acesta are încă propriul sistem de alertă.. Alertele sunt personalizabile și poate fi actualizat cu extensii. De asemenea, puteți colecta mai multe informații cu XMLCSV, și Rapoarte HTML completat cu grafice și tabele personalizabile.

Pentru întreprinderile mai mici care necesită un simplu monitor hardware, HWiNFO este o alegere ideală. HWiNFO funcționează pe Windows 10, 8, 7, Vista și XP. Aflați mai multe și descărcați-l la acest link.

8. Deschideți Monitorul hardware

12 Cele mai bune instrumente și software de monitorizare hardware

Deschideți monitorul hardware este o soluție de monitorizare hardware open-source care monitorizează Sarcina procesoruluitemperatura, viteza ventilatoruluiVoltaj, și viteza ceasului. Puteți vizualiza performanța acestor elemente în format de listă. ultima actualizare pentru Open Hardware Monitor a fost lansată în 2016.

Ca produs open-source, Open Hardware Monitor este gratuit și ușor de instalat. Poti descărcați programul ca fișier sau cod sursă. Programul este disponibil pentru Windows XP, Vista, 7, 8, 10 și Linux (sisteme de operare bazate pe x86). Puteți descărca Open Hardware Monitor gratuit.

9. AIDA64

12 Cele mai bune instrumente și software de monitorizare hardware

AIDA64 este o soluție de monitorizare hardware și software concepută special pentru IMM-uri. Instrumentul are un motor de detectare hardware care pot descoperi dispozitive conectate dintr-o bază de date, inclusiv peste 208.000 de intrări. Capacitățile de monitorizare hardware oferite de AIDA64 include procesordisc, și monitorizarea temperaturii. Odată ce datele și informațiile au fost colectate de pe dispozitive, acestea pot fi salvate ca CSVXML sau un SQL Bază de date.

Sistemul de alerte AIDA64 poate trimite notificări utilizatorului odată ce există o problemă sau o piesă hardware sau software este schimbată. De exemplu, puteți primi un notificare dacă spațiul liber al unității de sistem este sub un anumit procent sau există o modificare a dimensiunii memoriei sistemului. Notificările sunt trimis prin e-mail pentru a nu pierde nimic important.

Una dintre caracteristicile interesante incluse în AIDA64 este capacitatea de a monitoriza dispozitivele de la distanță. Poti lansarepornire și aplicații de închidere și servicii de la distanță. Capabilitățile de gestionare de la distanță a acestui instrument vă permit să monitorizați perfect calculatoarele la distanță.

  Ce este QoS și de ce este important în rețea?

Există patru versiuni diferite de AIDA64 disponibile pentru cumpărare; Extrem, inginer, audit de rețea și afaceri. Versiunea Extreme începe de la 39,95 USD (31,57 £) pentru utilizatorii casnici. Versiunea Engineer începe de la 199,90 USD (157,99 £) cu automatizarea liniei de comandă. Versiunea Network Audit costă 100 USD (79,03 GBP) și include automatizarea liniei de comandăinventar de rețea, și managementul schimbării.

Ediția Business costă 199,90 USD (157,99 £) și acceptă gestionarea la distanță, automatizarea liniei de comandă, inventarul rețelei și gestionarea modificărilor. Puteți descărca versiunea gratuită.

9. Monită

12 Cele mai bune instrumente și software de monitorizare hardware

Monitis este un instrument de monitorizare a serverului care poate monitoriza Procesormemoriedepozitare și utilizarea discului a componentelor de rețea. Instrumentul vine cu agenți nativi pentru ferestre și Linux ceea ce îl face ideal pentru activitatea de monitorizare multiplă platformă. Poti de asemenea monitorizați lățimea de bandă a rețelei pentru a vedea dacă există un trafic suspect care ar putea indica un atac.

Instrumentul oferă, de asemenea alerte pentru a vă menține în buclă dacă există o problemă cu hardware-ul. Tu ai rapoarte astfel încât să puteți transmite informații mai detaliate despre defecțiunile hardware direct la echipa dvs. Rapoartele au o calitate a producției care este similară cu orice alt instrument din această listă.

Monitis merită luat în considerare dacă căutați o soluție de monitorizare a serverului. Interfața de utilizator este simplă și conține toate informațiile de care aveți nevoie pentru a rula rezolvarea problemelor pe serverele conectate. Cu toate acestea, pentru a vizualiza prețul, va trebui să contactați direct echipa de vânzări. Puteți descărca testul gratuit pentru Monitis.

10. WhatsUp Gold

Captură de ecran WhatsUp Gold

WhatsUp Gold este o altă soluție de monitorizare hardware care se remarcă ca una dintre cele mai bune. Cu acest instrument, puteți monitoriza temperatura, alimentare electrică, și statutul de fan a hardware-ului dvs. După instalarea WhatsUp Gold puteți descoperi automat dispozitive localeservere, și mașini virtuale. Toate acestea sunt reprezentate automat pe o hartă de topologie. Harta este codată color, astfel încât să puteți vedea dacă un anumit dispozitiv este în sus sau în jos.

Personalizarea oferită de WhatsUp Gold este foarte utilă organizațiilor cu echipe mai mari care monitorizează o rețea. Tablourile de bord pot fi personalizate de către utilizatori individuali cu rapoarte programate pentru a verifica starea hardware-ului. Instrumentul ajută la sprijinirea comunicării care menține personalul la problemele hardware.

Există, de asemenea alertă personalizabilăpe care le puteți gestiona prin tabloul de bord al Centrului de alertă. Alertele sunt trimise de e-mailmesajlenevi, Postări IFTTT și alarme web. Indiferent ce platformă vă aflați, puteți afla cum funcționează rețeaua dvs. Există, de asemenea, o aplicație pentru iOS și Android care vă arată starea dispozitivelor conectate.

Există trei versiuni de WhatsUp Gold disponibile pentru achiziționare; Abonamentul anual anual, Licența Premium și Licența Total Plus. Versiunile Premium includ descoperirea automată, monitorizarea performanței, alertele, tablourile de bord personalizate și monitorizarea cloud.

Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați monitorizarea aplicațiilor, monitorizarea virtualizării și monitorizarea configurației, va trebui să plătiți pentru Plus Plus versiune. Pentru a vizualiza o ofertă, va trebui să contactați direct echipa de vânzări. Puteți descărca versiunea gratuită.

11. SysGauge

Sysgauge Screenshot

Deși din punct de vedere tehnic un „monitor de sistem” și nu un adevărat „monitor hardware”, SysGauge a ajuns la lista noastră, deoarece poate acoperi nevoile de monitorizare hardware ale majorității administratorilor de rețea. SysGauge este un monitor de performanță al rețelei care oferă o imagine de ansamblu asupra dispozitivelor conectate. Unealta monitorizează utilizarea procesorului, folosirea memorieiutilizarea resurselorutilizarea spațiului pe disc, și lectură disc / scriere disc pentru toate discurile logice și fizice instalate pe un computer. Pentru monitorizarea hardware, Monitor de stare a sistemului va fi locul în care îți petreci cea mai mare parte a timpului.

 Monitor de stare a sistemului vă arată afișarea graficelor și a apelurilor Procesor folosire și date de utilizare a memoriei. Acestea sunt relativ de bază, dar fac o treabă excelentă în vizualizarea datelor brute. În afișarea graficului de utilizare al procesorului, puteți vedea datele de utilizare din ultimul minut, ultimele două minute sau ultimele cinci minute.

Pentru a livra notificări, SysGauge are reguli de monitorizare a sistemului. Aceste reguli vă permit să configurați condițiile de notificare. De exemplu, puteți adăuga o opțiune de genul „Dacă valoarea curentă a utilizării memoriei este mai mare de 90% Afișare eroare” sau „Dacă valoarea curentă a utilizării spațiului pe disc este mai mult de 90% Afișare avertizare”.

SysGauge este disponibil pe Windows ca pachet de 32 de biți sau 64 de biți. Există o versiune gratuită a SysGauge care acceptă până la 10 monitoare și profiluri. Versiunile plătite ale programului sunt următoarele: SysGauge Pro 50 $ (39,52 £), SysGuage Ultimate 125 $ (98,80 £) și SysGauge Server 125 $ (98,90 £). Acestea acceptă 50, 100 și 200 de monitoare / profiluri fiecare. Puteți descărca SysGauge.

Alegerea software-ului de monitorizare hardware

Monitorizarea hardware este singura modalitate de a vă proteja împotriva defecțiunii unui dispozitiv. Utilizarea unei soluții proactive de monitorizare a hardware-ului, cum ar fi Server SolarWinds & Monitor de aplicații, Managerul de aplicații ManageEngine, și Paessler PRTG Network Monitor poate ajuta la reducerea creșterii unui nod care nu reușește și la oprirea productivității.

Aceste instrumente au fiecare propriile lor tablouri de bord pentru a supraveghea performanța hardware și un sistem de alerte pentru a complimenta eforturile de monitorizare în timp real. Indiferent dacă sunteți un IMM sau o organizație mare, ambele instrumente au lățimea de bandă pentru a gestiona performanța hardware la scară.

About the author

Comments

 1. ea electrică, precum și alte componente hardware. Acesta oferă, de asemenea, o monitorizare a aplicațiilor și a serverelor, astfel încât să puteți vedea cum acestea afectează performanța dispozitivelor dvs. Acest instrument este ușor de utilizat și oferă notificări în timp real pentru problemele detectate. În plus, puteți personaliza setările de monitorizare pentru a se potrivi nevoilor dvs. și puteți accesa rapoarte detaliate pentru a analiza performanța dispozitivelor dvs. În general, Server SolarWinds

Comments are closed.