5 Cele mai bune instrumente Wake-on-LAN

5 Cele mai bune instrumente Wake-on-LAN

Ce este un instrument Wake-on-LAN?

Wake-on-LAN (prescurtat ca WoL) este un protocol de rețea standard pentru industrie, care este utilizat pentru a scoate de la distanță un computer din modurile de consum redus – adică, Dormi sau Hibernează moduri.

Prin urmare, un instrument Wake-On-LAN este un instrument de administrare a rețelei care este folosit pentru a trezi mașini pe o rețea locală (LAN) de trimiterea protocolului WoL sau „pachetului magic” pentru a selecta mașini care au funcția Wake-On-LAN activată în configurațiile lor BIOS. Desigur, așa cum suntem pe cale să vedem, placa de interfață de rețea (NIC) ar trebui să susțină și funcția și să o activeze.

Vezi si: 11 cele mai bune monitoare LAN

Între timp, pachet magic este un cadru simplu, cu emisie ușoară care are în sarcină utilă 102B: 6 octeți de toate cele 255 de subrețele de mască (FF FF FF FF FF FF FF FF în hexadecimal) și adresa computerului țintă de 48 de biți MAC repetată de șaisprezece ori.

5 Cele mai bune instrumente Wake-on-LAN

Imaginea de mai sus este o reprezentare diagrama a unui pachet magic WoL trimis din 192.168.2.26 la 255.255.255.255:9.

Dacă doriți doar o privire de ansamblu rapidă, iată rezumatul nostru lista celor 5 cele mai bune instrumente Wake-on-LAN:

 1. SolarWinds Wake-on-LAN cu Setul de Instrumente al Inginerului (TRIAL GRATUIT) Generează pachete magice pentru trezirea calculatoarelor conectate la rețea de la distanță din modul de repaus sau hibernare. Unul din 60 de instrumente de rețea din set.
 2. Aquila Technology Wake-on-LAN Oferă acces la caracteristica WoL într-o GUI intuitivă care listează computerele conectate la rețea și starea prin adresa MAC.
 3. EMCO WakeOnLan Bun pentru descoperirea rețelei poate detecta calculatoarele din domenii și grupuri de lucru prin efectuarea unei scanări complete a rețelei.
 4. NirSoft WakeMeOnLan Poate scana secțiuni dintr-o rețea și detecta calculatoarele cu funcția WoL activată și afișează adrese MAC și IP.
 5. Treziți-vă pe LAN X Include funcțiile de repornire a lotului, care este excelent pentru a lucra cu actualizări.

Configurarea Wake-on-LAN pe un computer

Să aruncăm o privire la modul în care puteți activa WoL pe un computer PC și să-l puneți la dispoziție pentru pornirea de la distanță:

 1. Introduceți BIOS-ul – uneori cunoscut sub numele de meniul de configurare – folosind metoda specifică computerului.

5 Cele mai bune instrumente Wake-on-LAN

 1. Activați WoL– probabil va trebui să săpați un pic mai adânc pentru a găsi exact submeniul care conține opțiunile (este de obicei în opțiuni avansate de alimentare, iar setarea implicită este „Dezactivat”).

5 Cele mai bune instrumente Wake-on-LAN

 1. Apoi, activați opțiunile treazate de la NIC – accesați Managerul de dispozitive, extindeți „Adaptori de rețea”, faceți clic dreapta pe NIC-ul dvs., accesați Proprietăți, faceți clic pe fila „Advanced” și activați „Wake on Magic Packet”.
  Ghid și instrumente de monitorizare Apache Tomcat

5 Cele mai bune instrumente Wake-on-LAN

5 Cele mai bune instrumente Wake-on-LAN

 1. Sistemul de operare ar trebui, de asemenea, să fie configurat pentru a permite WoL – În fila „Power Management” activează „Permiteți acestui dispozitiv să trezească computerul” și „Permiteți doar un pachet magic să trezească computerul”.

5 Cele mai bune instrumente Wake-on-LAN

Si asta e; PC-ul dvs. este acum gata să accepte pachetele WoL și să pornească sau să se oprească în funcție de instrucțiuni. Nu uitați, setările pe mașinile MAC sau Linux sunt puțin diferite de cele pe care le-am văzut aici. Și, de asemenea, nu uitați să activați manipularea pachetelor de difuzare pe routerele dvs..

NOTĂ: Puteți instala un sniffer de pachete WoL de la terțe părți pentru a urmări pachetele WoL.

De ce ai nevoie de instrumente Wake-on-LAN?

Iată două scenarii care ar necesita serviciile unui instrument WoL:

 • Poate că nu poți veni la birou, dar ai nevoie de date de pe computer; cel mai simplu mod de a rezolva această problemă ar fi să îl activați folosind un instrument WoL și apoi să îl accesați de la distanță.
 • Administratorii pot lucra pe un computer sau server care se află în altă locație ca și cum ar fi lângă el – chiar dacă s-ar afla pe un alt continent.

Tot ceea ce este nevoie în ambele cazuri este de a trezi calculatoarele cu câteva clicuri pe un instrument WoL bun.

Deci, care sunt cele mai bune instrumente Wake-on-LAN?

Mai jos, avem cele 5 instrumente pe care le-am găsit a fi cele mai bune instrumente WoL care sunt eficiente, ușor de utilizat și care au o amprentă ușoară.

1. SolarWinds Wake-on-LAN cu Setul de Instrumente al Inginerului (TRIAL GRATUIT)

SolarWinds - meniul WoL

SolarWinds Wake-on-LAN este unul dintre cele mai populare instrumente WoL de acolo și este constant oferit recenzii minunate de administratorii de rețele satisfăcuți. Poate că ceea ce îl face să fie atrăgător pentru majoritatea fanilor săi este faptul că furnizează ceea ce se presupune că va face – puterea de la distanță pe un computer în rețea; fara tampenie, fara tampenie.

Dar, un lucru este sigur, instrumentul își ia treaba în serios: trimite mai multe pachete WoL – la intervale de timp – pentru a se asigura că ajung la destinație. Acest lucru poate fi apreciat pe rețelele mai mari sau pe cele cu trafic ridicat, unde administratorul poate chiar să creeze fișiere cu loturi care automatizează lucrarea.

SolarWinds Wake-On-LAN este un instrument plăcut de utilizat cu o interfață ușor de navigat, care poate fi utilizată pentru a controla computerele care sunt pe aceeași rețea LAN ca și computerul administratorului. Poate funcționa la fel de mult cu cele la distanță, care pot fi accesate de la distanță – chiar și prin Internet.

Acest instrument WoL poate fi descărcat ca un instrument autonom sau poate fi achiziționat ca parte a puternicului set de instrumente premium al SolarWinds: Setul de instrumente al inginerului și este disponibil pe un Proces gratuit de 14 zile pentru descărcare și evaluare.

SolarWinds Wake-on-LAN cu Inginer Toolset Descărcați încercarea GRATUITĂ de 14 zile

  Cele mai bune 16 servere Syslog gratuite pentru Linux și Windows

2. Aquila Technology Wake-on-LAN

Meniul AquilaWOL WoL

Din Aquila Technology obținem un instrument WoL care este bogat cu funcții care pot ajuta cu adevărat administratorii, de exemplu, pinging computere și efectuarea accesului la distanță la birou și oprirea de urgență.

Cu ajutorul GUI-ului său simplu, administratorii pot trimite, de asemenea, pachete WoL la adrese MAC prin IP de difuzare sau la un nume de domeniu complet calificat. Răspunsul primit poate ajuta la descoperirea și adăugarea calculatoarelor în directorul instrumentului și poate asculta și pachetele WoL – ceea ce înseamnă că nu este nevoie de software suplimentar pentru a urmări pachetele..

Configurația poate fi exportată și stocată offline pentru utilizare viitoare, în timp ce jurnalele de evenimente ale Aquila pot ajuta la rezolvarea problemelor.

WoL de la Aquila permite atât interfața CLI (Command Line Interface), cât și interfața GUI și pot fi utilizate atât în ​​rețelele de adrese IP DHCP, cât și statice și chiar pot fi utilizate pentru a opri mașinile Linux.

3. EMCO WakeOnLan

meniu emco WoL

Cu toate că EMCO oferă versiuni gratuite și premium ale instrumentului lor WoL, cel dintâi nu va dezamăgi administratorii. De fapt, acest instrument a fost conceput în mod intenționat pentru a fi un instrument cu sarcini grele destinate rețelelor mai mari sau corporative cu flux de trafic intens prin.

Un punct de vânzare unic pentru EMCO WoL este că administratorii de rețea pot să trezească mai multe computere la distanță simultan și în program; acest lucru economisește timp.

Puteți utiliza instrumentul de scanare în rețea pentru a detecta calculatoarele din domenii și grupuri de lucru. Odată găsit, își poate găsi adresele MAC folosind una dintre cele patru metode – Neighbor Discovery (ND), NetBIOS, WinAPI sau WMI.

O altă caracteristică excepțională pe care acest instrument o aduce în tabel este capacitatea sa de a monitoriza rețelele în timp real și alertele sale de e-mail care descriu bine. Și asta nu are în vedere nici măcar corelațiile sale de raportare și evenimentele de securitate bazate pe web.

4. NirSoft WakeMeOnLan

Meniul NirSoft WoL

Cu WoL de la NirSoft, administratorii au puterea de a alege cu ce secțiune – sau subrețea – a unei rețele cu care doresc să scaneze și apoi să lucreze. Acest lucru se datorează faptului că instrumentul permite setarea de intervale de adrese IP înainte de începerea scanării.

Odată finalizat, rezultatul rețelei scanate poate fi apoi salvat într-o listă care conține informații relevante, cum ar fi adresele MAC și IP. Cu ajutorul acestei liste, instrumentul trimite pachete WoL data viitoare când sunt necesare serviciile sale – tot ce trebuie pentru a trezi calculatoarele este un clic al unui buton. Desigur, există și opțiunea de a o rula de la un CLI.

NirSoft se asigură că își actualizează regulat instrumentul, care este disponibil pentru Windows 8 și Windows 10 și este, de asemenea, absolut gratuit.

5. Treziți-vă pe LAN X

Meniul WakeOnLANx WoL

Wake On LAN X este un instrument proiectat cu administratorii și este un set destul de robust de funcții care vă permit să efectuați activități precum activarea sau oprirea PC-urilor și chiar să le reporniți în loturi, dacă este necesar.

  Ghid de decriptare SSL: Cum decriptați SSL cu Wireshark

Acesta este un instrument WoL care poate fi rulat folosind moduri GUI și CLI care pot fi ușor configurate pentru o performanță mai bună și rezultate aprofundate.

O caracteristică unică care vine cu amabilitatea acestui instrument este că poate spune administratorilor ultima dată când a fost pornit un computer. Dacă asta nu te impresionează, cum ar fi despre faptul că poate spune cât de mult spațiu pe disc este disponibil pe un computer și, de asemenea, ce servicii de sistem au fost setate pe „Automate” sau sunt pur și simplu inactive.

Încă nu ești impresionat? Ei bine, ce zici de faptul că poate fi folosit pentru acces la distanță? Toate acestea, gratuit, și obțineți imaginea de ce se află pe această listă.

Deși ne-am promis că îți vom oferi cinci dintre cele mai bune instrumente Wake-On-LAN, avem câteva „bunătăți” pentru tine:

Cel mai bun CLI WoL

Pentru cei dintre noi care preferă să facem lucrurile folosind doar interfețe de linie de comandă, avem:

 • MatCode MC-WOL – acesta este destinat administratorilor care doresc un instrument WoL fără sens, care poate activa PC-urile chiar dacă sunt pe aceleași segmente LAN diferite sau.
 • Gammadyne WOL – acest instrument WoL poate fi utilizat pe computere care necesită parole înainte de a putea fi pornite și pot fi accesate printr-un port specific.

Wake-on-LAN de pe smartphone

În afară de utilizarea unui computer sau a unui laptop pentru a trimite pachete WoL, administratorii își pot folosi telefoanele pentru a controla mașinile din rețeaua lor. Următorul videoclip va demonstra cum este posibil acest lucru, arătând, de asemenea, modul de configurare a unui computer pentru a funcționa cu pachete WoL.

Lucruri pe care trebuie să le iei în considerare cu cele mai bune instrumente Wake on LAN

Înainte de a vă lăsa cu alegerea noastră pentru cele mai bune instrumente Wake On LAN, să trecem peste câteva puncte importante pe care să le luăm în considerare înainte de a începe să le utilizăm:

 • Un pachet WoL este „adresat” în mod unic fiecărui computer și poate trezi doar o singură mașină. Sarcina utilă a pachetului este păstrată în mod intenționat, cu instrucțiuni scurte, astfel încât acesta poate fi executat cu ușurință de circuitul prezent pe NIC – care de obicei rulează pe cerințe minime de putere. Aceasta înseamnă că este posibil să fie nevoie să trimiteți mai multe pachete pentru a vă asigura că este livrat și executat.
 • Cerința minimă pentru trimiterea unui pachet WoL este adresa MAC țintă. De fapt, adresele IP și numele DNS nu sunt la fel de importante deoarece pachetul funcționează la un nivel independent de straturile de protocol.
 • Deoarece pachetul WoL este practic un pachet UDP, nu există confirmări de livrare trimise înapoi după livrare; de fapt, nu există nicio garanție că pachetul este livrat deloc. Prin urmare, este necesar ca mai multe pachete (cu ajutorul fișierelor de lot) să fie trimise pentru a vă asigura că computerul țintă este într-adevăr actualizat – folosind, probabil, folosirea comenzii ping.
 • Pachetele magice WoL sunt pachete de difuzare (datorită numărului de nod „FFFFFFFFFFFF”) care sunt de obicei încruntați pe o rețea LAN. Prin urmare, în rețele mai mari, rutate, este vorba de configurații care trebuie făcute pentru a permite pachetelor UDP să treacă peste routere și să trezească computerele în alte segmente..

Odată ce aceste puncte au fost luate în considerare, este doar o problemă de a alege oricare dintre cele mai bune instrumente Wake on LAN enumerate mai sus și implementarea acestuia.

About the author

Comments

 1. u a vă asigura că pachetele WoL sunt trimise și primite corect pe rețeaua dvs. De ce ai nevoie de instrumente Wake-on-LAN? Există multe situații în care poate fi util să puteți trezi un computer de la distanță, cum ar fi: Accesarea unui computer de la distanță pentru a efectua sarcini de întreținere sau de depanare. Economisirea energiei prin oprirea computerelor care nu sunt utilizate și trezirea lor doar atunci când sunt necesare. Automatizarea sarcinilor de întreținere sau de actualizare a software-ului prin trezirea computerelor la orele potrivite. Deci, care sunt cele mai bune instrumente Wake-on-LAN? Există multe instrumente Wake-on-LAN disponibile, dar am selectat cele mai bune cinci pentru a vă ajuta să vă decideți: 1. SolarWinds Wake-on-LAN cu Setul de Instrumente al Inginerului (TRIAL GRATUIT) – un instrument puternic și ușor de utilizat care face parte dintr-un set de 60 de instrumente de rețea. 2. Aquila Technology Wake-on-LAN – o interfață grafică intuitivă care vă permite să treziți computerele conectate la rețea prin adresa MAC. 3. EMCO WakeOnLan – un instrument puternic de descoperire a rețelei care poate detecta calculatoarele din domenii și grupuri de lucru prin efectuarea unei scanări complete a rețelei. 4. NirSoft WakeMeOnLan – un instrument gratuit și ușor de utilizat care poate scana secțiuni dintr-o rețea și detecta calculatoarele cu funcția WoL activată. 5. Treziți-vă pe LAN X – un instrument puternic care include funcții de repornire a lotului, ceea ce este excelent pentru a lucra cu actualizări. Cel mai bun CLI WoL – Wake-on-LAN de pe smartphone – o aplicație gratuită pentru Android care vă permite să treziți computerele conectate la rețea de la distanță. Lucruri pe care trebuie să le iei în considerare cu cele mai bune instrumente Wake on LAN Înainte de a alege un instrument Wake-on-LAN, trebuie să luați în considerare următoarele: Compatibilitatea cu placa de interfață de rețea (NIC) și configurația BIOS a computerului dvs. Interfața utilizatorului și ușurința de utilizare. Funcții suplimentare, cum ar fi descoperirea rețelei sau repornirea lotului. Prețul și disponibilitatea unui trial gratuit. În general, cele mai bune instrumente Wake-on-LAN sunt cele care sunt ușor de utilizat, compatibile cu placa de interfață de rețea și oferă funcții suplimentare utile.

Comments are closed.