WebLogic Server Guide and Tools

WebLogic Server Guide and ToolsMediul de afaceri modern de astăzi necesită o configurare a tehnologiei în care sunt implementate mai multe sisteme de sine stătătoare și apoi se așteaptă să „discute” între ele fără probleme. De fapt, nicio afacere care se respectă de sine nu se poate numi acum una competitivă dacă se bazează pe un singur sistem – sau chiar un set al acestora cu formate de ieșire de date incompatibile; demografia clientului modern nu o va permite.

Există însă o soluție: Un sistem care poate să pună la cale cereri de comunicare de date și care gestionează bine integrarea sistemelor este WebLogic Server.

Scurt de timp? Iată lista noastră cu cele mai bune instrumente WebLogic Server:

 1. SolarWinds Instrumentul de gestionare a performanței WebLogic (PROBA GRATUITĂ) Acest instrument face parte din SolarWinds Server and Application Monitor și include monitorizarea și alertarea bazelor de date Oracle. Se execută pe Windows Server
 2. BEA Consola de administrare WebLogic Un produs Oracle care este o interfață bazată pe browser pentru bazele de date și implementarea WebLogic. Include server și aplicații de monitorizare, plus instrumente de depanare.
 3. WebLogic Smart Dashboard and Monitoring (WLSDM) Acest instrument inteligent de la Volthread Information Technologies vă scanează domeniul WebLogic și oferă recomandări cu privire la îmbunătățiri atunci când este instalat. Apoi continuă să monitorizeze și să sfătuiască.

Ce este un server WebLogic?

Un server WebLogic este un server de aplicație care funcționează ca o platformă pentru dezvoltarea, implementarea și rularea aplicațiilor distribuite bazate pe Java cu mai multe niveluri (n-tiered). De asemenea, servește ca o punte sau „conector” între aplicațiile găzduite pe acesta și aprecierile bazelor de date sau servere de mesagerie la distanță..

Oracle Corp. a devenit un furnizor popular de platforme de procesare a tranzacțiilor online (OLTP) pe piață astăzi, iar WebLogic Server este unul dintre instrumentele care au permis companiei tehnologice să devină un concurent atât de important. Au achiziționat acest server Java 2 Platform, Enterprise Edition (J2EE) cu achiziția lor de BEA Systems în 2008.

Arhitectura serverului WebLogic cu 3 niveluri

Sursa imaginii

Un server WebLogic se află în nivelul intermediar – împreună cu aprecierile proxy și firewall-uri. Acesta este nivelul care este situat între aplicațiile exterioare orientate în față („Prezentare sau stratul client” – de obicei interfețe activate de browser cu lumea exterioară) și serverele de baze de date („Backend Layer” – serverele unde sunt stocate datele).

Din această poziție de middleware, un WebLogic Server centralizează serviciile de aplicații, cum ar fi:

 • Servicii web – diferitele funcții ale unui server web
 • Servicii de afaceri – componentele de afaceri ale unui proces
 • Conectivitate backend – activarea conexiunilor pentru backend-uri și dispozitive de stocare
  Ce este ICMP?

Cu alte cuvinte, acest server de aplicații bazat pe Java permite o performanță optimă și eficientă de la capăt la cap a proceselor de afaceri. Mai mult, faptul că folosește tehnologie caracteristici ca cache și racordarea conexiunilor WebLogic Server ajută, de asemenea, la reducerea timpului de procesare și tranzacție.

În cele din urmă, nu trebuie uitat faptul că acest sistem de servere oferă La nivel de întreprindere Securitate și capacități puternice de administrare a rolurilor.

WebLogic Server Guide and Tools

Deci, cum folosiți exact WebLogic Server?

Acum că am văzut definiția generică a ceea ce este un WebLogic Server, să devenim un pic mai tehnici și să vedem dacă nu îi putem descompune componentele în timp ce încercăm să o descriem.

Arhitectura de bază WebLogic

În afară de a servi ca server J2EE, un WebLogic Server poate fi utilizat pentru organizarea și administrarea altor servere și, astfel, serviciile care rulează pe acestea. Înainte de a analiza acest aspect, să definim câteva concepte digitale care sunt utilizate pe tărâmul său.

Domeniu

Aceasta este o colecție de aplicații care au fost grupate pentru a facilita administrarea. Un domeniu este format dintr-un server de administrare și un număr de servere gestionate care sunt sub controlul său.

Domeniul de bază

Acesta este un domeniu nou care are doar un server de administrare și nimic altceva. Poate că nu este practic, dar poate exista singur.

Servere gestionate

Aceste servere există în interiorul unui domeniu și servesc diferitelor scopuri. Exemple de astfel de servere sunt SOA Suite, WebCenter Suite și Business Intelligence Suites.

Următorul videoclip explică aceste concepte într-un mod mai vizual:

Oracle – Înțelegerea arhitecturii WebLogic

Ce se întâmplă când instalați WebLogic Server?

Pentru a descărca copia WebLogic Server trebuie să accesați pagina de descărcare a software-ului Oracle Technology Network. După ce ați acceptat acordul de licență și ați descărcat versiunea preferată a software-ului, sunteți gata să începeți instalarea.

Scenariile de instalare care pot fi redate includ:

 1. Crearea unui domeniu de bază – de fiecare dată când instalați o nouă instanță de WebLogic, veți crea, în mod implicit, un domeniu de bază fără servere gestionate. Până la adăugarea serverelor gestionate, într-adevăr nu va face mare lucru.
 2. Crearea serverelor gestionate în domeniul de bază – în continuare, treceți la crearea de servere gestionate care sunt adăugate domeniului de bază principal. Aceasta se numește „extinderea domeniului de bază”.
 3. Crearea serverelor gestionate în domenii noi – dacă decideți că doriți ca serverele dvs. gestionate să fie rulate în propriul lor domeniu, WebLogic vă permite să clonați serverul de administrare existent în domeniul principal și să îl utilizați pentru a crea un domeniu nou pentru noul dvs. server gestionat. Aceasta este cunoscută sub numele de „extinderea serverelor gestionate”.
 4. Gruparea serverelor gestionate – în acest scenariu, după ce serverele gestionate au fost instalate în domeniile lor diferite, ele pot fi „grupate” împreună pentru a fi administrate de un singur server de administrare care poate avea reședința în oricare dintre domenii..

Indiferent de alegerea dvs. de instalare sau de alegerea inițială a configurației arhitecturale, puteți oricând să vă restructurați designul ulterior, în funcție de nevoile logicii proceselor dvs. de afaceri..

  10 cele mai bune alternative la PingPlotter

Pentru cine este WebLogic Server?

În mod ideal, un server WebLogic ar sta bine într-un mediu tehnologic al unei afaceri unde ar fi configurat pentru a ajuta la:

 • Servind ca o soluție de găzduire pentru toate aplicațiile bazate pe Java
 • Acționând ca o casă pentru site-uri web de ultimă generație
 • Îmbunătățirea performanței ca soluție optimă și sigură pentru problemele cu conectivitate lentă între aplicațiile front-end și serverele back-end
 • Devenind un pod capabil să se ocupe de problemele de scalabilitate ale afacerii, pe măsură ce amprenta digitală continuă să crească

Pe scurt, se poate spune că WebLogic Server este un server de aplicații care are viitorul în vizor. Servește ca facilitator pentru alte aplicații [Java], apartamente de afaceri și dispozitive hardware care trebuie incluse în fluxul de procesare a datelor unei afaceri.

Ce instrumente de monitorizare și gestionare sunt utilizate cu serverele WebLogic?

Un sistem care permite altor sisteme trebuie să fie configurat și gestionat cu grijă. Ar trebui să funcționeze bine înainte de a putea supraveghea alte sisteme. De aceea, este important să urmăriți instrumentele de monitorizare și gestionare a acestora.

Mai jos, vom arunca o privire trei dintre cele mai populare instrumente de administrare și monitorizare WebLogic Server.

SolarWinds WebLogic Instrument de gestionare a performanței (TRIAL GRATUIT)

Deși este un produs terț, SolarWinds Instrument de monitorizare a performanței WebLogic este o suită de administrare care acoperă toate aspectele legate de monitorizarea și gestionarea serverelor WebLogic.

SolarWinds Administrare și monitorizare WebLogic

O privire la caracteristicile acestui instrument ne oferă o perspectivă asupra cât de puternic este de fapt:

 • Monitorizarea proceselor de alocare a memoriei și de asigurare a utilizării sunt finalizate fără a hogging resurse
 • Monitorizarea serverelor și a aplicațiilor care oferă informații detaliate despre performanță în fire și în grupuri. Aceasta include timpul de așteptare și timpul curent pentru executarea cererilor, precum și urmărirea cererilor pendinte
 • Când este integrat cu Server & Monitor de aplicații, Analizorul de performanță a bazei de date SolarWinds oferă analize detaliate și rapoarte asupra bazelor de date Oracle în corelație cu WebLogic Server pentru o imagine mai clară

SolarWinds administrarea bazei de date WebLogic

 • Monitorizarea bazelor de date precum SQL Server, MySQL, DB2, SAP ASE și alte baze de date permițând aproape 100% comunicare peste bord când vine vorba de stocarea datelor
 • Monitorizarea mediilor virtuale și a aplicațiilor precum VMware și Hyper-V, care permit replicarea și testarea setărilor simulate

După cum puteți vedea, acest instrument poate să descurce cu adevărat într-o instalare WebLogic Server și să vină cu rapoarte concise, care nu sunt doar informative, dar sunt ușor de înțeles și plăcute pentru ochi. Instrumentul de monitorizare a performanței WebLogic de la SolarWinds vine cu Serverul și Monitorul de aplicații (SAM) este disponibil pentru a descărca o încercare gratuită de 30 de zile.

SolarWinds Instrumentul de monitorizare a performanței WebLogic cu încercare gratuită SAMDownload 30 de zile

BEA Consola de administrare WebLogic

Această consolă de administrare Oracle nativă este accesată printr-un browser web și rulată de la o instanță Server Server a unui domeniu WebLogic Server. Utilizează obiecte Java cunoscute sub numele de MBeans, fiecare conținând un set de atribute care definesc parametrii pentru diferitele funcții și operații care sunt utilizate pentru administrarea serverului.

  5 Cele mai bune instrumente de protecție Ransomware

BEA Consola de administrare WebLogic

Lucrările care pot fi făcute folosind acest instrument de administrare includ:

 • Pornirea, oprirea instanțelor și configurarea clusterelor
 • Configurarea serviciilor server cum ar fi conectivitatea bazei de date (JDBC) și mesageria (JMS)

Configurarea bazei de date de administrare WebLogic BEA

 • Securitatea, administrarea și gestionarea utilizatorilor, grupurilor și rolurilor
 • Configurarea și implementarea aplicațiilor Java
 • Monitorizarea performanțelor serverelor și aplicațiilor, ajutor pentru rezolvarea problemelor prin fișiere jurnal server și domenii

Un lucru care trebuie spus aici este faptul că, deși interfața poate părea un pic drabă, nu vă lăsați păcăliți de lipsa de culori și pizazz – până la urmă, acesta este un instrument puternic creat de oamenii din spatele WebLogic Server în sine.

WebLogic Smart Dashboard and Monitoring (WLSDM)

Cu WebLogic Smart Dashboard și Monitorizare (WLSDM) avem un alt instrument de administrare și monitorizare al unei terțe părți care este „micul motor care ar putea”. Este o extensie de consolă – spre deosebire de o soluție de sine stătătoare – care se mândrește cu faptul că este o soluție ieftină (gratuită pentru dezvoltatori) care oferă rezultate la fel de bune ca cele din cele mai bune dintre ele.

Ecranul raportului de monitorizare WLSDM

Câteva caracteristici grozave de la WLSDM sunt:

 • Instalare ușoară, rapidă și fără resurse – un avantaj unic pentru extensii – care face o imagine a domeniului WebLogic și face recomandări încă de la început
 • Posibilitatea de a crea un număr infinit de tablouri de bord personalizate pentru a răspunde nevoilor administratorilor de control și raportare

Caracteristici WLSDM

Sursa imaginii

 • Alarme și notificări ușor de creat prin utilizarea browserului metric WLSDM
 • Depozitarea și regăsirea datelor vechi – inclusiv date metrice, date de fundal și chiar alarme – pentru comparare și analiză
 • Adăugarea și programarea scripturilor pentru gestionarea ușoară a lucrărilor CRON

Oricât de slabă poate părea a fi WLSDM, totuși atinge greutatea și oferă cel mai bun dintre ei – dacă nu mai bine.

Ce spun recenziile despre serverele WebLogic?

La fel ca orice soluție software de acolo, instrumentul WebLogic Server are avantajele și avantajele sale; Haideți să aruncăm o privire:

Pro:

 • Este un produs de calitate de la Oracle, principalul producător de software de baze de date de pe planetă și vine cu garanții de securitate și integritate a datelor
 • soluție robustă în condiții de siguranță – este o necesitate pentru mediile de calcul critice pentru misiune
 • Capacitatea de a desenează o imagine completă asupra domeniului WebLogic cu rapoarte compacte care permit o înțelegere ușoară și luarea de decizii exacte

Contra:

 • S-ar putea să pară cam voluminos și balonat în comparație cu alte soluții software similare
 • De asemenea, s-ar putea mușcă în timpii de procesare deoarece abordează problemele din fundal
 • Nu toate întreprinderile mici și mijlocii își pot permite taxe de licență destul de complexe

Dacă primiți WebLogic Server?

Serverele WebLogic sunt destinate întreprinderilor care au puterea de calcul pentru a transporta soluția și își pot permite comisioane destul de abrupte – sau pentru cei care consideră că este o investiție care merită să își păstreze mediul digital funcțional și să funcționeze fără probleme..

În orice caz, cu instrumentele de monitorizare și gestionare disponibile, WebLogic Server va continua să crească în popularitate; în special cu fanii Oracle, care sunt răsfățați la alegere atunci când vine vorba de apartamentele Oracle medii și periferice, care sunt compatibile cu.

Pe termen lung, WebLogic Server va mereu merită fiecare centime pusă în ea – va prelua monitorizarea tehnologiei dvs. în timp ce vă concentrați asupra proceselor de afaceri.

About the author

Comments

 1. Este adevărat că mediul de afaceri modern necesită o configurare a tehnologiei care să permită integrarea mai multor sisteme de sine stătătoare. WebLogic Server este o soluție excelentă pentru această problemă, deoarece poate gestiona bine integrarea sistemelor și poate pune la cale cereri de comunicare de date. În plus, există instrumente precum SolarWinds Instrumentul de gestionare a performanței WebLogic, BEA Consola de administrare WebLogic și WebLogic Smart Dashboard and Monitoring (WLSDM) care pot fi utilizate pentru a monitoriza și gestiona serverele WebLogic. În general, WebLogic Server este un server de aplicații bazat pe Java care permite o performanță optimă și eficientă de la capăt la cap a proceselor de afaceri și oferă securitate și capacități puternice de administrare a rolurilor.

Comments are closed.