WebSphere Application Server Guide and Instrument Management

WebSphere Application Server Guide and Instrument Management

O afacere ar trebui să poată extrage date din fiecare sursă care este disponibilă, iar cei de la cârpă ar trebui să poată extrage informații acționabile din toate acestea. Indiferent de câte surse provine sau de cât de disparate pot fi formatele de date, ar trebui să existe un sistem care să poată extrage informații precise în timp real. Un sistem care vă poate ajuta în acest sens este IBM WebSphere Application Server.

Dacă sunteți doar aici pentru instrumente, iată rezumatul nostru lista celor mai bune instrumente de monitorizare WebSphere Applications Server:

 1. SolarWinds Instrumentul de monitorizare a performanței WebSphere cu SAM (TRIAL GRATUIT) Face parte din SolarWinds Server și Application Monitor, acest instrument vă oferă o vedere completă a infrastructurii, astfel încât să puteți izola cauza oricărei deficiențe de performanță. Se execută pe Windows Server.
 2. AppDynamics IBM WebSphere Application Server Monitoring Instrument de monitorizare complet WebSphere produs de o filială a Cisco Systems.
 3. Managerul de aplicații ManageEngine Un monitor de aplicație care poate fi combinat cu alte monitoare de infrastructură de către același producător pentru a crea o perspectivă completă a sistemului. Acest modul include funcții specifice de monitorizare WebSphere și este disponibil pentru Windows Server și Linux.

Ce este un server de aplicații WebSphere?

După cum sugerează și numele, un WebSphere Application Server este un server de aplicație care se află la mijloc – între sursele de date și destinațiile lor finale, care este de obicei unitatea de stocare sau serverul – de unde și numele „middleware.“

WebSphere Application Server Guide and Instrument Management

Pentru a fi mai precis WebSphere Application Server este mediul de rulare al IBM pentru rularea și implementarea aplicațiilor Java Platform, Enterprise Edition (Java EE).

Dar, în afară de pur și simplu să acționeze ca o conductă între dispozitivele backend (servere etc.) și sisteme frontend (terminale, aplicații etc.), un WebSphere Application Server este, de fapt, un cadru software care rulează, de asemenea, o mașină virtuală Java (JVM), precum și containere pentru aplicații web bazate pe Java.

Aceasta înseamnă că orice aplicație care rulează pe un WebSphere Application Server trebuie să fie bazată pe Java. Deși acest lucru poate părea a fi mai mult o constrângere, nu este adevărat. Serverul poate integra aplicațiile cu aproape orice alt sistem sau poate termina acolo – chiar dacă sunt produse terțe.

WebSphere Application Server Guide and Instrument Management

Deci, cum folosiți exact serverele de aplicații WebSphere?

Un server de aplicații WebSphere ar fi o alegere ideală pentru întreprinderile care au o serie de aplicații bazate pe Java care trebuie să comunice cu cele care rulează pe diferite platforme.

Cu ajutorul unui Mașină virtuală Java (JVM) stând la mijloc și cu aplicații bazate pe Java care rulează pe acesta, această comunicare necesară ar fi facilitată și datele care vin și merg vor putea fi transformate în orice format era necesar înainte de a fi transmise.

WebSphere Application Server poate fi configurat pe o serie de platforme de sistem de operare – Windows, Linux, Solaris și IBM și i / z. Utilizatorii care se conectează la acest middleware ar putea apoi:

 • Au procesat intrările și mutați-le pe dispozitivele de stocare care sunt de asemenea conectate la acesta.
 • Extrageți datele de pe serverele backend și aplicațiile care se află dincolo de WebSphere Application Server, importați-le pe middleware, dacă le prelucrați și apoi permiteți utilizatorilor să le consume din browserele lor.
  8 cele mai bune soluții de protecție DNS pentru rețeaua dvs.

Deși poate părea a fi o operație complexă și în mai multe etape de la capăt la sfârșit, întregul proces ar părea fără probleme pentru consumator, altfel decât dacă ar accesa un server direct.

Avantajele implementării unui server de aplicații web

Cu acest middleware în vigoare, o afacere poate aștepta următoarele avantaje:

 • O experiență de utilizator fără probleme care permite accesul la diverse formate de date.
 • Integrarea datelor din diverse surse și platforme.
 • Compilarea de informații care pot fi apoi utilizate pentru a trage concluzii exacte cu privire la starea actuală a afacerilor afacerii.
 • Posibilitatea de a colabora cu parteneri de afaceri externi, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la compatibilitatea schimburilor de date.

WebSphere Application Server Guide and Instrument Management

În imaginea de mai sus, putem vedea un scenariu de exemplu în care diferiții factori interesați se reunesc, trec prin serverul de aplicații web din mijloc și, în final, accesăm bazele de date, rețelele de mesaje și alți furnizori de servicii..

Cel mai bun server de aplicații WebSphere instrumente de monitorizare și management 

Acum suntem în punctul în care am clarificat ce este un WebSphere Applications Server și cum poate ajuta orice afacere; este timpul să vedem cum îl putem administra și monitoriza folosind diferite instrumente.

De fapt, mai jos, vom arunca o privire trei dintre cele mai populare instrumente de administrare și monitorizare WebSphere Applications Server.

1. Instrumentul de monitorizare a performanței cu WebSphere SolarWinds cu SAM (TRIAL GRATUIT)

SolarWinds este o companie de tehnologie care s-a dovedit de-a lungul anilor și în multe aspecte ale industriei digitale. Și acum, de la această companie obținem și una dintre cele mai bune Instrument de monitorizare a performanței WebSphere ca parte a Server & Monitor de aplicare (SAM), că nu funcționează numai pe principalul server WebSphere, ci și pe aproape orice infrastructură IT suportabilă.

WebSphere Application Server Guide and Instrument ManagementImediat după instalare, chiar dacă este făcut de un novice, va apărea o imagine completă a rețelei lor de domeniu, pe măsură ce acest instrument de monitorizare lovește terenul; chiar din cutie, poate face imediat bilanț al tuturor activelor din jurul său.

Analizând câteva detalii, avem un instrument care:

 • Vă arată „imaginea mare” care vă permite să cunoașteți starea generală a serverelor. Acest lucru ar fi util într-un scenariu în care, probabil, ar trebui să vă împingeți serverele un pic mai greu până când se termină timpul critic pentru misiune și puteți ușura presiunea pentru întreținerea și curățarea gunoiului. Acest lucru ar fi posibil numai dacă știți că serverele dvs. sunt sănătoase, aveți suficiente resurse și toate serviciile funcționează așa cum era de așteptat.
 • Analiza cauzelor de rădăcină este ușoară cu acest instrument, deoarece veți putea monitoriza în profunzime și diagnostica starea de sănătate a sistemelor care vă sunt sub control.
 • Monitorizarea și analiza nu vor acoperi doar serverul dvs. WebSphere, ci și peste 200 de alte aplicații și servere multi-furnizori, toate dintr-o singură interfață.
 • Domeniul de aplicare al unui administrator poate acoperi baze de date precum Oracle, SQL Server, SAP ASE și MySQL care sunt găzduite local, în diferite locații sau chiar în cloud.

Oricine va aprecia splendoarea acestui instrument atunci când va considera faptul că principalele motive pentru care aplicațiile Java de întreprindere desfășurate pe un blocare sau sub performanță a serverului WebSphere se datorează faptului că se întâlnesc: 

 • Excepții ne manipulate
 • Scurgeri de memorie
 • Probleme de timp care necesită oprirea sau abandonarea altor sisteme
 • Eșecuri hardware
 • Performanțe slabe ale hardware-ului de suport
  11 cele mai bune instrumente și software de descoperire a rețelei

WebSphere ajută la oprirea acestui lucru.

Puteți descărca Instrument de monitorizare a performanței WebSphere ca parte din SolarWinds SAM Pentru o 30 de zile de încercare gratuită.

SolarWinds Monitorizarea performanței WebSphere cu încercare GRATUITĂ de 30 de zile SAMDown

2. AppDynamics IBM WebSphere Application Server Monitoring

Din AppDynamics, care este un Firma Cisco, nu mai puțin, vine Monitorizare IBM WebSphere Application Server instrument. Acest produs oferă o soluție completă care acoperă o gamă largă de acțiuni și poate funcționa cu serverele WebSphere care rulează pe orice platformă.

WebSphere Application Server Guide and Instrument ManagementMai mult, iată câteva caracteristici grozave de așteptat:

 • Acest instrument a fost creat pentru întreprinderile care doresc să rămână la curent cu performanțele proceselor lor. AppDynamics a creat-o pentru a fi configurată pentru a urmări întregul scop al procesului unei afaceri, pentru a oferi o perspectivă aprofundată a tuturor proceselor lor și a fluxurilor de lucru care le definesc. În orice moment, un administrator va putea vedea ce proces face ce și cât de bine îl performează.
 • De fapt, afacerea poate să-și asocieze aplicațiile WebSphere la indicatorii lor de performanță cheie (KPI) și să regleze soluțiile software și hardware în funcție de necesități pentru a îmbunătăți performanțele lor generale..
 • Timpul petrecut în depanarea, izolarea și soluționarea problemelor în aplicații și procese sunt reduse drastic. Cu o „hartă” detaliată a tuturor resurselor disponibile, este nevoie de doar câteva minute pentru a identifica unde se află o problemă și chiar pentru a se identifica exact ceea ce o provoacă – acest lucru va reduce timpul de administrare. Ce este și mai bine este că acțiunile de remediere automată (cum ar fi pornirea / oprirea serverelor) pot fi întreprinse pentru a rezolva aceste probleme fără a fi necesară intervenția umană.
 • Dacă vă dați seama că sunteți acum gata să mutați volumul de lucru WebSphere în cloud, acest instrument va putea transforma transformarea într-o adiere pentru dvs. Acesta vă va spune ce aplicații sunt gata să fie mutate în cloud și care ar putea avea nevoie de unele modificări înainte de a fi optimizate pentru noul mediu. După ce au fost mutate, le vei putea monitoriza folosind acest instrument – chiar și atunci când aplicațiile sunt situate în mai multe medii cloud separate.

Cu acest instrument, o afacere preia controlul asupra tuturor aplicațiilor sale WebSphere și le poate utiliza cu adevărat pentru a-și îmbunătăți competitivitatea generală.

3. ManageEngine Applications Manager

Un alt instrument excelent de monitorizare WebSphere vine prin ManageEngine: Managerul de aplicații are capacitatea de a monitoriza și gestiona diverse servere de găzduire de aplicații, inclusiv WebSphere Applications Server.

WebSphere Application Server Guide and Instrument ManagementAcest instrument multi-server are caracteristici impresionante precum:

 • Administratorii pot urmări experiența utilizatorului prin măsurarea Indicele de performanță al aplicației (Apdex), care măsoară performanța unei aplicații – cele găzduite WebSphere incluse. Feedback-ul care poate fi obținut din evaluarea performanțelor bazei de date, a fluxurilor de lucru și a erorilor de cod pot ajuta la îmbunătățirea satisfacției clienților.
 • Administratorii nu trebuie să se plimbe în jurul rețelelor și serverelor lor. Instrumentul poate fi configurat pentru a trimite alerte în timp real, ceea ce le permite să reacționeze la orice schimbare înainte ca utilizatorii finali să fie afectați de ei. În alte cazuri, scripturile pot fi executate odată îndeplinite anumite criterii (de obicei modificări ale performanțelor).
 • Monitorizarea detaliată a utilizării memoriei și prevenirea scurgerilor, evitarea excepțiilor în afara memoriei și crearea de gunoi de bază – practic, asigurându-se în mod proactiv că nicio aplicație sau dispozitiv hardware nu este cauza blocărilor, a perioadelor de oprire sau a întârzierii. Acestea sunt caracteristicile interesante care vin cu Managerul de aplicații.
 • Administratorii vor putea descoperi noduri și servere – automat – ceea ce va economisi timp și energie în medii de rețea mai mari. În mod alternativ, părți din aceste noduri și rețele pot fi „ignorate” în timp ce accentul este orientat către altele pentru monitorizare sau testare detaliată.
  8 cele mai bune platforme de servicii de protecție DDoS

Ceea ce este și mai interesant este faptul că această soluție software vine de la producătorii suitei de soluții corporative Zoho. Dacă aceasta nu este o marcă de calitate, nu știm cu adevărat ce este.

Ce spun recenziile despre serverele WebSphere?

Un server de aplicații WebSphere vine cu avantajele și contra lui; să aruncăm o privire la câteva:

Pro-uri

 • WebSphere este ușor de utilizat, iar consola sa administrativă face mai ușor să lucreze chiar și cu unele dintre cele mai complexe configurații.
 • De asemenea, este compatibil cu multe versiuni Java, ceea ce înseamnă că nu veți fi obligat să alegeți una sau să vă faceți griji, ar putea respinge unele dintre aplicațiile dvs..
 • Cele mai multe dintre funcțiile sale permit unui administrator să devină proactiv pentru a menține aplicațiile și serverele care funcționează fără probleme. De fapt, planurile și configurația permit estimarea creșterilor cerințelor hardware și software ale resurselor prin colectarea și corelarea tendințelor în timp.
 • Nu mai există stingere a incendiilor – administratorii devin participanți proactivi la menținerea serverelor și a aplicațiilor lor optime cu ajutorul WebSphere care le face părți eficiente ale forței de muncă.
 • Adăugarea și eliminarea resurselor este foarte ușoară – de fapt, cea mai mare parte a lucrărilor se realizează atunci când WebSphere este instalat inițial. După aceea, descoperirea de noi noduri, servere și aplicații vine cu puțin sau fără efort.

Contra

 • Ca aproape toate produsele IBM, WebSphere este destul de scump; atât de mult încât nu s-ar înșela prea mult dacă s-ar crede că este de fapt supraevaluat cu taxe de licență și mai complexe de urmat – soluție flagrant sau nu. De asemenea, nu au o versiune de încercare gratuită – cine nu este asta?
 • Există cei care s-ar putea plânge că rentabilitatea investiției (ROI) nu este suficient de mare, chiar dacă ar trebui să se angajeze să includă WebSphere în rețeaua lor.
 • Deși este o aplicație foarte eficientă, aceasta costă costuri – cheltuielile sale generale ar putea fi pe partea grea în comparație cu alte soluții similare găsite pe piață. Este intensiv în resurse, mai ales când vine vorba de utilizarea procesorului și a memoriei.
 • Deși instalarea WebSphere este grafică și simplă, configurația poate fi un pic descurajantă, deoarece se face mai ales folosind linii de comandă și configurarea cu fișiere XML. Un expert va trebui aproape întotdeauna să fie la îndemână pentru a aborda această parte a postului.
 • Pentru o soluție software corporativă majoră ca aceasta, cantitatea de asistență a comunității sau chiar prezența online cu privire la serverele de aplicații WebSphere este destul de mică. Este aproape ca nu mulți oameni știu despre asta în afara tărâmului marilor afaceri. Probabil, IBM trebuie să-l împingă către oamenii de acolo. Trebuie să existe un loc în care oamenii pot veni să discute despre experiențele lor despre asta.

Dacă primiți un server de aplicații WebSphere?

Recomandarea noastră ar fi: dacă aveți numeroase aplicații independente bazate pe Java, care trebuie „să vorbească” cu alte sisteme străine și considerați că este esențial pentru procesele dvs. de afaceri, atunci ar trebui să mergeți pentru asta – dacă vă puteți permite.

In caz contrar, întreprinderile mici, cu un buget IT mai mic, nu trebuie să se deranjeze cu un WebSphere Application Server, deoarece există alte soluții mai ieftine, mai puțin voluminoase.

About the author

Comments

 1. Înțelegerea și extragerea datelor din surse disparate este o provocare majoră pentru orice afacere. IBM WebSphere Application Server este un sistem puternic care poate ajuta la extragerea informațiilor precise în timp real. Există și alte instrumente de monitorizare și management disponibile, cum ar fi SolarWinds și AppDynamics. Un server de aplicații WebSphere este un cadru software care rulează o mașină virtuală Java și containere pentru aplicații web bazate pe Java. Este o alegere ideală pentru întreprinderile care au o serie de aplicații bazate pe Java care trebuie să comunice cu cele care rulează pe diferite platforme. Cu ajutorul unui WebSphere Application Server, comunicarea și transformarea datelor pot fi facilitate și gestionate eficient.

Comments are closed.