Kako instalirati VPN na Android TV box ili Kodi Box

Postava Androida Roba Bulmahna, CC BY 2.0

Kodi je besplatni program otvorenog koda koji vam omogućuje brzo i jednostavno postavljanje kućnog medijskog centra. Nevjerojatno je svestran, može se pokretati na različitim uređajima, uključujući PC, USB flash pogon, iPhone, Roku, Apple TV, Raspberry Pi, Amazon Fire TV i Firestick. Ova svestranost i jednostavnost podešavanja doveli su do prodaje hardvera s unaprijed konfiguriranim Kodi instalacijama (poznatim kao Kodi kutije)..

Iako su ove okvire jednostavne za postavljanje, one automatski ne drže vaše navike pregledavanja privatnim. Danas ćemo vam pokazati kako instalirati virtualnu privatnu mrežu (VPN) na Android TV ili Kodi okvir. To će vam omogućiti da struji bez vanjskih smetnji.

No, s negativnom pažnjom tiska koju Kodi, i doista većina neortodoksnih streaming uređaja dobiva u posljednje vrijeme, mnogi pretpostavljaju da softver nije legalno za upotrebu. Istina je da iako su okviri Kodi i Android TV u potpunosti legalni, neki dodaci trećih strana pružaju neograničen pristup licenciranom sadržaju. Potičemo naše čitatelje da prouče zakone svoje zemlje o strujanju prije pokušaja upotrebe kućica Kodi ili Android TV.

Comparitech ne odobrava niti potiče bilo kakvo kršenje ograničenja autorskih prava, uključujući ilegalnu struju putem Kodi-ja. Kodi se može koristiti u brojne izvrsne, legalne svrhe strujanja putem Interneta. Prije preuzimanja ili strujanja materijala zaštićenog autorskim pravima bez dopuštenja, razmotrite zakon, žrtve i rizike piratstva.

Koji VPN trebate koristiti?

Nije svaki VPN kreiran jednak. Neki koriste jaču enkripciju od drugih, neki ne čuvaju zapise vaše povijesti internetskog prometa, a neki se ponose svojim velikim mrežnim brzinama..

Ne preporučujemo upotrebu besplatnog VPN-a. Neki su znali da koriste sjenovite metode zarađivanja, od prodaje svojih podataka trećim stranama ili još gore, prodaje širine pojasa i potencijalnog impliciranja u cyber-napadima. U prošlosti je pronađeno da nekoliko popularnih besplatnih VPN-ova u trgovini Google Play sadrži zlonamjerni softver, pa vam preporučujemo da temeljito istražite VPN prije nego što ga instalirate..

  Najbolje alternative u programu Exodus za korisnike Kodija

Postoji nekoliko Kodi dodataka koji vam omogućuju izravno instaliranje VPN-a. Međutim, ovi problemi imaju nekoliko vlastitih problema. Prvo, oni vas štite samo unutar Kodi-ja i neće anonimizirati promet od bilo koje druge aplikacije. Drugo, od vas se traži da instalirate dodatni softver koji možda nije lako dostupan na Androidu.

IPVanish

Dostupne aplikacije:

  • PC
  • ortak
  • IOS
  • Android
  • Linux

Web stranica: www.IPVanish.com

Povrat novca zagarantovan: 7 DANA

Preporučujemo IPVanish. To je jeftin VPN koji radi sa svim Kodijevim dodacima koje smo ikada testirali, a dolazi s namjenskom Androidovom aplikacijom. Također ima namjensku aplikaciju za Amazon Firestick i Fire TV, tako da je jedna od najjednostavnijih za instaliranje na Android uređajima.

Za razliku od većine VPN usluga, IPVanish svoje servere posjeduje u potpunosti. To mu omogućava da osigurava stalno visoke brzine koje će vam trebati za uživanje u streamingu na Kodi ili Android TV. IPVanish također izuzetno cijeni privatnost svojih kupaca i ne vodi evidencije vaše povijesti pregledavanja.

BRZO, SIGURNO PIJENJANJE: IPVanish je brz, sigurnosno osviješten VPN s preko 1300 poslužitelja u 60+ zemalja. Ne drži zapisnike, ima dobru sposobnost deblokiranja i omogućuje do 10 istodobnih veza. Postoji i 7-dnevna garancija povrata novca, tako da možete isprobati bez rizika.

Kako instalirati VPN na Android TV ili Kodi kutiju

Trenutačno ne postoji jednostavan i učinkovit način instaliranja VPN-a izravno iz Kodi-ja. Međutim, zapravo je prilično jednostavno zaštititi svoj uređaj ako imate neku od popularnijih VPN usluga. Pregledali smo neke od najboljih VPN-ova za Kodi u 2024. godini, a ako je već nemate, sigurni smo da vam taj članak može pomoći da pronađete VPN koji zadovoljava vaše potrebe.

Jednom kada se prijavite na VPN uslugu, instalacija je jednostavna. Započnite od trgovinom Google Play na Android TV uređaju ili kodi Kodi. Potražite svoj VPN, provjerite da li su rezultati zakoniti, a zatim ga instalirajte.

  Depozitul Kodil Kodi: Cum se instalează Kodil Repo pe Kodi

Instaliranje VPN-a na Android 1. korak

Zatim će vas pitati adresa e-pošte i zaporka vašeg VPN korisničkog računa. Unesite ih i otvorit ćete se na stranici na kojoj možete odabrati koji poslužitelj ćete koristiti.

Instaliranje VPN-a na Android korak 2

Odavde možete odabrati zemlju ili grad u kojem se želite povezati s poslužiteljem. Također se možete povezati s određenim poslužiteljem ili god je najbolji u ovom trenutku. Nakon što odaberete lokaciju, kliknite gumb na kojem piše Spojiti. To je to – sav vaš internetski promet na ovom uređaju sada je šifriran i treće strane ga ne mogu čitati.

Ne morate žrtvovati svoju privatnost samo zato što ste odabrali korištenje unaprijed konfiguriranog okvira Kodi ili Android TV. Sada kada znate kako, možete svoj uređaj povezati s VPN-om i u miru pregledavati medije bez prijetnje da će ISP prisluškivati ​​i gasiti. Što je još važnije, možete strujati bez brige o ljudima koji pokušavaju vaše podatke koristiti za svoju osobnu korist.

Što je VPN?

U osnovi, VPN usmjerava sav vaš mrežni promet kroz šifrirani tunel na poslužitelj negdje drugdje u svijetu. Jednom kada se povežete, više nikoga osim vas i vašeg davatelja VPN-a ne možete znati koje web stranice koje posjećujete, datoteke koje preuzimate ili sadržaj vaših poruka. Budući da davatelji internetskih usluga (ISP-ovi) ne kriptiraju promet svojih kupaca, vaš promet je značajno sigurniji kada koristite VPN..

Vaša IP adresa može otkriti iznenađujuću količinu osobnih podataka poput grada u kojem živite i tko je vaš davatelj internetskih usluga. Međutim, VPN-ovi čuvaju vas sigurno dodjeljivanjem druge privremene IP adrese. Neki servisi još više uzimaju ovaj koncept i omogućuju vam automatsko mijenjanje IP adrese u pravilnim intervalima.

Zašto koristiti VPN?

Da biste povećali internetsku sigurnost

Postoji hakerska tehnika koja se naziva napadom Čovjek u sredini (MitM). To im omogućuje presretanje svih dolaznih i odlaznih prometa s vašeg uređaja. To uključuje informacije poput vaše povijesti pretraživanja i vjerodajnice za prijavu. Moguće je da su čak mogli instalirati zlonamjerni softver na vaš uređaj koji može zaraziti druga računala na vašoj kućnoj mreži.

  วิธีการติดตั้งและใช้งาน AddOn ของ PlayOn Kodi

Dobar VPN sprječava da se napad ove vrste dogodi, ali čak i ako je vaš Kodi okvir ugrožen, napadač neće moći čitati šifrirane izvještaje o prometu. Čak i kod vrlo moćnog sustava, ovakva enkripcija trebala bi probiti nekoliko tisuća godina.

Da biste izbjegli drobljenje ISP-a

Međutim, hakeri nisu jedini ljudi koji su zainteresirani za vaš internetski promet. Neki od najvećih svjetskih davatelja internetskih usluga uhvaćeni su kako ograničavaju brzinu interneta svojih kupaca koji plaćaju u pokušaju da ih obeshrabre od streaminga videa na mreži. Ovo je veliki dio onoga što potiče rasprava o neutralnosti mreže – nema razloga zašto bi davatelji internetskih usluga mogli biti u stanju odlučiti kako provodite svoje vrijeme.

Vaš ISP će znati da ste povezani s VPN-om. Međutim, ne mogu reći što radite na određenoj web lokaciji, što otežava opravdanje brzine. Budući da vam brzine nisu ograničene, videozapisi imaju manje vjerojatnosti da će dugog vremena ometati ili puhati. U tom pogledu, VPN bi mogao zapravo poboljšati vaše iskustvo gledanja kodija.

Zaobići web filtriranje

Mnoge zemlje ograničavaju pristup određenim web mjestima. To se može učiniti kako bi se ograničio pristup određenim vrstama štetnog materijala, ali u zemljama kao što je Egipat, koristi se i za sprečavanje građana da čitaju vijesti koje prikazuju vladu u lošem svjetlu. Budući da VPN omogućuje korisnicima da se povezuju s poslužiteljima u drugoj zemlji, on se može koristiti za zaobilaženje svih blokova vladinih web stranica na korisnikovom mjestu.

VPN-ovi se mogu koristiti i za pristup geo-ograničenom sadržaju bez da se zapravo nalaze na traženom mjestu. Da biste pristupili sadržaju samo u Ujedinjenom Kraljevstvu, morate se povezati s jednim od svojih VPN-ovih poslužitelja u Velikoj Britaniji.

About the author

Comments

  1. Kodi es un programa gratuito de código abierto que permite configurar fácilmente un centro de medios en casa. Es increíblemente versátil y puede ejecutarse en diferentes dispositivos, incluyendo PC, unidad flash USB, iPhone, Roku, Apple TV, Raspberry Pi, Amazon Fire TV y Firestick. Sin embargo, algunos complementos de terceros pueden proporcionar acceso ilimitado a contenido con licencia, lo que puede ser ilegal en algunos países. Por lo tanto, se recomienda a los usuarios que revisen las leyes de su país antes de utilizar Kodi o Android TV. Además, se sugiere el uso de una red privada virtual (VPN) para aumentar la seguridad en línea y evitar la censura de Internet. IPVanish es una opción recomendada para su uso con Kodi y Android TV, ya que es rápido, seguro y no mantiene registros de la actividad del usuario. En resumen, Kodi es una excelente herramienta para el streaming de contenido legal, pero se debe tener precaución al utilizar complementos de terceros y se recomienda el uso de una VPN para proteger la privacidad en línea.

Comments are closed.