A 2024 legnépszerűbb szerverkezelő és -figyelő eszköz 2024-ig (ingyenes és fizetős)

A 2024 legnépszerűbb szerverkezelő és -figyelő eszköz 2024-ig (ingyenes és fizetős)

A szerverek beállítása manapság nem olyan bonyolult feladat. Sokkal nehezebb nyomon követni a felhasználást, a teljesítményt és a lehetséges karbantartási kérdéseket. Nagyobb bonyodalmak merülnek fel, ha az infrastruktúrát számos szerverre kiterjeszti. Nem akarja, hogy csapdába kerüljön az egyik szállítótól történő vásárláskor, és előnyös lehet, ha a hálózat operációs rendszereinek keverékét használja.

Az alábbiakban bemutatott eszközök mindegyikének nagyon sok részletét megvizsgáljuk ha nincs ideje, itt található a 14 legjobb szerverkezelő és -figyelő eszköz összefoglaló listája:

 1. SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő (SAM) (INGYENES KÍSÉRLET) Szervermonitor, amely lefedi a Dell PowerEdge, a HP ProLiant szerverek, az IBM eServer xSeries szerverek, a Dell PowerEdge Blade állványok, a HP BladeSystem házak, a Microsoft Windows Server és a VMware vSphere hipervizorokat..
 2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) Ez egy egységes hálózat-, szerver- és alkalmazáseszköz, amely figyeli a CPU kapacitását, a memória használatát, a lemez állapotát és teljesítményét, a ventilátor állapotát és az energiaellátás állapotát.
 3. Atera (INGYENES Kísérlet) Felhő alapú platform menedzselt szolgáltatók számára, amely hálózati, szerver- és alkalmazáskezelési funkciókat tartalmaz.
 4. Site24x7 szerver megfigyelés (INGYENES Kísérlet) Felhő alapú rendszer, amely kiszolgálók széles skáláját képes megfigyelni, beleértve a Windows és a Linux alapú kiszolgálókat és még sok más, a VMware és a Docker, valamint a többi környezetet, tucatnyi plugin mellett.
 5. ManageEngine Applications Manager (ingyenes próbaverzió) Ez az alkalmazásfigyelő kiterjed a szerver állapotára, és élő státusokat ad a CPU kihasználtságáról, a lemez teljesítményéről és kapacitásáról, a memória felhasználásáról és az I / O teljesítményről.
 6. Szerver sűrűsége Ez az eszköz figyeli a helyszíni és a felhő alapú kiszolgálókat; lefedi a helyszíni Linux- és Windows-kiszolgálókat, valamint az AWS- vagy Azure-alapú felhőkiszolgálókat.
 7. Nagios XI Hálózati megfigyelő rendszer, amely az alkalmazásokat és a kiszolgálókat is lefedi. Választhat egy ingyenes, Nagios Core nevű verziót.
 8. Icinga Ez az eszköz a Nagios Core adaptációja, és ingyenesen használható.
 9. Hangszeres Ez egy olyan alkalmazásmonitor, amely a szerver állapotára is kiterjed, különös tekintettel a CPU használatára, a lemez állapotára, a betöltési információkra, a memória tevékenységére, a hálózati interakcióra és az oldalcsere-eseményekre..
 10. Zabbix Ingyenes rendszermonitor, amely nyomon követi a processzor műveleteit, a memória kihasználtságát, az I / O hibaarányokat, a lemezterületet, a ventilátor állapotát, a hőmérsékletet és a tápegység teljesítményét a szerveren.
 11. OP5 Szervermonitor, amely lehetővé teszi a kapacitás tervezését és a trend elemzését.
 12. Monitis Felhő alapú szolgáltatás, amely figyelemmel kíséri az alkalmazásokat és a szerver állapotát.
 13. Anturis Egy felhőalapú szervermonitor, amely nyomon követi a CPU-t, a memóriát, a lemez használatát, az oldalcserét, az energiaellátás állapotát, a ventilátor állapotát és a hőmérsékletet.
 14. Motadata Hálózat-, szerver- és alkalmazásfigyelő eszköz, amely nyomon követi a lemezmennyiségeket és a tartalék kapacitást, a CPU használatát és a memória felhasználását.

Az egyes szerverekre történő bejelentkezés és a teljesítmény kézi ellenőrzése nagyon időigényes. Ezért váltak olyan fontosnak a kiszolgálókezelő és -figyelő eszközök. A távoli szerver adminisztrációs eszközei lehetővé teszik, hogy több webhely kiszolgálóit kezelje, és javítsa hatékonyságát.

Szerverek típusai

A „szerver” kifejezés egy általános kifejezés, amely a műveletek széles körét fedi le. Lehet, hogy van egy hálózathoz csatlakoztatott tároló- / fájlkiszolgáló, webszerver, alkalmazáskiszolgáló és e-mail szerver a hálózatban. A kulcsfontosságú teljesítménymutatók, amelyek között ellenőrzés alatt kell tartaniuk, eltérőek.

Ha figyelembe veszi a felhőalapú szolgáltatásokat, akkor az internetes, e-mail, alkalmazás- és tárolókiszolgálók mind telephelyen kívül helyezkedhetnek el, és egy másik cég tulajdonában lehetnek. Tehát rémálom lehet az összes szerver nyomon követése, amely akkor végül végbemegy, amikor több különböző helyen vannak.

Szerver figyelése

Prioritásnak kell lennie az egységes felület megszerzésének az összes kiszolgáló egyetlen helyről történő megfigyeléséhez. Két fő elem van, amelyet meg kell nézni a szerveren: a hardver és a szoftver. Szüksége van egy szervermegfigyelő eszközre, amely élő adatokat szolgáltat a hardver teljesítményéről, például a lemezterület, a CPU és a memória felhasználása, de azt is meg kell látnia, hogy mely folyamatok működnek a szerveren, és hány erőforrást fogyaszt az egyes folyamatpéldányok.

Bár a csapat legalább egy tagjának állandóan nyitva van a szervermonitor, nem igazán számíthat arra, hogy emberi erőforrásokat fordít arra, hogy egy ember éjjel-nappal a kiszolgálómonitor irányítópultján nézzen. Szüksége van egy szervermegfigyelő eszközre, amely ötvözi az élő adatok rutin gyűjtését az állapotértékeléssel a riasztásokhoz. Az automatizált riasztásokkal nem kell valakit láncolni egy asztalhoz. Az a rendszer, amely magában foglalja a riasztások SMS-ben vagy e-mailben történő értesítését, sokkal könnyebbé teszi a munkáját.

A teljesítményproblémák elkerülése érdekében tartsa szem előtt a hardverhasználatot. Tehát, ha megtekinti a valós idejű folyamatok volumeneit, akkor lehetősége van megjósolni és beállítani a kapacitásigényt.

Szerver menedzsment

A kapacitástervezés a kiszolgálókezelési kérdésekkel foglalkozik. A vállalat, a részvényesek és az ügyfelek jobb kiszolgálása érdekében a szerverkapacitással kell rendelkezni néhány szabad helyiséggel a kereslet növekedésének elszámolására, anélkül, hogy túlkikészlik, ami szükségtelen költségeket okozna.

Nehéz megfontolni a szerver igényeit anélkül, hogy más eszközök, például a fizikai vagy virtuális hálózat, az áramellátás, a ház felszerelése és a személyzet rendelkezésre állása mellett is figyelembe vennénk.. A vállalkozást egyedivé tevő különféle változók azt jelentik, hogy nincs egyetlen kiszolgálókezelő és -figyelő csomag, amely mindenkinek a legjobb.

A hardver elérhetősége és elhelyezkedése fontos tényezők a rendszerkezelő számára, hogy szemmel tartsa. A szoftverlicenc lejárta, a javításkezelés és a jogosulatlan szoftvertelepítések megakadályozása olyan egyéb szerver adminisztrációs feladatok, amelyek a felügyeleti szerephez tartoznak..

Szerver adminisztrációs szerepek

A rendszergazdák szervermenedzsment funkciói az idősebb alkalmazottak hatáskörébe tartoznak. Számos szervermegfigyelési és karbantartási ellenőrzés kiosztható a junior személyzet számára, vagy teljesen automatizálható.

Tehát, a vállalkozás méretétől és a rendszer adminisztrációs csapatának méretétől függően, a felhasználói szerepkörök meghatározásának és a rendszeradatokhoz való hozzáférés korlátozásának képessége fontosságától függően változik. Ha kicsi vállalkozás, nagyon kevés szerverrel, és csak egy személy felelős azok kezeléséért, akkor lehet, hogy csak egy felhasználói szerepkörre és egy felhasználói fiókra van szüksége a szervermegfigyelő eszközhöz. Ha nagy csapatunk van, és speciális feladatokat kell kiosztania minden alkalmazott számára, akkor a hozzáférés-kezelési funkciók prioritássá válnak. A kiszolgálók teljes menedzseléséhez számos szerver adminisztrációs eszköz szükséges. Ha távoli szerver adminisztrációval kell foglalkoznia, akkor még tovább kell kibővítenie a felügyeleti eszközök bevásárló listáját.

Szerver eszköz kiválasztása

A kiszolgálókezelő és -figyelő eszköz kiválasztásakor keresse meg a következő tényezőket:

Több gyártó közötti interoperabilitás

Noha lehet, hogy elégedett vagy a jelenlegi hardver-szolgáltatóval, valószínűleg hiba, ha összekapcsolja magát egy gyártótól függő felügyeleti rendszerrel. Tehát még akkor is, ha már rendelkezik minden márkájával egy márkából, hozzon létre rugalmasságot a jövő számára, hogy lehetőségeket biztosítson magának.

Információ, amely megfelel az Ön igényeinek

Próbáljon illeszteni a kiszolgálókezelő eszközt a jelenlegi kiszolgálófigyelési követelményekhez. Noha vannak nagyon átfogó kiszolgálókezelő csomagok, nem kell csábítania olyan segédprogramok vásárlására, amelyeket soha nem fog használni. Ha csak egy kicsi rendszere van, amelyet önmaga kezeli, és megvásárol egy nagy csapat által kezelt rendszerekhez igazított figyelőcsomagot, akkor valószínűleg sok különböző képernyőt kell meglátogatnia, hogy olyan kevés információt kapjon, amelyre szüksége van, hogy végül elhagyja a szoftver.

skálázhatóság

Ha kisvállalkozást működtet, keresse meg a nagy rendszergazda-csomag csökkentett verzióját. Ez lehetővé teszi a szervermegfigyelő eszköz frissítését, amikor vállalata kibővül. Ha olyan csomagot vásárol, amely csak kisvállalkozásokat szolgál fel, akkor egy időben váltania kell a szolgáltatót, és meg kell tanulnia, hogyan kell elvégeznie a munkáját egy teljesen új megfigyelő eszközzel.

Folyamat automatizálása

Az olyan eszköz, amely csak megmutatja, hogy mit csinál a szerver, nem elég jó. Szüksége van a szervermegfigyelő rendszerre a rutin szerver adminisztrációs feladatok automatikus elvégzéséhez. Ebben az esetben ezeknek a feladatoknak az emberi beavatkozása a naplók ellenőrzésére korlátozódik. Egy ilyen munka nagyszerű képzési lehetőséget teremt a gyakornok számára, és felszabadítja az idejét fontosabb feladatok elvégzéséhez.

Szerepek meghatározása

Még ha Ön is egyedüli rendszergazda, akkor nagyon hasznos lehet a szerepek létrehozásának képessége a szerver figyelő rendszerének irányítópultjához való részleges hozzáférés biztosításához. A szerepkörök létrehozása azt jelenti, hogy jelentési hozzáférést biztosíthat a vezetõk számára, és hagyhatja, hogy válaszolják a saját kérdéseiket. Lehet, hogy valamikor felvesz egy asszisztenst, és ehhez a junior segítségre lesz szüksége ahhoz, hogy hozzáférjen a rendszer valamelyik részéhez anélkül, hogy megismerné a kezelő eszköz vezérlőjét.

Testreszabható funkciók és jelentések

Nem számít, mennyire jól szervezett a kiszolgálókezelő eszköz, mindig észreveszi, hogy szeretne egy oszlopot áthelyezni egy jelentésben, vagy az adatok egy részét kicserélheti egy másik információra. Hasonlóképpen, az irányítópult testreszabási képessége, hogy a legfontosabb mutatókat jól látható helyre állítsa, időmegtakarítás szükségessége..

Általános költségek

A kiszolgálókezelő eszközök gyártói általában nagyon nyitottak abban a méretben, amelyben a szoftver megfelelő szoftverükkel rendelkezik. Egyes gyártók megpróbálják mindenki számára gondoskodni, ám végül szoftverüket úgy írták, hogy a legjobban megfeleljenek a vállalkozás meghatározott méretének. Nem szeretné, ha a megfigyelő rendszer lelassítja a szervert, vagy túl sok hálózati forgalmat generál. Az egyetlen módja annak, hogy valóban megtudja, egy csomag megfelel-e vállalkozásának, az, hogy kipróbálja. Szerencsére sok eladó próbaidőt kínál.

A legjobb szerverkezelő és -figyelő eszközök

A fenti kritériumok figyelembevételével összeállítottuk a mai piacon a tíz legjobb szerverkezelő és -figyelő eszköz listáját. A listában olyan rendszerek találhatók, amelyek alkalmasak kisvállalkozások számára, és mások, amelyek jobbak a nagyvállalatok számára. Olvassa el a helyszíni szoftvereket és a felhőalapú megoldásokat.

1. SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő (SAM) (INGYENES KÍSÉRLÉS)

SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő

A SolarWinds az IT infrastruktúra-megfigyelő szoftverek vezető gyártója. A kiszolgáló és alkalmazásfigyelő (SAM) összekapcsolható a vállalat Hálózati Teljesítményfigyelőjével, hogy valóban átfogó felügyeleti rendszert hozzon létre vállalkozása számára. Ez a megoldás azonban jobban megfelel a nagyvállalatok számára.

Ez a szoftver kölcsönhatásba léphet a következőkkel:

 • Dell PowerEdge szerverek
 • HP ProLiant szerverek
 • IBM eServer xSeries szerverek
 • Dell PowerEdge pengetartók
 • HP BladeSystem házak
 • Microsoft Windows Server
 • VMware vSphere hypervisor
  Примеры snmpwalk для Windows и Linux

Az összes szerver adminisztrátorát több helyről központosíthatja, és integrálhatja a felhőkiszolgáló teljesítményét is. A SolarWinds SAM rendszer figyeli az AWS és az Azure szolgáltatásokat és lefedi a tárolást, az adatbázisokat és a több mint 1200 alkalmazást, valamint a szerver hardverének állapotát.

A szerver hardver mutatói, amelyeket a SolarWinds rendszer megfigyelhet, a CPU használatát, a merevlemez-meghajtót, a tömböt, az áramellátást és a ventilátor állapotát tartalmazzák. Az alkalmazás teljesítményének áttekintése színkóddal van ellátva zöldvel, amely a normál körülményeket jelöli, és a kritikus státuszt pirossal jelölik. Ez a reprezentáció megkönnyíti a teljesítmény ellenőrzését.

A megfigyelő szoftvernek van egy automatikus felfedező funkciója, amely a hardvert és az alkalmazásokat az Ön beavatkozása nélkül azonosítja. Ez a szolgáltatás a vállalat hálózati megfigyelő rendszerének kulcsfontosságú tulajdonsága. Az irányítópult egy előre elkészített feladatsablont tartalmaz, amelyek segítenek automatizálni a rendszeres megfigyelési és megelőző karbantartási feladatokat. Előzetes írásbeli jelentések és riasztások vannak a megfigyelő szoftverbe beépítve.

Az Appstack segédprogram segíti az infrastruktúra kihasználásának nyomon követését egy alkalmazásonként. Ez segít meghatározza, honnan származik a kereslet növekedése és segít jobban megtervezni kapacitását. A szoftver-hozzáférés és az azt támogató hardver közötti kölcsönös függőség kiterjed a hálózati tevékenységre is. Például, ha hirtelen problémákat tapasztal az SQL Server használatával, be kell húznia az összes szerver adminisztrációs eszközt, hogy teljes mértékben elhárítsa a probléma okát..

Testreszabhatja az irányítópultot, különféle nézeteket hozhat létre a különböző szerepekhez, amely lehetővé teszi a felelősség átruházását a junior csapat tagjaira. Testreszabhatja a jelentéseket, és létrehozhat saját automatizálási rutinjait és egyéni riasztásait. Ezek a funkciók teszik a következőket: SolarWinds SAM egy igazán fontos szerver adminisztrációs eszköz.

Eltekintve a Hálózati teljesítményfigyelő, integrálhatja ezt a modult egy hálózati forgalom elemzővel, egy hálózati konfigurációs kezelővel, egy tárolómonitorral és egy virtualizációs monitorral. A standard kiszolgáló és alkalmazásfigyelő virtualizációs kezelő funkciókat tartalmaz a Hyper-V és a VMware ESX rendszerek figyelésére.

A SZERKESZTŐ Választása

Az egyik legjobban elérhető eszköz, amellyel megfigyelheti mind a fizikai kiszolgálókat, mind a felhőalapú szolgáltatásokat, például az AWS-t és az Azure-t. A lehető legtöbb feladatot automatizálja, azonosítva a hardvert és az alkalmazásokat, és előre megírt sablonokat használva a rendszeres feladatok automatizálásához. Több mint 1200 alkalmazás támogatásával az alkalmazásokonként azonosíthatja a kereslet növekedését. Több szerephez teljesen testreszabható irányítópulttal, ez egy rendkívül rugalmas eszköz.

Letöltés: Teljesen működőképes 30 napos ingyenes próbaverzió a SolarWinds.com webhelyen

Hivatalos oldal: www.solarwinds.com/server-application-monitor

OS: Windows Server

2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió)

Paessler PRTG szerver monitor

Paessler PRTG hálózati monitor egy nagyon átfogó infrastruktúra-megfigyelő rendszer, amely még ingyenes változatban is elérhető. A freeware opciónak legfeljebb 100 érzékelője van, de egyébként a fizetett rendszer által kínált összes lehetőséget tartalmazza. Ez az, amellyel a kisvállalkozásoknak nagyon óvatosnak kell lenniük, mivel a csomag olyan sok funkcióval rendelkezik, hogy az egész nap azzal töltheti a játékot, hogy elkezdi munkáját. Tehát ennek az opciónak a választása sok tervezést és fegyelmet igényel, ha csak kicsi vállalkozás vagy, és nagyon kevés ellenőrzési lehetőséggel rendelkezik.

A csomag hálózati megfigyelési funkciókat tartalmaz, és könnyen lefedheti vállalkozásának összes infrastruktúráját a PRTG segítségével. Igazán ez egy nagyon nagyvállalatok számára alkalmas csomag, de Paessler olyan árpontokat is termel, amelyek a középvállalkozásokat fogják csábítani.

A PRTG irányítópultja nagyon vonzó, és tárcsákat, vonaldiagramokat és táblázatokat tartalmaz az állapotellenőrzés gyors elvégzéséhez..

A hardverkomponensek figyelése kiterjed a CPU kapacitására, a memória felhasználására, a lemez állapotára és teljesítményére, a ventilátor állapotára és az áramellátás állapotára. A PRTG a szerver adminisztrációs eszközeinek alapvető elemévé válik.

A PRTG együttműködik a következőkkel:

 • HPE ProLiant termékcsalád
 • Dell PowerEdge
 • Cisco UCS
 • IBM System X

A kiszolgálóalkalmazás-monitor speciális eljárásokkal rendelkezik a webszerverek, az e-mail szerverek (beleértve az Exchange kiszolgálókat), az adatbázis-kiszolgálók és a virtuális szerverek számára. A PRTG rendszer automatikusan felfedezi a teljes infrastruktúrát, beleértve a kiszolgálókat, a hálózatot, a hálózati eszközöket, a végberendezéseket, a felhőalapú szolgáltatásokat és a virtuális környezeteket. Ez az átfogó megközelítés lehetővé teszi a rendszer számára az állapotok következményeinek átélését az infrastruktúra egy részén, és figyelmeztet arra, hogy a változások milyen hatással lesznek a szerver teljesítményére, valamint a szerver állapotának valós időben történő megvizsgálására.

A PRTG tartalmaz egy Syslog vevőt, amely összegyűjti a Syslog üzeneteket, és Syslog szerverként működik.

A virtuális környezetek, amelyeket a PRTG megfigyelhet, a következők:

 • Hyper-V
 • XEN
 • Párhuzamos Virtuozzo konténerek
 • Amazon EC2

A Paessler árazási modell azt jelenti, hogy egyszer fizeti a szoftvert, és fenntartja a jogát arra, hogy örökre használja, a vásárláshoz csak egy évig jár karbantartás és támogatás. Ezt követően fizetnie kell egy éves karbantartási szerződést annak érdekében, hogy továbbra is jogosult legyen a javításokra és a szoftverfrissítésekre.

A PRTG ingyenes verziója lehetővé teszi a 100 állapot figyelését, amelyeket a vállalat érzékelőknek nevez. A fizetett csomagok közül a legolcsóbb 1600 dollárba kerül, és 500 érzékelő figyelésének jogát biztosítja. A csúcskategória nagyon nagy vállalkozások számára lenne alkalmas, és 60 000 dollárba kerül.

Van egy 30 napos ingyenes próbaverzió a teljes rendszer korlátlan érzékelőkkel. Amikor eljön az ideje a vásárlásnak, akkor kiválaszthatja, hogy mely feltételeket kívánja figyelemmel kísérni az összes infrastruktúrán, beleértve a hálózatot is. Ha érdekli, hogy csak a PRTG rendszert használja a szerverek és alkalmazások figyelésére, akkor az érzékelő juttatását csak a szerverrel kapcsolatos tényezők köré csoportosítaná..

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

3. Atera (INGYENES Kísérlet)

A 2024 legnépszerűbb szerverkezelő és -figyelő eszköz 2024-ig (ingyenes és fizetős)

Atera egy olyan rendszer, amelyet a kezelt szolgáltatók (MSP-k). A rendszer online elérhető, így az MSP-nek nem kell telepítenie semmilyen szoftvert a telephelyére, vagy futtatnia a saját támogató infrastruktúráját. Az Ateranak köszönhetően az MSP-nek csak egy laptopot kell webböngészővel és internet-kapcsolattal elindítania, hogy kiszolgálását megkezdje. Ezért az Atera vonzó a kis MSP-khez és a független szabadúszó technikusokhoz.

Az Atera rendszer lényege, hogy lehetővé tegye a távvezérlést és -kezelést hálózatok, szerverek és alkalmazások. Bár az MSP-nek nem kell szoftvert telepítenie a saját webhelyére, az ügyfél webhelyéhez a megfigyelt eszközére telepített ügynökökre van szüksége.

Az Atera szervermegfigyelő funkciói a következőket foglalják magukban CPU, lemez és memória kapacitásának és kihasználtságának felügyelete. A szolgáltatás adminisztrációs funkciókat is képes végrehajtani. Felsorolja az összes kiszolgálóra telepített szoftvert és engedélyezheti a licenckezelést. Tisztíthatja a lemezeket, töredezettségmentesítheti azokat és ideiglenes fájlokat távolíthat el a hely felszabadítása érdekében.

Az Atera rendszer magában foglalja javításkezelő amely az operációs rendszereket és a legfontosabb alkalmazásokat naprakész lesz. A javításkezelő beállítható úgy, hogy automatikusan induljon, amint értesítést kapnak egy új javítás rendelkezésre állásáról. Kihúzhatja ezeket a változásokat több kiszolgálón keresztül egy ügyfélszervezet számára.

Az Atera által az MSP-k számára biztosított összes eszköz a távfelügyelet és -kezelés (RMM) rendszer. Az RMM köteget egy másik funkciócsoport egészíti ki, amelyek együttesen: professzionális szolgáltatások automatizálása eszközök, vagy „PSA”. A PSA rendszer magában foglalja az összes olyan szolgáltatást, amelyre az MSP-nek szüksége van az üzleti tevékenységéhez. Ezek a segédprogramok magukban foglalják a szerződéskezelést, az ügyfélkezelést és a csapatkezelést.

Az Atera ügyfelei nem fizetnek előre a szoftvercsomagért. Helyette, a platformon díjat számolnak fel havi előfizetéssel technikusonként. Van egy éves fizetési terv is. Az előfizetési díj tartalmazza a felhőfeldolgozást és a tárolóhelyet. A szolgáltatás kipróbálható a 30 napos ingyenes próbaverzió.

AteraStart 30 napos ingyenes próbaverzió

4. A Site24x7 szerver megfigyelése (INGYENES Kísérlet)

A 2024 legnépszerűbb szerverkezelő és -figyelő eszköz 2024-ig (ingyenes és fizetős)

Site24x7 a Zoho Group, amely szintén a ManageEngine tulajdonosa. Tehát sok hasonlóságot fog látni a Site24x7 szerver megfigyelés képernyők és a ManageEngine Applications Manager szervermegfigyelési szakasza.

Nagy különbség, amelyet a Site24x7-en észre fog venni, az, hogy havi előfizetési alapon számítják fel, nem egyszeri díjként. Ez különösen előnyös az induló vállalkozások és a növekvő vállalkozások számára, mivel nem kell fizetnie az előzetes szoftverköltségeket.

A Site24x7 kiszolgálók kezelésére irányul, amely alapvetően megköveteli az összes infrastruktúra figyelését mind a helyszínen, mind a helyszínen. Tehát a csomag hálózati, szerver és alkalmazásfigyelő modulokat tartalmaz.

A Site24x7 szokásos felügyeleti feladatai több mint 30 állapotra vonatkoznak, ideértve a következőket CPU teljesítmény, memória kapacitás, lemez használat, és a potenciál, hálózati interfész aktivitási aránya, és szoftver teljesítmény. Az eszköz nyomon követi az operációs rendszer erőforrásait, például a portot, az NFS-t, a fájlterületet és a könyvtárakat.

A Site24x7 a következő operációs rendszerekkel felügyeli a gazdagépeket:

 • ablakok
 • Windows Server
 • Linux
 • FreeBSD
 • OS X

Ez a következő virtuális környezetekkel és felhőkiszolgálókkal is működhet:

 • Microsoft Hyper-V
 • VMware virtualizáció
 • Dokkoló konténerek
 • Microsoft Azure
 • Amazon Web Services (AWS)

A monitor konzolja böngésző alapú, és távolról üzemel. Hozzáférést biztosít a fontos fájlokhoz és jelentésekhez a saját rendszerén. Ezek tartalmazzák syslog és Eseménynapló üzenetek. Ezenkívül az Active Directory megvalósításaival is kölcsönhatásba lép. Az eszköz segít ezeknek a fontos rendszerrekordoknak a kezelésében, ami segíti a felhasználás nyomon követését és a behatolás észlelését.

Mivel a monitor a hálózatán kívül helyezkedik el, nem kell kötöznie az üzleti helyiséggel. te bárhonnan hozzáférhet a konzolhoz – van még egy alkalmazás a mobil eszközökről való hozzáféréshez. A szervert elindíthatja vagy leállíthatja az alkalmazásból, és állapotjelzéseket kaphat e-mailben vagy szöveges üzenetként továbbítva Önnek. Ezek a riasztások a konzolban is láthatók.

Az alkalmazás segítségével végezze el a problémamegoldást automatizált feladatokkal, például adatgyűjtéssel, rendszer leállításával vagy engedély visszavonásával. A Site24x7 tartalmaz egy elemzési funkció, ami segít megtudni, mi történt, amikor a dolgok rosszra fordultak.

Ütemezheti az adminisztrátori feladatokat ütemezés szerint, munkaidőn kívül, valamint az állapot- és biztonsági jelentéseket automatikusan futtathatja.

Összességében a Site24x7 szervermegfigyelő eszköz nagyszerű eszköz, és a ManageEngine kiváló hírnevét viseli az infrastruktúra-kezelő eszközök számára a felhőbe. Tudod kapni egy 30 napos ingyenes próbaverzió a rendszer. Ha nem akar vásárolni ezen időszak után, akkor van korlátozottan ingyenes verzió, amely legfeljebb öt URL vagy szerver figyelésére korlátozódik.

Site24x7 Server MonitorStart 30 napos ingyenes próbaverzió

5. ManageEngine Applications Manager (ingyenes próbaverzió)

ManageEngine Applications Manager

A ManageEngine az egyik vezető infrastrukturális figyelő szolgáltató és annak Applications Manager érdemes megnézni a szerver figyelését. A vállalat előállítja a nagyra értékelt OpManager hálózati teljesítménymonitort is, amely jól integrálódik az Alkalmazások kezelőjével, hogy teljes felszereltség-figyelő programot biztosítson Önnek..

A vonaldiagramok biztosítják a kijelzők fő grafikus közegét. A kiszolgálók azon attribútuma, amelyet ez a rendszer élőben figyelt, magában foglalja CPU kihasználtság, lemez teljesítmény és kapacitás, memória felhasználás és I / O teljesítmény. A monitoron bemutatott hardver tényezők között szerepel az energia, a ventilátor és a hőmérséklet érzékelő értéke.

Az Applications Manager képes együttműködni a következő kiszolgálótípusokkal:

 • ablakok
 • Windows klaszterek
 • Linux
 • Solaris
 • IBM AS400
 • AIX
 • HP-Unix / Tru64 Unix

A kiszolgálói környezetek feltérképezése automatikusan megtörténik, és kiterjedhet a virtuális környezetekre és a felhőalapú szolgáltatásokra is. A virtuális rendszerek, amelyekkel az Application Manager együttműködhet, a következők:

 • Microsoft Hyper-V
 • VMware ESX / ESXi
 • VMware Horizon View
 • Citrix XenServer
 • Citrix XenApp
 • Dokkmunkás
  Hálózati stressz teszt - Hogyan teszteljük a hálózatot egy hálózati forgalom generátorral

A felhőn kívül a telephelyen kívüli szolgáltatásait is felveheti a figyelő rendszerbe, ha ezeket a következő rendszerek nyújtják:

 • Microsoft Azure
 • Microsoft Office 365
 • Amazon EC2
 • Amazon RDS
 • OpenStack operátorok

A szerverein figyelhető alkalmazások között szerepel az SQL Server, az ERP rendszer, például az SAP, az Oracle EBS, a Microsoft Dynamics AX és CRM, valamint a Siebel CRM. Az iOS és az Android mobilalkalmazásaira, valamint a mobil webalkalmazásokra szintén az alkalmazások figyelése, valamint a rendszeres szolgáltatások, amelyeket az Ön web és az alkalmazáskiszolgálók egyaránt használnak és szolgáltatnak.

A csomag alkalmazáskezelő modulja néhány nagyon érdekes funkcióval rendelkezik, amelyek segítenek a kapacitás megtervezésében és az új alkalmazások tesztelésében. Automatizálhatja a tesztelést a munkafolyamatokkal amelyek kölcsönhatásba léphetnek a szerver teljesítményelőzményeiben rögzített eseményekkel. Ez azt jelenti, hogy az élő alkalmazás előtt elképzelést kaphat arról, hogy az új alkalmazás hogyan fogja befolyásolni az erőforrásait. Ez a ManageEngine Application Manager szerver adminisztrációs eszköz állapotát adja meg.

A teljesítményfigyelők ellenőrzik az Active Directory szolgáltatások elérhetőségét, ideértve az Exchange kiszolgálón működő szolgáltatásokat is. Az Active Directory és az LDAP funkciókhoz való hozzáférés sebességét is folyamatosan figyeljük. A gtool tartalmazza a Syslog üzenetek és eseménynaplók figyelését a Windows rendszereken.

A monitor öntelepítődik, és a telepítés elvégzéséhez nincs szükség az egyes kiszolgálók külön-külön történő elérésére. Ezzel a rendszerrel előre elkészített feladatsablonokat és jelentéseket kap, valamint saját automatizálási szkripteket és egyedi jelentéseket is készíthet.

Telepítheti a figyelőkonzolt Windows és Linux operációs rendszerekre. A ManageEngine alkalmazáskezelője belépési ára 945 USD, ami a „csengő és síp” fizetett szervermonitorok közül a legolcsóbb. Tudod kapni egy 30 napos ingyenes próbaverzió az Alkalmazásokkezelőből, és közvetlenül a ManageEngine webhelyről tölthető le.

ManageEngine alkalmazások ManagerDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

6. Szerver sűrűsége

Szerver sűrűsége

A szerver sűrűsége a következőkre szakosodott: felhőkiszolgáló figyelése, de kiterjed helyszíni szerverek. A monitor speciális eljárásokkal rendelkezik a webhelyek tevékenységeinek fedezésére. Az eszközt a StackPath csoport, amelynek szakterülete: DDoS védelem és webalkalmazás tűzfalai, így megismerheti a kapcsolódó termékeket, hogy megvédje webszerverét a támadásoktól.

A szolgáltatás konzolja böngésző-alapú. Ez egy online szolgáltatás, tehát nem telepíti az adatfeldolgozó szoftvert a webhelyére. Ugyanakkor telepítenie kell egy megfigyelő ügynököt minden olyan kiszolgálóra, amelyet az eszköz igényel. Azok a szerverek lehetnek Linux, ablakok, vagy AWS, vagy Égszínkék-alapú felhőkiszolgálók.

A monitor a gombbal ellenőrzi a szerverekre vezető útvonalakat fütyülés. Ez is nyomon fogja követni lemezkötetek és a rendelkezésre álló hely, CPU kihasználtság, memóriahasználat, és webszerver teljesítménye.

Az irányítópult címsorokat és az élő adatok grafikonjait tartalmazza. A riasztási feltételeket az ügynökök által összegyűjtött adatok bármelyikére beállíthatja. Beállíthat például egy CPU-használati küszöböt úgy, hogy ha a feldolgozási igények túlzottan nagyra válnak, riasztást kap. Ezeket a figyelmeztetéseket az irányítópulton jelenítik meg, és elküldheti őket Önnek is e-mailek vagy SMS-üzenetek. A rendszer riasztások szintén csatornázhatók Laza, Webhook, és Pagerduty. A szerver sűrűség rendszer API-kat tartalmaz így integrálhatja a kommunikációt a központi szerverrel a saját programjaiba.

A konzolt sok felhasználóhoz hozzá lehet rendelni az osztályon belül, és létrehozhat olyan felhasználói fiókokat, amelyek hozzáférhetnek az irányítópulton található összes segédprogramhoz, vagy csak korlátozott nézetben férhetnek hozzá. Ez nagyszerű, ha részleges hozzáférést kíván biztosítani a junior csapat tagjai számára, vagy jelentést készítő felhasználói fiókot hoz létre egy üzleti menedzser számára.

Az “Szoftver mint szolgáltatás”A Szerver sűrűséghez használt modell azt jelenti, hogy ezt az eszközt nagyon könnyű beállítani. 14 napos ingyenes próbaverziót kaphat a rendszer számára, hogy átjárja az ütemét.

7. XI. Nagios

Nagios XI szervermonitor

A Nagios XI egy nagyon átfogó infrastruktúra-figyelő rendszer, amely hálózatokat és szervereket is lefed. A Nagios rendszer egy nyílt forráskódú projekten alapul, a Nagios Core néven. A nyílt forráskódú szoftver letölthető kódként. Ennek a koncepciónak az a gondolata, hogy megakadályozza a vállalatokat, hogy elrejtsék a biztonsági szabálysértéseket az összeállított programokban. Ez azt is jelenti, hogy a fejlesztők szerte a világon további funkciókat hozhatnak létre. A Nagios Exchange egy olyan fórum, ahol beépülő modulokat vehet fel az alapvető Nagios rendszer fejlesztése érdekében.

Az Exchange jó hely arra, hogy tippeket és véleményeket szerezzen más kiszolgálókezelőktől. Összegyűjtheti véleményét az alternatív ingyenes rendszerekről, például a Microsoft RSAT-ról, tippeket kaphat a távoli szerver adminisztrációs eszközeiről és egyéb hasznos szoftverekről – nem kell csak Nagios-ról beszélni.

A Nagios Core felület nagyon alapvető, és a Nagios XI azok számára készült, akik további funkciókat szeretnének. A Nagios XI műszerfal testreszabható és különféle nézeteket hozhat létre az adatokkal és a vezérlők hozzáférési szintjeivel kapcsolatban ez lehetővé teszi, hogy biztonságosan átruházza a munkát a junior személyzetre, és hozzáférést biztosítson a vezetéshez és az ügyfelekhez.

A rendszerbeállítási eljárást egyszerűbbé teszi a konfigurációs varázsló, amely a legtöbb munkát elvégzi az Ön számára. A Nagios szoftver vásárlásakor az első év támogatást kap. Bár a vásárlás feljogosítja a Nagios XI örök használatának jogát, extra támogatást kell fizetnie az éves támogatási szerződésért, miután az első támogatási év lejár. A Nagios Core megvalósítóinak és az ingyenes Nagios XI felhasználóinak a közösségi fórumokon kell támaszkodniuk a segítségre.

Az irányítópult grafikája megkönnyíti a kulcsfontosságú mutatók és állapotok felismerését, és prediktív és adatelemző eszközöket tartalmaz a kapacitástervezéshez. A hibaállapotok riasztásokat generálnak az irányítópulton. A megváltozott körülményekről szóló értesítéseket SMS-ben vagy e-mailben lehet elküldeni a kulcsfontosságú alkalmazottaknak.

A XI. Nagios és a 3 árpont van ezek közül a legolcsóbb ingyenes. Az ingyenes verzió hét hálózati csomópont megfigyelésére korlátozódik, de beállíthatja, hogy a hálózat mely pontjait figyelje meg, és felhasználja ezt a kedvezményt a szerverekkel. Kedvezőbb lenne kombinálja a szerver megfigyelést a hálózati megfigyeléssel annak biztosítása, hogy az egész környezetre ugyanaz a monitoring eszköz vonatkozzon. A fizetett Nagios XI legalacsonyabb szintje 100 csomópont megfigyelésének jogát biztosítja, ami mindössze hét lépést jelent.

8. Icinga

A 2024 legnépszerűbb szerverkezelő és -figyelő eszköz 2024-ig (ingyenes és fizetős)

Az Icinga eredetileg a nyílt forráskódú Nagios Core kód variációja volt. Az Icinga projekt szintén nyílt forráskódú, ami azt jelenti ingyenesen használhatja. Három különböző interfész érhető el az Icinga-val. Az Incinga Core használható az Icinga Classic műszerfallal vagy az Icinga webes felülettel. A rendszer kifinomultabb verzióját Icinga 2-nek hívják, amelynek saját irányítópult-elrendezése van, az Icinga Web 2 néven..

Az alapvető Icinga 2 letöltés biztosítja a megfigyelő motort, amely lefedi a hálózatot és a szervereket. Dönthet úgy, hogy megjeleníti ezeket az adatokat a kedvenc alkalmazásaival, vagy letöltheti az Incinga 2 webes felületét.

A műszerfal teljes mértékben testreszabható, lehetővé téve az Incinga Web 2 letöltésével kapott szabványos kütyü átrendezését, valamint az Incinga közösség által kifejlesztett többi plug-in hozzáadását. Különböző felhasználói típusokat hozhat létre, és korlátozott irányítópult-nézeteket rendelhet hozzájuk, ideértve a csak jelentéstételi hozzáférést az ügyfelek számára és a kezelést.

Az előzménynaplók segítenek az adatok összegyűjtésében az elemzéshez és a kapacitástervezéshez. A rendszerhez egy parancssori felület tartozik, amely lehetővé teszi saját parancsfájljainak írását az adatok kezelésére és elemzésre történő továbbítására.

A riasztások központi szerepet játszanak a rendszerben, és mindig lépést tarthatnak a kritikus körülményekkel. Különböző felhasználókat jelölhet ki, akiket értesíteni kell bizonyos hiba esetén, és ezek az értesítések SMS-ben, mobil üzenetküldéssel vagy e-mailben érhetők el, így nem kell az asztalnál lennie, hogy értesüljön a rendszer állapotáról.

Az Icinga 2 teljesen ingyenes. Ez azonban jobban megfelel azoknak a cégeknek, amelyek rendelkeznek rendszerprogramozóval, vagy olyan kisvállalatok számára, amelyek szkript rajongói a hálózatot üzemeltetik és a kiszolgálókat felügyelik. Ez a rendszer nagyszerű azok számára, akik testreszabott szervert és hálózati megfigyelő rendszert akarnak létrehozni. Ha a kódolás nem az ön erőssége, akkor küzd annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozza ki Icinga-ból.

9. Hangszeres

A 2024 legnépszerűbb szerverkezelő és -figyelő eszköz 2024-ig (ingyenes és fizetős)

Az Instrumental az alkalmazásfigyelésre összpontosít, és magában foglalja a szervermegfigyelési funkciókat, hogy támogassa a fő hangsúlyt. Az Instrumental állapotgyűjtési rendszerét InstrumentalD-nek hívják, amely nyomon követi a szerver funkcióinak állapotát és használatát, ideértve:

 • CPU-használat
 • A lemez állapota
 • Terhelési információk
 • Memória aktivitás
 • Hálózati interakció
 • Oldalcsere események

Nézheti a kiszolgálón lévő alkalmazások, például az SQL szerver vagy a WebDAV, válaszidejét valós időben, majd a legördülő lehetőségek segítségével megnézheti az alapul szolgáló szolgáltatások és a kiszolgáló funkcióinak tevékenységeit. Ez lehetővé teszi a csúcsterhelés kapacitásának megtervezését és a munka egyenletesebb eloszlását az alkalmazáskiszolgálók között.

A lekérdezési nyelv az irányítópulton lehetővé teszi on-the-fly vizsgálatok létrehozását, valamint testreszabott jelentések készítését. Az instrumentális lekérdezés nyelve egyéni riasztási feltételek létrehozására is használható. Ezeket a figyelmeztetéseket SMS-ben is elküldheti.

Minden oldalnézet és grafika URL-címként elküldhető a tudósítónak, lehetővé téve, hogy korlátozott nézetet nyújtson az adatokról az ügyfelek és a kezelők számára. Az irányítópulthoz való hozzáférést felhasználói fiókok vezérlik, és minden felhasználó számára projektek rendelhetők, ami korlátozza a hozzáférést a rendszer adatokhoz és vezérlőkhöz minden csapattag számára.

Ez a csomag ideális lenne egy olyan vállalkozás számára, amely webes alkalmazásra vagy kereskedelmi webhelyre koncentrál. A vállalat kiváló lehetőséget kínál az egyetlen telephely üzemeltetõinek, mert megteheti ingyenesen használhatja a szoftvert akár 500 mutatóra. A gyűjtött adatok mindegyike megtekinthető és összesített három órán keresztül elérhető ezzel az ingyenes szolgáltatással.

Az ingyenes alkalmazás következő szintje a termelési csomag. Ez 10 cent / metrika kerül havonta, és ez jó lehetőség a kisvállalkozások számára. Általában az ezzel a csomaggal rendelkező Instrumental ügyfelek havonta körülbelül 5 dollárt költenek a szolgáltatásra. Az ezzel a szolgáltatással összegyűjtött adatok 13 hónapig állnak rendelkezésre. A felső csomag korlátlan mutatókat kínál, és ára tárgyalások útján történik.

10. Zabbix

A 2024 legnépszerűbb szerverkezelő és -figyelő eszköz 2024-ig (ingyenes és fizetős)

A Zabbix egy szabadon használható nyílt forráskódú csomag. A rendszer monitor funkciói között szerepel a hálózat és az alkalmazás állapotának ellenőrzése, valamint a szerver felügyelete. A monitor IBM, Linux, Lenovo, Dell és Solaris rendszereken működhet.

A szerver teljesítményének kulcsfontosságú elemei, amelyeket a Zabbix figyelt:

 • CPU műveletek
 • Memóriahasználat
 • I / O hibaarány
 • Lemez terület
 • Ventilátor állapota
 • Hőfok
 • Tápegység teljesítménye

A Zabbix által megvizsgált egyéb vonatkozó környezeti állapotok a következők:

 • Hálózati sávszélesség-használat
 • Hálózat elérhetősége
 • Csomagvesztési arány
 • TCP csatlakozási sebesség
 • Az útválasztók áteresztőképessége
 • Figyelem!

A monitor nyomon követi a kiszolgáló és az összes többi hálózathoz csatlakoztatott eszköz szoftver, operációs rendszer és firmware állapotát is. Ez magában foglalja a konfiguráció ellenőrzését és az illetéktelen telepítések vagy verzióváltozások ellenőrzését.

A műveleteket eljárási körvonalakon, sablonoknak nevezik. Használhat sablonokat, amelyeket a Zabbix csapata előre írt, felveheti a felhasználói közösség más, a Zabbix végrehajtói által létrehozott sablonokat, vagy létrehozhat saját egyéni sablonokat.

  Повышение производительности сети за 10 шагов плюс лучшие инструменты для пропускной способности

Te is hozzon létre egyedi figyelmeztetéseket és állítsa be a meglévő figyelmeztetések súlyossági osztályozását a szerver és a hálózat kritikus állapotának megfelelő szintjeinek összekeveréséhez. A rendszer által generált riasztásokat SMS-ben, messenger alkalmazásban vagy e-mailben küldhetjük el.

A rendszer lehetővé teszi, hogy különböző felhasználókat állítson be az irányítópulthoz változó engedélyekkel, és a riasztások konkrét felhasználókhoz irányíthatók. Ez is lehetséges hozzon létre automatizálási szkripteket és munkafolyamatok beállítása feladatok és riasztási válaszok hozzárendelésére.

Biztonságosan felügyelheti a helyszíneket egy központi helyről, mivel a Zabbix összes üzenete védett. A csomag tartalmaz egy távoli elérési lehetőséget is, amely lehetővé teszi, hogy más helyszínek eszközeivel közvetlenül a központi parancsközponttól vegye fel a kapcsolatot. Tehát ez egy jó távoli szerver adminisztrációs eszköz.

Ez a rendszer túl sok időt vehet igénybe, amíg az egyedüli rendszergazda felügyeli a kis hálózatot. Az átfogó üzenetküldési és titkosítási eljárások miatt a rendszer lassan reagálhat, ha több mint 1000 csomópontot kell megnézni, tehát ez a rendszer a legmegfelelőbb a középvállalatok hálózatának megfigyelésére..

11. OP5

A 2024 legnépszerűbb szerverkezelő és -figyelő eszköz 2024-ig (ingyenes és fizetős)

Az OP5 szervermegfigyelő rendszere lehetővé teszi a kapacitástervezést és a trend elemzést, valamint a szokásos funkciókat, amelyeket elvárhat egy kiszolgálófigyelő csomagtól. A társaság hálózati megfigyelő szoftvert is gyárt, így a két csomagot kombinálhatja a teljes infrastruktúra-irányítás eléréséhez.

A társaság kijelenti, hogy szoftvere képes megfigyelni az összes márkás szerver hardvert és bármilyen operációs rendszert. Nyomon követheti a fizikai tulajdonságokat, például CPU-használat, memóriatevékenység, lemezterület, I / O teljesítmény, tápegység állapota és ventilátor rendelkezésre állása.

A virtuális hálózatokat és a felhőszolgáltatásokat ez a rendszer felügyelheti, és a több helyszínen történő megvalósítás nem jelent problémát.

Az élő teljesítményadatok megjelenítésén kívül a szervermonitor riasztásokat is tartalmaz, amelyek figyelmeztetik a kritikus és váratlan hibahelyzeteket.

Az elemzési szolgáltatások magukban foglalják a szerver szokásos felhasználói tevékenységeinek tipikus válaszidejét. Megvizsgálhatja az alkalmazások és szolgáltatások teljesítményét, valamint a azonosítsa az informatikai rendszer erőforrásainak szűk keresztmetszeteit egy sor felhasználási forgatókönyv szerint. Nagyon szép szolgáltatás az intelligens terheléselosztó, amely képes alkalmazkodni a változó igényekhez és elosztani a kérelmeket a fürtben alul kihasznált szerverek számára. Az OP5 egy szerver adminisztrációs eszköz, valamint egy infrastruktúra-figyelő.

Ez a szerver- és hálózati megfigyelő rendszer alkalmas középvállalatok és nagyvállalatok számára. A monitor felhasználói felülete grafikus ábrázolásokkal rendelkezik, és az adatokhoz való hozzáférés megosztható a kijelölt felhasználói fiókhozzáférési jogok szerint. Ez az OP5 rendszert nagyszerű választássá teszi a rendszergazdák számára.

Noha az OP5 mögötti platform nyílt forráskódú, ennek a megfigyelő rendszernek nincs ingyenes verziója. A társaság nem nyitott az árakkal kapcsolatban. Egyénre szabott ajánlatot fog kapni, miután érdeklődik. Az árstruktúra az ellenőrizni kívánt eszközök számán és az árajánlat beküldését követően zajló tárgyalásokon alapul. A szoftverhez hozzáférhet egy 30 napos ingyenes próbaverzió hogy fizetés előtt megbizonyosodjon arról, hogy mindent megtesz a kiszolgálómonitorról.

12. Monitis

Monitis szerver monitor

A Monitis egy felhőalapú szolgáltatás, tehát akkor hasznos lenne ez a lehetőség, ha nincs szakértelem a helyszínen, és nem akarja, hogy bármilyen speciális szoftvert telepítsen a rendszerére. Ez a figyelőcsomag kifejezetten a webszerverekre irányul, és magában foglalja az alkalmazásfigyelést, valamint a szerver fizikai állapotának ellenőrzését. Nyomon követheti az összes üzleti szolgáltatását, amely online üzleti vállalkozást nyújt a webkiszolgáló szoftveréből, az SQL Serverből és az e-mail rendszerből, bár a szerverek fizikai tulajdonságaihoz.

A szerver állapota a rendszer irányítópultján tekinthető meg, amely bármilyen webböngészőben megjeleníthető. A cég állítása szerint körülbelül három percbe telik, amíg a felügyeleti rendszer működik a szerveren. Az irányítópult testreszabható, és a szervernek a Monitis által megfigyelt attribútumai bővíthetők plug-inekkel.

A műszerfal vonzó és könnyen követhető a tárcsákat, táblázatokat és grafikonokat tartalmazó vizualizációknak köszönhetően. Láthatja a szerver teljesítményéről szóló élő adatokat, valamint a figyelmeztetéseket, amelyek értesítik a váratlan hibahelyzeteket, ha azok felmerülnek. A végrehajtott adatokat két évig tárolják, majd lehetővé teszik a szerver teljesítményének teljes elemzését.

Beállíthat felhasználói fiókokat a kiszolgálómonitor eléréséhez és olyan szerepeket hozhat létre, amelyek korlátozzák a megtekintéseket, amelyekhez az egyes felhasználói típusok eljuthatnak. A jelentések megoszthatók e-mailek küldésével, a kapcsolódó adatokra mutató hivatkozásokkal. Ez sokkal könnyebb módszer a jelentések kézbesítésére a menedzser számára, és lehetővé teszi számukra, hogy grafikus formátumban, és nem csak rekordtáblákban ábrázolt információkat kapjanak..

A szerver azon szolgáltatásai, amelyeket a Monitis naplózott:

 • CPU teljesítmény
 • Memória aktivitás
 • Tárolás és a lemez használata
 • Hálózati sávszélesség kihasználása

A Monitis árképzési struktúrája pay-as-you-go formátum, befolyásolóval, beleértve a kiszolgálók számát és a havonta figyelni kívánt felhasználók számát.. 20% kedvezményt kap, ha feliratkozik az éves tervre. Ez a forgatókönyv azonban feltételezi, hogy a megfigyelési volumen egész évben változatlan marad. A pay-as-you-go modell nagyon érdekes javaslat a készpénzre szoruló induló vállalkozások számára. Ha azonban a tervbe feliratkozáshoz nincs korábbi rekordja a tranzakciók teljesítménnyel kapcsolatban, akkor továbbra is módosítania kell a tervezett kamatlábat..

Vehet egy 15 napos ingyenes próbaverzió of Monitis, hogy megértse a rendszert, mielőtt vásárol.

13. Anturis

Anturis szerver monitor

Az Anturis egy másik felhőalapú lehetőség a kiszolgáló megfigyelési igényeihez. A társaságnak nagyon sok árpontja van, figyelemmel az ellenőrizni kívánt tényezők számától. Egyes vállalatok ezeket a tényezőket „szenzoroknak” hívják, de Anturis „monitoroknak” hívják őket. A monitor olyan téma, mint a CPU kihasználtsága vagy a HTTP tranzakciók száma.

A nagy figyelmeztetés a megfigyelő rendszer belépési szintjére az, hogy az ingyenesen használható. Ez az ingyenes verzió csak öt monitor számára érhető el, amelyekhez nehéz lehet betartani, mivel a tipikus fizikai tényezőket, amelyeket a legtöbb szervertulajdonosnak figyelnie kell, CPU, memória, lemezfelhasználás, oldalcsere, tápegység állapota, ventilátor állapota és hőmérséklete – amely hét tényezőt foglal össze. Az Anturis legolcsóbb fizetett szolgáltatása 10 monitort kínál havonta 10 dollárért. Az árpontok tíz egységben felvonulnak, és az egyes monitorok havonta egy dollárval többet fizetnek, egészen a csomagig, amely 60 monitort ad. Ezután a monitor arány olcsóbb lesz, és teljes egészében felmászik egy 1000 monitorra, havonta 650 dollárért.

Az Anturis rendszer bármilyen futó kiszolgálót figyelhet Windows vagy Linux és nyomon tudja követni a felhőkiszolgálóit is, például a AWS, Azure és Rackspace. A szolgáltatások és folyamatok teljesítményét a kiszolgálómonitorral is nyomon követheti.

Az Anturis a hálózatokat és az alkalmazásokat is figyeli. A döntésed az, hogy a monitoron miként helyezkednek el a rendszeren. Az árképzés nem befolyásolja a monitorok tárgyát, csak a mennyiségüket.

Amellett, hogy rendszeresen továbbítja az adatokat az irányítópulton, a monitorok riasztásokat küldnek, ha időközi hiba lép fel. A riasztásokat költség nélkül továbbíthatjuk Önnek e-mailben. Előfizetésével választhat telefonhívást és SMS-értesítést is. Ez a kvóta azonban gyorsan kimerülhet. Fizetni lehet a telefonos és SMS-értesítési kapacitásokért.

Az Anturis a ingyenes próbaverzió 30 napig, amely nem korlátozza az Ön által használt monitorok számát. Az ingyenes próbaidőszak letelte után az összes monitort öt kivételével eltávolíthatja és továbbra is ingyenesen használhatja a rendszert, vagy megtarthatja a nagyobb számú monitorot, és fizethet a szolgáltatásért. Az ingyenes próbaverzió jó lehetőséget kínál arra, hogy kiderítse, hány monitorra van szüksége, így eldöntheti, hogy az Ön által fizetendő ár versenyképessé teszi-e az Anturiszt a listán szereplő többi opcióval..

14. A Motadata Server megfigyelő eszköz

A Motadata Server Monitor

A Mindarray Systems Motadata egységes infrastruktúra-kezelő és -figyelő eszköz. A Motadata Infrastructure Intelligence Platform (IIP) magában foglalja a hálózat, szerver és alkalmazás figyelését speciális modulokkal, amelyek nyomon követik az adatbázisok, felhőalapú szolgáltatások és webes platformok teljesítményét.

Ha a figyelni kívánt szerver támogatja az online üzleti tevékenységet, akkor különösen érdekli a csomag URL-jét és adatbázis-figyelő tevékenységeit. Ellenőrzi az Ön weboldalainak elérhetőségét, és kiértékeli a teljes infrastruktúra szállítási teljesítményét annak biztosítása érdekében, hogy az Ön webhelyének látogatói elfogadható felhasználói élményt nyújtsanak..

A Motadata szervermegfigyelő modulja által megfigyelt specifikus szerver metrikák a szervereik rendszeres fizikai jellemzőire vonatkoznak, ideértve a lemezmennyiségeket és a tartalék kapacitást, a CPU használatát és a memória kihasználását. A monitor lefedi a szerver interfészeinek sávszélességét is. A monitor integrál egy naplóelemzőt olyan események begyűjtésére, amelyek károsíthatják a szerverek kapacitását.

A szerver teljesítménymérői kölcsönhatásba lépnek a hálózatból és az alkalmazás teljesítménymoduljaiból származó adatokkal, így halmozott képet kapnak az infrastruktúráról, lehetővé téve a teljesítményproblémák okainak felismerését. Ezek valójában szerverrel kapcsolatosak, vagy az alapul szolgáló szolgáltatások és hálózatok miatt. A felügyeleti modulokból származó adatok kombinációja segít megfigyelni a kapacitási korlátokat és megtervezni a hardverkészlet megfelelő szintjének kibővítését, hogy megakadályozzák a szolgáltatásnyújtás minőségére ható teljesítménykorlátozásokat..

A Motadata képes mindkettő figyelésére ablakok és Linux szervereket, és képes integrálni a távoli kiszolgálókat a központi WAN-figyelésbe. Az infrastruktúra figyelésének minden szintje elérhető a felhőalapú szolgáltatások számára is, tehát ha szoftverként szolgáltatást nyújt (SaaS), vagy csak felhőalapú tárolást, akkor ezeket a távoli erőforrásokat központi monitorral fedheti le. Ha a helyszíni és a felhőalapú szolgáltatásokat keveri össze, akkor ezeket az erőforrásokat az egységes megfigyelési rendszer kezelheti.

A Motadata kezelési funkciói között szerepel az automatikus problémamegoldás a szkriptek és a beépített műveletek révén. A hálózatok és alkalmazások, valamint a szerverek lefedettsége azt jelenti, hogy a Motadata IIP ideális megoldás a virtualizációk figyelésére. A monitor a következő környezeteket fogja követni:

 • VMWare
 • Microsoft Hyper-V
 • Citrix Xen

A műszerfal vonzó és zsúfolt, sok információt tartalmaz a címsor blokkok, grafikonok és diagramok segítségével. A szervermonitor speciális szakaszokkal rendelkezik bizonyos kiszolgálótípusokhoz – e-mail, adatbázis, alkalmazás és virtuális gép támogató kiszolgálók.

A Motadata telepítve van a Linuxra, és az előtér böngésző alapú, tehát Gnome környezetre van szükség. 30 napos ingyenes próbaidőszakot kaphat a szoftver értékeléséhez.

Szerver figyelési lehetőségek

A szerver figyelése alapvető feladat. Ugyanakkor nem feltétlenül kell sok pénzt költenie ahhoz, hogy igazán jó mutatókat kapjon. A szervermegfigyelés és az alkalmazás- és hálózati megfigyelés kombinálása sokkal több ellenőrzést biztosít a szolgáltatás felett, mint amit csak a kiszolgálófigyelés eredményezhet.

A szerverfigyelés alapjai csak a különböző hardver-összetevők állapotát adják meg, például a lemezterület és a CPU kihasználtsága. Annak ellenére, hogy szem előtt kell tartania ezeket a tényezőket, nem feltétlenül világítják meg azt a felhasználói élményt, amelyet az ügyfelek a rendszeréből kapnak. Ha csak a szerver állapotára összpontosítja a figyelését, akkor figyelmen kívül hagyja az olyan bonyolult tényezőket, mint a hálózati teljesítmény, vagy a felhőalapú szolgáltatások elérhetősége, amelyek hozzájárulnak az előadáshoz.

A teljesítményfigyelés egy nagyon széles téma, és jobb képet kaphat az infrastruktúra jó állapotának megőrzéséhez szükséges összes feladatról, ha áttekint egy komplett rendszert, amely a teljes IT-rendszert gondozza..

Nem számít, mennyit olvassa el a megfelelő szervermonitor megtalálására irányuló törekvései, de valójában nem érzi magát semmilyen rendszerből, amíg nem próbálja ki. Szerencsére a listánk számos rendszere ingyenes verziót kínál, hogy megnézhesse. Azok, amelyek csak fizetős megoldásokat kínálnak, ingyenes próbaverziót kínálnak. Ezek a kísérleti ajánlatok elengedhetetlenek, ha valóban ki akarod értékelni az egyes jelölteket a szerver megfigyelési igényeihez.

Habár idő pazarlásnak tűnik az egyik rendszer kipróbálása, lebontása és egy másik monitor telepítése után, jobb, ha átmegy egy pár lehetőség kipróbálásának folyamatán, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelőt választotta-e..

További irodalom

Összehasonlító hálózati útmutatók

 • A 10 legjobb LAN-figyelő eszköz 2024-ra
 • A DHCP végleges útmutatója
 • Az SNMP végleges útmutatója
 • A legjobb ingyenes NetFlow analizátorok és gyűjtők Windows rendszerhez
 • A legjobb ingyenes sávszélességet figyelő szoftver és eszközök a hálózati forgalom felhasználásának elemzésére
 • 6 a legjobb ingyenes hálózati sebezhetőségi szkennerek és hogyan kell őket használni
 • 8 legjobb csomagszippantó és hálózati elemző eszköz 2024-ra
 • Hogyan készítsen saját felhő-tároló kiszolgálót a költségek töredékével

Egyéb információk a szerver figyeléséről

 • Technopedia: Szerver figyelés
 • TechTarget: A legtöbb kiszolgáló teljesítményének figyelése

Kép: Server Room Pamorma, készítette: Сергей Суглов, a Flickr-en keresztül. A CC BY-SA 2.0 alatt engedélyezett

About the author

Comments

 1. -figyelő eszközök listája

  A szerverek beállítása manapság nem olyan bonyolult feladat, de a felhasználás, a teljesítmény és a karbantartási kérdések nyomon követése sokkal nehezebb lehet, különösen akkor, ha az infrastruktúrát számos szerverre kiterjeszti. Az eszközök, amelyeket bemutattak, nagyon hasznosak lehetnek a szerverek kezelésében és figyelésében. Az ingyenes próbaverziók lehetővé teszik, hogy kipróbálja az eszközöket, mielőtt vásárolna. Azonban fontos, hogy olyan eszközt válasszon, amely megfelel az Ön igényeinek, és amelynek skálázhatósága van, hogy a jövőben is használhassa. A legjobb szerverkezelő és -figyelő eszközök listája segíthet Önnek a választásban.

 2. -figyelő eszközök listája

  A szerverek beállítása manapság nem olyan bonyolult feladat, de a felhasználás, a teljesítmény és a karbantartási kérdések nyomon követése sokkal nehezebb lehet, különösen akkor, ha az infrastruktúrát számos szerverre kiterjeszti. Az eszközök, amelyeket bemutattak, nagyon hasznosak lehetnek a szerverek kezelésében és figyelésében. Az ingyenes próbaverziók lehetővé teszik, hogy kipróbálja az eszközöket, mielőtt vásárolna. Azonban fontos, hogy olyan eszközt válasszon, amely megfelel az Ön igényeinek, és amelynek skálázhatósága van, hogy a jövőben is használhassa. A legjobb szerverkezelő és -figyelő eszközök listája segíthet Önnek a választásban.

 3. -figyelő eszközök listája

  A szerverek beállítása manapság nem olyan bonyolult feladat, de a felhasználás, a teljesítmény és a karbantartási kérdések nyomon követése sokkal nehezebb lehet, különösen akkor, ha az infrastruktúrát számos szerverre kiterjeszti. Az eszközök, amelyeket bemutattak, nagyon hasznosak lehetnek a szerverek kezelésében és figyelésében. Az ingyenes próbaverziók lehetővé teszik, hogy kipróbálja az eszközöket, mielőtt vásárolna. Azonban fontos, hogy olyan eszközt válasszon, amely megfelel az Ön igényeinek, és amelynek skálázhatósága van, hogy a jövőben is használhassa. A legjobb szerverkezelő és -figyelő eszközök listája segíthet Önnek a választásban.

Comments are closed.