Microsoft Exchange Server útmutató

Microsoft Exchange Server útmutató

Mi a Microsoft Exchange Server?

A Microsoft Exchange Server a világ egyik legszélesebb körben használt vállalati szoftvercsomagja. A Microsoft egyik legfontosabb terméke, ez az e-mail rendszer nagyon jól támogatott, és 25 éves szolgálata során nagyon stabil szoftvercsomagba érkezett..

Az Exchange Server egy kommunikációs platform, amely e-maileket, naptárakat, kapcsolatokat, ütemezést és együttműködési lehetőségeket kínál a vállalkozások számára. A csomag telefon- és dokumentummegosztást is tartalmaz. A Windows Server rendszeren fut, amely számos, a szoftverhez szükséges mögöttes szolgáltatást nyújt.

Az Exchange Server szoftvert könnyű telepíteni. Az évek során azonban sok különböző szolgáltatási lehetőség fejlődött ki, ami azt jelenti, hogy eltarthat egy ideig, amíg megismerheti az összes képernyőt, és testreszabhatja, hogy megfelelően működjön webhelyén. Ebben az útmutatóban pontosan megtudhatja, mit csinál az Exchange Server, hogyan kell beállítania, és milyen szolgáltatást kell elvárnia tőle.

Az Exchange Server kezelése

Az Exchange Server megvalósításának három legfontosabb szempontja a következő:

 • Kapcsolódás
 • Hitelesítés
 • Biztonság

Ezen tényezők nyomon követésének összetettsége a megvalósítás teljes munkaidőben történő végrehajtását teszi szükségessé. A Microsoft azonban egy kicsit megkönnyíti ezeket a feladatokat azáltal, hogy olyan szolgáltatásokat hoz létre, amelyek sok alkalmazásának közös. Például, Active Directory (AD) ellenőrzi a hálózati engedélyeket, de az Exchange Server kiszolgálását is szolgálja. Tehát, miután elsajátította a hálózaton az AD-hez szükséges készségeket, már rendelkezik az Exchange Server felhasználói hitelesítésének kezeléséhez szükséges készségekkel..

Sokkal jobb, ha speciális felügyeleti eszközt telepítünk, hogy ezen Microsoft szolgáltatások minden olyan kölcsönös függőségét tartsuk szem előtt, amelyek hozzájárulnak az Exchange Server sikeres megvalósításához..

A SZERKESZTŐ Választása

Javasoljuk a SolarWinds infrastruktúra-kezelő eszközöket, hogy figyeljék az összes Microsoft-eszközt, beleértve az Exchange kiszolgálót. Szüksége van megfigyelő segédprogramok készletére, amelyek kölcsönhatásba léphetnek az Exchange Server támogató összes szolgáltatás lefedéséhez.

Letöltés: 30 napos ingyenes próbaverzió a SolarWinds.com webhelyen

Hivatalos oldal: www.solarwinds.com

OS: Windows Server

Az Exchange Server kezelésére szolgáló eszközöket később ismertetjük ebben az útmutatóban, de először megmagyarázzuk:

 • Hogyan működik az Exchange Server
 • Hogyan állíthatja be úgy, hogy ne legyen semmilyen kapcsolódási problémája
 • Hogyan adhatunk felhasználókat a rendszerhez
 • Hogyan lehet a megvalósítást biztonságban tartani?.

Hogyan működik az Exchange Server??

Az Exchange Server csomag postai szolgáltatásként működik a vállalkozás számára. Minden alkalmazott különálló rendszeren keresztül fér hozzá az e-mailekhez, amelyet „ügyfél.”A felhasználói szoftver az ügyfélkörnyezetben írt összes e-mailt elküldi a szervernek.

Az Exchange Server továbbítja az összes e-mailt a világ többi részére. Az ugyanazon hálózaton belül más felhasználóknak szánt e-maileket nem kell kimenteni az internetre, hanem a felhasználók ügyfélprogramjain keresztül érhetők el..

Az összes szerver bejövő e-mailt az Exchange Server fogadja. A szerverprogram nem küldi ezeket az e-maileket a rendeltetési helyükre. Az e-mail kliens felelőssége lekérdezni a szervert a függőben lévő e-mailek jelenlétére, és töltse le őket annak érdekében, hogy elérhetővé tegyék őket a kijelölt felhasználók számára. Az e-mailek véglegesen tárolhatók a szerveren, vagy törölhetők, miután az ügyfél megkapta őket.

Fürtszolgáltatók

Vállalata e-mail szolgáltatása az egyik fő kommunikációs csatorna a külvilággal. Nem engedheti meg magának, hogy kudarcot vall. Folyamatosan elérhetőnek kell lennie, és ügyelnie kell arra, hogy a kiszolgálón tárolt összes e-mail ne veszjen el hardverhiba következtében.

Nagyon általános az Exchange Server futtatása egynél több fizikai kiszolgálón. Ez nem csak a kapacitással kapcsolatos kérdésekre vonatkozik, hanem a meghibásodások és a karbantartási állásidők elleni védelemre is. Az Exchange Server e-mail szolgáltatásához egynél több kiszolgáló futtatása az úgynevezett „csoportosítás.”A klaszter minden egyes példányát„csomópont.”

Az Exchange Server számára beállított szabvány legalább két csomópontot használ. Ezek egyike majdnem egész idő alatt aktív lesz, és „otthoni szerver.A második csak az adatok biztonsági mentésére és a kéziszolgálóra lesz, ha a háziszolgáló meghibásodik, vagy offline állapotba kerül a karbantartáshoz. Ezt a konfigurációt „aktív-passzív mód.”

  10 лучших инструментов документации Active Directory

Lehet, hogy hallottál egy „aktív-aktív mód”Az Exchange Server számára. Ez a konfiguráció lehetővé teszi, hogy két szerver egyidejűleg éljen. Ezt a konfigurációt azonban nagyon nehéz kezelni, ezért azóta nem volt elérhető Exchange Server 2007.

Akár nyolc csomópont is lehet egy Exchange Server-fürt. Az Exchange Server segítségével négy feladatátvételi szolgáltatás érhető el. A rendelkezésre álló lehetőségek az e-mail szerver rendszer verziójától függnek. Ha van Exchange Server 2007, telepíteni fogja 1. szervizcsomag. Ebben az esetben három feladatátvételi / replikációs lehetőség van. Ezek:

 • Klaszter folyamatos replikáció (CCR)
 • Single Copy Cluster (SCC)
 • Készenléti folyamatos replikáció (SCR).

Általános szabályként, ha a fürtcsomópontokat külön helyszíneken tudja futtatni a környezeti károk elleni védelem érdekében, akkor válassza az SCR-t. Ha egyszerű, egyetlen helyszíni implementációval rendelkezik, akkor az SCC elég jó lesz. Ha továbbra is az Exchange Server 2007-nél régebbi verziót futtat, akkor csak SCC van.

Ha lát egy lehetőséget a Helyi folyamatos replikáció (LCR) nem választja. Ez csak egy biztonsági mentési szolgáltatás, amely a fájlokat a mellékelt tárolóhelyre másolja; ez nem klaszterező konfiguráció, és nem ad feladatátvételt.

Tovább Exchange Server 2010, van egy fürtdefiníció, amelyet a-nak hívnak Adatbázis-rendelkezésre állási csoport (DAG). A klaszterezési szolgáltatások tekintetében a DAG a legkorszerűbb. Ez megismétli a postafiók-adatbázisokat, és automatikusan kezeli a feladatátvételt.

Bármelyik Exchange Server verzióval rendelkezik, nem kell sokat aggódnia a fürt létrehozása miatt, mivel a telepítővarázsló végigvezeti az információs lépéseket, majd elvégzi az összes konfigurációs munkát az Ön számára.

Az Exchange Server ügyfelei

A vállalati e-mail kliens és szerver szoftver elemei nem kerülnek értékesítésre egyetlen rendszerként. Ez a konfiguráció bizonyos fokú rugalmasságot tesz lehetővé az interfész szoftver kiválasztásakor az e-mail rendszer felhasználóinak kiszolgálására.

Működésének éveivel az Exchange Server funkcionalitása kibővült, hogy lehetővé tegye az interoperabilitást az ügyfelek szélesebb körével. Az Exchange Server eredeti kliens kommunikációs protokollt MAPI-nak hívják, és még mindig a rendszerben van. Ez lehetővé teszi a következők használatát:

 • Microsoft Outlook Windows rendszeren
 • Evolution a Linux GNOME-on
 • Hiri Windows, Linux és Mac OS rendszereken

A Mac-alapú ügyfelek az Exchange Web Services (EWS) segítségével kommunikálhatnak az Exchange Serverrel. Ez a kliensopciók csoportja tartalmazza:

 • Microsoft Entourage
 • Microsoft Outlook for Mac
 • Apple Mail

A mobil felhasználók számára tervezett e-mail protokoll, az úgynevezett Outlook Mobile Access, hozzáférést biztosít mind a mobilalkalmazásokhoz, mind a webes ügyfelekhez, ideértve a következőket:

 • Outlook iOS számára
 • Outlook Androidra
 • Outlook.com

A Microsoft támogatást nyújtott a POP3 és az IMAP4 nyílt e-mail protokollokhoz a Microsoft Exchange szolgáltatáshoz. Ez számos más lehetőséget kínál az e-mail ügyfelek körében történő vásárláshoz, ideértve a nyílt e-mail protokollokat, amelyek kibővítették a Microsoft Exchange szolgáltatást használó vállalkozások számára elérhető ügyfél-lehetőségeket..

 • Mozilla Thunderbird
 • Lotus Notes
 • Mail.com

Kiszolgálók közötti átjárhatóság

Nem kell aggódnia a csatlakozási problémák és a kompatibilitás miatt, amikor az Exchange Server-t a külvilág szempontjából működteti. A rendszer a Egyszerű levéltovábbítási protokoll (SMTP), hogy kommunikáljon a világ többi e-mail szerverével. Ez az univerzális e-mail rendszer, és az internethez csatlakoztatott összes e-mail szerver képes kommunikálni az üzenetküldési szabványain keresztül.

Az Exchange Server telepítése

Az Exchange Server csak az Microsoft Server felület. Noha ez korlátozza a szerver operációs rendszer választását, ennek a korlátozásnak vannak előnyei. Az Exchange Server támogatásához szükséges sok eszköz be van építve a Windows Serverbe, így az Exchange Server szoftver telepítése nagyon egyszerű feladat.

Ha megvásárolja a legújabb verziót, amely jelenleg van Exchange Server 2024, az operációs rendszer opcióit még tovább korlátozzák, mivel az Exchange Server ezen verziója csak a következőre települ: Windows Server 2024.

Az Exchange Server beállítása

A telepítőfájl letöltésével és futtatásával kapcsolatos feladatokon kívül néhány dolgot kell rendeznie, amikor létrehoz egy Exchange Server-implementációt. Ki kell számolnia, mennyi lemezterület, lemez sebessége, CPU sebesség, és CPU kapacitás szüksége lesz a házigazdára.

  Mi a szoftver által meghatározott hálózat (SDN) és miért fontos?

Számítsa ki a postafiók-adatbázis tárolási követelményeit

 1. Jegyezze fel a felhasználói információkat a jelenlegi e-mail rendszerhez, vagy felsorolva a felhasználói közösséggel kapcsolatos tényeket, várhatóan egy új e-mail szerver szolgál majd. Kategorizálja a felhasználókat felhasználói típus / szerep szerint.
 2. Minden felhasználói típushoz, kiszámítja a szükséges postafiók méretét azzal, hogy megvizsgálja, hogy hány e-mailt küld az egyes felhasználók minden nap, és hány e-mailt fog megőrizni, az egyes e-mailek átlagos megőrzési ideje, valamint az összes e-mail és megtartott e-mail átlagos mérete.
 3. Sorolja fel a szervezeti tényezőket: szolgáltatási szintű célok, a helyek száma, a postafiók-adatbázis-példányok száma és a tárolási architektúra.
 4. Vegye figyelembe a kapacitás trend tényezőit, például az üzleti középtávú tervei a személyzet növelésére vagy csökkentésére, a tervezett új termékek, a közelgő termékbemutatók vagy a vállalati egyesületek, amelyek növelik az e-mail forgalmat.
 5. A kommunikációs csatornák tervezett változásai, például váltás a csoportos együttműködési szoftverekre, például a Slackra, vagy egy olyan politika, amely a videokonferencia-alkalmazások révén ösztönzi a további kapcsolattartást.
 6. Az összes felhasználói típus felsorolása és mindegyikhez hozzon létre egy teljes postafiók-adatbázis követelményt. Növelheti vagy csökkentheti az egyes felhasználói csoportok kapacitásigényét a személyzet tervezett szintű változásainak megfelelően. Növelje a teljes igényt az észlelt trend tényezővel. Csökkentse az eredményt olyan tényezővel, amely figyelembe veszi az alternatív kommunikációs csatornákat, amelyek csökkenthetik az e-mailek használatát.
 7. Döntse el a postafiók-kvótát minden felhasználói típusra. Például nagyobb postafiókot adhat az értékesítési munkatársaknak, mint a többi alkalmazott típusnak. Az egyes postafiókok maximális mérete nem befolyásolja közvetlenül a kapacitástervezést, de ez tényező néhány kapacitásszámítás során.
 8. Állítson be egy visszaállítási ablakot. Ez azt jelenti, hogy hány napig engedi visszaállítani a törölt e-maileket.
 9. Adja hozzá a helyrehozható elemek mappájának méretét, amelyet ezt követően meg kell szorozni az egyes felhasználói típusú csoportok felhasználói számával, majd teljes igényt kell kiszámítani. Számítsa ki ezt az árat felhasználói típusonként az e-mailek napi számának és az üzenet átlagos méretének szorzata, szorozva a visszaállított periódus napokkal. Állítsa be ezt a számot néhány technikai kérdésnél, a megtartás általános növekedése a teljes postafiók méretének körülbelül 1,2% -ára, és a naptári eljárásokhoz a postaláda méretének három százalékát igényli a helyigény, amikor az e-maileket tárolják a lehetséges helyreállítás céljából. Tehát adja hozzá a postafiók kvótaméretének és a postaláda kvótaméretének 0,042-szorosát.
 10. Adjon hozzá 20 százalékot a teljes kapacitásból, amelybe megérkezett. Ez szükséges az üzenet indexálásához.
 11. Adjon hozzá egy tartalék kapacitást. Ez kiegészíti a trendkapacitási követelményt, és időszakos váratlan keresletnövekedések esetén könyökeként tekinthető. Ezt úgy hívják, hogy „becsült adatbázis-szóközt feladnak egy postafiókonként”. Ennek meg kell egyeznie egy felhasználónkénti napi kapacitással..

Ha egy lemezen több postafiók-adatbázis található, akkor rendelkeznie kell némi tartalékhellyel a feldolgozáshoz. A Microsoft azt ajánlja, hogy adjon egyet az adatbázishoz, amelyet tárolni szeretne a lemezen. Tehát, ha két adatbázist szeretne elhelyezni a lemezen, ossza meg a tartalék kapacitást háromra.

Számítsa ki a naplófájl kapacitásigényét

Az Exchange Server 2010 és az Exchange Server 2013 egyaránt azonosak naplófájl mérete 1 MB. A Microsoft Technet alábbi táblázata segít kiszámítani a naplófájl kapacitásigényét.

Üzenet profil
(75 KB átlag üzenetméret) A tranzakciós naplók száma
naponta generált
50 10
100 20
150 30
200 40
250 50
300 60
350 70
400 80
450 90
500 100

Ha az átlagos felhasználói e-mail értéke 75 KB, akkor nem kell módosítania a táblázat táblázatát. Ha a felhasználói közösség átlagosan kisebb vagy nagyobb e-maileket küld, akkor saját táblát kell létrehoznia.

A nagyobb e-mailek valamivel kevesebbet igényelnek, mint pontosan arányos mennyiségű naplófájl-terület. Például egy 150 KB átlagméret, azaz a mintátáblázatban szereplő e-mailek kétszerese, naplófájl-helyigényt eredményez, amelyet tényező 1,9, nem kettő.

A saját naplófájl-helyreállítási eljárásait figyelembe kell venni a kapacitásigényben (azaz a fájlok megőrzéséhez szükséges napok számában és a biztonsági folyamat által megkövetelt példányszámban).

Számítsa ki a feldolgozási sebességet (IOPS)

A Microsoft Exchange szerver sebességét a tényező diktálja Bemeneti / kimeneti műveletek másodpercenként (IOPS). Ez az a sebesség, amellyel a merevlemez képes adatokat szolgáltatni a kérelmező alkalmazásoknak, és ez szűk keresztmetszetet jelent a tárolástól függő alkalmazások, például egy levelezőkiszolgáló válaszidejében..

Az alábbi táblázat segít ebben a számításban. Ez ugyanabból a Microsoft Technet cikkből származik, amely tartalmazza a fenti naplófájl-kapacitás követelményeit. Az Exchange Server replikációs és feladatátvételi eljárásai azt jelentik, hogy nem számít, hogy a csomópont aktív-e passzív módon.

  Как контролировать трафик маршрутизатора плюс лучшие инструменты
Küldött vagy fogadott üzenetek
/ postaláda / napA becsült IOPS / postaláda
(Aktív vagy passzív)
50 0,034
100 0,067
150 0,101
200 0,134
250 0,168
300 0.201
350 0,235
400 0.268
450 0,302
500 0,335

Szorozzuk meg a fenti táblázatban látható IOPS-t postaládánként az adatbázisban szereplő felhasználók számával, majd a kiszolgálón lévő adatbázisok számával, hogy megkapjuk a lemez IOPS-sebességének teljes igényét. Vannak más interfész sebességgel kapcsolatos problémák is, amelyek befolyásolhatják az Exchange Server teljesítményét, de az IOPS messze a késő a csomagban. Ha a lemeze megfelel az IOPS követelményeinek, akkor megfelelő tárolási sávszélességgel rendelkezik.

Processzor képességei

Miután kitalálta a tárolási igényeit, folytathatja a CPU-ra gondolkodást. A postafiók szerepének CPU-méretezése megaciklusok szerint történik.

Az Exchange Server kiszolgálóra vonatkozó CPU-igényeit megahertzben (MHz) fejezik ki. A processzor futásának sebességét számos tényező diktálja, főleg az óra sebességét.

Az alábbi táblázatot ugyanaz a Microsoft Technet cikk nyújtja, amely tartalmazza az útmutató másik két tábláját.

Küldött vagy fogadott üzenetek
postaláda / nap / Ciklus / Felhasználó, Active DB Copy
vagy önálló (csak MBX) ciklusok felhasználónként, aktív DB másolás
vagy önálló (többszereplős) ciklusok felhasználónként, passzív DB másolás
50 2.13 2,93 0,69
100 4.25 5,84 1.37
150 6,38 8,77 2,06
200 8.5 11.69 2,74
250 10.63 14.62 3,43
300 12.75 17.53 4.11
350 14.88 20,46 4.8
400 17 23.38 5.48
450 19.13 26.3 6.17
500 21.25 29.22 6,85

Vigyázzon a „aktív”És„passzív”Kifejezések ebben a táblázatban. Ne gondold, hogy elkerülheti ezeket az árakat a feladatátvételi kiszolgáló számára. Az alacsony számú kiszolgálók csak adatmentésre szolgálnak.

Kapacitástervezési hivatkozások

Ha ezek a számítások bonyolultnak tűnnek, használhatja az Exchange 2013 kiszolgálói szerepkör-követelmények kalkulátort. Egy másik hasznos eszköz, amelyet a Microsoft szállít Jetstress annak igazolására, hogy a tárolási követelmények teljesíthetők-e, és hogy a lemez felülete elég gyors-e a követelmények teljesítéséhez.

A csatlakoztathatóság hibaelhárítása

Nem kell azonban megadnia, hogy a gazdagépnek, amelyre telepíti az Exchange Server szoftvert, csatlakoznia kell a hálózatához, és hozzáféréssel kell rendelkeznie az internethez. Az Exchange Serverhez letöltött szoftver letölthető az internetről, így garantálnia kell, hogy az internetkapcsolat megfelelően működik, miután megkapta a csomagot a gazdagépen.

Az összes nagy, frusztráló kapcsolódási probléma, amely felmerülhet, az Exchange Server implementációja és a vállalata által használt e-mail kliensek közötti interakcióval kapcsolatos. A legjobb útmutatási forrás ebben a helyzetben a Comparitech Hogyan kell tesztelni az Exchange csatlakoztathatóságát című cikk.

Microsoft Exchange megfigyelő eszközök

Az Exchange Server zökkenőmentes működésének ellenőrzése érdekében meg kell figyelnie a hálózati infrastruktúra számos aspektusát. A legjobb megoldás az automatizált rendszer használatához amely nyomon követi a rendszer állapotát, és nem követeli meg, hogy figyelmeztesse, amikor a dolgok rosszra fordulnak.

SolarWinds Exchange megfigyelő eszközök (INGYENES Kipróbálás)

SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő

A felügyeleti és felügyeleti eszközök SolarWinds táblázata egy közös platformon épül, úgynevezett Orion. Ez azt jelenti, hogy számos különféle figyelőrendszert alkalmazhat annak érdekében, hogy az Exchange Server megvalósítása zökkenőmentesen működjön. A csomag fő modulja, amely az összes alkalmazást – beleértve az Exchange Server kiszolgálót is – kezeli, a Server és az Application Monitor.

Bár a SolarWinds külön adatbázis-megfigyelő eszközt állít elő, az Csere A postaláda-adatbázis-figyelő rendszer be van építve a Server and Application Monitor-ba. Ez elősegíti a kapacitástervezést, tehát ha az adatbázisban kevés a hely, akkor az meg fog történni tartsa szemmel a többi tárolási kérdést, például az I / O sebességeket. Az Exchange Szervert üzemeltető gazdagépek egészsége befolyásolja az e-mail rendszer teljesítményét, és a SolarWinds számos szerver teljesítménymutatót figyeli CPU kapacitás és sebesség, és lemezterület elérhetősége.

Az ebben az eszközben található felhasználói postafiók-figyelő segít megoldani az e-mail rendszert használó egyének fiókjaival kapcsolatos problémákat. Ez és az összes többi állapotmonitor tartalmazza riasztási mechanizmus, így értesítést kap a küszöbértékek kiváltásáról, és nem kell az irányítópult képernyőjén keresztül figyelmeztető jelzéseket keresnie.

Ez a megfigyelő eszköz kiterjed a telephelyen kívüli erőforrásokra is, mint például a Microsoft Exchange Online, Office 365, Microsoft Azure, és Amazon AWS felszerelés.

SolarWinds Microsoft Exchange MonitorDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

Tartsa az Exchange Server tetején

Az útmutató végrehajtási része csak az Exchange Server futtatásának bonyolultabb és lényeges tervezési kérdéseire vonatkozott. Ha szeretné fenntartani ezt az e-mail rendszert, akkor valóban fel kell készülnie arra, hogy ezeket a tényezőket bármikor újra kiszámítsa.

Nagyon nehéz feladat az e-mail szerver igényeinek változásainak nyomon követése és a teljesítmény-romlások, amelyeket más erőforrás-állapotproblémák okozhatnak. Ezért javasoljuk egy átfogó és megbízható felügyeleti eszköz telepítését.

About the author

Comments

 1. A Microsoft Exchange Server egy vállalati szoftvercsomag, amely e-mail rendszert, naptárat, kapcsolatokat, ütemezést és együttműködési lehetőségeket kínál a vállalkozások számára. Az Exchange Server szoftvert könnyű telepíteni, azonban sok különböző szolgáltatási lehetőség fejlődött ki az évek során, ami azt jelenti, hogy eltarthat egy ideig, amíg megismerheti az összes képernyőt, és testreszabhatja, hogy megfelelően működjön webhelyén. Az Exchange Server kezelése összetett, de a Microsoft olyan szolgáltatásokat hoz létre, amelyek sok alkalmazásának közös. Az Active Directory (AD) például ellenőrzi a hálózati engedélyeket, de az Exchange Server kiszolgálását is szolgálja. A SolarWinds infrastruktúra-kezelő eszközöket javasoljuk az Exchange Server megfigyeléséhez és kezeléséhez. Az Exchange Server csomag postai szolgáltatásként működik a vállalkozás számára, és minden alkalmazott különálló rendszeren keresztül fér hozzá az e-mailekhez. Az Exchange Server továbbítja az összes e-mailt a világ többi részére, és az ugyanazon hálózaton belül más felhasználóknak szánt e-maileket nem kell kimenteni az internetre, hanem a felhasználók ügyfélprogramjain keresztül érhetők el. Az Exchange Server egy nagyon fontos és hasznos szoftvercsomag a vállalkozások számára.

Comments are closed.