9 най-добри шлюзове за уеб сигурност

9 най-добри шлюзове за уеб сигурност

Защитата на вашата мрежа не е достатъчна, за да поддържате кибер атакуващите. Много нападатели използват криптиран трафик, за да стартират атаки срещу нищо неподозиращи компании. Всички компании, които използват облачни услуги и онлайн приложения, се нуждаят от шлюз за уеб сигурност за филтриране на трафика. Входните шлюзове за уеб спират неосигурен трафик от достъп до мрежа. Мониторингът на криптиран трафик е особено важен, тъй като представлява до 72% от мрежовия трафик.

Ето и нашето списък на деветте най-добри шлюза за уеб сигурност:

  1. SolarWinds MSP Mail Assure (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Облачна система за защита на заплахите от електронна поща, която също сканира изходящи имейли за събития на загуба на данни.
  2. Zscaler Web Security Облачна система за защита на уеб, която включва URL и DNS филтриране, защитна стена, антивирус и анти-спам.
  3. Symantec Secure Gateway Хостван уеб портал с облачна сигурност на достъпа, предотвратяване на загубата на данни, разширена защита от заплахи и сигурност по имейл.
  4. Сигурна сигурност на Forcepoint Облачен уеб портал за достъп с уеб филтриране, предотвратяване на загуба на данни и разширено откриване на злонамерен софтуер.
  5. Шлюз за уеб сигурност Barracuda Дистанционен филтър за съдържание, който блокира злонамерен код, дори когато е криптиран.
  6. Censornet Web Security Съдържателен филтър с акцент върху блокиране на обиден текст и изображения. Може да обработва кодирани предавания.
  7. Уеб портал McAfee Включва антивирусен софтуер, защита от заплахи и външен инспектор за блокиране на кражба на данни. Интегрира се с други продукти за сигурност на McAfee.
  8. FortiProxy Страхотно за МСП, тази уеб разузнавателна услуга включва уеб филтриране, DNS филтриране, антивирус, предотвратяване на проникване и предотвратяване на загуба на данни.
  9. Уеб портал Sophos Този трафик монитор проверява както входящите, така и изходящите интернет предавания, за да блокира заплахите и да предотврати загуба на данни.

Деветте най-добри шлюза за уеб сигурност

Всички посочени в този списък инструменти са оборудвани с разширени възможности за разузнаване на заплахи за откриване на нови заплахи и зловреден софтуер с нулев ден.

1. SolarWinds MSP Mail Assure (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

9 най-добри шлюзове за уеб сигурност

Най- SolarWinds MSP Mail Assure система е услуга на ръба доставя се от SolarWinds MSP. Това разделение на SolarWinds доставя решения за управлявани доставчици на услуги. Предложението е МСП да предлагат Mail Assure като допълнителна услуга на своите клиенти. Голяма част от работата, която предоставя Mail Assure, е извършва се автоматично, така че изисква много малко човешка намеса. Въпреки това, MSP може да включи надзора на техниците в своя ценови план, когато предлага Mail Assure на своите клиенти. Въпреки факта, че SolarWinds предлага тази услуга на MSP, няма причина вътрешните ИТ отдели да не прилагат системата Mail Assure.

Системата за електронна поща се хоства на сървърите на SolarWinds MSP. Така че целият трафик по имейл от клиентите на MSP трябва да се канализира през тази система чрез VPN. По същия начин всички входящи имейли отиват първо на сървъра на Mail Assure и след това преминават към клиентската система чрез VPN.

Когато имейл, предназначен за клиента, пристигне на сървъра на Mail Assure, той сканира за заплахи за сигурността, включително спам, опити за фишинг, подправяне на адреси, представяне, злонамерено съдържание и отровени връзки.

SolarWinds MSP съдейства база данни за заплахата от всички атаки, с които се сблъсква, докато обслужва всички свои клиенти по целия свят. Този централизиран профил за атака означава, че информацията за всяка заплаха, идентифицирана в една част на света, е незабавно достъпна за защита на всички други потребители на Mail Assure.

Освен, че препраща към базата данни на разузнавателната информация за заплахите, Mail Assure проверява за типични подписи за атака, а също така се позовава на черен списък с имейл адрес.

  Окончателно ръководство за WiFi анализатор, включващо 20-те най-добри инструменти за анализ на WiFi

Крайната услуга също предоставя услуги за непрекъснатост и архивиране. Шифрованите архиви на истински имейли се съхраняват автоматично и могат да бъдат възстановени при поискване. Най- услуга за приемственост се разширява до онлайн пощенски кутии за всички акаунти в защитената система, което дава възможност на всички потребители да продължават да имат достъп и да изпращат имейли, дори когато основният имейл сървър не е наличен.

Услугата Mail Assure ще защитава и онлайн Office 365 имейл сървъри, както и системи на място. SolarWinds MSP предлага 30-дневен безплатен пробен период на Mail Assure.

30-дневна безплатна пробна версия на SolarWinds MSP Mail AssureStart

2. Уеб сигурност на Zscaler

9 най-добри шлюзове за уеб сигурност
Zscaler Web Security е облачен шлюз за уеб сигурност което идва с Филтриране на URL адреси, защитна стена, облачно управление на приложенията, антивирусен, анти спам, DNS филтриране, и още. Един от предимствата да бъдеш част от облачния портал е, че всяка заплаха, открита от всеки потребител, автоматично се блокира за всички клиенти – има над 120 000 актуализации за сигурност всеки ден за защита от най-новите заплахи. Инструментът може също така да проверява SSL трафика, който много други платформи се борят да анализират.

Най- антивирусен взема подписи от над 60 емисии на заплахи за идентифициране на нови заплахи. Софтуерът обаче не е ограничен до мониторинг на събития за сигурност; можете също да оптимизирате ефективността на вашата мрежа. Възможностите за контрол на честотната лента на Zscaler Web Security може да даде приоритет на важни приложения над по-малко важен трафик.

За да защитите вашите файлове от загуба или унищожаване, има няколко функции за защита на данните. Прилагане Превенция на загубата на данни за защита на потребителските данни. Има и а Брокер за защита на приложения в облака за контрол на достъпа на потребителите до приложения и Файлови контроли за да определите какви файлове могат да влизат или излизат от мрежата.

Потребителите могат да се свържат с програмата чрез Zscaler облак, за да сърфирате безопасно от злонамерени атаки. Платформата е мащабируема, така че да не сте ограничени от хардуера, ако трябва да управлявате повече трафик. За да видите оферта за Zscaler ще трябва да се свържете директно с компанията. Можете да заявите демонстрация и оферта.

3. Symantec Secure Gateway 

9 най-добри шлюзове за уеб сигурност

Symantec Secure Gateway е облачен уеб портал създаден да се вписва в стека за сигурност на предприятието. Решението комбинира защитен уеб портал с предотвратяване на загуба на данни, напреднала защита срещу заплахи, сигурност на електронната поща, и a брокер за сигурност на достъпа в облака. Като част от Разширените възможности за откриване на заплахи на Symantec Secure Gateway, можете да удостоверите потребителите и да проверите криптиран трафик.

За да сте сигурни, че не изоставате от възникващите рискови фактори, Symantec Secure Gateway употреби разузнавателна информация за заплаха в реално време от Symantec Global Intelligence Network. Най- Symantec Global Intelligence Network употреби машинно обучение и анализ на изображението за откриване на кибератаки. Услугата обработва повече от 1,2 милиарда уеб заявки всеки ден с девет операционни центъра за сигурност по целия свят.

Най- Интегрирана платформа за киберзащита Symantec което идва с Symantec Secure Gateway ви позволява да автоматизирано отстраняване на заплахи. Например, идентифицирани заплахи могат да бъдат в черния списък за да се намали излагането на мрежата на заплахи. Автоматизацията помага да се изключат заплахите възможно най-бързо.

Symantec Secure Gateway е подходящо за тези организации, които търсят решение за сигурност, оборудвано за управление на хибридна изчислителна среда. За информация за цените ще трябва да поискате оферта директно от компанията. Можете да заявите оферта.

4. Forcepoint Web Security 

Сигурна сигурност на Forcepoint

Сигурна сигурност на Forcepoint е облачен шлюз за сигурност с Филтриране на URL адреси, предотвратяване на загуба на данни, и разширено откриване на зловреден софтуер (AMD). За откриване на заплахи, Сигурна сигурност на Forcepoint използва Двигател за разширена класификация (ACE), който има над 10 000 анализи, машинно обучение и поведенчески основи.

  Ръководство за гори и домейни на Active Directory

Характеристиката на AMD е основната линия на защита от злонамерен софтуер на Forcepoint Web Security. AMD използва облачна пясъчна кутия, за да съдържа избухвания от зловреден софтуер и сведете до минимум прекъсването на вашата мрежа. Пясъчната кутия улеснява пренасочването на рисковите фактори и връщането към нормалните операции.

Решението също има a 100% точност при откриване на атаки през снемането на пръстови отпечатъци което означава, че е оборудван срещу по-малко очевидни заплахи. В случай на атака се стигне до или бедствие, Сигурна сигурност на Forcepoint има предотвратяване на загуба на данни за защита на вашите данни. Можете ефективно да управлявате политиките за предотвратяване на загуба на данни чрез една централизирана конзола.

Лицензионната система е силно мащабируема, така че можете да увеличите нуждите си по всяко време. Трябва обаче да се свържете директно с компанията за оферта. Като алтернатива можете да насрочите демонстрация.

5. шлюз за сигурност на Barracuda 

9 най-добри шлюзове за уеб сигурност

Шлюз за уеб сигурност Barracuda е уеб филтриране инструмент за компании, които искат да блокират злонамерен софтуер и вируси. Софтуерът може проверете SSL-криптиран трафик и отдалечено филтриране на съдържание в интернет. Шлюз за уеб сигурност Barracuda използва информация за заплахи, антивирусни и антишпионски софтуер, за да покрие редица онлайн заплахи.

Например, Barracuda Advanced защита от заплахи (ATP) проверява входящите файлове срещу криптографска база данни за хеш и блокира всяко съдържание със злонамерена активност. Всички файлове, които не съвпадат, се изпращат във виртуална пясъчна кутия, където могат да бъдат проверени без риск за по-широката мрежа.

Платформата предлага и табла за управление, където можете не само да наблюдавате заплахите, но и да наблюдавате активността на потребителите. Има и ан функция за предупреждение така че получавате известия, когато започва събитие за защита. За проследяване след събитието има функция за докладване, която можете да използвате за преглед на последствията.

Има няколко версии на Шлюз за уеб сигурност Barracuda да избирате от 210, 310, 410, 610, 810, 910 и 1010. Версиите варират от 150-250 Mbps пропускателна способност и 300-800 едновременни потребители до 3 000-5 000 Mbps и 15 000-25 000 едновременни потребители. Трябва да се свържете директно с компанията за информация за цените. Можете да заявите безплатна пробна версия.

6. Censornet Web Security 

Censornet уеб сигурност

Censornet Web Security е облачна услуга за уеб сигурност, която филтрира онлайн съдържание. Софтуерът блокира обидното съдържание, незаконно съдържание, зловреден софтуер, и неподходящи изображения от изтеглянето. Най- Анализ на изображението (ICA) добавки AI и дълбоко учене за автоматично идентифициране на обидни, екстремистки или изображения за възрастни с минимални фалшиви позитиви.

Усъвършенстван анти-зловреден софтуер и разузнавателна заплаха адресиране на по-сложни заплахи. В допълнение, криптиран SSL / TLS трафик също може да се обработва, като се осигурява защита срещу по-сложни заплахи. Censornet Web Security има средно време за реакция от 35 ms което означава, че опитът на крайния потребител е много отзивчив за служителите.

За контрол на сигурността в цялата мрежа, Censornet Web Security има гост и Пленник портали. Потребителят може да създава правила и да ги прилага към отделни устройства в мрежата. Политиките могат да блокират или разрешават на потребителите достъп до определени устройства чрез категория, група, или ключова дума.

Censornet Web Security е жизнеспособен инструмент за организации, които искат да защитят служителите от взаимодействие с проблемно и злонамерено съдържание. За да видите информация за цените, ще трябва да се свържете директно с компанията. Можете да организирате безплатна пробна версия.

7. Уеб портал McAfee 

mcAfee Web Gateway

Уеб портал McAfee е един от най-признатите решения за уеб филтриране известен със своите силни анти-зловредни функции. Уеб портал McAfee може да провери HTTP, HTTPS, и SSL трафик за идентифициране на злонамерен код. С други думи, инструментът може да открие заплахи, скрити под повърхността на онлайн съдържание.

  11 най-добри инструменти за мониторинг на SQL Server за 2024 г.

Антивирусната защита на Уеб портал McAfee също е силен. McAfee Global Threat Intelligence (GTI) може да търси репутацията на файловете и да идентифицира вируси. McAfee GTI създава каталог на онлайн сайтове, имейли, и IP адреси и присвоява оценка на репутацията, за да отличи субектите с най-висок риск.

За да спрете изтичането на важни данни от мрежата, Уеб портал McAfee има предотвратяване на загуба на данни. Предотвратяване на загуба на данни сканира външно обвързан трафик за защита срещу загуба на бизнес активи. По подобен начин данните, съхранявани в облака, са защитени чрез криптиране, за да се предотврати неоторизиран достъп.

Уеб портал McAfee е отличен инструмент за среди, които използват други решения на McAfee поради своите възможности за интеграция. Софтуерът може да се интегрира с McAfee Endpoint Security, McAfee Advanced Threat Defense и McAfee Threat Intelligence Exchange. Можете да заявите безплатна пробна версия.

8. FortiProxy 

FortiProxy

FortiProxy е посветен на Fortinet Безопасно решение за уеб шлюз. FortiProxy предлага уеб филтриране, DNS филтриране, антивирусен, предотвратяване на проникване, предотвратяване на загуба на данни, и още. Порталът може да проверява SSL и SSH трафик, за да разкрие скрити заплахи. Той също така има интеграция с FortiGuard Threat Intelligence Service и FortiSandbox Cloud за защита от по-напреднали заплахи.

Поддръжка на лаборатории FortiGate Интелигентност на FortiGate Threat и има над 200 изследователи в 31 страни посветен на откриването на нови заплахи. Например над 150 000 уебсайта се блокират всяка минута по Услуга за уебфилтриране на FortiGuard. Има дори потенциал за черни списъци или бели списъци на конкретни уебсайтове.

Удостоверен контрол на уеб приложенията позволява на потребителя да задайте политики за достъп за да ограничите достъпа на потребителите. Например, потребителят може да ограничи достъпа до социални уебсайтове от потребител или група. Инструментът предлага поддръжка за 3000 приложения. По подобен начин има предотвратяване на загуба на данни, за да спрете чувствителните файлове да попадат в грешни ръце (тези файлове също могат да бъдат с воден знак или отпечатък с пръст).

FortiProxy се препоръчва за по-малки предприятия, които искат защита срещу по-напреднали заплахи. За да видите цена за Fortinet, ще трябва да поискате оферта директно от компанията. Можете също да заявите демонстрация.

9. Уеб портал Sophos

Уеб портал Sophos

Уеб портал Sophos е усъвършенстван продукт на уеб портал. Инструментът открива заплахи с нулев ден и може да чете HTTP / HTTPS трафик. За откриване на напреднали заплахи програмата има SophosLabs Threat Intelligence, екип от изследователи на заплахи, които идентифицират най-новите заплахи за злонамерен софтуер. Има и функции като анализ на поведението за откриване на злонамерено поведение и блокиране.

За разлика от много други уеб портали, Уеб портал Sophos има подробна функция на таблото. От таблото за управление можете следи входящия и изходящия трафик, заедно с други данни за ефективността. Таблото за управление ви дава перспектива отгоре надолу за събития за сигурност, когато те се случват. Например, можете да видите графики на Използване на уеб приложения и Водещи потребители на уеб приложения за да видите дали има проблеми с производителността, които трябва да разрешите.

Можете дори създайте свои собствени политики за сигурност в платформата. Имате редица опции като блокиране на неподходящо съдържание, внедряване на квота за честотна лента и настройване на приложения, които да позволяват или блокират. За да помогнете при управлението на събития, там също са приключили 100 различни шаблона за отчет за да ви помогнем да документирате подробно събитията за сигурност.

Усъвършенстваните възможности за откриване на заплаха и лекотата на използване правят Уеб портал Sophos продукт, който се мре добре в повечето компании. За да получите информация за цените за Уеб портал Sophos ще трябва да се свържете директно с компанията. Можете да започнете 30-дневната безплатна пробна версия.

Най-добрите шлюзове за уеб сигурност могат да проверяват криптиран трафик

Да останеш в безопасност онлайн не е въпрос на задаване на антивирусно решение и надежда за най-доброто. Навсякъде се появяват сложни заплахи; особено в онлайн трафика. Ако вашите служители се свързват към облачни услуги или приложения, шлюзът за уеб сигурност е жизненоважен за намирането на заплахи вътре в криптиран трафик.

Порталът за сигурност на мрежата трябва да бъде основата на стратегията за киберсигурност на всяко предприятие. Филтрирането на съдържание може да извърви дълъг път към автоматизиране на много рискове, пред които служителите са изправени онлайн.

About the author

Comments

  1. зблежаване на заплахи прави Mail Assure една от най-ефективните системи за защита на електронната поща на пазара. 2. Уеб сигурност на Zscaler Zscaler е облачна система за защита на уеб, която включва URL и DNS филтриране, защитна стена, антивирус и анти-спам. Тази система е една от най-добрите на пазара, когато става въпрос за защита на уеб трафика. Zscaler е изключително ефективен при блокиране на злонамерени уеб сайтове и при предотвратяване на атаки от злонамерен софтуер. 3. Symantec Secure Gateway Symantec Secure Gateway е хостван уеб портал с облачна сигурност на достъпа, предотвратяване на загубата на данни, разширена защита от заплахи и сигурност по имейл. Тази система е една от най-добрите на пазара, когато става въпрос за защита на уеб трафика. Symantec Secure Gateway е изключително ефективен при блокиране на злонамерени уеб сайтове и при предотвратяване на атаки от злонамерен софтуер. 4. Forcepoint Web Security Forcepoint Web Security е облачен уеб портал за достъп с уеб филтриране, предотвратяване на загуба на данни и разширено откриване на злонамерен софтуер. Тази система е една от най-добрите на пазара, когато става въпрос за защита на уеб трафика. Forcepoint Web Security е изключително ефективен при блокиране на злонамерени уеб сайтове и при предотвратяване на атаки от злонамерен софтуер. 5. шлюз за сигурност на Barracuda Barracuda Web Security Gateway е дистанционен филтър за съдържание, който блокира злонамерен код, дори когато е криптиран. Тази система е една от най-добрите на пазара, когато става въпрос за защита на уеб трафика. Barracuda Web Security Gateway е изключително ефективен при блокиране на злонамерени уеб сайтове и при предотвратяване на атаки от злонамерен софтуер. 6. Censornet Web Security Censornet Web Security е съдържателен филтър с акцент върху блокиране на обиден текст и изображения. Тази система е една от най-добрите на пазара, когато става въпрос за защита на уеб трафика. Censornet Web Security е изключително ефективен при блокиране на злонамерени уеб сайтове и при предотвратяване на атаки от злонамерен софтуер. 7. Уеб портал McAfee McAfee Web Gateway включва антивирусен софтуер, защита от заплахи и външен инспектор за блокиране на кражба на данни. Тази система е ед

Comments are closed.