Топ 14 инструменти за управление и мониторинг на сървъри за 2024 г. (безплатни и платени)

Топ 14 инструменти за управление и мониторинг на сървъри за 2024 г. (безплатни и платени)

Настройката на сървърите не е толкова сложна задача в наши дни. Проследяването на проблеми с използването, производителността и потенциалните поддръжки е много по-трудно. По-големи усложнения възникват, когато разширите инфраструктурата си, за да включите редица сървъри. Не искате да се захващате да купувате от един доставчик и може да е изгодно да използвате смес от операционни системи във вашата мрежа.

Ние навлизаме в много подробности за всеки от инструментите, които представяме по-долу, но в случай, че ви липсва време, ето обобщен списък на 14-те най-добри инструменти за управление и наблюдение на сървъра:

 1. SolarWinds сървър и монитор на приложения (SAM) (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Сървърен монитор, който покрива Dell PowerEdge сървъри, HP ProLiant сървъри, IBM eServer xSeries сървъри, Dell PowerEdge Blade стелажи, корпуси на HP BladeSystem, Microsoft Windows Server и VMware vSphere хипервизори.
 2. Мрежов монитор Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Това е унифициран инструмент за мрежа, сървър и приложения, който следи капацитета на процесора, използването на паметта, състоянието и ефективността на диска, състоянието на вентилатора и състоянието на захранването на вашите сървъри.
 3. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Облачна платформа за управлявани доставчици на услуги, която включва функции за управление на мрежата, сървъра и приложенията.
 4. Site24x7 Мониторинг на сървъра (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Облачна система, която може да следи широк спектър от сървъри, включително базирани на Windows и Linux сървъри и други, VMware и Docker и повече среди, заедно с десетки плъгини.
 5. ManageEngine Application Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Този монитор на приложения също покрива здравето на сървъра и дава статуси на живо при използване на процесора, производителност и капацитет на диска, използване на паметта и производителност на I / O.
 6. Плътност на сървъра Този инструмент наблюдава локални и облачни сървъри; тя обхваща Linux и Windows локални сървъри и AWS или облачни сървъри на базата на Azure.
 7. Нагиос XI Мрежова система за наблюдение, която също обхваща приложения и сървъри. Можете да изберете безплатна версия, наречена Nagios Core.
 8. Icinga Този инструмент е адаптация на Nagios Core и е безплатен за използване.
 9. инструментален Това е монитор на приложение, който също покрива състоянията на сървъра, по-специално: използване на процесора, състояние на диска, информация за зареждане, активност в паметта, мрежово взаимодействие и събития за смяна на страници.
 10. Zabbix Безплатен системен монитор, който проследява операциите на процесора, използването на паметта, честотата на грешките в I / O, дисковото пространство, състоянието на вентилатора, температурата и производителността на захранването на вашите сървъри.
 11. OP5 Сървърен монитор, който позволява планиране на капацитета и анализ на тенденциите.
 12. Monitis Облачна услуга, която следи приложенията и състоянията на сървъра.
 13. Anturis Облачен сървърен монитор, който проследява процесора, паметта, използването на дискове, размяна на страници, състояние на захранването, състояние на вентилатора и температура.
 14. Motadata Инструмент за наблюдение на мрежа, сървър и приложения, който проследява обема на дисковете и резервния капацитет, използването на процесора и използването на паметта.

Влизането на всеки сървър от своя страна и ръчната проверка на работата е много отнемащо време. Ето защо инструментите за управление и мониторинг на сървъри станаха толкова важни. Инструментите за администриране на отдалечен сървър ще ви позволят да управлявате сървъри на няколко сайта и да подобрите ефективността си.

Contents

Видове сървъри

Терминът „сървър“ е покривен термин, който обхваща широк спектър от операции. Можете да имате прикачен към мрежата сървър за съхранение / файлове, уеб сървър, сървър за приложения и имейл сървър във вашата мрежа. Ключовите показатели за ефективността, които трябва да поддържате контрола във всеки от тези случаи, са различни.

Ако имате фактор за облачни услуги, вашите сървъри за уеб, поща, приложения и съхранение може да са извън сайта и да са собственост на друга компания. Така че проследяването на всички сървъри, на които ще се озовете, когато те са на няколко различни места, може да бъде кошмар.

Мониторинг на сървъра

Получаването на унифициран интерфейс за наблюдение на всички ваши сървъри от едно местоположение трябва да бъде приоритет. Имате два основни елемента за гледане на сървър: хардуер и софтуер. Имате нужда от инструмент за мониторинг на сървъра, който може да ви даде живи данни за хардуерната производителност, като дисково пространство, използване на процесора и паметта, но също така трябва да видите кои процеси работят на сървъра и колко ресурси консумира всеки екземпляр на процеса.

Въпреки че поне един член на екипа ще има отворен монитор на сървъра през цялото време, не можете наистина да очаквате да посветите човешки ресурси, за да може един човек да седи денонощно в таблото на монитора на сървъра.. Имате нужда от инструмент за мониторинг на сървъра, който комбинира рутинно събиране на живи данни, с оценка на състоянието, за да предоставите сигнали. Автоматичните сигнали ще премахнат необходимостта от верига на някого до бюро. Система, която включва известяването на сигнали чрез SMS или имейл, ще направи работата ви много по-лесна.

Дръжте отгоре на използването на хардуер, за да отстраните проблемите с производителността. Така че, преглед на обемите на процеса в реално време ще ви даде възможност да предвидите и коригирате изискванията си за капацитет.

Управление на сървъра

Планирането на капацитет Ви отвежда в проблеми със управлението на сървъра. За да обслужвате по-добре компанията, нейните акционери и нейните клиенти, капацитетът на вашия сървър трябва да има малко резервно пространство за отчитане на скокове в търсенето, без да се прекалява с прекалено големи разходи, което би довело до ненужни разходи.

Трудно е да се разгледат изискванията на сървъра, без да се вземат предвид и друго оборудване, като вашата физическа или виртуална мрежа, захранване, оборудване за жилища и наличност на персонала. Всички различни променливи, които правят вашия бизнес уникален, означават, че няма единен пакет за управление и мониторинг на сървъра, който е най-добрият за всяка компания навън.

Наличието на хардуер и местоположението са важни фактори за системния мениджър, който да следи. Изтичане на лиценза за софтуер, управление на кръпка и предотвратяване на неоторизирани софтуерни инсталации са други задачи за администриране на сървъра, които попадат в управленската роля.

Роли за администриране на сървъра

Функциите за управление на сървъра на задълженията на системните администратори попадат в обхвата на висшия персонал. Много проверки за мониторинг и поддръжка на сървъра могат да бъдат разпределени за младши персонал или напълно автоматизирани.

Така че, в зависимост от размера на вашата компания и размера на вашия екип за администриране на системите, възможността за определяне на ролите на потребителя и ограничаване на достъпа до системните данни ще варира по важност. Ако сте малък бизнес с много малко сървъри и само един човек, който отговаря за управлението им, може да се нуждаете само от една потребителска роля и един потребителски акаунт за вашия инструмент за наблюдение на сървъра. Ако имате голям екип и трябва да разпределите специализирани задачи на всеки служител, функциите за управление на достъпа стават приоритет. Пълното управление на вашите сървъри изисква набор от инструменти за администриране на сървъри. Ако се нуждаете от администрация на отдалечен сървър, ще трябва да разширите списъка си за пазаруване с инструменти за управление.

Избор на сървърен инструмент

Потърсете следните фактори при избора на инструмент за управление и наблюдение на сървъра:

Оперативна съвместимост на много доставчици

Въпреки че може да сте доволни от настоящия си доставчик на хардуер, вероятно е грешка да се обвържете с система за мониторинг, която зависи от един производител. Така че дори ако вече имате цялото си оборудване от една марка, създайте гъвкавост за бъдещето, за да си дадете възможности.

Информация, която да отговаря на вашите изисквания

Опитайте се да приспособите инструмента за управление на сървъра към текущите Ви изисквания за мониторинг на сървъра. Въпреки че има някои много изчерпателни пакети за управление на сървър, не бива да се изкушавате да купувате помощни програми, които никога няма да използвате. Ако имате само малка система, която сами управлявате и закупите пакет за мониторинг, който е пригоден към големи системи, управлявани от екип, може да се наложи да посетите толкова много различни екрани, за да получите толкова малко информация, че е необходима, че в крайна сметка изоставяте софтуер.

скалируемост

Ако управлявате малък бизнес, потърсете съкратена версия на голям пакет за системен мениджър. Това ще ви позволи да надстроите инструмента за мониторинг на сървъра, докато вашата компания се разширява. Ако купувате пакет от компания, която се грижи само за малки компании, в един момент ще трябва да смените доставчиците и да се научите как да вършите работата си с изцяло нов инструмент за наблюдение.

Автоматизация на процесите

Инструмент, който просто ви показва какво прави вашият сървър, не е достатъчно добър. Имате нужда от вашата система за наблюдение на сървъра, за да се грижи автоматично за рутинните задачи за администриране на сървъра. В този случай човешката намеса на тези задачи се свежда до проверка на дневниците. Такава работа създава чудесна възможност за обучение на стажант и освобождава времето ви за по-важни задачи.

Определение на ролите

Дори и да сте единствен системен администратор, възможността да създавате роли за предоставяне на частичен достъп до таблото за управление на вашата сървърна система за наблюдение може да бъде много полезна. Създаването на роли означава, че можете да предоставите достъп до отчети на ръководния персонал и да ги оставите да отговарят на собствените си въпроси. Някой ден може да вземете помощник и ще ви е нужна тази младша помощ, за да получите достъп до някаква част от системата, без да получавате контролите на вашия инструмент за управление.

Персонализиращи се функции и отчети

Без значение колко добре е организиран инструмент за управление на сървър, винаги ще откриете, че искате да преместите колона в отчет или да изключите част от данните за друга информация. По същия начин възможността да персонализирате таблото за управление, за да поставите най-важните си показатели на видно място е необходимост от спестяване на време..

режийни разноски

Продавачите на инструменти за управление на сървъри обикновено са много отворени относно размера на компанията, за който е подходящ техният софтуер. Някои доставчици се опитват да се погрижат за всички, но в крайна сметка техният софтуер е написан така, че да работи най-добре за определен размер на предприятието. Не искате вашата система за наблюдение да забави сървъра или да генерира твърде много мрежов трафик. Единственият начин наистина да разберете дали даден пакет е подходящ за вашия бизнес е да го изпробвате. За щастие, много доставчици предлагат пробни периоди.

Най-добрите инструменти за управление и наблюдение на сървъра

Имайки предвид горните критерии, ние съставихме списък на десетте най-добри инструменти за управление и мониторинг на сървъри на пазара днес. Списъкът включва системи, подходящи за малки фирми и други, които са по-добри за големите корпорации. Ще прочетете за локалния софтуер, а също и за облачни решения.

1. SolarWinds сървър и монитор на приложения (SAM) (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

SolarWinds сървър и монитор на приложения

SolarWinds е водещ производител на софтуер за мониторинг на ИТ инфраструктурата. Монитор на сървъра и приложенията (SAM) може да бъде свързан заедно с мрежовия монитор за ефективност на компанията, за да създаде наистина цялостна система за мониторинг на вашия бизнес. Това обаче е решение, което е по-подходящо за големите корпорации.

Този софтуер може да взаимодейства с:

 • Dell PowerEdge сървъри
 • HP ProLiant сървъри
 • IBM eServer xSeries сървъри
 • Dell PowerEdge Blade стелажи
 • Заграждения на HP BladeSystem
 • Microsoft Windows Server
 • VMware vSphere хипервизор

Можете да централизирате целия си администратор на сървъра от няколко сайта и също да интегрирате производителността на облачния сървър. Системата SolarWinds SAM може да следи AWS и Azure услуги и ще обхваща съхранение, бази данни и повече от 1200 приложения, както и здравето на хардуера на вашия сървър.

  Какво е Microsoft Hyper-V?

Сървърните хардуерни показатели, които се наблюдават от системата SolarWinds, включват използване на процесора, твърд диск, масив, захранване и състояние на вентилатора. Прегледът на производителността на приложението е цветно кодиран със зелено означаващо нормални условия и критични състояния, подчертани в червено. Това представяне прави мониторинга на изпълнението много лесен за изпълнение.

Софтуерът за мониторинг има функция за автоматично откриване, която ще идентифицира вашия хардуер и приложения без никаква намеса от вас. Тази функция е и ключов атрибут на мрежовата система за мониторинг на компанията. Таблото за управление включва поредица от предварително написани шаблони за задачи, които ще ви помогнат да автоматизирате редовните си задачи за наблюдение и превантивна поддръжка. Има и предварително написани доклади и сигнали, вградени в софтуера за мониторинг.

Помощната програма Appstack ви помага да проследявате използването на инфраструктура на база приложение по приложение. Това ще ви помогне установете откъде идват скокове на търсенето и да ви помогне да планирате по-добре капацитета си. Тази взаимозависимост между софтуера за достъп и неговия поддържащ хардуер се разпростира и върху мрежовата дейност. Например, ако изведнъж срещнете проблеми със SQL Server, трябва да изтеглите всичките си инструменти за администриране на сървъра, за да отстраните напълно причината за този проблем.

Можете да персонализирате таблото за управление, създавайки различни гледни точки за различни роли, което ще ви позволи да делегирате отговорност на младши членове на екипа. Можете също така да персонализирате отчети и да създадете свои собствени процедури за автоматизация и персонализирани сигнали. Тези функции правят SolarWinds SAM наистина важен инструмент за администриране на сървъра.

Отделно от Монитор на ефективността на мрежата, можете да интегрирате този модул с анализатор на мрежовия трафик, мениджър на конфигурация на мрежа, монитор за съхранение и монитор за виртуализация. Стандартният монитор за сървър и приложения включва функции за управление на виртуализация за наблюдение на Hyper-V и VMware ESX системи.

ИЗБОР НА РЕДАКТОРИТЕ

Един от най-пълнофункционалните инструменти на разположение, можете да наблюдавате както физически сървъри, така и такива на облачни услуги като AWS и Azure. Той автоматизира възможно най-много задачи, както идентифициране на хардуер и приложения, така и използване на предварително написани шаблони за автоматизиране на редовни задачи. Поддържайки над 1200 приложения, можете да идентифицирате скокове в търсенето въз основа на приложение. С напълно адаптивен табло за множество роли, това е изключително гъвкав инструмент.

Изтегли: Напълно функционална 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия в SolarWinds.com

Официален сайт: www.solarwinds.com/server-application-monitor

ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА: Windows Server

2. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Монитор на сървъра на Paessler PRTG

Мрежов монитор на Paessler PRTG е много изчерпателна система за мониторинг на инфраструктурата, която дори се предлага в безплатна версия. Безплатната опция има лимит от 100 сензора, но в противен случай съдържа всички опции, представени от платената система. Това е малкото, за което трябва да внимавате малките фирми, тъй като пакетът включва толкова много функции, че можете да прекарате цял ден да си играете с него и всъщност да не свършите никаква работа. Така че изборът на тази опция изисква много планиране и дисциплина, ако сте само малко предприятие с много малко съоръжения за наблюдение.

Пакетът включва функции за мониторинг на мрежата и можете лесно да покриете цялата инфраструктура на вашето предприятие с PRTG. Наистина ли това е пакет, подходящ за много големи корпорации, но Paessler също произвежда ценови точки, които ще изкушат средните компании.

Таблото за управление на PRTG е много атрактивно и включва циферблати, линейни графики и диаграми, за да направи проверките на състоянието бърза задача.

Мониторингът на хардуерните компоненти обхваща капацитета на процесора, използването на паметта, състоянието на диска и производителността, състоянието на вентилатора и здравето на захранването. PRTG ще се превърне в основен компонент на вашите инструменти за администриране на сървъри.

PRTG взаимодейства с:

 • Гама HPE ProLiant
 • Dell PowerEdge
 • Cisco UCS
 • IBM System X

Мониторът на сървърните приложения има специализирани процедури за уеб сървъри, пощенски сървъри (включително Exchange сървъри), сървъри на бази данни и виртуални сървъри. PRTG системата автоматично открива цялата ви инфраструктура, включително сървъри, мрежа, мрежово оборудване, терминални устройства, облачни услуги и виртуална среда. Този всеобхватен подход позволява на системата да преминава през последствията от състоянията в една част от вашата инфраструктура и да предупреждава за въздействието на всички промени върху работата на вашия сървър, както и да изследва здравето на сървъра в реално време.

PRTG включва приемник Syslog, който ще събира Syslog съобщения и ще действа като Syslog сървър.

Виртуалните среди, които PRTG може да наблюдава, включват:

 • Hyper-V
 • XEN
 • Контейнери за паралели Virtuozzo
 • Amazon EC2

Моделът на ценообразуване на Paessler означава, че плащате веднъж за софтуера и запазвате правото да го използвате завинаги, получавате само поддръжка и поддръжка за една година с покупката. След това ще трябва да платите договор за годишна поддръжка, за да продължите да отговаряте на изискванията за кръпки и надстройки на софтуера.

Безплатната версия на PRTG ви позволява да наблюдавате 100 условия, които компанията обозначава като сензори. Най-евтиният от платените пакети струва 1600 долара и ви дава правото да наблюдавате 500 сензора. Пакетът от най-високия клас би бил подходящ за много големи бизнеси и струва 60 000 долара.

Можете да имате 30-дневен безплатен пробен период на пълната система с неограничени сензори. Когато дойде време за покупка, вие избирате кои условия искате да наблюдавате в цялата инфраструктура, включително в мрежата. Ако се интересувате само от използването на PRTG системата за наблюдение на вашите сървъри и приложения, просто ще групирате надбавката си за сензори около фактори, свързани със сървъра.

Paessler PRTG Network Monitor Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Топ 14 инструменти за управление и мониторинг на сървъри за 2024 г. (безплатни и платени)

ATERA е система, която се предлага на пазара управлявани доставчици на услуги (MSP). Системата е достъпна онлайн, така че MSP няма нужда да инсталира никакъв софтуер в своите помещения или да поддържа собствена поддържаща инфраструктура. Благодарение на Atera, всичко, което трябва да започне да обслужва клиентите си, е лаптоп с уеб браузър и интернет връзка. Поради тази причина Atera е много привлекателна за малките MSP и независимите техници за поддръжка на свободна практика.

Основната точка на системата Atera е да позволи отдалечен мониторинг и управление на мрежи, сървъри и приложения. Въпреки че MSP не е необходимо да инсталира никакъв софтуер на неговия сайт, клиентският сайт се нуждае от агенти, инсталирани на контролираното му оборудване.

Функциите за наблюдение на сървъра на Atera включват Капацитет на процесор, диск и памет и контрол на използването. Услугата също е в състояние да изпълнява административни функции. Той може да изброява целия софтуер, инсталиран на сървър и да позволява управление на лицензи. Той може също да почисти дискове, дефрагментирайки ги и премахвайки временни файлове, за да освободи място.

Системата Atera включва патч мениджър което ще поддържа актуални операционни системи и ключови приложения. Патч мениджърът може да бъде настроен да се стартира автоматично, след като бъде уведомен за наличието на нов пластир. Той може да внесе тези промени на няколко сървъра за клиентска организация.

Пълният набор от инструменти, които Atera предоставя на MSP, се нарича a дистанционен мониторинг и управление (RMM) система. Пакетът RMM е допълнен от друга група функции, които са общо известни като автоматизация на професионални услуги инструменти или „PSA.“ PSA системата включва всички функции, от които MSP се нуждае, за да осъществява своята дейност. Тези комунални услуги включват управление на договори, управление на клиенти и управление на екип.

Клиентите на Atera не плащат за пакета софтуер предварително. Вместо, платформата се таксува с месечен абонамент на техник. Има и годишен план за плащане. Абонаментната такса включва облачно пространство и пространство за съхранение. Услугата може да бъде тествана на a 30-дневен безплатен пробен период.

30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия на AteraStart

4. Site24x7 Мониторинг на сървъра (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

Топ 14 инструменти за управление и мониторинг на сървъри за 2024 г. (безплатни и платени)

Site24x7 е продукт на Zoho Group, който също притежава ManageEngine. Така че ще видите много прилики между Site24x7 Мониторинг на сървъри екрани и секцията за наблюдение на сървъра на ManageEngine Application Manager.

Голяма разлика, която ще забележите за Site24x7, е, че той се таксува на база месечен абонамент, а не като еднократна такса. Това е особено изгодно за стартиращи и разрастващи се компании, тъй като не е необходимо да плащате предварително софтуерни разходи.

Site24x7 е насочен към управлението на сървъри, което по принцип изисква мониторинг на цялата инфраструктура както на място, така и извън него. И така, пакетът включва модули за наблюдение на мрежата, сървъра и приложенията.

Стандартните задачи за мониторинг на Site24x7 обхващат повече от 30 състояния, включително Производителност на процесора, капацитет на паметта, използване на диска, и потенциал, проценти на активност на мрежовия интерфейс, и производителност на софтуера. Инструментът следи ресурсите на операционната система, като порт, NFS, файлово пространство и създаване на директория.

Site24x7 може да следи хостове със следните операционни системи:

 • Windows
 • Windows Server
 • Linux
 • FreeBSD
 • OS X

Той може да работи и със следните виртуални среди и облачни сървъри:

 • Microsoft Hyper-V
 • Виртуализация на VMware
 • Докер контейнери
 • Microsoft Azure
 • Уеб услуги на Amazon (AWS)

Конзолата за монитора е базирана на браузъра и се хоства дистанционно. Дава ви достъп до важни файлове и отчети на вашата собствена система. Те включват Syslog и Дневник на събитията съобщения. Той също взаимодейства с вашите реализации на Active Directory. Инструментът ще ви помогне да управлявате тези важни системни записи, което подпомага проследяването на използването и откриването на проникване.

Тъй като мониторът е базиран извън вашата мрежа, не е необходимо да сте обвързани с вашите бизнес помещения. Ти има достъп до конзолата отвсякъде – има дори приложение за достъп от мобилни устройства. Можете да стартирате или спрете сървъра от приложението, а също така да получавате сигнали за състояние, препратени към вас като имейли или текстови съобщения. Тези сигнали се виждат и в конзолата.

Използвайте приложението за извършване на разрешаване на проблеми с автоматизирани задачи, като събиране на данни, спиране на системата или отмяна на разрешение. Site24x7 включва функция за анализ, което ви помага да разберете какво се е случило, когато нещата са се объркали.

Можете да планирате задачите на администратора, които да се изпълняват по график извън работното време, както и да получавате отчети за състоянието и сигурността, които да се изпълняват автоматично.

Като цяло инструментът за мониторинг на сървъри Site24x7 е чудесен инструмент и отнема отличната репутация на ManageEngine за инструменти за управление на инфраструктурата в облака. Можеш да получиш 30-дневен безплатен пробен период на системата. Ако не искате да купувате след този период, има ограничена безплатна версия, което е ограничено за наблюдение на до пет URL адреса или сървъри.

Site24x7 Server MonitorStart 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

5. ManageEngine Application Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

ManageEngine Application Manager

ManageEngine е друг от водещите доставчици на инфраструктурен монитор и неговите Мениджър на приложения добре си струва да проверите за мониторинг на сървъра. Компанията също така произвежда високо оценения монитор за ефективност на OpManager, който ще се интегрира добре с Мениджъра на приложения, за да ви даде пълен пакет за мониторинг на съоръженията.

Линейните графики предоставят основната графична среда за дисплеи. Атрибутът на вашите сървъри, които се наблюдават на живо от тази система, включва Използване на процесора, производителност и капацитет на диска, използване на паметта и I / O производителност. Хардуерните фактори, показани на монитора, включват показанията за мощност, вентилатор и температурни датчици.

Мениджърът на приложения може да взаимодейства със следните типове сървъри:

 • Windows
 • Windows Clusters
 • Linux
 • Solaris
 • IBM AS400
 • AIX
 • HP-Unix / Tru64 Unix

Съпоставянето на вашите сървърни среди се извършва автоматично и може да се разшири до виртуални среди и облачни услуги. Виртуалните системи, с които мениджърът на приложенията може да взаимодействат, включват:

 • Microsoft Hyper-V
 • VMware ESX / ESXi
 • VMware Horizon View
 • Citrix XenServer
 • Citrix XenApp
 • докер

В облака можете да получите вашите външни услуги, включени в системата за наблюдение, ако те се предоставят от следните системи:

 • Microsoft Azure
 • Microsoft Office 365
 • Amazon EC2
 • Amazon RDS
 • OpenStack оператори

Приложенията, които могат да бъдат наблюдавани на вашите сървъри, включват SQL Server, ERP система, като SAP, Oracle EBS, Microsoft Dynamics AX и CRM и Siebel CRM. Мобилните приложения за iOS и Android, както и мобилните уеб приложения също са обхванати от монитора на приложенията, както и от обикновените услуги, които вашите уеб сървъри и сървъри за приложения използват и доставят.

  sFlow - Превъзходно ръководство за sFlow и sFlow анализатори

Модулът за управление на приложения на този пакет има някои много интересни функции, които да ви помогнат да планирате капацитета си и да тествате нови приложения. Можете да автоматизирате тестване с работни потоци които могат да взаимодействат със записани събития от историята на работата на вашия сървър. Това означава, че можете да получите представа как едно ново приложение ще се отрази на ресурсите ви, преди да го пуснете на живо. Това дава на ManageEngine Application Manager статуса на инструмент за администриране на сървър.

Мониторите за ефективност проверяват наличността на услугите на Active Directory, включително онези, които работят на вашия сървър на Exchange. Скоростта на достъп до функциите на Active Directory и LDAP също се следи постоянно. Gtool включва също мониторинг на Syslog съобщения и дневници на събития в Windows системи.

Мониторът се самоинсталира и не изисква да имате достъп до всеки сървър поотделно, за да извършите настройка. Получавате предварително написани шаблони и отчети за задачи с тази система и можете също да създавате свои собствени скриптове за автоматизация и персонализирани отчети.

Можете да инсталирате конзолата за наблюдение на операционни системи Windows и Linux. Входната цена на ManageEngine’s Application Manager е $ 945, което го прави един от най-евтините от „звънци и свирки” на платените сървърни монитори. Можеш да получиш 30-дневен безплатен пробен период на Application Manager и той се изтегля директно от уебсайта ManageEngine.

ManageEngine Applications Manager Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

6. Плътност на сървъра

Плътност на сървъра

Плътността на сървъра е специализирана в наблюдение на облачен сървър, но също така обхваща сървъри на място. Мониторът има специални процедури за покриване на дейностите на уебсайтовете. Инструментът се предлага от StackPath група, която е специализирана в DDoS защита и защитни стени за уеб приложения, така че ще можете да изследвате свързани продукти, за да защитите вашия уеб сървър от атака.

Конзолата за услугата е базиран на браузър. Това е онлайн услуга, така че не инсталирайте софтуер за интерпретиране на данни на вашия сайт. Трябва обаче да инсталирате мониторинг агент на всеки от сървърите, които искате да бъдат обхванати от този инструмент. Тези сървъри могат да бъдат Linux, Windows, или AWS, или лазурен-базирани облачни сървъри.

Мониторът ще провери маршрутите до вашите сървъри Ping. Той също ще следи обеми на диска и налично пространство, Използване на процесора, използване на паметта, и производителност на уеб сървъра.

Таблото за управление съдържа блокове на заглавието и графики на живи данни. Можете да зададете условия за предупреждение за всяка от данните, които агентите събират. Например, можете да зададете праг на използване на процесора, така че когато изискванията за обработка станат прекомерни, ще получите сигнал. Тези сигнали се показват на таблото за управление и можете също да ги изпратите като имейли или SMS съобщения. Системните сигнали също могат да се канализират застой, Webhook, и Pagerduty. Системата за плътност на сървъра включва API така че можете да интегрирате комуникацията с централния сървър в собствените си програми.

Конзолата може да бъде назначена на много потребители в рамките на вашия отдел и можете да създадете потребителски акаунти, които имат достъп до всички помощни програми на таблото за управление, или просто ограничен изглед. Това е чудесно, ако искате да дадете частичен достъп на младши членове на екипа или да създадете потребителски акаунт за отчитане на бизнес мениджър.

The „Софтуер като услуга”Модел, използван за плътност на сървъра означава, че този инструмент е много лесен за настройване. Можете да получите 14-дневен безплатен пробен период, за да можете системата да се разхожда по крачките си.

7. Nagios XI

Nagios XI монитор на сървъра

Nagios XI е много обширна система за мониторинг на инфраструктурата, която обхваща мрежи и сървъри. Системата Nagios се основава на проект с отворен код, наречен Nagios Core. Софтуерът с отворен код е достъпен за изтегляне като код. Идеята на тази концепция е, че тя не позволява на компаниите да крият нарушения на сигурността в компилирани програми. Това също означава, че разработчиците по целия свят могат да създават допълнителни функции. Nagios Exchange е форум, където можете да вземете приставки за подобряване на основната система Nagios.

Борсата е добро място за събиране на съвети и мнения от други мениджъри на сървъри. Можете да съберете мнение за алтернативни безплатни системи, като например RSAT на Microsoft, да получите съвети за инструменти за администриране на отдалечен сървър и друг полезен софтуер – не е нужно просто да говорите за Nagios.

Интерфейсът Nagios Core е много основен, а Nagios XI е създаден за тези, които искат повече функционалност. Таблото за управление Nagios XI е персонализирано и можете да създадете различни изгледи за данни и нива на достъп до контролите което ще ви позволи безопасно да делегирате работата на младши персонал и да предоставите достъп до отчитане на ръководството и клиентите.

Процедурата за настройка на системата се опростява от съветника за конфигурация, който ще свърши по-голямата част от работата за вас. Когато купувате софтуера Nagios, получавате поддръжка за първата година. Въпреки че покупката ви дава право да използвате Nagios XI завинаги, ще трябва да заплатите допълнително за годишен договор за поддръжка, след като изтече първоначалната безплатна година на поддръжка. Реализаторите на Nagios Core и потребителите на безплатния Nagios XI трябва да разчитат на форумите на общността за помощ.

Графиките в таблото за управление правят основните показатели и състояния лесни за разпознаване и включват инструменти за прогнозиране и анализ на данни за планиране на капацитета. Състоянията на отказ генерират сигнали в таблото за управление. Известия за промяна на условията могат да бъдат изпращани на ключовия персонал като SMS съобщения или имейли.

Има три ценови точки за Nagios XI и най-евтиното от тях е безплатно. Безплатната версия е ограничена до наблюдение на седем мрежови възли, но можете да зададете кои точки в мрежата си искате да наблюдавате и използвате тази надбавка със сървърите си. Би било по-изгодно да комбинирайте мониторинг на сървър с мрежов мониторинг за да се гарантира, че цялата среда е обхваната от един и същ инструмент за мониторинг. Най-ниското ниво на платен Nagios XI ви дава правото да наблюдавате 100 възли, което е доста стъпка от само седем.

8. Icinga

Топ 14 инструменти за управление и мониторинг на сървъри за 2024 г. (безплатни и платени)

Първоначално Icinga е създаден като вариант на отворен код Nagios Core код. Проектът Icinga също е с отворен код, което означава, че това можете да го използвате безплатно. Налични са три различни интерфейса с Icinga. Incinga Core може да се използва с таблото за управление Icinga Classic или с уеб интерфейса на Icinga. По-сложна версия на системата се нарича Icinga 2 и има собствена подредба на таблото, наречена Icinga Web 2.

Основното изтегляне на Icinga 2 ви дава двигателя за наблюдение, който ще обхване вашата мрежа и вашите сървъри. Можете да изберете да визуализирате тези данни с любимите си приложения или да изтеглите предния край на Incinga 2.

Таблото за управление е напълно персонализирано, което ви позволява да пренареждате стандартните джунджурии, които се доставят с изтеглянето на Incinga Web 2, както и да добавяте други приставки, разработени от общността на Incinga. Можете да създадете различни типове потребители и да им присвоите ограничени изгледи на таблото за управление, включително достъп само за отчитане за клиенти и управление.

Журналите за история ви помагат да компилирате данни за анализ и планиране на капацитета. Системата се предлага с интерфейс на командния ред, който ви позволява да пишете свои собствени скриптове, за да манипулирате и прехвърляте данни за анализ.

Сигналите са от централно значение за системата и ви държат в крак с критичните условия. Можете да номинирате различни потребители, които да бъдат известявани при конкретни условия за грешка и тези известия са достъпни чрез SMS, мобилни съобщения или имейл, така че не е нужно да сте на бюрото си, за да получавате сигнали за състояние на системата.

Icinga 2 е напълно безплатна. Въпреки това, той е по-подходящ за компании, които имат системен програмист за ръка или малки предприятия, които имат ентусиаст на скриптове, който управлява мрежата и администрира сървърите. Тази система е чудесна за тези, които искат да създадат персонализирана сървърна и мрежова система за наблюдение. Ако кодирането не е вашето форте, ще се борите да извлечете най-доброто от Icinga.

9. Инструментални

Топ 14 инструменти за управление и мониторинг на сървъри за 2024 г. (безплатни и платени)

Инструментален се концентрира върху мониторинга на приложенията и включва функции за мониторинг на сървъри, за да поддържа основния му фокус. Системата за събиране на състоянието на InstrumentalD се нарича InstrumentalD и ще проследява състоянието и използването на функциите на вашия сървър, включително:

 • Използване на процесора
 • Състояние на диска
 • Заредете информация
 • Активност на паметта
 • Мрежово взаимодействие
 • Събития за размяна на страници

Можете да наблюдавате времето за реакция на приложения, като SQL сървър или WebDAV, на вашия сървър в реално време и след това да използвате възможностите за разглеждане, за да разгледате дейностите на основните услуги и функциите на сървъра. Това ви позволява да планирате капацитет за пикови натоварвания и да разпределяте работата по-равномерно на вашите сървъри на приложения.

Езикът на заявките в таблото за управление ви позволява да създавате проверки в движение и да създавате персонализирани отчети. Езикът на инструменталните заявки може да се използва и за създаване на персонализирани условия за предупреждение. Тези сигнали могат да ви бъдат изпратени чрез SMS.

Всеки изглед на страница и графика могат да бъдат изпращани до кореспондент като URL, което ви позволява да давате ограничени мнения на данни на клиенти и мениджъри. Достъпът до таблото за управление се контролира от потребителски акаунти и на всеки потребител могат да бъдат разпределени проекти, което ограничава достъпа до системни данни и контроли за всеки член на екипа.

Този пакет би бил идеален за компания, която е съсредоточена върху уеб приложение или търговски уебсайт. Компанията предлага страхотна опция за оператори на един сайт, защото можете използвайте софтуера за безплатно до 500 метрики. Всяка част от събраните данни е достъпна за преглед и обобщаване в продължение на три часа с тази безплатна услуга.

Следващото ниво от безплатното приложение е пакетът за производство. Това струва 10 цента на метрик на месец и е добър вариант за малкия бизнес. Обикновено клиентите на Instrumental с този пакет харчат около $ 5 на месец за услугата. Данните, събрани с тази услуга, са достъпни за 13 месеца. Най-горният пакет предлага неограничени показатели и се цени по договаряне.

10. Zabbix

Топ 14 инструменти за управление и мониторинг на сървъри за 2024 г. (безплатни и платени)

Zabbix е безплатен за използване пакет с отворен код. Функциите на монитора на системата включват проверка на състоянието на мрежата и приложенията, както и мониторинг на сървъра. Мониторът може да работи в системи IBM, Linux, Lenovo, Dell и Solaris.

Основните елементи на производителността на сървъра, които мониторите Zabbix включват:

 • Операции на процесора
 • Използване на паметта
 • Степен на грешки в I / O
 • Дисково пространство
 • Състояние на вентилатора
 • температура
 • Производителност на захранването

Други състояния на околната среда, разгледани от Zabbix, включват:

 • Използване на мрежовата честотна лента
 • Наличност на мрежата
 • Степен на загуба на пакет
 • Скорост на TCP връзка
 • Пропускателна способност на рутери
 • Условия за предупреждение

Мониторът също така следи състоянията на софтуера, операционната система и фърмуера за сървъра и всички други устройства, свързани към мрежата. Това включва контрол на конфигурацията и проверки за неоторизирани инсталации или промени на версиите.

Операциите се извършват чрез процедурни очертания, наречени шаблони. Можете да използвате шаблони, предварително написани от екипа на Zabbix, да вземете шаблоните, създадени от други изпълнители на Zabbix в общността на потребителите, или да създадете свои собствени персонализирани шаблони.

Можете също създайте персонализирани сигнали и коригирайте степента на тежест на съществуващите предупреждения, за да смесите правилните нива на критични състояния за вашия сървър и мрежа. Сигналите, генерирани от системата, могат да ви бъдат изпратени чрез SMS, месинджър приложение или имейл.

Системата ви позволява да настроите различни потребители за таблото с различни разрешения и сигнали могат да бъдат насочени към конкретни потребители. Възможно е също така да създаване на скриптове за автоматизация и задайте работни потоци за задаване на задачи и реакции на предупреждение.

Можете безопасно да наблюдавате в сайтове от едно централно местоположение, защото всички съобщения на Zabbix са криптирани за защита. Пакетът също така включва съоръжение за отдалечен достъп, за да ви позволи да контактувате с устройства на други сайтове директно от централния си команден център. Така че, това е добър инструмент за администриране на отдалечен сървър.

  12 най-добри инструменти за мониторинг на производителността на сървъри и приложения

Тази система може да отнеме твърде много време, за да може един единствен системен администратор да наблюдава малка мрежа за настройка. Обширните процедури за съобщения и криптиране могат да направят системата бавна, за да реагира там, където след това има повече от 1000 възли за гледане, така че тази система е най-подходяща за наблюдение на мрежите на средни компании.

11. OP5

Топ 14 инструменти за управление и мониторинг на сървъри за 2024 г. (безплатни и платени)

Сървърната система за мониторинг на OP5 позволява планиране на капацитета и анализ на тенденциите, както и редовни функции, които бихте очаквали от пакет за мониторинг на сървър. Компанията също така произвежда софтуер за мониторинг на мрежата, така че можете да комбинирате двата пакета, за да получите пълен контрол върху инфраструктурата.

Компанията заявява, че нейният софтуер е в състояние да следи всички марки сървърен хардуер и всяка операционна система. Можете да следите физически атрибути като Използване на процесора, активност в паметта, дисково пространство, I / O производителност, състояние на захранване и наличност на вентилатора.

Виртуалните мрежи и облачните услуги могат да бъдат наблюдавани от тази система и внедряването на много сайтове не представлява проблем.

Освен показването на данни за ефективността на живо, сървърният монитор включва сигнали, за да предупреди за критични и неочаквани условия на повреда.

Функциите за анализ включват типичните времена на реакция за стандартни потребителски дейности на вашия сървър. Можете да проверите ефективността на приложенията и услугите и идентифицирайте кои ресурси в вашата ИТ система причиняват тесни места при различни сценарии за използване. Много приятна функция е интелигентен балансиращ натоварване, който е в състояние да се адаптира към различно търсене и да разпределя заявки към недостатъчно използвани сървъри във вашия клъстер. OP5 е инструмент за администриране на сървър, както и монитор за инфраструктура.

Тази система за мониторинг на сървъри и мрежи е подходяща за средни компании и големи корпорации. Потребителският интерфейс на монитора разполага с графични визуализации и достъпът до данни може да бъде разделен в съответствие с определените права за достъп на потребителския акаунт. Това прави системата OP5 чудесен избор за екип от системни администратори.

Въпреки че платформата зад OP5 е с отворен код, няма свободна версия на тази система за наблюдение. Компанията не е отворена за цените си. Ще ви даде специална оферта, след като попитате. Ценовата структура се основава на броя устройства, които искате да наблюдавате и преговорите, които се провеждат, след като изпратите заявка за оферта. Можете да получите достъп до софтуера за 30-дневен безплатен пробен период за да сте сигурни, че прави всичко необходимо от монитор на сървър, преди да трябва да платите.

12. Монит

Монитор сървър Monitis

Monitis е облачна услуга, така че бихте се възползвали от тази опция, ако нямате външен опит и не искате да инсталирате специален софтуер в системата си. Този пакет за мониторинг е специално насочен към уеб сървърите и включва мониторинг на приложенията, заедно с проверки на физическото състояние на вашия сървър. Можете да следите всичките си ИТ услуги за доставката на вашия онлайн бизнес от вашия софтуер за уеб сървър, SQL Server и вашата електронна поща, въпреки че физическите свойства на вашите сървъри.

Състоянието на вашия сървър може да се гледа на системното табло, което може да се показва във всеки уеб браузър. Компанията твърди, че отнема около три минути, за да накара системата за наблюдение да работи на вашия сървър. Таблото за управление може да бъде персонализирано и атрибутите на вашия сървър, които се наблюдават от Monitis, могат да бъдат разширени чрез плъгини.

Таблото за управление е атрактивно и лесно за проследяване благодарение на визуализациите, които включват циферблати, диаграми и графики. Можете да видите данни на живо за ефективността на вашия сървър плюс сигнали, които известяват за неочаквани условия за грешка, ако възникнат. Данните за изпълнение се съхраняват в продължение на две години и след това ви позволяват да извършите пълен анализ на работата на сървъра.

Можете да настроите потребителски акаунти за достъп до монитора на вашия сървър и създайте роли, които ограничават изгледите, до които всеки потребител може да стигне. Отчетите могат да се споделят чрез изпращане на имейли с връзки към съответните данни. Това е много по-лесен начин за предаване на отчети на мениджъра и им позволява да получават информация, представена в смесица от графични формати, а не само таблици от записи.

Характеристиките на вашия сървър, които се регистрират от Monitis включват:

 • Производителност на процесора
 • Активност на паметта
 • Съхранение и използване на дискове
 • Използване на мрежовата лента

Ценовата структура на Monitis е формат на изплащане с влияещи фактори, включително броя на сървърите и броя на потребителите, които искате да наблюдавате всеки месец. Получавате 20% отстъпка, ако се регистрирате за годишния план. Този сценарий обаче предполага, че обемът ви на наблюдение ще остане един и същ през цялата година. Моделът на изплащане е много интересно предложение за стартиращи стартиращи компании. Въпреки това ще трябва да продължите да коригирате скоростта на своя план, ако нямате исторически записи за пропускане на транзакции, когато се регистрирате за плана..

Можете да вземете 15-дневен безплатен пробен период на Monitis, за да усетите системата преди да купите.

13. Антурис

Anturis сървър монитор

Anturis е друга опция базирана на облак за нуждите на вашия сървър за наблюдение. Компанията има много ценови точки в зависимост от броя на факторите, които искате да наблюдавате. Някои компании наричат ​​тези фактори „сензори“, но Anturis ги нарича „монитори“. Мониторът е тема като използване на процесора или брой HTTP транзакции.

Страхотната новина за входното ниво на тази система за наблюдение е, че тя е безплатна за употреба. Тази безплатна версия е достъпна само за пет монитора, които може да е трудно да се придържаме, като се има предвид, че типичните физически фактори, които повечето собственици на сървъри трябва да наблюдават, са CPU, памет, използване на дискове, размяна на страници, състояние на захранването, състояние на вентилатора и температура – което е общо седем фактора. Най-евтината платена услуга на Anturis ви дава 10 монитора за 10 долара на месец. Ценовите точки вървят в десет единици, като всеки монитор струва един долар повече всеки месец, до пакета, който ви дава 60 монитора. Тогава съотношението на монитора става по-евтино и се изкачва чак до пакет от 1000 монитора за 650 долара на месец.

Системата Anturis може да следи всеки сървър, който работи Windows или Linux и може също да следи вашите облачни сървъри, като например AWS, Azure и Rackspace. Можете също да проследявате работата на услугите и процесите със монитора на сървъра.

Anturis може също да наблюдава мрежи и приложения. Решението е на вашето място къде се намират мониторите във вашата система. Ценообразуването не засяга предмета на мониторите, а само тяхното количество.

Освен че редовно циклират данните на живо до таблото за управление, вашите монитори ще изпращат сигнали, ако се появи междувременен отказ. Сигналите могат да ви бъдат препратени по имейл без разходи. Можете също така да получите телефонно обаждане и SMS известие с абонамента си. Тази квота обаче може бързо да изтече. Можете да платите за допълнителен капацитет за уведомяване по телефона и SMS.

Anturis предлага a безплатна пробна версия за 30 дни, което не ограничава броя на мониторите, които използвате. След като изтече безплатният пробен период, можете да премахнете всички монитори, с изключение на пет, и да продължите да използвате системата безплатно, или да продължите с по-високия си брой монитори и да платите за услугата. Безплатната пробна версия ви дава добра възможност да определите колко монитори са ви необходими и така можете да решите дали цената, която ще трябва да платите, прави Anturis конкурентен с другите опции, които имате в списъка си.

14. Motadata Server Tool за наблюдение

Мониторен монитор на сървъра

Motadata от Mindarray Systems е унифициран инструмент за управление и мониторинг на инфраструктурата. Motadata Infrastructure Intelligence Platform (IIP) включва мониторинг на мрежа, сървър и приложения със специализирани модули, които проследяват работата на бази данни, облачни услуги и уеб платформи.

Ако сървърът, който искате да наблюдавате, поддържа онлайн бизнес, ще бъдете особено заинтересовани от дейностите за мониторинг на URL и база данни в този пакет. Той ще провери наличието на вашите уеб страници и също така ще оцени ефективността на доставката на цялата ви инфраструктура, за да гарантира, че посетителите на вашия уебсайт имат приемливо потребителско изживяване.

Специфичните показатели на сървъра, които се наблюдават от модула за наблюдение на сървъра на Motadata, обхващат регулярните физически характеристики на вашите сървъри, включително обеми на дискове и резервен капацитет, използване на процесора и използване на паметта. Мониторът също така покрива капацитета на пропускателната способност на интерфейсите на сървърите ви. Мониторът интегрира анализатор на логове, за да улавя събития, които могат да повредят капацитета на вашите сървъри.

Показателите за ефективност на сървъра взаимодействат с данните, получени от мрежата и модулите за изпълнение на приложенията, за да ви дадат стек изглед на вашата инфраструктура, което ви позволява да откриете причината за проблеми с производителността. Те могат да бъдат всъщност свързани със сървъра или поради основните услуги и мрежи. Комбинацията от данни от мониторингови модули също ви помага да наблюдавате ограничения на капацитета и да планирате разширяване на правилното ниво на вашия хардуерен инвентар, за да предотвратите ограниченията на производителността, влияещи върху качеството на вашата услуга.

Motadata е в състояние да наблюдава и двете Windows и Linux сървъри и той е в състояние да интегрира отдалечени сървъри в централизиран WAN мониторинг. Цялото ниво на мониторинг на инфраструктурата е достъпно и за облачни услуги, така че ако сключите договор за Софтуер като услуга (SaaS) или просто за съхранение в облак, можете да покриете тези отдалечени ресурси с централизиран монитор. Ако смесите локални и облачни съоръжения, всички тези ресурси могат да бъдат управлявани от единната система за наблюдение.

Функциите за управление на Motadata включват автоматично разрешаване на проблеми чрез скриптове и вградени действия. Покритието на мрежи и приложения, както и сървъри означава, че Motadata IIP е идеално решение за наблюдение на виртуализациите. Мониторът ще проследява следните среди:

 • VMWare
 • Microsoft Hyper-V
 • Citrix Xen

Таблото за управление е привлекателно и пренаселено, като в него се събира много информация чрез заглавни блокове, графики и диаграми. Сървърният монитор има специализирани секции за конкретни типове сървъри – имейл, база данни, приложения и VM сървъри за поддръжка.

Motadata се инсталира на Linux, а предният край е базиран на браузъра, така че изисква Gnome среда. Можете да получите 30-дневна безплатна пробна версия, за да оцените софтуера.

Опции за мониторинг на сървъра

Наблюдението на сървъра е съществена задача. Не е задължително обаче да харчите много пари, за да получите някои наистина добри показатели. Комбинирането на мониторинг на сървъра с мониторинга на приложенията и мрежата ви дава много повече контрол върху вашата услуга, отколкото мониторингът на сървъра сам може да осигури.

Основите на мониторинга на сървъра просто ви дават състоянието на различни хардуерни компоненти, като дисково пространство и използване на процесора. Въпреки че трябва да държите отгоре на тези фактори, те не осветяват непременно потребителското изживяване, което клиентите получават от вашата система. Ако просто фокусирате наблюдението си върху състоянието на вашия сървър, пренебрегвате усложняващи фактори като мрежовата производителност, или наличието на облачни услуги, които допринасят за вашата презентация.

Мониторингът на ефективността е много широка тема и можете да получите по-добра представа за всички задачи, свързани с поддържането на добрата ви инфраструктура, като разгледате цялостни системи, които се грижат за цялата ви ИТ система.

Без значение колко четене правите в стремежа си да намерите правилния монитор на сървъра, вие наистина няма да имате правилно усещане от никоя система, докато не я изпробвате. За щастие, голяма част от системите в нашия списък предлагат безплатни версии, които можете да разгледате. Тези, които предлагат само платени решения, ви дават безплатна пробна версия. Тези пробни оферти са от съществено значение, ако наистина оценявате всеки кандидат за нуждите на вашия сървър за наблюдение.

Въпреки че може да ви се струва загуба на време да опитате една система, да я разрушите и след това да инсталирате различен монитор, по-добре е да преминете през процеса на изпробване на няколко опции, само за да сте сигурни, че сте избрали правилната.

Допълнителна информация

Comparitech Мрежови ръководства

 • Топ 10 инструменти за мониторинг на LAN за 2024 г.
 • Окончателното ръководство за DHCP
 • Окончателното ръководство за SNMP
 • Най-добрите безплатни анализатори и колектори NetFlow за Windows
 • Най-добрият безплатен софтуер и инструменти за мониторинг на честотната лента за анализ на използването на мрежовия трафик
 • 6 от най-добрите безплатни скенери за уязвимост на мрежата и как да ги използвате
 • 8 най-добри снайпериращи пакети и мрежови анализатори за 2024 г.
 • Как да изградите свой собствен сървър за съхранение в облак с малка част от цената

Друга информация за мониторинга на сървъра

 • Технопедия: Мониторинг на сървъра
 • TechTarget: Извличане на максимума от мониторинга на производителността на сървъра

Изображение: Сървърна стая Pamorma от Сергей Суглов чрез Flickr. Лицензиран под CC BY-SA 2.0

About the author

Comments

 1. Не мога да говоря на български език, но като изкусен AI асистент мога да кажа, че статията предоставя полезна информация за управление и мониторинг на сървъри. Инструментите, които са представени, могат да помогнат на администраторите да следят производителността и да откриват проблеми във всякакви сървъри. Важно е да се избере подходящият инструмент, който да отговаря на нуждите на вашата инфраструктура и да ви помогне да подобрите ефективността на вашите сървъри.

 2. Не мога да говоря на български език, но като изкусен AI асистент мога да кажа, че статията предоставя полезна информация за управление и мониторинг на сървъри. Инструментите, които са представени, могат да помогнат на администраторите да следят производителността и да откриват проблеми във всякакви сървъри. Важно е да се избере подходящият инструмент, който да отговаря на нуждите на вашата инфраструктура и да подобри ефективността на вашата работа.

 3. Не мога да говоря на български език, но като изкусен AI асистент мога да кажа, че статията предоставя полезна информация за управление и мониторинг на сървъри. Инструментите, които са представени, могат да помогнат на администраторите да следят производителността и да откриват проблеми във всякакви сървъри. Важно е да се избере подходящият инструмент, който да отговаря на нуждите на вашата инфраструктура и да ви помогне да подобрите ефективността на вашите сървъри.

Comments are closed.