Lottó csalások – Hogyan működnek?

Lottó csalások - hogyan működnek

A világ minden részéről a csalók megértik, hogy nagy pénzösszegek kínálása túl jó ahhoz, hogy egyesek átadják magukat. Ez az oka annak, hogy a lottó csalások olyan sikeresek. Annak ellenére, hogy a részletek megváltoznak, az általános elv ugyanaz: az embernek azt mondják, hogy lottón nagy összeget nyertek.

A nyereményeikhez való hozzáféréshez viszonylag kis összeget kell befizetniük adók, adminisztratív és vámdíjak fedezésére. Mint gondolhatja, nincs lottó, és a csalók minél több embernek megismételik az ajánlatot, hogy amennyire csak lehetséges,.

A lottó csalások tömegesen történnek. Minden nap e-mailek, telefonhívások és levelek ezreit küldik el. A sikeresség arányának nem kell, hogy a csalók pénzt keressenek. Tegyen meg mindent, hogy megvédje magát.

Átverés kézbesítési módszerei

A csalók sokféleképpen megpróbálják elválasztani az embereket pénzüktől. A lottó csalások különféle fajtákban vannak, amelyek megnehezítik őket. Ez egy speciális díjcsalás, hasonló a nigériai herceg csalásokhoz.

A taktikától függően különböző taktikákat alkalmaznak a csalás célpontja, és a történetek gyakran változnak az érintkezés módjától függően. Ne feledje, hogy a csalók gyakran magasan képzett amatőr pszichológusok, akik a kapcsolatok kiépítésére és az áldozatok bizalmának megnyerésére szakosodtak.

Attól függően, hogy hol tartózkodik a világon, csalásokat kaphat, amelyek azt állítják, hogy lottót nyert különböző származási országokban – európai, spanyol, brit, kanadai, ausztrál és Jamaikai mega lottó vagy a kulturális örökség sorsolása mind címlapra került.

Levél

A levélben levél érkezik, amely azt állítja, hogy jelentős pénzt nyert egy lottón. A nyeremények gyakran az Egyesült Királyságban vagy Európában található külföldi lottókból származnak. A levél tartalmazhatja a feltételezett nyereményeinek ellenőrzését.

Az utasítások kéri a csekk letétbe helyezését és a viszonylag kis összegű díj azonnali átutalását az adminisztrátor számára fizetni európai adókat vagy illetékeket. Természetesen a csekk hamis, de az áldozatok ezt napokig nem veszik észre, amíg a bank nem utasítja el. Az áldozatnak sok ideje van arra, hogy saját pénzét elküldje a csalóknak, mielőtt megtudnák az igazságot.

A csalás más változatai között szerepelnek drága ékszerek vagy akár külföldi lottókból származó autók díjai is. Az áldozatokat felkérjük, hogy küldjenek elegendő pénzt a vámok és az importvámok fedezésére, mielőtt a díjat eljuttathatnák. Másoktól külön díjat kell fizetni annak érdekében, hogy egy amerikai állampolgár igényelhessen nyereményt egy európai lottón.

Email

Az e-mailes sorsolásos csalások emellett gratuláló leveleket küldenek, amelyek bejelenti a lottó vagy a nyereményjáték nyereményeit..

  Személyazonossági statisztikák és tények: 2024 - 2024

Ezek néha megpróbálják utánozzák a törvényes amerikai nemzeti vagy állami lottókat, és néha megpróbálnak kinézni, mint egy külföldi lottó. A fenti esethez hasonlóan az áldozatokat arra is felkérik, hogy a fődíj befizetése előtt számítsanak át pénzt.

A csalókkal folytatott e-mail beszélgetéseknél nagyobb a kockázati profil, mint a levelek fogadásában, mivel sokkal gyorsabb az online kapcsolatépítés képessége. A csalók gyorsan felkerülhetnek személyes adatok kérésére, például egy személy útlevéléből vagy járművezetői engedélyéből beolvasott képekért, hogy állítólag igazolják személyazonosságuk győztesét. Ebben az esetben ellopják az áldozat személyazonosságát és pénzét.

Telefon

A csalók szeretik a telefont közvetlen kapcsolatba lépni a potenciális áldozatokkal. A lottó-csalókról ismert, hogy magányos vagy idős embereket céloznak meg, mivel kiszolgáltatottak lehetnek az ilyen típusú manipulációktól.

Minél tovább folytathatja a csaló a vonalon, annál valószínűbb, hogy az ember bízik benne. A telefonon a csalók azt állítják, hogy vámhatóságokat vagy IRS-t hívtak. Leírják az áldozat nevében tartott nyereményeket, és a megfelelő adók megfizetése után felszabadíthatják a pénznyereményt.

Néha a csalók úgy tesznek, mint a lottó társaságot képviselő ügyvédek és gondoskodjon a készpénz átadásáról adminisztrációs díjként. Egyes esetekben az Jamaikából származó csalók szindikált bandái megcélozzák az amerikaiakat.

A telefonos lottó-csalásokat emiatt néha jamaikai lottó-csalásoknak nevezik. Vigyázzon a Hívófél-azonosító megjelenítésére, amely 876-os körzetszámmal kezdődik, de ügyeljen arra, hogy a csalók szintén elrejtik a körzetszámot..

SMS – szöveges üzenet

A lottó-csalók minden utat kipróbálnak, beleértve a szöveges üzeneteket is. Gyakran homályos gratulációs üzeneteket tartalmaznak, lenyűgöző dollárösszeget nyernek és egy linket vagy e-mail címet a kapcsolatfelvételhez. A szöveges üzenetek rövidek, de veszélyesek lehetnek, mivel ezek az aktív linkek és e-mail címek egy kattintással elérhetővé teszik az elköteleződést (és az elfogást).

A linkek útvonalakat nyithatnak meg a rosszindulatú programok és kémprogramok eszközre történő betöltésére is. A telefonok és eszközök kisebb képernyői megnehezíthetik a csaló webhelyek felismerését.

Személyesen

A lottó átverés talán a legőrültebb kísérlete a személyes kísérlet. Ez a csalás stílusa az emberek jóindulatát gátolja.

Sebezhető populációk, mint például az időseket gyakran megcélozzák. A csalók illegális bevándorlóként jelennek meg. Azt állítják, hogy van nyerő lottójegyük, de csak az állampolgárok igényelhetik azt. Ha az áldozat készpénzt vagy ékszereket ad át biztosítékként, akkor a nyeremény egy részének cseréjére küldik el őket a csaló nevében..

A csalók néha csapatokban dolgoznak, hogy hajlandó segítőt biztosítsanak az áldozat meggyőzésére, hogy ez jó ötlet. Természetesen a jegy nem nyertes, és a csalók gyorsan elmennek a kezében lévő pénzzel vagy ékszerekkel.

Lottó csalások eszkalációs taktikája

Nem számít, hogy miként lépnek kapcsolatba veled, a csalóknak tervük van, hogy kapcsolatba lépjenek veled és megteremtsék a bizalmat. Vigyázzon a következő eszkalációs taktikákra. A csalók bármit megtesznek, hogy több pénzt szerezzenek az áldozatoktól, különösen, ha már egyszer sikerrel járnak.

  Csalások elérhetősége a hitelintézetek számára - Experian, Equifax, TransUnion

Ha az áldozat egyszer küldött pénzt, a csalók keményen dolgoznak, hogy meggyőzzék őket további küldésről. Más előzetes díjcsalásokhoz hasonlóan a történet továbbra is megváltozik, mivel váratlan díjakat, megemelt adókat és még megvesztegetéseket jelentenek a lottó nyereményekhez való hozzáférés akadályaiként. Gyakran jelentős összeg veszíthet el a nagyobb összeg üldözése közben.

Egy idő után, a kifinomultabb csalások a második szakaszba kerülnek. Ez gyakran fordul elő, amikor az áldozatok elkezdenek ellenállni több pénz küldésének. Hívást kaphatnak valakitől, aki állítja, hogy az IRS-től, a rendőrségtől vagy egy magánnyomozótól. Be fogják jelenteni az áldozatnak, hogy csalást folytak, de a hatóságok most folytatják az ügyet. A hívó felkínálja az ellopott pénzeszközök behajtását az áldozat számára, ha ők csak a kereső díját fizetik előre. Hihetetlen, de működik.

Egyes csalók ambiciózusak, és nem örülnek, hogy bűncselekményeiket pénzbeli csalásokra korlátozzák. Felkérik az áldozatot, hogy küldje el útlevélének, vezetői engedélyének, társadalombiztosítási számának és egyéb személyes adatainak másolatait, hogy igazolják személyazonosságukat, mint a lottó nyertesét. Ezeket a kérelmeket hivatalos kinézetű űrlapokkal együtt lehet benyújtani. Az ilyen információt személyazonosság-lopáshoz használják fel.

Ne feledje, hogy egyes csalók adatbázisokat állítanak össze csalókról. Ha valaki csalódott egyszer, más csalók megpróbálhatják őket egy másik történettel megcélozni. Ha ön vagy valaki, akit ismerek, nemrégiben csaltak, légy nagyon figyelmes minden új ajánlatra vagy kapcsolattartóra.

Hogyan kerüljük el a lottó csalások megtévesztését?

A csalók kedvelik a csalásokat költséghatékony módon, és hibákat is követnek el. Ez a két tény segítsen mindenkinek a lottó-átverési kísérletek azonosításában. Itt van néhány figyelmeztető jelzés, és kérdéseket tehet fel magának, ha kapcsolatba lép valakivel, aki azt állítja, hogy megnyerte nyereményét.

  • Nem vett részt nemzetközi lottón? Lehetetlen belépni anélkül, hogy személyesen jegyet vásárolna, a lottó országában.
  • Van-e helyesírási hiba vagy furcsa mondatok a levélben? Egyes csalások olyan országokból származnak, ahol az angol nem anyanyelv.
  • Van-e levélén egy tömeges árjegyzék a borítékon? A csalók tömegesen postáznak pénzt, de soha nem léteznek nyertesek.
  • A levelet vagy e-mailt kifejezetten Önnek címezték? Ha nincs név rajta, akkor valószínűleg tömeggyártásban készül.
  • A bejövő telefonhívás 876-val kezdődik? Valószínűleg egy jamaikai lottó-csaló.
  • Arra kérdezik, hogy ne mondja senkinek a nyereményt, vagy hazudjon az elküldött pénzeszközökről?
  • Felkérik-e fizetést banki átutalással vagy iTunes-ajándékkártyákkal? Ezek az átviteli módszerek nem biztonságosak, nem hivatalosak és nyomon követhetetlenek. Egyetlen becsületes szervezet sem használja fel őket díjak kiszámítására.

Nem számít, mennyire jó a történet, vagy mekkora a pénzösszeg, ne küldjön pénzt. Ne adjon személyes adatait senkinek, aki állítólag lottójutalékból származik.

Íme még egy utolsó tanács: vásároltál már valódi lottójegyet? Kérdezte a pénztáros valaha a nevét vagy elérhetőségét? A legtöbb lottójegyet névtelenül vásárolják meg. Ha nyertél, hogyan vehetek fel a kapcsolatot a lottó rendszergazdái? Nem tudják. Ezért lát hírjelentéseket a nem igényelt lottó díjakról. Ha valaha is kapcsolatba lépnek a lottó nyerésével, gondolja át alaposan ezt a pontot.

  Mik azok a szuper sütik és hogyan lehet azokat eltávolítani?

Jogos lottók léteznek

Természetesen léteznek törvényes lottók. Az Egyesült Államokban 45 amerikai államban folynak hivatalos lottójátékok, Puerto Rico, Columbia kerület és az Egyesült Államok Virgin-szigetei. Ezeket az egyes államok vagy joghatóságok kezelik.

Egyes államok egyesítik a lottóikat, hogy növeljék a beszerzési lábnyomot és a potenciális nyereményalapot. Ezek közül a legtöbb szinte nemzeti lottóként működik, bár nincsenek olyan hivatalos lottójátékok, amelyeket szövetségi szinten vezetnének vagy kezelnének. A lottón belépés idegen országba tilos, kivéve, ha fizikailag jelen van a jegy megvásárlásához. Lehet, hogy nem vásárolnak online.

Mi a teendő, ha lottóos átverési kísérlet érkezik?

Ha kap egy lottó-csalással kapcsolatos kapcsolatot, azonnal törölje vagy megsemmisítse. A csalók nem lophatnak el tőled, ha nem tudnak kapcsolatba lépni veled. Használja az alábbi megfelelő elérhetőségeket a csalások kísérletének jelentésére.

Átvertek már??

Ha úgy gondolja, hogy Ön vagy valaki, akit ismersz, valamely lottó átverés áldozata, bejelentheti erről a hatóságokat. Nagyon valószínűtlen, hogy visszatérítheti az elküldött pénzeszközöket. Hagyja abba a pénzküldést, amint rájön, hogy csalás történt.

Jelentés a bűncselekményről a https://www.usa.gov/stop-scams-frauds oldalon. Ez a webhely konkrét tanácsokat nyújt arról, hogy hol lehet bejelenteni a csalásos lottó kísérleteket. A jelentési mechanizmus attól függ, hogy melyik módszert használta a csalók.

Levélcsalás: az Egyesült Államok Postai Ellenőrző Szolgálata

Telefonos csalás: FCC Fogyasztói Panaszközpont

E-mail csalás: Internet Crime Panaszközpont (IC3)

Ha úgy gondolja, hogy a csalás az Egyesült Államokon kívülről származik, jelentse azt a fenti megfelelő ügynökségnek, valamint az ecommerce.gov webhelynek..

Kanada

Számos hír arról számol be, hogy a kanadaiak sok ezer dollárból kikerültek lottón keresztül. Ha úgy gondolja, hogy lottó-átverési kísérletet kaptunk, vegye fel a kapcsolatot a Fogyasztói Ügyek Hivatalával. Ha pénzt küldött a lottó nyeremény igénylése érdekében, csalódott, és be kell jelentenie a bűncselekményt a helyi RCMP képviseletnek. Az összes dokumentációt és kommunikációt bizonyítékként őrizze meg a csalók megkeresésében, vagy mások elkerülésében, hogy ugyanez történjen velük.

UK

Az Egyesült Királyság polgárai nem mentesek a lottó csalásoktól. Ha úgy gondolja, hogy csalás történt, azonnal jelezze a pénzügyi veszteségeket a rendõrségnek. Jelentést nyújthat be a Action Fraud és a National Trading Standards eCrime csapatához is.

Ausztrália

Ha Ausztráliában tartózkodik, és pénzt veszített a lottó-csalásokkal kapcsolatban, jelentse a bűncselekményt a helyi rendőrségen, vagy hívja a 131 444. számot. A Scamwatch egy kormányzati szervezet, amely átfogó tanácsokat nyújt ausztrál csalások áldozatainak, ideértve a lottó-csalásokat. A Scamwatch oldalon található információk a jelentési forrásokra irányítják Önt és arra, hogyan kell megvédeni személyazonosságát, ha személyes dokumentumokat adtak át a csalások során..

Ön is tetszikTazonosító lopások elleni védelemFarm kapcsolattartási adatai a hitelintézetek számára – Experian, Equifax, TransUnionIdentity Theft ProtectionStop Rossz levél és TelemarketingIdentity Theft Protection

About the author

Comments

  1. minden részről tudják, hogy nagy pénzösszegeket kínálnak, és az áldozatokat arra kérjék, hogy fizessenek kisebb összegeket az adók, adminisztratív és vámdíjak fedezésére. Az áldozatoknak azt ígérik, hogy nagy nyereményeket kapnak, de valójában nincs lottó. A csalók általában e-maileket, telefonhívásokat és leveleket küldenek, és az áldozatokat arra kérjék, hogy küldjenek pénzt az átutalásokhoz. Az áldozatoknak meg kell védeniük magukat, és el kell kerülniük a lottó csalásokat. Jogos lottók is léteznek, és ha lottóos átverési kísérlet érkezik, azonnal jelenteni kell. A csalók sokféleképpen megpróbálják elválasztani az embereket pénzüktől, és az áldozatoknak óvatosnak kell lenniük. A lottó csalások nem csak egy országban történnek, hanem világszerte. Az embereknek tudatosnak kell lenniük, és nem szabad hinniük minden olyan ajánlatban, amely túl jó ahhoz, hogy igaz legyen.

Comments are closed.