A legjobb VPN szolgáltatás kiválasztása – NordVPN vs Surfshark

NordVPN vs Surfshark

Gyakran nehéz megmondani, melyik VPN felel meg az Ön igényeinek, különösen, ha még soha nem használta ezt. Például néhány szolgáltatás büszkélkedhet az általuk kínált különféle protokollokkal vagy forgalmi zavaró funkcióival. De ha nincs alapos ismerete a hálózati fogalmakról, ez az információ haszontalan.

A dolgok könnyebbé tétele érdekében létrehoztuk a NordVPN és a Surfshark egymás közötti összehasonlítását, hogy megnézhesse mindegyik erősségeit és gyengeségeit. Azt is el fogjuk magyarázni, hogy pontosan mit jelent az egyes szolgáltatások valójában, és hogyan befolyásolja a VPN napi használatát. További beavatkozás nélkül kezdjük el a NordVPN vs Surfshark áttekintésünkkel:

Főbb

NordVPN

 • Kiterjedt szerverhálózat
 • Elég gyors HD élő közvetítéshez
 • Feloldja a népszerű külföldi szolgáltatások széles skáláját
 • Számos biztonsági és adatvédelmi funkciót tartalmaz

Surfshark

 • Több kapcsolatot tesz lehetővé
 • Gyors, megbízható sebesség
 • Erõsen biztonságos és nem tart naplót
 • Kiváló feloldó képesség

Árképzés és kedvezmények

NordVPN Surfshark
Előfizetési időszakok Egy hónap Egy hónap
Egy év Egy év
Két év Két év
Három év
Különleges ajánlat 75% kedvezmény a hároméves tervre 83% kedvezmény a kétéves tervre
Havonta a legmagasabb ár $ 11.95 $ 11.95
Havi legalacsonyabb ár $ 2.99 $ 1.99
Egyéves ár $ 83,88 $ 71.88
Pénzvisszafizetési garancia 30 nap 30 nap

Havonta 11,95 dollár mellett a NordVPN és a Surfshark megfizethető egy hónapra történő előfizetés esetén. Mivel azonban mindkét VPN kínál drámai kedvezmények a többéves tervükre, a legmegfelelőbbek azoknak a felhasználóknak, akik hosszú távú védelmet keresnek.

Valójában az árengedmények annyira jelentősek, hogy ha egy évre feliratkozni szeretne, akkor valószínűleg a kétéves tervet is választhatja. Ez csak egy extra 11,87 dollár (95,75 dollár) a NordVPN számára, és valójában 24,12 dollárral (47,76 dollárral) csökkenti a Surfshark előzetes költségeit..

Mindkét szolgáltatás 30 napos pénz-visszafizetési garanciát tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy kipróbálhatja őket egy hónapig, és egyszerűen visszatérítheti pénzét, ha nincs ragadtatva.

Legjobb ajánlat a NordVPN-hez: 75% -ot takaríthat meg, ha a NordVPN hároméves előfizetését választja.

Legjobb ajánlat a Surfshark számára: A Surfshark kétéves szerződése révén csökkentse a havi árat több mint 80% -kal.

Jellemzők

NordVPN Surfshark
Egyidejű kapcsolatok 6 Határ nélül
Operációs rendszer alkalmazások Windows, Linux, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick Windows, Linux, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick
Kézi telepítésű eszközök Útválasztók, set-top boxok Útválasztók, set-top boxok
Osztott alagút Nem Igen
Ingyenes extrák Hirdetés-blokkolás, rosszindulatú programok ellenőrzése, automatikus wifi-védelem, böngésző-kiterjesztések a Chrome és a Firefox számára Malware-letapogató, hirdetés-blokkoló és nyomkövető funkciók. Böngésző-bővítmények (Chrome, Firefox) 

A NordVPN és a Surfshark egyaránt kiváló többplatformos támogatást nyújt, az összes főbb platformhoz tartozó alkalmazásokkal és a Linux rendszerekhez parancssori alapú telepítővel. Ezeknek a szolgáltatásoknak néhány közös hasznos adatvédelmi funkciója is van, köztük az automatikus hirdetésgátlás és a rosszindulatú programok ellenőrzése, valamint a Firefox és a Chrome kiterjesztései. Érdemes megemlíteni, hogy ezek a böngészőbővítmények csak a böngésző forgalmát biztonságosítják, és nem teszik lehetővé az alkalmazások, például a P2P-kliensek vagy az üzenetküldő alkalmazások névtelen használatát..

Ennek ellenére a NordVPN olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek a Surfsharkban nem érhetők el, és fordítva. Például a NordVPN lehetővé teszi az automatikus csatlakozást, amikor nem biztonságos wifi hálózatot használ. Eközben a Surfshark rendelkezik egy megosztott alagút funkcióval (Whitelister néven), amely lehetővé teszi olyan alkalmazások és webhelyek meghatározását, amelyek megkerülhetik a VPN-t.

A NordVPN és a Surfshark közötti legnagyobb különbség a csatlakozási határ. A NordVPN akár hat egyidejű összeköttetést tesz lehetővé, ami éppen meghaladja az öt ipari átlagot. Ellentétben, A Surfshark korlátlan számú kapcsolatot tesz lehetővé, ez egy nagyon vonzó lehetőség, ha sok eszközt szeretne egyszerre megvédeni.

Streaming és feloldás

NordVPN Surfshark
Netflix Több mint tucat könyvtár, köztük a Netflix USA, Egyesült Királyság, Ausztrália, Kanada, Japán, Hollandia Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, India, Japán, Hollandia
Hulu USA, Japán USA, Japán
Sky Go Igen Igen
Amazon Prime Video Egyesült Államok, Egyesült Királyság Egyesült Államok, Egyesült Királyság
BBC iPlayer Igen Igen
ABC Nem Nem
CBS Igen Igen
NBC Igen Igen
ITV Igen Igen
Tizenegy sport Igen Nem
4. csatorna Igen Igen
  Hogyan nézhetjük ingyenesen a Sport1-et online külföldön (Németországon kívül)

A NordVPN a kedvenc felhasználók körében kedvenc, részben azért, mert feloldja a külföldi legnépszerűbb streaming szolgáltatások sokaságát. A Surfshark azonban csodálatosan teljesített ezen a területen, a legtöbb vizsgálatunkban megfelelve a NordVPN-nek.

Míg a Surfshark képes volt felfüggeszteni több nagy platformon a blokkolást, nem tudta megkerülni az Eleven Sports geo-blokkolását, míg a NordVPN képes volt. Ezenkívül egyik szolgáltatás sem volt képes feloldni az ABC blokkolását.

A NordVPN ugyanakkor nagyobb számú regionális Netflix könyvtárat is fel tudott oldani. Érdemes megjegyezni, hogy mindkét VPN technikailag feloldja a Netflix blokkolását, attól függően, hogy melyik szervert választja; csak átirányítják Önt az amerikai verzióra, ha nem tudnak feloldni egy adott könyvtárat.

Kína

Kínában a világon a legszélesebb körű internetes korlátozások vannak, és a legtöbb VPN-t egyenesen blokkolja. Ennek ellenére mindkét VPN Kínában működik, miután megfelelően konfigurálták őket.

Az összes Surfshark-felhasználónak anonim módon böngésznie kell Kínában, hogy bekapcsolja a NoBorders funkciót (Beállítások > Fejlett > NoBorders). A folyamat hasonló a NordVPN felhasználók esetében, bár ebben az esetben kifejezetten meg kell mondania az alkalmazás számára, hogy használni akarja annak speciálisan eltakarított szervereit (Beállítások > Fejlett > Elrablott szerverek), majd válasszon egyet a főképernyőn.

Meg kell jegyezni, hogy a nagy tűzfal jelenleg blokkolja a hozzáférést a NordVPN és a Surfshark webhelyekhez. Ez azt jelenti, hogy meg kell tennie telepítse a választott szolgáltatást, mielőtt Kínába érkezik.

Beállítás és interfész

NordVPN Surfshark
Automatikus beállítási varázsló Linux, Windows, MacOS, iOS, Android Windows, Android, MacOS, Linux, iOS
Fő helyválasztás Térkép alapú / List-alapú List-alapú
További beállítások oldalak Igen Igen
Mobil-barát Igen Igen

Mindkét VPN felhasználóbarát asztali alkalmazással rendelkezik. A NordVPN alkalmazás lehetővé teszi a szerver helyének kiválasztását akár listából, akár térképről, és közvetlenül a főoldalról lehetővé teszi a speciális szerverekhez (például a torrent vagy a fokozott adatvédelemhez) való kapcsolódást. A beállításokat egy másik oldalon meg lehet változtatni, és a speciális beállításokat külön tartják, így kevésbé valószínű, hogy véletlenül megváltoztat valamit, amit nem kellene.

A legjobb VPN szolgáltatás kiválasztása - NordVPN vs Surfshark

A Surfshark asztali alkalmazásai viszont a „kevesebb többet” megközelítést alkalmazzák. Fő képernyőjén van egy egyszerű gyorscsatlakozás gomb (azzal a lehetőséggel, hogy automatikusan kiválasztja a leggyorsabb P2P szervert), és gyors hozzáférés a legutóbb használt szerverek néhányához. A Surfshark felületén az egyetlen probléma az, hogy a beállítások hatékonyan eloszlanak három lapra, amelyek egyikében két további almenü található. Ez nem óriási probléma, de egy adott beállítás megtalálását kissé megnehezíti.

A legjobb VPN szolgáltatás kiválasztása - NordVPN vs Surfshark

A NordVPN mobilalkalmazása megtartja a térkép alapú elrendezést az asztali verzióról, de eltávolítja az oldalsávot, ahelyett, hogy egy gyorscsatlakozás gombot és a legutóbbi szervereket helyezné el és középpontba. A gördítéssel megjelenik a rendelkezésre álló országok és a speciális szerverek teljes listája. Bizonyos funkciókat eltávolítottak, például a kill kapcsolót (Androidon) és az elmosódott szerverek használatának lehetőségét, de az automatikus wifi védelem és a hirdetés-blokkolás továbbra is elérhető.

A Surfshark mobilalkalmazása szinte azonos az asztali verziójával, kivéve az oldalsávot a képernyő alján. Ami még fontosabb, a legtöbb biztonsági funkció elérhető, és egyes esetekben kibővítették. Például az Android alkalmazás lehetővé teszi kisebb csomagok küldését az adatok megőrzése érdekében, amikor a mobil wifi használatban van, és választhat a Surfshark kill kapcsolója és az operációs rendszerbe beépített alkalmazás között..

Szerverek és teljesítmény

NordVPN Surfshark
Szerver országok 60 56
A szerverek száma összesen 5700+ 800+

Itt nincs verseny: az NordVPN rendelkezik a legnagyobb hálózattal bármely nagyobb szolgáltatóval. A Surfshark szinte annyi országot takar le, ami különösen lenyűgöző, tekintve, hogy ez egy viszonylag új szolgáltatás, de a NordVPN szervereinek száma meghaladja a Surfshark hétének egyét..

Tehát mit jelent ez gyakorlati szempontból? Alapvetõen, mivel a NordVPN felhasználói nagyobb számú szerver között oszlanak el, kevésbé feszül a hálózat. Ez valószínűbbé teszi, hogy alacsony késleltetésű, nagy sebességű kapcsolatot kap, amely megszakítások nélkül lehetővé teszi a böngészést és az adatfolyamot. Amiért érdemes, a Surfshark sebessége lenyűgöző, de elméletileg valószínűbb, hogy küzd csúcsidőben.

  Nyilvános kulcsú kriptográfia: Mi ez, hogyan működik, és hogyan lehet használni e-mailben és fájl titkosításban

Az alábbiakban megtalálja azon országok listáját, ahol ezeknek a VPN-eknek vannak kiszolgálói:

NordVPNSurfshark
Albánia
Argentína
Ausztrália
Ausztria
Azerbajdzsán
Belgium
Bosznia és Hercegovina
Brazília
Bulgária
Kanada
Chile
Costa Rica
Horvátország
Ciprus
Cseh Köztársaság
Dánia
Észtország
Finnország
Franciaország
Grúzia
Németország
Görögország
Hong Kong
Magyarország
Izland
India
Indonézia
Írország
Izrael
Olaszország
Japán
Lettország
Luxemburg
Macedónia
Malaysia
Mexikó
Moldova
Hollandia
Új Zéland
Norvégia
Lengyelország
Portugália
Románia
Oroszország
Szerbia
Singapore
Szlovákia
Szlovénia
Dél-Afrika
Dél-Korea
Spanyolország
Svédország
Svájc
Taiwan
Thaiföld
pulyka
Egyesült Arab Emírségek
Egyesült Királyság
Egyesült Államok
Ukrajna
Vietnam

A NordVPN minden országban van szerverrel, amelyet Surfshark csinál, kivéve egyet: Oroszország. A NordVPN-nek volt kiszolgálói Oroszországban, de leállította őket, amikor egy törvényjavaslatot fogadtak el, amely megköveteli a VPN-társaságoktól, hogy a kormánynak hozzáférést biztosítsanak szervereikhez..

Közvetlenül felvettük a kapcsolatot a Surfshark ügyfélszolgálatával, hogy megkérdezzük az oroszországi kiszolgálók biztonsági következményeit. Egy támogatási képviselő azt állította, hogy mivel a Surfshark szerverei úgy vannak konfigurálva, hogy ne tároljanak naplókat, a kormánynak átadandó információk nem állnak fenn, és mint ilyen, nincs kockázat.

Biztonság

NordVPN Surfshark
VPN protokollok OpenVPN, IKEv2 OpenVPN, IKEv2, Shadowsocks (jelenleg bétaverzióban)
OpenVPN adattitkosítás AES-256 AES-256
Az OpenVPN vezérlőcsatorna titkosítása RSA-4096 RSA-2048
Álcázástechnika Obfsproxy A NoBorders elmosódása
Alkalmazásbiztonság Ölj kapcsolót (az Android kivételével) Ölj kapcsolót (minden platformon)
DNS állapot Privát DNS Privát DNS

Ezek a szolgáltatások lehetővé teszik az OpenVPN és az IKEv2 protokollok közötti csatlakozást, de a Surfshark támogatja a Shadowsocks, egy nyílt forrású proxy használatát is. Ez a szolgáltatás jelenleg bétaverzióval rendelkezik, így nem működik a várt módon.

Mindkettő 256 bites AES titkosítást használ, ami gyakorlatilag megtörhető. Ez alapvetően egy titkos kulcs használatával keveri el a forgalmat, azaz bárki, aki bejelentkezik, csak értelmetlen adatokat láthat. A NordVPN 4096-bites RSA-kulcsot használ az eszközének magánkézbeszéléséhez a VPN-sel. Ezzel szemben a Surfshark 2048 bites RSA kulcsokat használ, amelyek továbbra is biztonságosak, de valamivel kevésbé.

A NordVPN és a Surfshark egyaránt kínálnak kill kapcsolót, bár a NordVPN nem érhető el Android-eszközökön. A kill kapcsoló leállítja az összes adatátvitelt, amikor hirtelen elveszíti a kapcsolatot, biztosítva, hogy soha ne böngészjen védelem nélkül. Ezenkívül ezek a VPN-ek egyaránt használnak privát DNS-kiszolgálókat, vagyis egyetlen harmadik félnek sem szabad hozzáférnie az internetes forgalomhoz.

Végül, minden szolgáltatásnak megvan a saját álcázási technológiája, amelyet a VPN-blokkolás és az országos internetes korlátozások megkerülésére használnak. Az NordVPN az Obfsproxy eszközt használja, amely átalakítja a forgalmat, elrejti annak jeleit, hogy egyáltalán használ VPN-t. A Surfsharknak azonban van saját, NoBorders nevű szoftvere, amely feltehetően hasonló módon működik..

Magánélet

NordVPNSurfshark
HQ bázis Panama Brit Virgin szigetek
Csatlakozási naplók Egyik sem Néhány, diagnosztikai célokra
Tevékenységi naplók Egyik sem Egyik sem
Felhasználói adatok a regisztrációhoz Email cím Email cím
Névtelen fizetési lehetőségek Bitcoin, Ethereum, Ripple Bitcoin, Ethereum, Ripple

A NordVPN és a Surfshark székhelye Panamában, illetve a Brit Virgin-szigeteken található. Ezekben az országokban nincs kötelező adatmegőrzési törvény, ezért ideális helyek a VPN működtetéséhez.

A NordVPN semmilyen naplót nem tart. A Surfshark korlátozott információt tárol, például amilyen gyakran használja a szolgáltatást, és hogy az alkalmazás összeomlott-e, de ezek egyike sem használható az Ön azonosítására. Mint ilyen, bármelyik szolgáltatást is használja, szinte teljesen névtelen lesz online. Ha még nagyobb adatvédelmet szeretne, regisztrálhat egy átjárható e-mail címmel és fizethet kriptovalutával.

  A BBC iPlayer nem működik a VPN-sel? Itt van a javítás!

Configuration

NordVPNSurfshark
Cím kiosztása Közös Közös
Dedikált IP-cím lehetséges Igen (Németországban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában) Nem
DDoS védelem Nem Nem
NAT tűzfal Igen Nem

Ezek a VPN-k megosztott címet használnak. Ez azt jelenti, hogy mindenki, aki csatlakozik egy adott szerverhez, megoszt egy IP-címet. Mivel számos felhasználó egyszerre fér hozzá különböző webhelyekhez, lehetetlenné válik, hogy megmondja, ki mit csinál. A NordVPN lehetővé teszi, hogy havonta külön fizetjen egy dedikált IP-címért cserébe (alapvetően egy olyan szerverhez, amelyhez csak Ön férhet hozzá). Sajnos ez nem lehetséges a Surfshark felhasználók számára.

Ezen szolgáltatások egyike sem nyújt speciális anti-DDoS szervereket, de valójában minden VPN megvédi Önt a DDoS támadásoktól. A legtöbb automata rendszerrel rendelkezik, amely válthatja a szerver IP-címét, ha észleli, hogy támadás zajlik. Továbbá, mivel a hatás az egész szerverhálózaton elterjed, nem csak az otthoni útválasztón, a legtöbb kis vagy közepes méretű támadást felszívják, a teljesítményre nem gyakorolva valódi hatást..

Vevőszolgálat

NordVPNSurfshark
Élő chat Igen (házon belül) Igen (ZenDesk)
Jegy-támogatás Igen Igen
E-mail támogatás Igen Igen
Átlagos e-mail válaszidő 4 óra, 57 perc 4 óra, 10 perc
Telefonos támogatás Nem Nem
Kereshető tudásbázis Igen Igen
Videó útmutatók Igen Nem

A NordVPN és a Surfshark egyértelműen komolyan veszi az ügyfélszolgálatot. A kapcsolatfelvétel egyszerű, és mindkét szolgáltató kiterjedt, kereshető tudásbázist kínál. Mint ilyen, önmagának képesnek kell lennie megoldani a leggyakoribb problémákat. A NordVPN-nek még van YouTube csatornája videó áttekintésekkel.

Ezek a VPN-k egyaránt 24 órás támogatást nyújtanak az élő chat közben; Az NordVPN-ket egy házon belüli csapat működteti, míg a Surfshark kiszervezését. Megállapítottuk, hogy mindkét csapat azonnal reagál (általában néhány másodpercen belül). Ez azt jelenti, hogy ha segítségre van szüksége, akkor az élő csevegés valószínűleg a legegyszerűbb módszer a segítségre.

Ennek ellenére előfordulhat, hogy a felhasználók nem férhetnek hozzá az élő csevegéshez (ha például Kínában vannak). Ezt szem előtt tartva, mindkét szolgálatnak három kérdést küldtünk e-mailben. Az alábbiakban megtalálja az átlagos válaszidőt, valamint azt, hogy a kérdésre megválaszolták-e vagy sem:

NordVPN
Kérdés  Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés
Telepíthetem a NordVPN-t egy DD-WRT útválasztóra? 3 óra, 52 perc Igen
Hogyan állíthatom be a NordVPN-t Kínában történő felhasználásra? 4 óra, 44 perc Igen
Védi a NordVPN a WebRTC szivárgások ellen?? 9 óra, 15 perc 1 Igen
Surfshark
Kérdés  Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés
Telepíthető a Surfshark egy DD-WRT routerre? 5 óra, 47 perc 1 Igen
Hogyan állíthatom be a Surfshark alkalmazását Kínában? 9 óra, 25 perc 1 Igen
Védi-e a Surfshark a WebRTC szivárgásokat?? 21 perc 1 Igen

Ezeknek a szolgáltatásoknak az átlagos e-mail válaszideje hasonló volt. A válaszokat könnyű követni, és mindkét VPN lépésről lépésre útmutatást adott az alkalmazások Kínában történő konfigurálásához. Ha az élő csevegés valamilyen okból nem érhető el, az e-mail támogatás tökéletesen megvalósítható alternatíva.

A nyertes: NordVPN

NordVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.NordVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

Ez nagyon szoros verseny volt a két kivételes VPN között. A Surfshark gyors, erőteljes biztonsági és adatvédelmi funkciókat kínál, nincs csatlakozási korlátja, és Kínában működik, amely már sok versenytársa fölé emeli. Ha úgy gondolja, hogy a Surfshark nagyon kedvező árú, és feloldja a legnépszerűbb streaming platformok egy részét is, egyértelművé válik, hogy kiváló VPN-t biztosítana a napi használathoz.

azonban, úgy gondoljuk, hogy a NordVPN a jobb választás. Terjedelmes kiszolgálóhálózata és feloldó képességei felülmúlhatatlanok, lehetővé téve bármilyen hozzáférést, bárhová tetszik. Ez a szolgáltatás nagy hangsúlyt fektet az Ön biztonságára és magánéletére. Ráadásul jobban megfelel az energiafelhasználóknak, különféle IP-címek megszerzésének lehetőségeivel, az eszköz elrejtésével a hálózat többi részétől és az egyéni DNS-kiszolgálók használatával..

Legjobb ajánlat a NordVPN-hez: 75% -ot takaríthat meg, ha a NordVPN hároméves előfizetését választja.

A legjobb ajánlat a Surfshark számára: A Surfshark kétéves szerződése révén csökkentse a havi árat több mint 80% -kal.

Lásd még:

 • NordVPN vs ExpressVPN
 • NordVPN kupon
 • ExpressVPN kupon

About the author

Comments

 1. zást az egyik leggyorsabb szerverre, valamint a kettős VPN-t, amely további védelmet nyújt a felhasználók számára. A Surfshark viszont lehetővé teszi a korlátlan egyidejű kapcsolatokat, ami különösen hasznos lehet, ha több eszközt szeretne egyszerre védeni. Mindkét szolgáltatás kínál kézi telepítési lehetőséget az útválasztókhoz és a set-top boxokhoz, ami nagyon hasznos lehet azok számára, akiknek ilyen eszközeik vannak. Összességében mindkét VPN kiváló jellemzőkkel rendelkezik, és az igényeitől függően választhatja a megfelelőt.

  (Hungarian)

 2. zást az egyik leggyorsabb szerverre, valamint a kettős VPN-t, amely további védelmet nyújt a felhasználók számára. A Surfshark viszont lehetővé teszi a korlátlan egyidejű kapcsolatokat, ami különösen hasznos lehet, ha több eszközt szeretne egyszerre védeni. Mindkét szolgáltatás kínál kézi telepítési lehetőségeket az útválasztókhoz és a set-top boxokhoz, ami nagyon hasznos lehet azok számára, akik olyan eszközöket használnak, amelyek nem támogatják az alkalmazások telepítését. Összességében mindkét VPN kiváló jellemzőkkel rendelkezik, és a felhasználók igényeitől függően választhatják ki a megfelelőt.

  (Hungarian)

 3. zást az egyik leggyorsabb szerverre, valamint a kettős VPN-t, amely további védelmet nyújt a felhasználók számára. A Surfshark viszont lehetővé teszi a korlátlan egyidejű kapcsolatokat, ami különösen hasznos lehet, ha több eszközt szeretne egyszerre védeni. Mindkét szolgáltatás kínál kézi telepítési lehetőséget az útválasztókhoz és a set-top boxokhoz, ami nagyon hasznos lehet azok számára, akiknek ilyen eszközeik vannak. Összességében mindkét VPN kiváló jellemzőkkel rendelkezik, és az igényeitől függően választhatja a megfelelőt. Azonban a NordVPN nyerőnek bizonyul a kiterjedt szerverhálózata, a nagyobb biztonsági funkciói és a kettős VPN lehetősége miatt.

Comments are closed.