Cele mai bune alternative Grooveshark și Limewire în 2024

Căști

Limewire a fost închisă în 2010, iar prezența sa a fost foarte lipsită de descărcătorii de muzică de atunci. După o luptă îndelungată în instanță, serviciul de partajare a muzicii descentralizate nu va face revenire în curând. Acum a mers pe calea predecesorilor săi Kazaa, Morpheus și Napsterul original.

În mod similar, Grooveshark a căzut sub control legal după ce a permis utilizatorilor să încarce muzică protejată de drepturi de autor. În ciuda unor mii de clone și a încercărilor de renaștere sub diferite nume, serviciul nu a reușit să reînvie. Beats Music este acum și defunct, dar din motive de afaceri, mai degrabă decât din cele legale.

Din fericire, există o mulțime de alternative legale Grooveshark și Limewire, unde puteți transmite muzică gratuit sau ieftin. Am prezentat o listă cu cele mai bune 13 alternative alternative de streaming gratuit de muzică din 2024.

Multe dintre aceste site-uri și aplicații sunt geo-blocate, ceea ce înseamnă că serviciul în ansamblu sau anumite piese și artiști din cataloagele lor pot fi accesate doar dintr-o țară sau țări specificate, caz în care veți avea nevoie de un VPN. Am făcut o mențiune în descrierile de mai jos dacă există o asemenea restricție.

Spotify

Spotify
S-ar putea ca Spotify să fie cel mai popular serviciu de muzică în streaming online din lume. Este gratuit cu reclame, iar utilizatorii desktop pot asculta orice melodie sau artist pe care îl aleg. Utilizatorii de telefonie mobilă pot profita de aplicația Spotify, dar pot asculta doar playlist-urile pe shuffle. Versiunea plătită elimină reclamele, permite descărcări locale, îmbunătățește calitatea sunetului și permite utilizatorilor de telefonie mobilă să selecteze melodii și artiști specifici.

Deși Spotify este disponibil în majoritatea țărilor, nu toată muzica sa se potrivește. Anumite piese și artiști sunt limitați la anumite regiuni în conformitate cu acordurile de licență de conținut. Dacă călătoriți în afara țării în care v-ați înregistrat contul, Spotify vă permite doar să continuați să utilizați contul timp de 14 zile înainte de a fi obligat să vă schimbați țara și, prin urmare, la ce muzică aveți acces..

Utilizatorii VPN pot evita cu ușurință această restricție conectându-se la un server din țara lor de origine înainte de lansarea programului. Nu este necesar să păstrați VPN-ul după faza de conectare.

Vezi si: Cele mai bune VPN-uri pentru Spotify

Pandora

pandora
Serviciul de radio pe internet al Pandora este de ceva vreme încoace. Spre deosebire de motoarele de recomandare ale concurentului, care doar compară listele de redare ale ascultătorilor asemănăți pentru a găsi sugestii de muzică, Pandora este construit pe proiectul genomului muzical. Echipa Pandora clasifică de fapt muzica bazată pe o serie de variabile pentru a învăța și a găsi ce muzică se bucură de ascultătorul său. Utilizatorii gratuite vor primi reclame și au mai multe limitări: șase salturi pe oră și 72 de salturi vreodată 24 de ore. Utilizatorii de telefonie mobilă pot asculta maximum 40 de ore pe lună.

  Cele mai bune VPN-uri pentru Omegle pentru a-l accesa oriunde și a bate Omegle Bans

Pandora este disponibil oficial doar în Statele Unite. Se solicita ca utilizatorii să introducă un cod poștal american pentru a se înscrie, dar acum stabilește locația în funcție de adresa IP a dispozitivului. Utilizatorii VPN pot obține cu ușurință o adresă IP americană conectându-se la un server din Statele Unite înainte de a încărca site-ul sau de a lansa aplicația.

Vezi si: Cele mai bune VPN-uri pentru Pandora

SoundCloud

SoundCloud
Soundcloud este o platformă populară atât pentru încărcătoare cât și pentru streamere de tot felul de audio. Nu există cu adevărat nicio limită la ascultare, în afară de reclama ocazională. Deși puteți găsi muzică populară pe Soundcloud, de obicei, nu durează mult înainte de a fi eliminată din motive de copyright. Cu toate acestea, este o platformă populară de bază pentru artiști să interacționeze cu fanii, postând remixuri, demo-uri și piese exclusive. Creșterea pierderilor pentru companie a dus la concedieri mari de personal, punând în discuție viitorul Soundcloud, dar compania urmărește o nouă rundă de finanțare și asigură fanilor că este aici pentru a rămâne.

Încărcătorii sunt limitați de mai mulți factori, inclusiv numărul de piese, lungimea pieselor și dimensiunea fișierului. Un abonament premium elimină sau extinde aceste limitări de încărcare și permite descărcări locale.

Mașină Hype

hypem
Alegerea editorului! Hype Machine este o platformă de descoperire a muzicii care agregă piese noi de pe blogurile de muzică de pe internet. Serviciul este oarecum curat și permite utilizatorilor să creeze trei liste de redare ale pieselor preferate. În timp ce unele dintre cele mai populare muzici sunt în cele din urmă eliminate din cauza restricțiilor de copyright, cea mai mare parte a acesteia rămâne disponibilă la nesfârșit. Utilizatorii pot urmări bloguri, artiști și alți utilizatori pentru a rămâne la curent pe piese abia lansate, multe dintre acestea nu pot fi găsite pe serviciile de streaming comercial mai mari precum Spotify.

Hype Machine nu are reclame sau limitări pentru nimeni din lume. Supraviețuiește din donațiile ascultătorilor, iar donatorii au acces la o listă de redare exclusivă cu personal.

Deezer

Deezer
Deezer este un serviciu de streaming de muzică francez, care a crescut pentru a cuprinde cea mai mare parte a lumii. Doar câteva mii de țări sunt excluse, dar sunt mari: China și India. Deezer oferă o probă gratuită nelimitată de 30 de zile, dar după aceea utilizatorii trebuie să plătească pentru un abonament. Permite descărcarea a 40 de milioane de piese de pe etichete majore, inclusiv EMI, Sony, Universal Music Group și Warner Music Group.

Dacă vă aflați într-una dintre țările în care Deezer nu este disponibil, puteți să restricționați restricțiile geografice cu un VPN. Trebuie doar să vă conectați la un server VPN dintr-o țară în care Deezer și artistul pe care doriți să-l ascultați sunt disponibile și puteți asculta apoi conținutul inimii dvs..

  Cele mai bune VPN-uri pentru pfSense (și ghid de configurare)

Bandcamp

Bandcamp
Bandcamp se adresează în primul rând artiștilor independenți care pot crea „microsite” pentru a-și încărca și partaja muzica direct cu fanii. Toate piesele pot fi transmise gratuit pe site-ul web, cu opțiunea de a le cumpăra și descărca la un preț personalizabil. Unii artiști permit descărcarea muzicii lor gratuit. Aplicațiile iOS și Android sunt disponibile și ele.

Piesele Bandcamp nu sunt geo-blocate pentru anumite țări, dar plata va necesita fie un cont PayPal, fie un card de credit care folosește dolari americani, canadieni sau australieni, lire sterline britanice, yen japonez sau euro.

Muzică Google Play

google play muzică
Google Play Music combină câteva modele diferite de muzică online într-o singură aplicație. Utilizatorii pot încărca bibliotecile de muzică existente în cloud, până la 50.000 de piese, care pot fi apoi transmise pe orice dispozitiv. Dacă aveți o bibliotecă locală existentă pe care doriți să o ascultați, aceasta ar putea fi o opțiune bună. Melodiile pot fi achiziționate fragmentar în iTunes, iar acestea nu sunt în valoare de limita de 50.000. Utilizatorii din Statele Unite, Canada și India au acces la o caracteristică radio curatată în stil Pandora, care permite până la șase salturi pe oră și include reclame. Dacă nu vă aflați într-una dintre aceste țări, va trebui să utilizați o VPN și să schimbați țara contului dvs. Google Play pentru a accesa funcția radio.

Versiunea plătită permite transmiterea la cerere a unei biblioteci de 40 de milioane de melodii, fără reclame sau să sară limite. Utilizatorii își pot descărca muzica pentru redare locală. Un proces de 30 de zile este oferit.

iHeartRadio

iHeartRadio
iHeartRadio combină radioul curat în stil Pandora cu stațiile de radio tradiționale peste aer. Peste 800 de posturi de radio locale în direct din grupuri importante de difuzare pot fi ascultate prin intermediul site-ului sau al aplicațiilor. O gamă uriașă de dispozitive acceptă aplicații iHeartRadio, inclusiv smartphone-uri, cutii media streaming, console de jocuri, asistenți vocali, televizoare inteligente, wearables și mașini. Un serviciu de muzică premium la cerere bazat pe abonament este disponibil sub forma iHeartRadio Plus.

iHeartRadio este disponibil în Statele Unite, Canada, Australia și Noua Zeelandă. Ascultătorii din afara acestor țări pot utiliza un VPN pentru a-și răsfăța locația și pentru a accesa serviciul.

Last.fm

ultimul fm
Last.fm, din păcate, nu mai transmite muzică la cerere, iar serviciul radio curatat pe internet este disponibil numai în Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Canada, Irlanda, Australia, Noua Zeelandă și Brazilia. Last.fm folosește bibliotecile de muzică existente pentru a construi un profil al gustului tău muzical și „scrobble” într-un jurnal de piese care apoi sunt folosite pentru a recomanda muzică. Listele de redare recomandate pot fi accesate prin alte servicii de streaming de muzică precum Deezer și Spotify. În esență, este vorba de social media pentru muzică.

  7 cele mai bune VPN-uri pentru televizoare inteligente în 2024 și modul de configurare a acestora

Utilizatorii din afara țărilor specificate mai sus pot utiliza o VPN pentru a obține o adresă IP locală și a debloca serviciul.

Mixcloud

mixcloud
Mixcloud se concentrează pe conținut audio generat de utilizator, mai degrabă decât pe piese muzicale autorizate. Aceasta include mixuri DJ, emisiuni radio și podcast-uri. Nu există nicio restricție în ceea ce privește dimensiunea fișierului sau limitele de ascultare, deși înregistrarea este necesară pentru încărcare. Nu există un nivel premium la momentul scrierii.

Utilizatorii pot răsfoi piese prin site-ul web, aplicații pentru iOS și Android sau aplicații de social media pe Facebook și Google+. Nu există restricții geografice.

Slacker Radio

radio mai slab
Slacker Radio oferă posturi de radio curate profesional în aceeași ordine de idei ca Pandora. Conturile gratuite sunt acceptate de anunțuri, iar salturile sunt limitate. În plus, utilizatorii primesc salturi nelimitate și nu publicitate. Utilizatorii premium pot asculta anumite piese la cerere și pot crea propriile lor liste de redare.

Serviciul este disponibil pe web, iOS și Android în SUA și Canada. Dacă sunteți în străinătate, puteți utiliza o VPN pentru a obține o adresă IP americană sau canadiană și pentru a accesa serviciul.

Tidal

mareelor
Iubește-l sau urăște-l, Tidal este aici pentru a rămâne. Serviciul de muzică HD primește primele discuri pe multe albume noi înainte de a-și face debutul mainstream pe Spotify și alte platforme. Este un serviciu complet premium, care oferă atât o calitate fără streaming, cât și o calitate fără pierderi. Este disponibilă o probă gratuită de 30 de zile, după care o abonament costă fie 9,99 USD, fie 19,99 USD pe lună, în funcție de dacă doriți sau nu fluxurile fără pierderi. Abonații Sprint pot primi gratuit șase luni de maree.

Tidal este disponibil în 52 de țări. Dacă nu vă aflați într-una dintre ele, puteți utiliza un VPN pentru a vă răsfăța locația.

Apple Music

muzica de mere
În timp ce iTunes le permite utilizatorilor să achiziționeze muzică și să dețină licența pentru orice melodii pe care le plătesc la nesfârșit, Apple Music este un serviciu de streaming bazat pe abonament mai similar cu Spotify Premium. Nu există un nivel gratuit, dar abonații pot primi o probă gratuită de 3 luni. După aceea, prețul standard este de 9,99 USD pe lună. Serviciul este disponibil în peste 100 de țări pe iOS, MacOS, Windows, Android și unele căsuțe de streaming media și televizoare inteligente.

Dacă țara dvs. este suficient de ghinionistă pentru a fi părăsită, știți că simpla utilizare a unui VPN nu va fi suficientă pentru a debloca serviciul ca și în cazul celorlalte din această listă. Veți avea nevoie de o adresă și o metodă de plată care să se potrivească cu adresa dvs. IP.

„Căști” de flattop341 licențiat sub CC BY 2.0

About the author

Comments

  1. am mult timp până când artiștii își încarcă muzica pe platformă. Cu toate acestea, Soundcloud este o platformă excelentă pentru a descoperi muzică nouă și pentru a asculta creații ale artiștilor independenți. De asemenea, există o mulțime de podcast-uri și emisiuni radio disponibile pe Soundcloud. Platforma este disponibilă în întreaga lume, dar unele piese pot fi restricționate în anumite țări din cauza drepturilor de autor. Utilizatorii VPN pot evita aceste restricții prin conectarea la un server dintr-o țară în care piesa este disponibilă. În general, Soundcloud este o platformă excelentă pentru a explora muzica și pentru a descoperi artiști noi și interesanți.

  2. Amintirea Limewire este una nostalgică pentru mulți dintre noi, dar este important să recunoaștem că serviciul a fost închis din motive legale. În prezent, există multe alternative legale și gratuite pentru a asculta muzică online, cum ar fi Spotify, Pandora, SoundCloud și multe altele. Este important să fim conștienți de restricțiile geografice ale acestor servicii și să utilizăm un VPN dacă este necesar. În cele din urmă, trebuie să respectăm drepturile de autor și să sprijinim artiștii prin utilizarea serviciilor legale de streaming de muzică.

  3. Limewire a fost un serviciu popular de partajare a muzicii, dar a fost închis în 2010 din cauza problemelor legale. De atunci, multe alte servicii similare au fost închise sau au avut probleme legale, cum ar fi Grooveshark și Beats Music. Cu toate acestea, există încă multe alternative legale pentru streaming-ul de muzică, cum ar fi Spotify, Pandora, SoundCloud și multe altele. Unele dintre aceste servicii pot fi geo-blocate, dar utilizatorii pot utiliza un VPN pentru a accesa conținutul din alte țări.

Comments are closed.