5 najboljih VPN-ova za Oman: Zaštitite svoju privatnost i pristup Netflixu, Skypeu i drugim uslugama.

5 najboljih VPN-ova za Oman: Zaštitite svoju privatnost i pristup Netflixu, Skypeu i drugim uslugama.

Građani Omana uživaju velikodušno iz vladajuće monarhije, ali to je u ravnoteži s odgovarajućim padom individualnih sloboda & autonomija. Društveni ugovor između stanovnika i države ne dopušta bilo kakvu predstavničku demokraciju ili pluralističku slobodu.

Tijelo zagovaranja Freedom House kaže kako je sloboda u Omanu “slobodna”, a vlasti su smanjile aktiviste za ljudska prava, novinare, intelektualce, pa čak i ograničavajući slobodu izražavanja za obične građane.

Upotreba VPN-a sjedi u legalnom sivom području u Omanu, a vlada zahtijeva izričito dopuštenje da se bilo tko priključi na šifriranom dijelu interneta. Ali ovo je suvišan zakon; web lokacije za mobilno bankarstvo, aplikacije za chat, čak i Facebook Messenger zahtijeva da korisnici pristanu na šifriranje prije nego što omoguće pristup.

Ako ne želite pročitati ostatak ovog članka, evo sažetka najboljih VPN-ova za Oman:

 1. ExpressVPN Naš izbor broj 1. Velika mreža poslužitelja u 94 zemlje koji su prilagođeni za velike brzine. Deblokira ograničeni sadržaj s lakoćom. Sigurnost i privatnost teško je pobijediti. Sadrži 30-dnevno jamstvo povrata novca.
 2. NordVPN Dobar proračunski VPN s jakim značajkama privatnosti i sigurnosti. Radi s najpopularnijim servisima za strujanje.
 3. CyberGhost Opcija povoljna za proračun koja deblokira glavne web stranice za strujanje dok nudi veliku sigurnost i brze poslužitelje.
 4. IPVanish Velike brzine i dobre značajke privatnosti. Ne radi pouzdano s Netflixom ili iPlayerom.
 5. VyprVPN Posjeduje mrežu servera što mu pomaže u postizanju velikih brzina. Dobra opcija za strujanje.

Nismo pronašli nijednog zatvorenog za prosljeđivanje meme-a.

Zašto bih trebao koristiti VPN u Omanu?

Korištenje VPN-a čuva vas na sigurnom i skrivenom Internetu. Napredni softver štiti vašu stvarnu lokaciju šifrirajući sav promet prema i s vašeg uređaja i usmjeravajući ga putem posredničkog poslužitelja. To čini hakerima i nadzornim agencijama vrlo teško odrediti što radite na mreži.

Povezivanje s VPN-om u drugoj zemlji omogućuje vam da deblokirate mrežni sadržaj i usluge koje su obično cenzurisane u Omanu. Omanske vlasti u prošlosti su bile blokirane VoIP usluge poput Skype i WhatsApp poziva, Tinder i pornografskih web stranica. Blogovi i članci iz vijesti ponekad su i cenzurirani.

VPN je također odličan izbor za strane emigrante koji žive u Omanu koji žele ostati u kontaktu s lokalnim sadržajem i programom od kuće. Ovo uključuje web lokacije poput BBC iPlayer, Netflix, Hulu, Sky Sports ili BeIN sportove.

Najbolji VPN-ovi za Oman

Naš popis najboljih VPN-a za Oman zasnovan je na sljedećim čimbenicima:

 • Brzina i stabilnost usluge
 • Velika mreža poslužitelja širom svijeta za iseljenike koji će deblokirati sadržaj
 • Jaki parametri šifriranja za održavanje privatnosti i anonimnosti
 • Jednostavnost korištenja
 • Aplikacije za Android i iOS

1. ExpressVPN

ExpressVPNSiječnja 2024

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

ExpressVPN je dosljedan vrhunski izvođač. S sučeljem za jednostavno korištenje i osnovnom uslugom (rangirano po brzini & stabilnost), uvijek je bio jedan od najviših pružatelja usluga na našoj listi. Nema ni kompromisa ni sa protokolima šifriranja, koji su među najstrožim u industriji.

Kada se prijavite, vidjet ćete opciju za ručno povezivanje s poslužiteljem s padajućeg popisa ili s opcije “pametne lokacije” koja automatski bira poslužitelj u vašoj blizini. Mreža poslužitelja je ogromna s preko 1.500 raspoređenih u 94 zemlje, uključujući lokacije na svim kontinentima, osim Antartice. Strani iseljenici koji žive u Omanu primijetit će da im ExpressVPN pruža nekoliko mogućnosti za ostanak u kontaktu s lokalnim sadržajem od kuće.

Privatnost i anonimnost važni su čimbenici prilikom odabira VPN-a u Omanu. ExpressVPN ima leđa zbog svoje politike ne pohranjivanja identifikacijskih podataka. Jedini zadržani podaci analiziraju datume (ne puta) koje korisnici povezuju na uslugu, poslužitelje koje preferiraju i ukupnu iskorišćenu propusnost. Vaša pojedinačna IP adresa neće se pohraniti. Tvrtka kaže da se bavi ovom praksom radi poboljšanja razine usluga, a dosad nismo naišli na pritužbe zbog kršenja privatnosti.

Za uslugu se također možete registrirati putem računa e-pošte sagorjelog platila i platiti Bitcoin-om ako želite smanjiti rizik od narušavanja privatnosti na minimalni broj..

Kao što je spomenuto ranije, ExpressVPN-ovi protokoli za šifriranje su teški. Koristi 256-bitni AES-CBC s upotrebom HMAC provjere autentičnosti i savršene tajnosti naprijed. Internetska sklopka za zaustavljanje privremeno zaustavlja sav web promet ako veza neočekivano padne, čuvajući vašu vezu.

Usluga otključava geo-ograničene sadržaje na Netflixu bez probijanja znoja i slično je kompatibilna s Huluom i BBC iPlayerom. Podržava bujice.

Postoje aplikacije za Android i iOS kao i podrška za radne površine za Windows i MacOS.

Pros:

 • Fantastične brzine za preuzimanje i strujanje
 • Snažna mreža u 94 zemlje i s preko 2.000 poslužitelja
 • Dostupno je anonimno postavljanje i plaćanja
 • Vrhunske značajke zaštite i privatnosti
 • Jednostavna aplikacija koja se instalira s čarobnjakom
 • Aplikacije za Windows, MacOS, Android, iOS i Linux
  Како на сигурно избрисати хард диск, ССД или мобилни телефон

Cons:

 • Nije najjeftiniji pružatelj usluga na ovom popisu

# 1 IZBOR ZA OMAN: ExpressVPN je naš najbolji izbor. Pouzdano djeluje u Omanu. Deblokira Netflix i sve glavne web stranice za strujanje zajedno s komunikacijskim aplikacijama, uključujući Skype. Nudi izuzetno brze veze i servere u velikom broju zemalja. Teško pobijediti na privatnosti i sigurnosti. Isprobajte bez rizika uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Pročitajte našu recenziju ExpressVPN.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda – dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

2. NordVPN

NordVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN postoji već više od desetljeća i svoje je duboko razumijevanje industrije iskoristio za rast zajedničke zajednice.

To je još jedan primjer usluge koja koristi pravilo nulte evidencije. To znači da jednostavno nema nikakve informacije o sesijama korisnika, prometu ili vremenskim oznakama.

Tvrtka je primila službene zahtjeve za korisničkim podacima od agencija za nadzor. Ali ta je politika rezultirala nuliranim poštovanjem. U jednom su slučaju serveri zaplijenjeni, ali vlasti nisu mogle ništa izdvojiti iz njih. Zagovornici privatnosti trebali bi lako spavati.

NordVPN je također uključen u Panamu, izvan dosega bilo kojeg zakona o zadržavanju podataka, tako da se politika vjerojatno neće promijeniti.

Usluga djeluje 1081 poslužitelja u 61 zemlji, što ga čini korisnom opcijom za cijeli spektar web aktivnosti. Jedan je od rijetkih davatelja VPN-a koji razvrstava servere za posebne zahtjeve poput anti-DDoS, streaminga videa, dvostrukog VPN-a, Tor preko VPN-a ili namjenskog IP-a.

NordVPN podržava većinu mrežnih usluga za streaming, uključujući Netflix, Hulu i BBC iPlayer. Omogućuje bujicu.

Tvrtka kriptira internetski promet pomoću 256-bitnog AES protokola i 2.048-bitnih SSL ključeva. DNS zaštita od curenja je omogućena. Smatra se da su specifikacije unutar najvišeg nivoa VPN standarda.

Dostupne su aplikacije za Windows, MacOS, iOS i Android.

Pros:

 • Dovoljne brzine za strujanje HD sadržaja bez prekida
 • Neusporediva veličina mreže – 5.000 poslužitelja u 63 zemlje
 • Nema evidencija veza ili prometa
 • Aplikacije za Windows, MacOS, iOS, Linux i Android
 • Dostupna je 24/7 podrška za razgovor uživo

Cons:

 • Neintuitivna aplikacija za radne površine može uzrokovati probleme početnicima

NAJBOLJI PRORAČUN VPN: NordVPN je izvrstan izbor koji je vrlo prikladan za korisnike Omana koji cijene njihovu privatnost i sigurnost. Iako je izbor proračuna, on ipak može deblokirati Netflix i najpopularnije web stranice za streaming zajedno s većinom komunikacijskih aplikacija poput Skypea. Sadrži 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Evo našeg pregleda NordVPN-a.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

3. CyberGhost

Cyberghost

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Cyberghost.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

CyberGhost VPN svidjet će se početnicima koji žele opciju plug-and-play koja neće probiti banku. Brzina je brza, parametri šifriranja su snažni i tvrtka svoj posao obavlja dobro.

CyberGhost je ugrađen u Rumunjsku, koji ne nameće zakone o obveznom čuvanju podataka. Dodaje da postoji interna politika da se ionako ne pohranjuju nikakvi korisnički podaci. Međutim, nabavila ga je izraelska firma sa sjedištem u Velikoj Britaniji prošle godine. Do sada to nije izmijenilo uvjete, ali ćemo stalno čitati naše čitatelje.

Trenutno je gotovo 2700 poslužitelja raspoređeno u 27 zemalja. Lokacije uključuju Azijski Pacifik, Europu i Sjevernu Ameriku. Tvrtka stalno dodaje nove servere. moguće je da je stjecanje rezultiralo priljem dodatnog kapitala kako bi se nastavila povećavati usluga.

Aplikacije su dostupne i za Android i iOS, kao i za podršku za radne površine za Windows i MacOS.

Tvrtka standardno koristi 256-bitnu AES enkripciju na OpenVPN protokolu, zajedno s 2.048-bitnim RSA ključevima i MD5 HMAC provjerom autentičnosti. Uključena je i internetska sklopka za ubijanje.

Pros:

 • Neki od najbržih poslužitelja koje smo testirali
 • Upravlja mrežom s više od 3.000 poslužitelja u 61 zemlji
 • Čvrsta privatnost i sigurnosne značajke omogućene su prema zadanim postavkama
 • Aplikacije je jednostavno instalirati i koristiti

Cons:

 • Neće otključati toliko web lokacija za streaming kao i ostale na ovom popisu

Velika vrijednost: CyberGhost je jednostavan za upotrebu. Dobro radi u Omanu. Izvrsna privatnost, nulta zapisi i DNS zaštita od curenja. Izvrsno za komunikacijske aplikacije poput Skypea. Dobro za Netflix, ali nema mnogo drugih web mjesta za streaming. 45-dnevno jamstvo povrata novca.

Evo našeg cjelovitog pregleda CyberGhosta.

CyberGhost kupon NOVO GODINE POSEBNO: UŠTEDITE 80% na trogodišnje planove + 2 mjeseca besplatnog UDOBA Popust se primjenjuje automatski

4. IPVanish

IPVanish

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.IPVanish.com

Povrat novca zagarantovan: 7 DANA

  Како уклонити апликације са Фацебоока ради боље приватности

IPVanish još je jedan od najboljih performansa jer donosi blistave brzine zajedno s robusnom enkripcijom. Cijene su srednje, što je još jedan razlog da se odlučite za uslugu.

Tvrtka je registrirana u SAD-u i ima izjavljeno pravilo ne pohranjivanja bilo kakvih korisničkih podataka. To znači da su sve mrežne aktivnosti skrivene i čak nedostupne administratorima sustava, uključujući povijest sesija, izbor poslužitelja i iskorištenu širinu pojasa..

Standardi šifriranja ne ostavljaju za čime da se brine. IPVanish koristi 256-bitnu enkripciju na OpenVPN protokolu prema zadanom, SHA512 provjeru autentičnosti i DHE-RSA 2.048 razmjenu ključeva s savršenom tajnošću naprijed. Ova posljednja značajka znači da će, u malo vjerojatnom scenariju, hakeri dobiti pristup vašem računu, sve vaše prethodne sesije ostat će šifrirane i sigurne. Jednostavno nije moguće otkriti promet i pružiti pregled onoga što radite na mreži.

IPVanish uključuje prekidač za internet ubijanje, što dodaje dodatni sloj sigurnosti. Ova značajka znači da će promet biti privremeno zaustavljen ako VPN veza padne.

Preko 850 poslužitelja raspoređeno je u 60 zemalja, uključujući veliki izbor u Aziji, Europi i Sjevernoj Americi.

IPVanish ne otključava sadržaj na Netflixu ili Huluu, već radi s BBC iPlayerom. Također dopušta bujicu na svim poslužiteljima.

Postoje aplikacije i za iOS i Android, kao i podrška za radne površine za Windows i MacOS.

Mnogi ljudi smatraju da je IPVanish izvrsna opcija za Kodi, jer im omogućuje preuzimanje Android APK-a izravno na njihov uređaj. Sučelje je i daljinski upravljač za Kodi uređaje kojima nedostaju tipkovnica i miš.

Pros:

 • Radi s mrežom s više od 1.100 poslužitelja u 60+ zemalja
 • Vrlo velike brzine
 • Potpuno usluga bez greške neće ugroziti vašu privatnost
 • Kodi i Firestick TV omiljeni su za njegove daljinsko prilagođene aplikacije

Cons:

 • Nisu svi poslužitelji deblokirali Netflix
 • Ne može se platiti kriptovalutama

Vrlo pouzdan: IPVanish radi s do 10 spojenih uređaja. Nudi veliku privatnost i sigurnost s ogromnim brojem IP-ova i poslužitelja plus dodatnu zaštitu od propuštanja DNS-a. Rukuje Skypeom dobro. Može se boriti s deblokiranjem nekih popularnih web mjesta za streaming. 7-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu recenziju IPVanish-a.

IPVanish Kupon uštedite 60% na godišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

5. VyprVPN

VyperVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

VyprVPN omiljen je kod ljudi koji cijene performanse i sigurnost. Sama tvrtka postoji već više od sedam godina, što je čini zrelom uslugom koja na korak od vladine blokade po volji.

Otvoreno izjavljuje činjenicu da ima politiku sječa. Konkretno, pohranit će “korisničku izvornu IP adresu, VyprVPN IP adresu koju koristi korisnik, vrijeme početka i zaustavljanja veze i ukupan broj korištenih bajtova.”

Da bi se olakšale brige, tvrtka izjavljuje da se svi podaci čuvaju na poslužiteljima u trajanju od 30 dana i da se koristi samo za rješavanje problema. Sadržaj komunikacije nije zabilježen.

VyprVPN je izuzetno popularan u Kini gdje lako deblokira Great Firewall, ostajući korak ispred vladinih inženjera koji su imenovani od strane države koji rade na tome da blokirani sadržaj bude blokiran. To ne bi trebalo imati problema u Omanu.

Premium verzija paketa omogućit će pristup Chameleon ™ protokolu. Ova značajka šifrira OpenVPN metapodate, pa ih dubina inspekcija paketa ne može prepoznati.

VyprVPN upravlja vlastitim podatkovnim centrima. To je u velikoj suprotnosti s drugim uslugama koje uglavnom šalju treće strane ili iznajmljuju prostor. Kontrolira sav promet koji prolazi kroz sustav, osiguravajući strogu privatnost, minimalno vrijeme zastoja i velike brzine.

Što se tiče standarda šifriranja, on koristi OpenVPN protokol, 256-bitnu AES enkripciju, 2.048-bitne RSA ključeve bez savršene tajnosti naprijed i SHA256 provjeru autentičnosti. Sadržan je prekidač za internet ubijanje. Otključava Netflix, Hulu i BBC iPlayer.

Rasprostranjeno je preko 700 poslužitelja VyprVPN širom svijeta.

Aplikacije su dostupne i za Android i iOS, kao i za desktop klijente za Windows i MacOS.

Pros:

 • Veze i brzine su brzi i stabilni
 • Ima više od 700 poslužitelja u 64 zemlje
 • Izuzetne značajke zaštite i privatnosti

Cons:

 • Jeftiniji davatelji viši na popisu
 • Nema mogućnosti plaćanja kriptovalutama
 • Korisnici napajanja više bi voljeli više opcija konfiguracije

LAGANO ZA KORIŠTENJE: VyprVPN je vrlo razumljiv. Posjeduju sve svoje poslužitelje što rezultira brzom i sigurnom uslugom. Dobre ocjene za privatnost i sigurnost. Odlično se slaže s uslugama streaminga, ali na ovom popisu postoje jeftinije opcije. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju VyprVPN.

VyprVPN Kupon uštedite 81% na dvogodišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

Što je s besplatnim VPN-om?

Naši čitatelji možda su razmotrili upotrebu besplatnog VPN-a. Takve opcije obično ne traže podatke o kreditnoj kartici. Neki bi mogli usvojiti freemium model i zatražiti da podnesete takve podatke ako želite nadograditi na poboljšani paket.

Ali to znači da ćete vjerojatno primati djelić istog iskustva koje nude plaćene usluge. Zaboravite na uživanje u istim brzinama, standardima šifriranja ili pristup 24/7 korisničkoj usluzi.

  Koji su najbolji besplatni NZB tražilice za Usenet (ažurirano 2024.)?

Besplatni VPN-i neće jednostavno predati ovu vrijednu uslugu, ne očekujući ništa zauzvrat. Oni također pokušavaju zaraditi novac; Uostalom, tu je mala stvar u isplati plaća osoblja, održavanja poslužitelja i ostalih režijskih troškova.

U novijoj povijesti besplatni VPN-ovi prekoračili su granice krađu korisničkih podataka, prodajući ih trećim oglašivačima i bombardujući korisnike invazivnim oglasima. Postoji i prijetnja od zaraze zlonamjernim softverom.

Ako niste sigurni da li vam treba VPN, pogledajte naš popis najboljih VPN-a s besplatnom probnom verzijom. Pomoći ćete vam da testirate uslugu nekoliko dana i analizirate funkcionira li softver za vas ili ne.

Neke VPN-ove koje treba izbjegavati

Jedan od razloga zbog kojeg se ljudi odlučuju za VPN je taj što su njihova privatnost i anonimnost zajamčeni putem interneta. To je dio obveze VPN davatelja također podrazumijevaju. Kad se ta etika nije ispunila, vjerujemo da je to crvena zastava. U ovom ćemo dijelu prikazati tri takva primjera:

1. HolaVPN

Izraelska Hola nekoć je upravljala popularnim VPN proširenjem za preglednik Chrome. Njegova popularnost značila je da je baza korisnika porasla na značajnih 50 milijuna. Nažalost, to nije motiviralo tvrtku da poboljša svoju dobru volju. Umjesto toga, neetički je utjecao na korisničku bazu pretvarajući ih u nesvjesne zalagaonice u masivnoj armiji botneta.

Korisnici Hole, bez njihovog znanja ili pristanka, dio svoje internetske širine otkinuli su za koordinirane napade na drugim web lokacijama, ilegalnu promociju sadržaja zaštićenog autorskim pravima i moguću distribuciju pornografije.

2. Štitnik žarišta

Svjestan sam štitnika hotspota još od ranih 20-ih (vjerujte mi da nisam proljetna kokoš). Tvrtka postoji već eonima, što znači da je stalno isporučivala vrijednost korisnicima (koji su je držali u vodi).

Prije nekoliko mjeseci VPN industrija uzdrmala se nakon što je skupina zagovaranja zaštite privatnosti tvrdila da je Hotspot Shield na silu ubacio praćenje kolačića u korisničke uređaje, struganje podataka i prodao ih oglašivačima. Također je optužen da je namjerno preusmjeravao promet e-trgovine na domene partnera. Kad su korisnici HotSpot Shield upisali zahtjeve za web lokacije poput macys.com, umjesto toga, oni su dospjeli na druge web lokacije za e-trgovinu. To je učinjeno kako bi se zaradila suradnička dobit.

Ne možemo potvrditi istinitost ovih prijestupa, ali oni slijede sličnu priču u usporedbi s drugim službama. Najbolje je izbjegavati Hotspot Shield dok budućnost ne bude jasnija.

3. PureVPN

Prije nekoliko mjeseci objavljene su Salacious News vijesti o nepotvrđenim detaljima o PureVPN očito pogrešno predstavljajući svoju politiku bilježenja.

Ryan Lin, PureVPN korisnik, prijavio se na softver kako bi sakrio svoj digitalni otisak. Njegov je cilj bio uključiti se u internetske ucjene kako bi prikupio veliku količinu novca od neimenovane 240-godišnje žene.

FBI je bio uvučen nakon službene pritužbe. Uspjeli su pronaći trag aktivnosti do VPN pružatelja usluga koji je odmah obavio ostalo. PureVPN inzistira na tome da je upravo identificirao korisnika na temelju njihovog vremena i nije zabilježio točnu prirodu komunikacije, ali definitivno bi mogao biti transparentniji.

Ni pod kojim uvjetima ne odobravamo upotrebu VPN-ova za vršenje djela koja su izričito zabranjena zakonima neke države. Ali VPN davatelji moraju biti otvoreni i transparentni s korisnicima.

Kako anonimno blogam u Omanu?

Ranije smo komentirali kako se smanjivanje pojedinih sloboda u Omanu proširilo na novinare, blogere i obične građane.

Lokalno provođenje zakona ne podnosi bilo kakve kritike vladajuće obitelji ili otvorene poglede na javni život sultanata. Sva navodna odstupanja od islamskog načina života također su sagledana. Ako ste bloger, preporučujemo vam da u svakom trenutku koristite VPN.

Pročitajte više u našem članku: Kako anonimno blogirati, vodič za aktiviste, zviždače i novinare.

Imajte na umu da biste trebali istražiti moguće posljedice vašeg ponašanja prije nego što odlučite nastaviti dalje. Ako je potrebno, posavjetujte se s odvjetnikom koji bi mogao pružiti detaljne savjete.

Kako mogu pristupiti Skypeu u Omanu?

Skype je blokiran u bliskoistočnom sultanatu, jer vlada vjeruje da telekomunikacijska kompanija Omantel, koja je dijelom u državnom vlasništvu, ne bi trebala svjedočiti o smanjenju dobiti.

VoIP usluge poput Skype-a pružaju poteškoće u međunarodnim međunarodnim pozivima i stoga jedu daleko uz prihode telekomunikacijske tvrtke.

Ako želite pristupiti Skypeu u Omanu, tada započnite odabirom jednog od preporučenih VPN-ova na ovom popisu. Registrirajte se i platite uslugu, preuzmite izvorni softver i ponovno pokrenite uređaj.

Nakon što je vaš račun postavljen i spreman, kliknite na aplikaciju davatelja VPN (za vaš telefon) ili desktop klijenta (za vaše PC / Mac) i odaberite poslužitelj, po mogućnosti u Sjevernoj Americi ili Europi. Čak i ako biste više voljeli poslužitelj na Bliskom Istoku, savjetujemo vam da se ne upuštate u taj postupak. To je zbog toga što puno zemalja u Omanovoj blizini blokira Skype, pa poslužitelj smješten u toj zemlji neće moći pristupiti ni Skypeu.

Jednom kada se uspostavi stabilna veza, jednostavno otvorite Skype i koristite ga kao što bi to inače radili.

“Omanska zastava” Wikipedije

About the author

Comments

 1. e da ExpressVPN radi vrlo dobro u deblokiranju ograničenog sadržaja, uključujući VoIP usluge poput Skypea i WhatsAppa. Također je vrlo siguran i privatnost je teško pobijediti. Sve u svemu, ExpressVPN je naš izbor broj 1 za VPN u Omanu.

  2. NordVPN

  Dostupne aplikacije: PC, Mac, iOS, Android, Linux

  Web stranica: http://www.NordVPN.com

  Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

  NordVPN je dobar proračunski VPN s jakim značajkama privatnosti i sigurnosti. Ima veliku mrežu poslužitelja u preko 60 zemalja, što ga čini dobrim izborom za iseljenike koji žele pristupiti lokalnom sadržaju od kuće. NordVPN također radi s najpopularnijim servisima za strujanje, uključujući Netflix i Hulu.

  3. CyberGhost

  Dostupne aplikacije: PC, Mac, iOS, Android, Linux

  Web stranica: http://www.CyberGhostVPN.com

  Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

  CyberGhost je povoljna opcija koja deblokira glavne web stranice za strujanje dok nudi veliku sigurnost i brze poslužitelje. Ima preko 3.000 poslužitelja u preko 60 zemalja, što ga čini dobrim izborom za iseljenike koji žele pristupiti lokalnom sadržaju od kuće.

  4. IPVanish

  Dostupne aplikacije: PC, Mac, iOS, Android, Linux

  Web stranica: http://www.IPVanish.com

  Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

  IPVanish ima velike brzine i dobre značajke privatnosti. Međutim, ne radi pouzdano s Netflixom ili iPlayerom. Ipak, ako vam je brzina važna, IPVanish bi mogao biti dobar izbor za vas.

  5. VyprVPN

  Dostupne aplikacije: PC, Mac, iOS, Android, Linux

  Web stranica: http://www.VyprVPN.com

  Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

  VyprVPN posjeduje mrežu servera što mu pomaže u postizanju velikih brzina. To ga čini dobrim izborom za strujanje. Međutim, VyprVPN nije najjeftiniji VPN na tržištu.

  Što je s besplatnim VPN-om?

  Besplatni VPN-ovi mogu biti privlačni, ali često imaju ograničenja u brzini, sigurnosti i privatnosti. Također, mnogi besplatni VPN-ovi prikupljaju vaše podatke i prodaju ih oglašivačima. Ako želite pouzdanu i sigurnu uslugu, preporučujemo da se držite plaćenih VPN-ova.

  Neke VPN-ove koje treba izbjegavati

  1. HolaVPN

  HolaVPN je besplatni VPN koji se često koristi za deblokiranje ograničenog sadržaja. Međutim, HolaVPN koristi vašu internetsku vezu kao posrednika za druge korisnike, što znači da vaša internetska veza može biti korištena za nezakonite aktivnosti.

  2. Štitnik žarišta

  Štitnik žarišta je besplatni VPN koji se često koristi za deblokiranje ograničenog sadržaja. Međutim, Štitnik žarišta prikuplja vaše podatke i prodaje ih oglašivačima.

  3. PureVPN

  PureVPN je plaćeni VPN koji je imao probleme s privatnošću u prošlosti. U 2017. godini, PureVPN je surađivao s vlastima u SAD-u i pružio im podatke o korisniku koji su se koristili za istragu

Comments are closed.