Panda Security Review 2024: Ar trebui să cumpărați Panda Dome Antivirus?

Tocmai la timp pentru 2024 și nu numai, Panda Security și-a transformat costumul de software odată complex în suita de programe antivirus Panda Dome. Deși opțiunile software 2024 ale companiei, precum Panda Global Protection, sunt încă disponibile, vă recomandăm să respectați oferta din 2024, care este încă curentă din ianuarie 2024.

Compania oferă acum o suită de securitate software antivirus și software completă pentru dispozitivele Windows, Mac și Android. Prin furnizarea mai multor pachete și opțiunea de plată lunară, Panda vizează cererea din ce în ce mai mare pentru o mai mare flexibilitate a abonamentului. În plus, întrucât Panda include aproape o duzină de funcții, chiar și cu pachetul său esențial cu cele mai mici costuri, software-ul companiei ar putea rezolva majoritatea nevoilor dvs. de securitate la un cost redus. Dacă aveți nevoie de caracteristici de securitate extinse, puteți achiziționa și pachete Advanced, Complete sau Premium.

Ceea ce am descoperit în trecut este că de multe ori este dificil pentru o companie de securitate să livreze cu succes o încărcătură de funcții într-un singur pachet software. Având în vedere cât de multe funcții Panda face publicitate, chiar și cu pachetul său software cu cel mai scăzut nivel, obiectivul nostru de revizuire a fost să stabilească dacă numeroasele funcții ale software-ului sunt conform așteptărilor. Ca atare, Panda Dome a primit una dintre cele mai extinse recenzii antivirus până în prezent.

LECTURĂ DE CITITOR: Economisiți 50% la orice produs de securitate Panda aici

Proces de înregistrare Panda Security

Înscrierea la Panda Security este extrem de ușoară. Atunci când achiziționați oricare dintre pachetele Panda Dome, va trebui pur și simplu să vă îndreptați către pagina de produse a utilizatorilor de acasă și să alegeți dacă doriți elemente esențiale, avansate, complete sau premium. 

Atunci când intrați în software-ul antivirus nou cu pachete la nivel, vă recomandăm să începeți mai întâi cu opțiunea cu cele mai mici costuri, să verificați dacă vă place, apoi să faceți upgrade la un pachet mai extins mai târziu. Totuși, deoarece toate opțiunile vin cu o garanție de returnare a banilor de 30 de zile, veți putea testa oricare dintre ele fără să angajați pe termen lung.

Ca exemplu, am testat pachetul Essentials și procesul de înregistrare. Puteți face clic pe „Descărcare” pentru a descărca și începe procesul de instalare a software-ului, dar nu veți putea accesa funcțiile software fără codul de activare. Pentru a obține codul de activare, faceți clic pe galbenul „Prima lună gratuită”. De acolo, veți ajunge la pagina de achiziție a produselor:

Securitate panda

Panda și-a revizuit procesul de înscriere în 2024, dar există încă unele procese confuze. Dacă doriți să vă înscrieți la un abonament anual, va trebui să accesați pagina „Pentru tine” din ecranul de pornire. Dacă accesați pagina „Descărcați” și selectați produsele de acolo, veți primi opțiunea de la lună la lună.

În plus, dacă alegeți opțiunea anuală, va trebui să rețineți că acesta este un abonament de reînnoire automată. Panda nu folosește cuvântul „reînnoire automată” în pagina de înscriere, dar afirmă că produsul va percepe o sumă stabilită în următorul ciclu de facturare anual..

În mod pozitiv, compania selectează și numărul minim de dispozitive acoperite implicit. În plus, veți constata că Panda nu împinge niciun produs sau servicii extra sau suplimentare la finalizare pentru software-ul său antivirus Dome.

Pentru a cumpăra, tot ce trebuie să faceți este să introduceți informațiile dvs., să plătiți pentru produsul dvs. și ați terminat. Înainte de a închide acea fereastră, asigurați-vă că smulgeți codul de activare din ecranul de achiziție.

De la început până la sfârșit, Panda oferă unul dintre cele mai simple și mai ușoare procese de plată pe care le-am revizuit vreodată. Eliminarea produselor și serviciilor inutile la check-out o plasează pe Panda Security în topul competiției sale pentru instilarea încrederii. Compania a ales în mod clar calitatea etică ridicată pentru a maximiza profitul, care este un suflu de aer curat în lumea antivirusului.

Cerinte Minime de Sistem

Panda Security nu listează în mod deschis cerințele sistemului pentru software-ul său Panda Dome. Cu toate acestea, există încă șanse mari ca Panda să aibă o aplicație de securitate care funcționează pentru dispozitivul dvs. și pentru nevoile dvs. specifice. Cerințele sistemului vor varia în funcție de dacă achiziționați software-ul pentru Mac sau Windows. Panda menține o selecție de pachete diferite cu funcții diferite pentru computere Windows. Versiunile mobile sunt incluse în achiziția de software pentru desktop.

Deoarece Panda nu s-a schimbat prea mult cu actualizarea sa Panda Dome, cerințele de sistem sunt probabil similare cu programul de protecție globală Panda 2024:

Panda Security 3

Chiar și cu numărul mare de funcții disponibile, aplicația este proiectată pentru a ocupa foarte puțin spațiu și pentru a opera în primul rând în fundal.

Instalare și configurare

După ce descărcați Panda și executați configurarea, celelalte lucruri sunt automate. Panda Dome nu necesită să alegeți și să alegeți setările în timpul procesului de configurare. Toate acestea sunt setate pentru dvs. după instalare. Cele mai esențiale funcții sunt activate în mod implicit. Aceasta include monitorizarea în timp real (antivirus), navigare sigură, monitorizare proces, protecție USB și firewall personal.

Orice configurare necesară ulterior depinde pe deplin de funcțiile suplimentare pe care doriți să le utilizați, mai ales dacă intenționați să actualizați serviciul. Mai multe dintre funcțiile care nu sunt esențiale pentru protecția antivirus sunt dezactivate în mod implicit.

Interfață

Panda Security și-a revizuit complet interfața de utilizator în 2024. Iată cum arăta UI pentru software-ul său Panda Global Protection 2024:

Panda Security

Și iată cum arată acum noul software Panda Dome:

panda securitate acasă ui

Primul ecran conține instrumentul important de scanare a virusului, alături de câteva opțiuni suplimentare. Pe ecranul principal, veți găsi, de asemenea, o casetă goală care scrie „Îmbunătățiți-vă protecția”. Aceasta afișează un alt ecran, dar nu poți părea să interacționezi cu nimic aici.   

Dacă utilizați versiunea de bază a software-ului esențial, toate funcțiile sunt conținute pe un singur ecran. Cu toate acestea, făcând clic pe oricare dintre casetele de caracteristici apare setări suplimentare. Ceea ce Panda a schimbat cel mai mult cu Panda Dome a fost înlăturarea paginării. Panda Global Protection și mai vechi software Panda Security aveau mai multe pagini de funcții care uneori nu erau deosebit de bine organizate. Acum, totul este ușor accesibil, cu o simplă bară de defilare.

Caracteristici de securitate Panda Antivirus

Dome Panda este plin de caracteristici, în detrimentul său, în anumite moduri. Dincolo de actualul standard de monitorizare a virusului în timp real și instrumente de eliminare a malware, Panda Security încearcă să împacheteze toate funcțiile de securitate posibile pe care vi le puteți imagina, inclusiv un serviciu VPN recent adăugat..

Caracteristicile cheie ale Panda Dome includ:

 • Scanarea și eliminarea programelor malware
 • Monitorizare în timp real
 • Gestionarea dispozitivelor
 • Protecție Wi-Fi
 • Firewall personal
 • Controlul aplicației
 • Navigare sigura
 • Protecție USB
 • Monitor de proces
 • Kit de salvare
 • Tastatura virtuala
 • Buton de asistență rapidă

În efortul de a-i oferi o scuturare corectă Panda, am investigat cât mai multe dintre acestea și cât mai amănunțit. Am acordat cea mai mare atenție instrumentelor care au fost cele mai legate de protecția și eliminarea antivirusului, dar ne-am asigurat că am acordat o anumită atenție o mână de funcții suplimentare concepute pentru a vă îmbunătăți securitatea datelor.

Instrument de protecție în timp real

Majoritatea apartamentelor antivirus includ acum monitorizarea în timp real, chiar și cu software-ul lor antivirus gratuit. Acest lucru se datorează faptului că protecția în timp real este o primă linie de apărare pentru majoritatea computerelor, iar atunci când este aplicată eficient, singura linie de apărare de care mulți utilizatori pot avea nevoie. Alte opțiuni suplimentare, cum ar fi instrumentul de scanare antivirus, sunt utile pentru a proteja sistemele împotriva amenințării ocazionale care îl face să treacă de monitorul în timp real, indiferent de motiv..

Pe baza testelor de laborator independente de la AV-Comparatives, monitorul Panda în timp real antivirus funcționează mult peste medie. Comparativele AV au utilizat 316 probe de virus viu la testul lor. Monitorul antivirus în timp real al Panda Security a găsit 100% dintre virușii testați, fără falsuri pozitive.

De asemenea, am testat acest instrument cu probe de virus viu și inert. Mai jos, veți găsi teste folosind un amestec de Pand Dome și software Panda Global Protection. Panda a preluat motorul lor AV către Panda Dome. Drept urmare, rezultatele scanării dvs. AV pentru Dome arată similar cu ceea ce am găsit pentru Panda Global Protection.

Testul 1: Eșantion de virus inert (EICAR)

Primul nostru test a implicat patru versiuni ale virusului de test EICAR inert. Acest virus de probă este conceput pentru a imita malware-ul de bază în structură și ar trebui să fie ridicat de instrumentele antivirus destul de ușor. Există patru versiuni ale virusului: un fișier „.com”, un fișier „.txt”, o copie a fișierului „.txt” cuplat într-un folder zip și o copie a folderului zip / combo .txt stratificat sub un alt folder zip. Scopul complexității tot mai mari este de a determina dacă instrumentele antivirus pot detecta virușii ascunși în straturile mai adânci ale unui fișier descărcat, verificând în esență un instrument de scanare dincolo de stratul superior.

  A Norton Security 2016 áttekintése

Rezultatele testului # 1:

În ceea ce privește răspunsul la virușii testului EICAR, securitatea Panda a obținut doar un scor de 50%. Două dintre virusurile test au declanșat un mesaj de avertizare imediat după descărcare. Au fost trimiși prompt la carantină. 

Panda Security Review 2024: Ar trebui să cumpărați Panda Dome Antivirus? Panda Security Review 2024: Ar trebui să cumpărați Panda Dome Antivirus?

Aceasta nu este însă neapărat o notă împotriva Panda Security. Probele de test EICAR sunt extrem de frecvente și este foarte posibil ca Panda Security să fie proiectat pentru a le ignora, în cea mai mare parte. Cu toate acestea, ar trebui să fie preluate toate virusurile de testare, având în vedere că sunt concepute pentru a declanșa cu ușurință pe scanări AV.

Testul 2: Probele de virus viu

Al doilea test de monitorizare în timp real a aruncat o privire la câteva probe reale de virus. Scopul nostru a fost să stabilim dacă Panda va bloca toate virusurile pe care am încercat să le instalăm pe sistem. Având în vedere că software-ul a blocat 100 la sută din cele peste 300 de probe live din testul AV-Comparatives, ne-am așteptat ca serviciul să funcționeze la fel de bine cu un grup mai mic de probe live.

Departe de a privi 300 de probe, am testat doar 3 pe sistemul nostru.

Rezultatele testului # 2:

Dintre cele trei probe de malware pe care le-am descărcat, monitorul în timp real le-a blocat efectiv … toate.

Cu două dintre probele live, Panda Security mi-a notificat că aceste fișiere au fost blocate. Cu toate acestea, doar unul dintre fișierele blocate a apărut în secțiunea „Evenimente”

Panda Security

Panda indică faptul că a pus în carantină toate cele trei dosare. În secțiunea „Carantină”, pot vedea toate probele de viruși vii, precum și unul dintre virusurile de test EICAR:

Panda Security

Veți observa că unul dintre eșantioanele live apare de două ori. Am descărcat-o pe a doua oară pentru că, după prima încercare, Panda nu mi-a dat nicio indicație în legătură cu ceea ce se întâmplă cu dosarul. După o a doua încercare de descărcare, au trecut un minut sau două înainte ca Panda să-mi dea un mesaj care îmi spunea că sunt infectat:

Panda Security

Aceasta a fost oarecum un sac de succes. Pe de o parte, Panda făcut prinde toate probele de virus. Deși nu toți s-au înscris în secțiunea Evenimente, toate au fost plasate în carantină. Cu toate acestea, fișierul pe care l-am descărcat de două ori într-un fel l-a trecut pe monitorul în timp real și mi-a infectat eficient mașina înainte de a intra în carantină. Faptul că a fost capabil să se infecteze înainte de carantină înseamnă că ar fi putut avea timp să facă unele daune înainte ca software-ul Panda să-l fi deconectat de la restul mașinii mele. Dacă ar fi fost ransomware, asta ar fi putut fi deosebit de supărătoare.

Cu toate acestea, Panda încă a găsit și a tratat toate cele trei probe de virus viu, chiar dacă a permis unuia să-mi infecteze mașina înainte de a fi pus în carantină.

Opțiuni de scanare a virușilor

Poate că cea mai importantă parte a oricărei aplicații de securitate software este motorul antivirus. Instrumentul de scanare a malware-ului Panda oferă funcționalitate standard pentru industrie și, din testarea noastră, satisface cele mai de bază necesități pentru securitatea datelor.

Punem scanerul la test într-o manieră similară cu monitorul în timp real, folosind atât virusuri cu mostre inerte, cât și mostre vii într-un sistem închis. De asemenea, am analizat modul în care software-ul afectează resursele sistemului atunci când se execută teste, inclusiv cât durează finalizarea scanărilor.

Cu scanarea virusului, Panda oferă scanare completă, scanare personalizată și „scanare critică” care scanează numai zonele în care de obicei este instalat programul malware, cum ar fi cookie-urile și folderele temporare..

Testul 1: zone normale, critice și scanări personalizate pe un sistem curat

Primul meu test a aruncat o privire asupra impactului asupra resurselor de sistem ale instrumentului de scanare a virusului Panda. Am rulat toate cele trei opțiuni de scanare disponibile: zone normale, critice și scanări personalizate. Fiecare scanare a fost efectuată pe un sistem curat, fără malware. Pentru fiecare, am înregistrat perioada de timp necesară pentru finalizarea scanării, precum și modul în care scanarea a afectat procesorul meu și memoria sistemului.

Este important să rețineți că atât utilizarea procesorului, cât și memoria sistemului nu sunt numere statice, chiar și în repaus. Numerele de mai jos prezintă intervale înregistrate în timpul diferitelor scanări.

Toate scanările au fost efectuate pe un Asus Zenbook cu următoarele statistici:

 • Procesor: Intel Core i5-7200U CPU @ 2.50GHz
 • BERBEC: 8.0 GB (7.88 GB utilizabil)
 • Tip de sistem: Sistem de operare pe 64 de biți, procesor bazat pe x64
Fără scanare Deplin Domenii critice Personalizat
Utilizarea procesorului ~ 15-20% ~ 45-55% ~ 45-55% ~ 45-55%
Viteza procesorului .98 GHz ~ 3.10 GHz ~ 3.10 GHz ~ 3.10 GHz
Memorie de sistem ~ 72% (~ 5,7 GB) ~ ~ 7,2 GB ~ 72% ~ 7,2 GB
Timpul de scanare N / A 31 minute 2 minute >1 minut

În timp ce timpii de scanare vor varia în funcție de sistemul dvs., se pare că instrumentul de scanare malware al Panda Security este foarte eficient. În comparație cu alte instrumente pe care le-am testat, timpul de scanare complet al Panda Security este pe partea mai scurtă. Impactul asupra procesorului și a memoriei sunt, de asemenea, destul de minime, cu excepția cazului în care utilizați un sistem cu resurse deja marginale disponibile. Din capacitatea mea totală de procesor, Panda Security a utilizat doar în jur de 20-35% în timp ce scanarea a fost executată. Pentru comparație, Google Chrome tinde să mănânce la fel de mult din capacitatea procesorului meu, în funcție de câte file am deschise și dacă difuzez videoclipuri.

Din partea mea, nu am observat nicio încetinire operațională în timpul rulării scanărilor.

Utilizarea resurselor a fost, de asemenea, consistentă în diferite tipuri de scanare. În general, datele de scanare dezvăluie că instrumentul de scanare Panda Security este consecvent pozitiv.

Testul 1: virusul testului inert (EICAR)

Al doilea și al treilea test au examinat dacă Panda Security ar ridica un virus de testare atât în ​​timpul scanării complete, cât și rapide. Pentru cel de-al doilea test, au fost folosiți viruți de test EICAR inerți. Același patru viruși de test EICAR de la testul de monitorizare în timp real au fost folosiți aici.

Aceste scanări au fost, de asemenea, efectuate cu scanarea în timp real oprită. Scanarea în timp real a Panda Security identifică în mod eficient virusurile testelor EICAR și le carantizează automat. Vom discuta asta mai detaliat mai târziu.

Rezultatele scanării zonelor critice:

Scanarea critică nu a ales niciun fișier de testare. Eșecul de a găsi virușii de test aici nu este din nou o lovitură împotriva Panda Security. Cu toate acestea, rezultatele de aici pot indica faptul că scanarea pe arii critice o face nu scanează-ți folderul de fișiere descărcate.

Rezultate de scanare personalizate:

Dat fiind că fișierele se aflau în folderul de descărcări, scanarea personalizată a fost setată la acea locație. Scanarea personalizată a dezvăluit un virus:

Panda Security

Scanarea personalizată a identificat fișierul EICAR „.com”, dar nu și celelalte trei. Dosarul a fost trimis imediat la carantină.

Această scanare a fost efectuată înainte de scanarea completă și virusul de test „.com” a fost scos din carantină. După ce mutați un fișier din carantină, Panda îl marchează drept „sigur”. Acest fișier nu va apărea niciodată pe scanările Panda din nou, dacă nu se schimbă ceva despre fișier. Dacă alegeți să eliminați un fișier din carantină în loc să ștergeți folderul de carantină, asigurați-vă că fișierul nu este de fapt un virus. În caz contrar, vă puteți înlătura capacitatea de a localiza un fișier potențial periculos.

Rezultate complete ale scanării:

Am efectuat scanarea completă ca de obicei după ce am descărcat copii noi ale virusurilor de test EICAR. Scanând peste 500.000 de fișiere în scanarea completă, Panda Security a preluat 3 din 54 de viruși EICAR de testare.

Nu sunt singurul în faptul că Panda Security nu reușește toate virusurile EICAR. Mai mulți utilizatori au postat pe forumurile de asistență Panda că virusurile de test EICAR nu apar. Este pozitiv faptul că majoritatea virusurilor test EICAR au apărut într-o scanare completă, deși toate de preferință ar fi trebuit să apară.

Dome Panda av scanare Scanare AV cu cupola Panda

Alte programe AV pe care le-am testat aleg toate virusurile de test EICAR și ar fi un proces simplu pentru Panda să adauge virușii de test în baza de date a definițiilor sale, chiar dacă doar pentru a satisface curioșii testatori antivirus.

Testul 2: Probele de virus viu

Folosind un sistem securizat, am testat cinci probe de virus viu puse la dispoziție de diferite site-uri de testare malware. Pentru a verifica dacă probele de malware descărcate au fost o amenințare, Windows Defender a rămas activat. Windows Defender a ales fiecare probă ca potențială amenințare în timp ce încerca să le instaleze pe mașina de testare.

Rezultate de scanare personalizate:

  Как сканировать сайт на наличие вредоносных программ и исправлять взломанные сайты

Am setat scanarea personalizată pentru a căuta doar fișierele mele descărcate. Dintre cele 5 exemple de viruși pe care le-am descărcat, scanarea personalizată a preluat două dintre acestea în acest folder. Scanarea personalizată a localizat și șters două troiene, unul numit și unul cu un nume necunoscut. Acest lucru a indicat cel puțin faptul că Panda este capabil să ridice viruși cu definiții cunoscute și pe cele fără definiții cunoscute, dar care se găsesc ca viruși pe baza modului în care este codat fișierul.

Am descărcat un virus suplimentar (detectat și de Windows Defender) după ce am eliminat cei doi troieni din mașina mea înainte de a rula celelalte scanări. Scanarea personalizată a identificat și eliminat virusul.

Scanarea zonelor critice și rezultatele scanării complete:

Inițial m-am confruntat cu o problemă cu scanările critice și complete, care a durat ceva timp pentru a rezolva. La început, scanarea zonelor critice nu a reușit să ridice viruși, nu pentru că nu le-a găsit, ci pentru că a înghețat de fiecare dată după ce virușii au fost descărcați pe aparat. Am încercat să efectuez o scanare critică de mai multe ori și de fiecare dată scanarea normală de 2-3 minute a înghețat cam în același punct.

În cele din urmă, am decis să înregistrez cât timp va dura Panda pentru a reporni scanarea de unul singur. După 10 minute înghețate, am decis să anulez pur și simplu încercarea de scanare fără rezultate pozitive și să încerc din nou. O a doua încercare a condus la scanarea din nou, aproape aproximativ același punct (aproximativ 65 la sută).

Scanarea completă a obținut rezultate similare, înghețându-se la doar 1% de fiecare dată.

Primul meu gând a fost că unul dintre virusurile de test descărcate a blocat funcționarea corectă a software-ului. Totuși, ulterior am stabilit că instrumentul de scanare se confrunta cu un alt software de securitate din sistemul meu, un instrument de restaurare a sistemului de sandboxing și restaurare numit Reboot Restore Rx.

Important, acest conflict nu s-a limitat doar la Panda. Am încercat să rulez o scanare de virus cu Windows Defender după ce am descoperit problema și am stabilit că Reboot Restore Rx a cauzat și scannerul respectiv. Cu toate acestea, dacă aveți un alt software de securitate instalat pe sistemul dvs., va trebui să verificați dacă aceste instrumente nu sunt contradictorii cu software-ul dvs. Panda Security sau cu alte instrumente AV pe care le-ați instalat..

Alte instrumente de securitate pe care le-am rulat concomitent nu au avut niciun impact asupra scanerului AV Panda. De exemplu, nici Windows Defender, Heimdal Pro, nici software-ul IPVanish VPN nu au provocat niciun conflict. Părea să fie doar un instrument specific.

Testul 3: testarea completă și testarea sistemelor critice

Am rulat cel mai mult scanarea sistemelor complete și critice după ce am eliminat aplicația în conflict.

Rezultate critice ale scanării:

Din 3 probe de virus viu descărcate, scanarea critică a preluat un virus. Rețineți că Windows Defender le-a identificat pe toate cele trei și a dat un avertisment despre fiecare eșantion înainte de a avea voie să îl instalez pe sistemul meu.

Virusul Panda Security găsit a fost introdus imediat în carantină.

Panda Security

Rezultate complete ale scanării:

În ciuda scanării destul de rapide anterioare, executarea scanării complete cu probele de virus viu instalate a fost supărătoare. Scanarea completă nu s-a blocat, dar a rulat într-un ritm excepțional de lent. Scanarea completă a durat doar câteva minute pentru a ajunge la 27 la sută, în cazul în care, în mod inexplicabil, a încetinit la o rampă. După o oră, a fost încă scanat lent, la doar 28 la sută complet. Am anulat scanarea și am încercat din nou. În timpul celei de-a doua încercări de scanare completă, scanarea completă a ajuns din nou la 27% în doar câteva minute, unde a încetinit din nou la o rampă.

În ambele cazuri, scanarea nu a reușit Stop așa cum s-a întâmplat când a existat un conflict software. Pur și simplu a încetinit la o viteză încetinită în mod rezonabil. Indiferent, în orice caz, o scanare AV de sortare a fișierelor de pe sistemul meu, precum ritm lent, este în mod rezonabil.

Pe baza mai multor teste, instrumentul de scanare AV Panda poate funcționa, dar nu a ales toate virusurile. În timp ce scanările rapide și scanările personalizate s-au efectuat admirabil, niciuna nu a găsit totul. Între timp, problemele mele consistente cu scanarea completă a sistemului sunt greu de ignorat. Testele de laborator pot să obțină rezultate mai bune, dar cazurile de utilizare din lumea reală sunt mult mai probabil să fie o experiență mai apropiată a utilizatorului.

Acum, pozitiv, DID-ul complet scanat funcționează atunci când am fost doar în căutarea virusului de test EICAR. Este posibil ca unul dintre virusurile descărcate pe aparat să inhibe scanarea completă. Dacă este cazul, s-ar putea să vă confruntați cu o situație similară dacă încercați să instalați și să executați Panda Dome pentru a elimina virușii de pe aparat. Vă recomandăm să încercați să descărcați și să executați software-ul în modul sigur pe Windows, dacă aceasta este situația dvs. actuală. S-ar putea să obțineți rezultate mai bune acolo.

Este posibil ca experiența mea să nu fie aceeași ca a tuturor. Indiferent, la Comparitech, performăm teste reale la nivel de consumator și nu cele disponibile într-un mediu de testare ideal. Rezultatele pot varia.

Navigare sigura

Majoritatea browserelor web includ acum propriile lor funcții de navigare sigură, dar acestea sunt de obicei mai puțin precise decât opțiunile dedicate de navigare sigură încorporate în software-ul AV, cum ar fi Panda Dome.

Funcția „Navigare sigură” inclusă cu Panda Security a funcționat atunci când am testat-o ​​în 2024. Cu toate acestea, se pare că Browser-ul Panda Dome Safe Browser nu a reușit să se efectueze mai mult. După cum puteți vedea din imaginea de mai jos, sunt conectat la un site web foarte evident de phishing pe Facebook. Cu toate acestea, Panda Dome nu a reușit să-mi blocheze accesul la acesta, chiar și cu Navigarea sigură activată:

securitatea cupolei panda

Navigarea sigură a Panda a funcționat în trecut, în special cu software-ul său Global Protection, după cum se vede mai jos:

Panda Security

Acesta este un eșec oarecum dezamăgitor, având în vedere că Navigarea sigură este o caracteristică comună a software-ului AV.

Protecție Wi-Fi

Funcția de protecție Wi-Fi este concepută pentru a vă avertiza atunci când utilizați o rețea potențial neprotejată. Cei care utilizează frecvent conexiuni wi-fi publice vor beneficia probabil de această opțiune. În general, utilizarea unui VPN când este conectat la Wi-Fi public este o măsură standard de securitate pentru a vă proteja împotriva amenințărilor comune cu utilizarea conexiunilor de internet deschise și publice, în special atunci când vă conectați la site-uri web cu informații personale sigure și personale.

În cea mai mare parte, Protecția Wi-Fi este un monitor pasiv care nu întreprinde nicio acțiune reală. Cu toate acestea, puteți utiliza această opțiune în rețeaua de domiciliu pentru a vedea mai ușor ce dispozitive sunt conectate. Utilizarea opțiunii „monitor” vă permite să vedeți adrese IP, adrese MAC și producători de dispozitive pentru computere sau alte dispozitive conectate la rețeaua dvs. Puteți face clic pe fiecare și a nega accesul dispozitivului la computer.

Panda Security

Puteți obține mai multe informații despre ceea ce ar putea însemna diferite niveluri de amenințare făcând clic pe pictograma de stare actuală.

Panda Security

În timpul acestui test, am folosit Wi-Fi public la o cafenea. Așa cum era de așteptat, nivelul de securitate a fost scăzut. Panda Security mă permite să monitorizez și activitatea rețelei în rețelele Wi-Fi publice, oferindu-mi acces la informațiile tuturor. Aceasta este doar o consecință a software-ului în general, iar expertul în securitate Comparitech, Jon Watson, constată că accesul la aceste informații se realizează cu ușurință cu instrumente gratuite. Cu toate acestea, este bine să subliniem aici că acest tip de informații ar putea fi utilizate pentru a efectua atacuri ale omului în mijloc sau atacuri de refuz de serviciu..

Panda Security nu comite niciun fel de amenințare la adresa securității aici, dar acesta este un loc bun pentru a reaminti consumatorilor că VPN-urile pot adăuga un necesar strat de protecție, mai ales când este conectat la Wi-Fi public. Panda include acum  

Firewall personal

Panda Dome include un firewall personal care vă permite să adăugați un nivel de protecție mai profund dispozitivului. Puteți crește sau micșora cât de multă protecție oferă firewallul selectând dacă sunteți acasă, la serviciu sau în public.

Ca și în cazul tuturor firewall-urilor, ideea este să filtrați traficul care vine pe computerul dvs. și să blocați orice activitate potențial dăunătoare. În perioada mea de testare, Panda Security pare să fi blocat numeroase încercări de intruziune, inclusiv ARP-uri inteligente și inundații UDP (un tip de refuz al atacului de serviciu).

Panda Security

Dacă acestea sunt cazuri reale de intruziuni nefaste sau nu este un pic dificil de determinat, dar a fost reconfortant să văd că firewall-ul Panda a luat măsuri în fundal.

Monitor de proces

Funcția Process Montitor analizează procesele care rulează în prezent. Acest lucru este similar cu monitorul de proces inclus deja pe orice computer Windows sau Mac, dar cu un bonus suplimentar. Prin intermediul Panda, veți putea determina dacă vreun proces se execută suspect în fundal (sau în prim plan):

monitor de proces

Dacă ceva este oprit, veți primi o notificare atât la nivel de amenințare, cât și la clasificarea procesului infracțional. Dacă un proces pare rău intenționat, acesta va fi blocat complet. În mod implicit, pe ecranul principal sunt afișate doar procesele descoperite recent de cele mai recente hte. Puteți face clic pe „Vizualizați detalii raportate” pentru a obține mai multe informații.

  A Bitdefender Total Security 2024 Antivirus áttekintése

Controlul aplicației

O caracteristică unică, Application Control a fost concepută sub premisa că aplicațiile dispozitivului dvs. pot fi vectori ușori pentru riscuri de securitate. Panda nu este departe de această preocupare, deoarece multe aplicații pot fi problematice, mai ales dacă nu au fost actualizate recent.

Controlul aplicației vă va permite să vedeți ce aplicații sunt instalate pe dispozitivul dvs. și vă va permite să cunoașteți nivelul de securitate actual al aplicației. Totuși, este puțin de văzut aici. Panda emite un avertisment numai în cazul în care o parte din software-ul dvs. pare a fi o problemă de securitate.

Dacă descoperiți că funcția blochează orice software pe care îl cunoașteți este sigur, puteți să listați anumite aplicații din meniul dvs. de setări.

Serviciu VPN

Am testat o mulțime de servicii VPN aici la Comparitech. În consecință, tindem să fim sceptici față de serviciile VPN de nivel inferior, mai ales atunci când provin din companii care nu au VPN ca activitate principală.

Am aruncat o privire critică asupra serviciului VPN al Panda Dome. Toate versiunile Panda Dome sunt dotate cu un VPN. Cu excepția cazului în care plătiți pentru versiunea Premium a software-ului, sunteți limitat la 150 MB pe zi de date și un singur dispozitiv pentru VPN. Și, în timp ce compania oferă aproape 20 de locații VPN, dacă sunteți pe versiunea „gratuită”, vă puteți conecta doar la un server al Panda care alege folosind opțiunea „Automată”..

La un nivel înalt, serviciul VPN al Panda funcționează. Există o pierdere de viteză preconizată în timpul conectării la VPN, dar am găsit o scădere a vitezei destul de semnificativă (15 Mbps fără VPN, până la 5 Mbps cu VPN Panda pornit). În plus, dacă utilizați versiunea gratuită, nu este nevoie de mult timp pentru a ajunge la această limită de transfer de date de 150 MB pe zi. Am atins această limită, executând doar câteva teste de viteză, așa că mi-am extins limita de date în mai puțin de 5 minute.

Serviciul premium oferă date nelimitate, dar, în general, nu am recomanda utilizarea serviciului gratuit. Chiar și serviciul premium este puțin cam complicat, având în vedere prețul ridicat de 9,99 USD pe lună.

La o notă pozitivă, Panda a răspuns la unele dintre întrebările noastre cu privire la caracteristicile de securitate și confidențialitate care nu sunt listate pe site-ul web. VPN-ul companiei folosește protocolul VPN „Hydra”, un protocol proprietar utilizat de câteva servicii VPN, cum ar fi Hotspot Shield. Ca atare, VPN-ul Panda nu folosește niciunul dintre protocoalele mai cunoscute, cum ar fi PPTP, L2TP sau OpenVPN. Dacă doriți să utilizați VPN-ul dvs. pentru a evita georestricțiile sau pentru a evada detectarea de la inspecția profundă a pachetelor, nu suntem siguri că aceasta va fi cea mai bună VPN pentru dvs..

De asemenea, Panda ne informează că VPN-ul lor nu păstrează niciun fel de jurnal, deși din nou, nu există o politică de înregistrare publicată ușor disponibilă pe site-ul lor web. În prezent, nu suntem siguri că serviciul VPN valorează în cele din urmă prețul. Cu toate acestea, având în vedere că versiunea completă a VPN este inclusă cu opțiunea Panda Dome Premium, puteți încerca, de asemenea, dacă o aveți la dispoziție.

Test de viteză Panda

Caracteristici testate

Protecția Domului Panda este cu atât mai mare decât ceea ce am testat. În timp ce am acoperit majoritatea funcțiilor legate de securitate, există încă mai multe de care beneficiază utilizatorii Panda. Aceasta include Control parental (doar complet și premium), protecție USB, decuplator de fișiere (complet și Premium), kit de salvare, control aplicație, antifurt și integrări cu dispozitivele dvs. mobile.

Având în vedere experiența cea mai mare parte pozitivă pe care am avut-o cu majoritatea instrumentelor testate (minus problemele întâlnite cu scanerul AV), este posibil ca celelalte instrumente să ofere o calitate și o valoare excelentă. Cu toate acestea, întrucât nu am testat fiecare instrument, nu putem verifica cât de bine funcționează.  

Ajutor si sustinere

La fel ca în cazul multor companii de securitate software, Panda Security are mai multe opțiuni pentru cei care au nevoie de asistență. Aveți o serie de opțiuni: documente și articole de asistență, secțiune de întrebări frecvente, forumuri, chat în direct, asistență prin e-mail, asistență telefonică și conturi de social media active. Pentru clienții premium, Panda Security oferă, de asemenea, asistență 24x7x365 pentru următoarele: asistență telefonică, preluare de la computer de la distanță, eliminare și perfecționare de la distanță a virusului și reparare completă a sistemului.

Pentru testul nostru, am utilizat serviciile la care se vor adresa majoritatea oamenilor: documente de asistență, e-mail și chat live. Utilizatorii de afaceri pot găsi valoare în opțiunile suplimentare de asistență premium, în special în operațiunile de dimensiuni mici-mijlocii, fără un personal de securitate dedicat.

Documente și articole de asistență

Panda are unele dintre cele mai bine dezvoltate documente de suport și articole de asistență pe care le-am văzut de la o companie de instrumente AV. Panda Security folosește Căutare personalizată Google, astfel încât să puteți introduce orice caracteristică sau întrebare și să găsiți documente de asistență relevante sau postări pe forum.

Panda Security

Am găsit fiecare caracteristică pe care am căutat-o, cu fiecare document de asistență care apare mai multe. Documentele de asistență au inclus aproape întotdeauna tutoriale de rezolvare a problemelor.

Asistență prin e-mail

Pentru a accesa asistența prin e-mail, utilizatorii vor trebui să completeze un formular destul de complicat de trimitere online. După ce am testat diferite formulare de asistență și sisteme de e-mail, acesta a fost poate unul dintre cele mai confuze pe care le-am întâlnit.

Panda a cerut informații dificil de localizat, chiar și folosind informațiile de ajutor pentru a trece peste formular. De exemplu, Panda spune că trebuie să furnizați un număr de versiune pentru software. Pentru a-l localiza, Panda spune că mergeți la meniul „Ajutor”, faceți clic peste pictograma semnului de întrebare și selectați opțiunea „Despre”. ”

Am trimis Panda un e-mail de asistență prin intermediul formularului online la 15:14, 15 decembrie, cu următorul mesaj:

„În timpul unei scanări a sistemului meu, instrumentul de scanare a virusului a încetinit la o rampă cu 27%, apoi a rămas acolo o oră. După ce de multe ori am stat cu 28%, nu am putut să-mi termin scanarea virusului din cauza timpului necesar. ”

Am primit automat un răspuns automat pe e-mail pentru a confirma primirea biletului de asistență.

Peste 4 zile mai târziu (și pe măsură ce terminam această recenzie) și încă nu primisem niciun răspuns.

Chat live

Am fost întotdeauna un fan al sistemelor de chat live, deoarece acestea prezintă cel mai rapid și eficient mod de a rezolva problemele pentru majoritatea consumatorilor. Pentru Panda, chat-ul live a fost în mod eficient o rezolvare a problemelor.

Chat-ul live al Panda arăta un punct verde în partea de jos a paginii web, ceea ce ar fi trebuit să indice că chat-ul era disponibil. Am dat clic pentru a deschide chat-ul live la 12:25 PM. După ce am introdus numele și am procedat, am fost întâmpinat de mesajul că nu există operatori disponibili pentru mine:

Panda Security

Am avut loc în trecut cu alte servicii de chat live, dar niciodată în miezul zilei și, mai ales, nici într-o zi lucrătoare obișnuită. Am încercat din nou câteva minute mai târziu doar pentru a primi același rezultat.

Am verificat a doua zi (o sâmbătă) și am descoperit că site-ul web arată într-adevăr o culoare diferită pentru chat-ul live atunci când este considerat „indisponibil”:

Panda Security

Pentru mine, chat-ul live nu era disponibil, indiferent de ceea ce spunea indicatorul.

forum

Dacă nu sunteți un utilizator înregistrat, nu puteți contribui la o întrebare la forumurile Panda. Cu toate acestea, forumurile sunt destul de bine dezvoltate și oarecum active. Personalul de asistență Panda pare să răspundă regulat și la întrebări.

Interesant, am găsit cu ușurință o postare pe forum care se ocupă de aceeași problemă cu care am întâmpinat în timp ce încercam să rulez Instrumentul AV:

Panda Security

Acest utilizator pare să fi întâlnit o problemă foarte asemănătoare cu a mea. O persoană de asistență Panda a răspuns întrebării sale cu sfaturi care implică dezinstalarea și reinstalarea software-ului și apoi urmarea unui remediu găsit în articolele de asistență Panda (găsite aici). Ulterior, utilizatorul se plânge că metoda nu a funcționat, dar persoana de securitate Panda lasă o informație interesantă:

Panda Security

Se pare că un scaner AV care nu funcționează sau congelează este o problemă destul de comună cu instrumentul Panda, care a trebuit să răspundă întrebării în mai multe rânduri. Și în ciuda răspunsului persoanei de asistență, bănuiesc că presupusa soluționare nu a funcționat în toate cazurile în care a fost încercată.

Personalul Panda Security a răspuns la întrebare cu o săptămână înainte de a începe testarea software-ului lor, evidențiind răspunsurile active pe forum.

Eficiența ca soluție de securitate

Panda oferă o geantă oarecum mixtă. Pe partea pozitivă, monitorul în timp real care vine cu Panda Dome este extrem de eficient la blocarea amenințărilor pe măsură ce vin pe sistemul tău. Acest lucru a fost confirmat nu numai de testele de laborator AV-Comparatives, dar testele mele proprii pe probele de virus viu. Fără îndoială, dacă doriți să evitați infecțiile, monitorul Panda Security în timp real este unul dintre cele mai eficiente instrumente de pe piață.

În plus, dacă căutați un pachet complet de securitate care să poată acoperi amenințările ad-hoc, Panda Dome oferă una dintre cele mai bogate caracteristici de securitate disponibile atât pentru consumatori, cât și pentru companii. Caracteristicile suplimentare de securitate, dacă sunt achiziționate separat, ar fi mult mai scumpe decât dacă decideți să le grupați cu oricare dintre pachetele software. Și din fericire, majoritatea funcțiilor pe care le-am testat au funcționat bine.

În ansamblu, Panda Security este o aplicație aproape perfectă pentru cei care o instalează pe un sistem curat. Instrumentul AV ar putea utiliza unele rafinări, chiar și prin îmbunătățirile aduse software-ului în 2024. Cu toate acestea, Panda oferă una dintre opțiunile cu cele mai mici costuri de pe piață.

LECTURĂ DE CITITOR: Economisiți 50% la orice produs de securitate Panda aici

Vizitați Panda Dome

About the author

Comments

 1. Acest articol este despre noua suită de programe antivirus Panda Dome, care este disponibilă pentru dispozitivele Windows, Mac și Android. Compania oferă mai multe pachete și opțiuni de plată lunară pentru a satisface cererea din ce în ce mai mare pentru o mai mare flexibilitate a abonamentului. În plus, chiar și cu pachetul său esențial cu cele mai mici costuri, software-ul companiei poate rezolva majoritatea nevoilor de securitate la un cost redus. Articolul include o revizuire detaliată a caracteristicilor de securitate ale Panda Dome și a procesului de înregistrare. În general, Panda Dome este o soluție eficientă de securitate pentru dispozitivele dvs. și merită să fie luată în considerare.

Comments are closed.