Panda Security Review 2024: Vásároljon Panda Dome Antivirus szoftvert?

A Panda Security éppen a 2024-as idõszakban és azon túl is átalakította az egyszer bonyolult szoftvercsomagját a Panda Dome antivírus szoftvercsomagjává. Noha a társaság 2024. évi szoftver opciói, például a Panda Global Protection, továbbra is elérhetők, javasoljuk, hogy maradjon a 2024. január óta továbbra is aktuális ajánlattal..

A vállalat most egy komplett vírusvédelmi és szoftver biztonsági szettet biztosít Windows, Mac és Android készülékekhez. Több csomag biztosításával és a havi fizetés lehetőségével a Panda az előfizetés nagyobb rugalmasságának növekvő igényét célozza meg. Ezenkívül, mivel a Panda közel tucat funkciót tartalmaz még a legolcsóbb Essentials csomaggal is, a cég szoftvere olcsóbb módon képes megoldani a legtöbb biztonsági igényt. Ha kibővített biztonsági szolgáltatásokra van szüksége, akkor megvásárolhatja az Advanced, Complete vagy Premium csomagokat is.

A múltban azt tapasztaltuk, hogy a biztonsági társaságoknak gyakran nehéz sikeresen átadni egy szoftvercsomagban rengeteg funkciót. Tekintettel arra, hogy a Panda milyen sok funkciót hirdet a legalacsonyabb szintű szoftvercsomaggal együtt, felülvizsgálatunk célja az volt, hogy meghatározzuk, vajon a szoftver sok funkciója megfelel-e az elvárásoknak. Mint ilyen, a Panda Dome megkapta az eddigi legszélesebb körű vírusvédelmi véleményünket.

OLVASÓ OLDAL: Takarítson meg 50% -ot bármely Panda biztonsági termékkel itt

A Panda Security feliratkozási folyamata

A Panda Security feliratkozása rendkívül egyszerű. A Panda Dome csomagok bármelyikének vásárlásakor egyszerűen el kell lépnie a otthoni felhasználók termékoldalára, és el kell döntenie, hogy az Essentials, az Advanced, a Complete vagy a Premium alkalmazást szeretné-e használni.. 

Ha új antivírus szoftverbe lép, többszintű csomagokkal, azt javasoljuk, hogy először kezdje meg a legolcsóbb opcióval, próbálkozzon meg, hogy tetszik-e, majd később frissítsen egy szélesebb körű csomagra. Mégis, mivel az összes lehetőség 30 napos pénz-visszafizetési garanciával jár, akkor bármelyiket tesztelheti hosszú távú kötelezettségvállalás nélkül..

Példaként teszteltük az Essentials csomagot és annak feliratkozási folyamatát. A letöltéshez és a szoftver telepítési folyamatának megkezdéséhez kattintson a „Letöltés” ​​gombra, de az aktiválási kód nélkül nem érheti el a szoftver funkcióit. Az aktivációs kód megszerzéséhez kattintson a sárga „Első hónap ingyenes” elemre. Innentől a termékvásárlási oldalra jut:

Panda biztonság

A Panda 2024-ban felülvizsgálta feliratkozási folyamatát, de még mindig vannak zavaró folyamatok. Ha éves előfizetésre kíván feliratkozni, akkor a kezdőképernyőn el kell lépnie a „Neked” oldalra. Ha ellátogat a „Letöltés” ​​oldalra, és ott kiválasztja termékeit, akkor csak a hónap-hónap lehetőséget választja.

Ezen felül, ha az éves opciót választja, meg kell jegyeznie, hogy ez egy automatikusan megújuló előfizetés. A Panda nem használja az „automatikus megújítás” szót a feliratkozási oldalon, de kijelenti, hogy a termék egy meghatározott összeget számít fel a következő éves számlázási ciklus során.

Pozitív módon a vállalat kiválasztja az alapértelmezett eszközök minimális számát is. Ezenkívül azt tapasztalja, hogy a Panda nem tolja idegen vagy extra termékeket vagy szolgáltatásokat a Dome víruskereső szoftverének pénztárán..

A vásárláshoz csak annyit kell tennie, hogy megadja az adatait, fizet a termékért, és kész. Csak az ablak bezárása előtt feltétlenül ragadja meg az aktivációs kódot a beszerzési képernyőn.

A Panda a kezdetektől a végéig az egyik leginkább zökkenőmentes és egyszerű fizetési folyamatot kínálja, amelyet valaha felülvizsgáltunk. A felesleges termékek és szolgáltatások kiküszöbölésekor a kijelentkezéskor a Panda Security a legfontosabb a versenyben a bizalom ösztönzésére. A társaság egyértelműen az etikai magasságot választotta a profit maximalizálása helyett, amely friss levegő lélegzete az antivírus világában.

Minimális rendszerkövetelmények

A Panda Security nem nyíltan sorolja fel Panda Dome szoftverének rendszerkövetelményeit. Ennek ellenére továbbra is nagy esély van arra, hogy a Panda rendelkezik olyan biztonsági alkalmazással, amely működik az Ön készülékén és az Ön egyedi igényein. A rendszerkövetelmények attól függnek, hogy a szoftvert Mac vagy Windows rendszerre vásárolja-e. A Panda különféle csomagok választékát tartja fenn, különféle funkciókkal a Windows számítógépek számára. A mobil verziók az asztali szoftver vásárlásához tartoznak.

Mivel a Panda nem változott sokat a Panda Dome frissítésével, a rendszerigények valószínűleg hasonlóak a Panda 2024. évi globális védelmi szoftveréhez:

Panda Security 3

A rendelkezésre álló funkciók nagy száma ellenére az alkalmazást úgy tervezték, hogy nagyon kevés helyet foglaljon el, és elsősorban a háttérben működjön.

Telepítés és telepítés

Miután letöltötte a Panda-t és futtatta a telepítést, minden más automatikus. A Panda Dome nem igényli a beállítások kiválasztását a telepítési folyamat során. Mindezt a telepítés után állítják be Önnek. A legalapvetőbb funkciók alapértelmezés szerint be vannak kapcsolva. Ez magában foglalja a valós idejű megfigyelést (antivírus), a biztonságos böngészést, a folyamatfigyelőt, az USB védelmet és a személyes tűzfalat.

Az utólag szükséges beállítások teljes mértékben függenek a használni kívánt kiegészítő funkcióktól, különösen akkor, ha a szolgáltatás frissítését tervezi. Számos olyan szolgáltatás, amely nem feltétlenül szükséges a vírusvédelemhez, alapértelmezés szerint ki van kapcsolva.

Felület

A Panda Security 2024-ban teljesen átalakította felhasználói felületét. Így néz ki az UI a Panda Global Protection 2024 szoftveréhez:

Panda biztonság

És itt néz ki most az új Panda Dome szoftver:

panda biztonsági otthon ui

Az első képernyő tartalmazza a legfontosabb víruskereső eszközt, néhány további lehetőség mellett. Az elsődleges képernyőn egy üres négyzet is található, amelyen fel van tüntetve: „Javítsa a védelmet”. Ezzel megjelenik egy másik képernyő, de úgy tűnik, hogy itt semmivel sem lehet kölcsönhatásba lépni.   

Ha a szoftver alapvető Essentials verzióját használja, az összes szolgáltatás egy képernyőn található. Azonban a szolgáltatás bármelyik elemére kattintva további beállításokat hozhat létre. Amit a Panda a Panda Dome-tal változott legjobban, az a pagináció eltávolítása volt. A Panda Global Protection és a régebbi Panda Security szoftverek több oldalt tartalmaztak olyan funkciókat, amelyek időnként nem voltak rendkívül jól szervezettek. Most már minden könnyen elérhető, egyszerű gördítősávval.

Panda Antivirus biztonsági szolgáltatások

A Panda Dome tele van olyan funkciókkal, amelyek bizonyos szempontból a saját károsak. A ma már szokásos, valós idejű vírusfigyelő és rosszindulatú programok eltávolító eszközökön túl a Panda Security megkísérel minden lehetséges biztonsági funkciót becsomagolni, beleértve az újonnan hozzáadott VPN szolgáltatást is..

A Panda Dome legfontosabb funkciói a következők:

 • Malware szkennelés és eltávolítás
 • Valós idejű monitorozás
 • Eszköz kezelés
 • Wi-Fi védelem
 • Személyes tűzfal
 • Alkalmazás-vezérlés
 • Biztonságos Böngészés
 • USB védelem
 • Folyamatfigyelő
 • Mentő készlet
 • Virtuális billentyűzet
 • Gyors támogatás gomb

Annak érdekében, hogy a Panda tisztességesen rázkódjon, ezek közül minél többet vizsgáltunk meg és a lehető legteljesebben. A legnagyobb figyelmet fordítottuk azokra az eszközökre, amelyek a legjobban kapcsolódtak az antivírusok védelméhez és eltávolításához, de biztosítottuk, hogy maroknyi kiegészítő funkciót is odafigyeljünk az adatbiztonság javítására..

Valós idejű védelmi eszköz

A legtöbb vírusvédelmi csomag most valós idejű megfigyelést is tartalmaz, még a szabadon használható antivírus szoftverrel is. Ennek oka az, hogy a valós idejű védelem a legtöbb számítógép első védelmi vonala, és ha hatékonyan alkalmazzák, az egyetlen védelmi vonal, amelyre sok felhasználónak szüksége lehet. Egyéb kiegészítő lehetőségek, például az antivíruskereső eszköz hasznosak a rendszerek védelmében az alkalmi fenyegetésekkel szemben, amelyek bármilyen okból elhaladnak a valós idejű monitoron..

Az AV-Comparatives független laboratóriumi tesztjei alapján a Panda valós idejű vírusvédelmi monitorja jóval az átlag fölött teljesít. Az AV-Comparatives 316 élő vírusmintát használt a teszt során. A Panda Security valós idejű antivírus-monitorja a tesztelt vírusok 100% -át fedezte fel, hamis pozitív eredmények nélkül.

Ezt az eszközt élő és inert vírusmintákkal is teszteltük. Az alábbiakban találhatók tesztek a Pand Dome és a Panda Globális Védelmi Szoftver keverékével. A Panda átvitte AV motorját a Panda Dome-ra. Ennek eredményeként a Dome AV-szkennelési eredményei hasonlóak, mint a Panda Global Protection esetében.

  Енциклопедия на често срещаните компютърни вируси и други зловредни програми и как да ги премахнете

1. teszt: Inert vírusminta (EICAR)

Az első tesztünk az inert EICAR tesztvírus négy verziójára terjedt ki. Ezt a vírusmintát úgy tervezték, hogy az alapvető rosszindulatú programokat utánozza a felépítésben, és a víruskereső eszközökkel meglehetősen könnyűnek kell lenniük. A vírusnak négy verziója létezik: „.com” fájl, „.txt” fájl, a „.txt” fájl másolatát elhelyezve egy zip mappában, és a zip mappa / .txt kombináció másolatát az alján egy másik zip mappa. A növekvő bonyolultság célja annak meghatározása, hogy a víruskereső eszközök képesek-e felismerni a letöltött fájl mélyebb rétegeiben rejtett vírusokat, lényegében annak ellenőrzése, hogy a leolvasó eszköz a felső rétegre néz-e.

1. teszt eredménye:

Ami az EICAR tesztvírusokra adott válaszokat illeti, a Panda biztonsága csak 50 százalékos pontszámot kapott. Két tesztvírus figyelmeztető üzenetet váltott ki azonnal a letöltés után. Azonnal karanténba küldték őket. 

Panda Security Review 2024: Vásároljon Panda Dome Antivirus szoftvert? Panda Security Review 2024: Vásároljon Panda Dome Antivirus szoftvert?

Ez azonban nem feltétlenül egy bevágás a Panda Security ellen. Az EICAR tesztminták rendkívül gyakoriak, és valószínű, hogy a Panda Security-t úgy tervezték, hogy nagy részben figyelmen kívül hagyja őket. Ennek ellenére az összes tesztvírust fel kell vennie, mivel azok célja az, hogy könnyedén kiválthassanak az AV-vizsgálatokon.

2. teszt: Élő vírusminták

A második valós idejű monitortesztünk néhány valódi vírusmintát vett fel. Célunk az volt, hogy meghatározzuk, vajon a Panda blokkolja-e az összes vírust, amelyet megpróbáltunk telepíteni a rendszerre. Mivel a szoftver blokkolta az AV-Comparatives teszt több mint 300 élő mintájának 100% -át, elvártuk, hogy a szolgáltatás ugyanolyan jól teljesüljön egy kisebb élő mintákkal együtt.

A 300 mintától eltekintve csak 3-at teszteltünk a rendszerünkön.

2. teszt eredménye:

A letöltött három malware-mintából a valós idejű monitor hatékonyan blokkolta mindet … egyfajta.

Két élő mintával a Panda Security értesítette nekem, hogy ezeket a fájlokat blokkolták. Azonban csak a blokkolt fájlok jelentek meg az „Események” szakaszban

Panda biztonság

A Panda azt jelzi, hogy mindhárom fájlt karanténba helyezte. A „Karantén” részben az összes élő vírusmintát, valamint az EICAR tesztvírusok egyikét látom:

Panda biztonság

Megjegyezzük, hogy az élő minták egyike kétszer jelenik meg. Letöltöttem ezt egy másodszor is, mert az első kísérlet után Panda nem adott semmiféle utalást arra vonatkozóan, hogy mit csinál a fájllal. Egy második letöltési kísérlet után egy-két perc telt el, mielőtt Panda üzenetet adott nekem, hogy fertőzött vagyok:

Panda biztonság

Ez kissé vegyes sikercsomag volt. Egyrészt Panda tett fogja meg az összes vírusmintát. Bár nem mindegyikük regisztrált az Események szakaszban, mindegyiküket karanténba helyezték. De a kétszer letöltött fájl valahogy eljutott a valós idejű monitoron, és hatékonyan megfertőzte a gépemet, mielőtt karanténba került. Az a tény, hogy képes volt megfertőzni a karantén előtt, azt jelenti, hogy ideje lehetne valamilyen károkat okozni, mielőtt a Panda szoftvere elcsonkította volna a gépem többi részétől. Ha ransomware lenne, ez különösen zavaró lehet.

Ennek ellenére a Panda továbbra is megtalálta és kezelte mind a három élő vírusmintát, még akkor is, ha lehetővé tette az egyiknek, hogy megfertőzze a gépemet a karanténba helyezés előtt..

Víruskeresési beállítások

Bármely szoftverbiztonsági alkalmazás vitathatatlanul a legfontosabb része az antivírus motor. A Panda rosszindulatú szoftverek szkennelő eszköze ipari szabványú funkcionalitást biztosít, és tesztelésünkből eleget tesz az adatbiztonság legalapvetőbb igényeinek.

A szkennert a valós idejű monitorhoz hasonló módon teszteltük, mind inert mintavírusokat, mind élő mintákat használva zárt rendszerben. Azt is megvizsgáltuk, hogy a szoftver hogyan befolyásolja a rendszer erőforrásait a tesztek futtatásakor, beleértve azt is, hogy mennyi időbe telik a szkennelés.

A víruskereséssel a Panda teljes szkennelést, egyedi szkennelést és „kritikus szkennelést” kínál, amelyek csak azokat a területeket szkennelik, ahol általában a rosszindulatú szoftverek vannak telepítve, például a sütik és az ideiglenes mappák..

1. teszt: Normál, kritikus területek és egyéni vizsgálatok tiszta rendszeren

Az első tesztem a Panda víruskereső eszközének rendszererőforrás-hatását vizsgálta. A rendelkezésre álló mindhárom beolvasási lehetőséget futtattam: normál, kritikus területeket és az egyedi szkennelést. Minden vizsgálatot tiszta, rosszindulatú programoktól mentes rendszeren végeztünk. Mindegyikre rögzítettem a vizsgálat befejezéséhez szükséges időt, valamint azt, hogy a beolvasás hogyan befolyásolta a processzort és a rendszermemóriát..

Fontos megjegyezni, hogy a CPU-használat és a rendszermemória sem statikus szám, még nyugalmi állapotban sem. A jelenlegi alatti számok a különböző szkennelések során tanúi voltak.

Az összes beolvasást Asus Zenbook-on végeztük, a következő statisztikákkal:

 • processzor: Intel Core i5-7200U CPU @ 2,50 GHz
 • RAM: 8,0 GB (használható 7,88 GB)
 • Rendszer típusa: 64 bites operációs rendszer, x64-alapú processzor
Nincs beolvasás Teljes Kritikus területek Egyedi
CPU-használat ~ 15-20% ~ 45-55% ~ 45-55% ~ 45-55%
CPU sebesség .98 GHz ~ 3,10 GHz ~ 3,10 GHz ~ 3,10 GHz
Rendszermemória ~ 72% (~ 5.7 GB) ~ ~ 7,2 GB ~ 72% ~ 7,2 GB
Beolvasási idő N / A 31 perc 2 perc >1 perc

Noha a szkennelési idő függ a rendszertől, úgy tűnik, hogy a Panda Security rosszindulatú szoftverek szkennelő eszköze szuperhatékony. Más tesztelt eszközökhöz képest a Panda Security teljes szkennelési ideje rövidebb. A CPU-ra és a memóriára gyakorolt ​​hatás szintén meglehetősen minimális, kivéve ha olyan rendszert használ, amelynek már rendelkezésre állnak szélsőséges erőforrásai. A teljes CPU kapacitásomból a Panda Security csak a 20-35% -ot használta fel, míg a szkennelés futott. Összehasonlításképpen: a Google Chrome hajlamos a CPU-kapacitásom éppen annyira elfogyasztására, attól függően, hogy hány lapot nyitottam meg, és hogy streaming-ea videókat.

A szkennelés futtatásakor a magam részéről nem vettem észre semmilyen működési lelassulást.

Az erőforrás-felhasználás szintén következetes volt a különböző szkennelési típusok között. Összességében a szkennelési adatok azt mutatják, hogy a Panda Security szkennelőeszköze pozitívan következetes.

1. teszt: Inert tesztvírus (EICAR)

A második és a harmadik vizsgálat azt vizsgálta, vajon a Panda Security fel tud-e venni egy tesztvírust a teljes és a gyors vizsgálat során. A második teszthez inert EICAR tesztvírusokat használtunk. Ugyanezt a négy EICAR tesztvírust használtuk a valós idejű monitortesztből.

Ezeket a vizsgálatokat valósidejű szkennelés kikapcsolásával is elvégezték. A Panda Security valós idejű szkennelése hatékonyan azonosítja az EICAR teszteket és automatikusan karanténba helyezi őket. Ezt később részletesebben tárgyaljuk.

A kritikus területek vizsgálatának eredményei:

A kritikus vizsgálat nem vett fel egyetlen teszt fájlt sem. A tesztvírusok itt való megtalálásának elmulasztása azonban szintén nem ütközés a Panda Security ellen. Ennek ellenére az itt szereplő eredmények jelezhetik, hogy a kritikus területek vizsgálata megtörténik nem ellenőrizze a letöltött fájlok mappáját.

Egyéni szkennelési eredmények:

Mivel a fájlok a letöltések mappában voltak, az egyéni vizsgálatot erre a helyre állítottuk be. Az egyedi szkennelés egy vírust fedezett fel:

Panda biztonság

Az egyedi szkennelés azonosította a „.com” EICAR fájlt, de a másik három nem. A fájlt azonnal elküldték karanténba.

Ezt a letapogatást a teljes letapogatás előtt elvégezték, és a „.com” tesztvírust a karanténból eltávolították. Miután egy fájlt kivezet a karanténból, Panda “biztonságosnak” jelzi. Ez a fájl soha nem jelenik meg a Panda letapogatásán, hacsak nem változnak a fájlban. Ha úgy dönt, hogy eltávolít egy fájlt a karanténból a karantén mappa törlése helyett, akkor ellenőrizze, hogy a fájl valójában nem vírus. Ellenkező esetben eltávolíthatja a potenciálisan veszélyes fájl megtalálásának képességét.

Teljes vizsgálat eredménye:

A teljes letapogatást normál módon végeztem, miután letöltöttem az EICAR tesztvírusok új példányait. A teljes szkennelés során több mint 500 000 fájl beolvasásakor a Panda Security az 54 teszt EICAR vírus közül 3-at választott ki.

Nem vagyok egyedül az, hogy a Panda Security meghiúsul az összes EICAR vírus ellen. Több felhasználó közzétette a Panda támogatási fórumain, hogy az EICAR tesztvírusok nem jelennek meg. Pozitív, hogy az EICAR tesztvírusok többsége teljes letapogatással jelent meg, bár lehetőleg mindegyiknek meg kellett volna jelennie.

Panda kupola ellenőrzés Panda kupola AV szkennelés

Más tesztelt AV szoftverek felveszik az összes EICAR tesztvírust, és a Panda számára egyszerű eljárás lenne a tesztvírusok hozzáadása a definíciók adatbázisába, még akkor is, ha csak kíváncsi víruskereső szoftverek tesztelésére szolgál..

2. teszt: Élő vírusminták

Egy biztonságos rendszert használva öt élő vírusmintát teszteltünk, amelyeket különböző malware tesztelési helyek bocsátottak rendelkezésre. Annak ellenőrzése érdekében, hogy a letöltött rosszindulatú programok mintái fenyegetést jelentenek-e, a Windows Defender aktív maradt. A Windows Defender minden mintát potenciális fenyegetésként vett fel, miközben megpróbálta telepíteni azokat a tesztgépre.

  A legjobb ingyenes tűzfalak 2024-ra

Egyéni szkennelési eredmények:

Az egyedi szkennelést úgy állítottam be, hogy csak a letöltött fájlokon keressen. Az általam letöltött 5 vírus közül az egyéni szkennelés kettőt felvette ebbe a mappába. Az egyéni szkennelés során két trója, az egyik nevű és egy ismeretlen nevű, törölt. Ez legalább azt jelezte, hogy a Panda képes az ismert és az ismert definíciók nélküli vírusok felvételére, de a fájl kódolása alapján vírusokként kerülnek felhasználásra..

Letöltöttem egy további vírust (amelyet a Windows Defender is felismert), miután eltávolítottam a két trójai a számítógépről, mielőtt elindítanám a többi vizsgálatot. Az egyéni vizsgálat azonosította és eltávolította a vírust.

A kritikus területek beolvasása és a teljes letapogatás eredménye:

Kezdetben a kritikai és teljes átvilágításokkal vettem fel a kérdést, amelyek kidolgozása némi időbe telt. Eleinte a kritikus területek vizsgálatán nem sikerült vírusokat felvenni, nem azért, mert nem találták meg őket, hanem azért, mert minden alkalommal megfagytak, miután a vírusokat letöltötték a gépre. Megpróbáltam többször elvégezni a kritikus letapogatást, és minden alkalommal a normál 2-3 perces letapogatás ugyanazon a ponton megfagyott.

Végül úgy döntöttem, hogy rögzítem, mennyi időbe telik a Panda önmagában a szkennelés újraindítása. 10 perc lefagyás után úgy döntöttem, hogy pozitív eredmények nélkül egyszerűen visszavonom a szkennelési kísérletet, és megpróbálom újra. Egy második kísérlet eredményeként a letapogatás újra megfagyott, nagyjából ugyanazon a ponton (kb. 65%)..

A teljes letapogatás hasonló eredményeket eredményezett, minden alkalommal csak 1% -os fagyasztással.

Az első gondolatom az volt, hogy az egyik letöltött tesztvírus megakadályozta a szoftver megfelelő működését. Később azonban megállapítottam, hogy a leolvasó eszköz ütközésbe kerül egy másik biztonsági szoftverrel, a Reboot Restore Rx nevű homokozó és rendszer-visszaállítási eszközzel..

Fontos szempont, hogy ez a konfliktus nem korlátozódott a Pandára. Megkíséreltem víruskeresést futtatni a Windows Defender segítségével a probléma felfedezése után, és megállapítottam, hogy az Reboot Restore Rx szintén okozta a szkenner lefagyását. Ennek ellenére, ha más biztonsági szoftvert telepített a rendszerére, akkor ellenőriznie kell, hogy ezek az eszközök nem ütköznek-e a Panda Security szoftverrel, vagy bármely más, az Ön által telepített AV eszközhez.

Az egyidejűleg működtetett egyéb biztonsági eszközök nem befolyásolták a Panda AV-szkennerét. Például sem a Windows Defender, sem a Heimdal Pro, sem az IPVanish VPN szoftver nem okozott konfliktust. Úgy tűnt, hogy csak egy konkrét eszköz.

3. teszt: Teljes letapogatás és a kritikus rendszerek átvizsgálása

Az ütköző alkalmazás eltávolítása után elvégeztem a teljes és kritikus rendszerű szkennelés újbóli vizsgálatát.

Kritikus vizsgálati eredmények:

A letöltött 3 élő vírusmintából a kritikus vizsgálat egy vírust vett fel. Vegye figyelembe, hogy a Windows Defender mindhárom azonosította és figyelmeztette az egyes mintákat, mielőtt engedélyeztem volna a rendszerre történő telepítést.

A Panda Security vírust azonnal karanténba helyezték.

Panda biztonság

Teljes vizsgálat eredménye:

A korábbi meglehetősen gyors vizsgálat ellenére a teljes vizsgálat futtatása a telepített élő vírusmintákkal nehézkes volt. A teljes letapogatás nem elakadt, de rendkívül lassan hajtotta végre. A teljes vizsgálat csak néhány percet vett igénybe, hogy elérje a 27% -ot, ahol megmagyarázhatatlanul lelassult a feltérképezéshez. Egy óra múlva még mindig lassan szkennelte, csak 28% -ban teljes. Megszakítottam a vizsgálatot, és újra megpróbáltam. A második teljes letapogatási kísérlet során a teljes letapogatás néhány perc alatt ismét 27% -ra rohant fel, ahol ismét lecsúszott a feltérképezés.

Mindkét esetben a vizsgálat nem történt meg állj meg mint amikor szoftverkonfliktus történt. Egyszerűen lelassult indokolatlanul lassú sebességre. Függetlenül attól, hogy mindkét esetben az AV-szkennelés rendben a fájlokon keresztül, például a lassú ütemben válogatott rendszeren keresztül, rendkívül indokolatlan..

Több teszt alapján a Panda AV szkennelő eszköze képes működni, de nem vette fel az összes vírust. Miközben a gyors és az egyedi szkennelés csodálatosan teljesült, egyiket sem találtak meg mindent. Mindeközben a teljes rendszer letapogatásával kapcsolatos következetes problémáimat nehéz figyelmen kívül hagyni. A laboratóriumi tesztelés jobb eredményeket érhet el, de a valódi világban való felhasználás valószínűleg szorosabb felhasználói élményt jelent.

Most pozitívan mondhatom, hogy a teljes vizsgálat DID akkor működik, amikor csak az EICAR tesztvírust kerestem. Lehetséges, hogy a gépre letöltött egyik vírus gátolta a teljes vizsgálatot. Ebben az esetben hasonló helyzetbe kerülhet akkor is, ha a Panda Dome telepítését és futtatását próbálja meg tenni a vírusok eltávolítása érdekében a számítógépen. Javasoljuk, hogy próbálja meg letölteni és futtatni a szoftvert csökkentett módban Windows rendszeren, ha ez a jelenlegi helyzetben van. Itt jobb eredményeket érhet el.

Lehet, hogy a tapasztalataim nem ugyanaz, mint mindenki más. Függetlenül attól, hogy a Comparitech-nél fellépünk valódi fogyasztói szintű tesztek, és nem azok, amelyek ideális tesztelési laboratóriumi környezetben elérhetők. Az eredmények eltérőek lehetnek.

Biztonságos Böngészés

A legtöbb böngésző ma már rendelkezik saját biztonságos böngészési funkcióval, ám ezek általában kevésbé pontosak, mint az AV szoftverbe beépített dedikált biztonságos böngészési lehetőségek, például a Panda Dome.

A Panda Security-hez tartozó „Biztonságos böngészés” funkció akkor működött, amikor 2024-ben teszteltük. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a Panda Dome Biztonsági böngésző nem vitte át hatékonyan. Mint az alábbi képen látható, csatlakoztam egy nagyon nyilvánvaló Facebook adathalász webhelyhez. A Panda Dome azonban még a Biztonságos böngészés bekapcsolásakor sem blokkolta a hozzáférést ehhez:

panda kupola biztonság

A Panda Biztonságos Böngészése a múltban is működött, különösen a globális védelmi szoftverrel, amint az alább látható:

Panda biztonság

Ez kissé kiábrándító szolgáltatáshiba, mivel a Biztonságos Böngészés olyan gyakori AV-szoftver szolgáltatás.

Wi-Fi védelem

A Wi-Fi Protection funkció célja figyelmeztetés, ha potenciálisan nem védett hálózatot használ. Azok, akik gyakran használják a nyilvános wi-fi kapcsolatot, valószínűleg részesülnek ezen lehetőségből. Általánosságban elmondható, hogy a VPN használata nyilvános Wi-Fi-hez való csatlakozáskor szokásos biztonsági intézkedés a nyílt és nyilvános internetkapcsolatok használatával járó fenyegetésekkel szembeni védelem érdekében, különösen amikor biztonságos és személyes információkat tartalmazó webhelyekre jelentkezik be..

A Wi-Fi Protection nagyrészt passzív monitor, amely nem jár ténylegesen. Ezt az opciót azonban otthoni hálózatán is használhatja, hogy könnyebben megnézze, mely eszközök vannak csatlakoztatva. A „monitor” opció használata lehetővé teszi az IP-címek, a MAC-címek és az eszközgyártók megtekintését a hálózathoz csatlakoztatott számítógépek vagy más eszközök számára. Kattintson mindegyikre, és megtagadhatja az eszköz hozzáférését a számítógépéhez.

Panda biztonság

További információt kaphat arról, hogy mit jelentenek a különböző veszélyességi szintek, ha az aktuális állapot ikonra kattint.

Panda biztonság

A teszt során nyilvános Wi-Fi-t használtam egy kávézóban. A várakozások szerint a biztonsági szint alacsony volt. A Panda Security engedte meg, hogy figyelemmel kísérje a hálózati tevékenységeket a nyilvános Wi-Fi hálózatokon is, és hozzáférést biztosítsam mindenki információihoz. Ez általában csak a szoftver következménye, és Jon Watson, a Comparitech biztonsági szakértője megjegyzi, hogy az ilyen információhoz való hozzáférés ingyenes eszközökkel egyszerűen megvalósítható. Helyénvaló azonban rámutatni arra, hogy ezt a fajta információt felhasználhatják a közép-támadások vagy a szolgáltatásmegtagadás támadásainak végrehajtására..

A Panda Security itt semmiféle biztonsági fenyegetést nem követ el, de ez egy jó hely, hogy emlékeztesse a fogyasztókat arra, hogy a VPN-ek hozzáadhatnak egy szükséges védelmi réteg, különösen, ha nyilvános Wi-Fi-hez csatlakozik. A Panda most magában foglalja  

Személyes tűzfal

A Panda Dome tartalmaz egy személyes tűzfalat, amely lehetővé teszi az eszköz mélyebb szintű védelmét. Növeli vagy csökkentheti a tűzfal által nyújtott védelmet, ha kiválasztja, hogy otthon vagy, vagy munkahelyen, vagy a nyilvánosságban van-e.

Mint minden tűzfalak esetében, a lényeg az, hogy kiszűrjük a számítógépre érkező forgalmat és blokkoljuk az esetlegesen rosszindulatú tevékenységeket. A tesztelési időszakom során a Panda Security úgy tűnik, hogy blokkolta számos behatolási kísérletet, beleértve az intelligens ARP-ket és az UDP áradásokat (egyfajta szolgáltatásmegtagadási támadás)..

Panda biztonság

Kicsit nehéz meghatározni, hogy ezek valóban rosszindulatú behatolások esetei, vagy sem, de megnyugtató volt látni, hogy a Panda tűzfala a háttérben működik.

Folyamatfigyelő

A Process Montitor szolgáltatás elemzi a jelenleg futó folyamatokat. Ez hasonló a folyamatfigyelőhöz, amely már szerepel a Windows vagy Mac számítógépeken, de hozzáadott bónusszal. A Panda-n keresztül meg tudja határozni, hogy a háttérben (vagy az előtérben) valamely folyamat gyanúsan fut-e:

folyamatmonitor

Ha valami kikapcsol, értesítést kap a fenyegetés szintjén és a jogsértő folyamat osztályozásában is. Ha egy folyamat rosszindulatúnak tűnik, azt teljesen blokkolják. Alapértelmezés szerint csak a legutóbb felfedezett folyamatok jelennek meg a fő képernyőn. Kattintson a „Részletes jelentés megtekintése” elemre, hogy további információkat szerezzen.

  Cele mai bune programe gratuite de eliminare, detecție și scaner de rootkit

Alkalmazás-vezérlés

Az alkalmazásvezérlés egyedülálló tulajdonságát azzal a feltevéllel fejlesztették ki, hogy az eszköz alkalmazásai könnyen átadhatják a biztonsági kockázatokat. A Panda nem messze van ezzel az aggodalommal, mivel sok alkalmazás problémás lehet, különösen, ha nemrégiben frissítették őket.

Az Alkalmazásvezérlés segítségével láthatja, hogy mely alkalmazások vannak telepítve az eszközére, és megismerheti az alkalmazás jelenlegi biztonsági szintjét. Kevés itt látni. A Panda csak figyelmeztetést küld, ha a szoftverek egy része biztonsági problémát jelent.

Ha úgy találja, hogy a szolgáltatás blokkol minden olyan szoftvert, amelyről tudod, hogy biztonságos, akkor engedélyezheti a listába bizonyos alkalmazások listáját a beállítások menüben.

VPN szolgáltatás

Nagyon sok VPN szolgáltatást teszteltünk itt, a Comparitech-nél. Következésképpen szkeptikusak vagyunk szkeptikusak az alacsonyabb szintű VPN-szolgáltatásokkal szemben, különösen akkor, ha olyan társaságokból származnak, amelyek elsődleges üzleti tevékenysége nem a VPN-t jelenti.

Kritikusan áttekintettük a Panda Dome VPN szolgáltatását. A Panda Dome összes verziója VPN-vel rendelkezik. Hacsak nem fizet a szoftver prémium verziójáért, napi 150 MB adatmennyiségre korlátozódik, és csak egy eszköz van a VPN számára. És bár a cég közel 20 VPN-helyet kínál, ha az „ingyenes” verzión van, akkor csak a Panda szerveréhez csatlakozhat az „Automatikus” opcióval.

Magas szinten a Panda VPN szolgáltatása működik. A VPN-hez való csatlakozáskor várható sebességcsökkenés tapasztalható, de találtam egy meglehetősen jelző sebességcsökkenést (15 Mbps VPN nélkül, 5 Mbps-ra, ha a Panda VPN be van kapcsolva). Ezen felül, ha ingyenes verziót használ, akkor nem tart sokáig elérni ezt a 150 MB napi adatátviteli korlátot. Néhány sebességi teszt futtatásával elértem ezt a határértéket, így 5 perc alatt teljesíttem ki az adatkorlátomat.

A prémium szolgáltatás korlátlan adatot kínál, de összességében nem javasoljuk az ingyenes szolgáltatás használatát. Még a prémium szolgáltatás is kissé bonyolult, tekintettel a magas árat (9,99 USD) havonta.

Pozitív hangon nyugtázta, hogy Panda válaszolt a biztonsági és adatvédelmi szolgáltatásokkal kapcsolatos néhány kérdésre, amelyek nem szerepelnek a weboldalon. A vállalat VPN a „Hydra” VPN protokollt használja, egy védett protokollt, amelyet néhány VPN szolgáltatás, például a Hotspot Shield használ. Mint ilyen, a Panda VPN-je nem használ olyan ismert protokollokat, mint például a PPTP, az L2TP vagy az OpenVPN. Ha VPN-jét kívánja felhasználni a földrajzi korlátozások megkerülésére vagy az érzékelés elkerülésére a mély csomagmegfigyelésből, nem vagyunk benne biztosak abban, hogy ez lesz a legjobb VPN az Ön számára.

A Panda arról is értesít bennünket, hogy VPN-jük nem tart naplót, noha a weboldalukon nincs könnyen elérhető feladási naplózási politika. Jelenleg nem vagyunk biztosak abban, hogy a VPN-szolgáltatás végül megéri az árát. Mivel azonban a VPN teljes verziója a Panda Dome Premium opcióval együtt érkezik, akkor kipróbálhatja, ha rendelkezésre áll az Ön számára..

Panda sebességmérés

Nem tesztelt szolgáltatások

A Panda Dome védelme sokkal nagyobb, mint amit teszteltünk. Noha a biztonsággal kapcsolatos szolgáltatások többségét lefedtük, még mindig vannak olyanok, amelyekből a Panda felhasználói részesülhetnek. Ez magában foglalja a Szülői felügyelet (csak teljes és prémium), USB védelem, iratmegsemmisítő (csak teljes és prémium), mentőkészlet, alkalmazásvezérlés, lopásgátló és integráció a mobil eszközökkel.

Tekintettel arra a legtöbb pozitív tapasztalatra, amelyet a tesztelt eszközök legtöbbjével tapasztaltunk (levonva az AV-szkennerrel felmerült problémákat), valószínű, hogy a többi eszköz kiváló minőséget és értéket kínál. Mivel azonban nem minden eszközt teszteltünk, nem tudjuk ellenőrizni, mennyire jól működnek.  

Segítség és támogatás

Mint sok szoftverbiztonsági társaságnál, a Panda Security számos lehetőséget kínál azok számára, akik támogatást igényelnek. Néhány lehetőség van: támogatási dokumentumok és cikkek, GYIK szakasz, fórumok, élő csevegés, e-mail támogatás, telefonos támogatás és aktív közösségi médiafiókok. Prémium ügyfelek számára a Panda Security 24x7x365 támogatást is nyújt a következőkhöz: telefonos támogatás, távoli számítógép-átvétel, távoli vírus eltávolítás és hangolás, valamint teljes rendszerjavítás.

Tesztelésünkhöz olyan szolgáltatásokat használtunk, amelyekbe a legtöbb ember fordul: támogatási dokumentumok, e-mail és élő csevegés. Az üzleti felhasználók számára értéket találhat a kiegészítő prémium támogatási lehetőségek, különösen a kis- és közepes méretű műveletek, ha nincs odafigyelő biztonsági személyzet.

Támogatási dokumentumok és cikkek

A Panda rendelkezik a legfejlettebb önsegítő dokumentumokkal és cikkekkel, amelyeket az AV eszközgyártó cégtől láttunk. A Panda Security a Google Custom Search szolgáltatást használja, így bármilyen funkciót vagy kérdést beírhat, és releváns támogatási dokumentumokat vagy fórumbejegyzéseket találhat.

Panda biztonság

Minden funkciót megtaláltunk, amelyet keresettünk, mindegyik több támogatási dokumentum elkészítésével. A támogatási dokumentumok szinte mindig tartalmazták a „hogyan kell” útmutatókat elhárítani.

E-mail támogatás

Az e-mail támogatás eléréséhez a felhasználóknak meg kell tölteniük egy meglehetősen bonyolult online benyújtási űrlapot. Miután kipróbáltam a különböző támogatási űrlapokat és e-mail rendszereket, ez valószínűleg az egyik leginkább zavaró jellegű volt.

Panda olyan információkat kért, amelyeket nehezen lehetett megtalálni, még az űrlapon lévő lebegő súgó információk felhasználásával is. Panda például azt állítja, hogy meg kell adnia a szoftver verziószámát. A Panda azt mondja, hogy keresse meg a „Súgó” menüt, kattintson a kérdőjel ikonra, és válassza a „Névjegy” lehetőséget. ”

Támogatási e-mailt küldtem az online űrlapon keresztül, december 15-én, 12: 14-kor, a következő üzenettel:

„A rendszer átkutatása során a víruskereső eszköz 27% -ra lelassult, és egy órán át ott maradt. Miután gyakran egy órát 28% -ra ragadtunk, nem tudtam befejezni a víruskeresést az elvégzéséhez szükséges idő miatt. ”

Automatikus e-mail választ kaptam a támogatási jegy kézhezvételének visszaigazolására.

Több mint négy nappal később (és mivel befejeztem a felülvizsgálatot), és még mindig nem érkezett válasz.

Élő chat

Mindig az élő csevegőrendszerek rajongója vagyok, mivel ezek a legtöbb felhasználó számára a leggyorsabb és leghatékonyabb módszert kínálják a problémák megoldására. Panda számára az élő csevegés gyakorlatilag csábítás volt.

A Panda élő csevegésében zöld pont jelenik meg weboldaluk alján, amely jelezte, hogy a csevegés elérhető. Kattintottam az élő csevegés nyitására 12:25 órakor. A nevem beírása és a továbblépés után azt az üzenetet üdvözölték, hogy nem állnak rendelkezésre számomra operátorok:

Panda biztonság

A múltban más élő csevegőszolgáltatásokkal történt ez, de soha nem a nap közepén, és különösen a szokásos munkanapon sem. Néhány perc múlva újra megpróbáltam, hogy ugyanazt az eredményt kapjam.

A következő napon (szombaton) ellenőriztem, és rájöttem, hogy a weboldal valóban eltérő színű az élő csevegésnél, amikor azt „elérhetetlennek” tekintik:

Panda biztonság

Számomra az élő csevegés nem volt elérhető, függetlenül attól, amit a jelzőfény mondott.

Fórum

Ha nem regisztrált felhasználó vagy, akkor nem tud kérdést feltenni a Panda fórumain. A fórumok azonban meglehetősen fejlett és kissé aktívak. Úgy tűnik, hogy a Panda ügyfélszolgálatai is rendszeresen válaszolnak a kérdésekre.

Érdekes, hogy könnyen találtam egy fórumbejegyzést, amely ugyanazzal a problémával foglalkozik, amellyel az AV eszköz futtatásakor találkoztam:

Panda biztonság

Úgy tűnik, hogy ez a felhasználó egy olyan problémával találkozott, amely nagyon hasonló a sajátomhoz. A Panda-támogató személy a kérdésére olyan tanácsokkal válaszolt, amelyek a szoftver eltávolítását és újratelepítését tartalmazzák, majd a Panda támogatási cikkeiben (itt található) található megoldást követik. Később a felhasználó panaszolja, hogy a módszer nem működött, de a Panda biztonsági személye egy kicsit érdekes apróságra hagyja:

Panda biztonság

Úgy tűnik, hogy a nem működő vagy fagyasztó AV-szkenner elég gyakori probléma a Panda eszközével, hogy többször kellett kitölteniük a kérdést. És a támogató személy válasza ellenére gyanítom, hogy az állítólagos javítás nem működött minden olyan esetben, amikor kipróbálták.

A Panda biztonsági munkatársai már a héten, amikor elkezdtem a szoftverük tesztelését, válaszoltak a kérdésre, kiemelve a fórumon zajló aktív válaszokat..

Hatékonyság mint biztonsági megoldás

A Panda kissé vegyes táskát kínál. Pozitív szempontból a Panda Dome-hez tartozó valós idejű monitor rendkívül hatékonyan blokkolja a veszélyeket, amikor a rendszerre kerülnek. Ezt nemcsak az AV-Comparatives laboratóriumi tesztek, hanem az élő vírusmintákkal végzett saját teszteim is megerősítették. Kétségkívül, ha el akarja kerülni a fertőzéseket, a Panda Security valós idejű monitorja a piac egyik leghatékonyabb eszköze.

Ezen felül, ha egy komplett biztonsági csomagot keres, amely fedezheti az eseti fenyegetéseket, a Panda Dome az egyik leggazdagabb biztonsági csomag, amely a fogyasztók és a vállalkozások számára egyaránt elérhető. A kiegészítő biztonsági szolgáltatások, ha külön vásárolják meg, sokkal drágábbak lesznek, mint ha úgy dönt, hogy ezeket a szoftvercsomagokkal együtt csomagolja. És szerencsére a tesztelt funkciók néhány maroknyi része jól működött.

Összességében a Panda Security szinte tökéletes alkalmazás azok számára, akik tiszta rendszert telepítik. Az AV eszköz finomítást is igénybe vehet, még a szoftver 2024-ban történt javításával is. Ennek ellenére a Panda a piacon az egyik legolcsóbb opciót kínálja..

OLVASÓ OLDAL: Takarítson meg 50% -ot bármely Panda biztonsági termékkel itt

Látogasson el a Panda Dome oldalra

About the author

Comments

 1. ül, a Panda Dome antivírus szoftvercsomagja nagyon hatékony és rugalmas megoldást kínál a Windows, Mac és Android készülékek védelmére. A szoftvercsomag számos funkciót tartalmaz, amelyek megfelelnek a legtöbb felhasználó biztonsági igényeinek. A feliratkozási folyamat egyszerű és könnyen követhető, és a 30 napos pénz-visszafizetési garancia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kipróbálják a szoftvert anélkül, hogy hosszú távú kötelezettséget vállalnának. Összességében a Panda Dome antivírus szoftvercsomagja egy nagyon jó választás azok számára, akik hatékony és megbízható vírusvédelmet keresnek készülékeik számára.

Comments are closed.