Коди Екодус Форкс: Шта су они, и можете ли им веровати?

Водич за Екодус вилице Коди додатака

Постоји неколико врло популарних Коди додатака који су виљушке Екодус додатка. Да ли су поуздани? Да ли су сигурни? Погледали смо ближе да то откријемо.

Коди је бесплатан софтвер отвореног кода који олакшава постављање сопственог система кућног биоскопа. Невероватно је свестран и може се инсталирати на огроман број платформи, укључујући Виндовс, Мац и Линук рачунар, УСБ Фласх диск, Амазон Фире ТВ, иОС, Андроид, Аппле ТВ, Року, Распберри Пи и Амазон Фирестицк или Фире ТВ.

Иако вам Коди омогућава да репродукујете било коју аудио или видео датотеку сачувану на вашем уређају, ово није идеалан начин репродукције за мобилне платформе због малог унутрашњег простора за складиштење података. Корисници Коди-ја такође могу да инсталирају додатке који се зову додаци. Ови додаци стварају медијске библиотеке од садржаја пронађеног на мрежи и заузимају пуно мање простора него сами медији. Међутим, за њихово кориштење је потребна интернетска веза.

Егзодус је веома популаран додатак треће стране. Омогућава приступ ТВ емисијама и филмовима, али пошто је програмери више не подржавају, појавило се неколико “вилица”. Једноставно, форк је само још један додатак који користи Екодусов код као базу за даљи развој. Проблем је што су ове вилице често слабо документоване или се налазе у мало познатим спремиштима, што их чини ризичнијим за употребу.

Сама Коди је потпуно легална за употребу, међутим, неки додаци других произвођача попут Екодуса и његових вилица омогућавају неограничен приступ лиценцираном садржају. То је допринело негативној репутацији коју Коди има и може потенцијално довести до правних проблема за корисника. Корисници Коди-ја требали би темељито истражити законе на својој локацији у вези са стримингом садржаја на мрежи пре него што покушају да инсталирају или користе такве додатке у ту сврху.

Цомпаритецх не одобрава нити подстиче било какво кршење ограничења ауторских права, укључујући илегално стриминг кроз Коди. Коди се може користити у многе одличне, легалне сврхе стриминга на мрежи. Обратите пажњу на закон, жртве и ризике од пиратерије пре преузимања или стримовања материјала заштићеног ауторским правима без дозволе. Увек поседујете истраживање пре него што приступите било којем Коди додатку, току или складишту.

Како се заштитити када користите додатак Екодус вилица

Сви додаци Коди-у подложни су отмици, било да су службени или треће стране. Овај ризик се сложио када се додатак користи из једног извора. Из тог разлога, важно је знати како чувати себе, свој систем и своје поверљиве податке када користите Коди.

Једном када је додатак компромитован, нападач може да користи Ман-ин-тхе-Миддле (МитМ) напад да надгледа ваш мрежни саобраћај и украде ваше поверљиве податке за пријаву. Такође ће имати потпуну слободу да инсталирају оно што су злонамерни софтвер желели на ваш систем.

Чак је и ваш властити добављач интернетских услуга (ИСП) заинтересован за ваше навике прегледавања. Америчким даватељима интернетских услуга дозвољено је да продају детаље о својим активностима спољним лицима. Неколико главних ИСП-ова такође је признало или су намерно ограничавали брзину интернета својих купаца. То се ради како би се обесхрабрило стриминг видеа на мрежи, чак и ако ви као потрошач не радите ништа лоше.

  Tubi TV: Cum să urmăriți Tubi TV pe Kodi și în afara SUA

ВПН може да вас заштити од ових претњи. ВПН шифрирају сав ваш мрежни саобраћај и штите ваше активности од било ког спољног посматрача. То спречава већину МитМ-а и зато што ваш интернетски провајдер не може препознати да ли гледате видео записе, мање је вјероватно да ће аутоматски угасити вашу интернет брзину. Ово може да поправи проблеме са муцањем или убризгавањем са којима се сусрећу многи Коди корисници.

Препоручујемо употребу ИПВанисх-а. То је популаран избор код Коди корисника захваљујући стабилним и брзиним везама. ИПВанисх гради и одржава своје сервере у више од 50 земаља, тако да је врло једноставно заобићи закључавање региона и гледати шта год желите. Оно што је важно, ово је један од одабраних гомила ВПН-а који не води евиденцију о активностима корисника.

ИПВанисх је један од најпопуларнијих доступних ВПН-ова. Има наменски софтвер за све главне оперативне системе и такође је једини угледни ВПН који је укључен у продавницу апликација Амазон Фире Стицк.

Део читача: уштедите 60% на годишњем плану ИПВанисх овде.

Шта су додаци за Екодус виљушку Коди?

Шта су додаци виљушки Екодус?

У развоју софтвера, форк је када неко узме копију изворног кода програма и користи га као основу за даљи развој, често без подршке оригиналног креатора. Као таква, вилица Екодус је једноставно додатак који је првобитно заснован на популарном независном додавачу Екодус Коди..

Пошто Екодус више није подржан, појавило се неколико вилица. Најпопуларнија од њих, Цовенант, сада је “званична” замена и прима ажурирања од оригиналног развојног тима Екодус.

Виле Екодус обично су само клонови Екодуса, одржавајући функционалност оригиналног додатка. Они имају за циљ да омогуће још један начин приступа садржају уколико Екодус буде уклоњен. Међутим, неки, попут додатака Гурзил или Но Наме, додају нову функционалност или теме.

Проблем Екодуса и његових вилица је у томе што садржај који нуде није лиценциран. Упркос многим доступним вилицама, ниједан од њих не нуди само приступ легитимном садржају. Ови виљушки такође имају већи ризик од неких других додатака других произвођача. Како се неке од ових вилица налазе само у једном малом спремишту, нападач мора да компромитује само једну локацију да би утицао на све кориснике Аддон-а. Пошто неке од ових вилица нису надалеко познате, мало је извора поузданих информација уколико се додатак отме.  

Популарни додаци за виљушке Екодус Коди

Постоји неколико популарних Коди додатака који су Екодус виљушке. Иако позивамо наше читаоце да потраже званичне изворе садржаја, они могу видети следеће додатке који се препоручују на другом месту. Као такав, сматрамо да је важно пружити преглед онога што ови додаци раде и недостатака који имају.

  Gaia Kodi addon: Mi a Gaia, és jogszerű és biztonságos-e használni?

Споразум

Споразум

Шта је то? Пакт је “званична” замена егзодуса и ажурира га Екодус тим. Има потпуно исту функционалност и сличан изглед као Екодус.

Зашто бисте га избегавали? Пакт дијели све главне проблеме које је егзодус имао. Већина његовог садржаја није лиценцирана и не постоји начин да се траже само званични наслови. Поред тога, постоји само неколико легитимних извора, али на десетине нелегитимних. То значи да би корисници који траже званично лиценцирани садржај морали да истражују сваки наслов појединачно и једноставно, на располагању су боље, легалне алтернативе.  

Спецто

Вилица Спецто Екодус

Шта је то? Спецто није права вилица Екодус. Уместо тога, заснива се на Постанку, додатку који је претходио Егзодусу. Има скоро исту функцију, али такође укључује неке функције које су уклоњене у програму Екодус, попут фаворита и интеграције библиотека.

Зашто бисте га избегавали? Спецто је присутан више од годину дана, што значи да су нападачи имали довољно времена да пронађу евентуалне рањивости. Такође, будући да је Фусион инсталатер престао да ради у јуну, Спецто се може наћи само у малим спремиштима. Лакше их је отети јер обично имају само једног или два програмера за разлику од целог тима. С обзиром да се Спецто заснива на ономе што је у основи наслеђени Екодус код, претјерано постоји ризик да би се сматрао вриједним.

Гурзил

Гурзил Коди аддон

Шта је то? Гурзил је скоро потпуно исти као Екодус, али његови извори су ажурирани и ту је нови дизајн тематски према вуковима.

Зашто бисте га избегавали? Право питање је „зашто бисте ризиковали од додавања који је скоро идентичан Екодусу, али мање познат?“. Гурзил-ов програмер, СМАСХ, има прилично активан Твиттер налог, али много је вероватније да ћете примити рано упозорење о било ком покушају отмице приликом коришћења Екодуса, јер је далеко популарнији. Чак и ако сматрате да је тема о вуку привлачна, постоје други начини да то постигнете без инсталирања додатака који пружају нелиценцирани садржај.

Ако користите Екодус виљушку Коди додатака?

Једна ствар коју Екодус и све његове вилице имају заједничко је да они првенствено задовољавају Коди кориснике који желе бесплатно да гледају лиценцирани садржај. Међутим, ови додаци не дозвољавају вам да на првом месту подржите људе или организације које су креирале садржај. То смањује подстицај за стварање сличних садржаја у будућности.

Такође, са негативном репутацијом коју су ови додаци донели Коди-у, власници ауторских права постају све тежи. То значи да ће везе брже падати и особама ухваћеним да стрпају нелиценцирани садржај могу се изрећи строже казне.

Постоје и друга питања. Овим додацима са вилицом недостаје безбедност службених додатака, јер вероватно нису били подвргнути истом нивоу техничке провере током развоја. То значи да ови додаци вероватно имају нерасположене рањивости и вероватније ће бити отети. Будући да већина Коди форума не дозвољава дискусију о додацима трећих страна, постоји веома ограничен број поузданих извора информација. Да је један од ваших инсталираних вилица Коди требао бити отет, вјероватно не бисте знали док не буде прекасно.

  วิธีการติดตั้ง VPN บนกล่อง Android TV หรือ Kodi Box

Из горе наведених разлога, НЕ препоручујемо нашим читаоцима да користе додатке за вилице Екодус за стреаминг или дељење садржаја.

Алтернатива Екодус вилици Коди додаци

Додаци за виљушке Екодус нуде мало Коди корисницима који траже легитимне изворе садржаја. Без додавања нових добављача садржаја, ваше могућности су врло ограничене. Међутим, постоји неколико званичних додатака који нуде библиотеке садржаја сличне величине, а истовремено су сигурније за употребу. У наставку смо објавили неке од ових ствари.

ПлаиОн Бровсер

Алтернатива додацима Екодус виљушке

ПлаиОн је услуга која вам омогућава да се повежете са свим својим претплатницима на мрежи и гледате садржај на једном месту. У Коди-у се то ради помоћу додатка за ПлаиОн Бровсер. Пошто не постоје званични Нетфлик или Амазон Видео аддон, ПлаиОн је једини начин да приступите овом садржају без инсталирања додатака других произвођача.

Да бисте користили прегледач ПлаиОн, мораћете да направите налог. Бесплатни ниво нуди прегршт извора укључујући ИоуТубе и ВХ1, али да бисте повезали додатне изворе или користили ДВР функцију, морате платити 2,50 УСД месечно. ПлаиОн нуди 30-дневну гаранцију поврата новца, тако да не морате ништа изгубити ако га покушате.

Прегледник ПлаиОн може се наћи у службеном складишту додатака Коди.

ИСПРОБАЈТЕ БЕСПЛАТНО: Овде можете бесплатно пробати Плаион 7 дана

иПлаиер ВВВ

иПлаиер алтернатива Екодусу

У Великој Британији ББЦ нуди ТВ емисије и филмове са својих канала доступне на свом сервису за стримовање на мрежи, иПлаиер. На располагању је неколико ТВ и радио станица уживо, као и опсежна библиотека садржаја на захтев.

Емисије се додају неколико сати након емитирања, иако ће вам требати важећа УК ТВ лиценца да бисте их легално гледали. Ако сте власник лиценце, можете да гледате из иностранства, али мораћете да употребите ВПН да бисте се повезали са британским сервером пошто ББЦ регија закључава њихов садржај. За водич на коме ће радити ВПН-ови, кликните овде.

иПлаиер ВВВ можете наћи у званичном складишту Коди аддон-а.

ФилмОн.ТВ

ФилмО алтернатива егзодусу

ФилмОн је интернетска услуга која пружа приступ десетинама бесплатних за гледање ТВ канала из цијелог свијета. Можете отплаћивати месечно како бисте откључали додатне канале, али то је у потпуности опционо.

Коди додатак ФилмОн.ТВ нуди широк избор ТВ канала уживо, уредно организован по категоријама и земљи. Ово вам омогућава да брзо пронађете оно што тражите без да прелистате странице резултата на страном језику. Такође постоји мали избор садржаја на захтев и ако вас занима радио покривеност, овом приступу можете приступити кроз додатак ФилмОн Симпле, смештен на истом месту – СуперРепо репозиторијум.

Закључак

На први поглед, Екодус и његове разне вилице сигурно делују привлачно. Међутим, поцркајте површину и видећете да они остављају много жељеног. На располагању је много додатака који су сигурнији, сигурнији и што је најважније, легални за употребу. Било да су у питању филмови, радио или спортови који вас занимају, уверени смо да већина Коди корисника може пронаћи додатак који ће им више одговарати.

Такође видети: Најбољи Коди граде

About the author

Comments

  1. Коди је бесплатан софтвер отвореног кода који омогућава корисницима да репродукују било коју аудио или видео датотеку сачувану на њиховом уређају. Међутим, коришћење додатака треће стране као што је Екодус може бити ризично и несигурно. Корисници Коди-ја треба да буду свесни закона о заштити ауторских права на својој локацији и да истраже додатке пре него што их инсталирају. Коришћење ВПН-а може помоћи у заштити приватности и сигурности при коришћењу Коди-ја.

Comments are closed.