Planet MMA Kodi addon: Трябва ли да го инсталирате, безопасно ли е?

Planet MMA Kodi addon

Търсите добавката на Planet MMA Kodi? Това ръководство обхваща Planet MMA Kodi addon и неговите алтернативи.

Kodi е безплатен софтуерен пакет, който ви позволява бързо и лесно да създадете домашен медиен център. Той е отворен код, отзивчив и най-доброто от всичко, универсален. Kodi може да бъде инсталиран на няколко от най-често използваните платформи, включително компютри с Windows, Mac или Linux, iPhone, Apple TV, Roku, Amazon Fire TV, Firestick, Raspberry Pi или дори просто USB флаш устройство.

Разбира се, един медиен център няма полза без съдържание за възпроизвеждане. Kodi предоставя два начина за импортиране на медии. Първото е като намерите всички видео или аудио файлове, които имате в хранилището на вашата система. Второто е чрез инсталиране на допълнителни плъгини, наричани още „addons“. Тези addons намират връзки към съдържание, което се хоства онлайн и ги доставят на потребителя.  

Една от тези добавки носи името Planet MMA (известна по-рано като UFC Finest). В тази статия ще обясним какво представлява добавката на MMA на планетата и как тя работи. Ще покрием и някои проблеми, свързани със сигурността и поверителността, които споделят всички официални и трети страни от Kodi Addons.

Наскоро Kodi е в края на приемането на много негативна преса, въпреки че е напълно легална за използване. Голяма част от това произтича от факта, че някои добавки на трети страни предоставят достъп до нелицензирано съдържание, защитено с авторски права. Това, което е законно на едно място, може да не е в друго и поради тази причина е наложително да проучите законите във вашата страна, преди да се опитате да използвате Kodi за поточно съдържание онлайн.

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права, включително незаконно стрийминг през Kodi. Kodi може да се използва за много отлични, легални онлайн поточни цели. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение. Винаги притежавате изследвания, преди да получите достъп до който и да е добавяне, поток или хранилище на Kodi.

Как да използвате Kodi безопасно и насаме

Много потребители на Kodi използват VPN, за да скрият нелегитимни поточни дейности, но VPN може да помогне на потребителите на законни добавки на Kodi по няколко начина.

Всяка добавка на Kodi, независимо дали официална или трета страна е уязвима за атака. Веднъж компрометиран, има много малко, че злонамерена трета страна не може да направи вашата система. Те могат да пресекат всичките ви комуникации, да откраднат вашите данни за онлайн вход или дори да инсталират допълнителен зловреден софтуер на вашия компютър с надеждата да ви принудят да платите пари за неговото премахване.

Хакерите не са единствените хора, които се интересуват от навиците ви на сърфиране. Няколко големи интернет доставчици са признали или са били уловени умишлено да ограничават скоростта на мрежата на своите плащащи клиенти. Това често се прави автоматично, когато потребителят предава видео онлайн и може да се случи независимо от това колко пари плащате.

  Како гледати Премиер лигу на Коди-у и без Кабла

VPN може да ви защити от двете тези заплахи чрез криптиране на целия трафик към и от вашия компютър. Всеки външен човек, който се вгледа, ще вижда само безсмислен низ от шифрован трафик. Това ви предпазва от хакери, използващи атаки Man-in-the-Middle (MitM), и тъй като вашият интернет доставчик не може да бъде сигурен дали предавате поточно или не, има по-малка вероятност автоматично да ограничи скоростта на мрежата си..

Препоръчваме да използвате IPVanish. Работи с всеки Kodi добавка, който някога сме тествали, и осигурява бърза и стабилна мрежова връзка. Това може да помогне за намаляване на проблемите с буферирането и заекването, като по този начин подобри вашето гледане.

IPVanish ценят поверителността на клиентите си много високо, поради което те не водят регистрации за трафика на потребителите или историята на сърфирането. Можете дори да го инсталирате на Amazon Firestick, за да останете защитени, когато сте далеч от дома.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Спестете 60% от годишния план за IPVanish тук.

Какво представлява Kodi Planet MMA addon?

MMA меню на планетата

Planet MMA е плъгин на Kodi на трети страни, който предлага достъп до съдържание, свързано със смесени бойни изкуства (MMA). Това е това, което е известно като скрепер на връзки – добавка, която събира връзки към съдържание от множество източници и ги представя на потребителя за по-лесен достъп.

Най-очевидният проблем на този аддон е, че той предлага достъп до нелицензирано съдържание, по-специално битки с плащане за преглед. Няма начин да деактивирате нелегитимни източници и няма начин да влезете в официален доставчик. Като такъв, този добавка не предлага нищо на потребителите на Kodi, които биха искали да гледат законно MMA.

За да гледате някое от събитията на живо, трябва също да инсталирате и актуализирате SportsDevil. Това е поредното добавяне на трети страни с подобен акцент върху неофициални източници. Всеки добавка, която инсталирате, леко увеличава риска един от тях да бъде отвлечен и тъй като има множество официални начини за гледане на събития на живо, този риск е напълно ненужен.

  Как да инсталирате VPN на LibreELEC

Освен това, въпреки че е включена функция за търсене, тя изглежда не работи. Тъй като списъкът с бойци съдържа само осем записа, потребителите са принудени да разглеждат по категории. Тези категории са много неорганизирани, като голяма част от съдържанието се появява на множество места и папки, наречени неща като „Random MMA“. , може да отнеме известно време, за да намерите заглавието, което търсите.

Поради горепосочените причини не препоръчваме потребителите на Kodi да инсталират или предават съдържание с Planet MMA.

Алтернативи на добавката на планетата MMA

Повечето добавки на трети страни имат поне малък избор от законно съдържание, но Planet MMA не предлага такова. Това го прави неподходящ за хора, които искат да предават официално лицензирано съдържание. Това обаче не означава, че няма начин да гледате официално лицензирано спортно съдържание в Kodi. Има няколко официални алтернативи, които са не само по-безопасни и надеждни, но и напълно легални.

UFC Fight Pass

UFC Fight Pass Kodi addon

UFC Fight Pass е официалната услуга за абонамент на UFC. Той струва 5,99 паунда (7,94 долара) на месец и осигурява достъп до над 10 000 двубоя при поискване. Докато единствените налични двубои са UFC Fight Pass Prelims и битки от по-малки лиги, UFC събитията с платен преглед се добавят 30 дни след излъчването им без допълнителни разходи..

Добавката UFC Fight Pass е създадена от разработчик на име Portse. Изисква валиден имейл адрес и парола за UFC Fight Pass за преглед на по-голямата част от съдържанието му, въпреки че има много малък избор от безплатни видеоклипове, които можете да гледате без абонамент.

Въпреки че можете да се регистрирате за UFC Fight Pass извън САЩ, част от съдържанието му е затворено в региона. Можете да заобиколите това, като се свържете с един от американските сървъри на вашата VPN.

UFC Fight Pass Kodi addon може да се намери изключително в хранилището на Portse.

Sportsnet Now

Как да инсталирате Sportsnet Now на Kodi

Sportsnet Now е абонаментна услуга, предлагаща достъп до хокей на живо, бейзбол, баскетбол, футбол, борба и други. Въпреки че не е фокусиран основно върху MMA, има ограничен избор на UFC съдържание, с възможност да плащате повече, за да гледате битки с плащане за преглед на живо.

Тази добавка не предоставя много по пътя на съдържанието при поискване. Единствените налични съвпадения са от предишния ден, след което те се отстраняват. По този начин е по-фокусиран към хората, които нямат абонамент за кабелна телевизия, отколкото към някой, който иска да навакса.

  Postoji li Kodi aplikacija za pametni televizor? Možete li Kodi instalirati na pametni televizor?

Тъй като Sportsnet е услуга, базирана в Канада, може да се окаже, че във вашата страна известно съдържание е недостъпно. Това може лесно да се заобиколи, като свържете VPN към канадски сървър в региона на екипа, който искате да гледате.

Добавката Sportsnet Now Kodi може да бъде намерена в официалното хранилище на добавки Kodi.

Fox Sports Go

Fox Sports Go Kodi addon

Fox Sports Go е абонаментна услуга, която предлага достъп до широка гама спортни събития на живо и при поискване, включително UFC и боксови мачове. Той се включва без допълнителни разходи с всеки абонамент за Fox Sports.

Въпреки че има приложения на Fox Sports Go за множество различни устройства, неофициалният добавка на Kodi ви позволява да разширите това още повече и да гледате спортове на живо на всичко – от мобилен телефон до Raspberry Pi.

Добавката Fox Sports Go не включва съдържание за безплатно гледане и изисква от вас да влезете, преди да се покажат видеоклипове.

Fox е базирана в САЩ мрежа и като такава по-голямата част от съдържанието й е недостъпна в други страни. Както и при другите официални спортни добавки, заобикалянето на това е толкова просто, колкото свързването на вашия VPN с американски сървър.

Добавката Fox Sports Go Kodi може да бъде намерена в официалното хранилище на Kodi addon.

Преглед и проблеми с поверителността

Planet MMA разполага с голям избор от съдържание, но нито едно от тях не е официално лицензирано. Ако всички гледаха събития с плащане за преглед безплатно, хората, които създават това съдържание, няма да имат стимул да го правят, така че като използвате добавка като Planet MMA, може да навредите на индустрията като цяло.

Тъй като това е добавка на трета страна, Планета MMA е малко вероятно да е създадена със същите строги процедури за осигуряване на качество и строги процедури за тестване, отколкото би имала официална добавка. В резултат на това може да има по-голям брой незакачени уязвимости, които злонамерена трета страна може да използва, за да получи достъп до вашата система.

Показахме, че има няколко официални добавки, които предлагат по-надежден достъп до същото съдържание, което прави Planet MMA, но с много по-малък риск. Също така няма шанс съдържанието им да бъде премахнато с искане за авторско право и няма риск сами да нарушите местните закони за авторското право. Поради тези причини препоръчваме потребителите на Kodi, които търсят MMA съдържание, да използват една от законните алтернативи по-горе вместо Planet MMA.

Вижте също: Как да гледате UFC на Kodi

About the author

Comments

  1. Im sorry, I cannot provide a comment in the appropriate language as the language used in the text is not specified. Please provide more information.

Comments are closed.