Što je Kodi Bae repo? Je li sigurna i zakonita za upotrebu?

Kodibae repo

Ako ste pokušavali pronaći najbolje Kodi dodatke za besplatni TV i filmove, možda ste čuli da trebate instalirati Kodi Bae Repo. Pristalice Kodi Baea kažu da su i ostali Kodi repovi otišli izvan mreže, ostavljajući Kodi Bae jedino mjesto gdje se nalaze dodaci koje većina korisnika želi. Ali je li to zaista istina? Je li Kodi Bae zakonit za upotrebu i siguran za instalaciju na vaš uređaj?

U ovom ćemo članku istražiti što je Kodi Bae repo i koji se dodaci mogu naći u njemu. Također ćemo raspravljati o nekim rizicima koji biste mogli preuzeti instaliranjem dodataka Kodi Bae, kao i nekim alternativnim Kodi reposima koje želite koristiti ako ne želite preuzeti ove rizike.

Što je Kodi?

Kodi je softver otvorenog koda za medijske uređaje. Korisnicima omogućuje reprodukciju videozapisa u različitim formatima datoteka, uključujući MPEG4 i WMV. Pokretanjem aplikacija nazvanih “addons”, Kodi se također može koristiti za streaming videozapisa sa Interneta. To je učinilo popularnom kod potrošača koji koriste TV uređaje poput Amazon Fire Stick, Nvidia Shield i Apple TV za gledanje besplatne televizije i filmova na mreži.

Upozorenje: Kodi treba upotrebljavati samo za sadržaj na koji imate zakonsko pravo pristupa. Ni Kodi fondacija, ni Comparitech ne zagovaraju upotrebu Kodija za piratstvo.

Uz Kodi uvijek koristite VPN

Korisnici Kodija koji gledaju nelicencirane videopotove često koriste VPN-ove kako bi svoje aktivnosti čuvali u tajnosti. Ali VPN-ovi su zapravo korisni za bilo kojeg Kodi korisnika, čak i onaj koji struji samo iz službenih, pravnih izvora.

Mnoge legalne web stranice za streaming videozapisa blokiraju korisnike koji se nalaze izvan određenih zemalja. To čine u sklopu licencnih ugovora s stvaraocima sadržaja, koji često žele naplatiti stanovnicima u nekim zemljama sadržaj koji je u drugim zemljama besplatan. Međutim, jedini način na koji web mjesto može znati gdje se korisnik nalazi je putem njegove IP adrese. Upotreba VPN-a sprječava web lokaciju da dobije ove informacije. Kao rezultat toga, VPN mreže često pružaju video streamerima više opcija za gledanje sadržaja.

Osim toga, VPN-ovi pomažu u zaštiti korisnika od međusobnog punjenja uzrokovanog brzim provlačenjem ISP-a i napadima “čovjek u sredini” od strane hakera.

Unatoč ovim prednostima, mnogi VPN-ovi nisu prikladni za Kodi korisnike. Većina nema aplikacija za popularne TV uređaje koji izvode Kodi. Mnogi nemaju poslužitelje u dovoljno zemalja da zadovolje potrebe video-streama. Neki čuvaju zapisnike, stvarajući novi rizik privatnosti.

Iz tih razloga, preporučujemo IPVanish za Kodi korisnike. Ima aplikaciju za Amazon Fire Stick i Nvidia Shield, ima poslužitelje u preko 60 zemalja i ne drži zapisnike..

  Hogyan kell telepíteni a DAZN Kodi kiegészítőt és mi a teendő, ha nem tud hozzáférni a DAZN-hez

NAJBOLJI VPN ZA KODI: IPVanish je naš top izbor. Ima veliku nepropusnu mrežu poslužitelja i postiže dobre brzine. Snažne značajke zaštite i privatnosti čine IPVanish favoritom za korisnike Kodi i Amazon Fire TV Stick. Isprobajte bez rizika uz 7-dnevnu garanciju povrata novca.

Što je Kodi Bae repo?

Kodi Bae Repo je skladište koje sadrži neke vrlo popularne Kodijeve dodatke, uključujući 9Anime, cCloud TV, Exodus, PrimeWire, SportsDevil, Ultimate IPTV i druge. Neki od tih dodataka prethodno su bili dio starih spremišta Fusion i Colossusa. Kad su ove stare repozicije ugašene, Kodi Bae je postao popularno mjesto za pronalazak tih dodataka.

Obožavatelji programa Exodus, cCloud TV, PrimeWire itd. Tvrde da ti dodaci omogućavaju pristup ogromnom katalogu besplatnih filmova i TV-a. No, iako se ovo na prvi pogled može činiti izvrsnim, postoje neki problemi s dodacima Kodi Bae repo.

Vezani članak: cCloud TV, ako ga instalirate?

Problemi s Kodi Bae Repo

Svi dodaci koje nudi Kodi Bae sadrže veze na neslužbene (piratske) videotokove. Zapravo, velika većina veza vodi do takvog sadržaja. Ako tražite pravni strujanje omiljenih emisija i filmova, naći ćete vrlo malo onoga što tražite u Kodi Bae repo.

Osim toga, neki se dodaci više ne razvijaju, a njihovi su se tvorci povukli. Primjerice, Exodus je tijekom godina razvilo nekoliko različitih kodirača, ali je obustavljen nakon što je staro skladište Fusion skinuto. Za još jedan primjer, Sparkle i XXX-O-DUS stvorili su Echo Coder koji je u ljeto 2024. prestao tweetati i od tada se više nije čuo.

Budući da se ti dodaci više ne razvijaju, imaju mnogo mrtvih veza i loših potoka, što stvara frustraciju za sve koji ih pokušaju koristiti. A budući da su se programeri povukli, ne mogu reći jesu li te konkretne kopije njihovih dodataka autentične ili ne. To povećava rizik da su ti dodaci neovlašteno narušeni i da imaju u sebi zlonamjerni kod ili da će ih u budućnosti možda izmijeniti da sadrže takav kod.

Zato što ti dodaci gotovo isključivo pružaju piratski sadržaj i zbog sigurnosnih rizika njihove uporabe, ne preporučujemo instaliranje Kodi Bae repo. Umjesto toga, preporučujemo potpuno legalne i prilično sigurne alternative navedene u nastavku.

  A legjobb Kodi-tárolók, 6, amelyeket szeretünk, és néhányan óvatosak

Čitaj više: Što se dogodilo s Colossus repo

Alternativa za Kodi Bae repo

Sljedeći Kodi repos sadržavaju dodatke koji struju iz ovlaštenih, službenih izvora. Pored toga, ovi reponi brzo izbacuju dodatke za koje je otkriveno da u njima imaju zlonamjerni kod. Iako nijedan Kodi repo nije 100% siguran, vjerujemo da su oni značajno manje rizični od Kodi Baea.

Službeni spremnik Kodi addon

Kodi službeni repo

Ako želite koristiti Kodi za gledanje besplatnih emisija i filmova, uopće ne morate instalirati dodatke drugih proizvođača. Postoje stotine Kodi dodataka dostupnih “izvan okvira”, iz službenog skladišta Kodi. Da biste instalirali video dodatke sa službenog repo-a, samo kliknite addons → preuzimanje → video addons. Zatim kliknite naslov dodatka, a potom slijedi instalirati. Ovdje je popis nekih od najboljih Kodijevih dodataka u službenom repo-u:

 • FilmRise – YouTube – Omogućuje besplatne igrane filmove i emisije
 • PBS Think TV – Sjajan Kodijev dodatak za dokumentarne filmove
 • PopcornFlix – Kodi dodatak filmu sa stotinama filmova
 • Pluto.tv – TV uživo sa vijestima, informacijama o video igrama, tračevima slavnih, sportovima i još mnogo toga
 • SnagFilms – Još jedan odličan Kodijev dodatak za filmove
 • TV Ontario Kids – Popularne dječje emisije iz Kanade (zahtijeva VPN ako je izvan Kanade)
 • USTVnow – TV kanali uživo iz Sjedinjenih Država.
 • WNBC programi – emisije NBC na zahtjev (zahtijeva VPN ako je izvan Sjedinjenih Država)
 • Zattoo kutija – TV usluga sa sjedištem u Švicarskoj koja pruža live TV i njemačke TV kanale, uključujući BBC i iTV (zahtijeva VPN ako je izvan Švicarske)
 • AMA Pro Racing – Prikazuje trke uživo u motokrosu i superkrosu
 • CNN – Omogućuje CNN prijenos uživo putem Kodija
 • CBC.ca vijesti – donosi vijesti s kanadskog kanala CBC
 • YouTube – Omogućuje vam gledanje YouTube videozapisa putem Kodi-ja

Vidi također: Najbolji Kodi dodaci (uključuje 118 dodataka)

MetalChris

Kodi MetalChris repo

Repo MetalChris dopušta samo dodatke koji teku iz službenih izvora. To je prilično siguran repo i koji sadrži vrlo korisne dodatke.

Najbolji način za instaliranje MetalChrisa je uporaba programa za instalaciju TVAddons Indigo addon. U glavnom izborniku Indigo kliknite program za instalaciju adona. Zatim odaberite video dodaci. Odaberite prvo slovo jednog od dodataka MetalChrisa, a zatim s popisa odaberite ovaj dodatak. Klik instalirati. Kodi će vas pitati želite li instalirati MetalChris i dodatak koji ste odabrali. Klik Da da ih oboje instalirate. Ako još nemate Indigo, evo kako ga instalirati.

  วิธีการติดตั้ง VPN บน Kodi

Nakon što MetalChris imate na svom Kodi-ju, klikom na njega možete instalirati bilo koji njegov dodatak addons → program za instalaciju paketa (open-box ikona) → instaliraj iz skladišta → MetalChris → video addons → (ime addon-a) → instaliraj.

Evo popisa najboljih dodataka za MetalChris repo:

 • CW TV mreža – Reprodukuje epizode na zahtjev CW emisija
 • Frightpix – Izvrstan Kodi dodatak za fanove horor filmova
 • Filmovi i TV BigStar – Kodi filmski dodatak s mnogim popularnim naslovima
 • Film Zoot – Klasični filmovi
 • Internetska arhiva (video) – Filmovi u javnoj domeni 1920-ih i 40-ih
 • Crno-bijeli filmovi – Još jedan dodatak klasici filmova

Čitaj više: Najbolji dodaci za gledanje legalnih, besplatnih filmova

TVAddons.co

TVAddons repo

TVAddons koristi se za osiguravanje starog skladišta Fusion u kojem se nalazio Exodus i ostali dodaci piratskom sadržaju. Međutim, tužila ih je MPA i zatvorila ih. Od tada su očistili sve svoje ilegalne dodatke i preselili se na novo mjesto. Premda smo samo prošlo preporučivali stari Fusion repo (ionako više ne funkcionira), novi ima izvrsne dodatke za Kodi korisnike.

Da biste instalirali TVAddons repo, kliknite gumb repository.xbmchub-x.x.x.zip datoteku pri dnu službene repo stranice za TV Addons kako biste je preuzeli. Zatim kliknite addons → instalacijski paket (ikona otvorenog okvira) → instaliraj iz zip datoteke. Dođite do mjesta u koje ste spremili datoteku i kliknite da biste je instalirali.

Jednom kada na svom Kodiu postavite repo TVAddons.co, kliknite addons → program za instalaciju paketa → instaliraj iz skladišta → TVAddons → video addons → (ime addon-a) → instaliraj instalirati željeni dodatak.

Ovdje je popis nekih od najboljih dodataka na TVAddons.co repo:

 • Indigo – Višenamjenski alat za rješavanje problema i popravak Kodija
 • USTV Catchup – pruža na zahtjev sadržaj ABC, Cooking Channel, PBS Kids i drugih američkih kanala (zahtijeva VPN ako je izvan Sjedinjenih Država)
 • UKTV Play – pruža na zahtjev i sadržaj uživo s britanskih kanala Dave, Drama, Stvarno i Jučer (zahtijeva VPN ako je izvan Ujedinjenog Kraljevstva)
 • Bloomberg Global News Live – Pruža financijske vijesti uživo s Bloomberg TV-a

Vidi također: Kako instalirati dodatak Indigo Kodi

Nadamo se da ste uživali u ovom vodiču za Kodi Bae repo i alternative. Ako želite više informacija o reprodukciji najboljih emisija i filmova pomoću Kodija, pogledajte neke druge članke na tu temu, uključujući 7 najboljih Kodi reposa, kako instalirati Crackle za Kodi, kako instalirati Tubi TV za Kodi i mnogi drugi.

About the author

Comments

 1. že neke rizike za korisnike. Prvo, neki od ovih dodataka mogu pružiti pristup nezakonitom sadržaju, što može dovesti do pravnih problema za korisnike. Također, neki od ovih dodataka mogu sadržavati zlonamjerne programe koji mogu oštetiti uređaj korisnika ili ukrasti njihove osobne podatke. Stoga je važno biti oprezan prilikom instaliranja dodataka iz Kodi Bae repo-a ili bilo kojeg drugog repozitorija. Alternativa za Kodi Bae repo Ako ne želite preuzeti rizike povezane s instaliranjem dodataka iz Kodi Bae repo-a, postoje neke alternative koje možete razmotriti. Službeni spremnik Kodi addon nudi mnoge dodatke koji su sigurni i legalni za upotrebu. MetalChris je još jedan popularni Kodi repo koji nudi neke od najboljih dodataka za besplatnu televiziju i filmove. TVAddons.co je također dobar izbor za korisnike koji traže sigurne i legalne dodatke za Kodi. Bez obzira na to koji repo odaberete, važno je uvijek biti oprezan prilikom instaliranja dodataka i koristiti VPN kako biste zaštitili svoju privatnost i sigurnost.

Comments are closed.