Водич за Коди 18.3: Састављања, додавања и ажурирања

ди 18.3 Водич Састављања, додавања и ажурирања

Коди 18 је своје прво стабилно издање покренуо почетком 2024. године, а тренутно смо на верзији 18.3. Свако ажурирање доноси промене, а најновија верзија Коди-ја има неколико нових функција дизајнираних да побољшају његову функцију као медијски центар. Испод ћемо вас провести кроз све што можете очекивати од Коди 18.3 у нашем Водију за Коди и одговорити на сва питања или недоумице које бисте могли имати око ажурирања са Јарвиса или Криптона.

Упозорење: Коди треба користити само за садржај на који имате законско право приступа. Ни Коди фондација, ни Цомпаритецх не заговарају употребу Кодија за пиратерију.

Важно: увек користите ВПН коди Коди

Ваше мрежне активности нису нужно приватне колико можда мислите. У ствари, у зависности од тога коју мрежу користите, може их надгледати ваш послодавац, провајдер интернетских услуга или влада. Ако се повежете на виртуелну приватну мрежу (ВПН), криптирате свој саобраћај и осигуравате да сноопери виде само збркане, бесмислене податке. Неки ИСП-ови чак смањују брзину корисника који често струју, али како им ВПН спречава да виде шта намеравате, таква ограничења постају теже оправдати.

Препоручујемо употребу ИПВанисх. Ово је брз, лаган ВПН са јаком подршком за више платформи, моћним безбедносним функцијама, политиком без евидентирања и више од 1300 сервера у 60+ земаља.

Шта је ново у Коди Леиа?

Заједница Коди имала је отприлике неколико година: ширење додатака за пиратерије довело је до пада негативне медијске пажње, законске претње МПАА-е натерале су да се неколико активних програмера адона одустане, а број корисника је почео да опада.

  Tubi TV: Cum să urmăriți Tubi TV pe Kodi și în afara SUA

Међутим, издање Коди 18 означило је прекретницу софтвера. Садржи неколико нових функција које проширују свестраност услуге. Уз то, програмери су поново поставили изворни код (ослободили се старог, хаковали заједно и поново изградили одређене секције како би их лакше разумели и ажурирали у будућности). Теоретски, то значи да би проблеми који се често пријављују у старијим верзијама (на пример случајни пад и црни екрани) требали бити ређи.

У наставку смо навели неке од највећих измена уведених у Коди Леиа:

 • Додата је картица Игре и подршка за играче и емулаторе
 • 64-битна верзија је сада доступна за Виндовс
 • Ливе ТВ интерфејс сада подсећа на стандардни ТВ водич
 • Подршка за пренос гласа у верзији за Андроид
 • Повећани број подржаних формата датотека, плус подршка за 3Д видео
 • Могућност репродукције датотека заштићених ДРМ-ом
 • Многобројна стабилност и лакоћа ажурирања

Које нове карактеристике има Коди 18.3?

Развој Коди 18.3 углавном је био фокусиран на поправљање грешака, па као таква ова верзија не садржи много приметних функција. Међутим, програмери су успели да се (између осталог) побрину за проблем цурења меморије и проблеме који настају због репродукције ДВД датотека преко ХТТПС-а..

Међутим, то не значи да нема ничег новог. Сада можете да репродукујете ДТС-ХД аудио записе (формат који се често користи за сурроунд звучне записе на Блураис-у), а постоји опција за претрагу директно са искачуће бочне траке приликом стриминга.

Да ли ће моји стари додаци још увек радити са Коди 18.3?

Велика већина Коди додатака ће и даље радити са Коди 18, мада постоји мали број (посебно прилагођених скин-а) који неће. Даље, неки корисници су пријавили проблеме са интеграцијом Тракта у одређеним незваничним додацима. Нажалост, ништа се у вези с тим не може учинити као корисник; морате само да сачекате да програмер ажурира додатак.

  Персонализирайте опциите на менюто Kodi: Как да промените опциите на менюто в Kodi

Препоручујемо поновну инсталацију Коди 18.3 уместо да је надограђујете директно. Коди Леиа је у потпуности прерађен од Јарвиса и Криптона, а извођењем чисте инсталације смањујете вероватноћу да било који преостали фајлови или додаци узрокују проблеме. На пример, ако ваша Коди кожа не подржава Леиа, можда ћете открити да Коди одбија да се покрене.

Могу ли задржати постојећу Коди верзију ако надоградим?

У свом најједноставнијем облику, Коди буилд-ови су само прилагођена кожа у пакету са одређеном групом додатака. Што је горе поменуто, неће све коже и додаци радити са Коди 18.3. То значи да би ваша Коди верзија могла савршено функционисати или би уопште могла спречити Коди да се подигне.

Ми вам топло не препоручујемо употребу програма Коди буилдс. За почетак, они често долазе упаковани додацима који садржај уклањају из нелиценцираних извора. Уз то, често су имали више проблема него што вреде. На пример, Коди израђује понекад обнављање избрисаних додатака сваки пут када се Коди покрене. То значи да ако се један од укључених додатака скине изван мреже, Коди би могао непрекидно покушавати да га достигне, ефективно постајући неупотребљив неколико минута након покретања.

Зашто бих надограђивао Леију ако Јарвис и Криптон још раде?

Иако Коди 16 и 17 и даље раде, они се више не одржавају или ажурирају. Даље, ако кренемо напријед, већина нових додатака ће се готово сигурно развити с обзиром на Коди 18. Једноставно речено, пре или касније, мораћете да надоградите на Коди 18, па зашто не почети одмах?

Ажурирање на Коди 18.3 не мора да буде тешко. Претходно смо покрили најбоље додатке и најбоља складишта Коди-ја за 2024. годину, а чак имамо и свеобухватни водич за исправљање уобичајених Коди проблема у случају да наиђете на било какве потешкоће. Као такав, моћи ћете да лако замените било који покварен додатак и вратите се на стриминг што је брже могуће.

  Уран Коди Аддон: Что такое Уран? Это безопасно и законно в использовании?

Хоћу ли доћи у проблеме због коришћења Кодија?

Упркос томе у шта би веровали папири, Коди није сам по себи незаконит. У ствари, програмери апликације више пута су јавно говорили о свом ставу против пиратерије. Проблем је што су неки трећи програмери направили додатке који омогућавају неограничен приступ лиценцираном садржају. Ако избегавате незваничне додатке и приступите само садржају који имате право да гледате, нисте учинили ништа лоше и нећете ући у проблеме.

Постоји неколико начина да се утврди да ли је додатак званичан или не. Ако има емисије само једног одређеног емитера, ако не можете гледати било шта без пријаве или ако је додатак једноставно назван по постојећој стриминг сервису, то је вероватно званично. Међутим, ако Аддон тврди да има све последње филмске емисије или десетине бесплатних ТВ стреамова уживо, то је вероватно незванично. Неслужбени токови су често заостали и ниске резолуције, а снимљени су ван мреже врло брзо, тако да не препоручујемо њихово коришћење.

Много мање паметних форума и веб локација препоручују нелиценциране додатке без спомена да ли су службени или не. Да бисмо уклонили било какву сумњу коју сте могли, пружили смо ужи списак често препоручених, а нелиценцираних додатака:

 • Екодус (или виљушке попут Екодус Редук, Иода и Темпест)
 • Гаиа
 • 13Клонови
 • Чаробни Змај
 • Веном
 • МТБС Греасе Лигхтнинг

Такође видети: Како инсталирати Коди Леиа 18.3 на Фирестицк

About the author

Comments

 1. Коди 18 је одличан софтвер за медијски центар, а нове функције у верзији 18.3 га чине још бољим. Међутим, важно је имати на уму да Коди треба користити само за садржај на који имате законско право приступа. Увек користите ВПН коди Коди да бисте заштитили своју приватност и осигурали да ваше мрежне активности буду безбедне. Неки стари додаци можда неће радити са Коди 18.3, али већина ће и даље радити. Уколико имате проблема, препоручујемо да поново инсталирате Коди 18.3. Укратко, Коди 18 је одличан софтвер за медијски центар, а нове функције у верзији 18.3 га чине још бољим.

 2. Comment:

  Коди 18 је одличан софтвер за медијски центар и овај чланак пружа корисне информације о новим функцијама и ажурирањима. Важно је напоменути да Коди треба користити само за садржај на који имате законско право приступа и да је увек препоручљиво користити ВПН коди Коди. Надам се да ће програмери наставити да унапређују овај софтвер и да ће стари додаци и даље радити са новим верзијама.

 3. користите старије верзије, јер ће то осигурати да имате најновије функције и исправке грешака. Могу ли задржати постојећу Коди верзију ако надоградим? Да, можете задржати постојећу Коди верзију, али то неће бити препоручено јер ћете пропустити нове функције и исправке грешака које су уведене у новој верзији. Зашто бих надограђивао Леију ако Јарвис и Криптон још раде? Надограђивање на нову верзију Коди је важно јер ћете добити нове функције и исправке грешака које ће побољшати ваше искуство коришћења Кодија. Хоћу ли доћи у проблеме због коришћења Кодија? Коришћење Кодија за пиратерију није законито и може довести до правних проблема. Међутим, ако користите Коди за легалне садржаје на који имате законско право приступа, нећете имати проблема. Увек користите ВПН коди Коди да бисте заштитили своју приватност и осигурали да ваше мрежне активности буду заштићене.

Comments are closed.