Mi a hálózati teljesítmény? Plusz a 7 legjobb eszköz az áteresztőképesség figyelésére

7 legjobb eszköz a hálózati teljesítmény ellenőrzéséhez

A hálózati átvitel az az adatmennyiség, amelyet egy adott hálózati közegen keresztül továbbítanak egy adott ideig. Például egy 30 Mbps átviteli sebességű Ethernet kapcsolat másodpercenként 30 megabites sebességet továbbít.

Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb hálózati teljesítmény-tesztelő eszközöket az átviteli teljesítmény mérésére:

 1. SolarWinds hálózati sávszélesség-elemző csomag (INGYENES PRÓBAVERZIÓ) – könnyedén figyelemmel kísérheti a hálózati forgalmat, meghatározhatja a hálózat legfontosabb beszélőit, és rangsorolhatja a sávszélesség kihasználását.
 2. SolarWinds Valós idejű sávszélesség-figyelő (INGYENES ESZKÖZ) – a sávszélesség felhasználásának monitorozása valós időben; könnyen érthető grafikonokat kínál.
 3. ExtraHop – vállalati megoldás azzal a képességgel, hogy automatikusan felismerje és összekapcsolja a hálózati problémákat
 4. Comparitech Speed ​​Test – ingyenes és egyszerű teszt, amely tökéletes, ha csak egy vagy egy maroknyi eszközt kell ellenőriznie.
 5. Iperf – nyílt forráskódú eszköz a hálózat teljesítményének aktív mérésére.
 6. NetCPS – ingyenes sávszélesség-monitor. A NetCPS egy Windows parancssori segédprogram.
 7. Netperf – szabadon használható és meglehetősen népszerű eszköz a teljesítmény és a hálózati sebesség mérésére.

A darab további részében belemerülünk az átviteli alapokba, majd áttekintést nyújtunk a piacon elérhető néhány népszerűbb átviteli sebesség-megfigyelő megoldásról..

A fenti meghatározás alapján láthatjuk, hogy az átviteli sebesség megkönnyíti a hálózat teljesítményének megértését és számszerűsítését. A hálózati teljesítmény gyakran különbséget jelent a produktív napok és a nem produktív napok között. Tekintettel erre, világossá válik az átviteli teljesítmény mérésének és ellenőrzésének szükségessége. Az átviteli sebesség megfigyelése segítséget nyújthat a hálózat teljesítményének megértésében, lehetővé teszi a szűk keresztmetszetekre való reagálást, javíthatja a hálózati tervezést és eredményesebb hálózati hibaelhárítást eredményezhet..

Mi a különbség az átviteli sebesség és a sávszélesség között??

A különbségek a hálózati átvitel és sávszélesség sokak számára zavaró lehet. Ez érthető, mivel a kifejezéseket általában használják, és mivel ugyanazon témára vonatkoznak (egy adott adathordozón továbbított adatmennyiség). Röviden, a sávszélesség az az adatmennyiség, amely áthaladhat egy adott adathordozón és átviteli sebesség az az adatmennyiség, amely ténylegesen megy keresztül ezen a közegen. Ha internetes szolgáltatást vásárol, ne feledje, hogy fizeti az internetszolgáltatóját (ISP) a sávszélességért és az átviteli sebességért.

A gyakorlatban az áteresztőképesség mindig alacsonyabb lesz, mint a sávszélesség. Ezenkívül az adott időszakban a teljesítménye általában nem lesz a maximális teljesítmény. Például, ha az irodában mindenki nagyfelbontású videót továbbít, sokkal több adatot továbbít, mint ha mindenki egyszerű szöveges e-maileket küldött..

Az egyik leghasznosabb módszer a sávszélesség és az áteresztőképesség fogalmának meghatározására az autópálya-analógia. A sávszélesség a sávok száma egy autópályán, míg a teljesítménye az autópályán haladó járművek. Sávok (sávszélesség) hozzáadása javíthatja a forgalom sebességét, de ez nem oldja meg a sebességgel kapcsolatos összes problémát. Autópályán az ütközések és a lassan haladó járművek lelassíthatják a dolgokat. Hasonlóképpen egy hálózaton az ütközések, a késleltetés és a vezetékek késéseket okozhatnak, amelyeket nem feltétlenül oldanak meg sávszélesség hozzáadásával.

Átviteli sebesség mérése (MB vs Mb, Gigabites sebesség stb.)

A teljesítménnyel kapcsolatos megbeszélések során több rövidítést dobunk körül. Az összes különféle mérés valamilyen módon (általában bit vagy byte) mutatott adatmennyiségre vonatkozik egy adott ideig (általában másodpercben). A legnépszerűbb mérések tényleges megértése elősegítheti az átviteli sebesség jobb megértését. Az alábbiakban röviden ismertetjük az áteresztőképességgel kapcsolatos általános méréseket és terminológiát.

 • Bit – A számítógépes eszközök által használt bináris információk legkisebb mérete. Vagyis az egyes és a nullák a bináris matematikában.
 • Byte – 8 bit
 • megabites – 1 millió bit
 • Megabájt – 1 millió bájt
 • Gigabit – 1 milliárd bit
 • Gigabyte – 1 milliárd bájt
 • Mbps – Megabit másodpercenként
 • MBps – Megabájt másodpercenként
 • Gbps – Gigabites másodpercenként
 • Gbps – Gigabájt másodpercenként
  A 6 legjobb IPAM eszköz Windows és Linux rendszerhez

Az egyik legfontosabb elvitel itt: Az 1 MB nyolcszor több, mint 1 MB. Ugyanez vonatkozik a GB vs Gb-re. Ne feledje ezt, amikor összehasonlítja az átviteli statisztikákat és az ISP szolgáltatási terveket.

A késés hatása az áteresztőképességre

Késleltetés nagy hatással lehet a teljesítményre. A késés az az idő, amely alatt az adatok áthaladnak egy adott útvonalon. Ha visszatérünk az autópálya-analógiára, akkor az autópályán való áthaladáshoz szükséges idő a késés. Nem lenne túl fontos, ha az összes forgalom egyirányú, de amikor gondolkodni kezd, megérti, hogyan befolyásolhatja az átviteli sebességet. A TCP erősen támaszkodik elismerések, ami azt jelenti, hogy a vevőnek nyugtáznia kell a feladót az átvitel folytatásához. Ha sok időbe telik a csomagok visszatérése a küldőhöz, akkor sok idő pazarolható és alacsonyabb az átviteli sebesség.

A magas késés különféle okok miatt fordulhat elő, a szűk keresztmetszetektől a célok közötti komlószámig, a helyszínek közötti fizikai távolságig.

A csomagvesztés hatása az átviteli sebességre

Ha eldob egy TCP csomagot, akkor újra el kell küldenie. Ez az redundancia negatívan befolyásolja az átvitelt. A feladó tudni fogja, hogy a csomagot az adott csomag (ok) időkorlátjai vagy nyugtázásának hiánya alapján kell újból elküldeni. A csomagvesztés több okból is bekövetkezhet, beleértve a nagy késést, a jitter-et (a kapcsolat inkonzisztens sebessége), a hardverrel és a csatlakozással kapcsolatos problémákat, vagy a szoftver hibákat..

Milyen teljesítményt kell várnom egy adott sávszélességnél?

Erre a kérdésre nincs mindenki számára megfelelő válasz. Számos mozgó alkatrész befolyásolja az átvitelt, tehát minden helyzet egyedi. A jelenlegi technológiával, késéssel és csomaggal felső mivel ezek voltak, akkor nem fog olyan sebességet elérni, amely megegyezik az internetszolgáltatójától vásárolt sávszélességgel.

Mint „legjobb eset”, ez CableFree cikk mélyen belemerült a maximális teljesítménybe, és megállapította, hogy az 1 Gbps Ethernet kapcsolat 94% -os hatékonyságot rejt magában (azaz 940 Mbps). engedélyezése Jumbo keretek akár 99% -ra (990 Mb / s) lefékezi a potenciált.

Mit segíthet az átviteli teljesítmény mérése??

Egy szóban: az átviteli sebesség mérése segít a panaszok megoldásában a hálózat lassú működése miatt. Ennek oka az, hogy az áteresztőképesség-mérések segítenek jobban megérteni a hálózati kapcsolatot és annak valós teljesítményét. Az áteresztőképesség-megfigyelés segíthet:

 • A szűk keresztmetszetek azonosítása
 • A valós teljesítmény összehasonlítása az SLA-kkal
 • Hálózat tervezése és tervezése
 • Alapvonal létrehozása
 • Hibaelhárítás

Meg tudja-e előre jelezni a teljesítményt??

Megszerezheti a meglévő teljesítménye alapvonalát pontcsúcsok és vályúk térfogata. Ha nem szándékozik új szolgáltatásokat hozzáadni a hálózathoz, akkor a következő feladata annak biztosítása, hogy elegendő rendelkezésre álló kapacitás álljon rendelkezésre a forgalom növekedése szempontjából. Ha bővítési projektet indít, akkor a hálózati infrastruktúra iránti megnövekedett igényre számíthat.

Mindkét esetben elősegíti a használatot egy eszköz, amely képes visszajátszani a valós forgalmi adatokat, és extra forgalommennyiséget generálni annak ellenőrzésére, hogy a rendelkezésre álló sávszélesség képes-e megfelelni az új igénynek.

Kapacitástervezési eszközök, például a SolarWinds Flow eszközcsomag jól jöhetnek ezekben a tesztelési forgatókönyvekben. A csomag három eszközt tartalmaz, amelyek együttműködnek a Cisco által feltaláltal NetFlow v5 rendszer. Amikor bekapcsolja a NetFlow képességeket a Cisco útválasztón, az összes csomag fejlécet továbbítja a gyűjtőnek. A NetFlow segítségével lekérdezheti az útválasztót, és kiveheti az összesített adatokat belőle.

A csomag tartalmaz egy felületet, amely be- és kikapcsolja az útválasztók NetFlow képességeit. A második segédprogram a rögzített forgalmat játssza le a hálózatán, egy harmadik eszköz a csomagban hamis forgalmat generál, amelyet a hálózaton továbbít, tesztelve az összes berendezés és hálózati szoftver sávszélesség-kapacitását is..

SolarWinds Flow Tool BundleDownload 100% INGYENES Tool Bundle

Hogyan lehetne javítani az áteresztőképességet??

Annak elképzelésével, hogy mi az áteresztőképesség és mi befolyásolja azt, most azokról a dolgokról beszélünk, amelyeket meg lehet tenni az áteresztőképesség javítása érdekében. Ismét nincs egy mindenki számára megfelelő válasz; fontos, hogy megértsük az átviteli problémák okát, hogy hatékonyan kezeljük azokat. Az alábbiakban bemutatunk néhány általános módszert az áteresztőképesség javítására.

 • Növelje a sávszélességet – Időnként szükséged van egyszerű sávok hozzáadásával az autópályára. Ez az egyik legszembetűnőbb megoldás, de ne feledje, hogy a sávszélesség drága lehet, és nem biztos, hogy a problémáinak fő oka. Ezenkívül győződjön meg arról, hogy a hálózati infrastruktúra a helyén van-e, hogy támogassa a sávszélesség-frissítéseket, ha ezen az úton halad. Végül is a 10 Gbps-os kapcsolat nem jelent sokat a 100 MB / s-os kapcsolókat tartalmazó hálózaton.
 • Távolítsuk el a szűk keresztmetszeteket – A hálózati szűk keresztmetszetek olyan pontok a hálózaton, amelyek miatt a forgalom lelassul. Például, ha a teljes hálózatot 1 Gb / s sebességre frissíti, egy 10 MB / s sebességű hálózati felülettel rendelkező régi kiszolgáló szűk keresztmetszetet hozhat létre..
 • Frissítés szálra – A szálas összeköttetések adatai a fénysebesség mellett vagy annak közelében mozognak. A rézcsatlakozásokkal kapcsolatos adatok jelentősen lassabban mozognak (a tudomány számára fotonsebesség vs. elektronsebesség). A réz maximális sebessége 10 Gbps, míg a rost eléri a terabit vagy annál magasabb sebességet (ellenőrizze ez az Engadget cikk egy példa). Noha a 10 Gbps a legtöbb hálózat számára jó, a rost sokkal kevésbé érzékeny a zajra, és több talajt képes lefedni, mint egy hasonló rézfutás, további előnyökkel jár, amelyek elősegíthetik az átviteli sebességet.
 • Állítsa be az MTU-t – Beállítás MTU A (maximális átviteli egység) méretek egy útválasztón jobb átviteli sebességet eredményezhetnek. Például a nagyobb MTU-k minimalizálhatják az általános költségeket és növelhetik az átviteli sebességet. További információkért nézd meg ez a NetGear cikk, amelynek célja az útválasztó MTU méretének optimalizálása.
 • Használja a QoS-t – A QoS (szolgáltatásminőség) konfigurálása az útválasztón és a kapcsolón egy másik módszer a teljesítmény javítására. A QoS felhasználható sávszélesség elkülönítésére, a torlódások kezelésére, a hálózati forgalom formálására és a hálózati forgalom prioritásainak meghatározására. A téma mélyebb merülése érdekében nézd meg ez a Cisco dokumentum. A QoS nem feltétlenül javítja az átviteli sebességet, segíthet abban, hogy a késleltetés szempontjából érzékeny alkalmazásokat (VOIP, video streaming stb.) Kevésbé érintse meg, ha a dolgok lelassulnak..
 • Használjon CDN-t – A CDN (tartalomszolgáltatási hálózat) segíthet közelebb hozni a tartalmat a felhasználókhoz, ha olyan helyzetben van, amikor olyan felhasználóval foglalkozik, amikor sok felhasználó messze van a szerverektől (például egy webhely). Ezért egy CDN nagyszerű mód lehet a teljesítmény javítására. A Humán Egészségügyi Projekt, mi használjuk CloudFlare mint CDN.
  Полное руководство по Nmap: основы сканирования

Legfontosabb eszközök az átviteli teljesítmény mérésére

1. SolarWinds hálózati sávszélesség-elemző csomag (ingyenes próbaverzió)

SolarWinds NetFlow elemző

SolarWinds hálózati sávszélesség-elemző csomag egy prémium figyelő megoldás, amely lehetővé teszi az informatikai csoportok méretétől kezdve az SMB-től (kis- és középvállalkozások) a vállalkozásig az átviteli hatékonyságot. Az Hálózati sávszélesség-elemző csomag valójában két SolarWinds termék, amelyek csomagolva vannak: Hálózati teljesítményfigyelő (NPM) és NetFlow forgalmi elemző (NTA). Többet megtudhat ezekről a modulokról a NPM és NTA vélemények.

Röviden, NPM az egyik legnépszerűbb darab vállalati figyelő szoftver által kínált SolarWinds, és csinál sok a Egyszerű hálózatkezelési protokoll (SNMP) és fel / le figyelés, amire számíthat Hálózatkezelő rendszer (NMS). hozzáadása NTA A keverékhez lehetővé teszi a különféle áramlási protokollok, például a felügyeletét NetFlow, sFlow, jFlow, stb. Ezek a két eszköz együttesen holisztikus, funkciókban gazdag, teljesítmény-figyelő megoldássá válnak.

Tudod bemutató NTA közvetlenül a böngészőből itt. Letölthet egy 30 napos ingyenes próbaverziót is Hálózati sávszélesség-elemző csomag amely mindkét eszközt magában foglalja.

SolarWinds hálózati sávszélesség-elemző PackLegyen letölt 30 napos INGYENES próbaverziót

2. SolarWinds Valós idejű sávszélesség-monitor (INGYENES SZERSZÁM)

SolarWinds sávszélesség-monitor

Ha olyan ingyenes eszközt keres, amely segít az egyes eszközök figyelésében és meghatározhatja, hogy mekkora sávszélességet fogyasztanak, akkor a SolarWinds Valós idejű sávszélesség-figyelő lehet, hogy neked megfelelő. Ez Windows sávszélesség megfigyelő eszköz használata SNMP (a v1, a v2C és a v3 támogatottak) a forgalom az adott interfészekbe és azokból. skálázhatóság valószínűleg problémává válik, ha a hálózat összes eszközét figyeli. Ha csak néhány eszközt kell felügyelnie annak meghatározása érdekében, hogy van-e sávszélesség-meghajtó a hálózatán, ami megteremti a hálózati átviteli problémákat, ez lehet, hogy csak erre van szüksége.

Letöltheti a SolarWinds Valós idejű sávszélesség-figyelő ingyen.

SolarWinds Valós idejű sávszélesség-monitor Monitor 100% INGYENES eszköz letöltése

  Что такое MTR и почему это полезно?

3. ExtraHop

ExtraHop

ExtraHop egy vállalati szintű megfigyelő megoldás, amely olyan fejlett funkciókat támogat, mint például kontextuális intelligencia, törvényszéki vizsgálat, valós idejű elemzés, és több. ExtraHop figyelési megoldásokat kínál a biztonság, a hálózati teljesítmény és a felhő számára. Ennek a vállalati szoftvernek az a része, amelyre itt összpontosítunk, a hálózati teljesítményfigyelő képességek. Az egyik legnagyobb értékesítési pont ExtraHop a A hálózati teljesítménymegoldás az a képesség, hogy automatikusan felismerje és összefüggésbe hozza a hálózati problémákat, ami segíthet csökkenteni a megoldáshoz szükséges átlagos időt. A megoldás részét képezi részletes mutatók és táblázatokat tartalmazó átlagos sávszélesség-kihasználtság, átlagos teljesítmény, teljesítmény protokollonként, „Felső beszélők” (a legmagasabb átlagteljesítményű végpontok) és így tovább. Ha vállalkozási szintű megoldást keres az áteresztőképesség-figyelési problémákra, érdemes átnézni ExtraHop. Tudod bemutató ExtraHop közvetlenül a böngészőből (elérhetőségi adatokat kérünk, de a demo-hozzáférést azonnal megkapjuk).

4. Összehasonlító sebesség-teszt

Összehasonlító sebességteszt

Ha ellenőriznie kell egy adott számítógép vagy mobil eszköz teljesítményét egy böngészővel, a saját sebességtesztünk egy nagyszerű lehetőség erre, és segít pénzt szerezni jótékonysági célokra. A sebességtesztünk ellenőrzi az aktuális letöltési sebességet, a feltöltési sebességet és a ping válaszidejét. Megállapítottam, hogy az online sebességteszt is jó módszer annak meghatározására, hogy egy adott alkalmazással kapcsolatban felmerülő problémák kapcsolódnak-e a hálózati sebességhez, vagy sem (pl. Annak ellenőrzésére, hogy megfelel-e a Netflix Internetkapcsolat sebességre vonatkozó ajánlások). Ezenkívül minden egyes tesztért (egy felhasználónként legfeljebb egy) a Comparitech egy centet adományoz adományozásra.

 5. Iperf

iperf egy ingyenes, nyílt forráskódú eszköz, amelyet a hálózat teljesítményének aktív mérésére használnak. Ezt hivatalosan is támogatják CentOS, FreeBSD, és Mac operációs rendszer. Github oldala szerint számos más * nix alapú operációs rendszert jelentettek sikeresen a használatával iperf, és kiadás nélkül sikerült futtatnom a Linux Mint 17.1 verzióján. Az Iperf képes mérni TCP (Átviteli vezérlő protokoll, UDP (Felhasználói adatgram protokoll) és SCTP (Patakvezérlő átviteli protokoll) áteresztőképesség.

Iperf 1

iperf kliens / szerver konfigurációt használ, azaz a szoftvert mindkét végpontra telepíteni kell az átviteli sebesség mérésére. Letöltheti és telepítheti iperf itt (Megjegyzés: Az apt-get install iperf fájlt tudtam használni a Mint 17.1 verzióján).

Az alábbi példában futottam iperf szerver módban a parancs végrehajtásával iperf –s, majd csatlakozik a szerverhez, hogy a parancs végrehajtásával mérje a TCP teljesítményét iperf –c 10.0.2.15 (10.0.2.15 volt a. IP címe) iperf szerver). További információ az Iperf-ről: Github oldal.

iperf 2

6. NetCPS

NetCPS egy Windows parancssori segédprogram, amely az ügyfél / kiszolgáló paradigmáját is követi az átviteli sebesség mérésére. Régóta létezik, de sok modern Windows operációs rendszerben is hasznos lehet (számomra jól működött a Windows 10 rendszeren).

NetCPS freeware, azzal az egyetlen kivétellel, hogy NEM megengedett kormányzati vagy katonai felhasználásra. Letöltheti, megismerheti és megnézheti a. Forráskódját NetCPS itt.

Az alábbi példában használtam NetCPS az átviteli sebesség mérésére egy helyi PC visszacsatolási címén. Először azt a könyvtárat, amelybe a NetCPS.exe fájl betöltődött, végrehajtottam a parancsnak NetCPS.exe –s hogy a NetCPS-t kiszolgáló módba helyezzük, majd egy külön cmd.exe ablakban végrehajtottam a parancsot NetCPS.exe 127.0.0.1 a visszacsatolási IP-cím tesztelésére.

NETCPS1

NETCPS2

7. Netperf

Netperf egy CLI eszköz, amelyet * nix operációs rendszereken használnak (Windows rendszeren is fordul), hasonlóan a iperf amelyet eredetileg Hewlett Packard fejlesztett ki. Noha technikailag nem nyílt forráskódú, ingyenesen használható és meglehetősen népszerű eszköz a teljesítmény és a hálózati sebesség mérésére..

További információ a Netperf, nézd meg a kézi és a Netperf Github.

Tetszik NetCPS és iperf, Netperf kliens / szerver modellt használ. A kiszolgálót a parancs segítségével indíthatja el netserver –p majd csatlakozzon egy klienstől a parancs segítségével netperf –H -p . Az alábbi példában elindítottuk a szervert az 15222 porton egy 10.0.2.15 IP-című gazdagépről.

Netserver a netperf számáraNetperf

Tudassa velünk visszajelzését!

Ez volt a teljesítménnyel kapcsolatos ütközés tanfolyamunk és az áteresztőképesség-mérési eszközök listája. Nem hagytunk el valamit? Van kérdése az itt említett eszközökkel? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban.

About the author

Comments

 1. bességét, de ha túl sok jármű van az autópályán, akkor a teljesítmény csökkenhet. Ezért fontos az átviteli sebesség mérése és ellenőrzése, hogy a hálózat mindig hatékonyan működjön.

  Magyarul:

  Az átviteli sebesség és a sávszélesség közötti különbség sokak számára zavaró lehet, mivel mindkettő az adatmennyiség továbbítására vonatkozik egy adott hálózati közegen keresztül. Az átviteli sebesség azonban az az adatmennyiség, amely ténylegesen megy keresztül a közegen, míg a sávszélesség az az adatmennyiség, amely áthaladhat rajta. Az áteresztőképesség mindig alacsonyabb lesz, mint a sávszélesség, és az adott időszakban a teljesítménye általában nem lesz a maximális teljesítmény. Ezért fontos az átviteli sebesség mérése és ellenőrzése, hogy a hálózat mindig hatékonyan működjön. A cikk bemutat néhány eszközt, amelyek segítségével könnyedén figyelemmel kísérhetjük a hálózati forgalmat és javíthatjuk a hálózati tervezést.

Comments are closed.