Преглед СоларВиндс СФТП / СЦП сервера

Снимка веб локације веб локације СоларВиндс СФТП Сервер

СФТП / СЦП сервер из СоларВиндс-а је сигуран систем преноса датотека. Иако би шифрирање укључено у овај сервис могло учинити овај програм погодним за пренос датотека путем интернета, СоларВиндс свој СФТП / СЦП Сервер сматра алатом за мрежне администраторе, а не за крајње кориснике. Као што ћете видети у овом прегледу, ако вршите ажурирања система и сигурносне копије путем Цлоуд ресурса, употреба СФТП / СЦП сервера за интернет трансакције је сасвим погодна.

СФТП је протокол сигурног преноса датотека, а СЦП протокол за сигурну копију. Ова два начина преноса доступна су вам у лаганој апликацији. СФТП је такође познат као ССХ ФТП јер је сигурност за овај протокол изведена из ССХ-а, што је за „Сецуре Схелл“. СЦП је такође ССХ-ом заштићен, али је обично повезан са Уник оперативним системима.

Према СоларВиндс-у, главна сврха ове апликације је осигурати механизам за архивирање конфигурацијских датотека за рутере и склопке. Такође је замишљен као медиј за дистрибуцију ажурирања управљачког софтвера и закрпа на рути опреми. Обе ове апликације користе ТЦП за управљање везама. Подразумевани порт за СФТП и СЦП је 22. Међутим, порт који се користи за пренос ваших мрежних датотека можете променити у подешавањима интерфејса СФТП / СЦП сервера.

Колико то кошта?

СоларВиндс СФТП / СЦП Сервер је бесплатно.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА НА СЛУЖБЕНОМ МЕСТУ СОЛАРВИНДС:

ввв.соларвиндс.цом/фрее-тоолс/фрее-сфтп-сервер/

СоларВиндс Фрее СФТП / СЦП СерверДовнлоад ФРЕЕ Едитион на СоларВиндс.цом

Које су карактеристике СФТП / СЦП сервера?

Интерфејс апликације није баш софистициран. СоларВиндс намерава ову апликацију користе администратори система, а не корисници мреже. Главне карактеристике СоларВиндс СФТП / СЦП сервера укључују следеће:

1. Ефикасна обрада

Једноставност корисничког интерфејса за серверски софтвер део је генералног дизајна апликације, смањујући количину ресурса потребних програму. Пошто је ово административно средство, а не апликација крајњег корисника, не би требало да закачи мрежу, процесорску снагу или простор на диску. Услуга овог услужног програма ограничена је на управљање преносом датотека величине до 4 ГБ. Иако ово ограничење представља значајну датотеку, постојање ограничења величине преноса датотеке показује да апликација има за циљ да мало искористи пропусност. СоларВиндс наглашава да је сврха овог алата омогућити пренос конфигурационих датотека на мрежи.

  15 najboljih besplatnih alata i softvera za udaljenu radnu površinu

СоларВиндс СФТП / СЦП Сервер

2. Опције протокола

Подешавања СФТП / СЦП сервера дају вам могућност коришћења услужног програма са СФТП, СЦП или оба протокола. Такође можете одабрати коју верзију ССХ-а систем треба да користи са ССХ1 и ССХ2 као доступне опције. Сви преноси користи ТЦП за успостављање сесије, који се подразумевано изводи у порт 22, али можете променити број порта. Користићете СЦП за директан пренос датотека и одлучите се за СФТП када такође треба да креирате директоријуме на удаљеним уређајима или померате датотеке на њима.

ТЦТП подешавања СФТП сервера

3. Ограничења апликације

Корисничке акције можете ограничити са СФТП / СЦП сервером. Ове опције затварају одређене команде, које укључују могућност упита за директориј датотека, брисање директорија, креирање директорија, брисање датотека и преименовање датотека. Операције сервера можете ограничити на само преузимање датотека, само учитавање или пренос у оба смера. Нове копије постојећих датотека на диску могу бити приморане да генеришу нову датотеку, а не да преписују постојећу датотеку. Сервер датотека можете учинити доступним свим чворовима на мрежи или само оним ИП адресама унесеним у подешавања СФТП / СЦП интерфејса. Ограничење СЦП-а ограничило би штету коју мање искусни или нови чланови тима могу проузроковати на вашим мрежним уређајима.

Подешавања СФТП / СЦП сервера

4. Провјера идентитета корисника

Укључивање ССХ сигурности омогућава СФТП / СЦП серверу да наметне аутентификацију корисника. Корисничке налоге можете поставити на страницама поставки интерфејса сервера. Морате доделити лозинку за сваки од ових корисничких налога. Кориснички рачуни омогућавају вам да идентификујете који је корисник извршио које радње и побољшати вашу ревизију.

Корисничке поставке СФТП сервера

Шта је са ТФТП-ом?

Када прегледате веб локацију СоларВиндс, можда ћете приметити да компанија нуди и бесплатни ТФТП сервер. Овај производ СоларВиндс такође наплаћује као метод за израду резервних копија и инсталације конфигурационих датотека. Па зашто компанија нуди два бесплатна алата која у суштини обављају исти задатак?

  Pomoću Wiresharka dobivate IP adresu nepoznatog domaćina

ТФТП је тривијални протокол преноса датотека. То је веома лаган систем који треба мало процесорске снаге и ствара врло мало режима током преноса датотека. Међутим, та се лакоћа постиже по цени. ТФТП не укључује ниједан поступак аутентификације корисника и уопште нема шифрирање. Ово представља проблем за сигурност јер жичани таписери могу да жање податке о конфигурацији уређаја док пролазе дуж мреже у обичном тексту када их транспортује ТФТП.

Требали бисте ризиковати коришћење ТФТП-а само на сигурним приватним мрежама. Конвенција о кориштењу ТФТП-а за задатке администрације мреже заснива се на претпоставци да је мрежа заштићена другим средствима. Данас, када су телекомуникације, дистрибуирани ВАН-ови и Цлоуд услуге уобичајени, одржавање системских датотека укључује преносе путем Интернета. Никада не бисте требали користити ТФТП путем интернета. Уместо тога, користили бисте СоларВиндс СФТП / СЦП Сервер.

Иако је СФТП / СЦП Сервер одличан алат за преношење датотека, он нема функције управљања и зато вам неће помоћи да пратите верзије конфигурационих слика и не може да прати базе података добављача за закрпу и доступност ажурирања. Са СФТП / СЦП сервером добијате сигуран начин преноса датотека, а не алат за управљање конфигурацијом.

Који су системски захтеви?

Програм СоларВиндс СФТП / СЦП Сервер доступан је само за Виндовс оперативни систем.

Шта је са великим мрежама?

Компанијама са мрежама које имају било шта друго осим веома малене препоручује се да се одлуче за свеобухватнији систем конфигурације. У таквом случају СоларВиндс Цонфигуратион Манагер била би много боља опција.

СоларВиндс Нетворк Цонфигуратион Манагер (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

СоларВиндс Нетворк Цонфигуратион Манагер

Тхе СоларВиндс Нетворк Цонфигуратион Манагер има свеобухватнију листу функција које би већим компанијама дале бољи сервис за надгледање конфигурације уређаја. Ови атрибути се протежу и на безбедносне поступке који штите од неочекиваних промена у подешавањима уређаја. Једном када хакер дође на вашу мрежу, често је први циљ приступ конфигурацијама мрежних уређаја попут склопки и усмјеривача. Могућност постављања ДНС референци и проки сервера унутар управљачких уређаја мреже превише је примамљива да би се уљези супротставили, тако да је закључавање тих конфигурација важно.

  Što je Microsoft Hyper-V?

Можете гурнути ажурирања ОС-а и управљачког софтвера уређаја и правити резервне копије конфигурација уређаја са СФТП / СЦП сервером. Међутим, постоји више контрола конфигурације уређаја које су вам потребне да бисте били потпуно сигурни. Управитељ мрежних конфигурација даје вам образац конфигурације и управљање скриптама за ваше мрежне уређаје, управљање променама, ревизију и праћење налога за подршку сарадње са ИТ тимом за управљање и делегирање задатака.

Потпуни алат за управљање конфигурацијом даје вам усклађеност са сигурношћу података која ће вам помоћи да одустанете од правних радњи и подржите лицитирање уговора о управљању објектима. Можете то проценити 30-дневним бесплатним пробним временом.

СоларВиндс Нетворк Цонфигуратион МанагерПреузмите 30-дневну БЕСПЛАТНУ пробу

Преглед СФТП / СЦП сервера

Голи кориснички интерфејс за овај услужни програм показује да вероватно не би био добар алат за предају мрежним корисницима. Ово је намењено само за употребу од стране администратора система на малим мрежама. Сврха СоларВиндс СФТП / СЦП сервера је да обезбеди сигуран метод за прављење резервних копија конфигурационих датотека за мрежну опрему и слање ажурирања фирмвера на исту опрему.

Упркос ограниченом обиму који је СоларВиндс намеравао, Сигурност СФТП / СЦП сервера може омогућити појединцима да поставе приватни сервер у облаку. ССХ заштита услужног програма учинила би је погодном за пренос датотека путем интернета.

Компанијама са мрежама које имају било шта друго осим веома малене препоручује се да се одлуче за свеобухватнији систем конфигурације. У таквом случају, СоларВиндс Цонфигуратион Манагер био би много боља опција.

About the author

Comments

  1. ФТП / СЦП сервера је да је ова апликација намењена пре свега за мрежне администраторе, а не за крајње кориснике. Иако је шифрирање укључено у овај сервис, СоларВиндс га не препоручује за пренос датотека путем интернета. Међутим, ако вршите ажурирања система и сигурносне копије путем Цлоуд ресурса, употреба СФТП / СЦП сервера за интернет трансакције је сасвим погодна. СФТП је протокол сигурног преноса датотека, а СЦП протокол за сигурну копију. Обе ове апликације користе ТЦП за управљање везама, а подразумевани порт за СФТП и СЦП је 22. СоларВиндс СФТП / СЦП Сервер је бесплатан, а главна сврха ове апликације је осигурати механизам за архивирање конфигурацијских датотека за рутере и склопке, као и за дистрибуцију ажурирања управљачког софтвера и закрпа на рути опреми.

Comments are closed.