Топ 14 алата за управљање и надгледање сервера за 2024. годину (бесплатно и плаћено)

Топ 14 алата за управљање и надгледање сервера за 2024. годину (бесплатно и плаћено)

Подешавање сервера није тако компликован задатак ових дана. Праћење употребе, перформанси и могућих проблема са одржавањем је много теже. Веће компликације настају када проширите своју инфраструктуру на неколико сервера. Не желите да будете заробљени у куповини од једног продавца и можда би било корисно користити комбинацију оперативних система у вашој мрежи.

Проучавамо пуно детаља о сваком од алата који се налазе у наставку, али у случају да вам недостаје времена, ево сажетка листе 14 најбољих алата за управљање и праћење сервера:

 1. СоларВиндс монитор сервера и апликација (САМ) (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Монитор сервера који покрива Делл ПоверЕдге сервере, ХП ПроЛиант сервере, ИБМ еСервер кСериес сервере, Делл ПоверЕдге Бладе регале, ХП БладеСистем кућишта, Мицрософт Виндовс Сервер и ВМваре вСпхере хипервисоре.
 2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Ово је обједињена алатка за мрежу, сервер и апликацију која прати капацитет ЦПУ-а, употребу меморије, статус и перформансе диска, статус вентилатора и здравље напајања ваших сервера.
 3. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) Платформа заснована на облаку за управљаче добављачима услуга која укључује функције управљања мрежом, сервером и апликацијама.
 4. Сите24к7 Надгледање сервера (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Систем заснован на облаку који може да надгледа широк спектар сервера укључујући Виндовс и Линук сервере и више, ВМваре и Доцкер и више окружења, заједно са десетинама додатака.
 5. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Овај монитор апликација такође покрива здравље сервера и даје статусе уживо о коришћењу ЦПУ-а, перформансама и капацитету диска, употреби меморије и перформансама И / О-а..
 6. Густина сервера Овај алат прати директне сервере и сервере засноване на облаку; он покрива Линук и Виндовс онсите сервере и АВС, или Азуре цлоуд сервере.
 7. Нагиос КСИ Мрежни систем за праћење који такође покрива апликације и сервере. Можете се одлучити за бесплатну верзију, названу Нагиос Цоре.
 8. Ицинга Овај алат је адаптација Нагиос Цоре-а и бесплатан је за употребу.
 9. Инструментал Ово је монитор апликације који такође покрива статуса сервера, конкретно: употреба ЦПУ-а, статус диска, информације о учитавању, активност меморије, мрежна интеракција и догађаји замене страница.
 10. Заббик Бесплатни системски монитор који прати рад ЦПУ-а, искоришћење меморије, стопе грешака у И / О-у, простор на диску, статус вентилатора, температуру и перформансе напајања на вашим серверима.
 11. ОП5 Монитор сервера који омогућава планирање капацитета и анализу трендова.
 12. Монитис Услуга заснована на облаку која прати апликације и статусе сервера.
 13. Антурис Монитор на серверу у облаку који прати ЦПУ, меморију, употребу диска, промене странице, статус напајања, статус вентилатора и температуру.
 14. Мотадата Алат за надгледање мреже, сервера и апликација који прати волумен диска и резервни капацитет, употребу ЦПУ-а и употребу меморије.

Пријављивање на сваки сервер и ручно проверавање перформанси захтевају много времена. Због тога су алати за управљање и надгледање сервера постали толико важни. Даљински алати за администрацију сервера омогућиће вам управљање серверима на неколико веб локација и побољшати вашу ефикасност.

Contents

Врсте сервера

Израз “сервер” је покривни појам који покрива широк спектар операција. У вашој мрежи можете имати мрежни сервер веб датотека / датотека, веб сервер, апликацијски сервер и сервер е-поште. Кључне метрике перформанси над којима требате да задржите контролу у сваком од ових случајева су различите.

Ако узмете у обзир услуге облака, сви ваши сервери за веб, пошту, апликације и складиште података могу бити ван локације и у власништву друге компаније. Дакле, праћење свих сервера на којима ћете завршити када се налазе на неколико различитих локација може бити ноћна мора.

Надгледање сервера

Добијање обједињеног интерфејса ради надгледања свих ваших сервера са једне локације требало би да буде приоритет. Имате два главна елемента за гледање на серверу: хардвер и софтвер. Потребан вам је алат за праћење сервера који вам може дати живе податке о перформансама хардвера, попут простора на диску, коришћења процесора и меморије, али такође морате видети који процеси раде на серверу и колико ресурса свака инстанца процеса троши.

Иако ће бар један члан тима стално бити отворен монитор сервера, не можете заиста очекивати да се посветите људским ресурсима тако да једна особа сједи сатно на контролној табли монитора сервера.. Потребан вам је алат за праћење сервера који комбинује рутинско прикупљање података уживо, са проценом статуса да бисте добили упозорења. Аутоматска упозорења уклониће потребу да некога призове за стол. Систем који укључује обавештавање о упозорењима СМС-ом или е-поштом олакшаће вам посао.

Будите у току са коришћењем хардвера како бисте ријешили проблеме у вези са перформансама. Дакле, увид у количину процеса у реалном времену пружиће вам могућност да предвидите и прилагодите своје потребе за капацитетима.

Управљање сервером

Планирање капацитета води вас у проблеме управљања сервером. Да бисте боље опслужили компанију, њене акционаре и купце, капацитет вашег сервера би требало да има резервну собу за обрачун пораста потражње, без превеликих трошкова, што би узроковало непотребне трошкове.

Тешко је размотрити захтеве сервера без узимања у обзир и друге опреме, као што су физичка или виртуелна мрежа, напајање, опрема за становање и доступност особља. Све различите променљиве које чине ваше пословање јединственим значе да не постоји ниједан пакет за управљање и надгледање сервера који је најбољи за сваку компанију вани.

Доступност и локација хардвера важни су фактори за систем менаџера који ће водити рачуна. Истек софтверске лиценце, управљање закрпама и спречавање неовлашћеног инсталирања софтвера су други задаци администрације сервера који спадају у улогу управљања.

Улоге сервера за администрацију

Функције управљања сервером задатака администратора система спадају у надлежност вишег особља. Много контрола надгледања и одржавања сервера може се доделити млађем особљу или у потпуности аутоматизовати.

Дакле, у зависности од величине ваше компаније и величине вашег административног тима, могућност дефинисања улога корисника и ограничавање приступа системским подацима ће варирати у важности. Ако сте мали посао са врло мало сервера и само једна особа задужена за управљање њима, можда ће вам требати само једна корисничка улога и један кориснички рачун за ваш алат за праћење сервера. Ако имате велики тим и требате да доделите специјалне задатке сваком запосленом, функције управљања приступом постају приоритет. Потпуно управљање вашим серверима захтева низ алата за администрацију сервера. Ако требате да се бавите администрацијом на даљинском серверу, морат ћете још више проширити листу за куповину алата за управљање.

Избор серверског алата

Потражите следеће факторе при одабиру алата за управљање и праћење сервера:

Интероперабилност више добављача

Иако сте можда задовољни са тренутним добављачем хардвера, вероватно је грешка везати се за систем праћења који зависи од једног произвођача. Дакле, чак и ако већ имате сву опрему једног бренда, створите флексибилност за будућност да бисте себи дали могућности.

Информације које одговарају вашим захтевима

Покушајте да прилагодите алат за управљање сервером вашим тренутним захтевима за надгледање сервера. Иако постоје неки веома свеобухватни пакети за управљање сервером, не бисте требали доћи у искушење да купујете услужне програме које никада нећете користити. Ако имате само мали систем којим сами управљате и купујете пакет за праћење који је прилагођен великим системима који се управљају тимом, можда ћете морати да посетите толико различитих екрана да бисте добили толико мало информација да вам је потребно да на крају одустанете од софтвер.

Прилагодљивост

Ако имате мало предузеће, потражите смањену верзију пакета великог систем менаџера. То ће вам омогућити да надоградите алат за праћење сервера како се компанија шири. Ако купите пакет од компаније која пружа услуге малим предузећима, у неком тренутку ћете морати да пребаците провајдере и научите како да радите свој посао са потпуно новим алатом за надгледање.

Аутоматизација процеса

Алат који само показује шта ваш сервер ради није довољно добар. Потребан вам је ваш систем за надгледање сервера да бисте се аутоматски бринули о рутинским задацима администрације сервера. У овом се случају људска интервенција ових задатака своди на провјеру трупаца. Такав посао ствара сјајну могућност за обуку стажиста и ослобађа вам времена за важније задатке.

Дефиниција улога

Чак и ако сте једини администратор система, могућност креирања улога да делимично приступите контролној табли вашег система за надгледање сервера може бити врло корисна. Стварање улога значи да можете одобрити приступ извештавању менаџерском особљу и пустити их да одговоре на своја питања. Једног дана можда ћете потражити помоћника и требаће вам млађа помоћ да бисте приступили неком делу система, а да притом не дођете до контроле свог алата за управљање..

Прилагодљиве функције и извештаји

Без обзира колико добро организован алат за управљање сервером, увек ћете установити да желите да померите ступац на извештају или да пребаците део података за неки други податак. Слично томе, могућност прилагођавања надзорне плоче да би вам најважније метрике биле на истакнутом положају неопходна је за уштеду времена..

Режијски трошкови

Продавци алата за управљање серверима обично су веома отворени у погледу величине компаније за коју је њихов софтвер погодан. Неки добављачи покушавају задовољити све, али, на крају, њихов софтвер је написан да најбоље функционише за одређену величину предузећа. Не желите да ваш систем за праћење успори сервер или генерише превише мрежног саобраћаја. Једини начин на који ћете заиста знати да ли је пакет погодан за ваш посао је да га испробате. Срећом, многи добављачи нуде пробне периоде.

Најбољи алати за управљање и надгледање сервера

Имајући у виду горње критеријуме, саставили смо листу десет најбољих алата за управљање и праћење сервера данас на тржишту. Листа укључује системе који су погодни за мала предузећа и друге који су бољи за велике корпорације. Читаћете о локалном софтверу, као и о облачним решењима.

1. СоларВиндс монитор сервера и апликација (САМ) (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс монитор сервера и апликација

СоларВиндс је водећи произвођач софтвера за надгледање ИТ инфраструктуре. Монитор сервера и апликација (САМ) могу се повезати заједно са мрежним монитором перформанси компаније да би се створио заиста свеобухватан систем праћења вашег предузећа. Међутим, ово је решење које боље одговара великим корпорацијама.

Овај софтвер може да комуницира са:

 • Делл ПоверЕдге сервери
 • ХП ПроЛиант сервери
 • ИБМ еСервер кСериес сервери
 • Делл ПоверЕдге Бладе носачи
 • Кућишта ХП БладеСистем
 • Мицрософт Виндовс Сервер
 • ВМваре вСпхере хипервизор

Можете централизовати све администраторе свог сервера са неколико веб локација и такође интегрисати перформансе цлоуд сервера. СоларВиндс САМ систем може надгледати АВС и Азуре услуге и покриће складиште, базе података и више од 1.200 апликација, као и здравље хардвера вашег сервера.

  10 najboljih alata i softvera za upravljanje bazama podataka

Мерке хардвера сервера које надгледа систем СоларВиндс укључују употребу ЦПУ-а, чврсти диск, низ, напајање и статус вентилатора. Преглед перформанси апликације обојен је бојама зеленом бојом која означава нормалне услове и критичним статусима означеним црвеном бојом. Овај приказ чини праћење перформанси врло лако извести.

Софтвер за надгледање има функцију аутоматског откривања која ће идентификовати ваш хардвер и апликације без икакве интервенције од вас. Ова карактеристика је такође кључни атрибут компанијског система за надгледање мреже. Инструментална табла садржи низ унапред написаних образаца задатака који ће вам помоћи да аутоматизујете редовне задатке праћења и превентивног одржавања. Постоје и унапред написани извештаји и упозорења уграђени у софтвер за праћење.

Услужни програм Аппстацк помаже вам да пронађете употребу инфраструктуре на основу апликације по апликацији. Ово ће вам помоћи идентификујте одакле долази до пораста потражње и помоћи вам да боље планирате свој капацитет. Та међузависност између приступа софтверу и пратећем хардверу такође се шири и на мрежне активности. На пример, ако изненада наиђете на проблеме са СКЛ сервером, потребно је да унесете све алате за администрацију вашег сервера како бисте у потпуности отклонили узрок тог проблема.

Можете да прилагодите надзорну плочу, стварајући различите погледе за различите улоге, што ће вам омогућити да одговорност пренесете на млађе чланове тима. Такође можете да прилагодите извештаје и створите сопствене рутине аутоматизације и прилагођена упозорења. Ове функције чине СоларВиндс САМ заиста важан алат за администрацију сервера.

Осим Монитор перформанси мреже, овај модул можете да интегришете са анализатором мрежног саобраћаја, управљачем мрежне конфигурације, монитором складиштења и монитором виртуализације. Стандардни монитор сервера и апликација укључује функције управљања виртуализацијом за надгледање Хипер-В и ВМваре ЕСКС система.

ИЗБОР УРЕДНИКА

Један од најпотпунијих расположивих алата, можете пратити како физичке сервере, тако и оне на облачним сервисима попут АВС и Азуре. Аутоматизира што је могуће више задатака, и идентификујући хардвер и апликације и користећи унапред написане шаблоне за аутоматизацију редовних задатака. Подржавајући више од 1200 апликација можете препознати пораст потражње на бази апликације по апликацији. Са потпуно прилагодљивом надзорном плочом за више улога, ово је изузетно флексибилан алат.

Преузимање: Потпуно функционална БЕСПЛАТНА пробна проба на СоларВиндс.цом

Званични сајт: ввв.соларвиндс.цом/сервер-апплицатион-монитор

ОС: Виндовс Сервер

2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Паесслер ПРТГ монитор сервера

Паесслер ПРТГ мрежни монитор је веома свеобухватан систем за надгледање инфраструктуре који долази чак и у бесплатној верзији. Бесплатна опција има ограничење од 100 сензора, али у супротном садржи све могућности које представља плаћени систем. Ово је оно на што мала предузећа морају бити веома пажљива, јер пакет садржи толико много функција да бисте могли провести читав дан играјући се око њега, а заправо не бисте обавили никакав посао. Дакле, избор ове опције захтева много планирања и дисциплине ако сте само мало предузеће са врло мало објеката за надгледање.

Пакет укључује могућности надгледања мреже и лако можете покрити сву ПРТГ сву инфраструктуру вашег предузећа. Заиста ово је пакет погодан за веома велике корпорације, али Паесслер такође производи цене са ценама које ће примамити компаније средње величине.

Надзорна плоча ПРТГ-а је веома атрактивна и укључује бирање, линијске графиконе и графиконе како би провера стања била брза задаћа.

Надгледање хардверских компоненти обухвата капацитет процесора, употребу меморије, статус и перформансе диска, статус вентилатора и здравље напајања. ПРТГ ће постати битна компонента вашег алата за администрацију сервера.

ПРТГ комуницира са:

 • ХПЕ ПроЛиант асортиман
 • Делл ПоверЕдге
 • Цисцо УЦС
 • ИБМ Систем Кс

Монитор апликација сервера има специјализоване процедуре за веб сервере, сервере за пошту (укључујући Екцханге сервере), сервере база података и виртуелне сервере. ПРТГ систем аутоматски открива целокупну вашу инфраструктуру укључујући сервере, мрежу, мрежну опрему, терминалне уређаје, услуге облака и виртуелно окружење. Овај свеобухватан приступ омогућава систему да тече кроз последице статуса у једном делу ваше инфраструктуре и упозори на утицај свих промена на перформансе вашег сервера, као и испитивање здравља сервера у реалном времену.

ПРТГ укључује Сислог пријемник, који ће сакупљати Сислог поруке и делује као Сислог сервер.

Виртуелна окружења која ПРТГ може да прати укључују:

 • Хипер-В
 • КСЕН
 • Параллелс Виртуоззо Цонтаинерс
 • Амазон ЕЦ2

Паесслеров модел цена значи да ћете једном платити за софтвер и задржати право да га заувек користите, куповином добијате само одржавање и подршку током једне године. Након тога, морат ћете платити годишњи уговор о одржавању да бисте се и даље квалифицирали за закрпе и надоградње софтвера.

Бесплатна верзија ПРТГ омогућава вам праћење 100 услова, које компанија назива сензорима. Најјефтинији од плаћених пакета кошта 1.600 долара и омогућава вам праћење 500 сензора. Пакет врхунског ранга био би погодан за веома велика предузећа и кошта 60.000 долара.

Можете добити 30-дневно бесплатно пробно време целог система са неограниченим сензорима. Када дође време за куповину, бирате које услове желите да пратите у целој инфраструктури, укључујући мрежу. Ако вас занима само употреба ПРТГ система за надгледање ваших сервера и апликација, само бисте груписали помоћ за сензоре око фактора повезаних са сервером.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ)

Топ 14 алата за управљање и надгледање сервера за 2024. годину (бесплатно и плаћено)

Атера је систем који се продаје управљани провајдери услуга (МСП). Систем је доступан на мрежи, тако да МСП не треба инсталирати никакав софтвер у своје просторије или покретати сопствену подршку. Захваљујући компанији Атера, све што МСП треба да почне да служи својим клијентима је лаптоп са веб прегледачем и интернетском везом. Из тог разлога, Атера је веома привлачна малим МСП и независним техничарима за подршку.

Главна поента система Атера је омогућити даљинско надгледање и управљање мреже, сервери и апликације. Иако МСП не треба да инсталира било који софтвер на својој веб локацији, клијентовом сајту су потребни агенти инсталирани на његовој надзираној опреми.

Функције надгледања сервера Атера укључују Капацитет ЦПУ, диска и меморије и надзор употребе. Сервис такође може да обавља функције администрације. Може да наведе сав софтвер инсталиран на серверу и да омогући управљање лиценцама. Такође може очистити дискове, дефрагментирати их и уклонити привремене датотеке како би ослободио простор.

Систем Атера укључује менаџер закрпа који ће ажурирати оперативне системе и кључне апликације. Управитељ закрпа може се поставити тако да се аутоматски покреће након што буде обавештен о доступности новог закрпе. Те промене могу да изврше на неколико сервера клијентске организације.

Потпуни сет алата које Атера пружа МСП-овима назива се а даљинско надгледање и управљање (РММ) систем. РММ пакет се надопуњава другом групом функција које су колективно познате као аутоматизација професионалних услуга алате или „ПСА.“ ПСА систем укључује све функције које МСП треба да би обављао свој посао. Ове комуналије укључују управљање уговорима, управљање клијентима и управљање тимом.

Корисници компаније Атера не плаћају пакет софтвера унапред. Уместо тога, платформа се наплаћује месечном претплатом по техничару. На располагању је и годишњи план плаћања. Накнада за претплату укључује простор за обраду и складиштење у облаку. Услуга се може тестирати на а 30-дневно бесплатно пробно време.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија АтераСтарт-а

4. Сите24к7 Надгледање сервера (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Топ 14 алата за управљање и надгледање сервера за 2024. годину (бесплатно и плаћено)

Сите24к7 је производ Зохо Гроуп, која такође поседује МанагеЕнгине. Тако ћете видети пуно сличности између Сите24к7 Надгледање сервера екране и одељак за надгледање сервера МанагеЕнгине Апплицатион Манагер.

Велика разлика коју ћете приметити код Сите24к7 је да се он наплаћује на месечној претплати, а не као једнократна накнада. Ово је посебно повољно за стартап и растуће компаније јер не требате плаћати никакве претходне трошкове софтвера.

Сите24к7 је усмерен на управљање серверима што у основи захтева надгледање целе инфраструктуре и на лицу места и ван ње. Дакле, пакет укључује модуле за надгледање мреже, сервера и апликација.

Стандардни задаци надгледања Сите24к7 покривају више од 30 статуса, укључујући Перформансе ЦПУ-а, капацитет меморије, употреба диска, и потенцијал, стопе активности мрежног интерфејса, и перформансе софтвера. Алат прати ресурсе оперативног система, као што су порт, НФС, простор датотека и стварање директорија.

Сите24к7 може надгледати хостове са следећим оперативним системима:

 • Виндовс
 • Виндовс Сервер
 • Линук
 • ФрееБСД
 • ОС Кс

Такође може радити са следећим виртуелним окружењима и облачним серверима:

 • Мицрософт Хипер-В
 • ВМваре Виртуализатион
 • Контејнери за приколице
 • Мицрософт Азуре
 • Амазонске веб услуге (АВС)

Конзола за монитор је заснована на претраживачу и удаљена је. Омогућава вам приступ важним датотекама и извештајима на вашем сопственом систему. Ови укључују Сислог и Дневник догађаја поруке. Такође делује са вашим имплементацијама активног директорија. Алат ће вам помоћи у управљању овим важним системским записима који вам помажу у праћењу употребе и откривању провале.

Како се монитор налази изван ваше мреже, не морате бити везани за пословне просторе. ти може приступити конзоли са било ког места – постоји чак и апликација за приступ са мобилних уређаја. Можете покренути или зауставити сервер из апликације и такође добити обавештења о статусу која вам се прослеђују као е-поруке или текстуалне поруке. Та упозорења су видљива и на конзоли.

Користите апликацију за решавање проблема са аутоматизованим задацима, попут прикупљања података, обуставе система или опозива ауторизације. Сите24к7 укључује ан функција анализе, што вам помаже да утврдите шта се догодило када ствари пођу по злу.

Можете заказати административне задатке који ће се обављати према распореду ван радног времена и такође добити аутоматски извештаје о стању и безбедности.

Све у свему, алат за надгледање сервера Сите24к7 одличан је алат и он захтева добру репутацију МанагеЕнгине алата за управљање инфраструктуром у облаку. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно време система. Ако не желите да купујете после тог периода, постоји ограничена бесплатна верзија, која је ограничена на надгледање до пет УРЛ адреса или сервера.

Сите24к7 Сервер МониторСтарт БЕСПЛАТНО пробно раздобље од 30 дана

5. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер

МанагеЕнгине је још један од водећих пружатеља услуга праћења инфраструктуре Апплицатионс Манагер добро је проверити за надгледање сервера. Компанија такође производи високо оцењени мрежни монитор перформанси ОпМанагер, који ће се добро интегрисати са Апплицатион Манагер-ом како би вам пружио комплетни пакет за надгледање објеката.

Линијски графикони представљају главни графички медиј за приказе. Атрибут ваших сервера који уживо прате овај систем укључује Употреба процесора, перформансе и капацитет диска, коришћење меморије и И / О перформансе. Хардверски фактори приказани на монитору укључују очитавање снаге, вентилатора и температуре.

Апплицатион Манагер може да делује са следећим типовима сервера:

 • Виндовс
 • Виндовс кластери
 • Линук
 • Соларис
 • ИБМ АС400
 • АИКС
 • ХП-Уник / Тру64 Уник

Мапирање окружења вашег сервера врши се аутоматски и може се проширити на виртуелна окружења и услуге у облаку. Виртуелни системи с којима Манагер Манагер може комуницирати укључују:

 • Мицрософт Хипер-В
 • ВМваре ЕСКС / ЕСКСи
 • ВМваре Хоризон Виев
 • Цитрик КсенСервер
 • Цитрик КсенАпп
 • Доцкер

Напоље у облаку можете добити своје услуге ван локације укључене у систем надгледања ако их пружају следећи системи:

 • Мицрософт Азуре
 • Мицрософт Оффице 365
 • Амазон ЕЦ2
 • Амазон РДС
 • Оператори ОпенСтацк

Апликације које се могу надгледати на вашим серверима укључују СКЛ Сервер, ЕРП систем, попут САП-а, Орацле ЕБС, Мицрософт Динамицс АКС и ЦРМ и Сиебел ЦРМ. Мобилне апликације за иОС и Андроид, као и мобилне веб апликације такође су обухваћене надгледањем апликација, као и редовним сервисима које и ваш веб и сервери апликација користе и испоручују.

  15 najboljih besplatnih alata i softvera za udaljenu radnu površinu

Модул за управљање апликацијама овог пакета има неколико врло занимљивих функција које ће вам помоћи да планирате свој капацитет и тестирате нове апликације. Можете аутоматизовати тестирање радним токовима који могу да комуницирају са снимљеним догађајима из историје перформанси вашег сервера. То значи да можете добити представу о томе како ће нова апликација утицати на ваше ресурсе пре него што је објавите. То даје МанагеЕнгине Апплицатион Манагер статусу алата за администрацију сервера.

Монитори перформанси проверавају доступност услуга Ацтиве Дирецтори укључујући оне који раде на вашем Екцханге серверу. Брзина приступа Ацтиве Дирецтори и ЛДАП функцијама се такође стално надгледа. Гтоол такође укључује надгледање Сислог порука и евиденције догађаја на Виндовс системима.

Монитор се самоинсталира и не треба вам приступ сваком серверу појединачно да бисте извршили подешавање. Уз овај систем добијате унапред написане предлошке задатака и извештаја, а такође можете да произведете сопствене скрипте за аутоматизацију и прилагођене извештаје.

Конзолу за надгледање можете инсталирати на оперативне системе Виндовс и Линук. Улазна цијена МанагеЕнгине’с Апплицатионс Манагер-а је 945 долара, што је чини једним од најјефтинијих монитора за плаћене сервере за „звона и звиждаљка“. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно време програма Апплицатион Манагер и преузима се директно са веб локације МанагеЕнгине.

МанагеЕнгине Апплицатионс МанагерДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

6. Густина сервера

Густина сервера

Густина сервера је специјализована за надгледање облачног сервера, али такође покрива сервери на локацији. Монитор има посебне поступке за покривање активности веб локација. Алат нуди СтацкПатх група која се специјализовала за ДДоС заштита и заштитни зидови веб апликација, тако да ћете бити у могућности да истражите повезане производе да бисте заштитили свој веб сервер од напада.

Конзола за услугу је прегледач. Ово је мрежна услуга, тако да на вашу веб локацију не инсталирате софтвер за тумачење података. Међутим, требате инсталирати надзорни агент на сваки од сервера који желите да буде покривен овим алатом. Ти сервери могу бити Линук, Виндовс, или АВС, или Азуре-базирани на облачним серверима.

Монитор ће проверити руте ка вашим серверима Пинг. То ће такође пратити запремина диска и расположиви простор, Употреба процесора, употреба меморије, и перформансе веб сервера.

Контролна табла садржи блокове наслова и графиконе живих података. Можете поставити услове упозорења на било који од података које агенти прикупљају. На пример, можете поставити праг употребе ЦПУ-а тако да када захтеви за обраду постану прекомерни, добит ћете обавештење. Та упозорења су приказана на контролној табли и можете их такође послати као е-маилови или СМС поруке. Системска упозорења се такође могу усмерити у Слацк, Вебхоок, и Пагердути. Систем густине сервера укључује АПИ-је тако да можете интегрисати комуникацију са централним сервером у своје програме.

Конзола се може доделити многим корисницима унутар вашег одељења и можете да креирате корисничке налоге који имају приступ свим услужним програмима на контролној табли или само ограничени приказ. Ово је сјајно ако желите да делимично приступите млађим члановима тима или отворите кориснички рачун за извештавање за пословног менаџера.

Тхе “Софтвер као услуга“Модел који се користи за густоћу сервера значи да је овај алат лако подесити. Можете добити 14-дневно бесплатно пробно време како бисте систем прошетали темпом.

7. Нагиос КСИ

Нагиос КСИ монитор сервера

Нагиос КСИ је веома свеобухватан систем за надгледање инфраструктуре који покрива мреже као и сервере. Систем Нагиос заснован је на пројекту отвореног кода који се зове Нагиос Цоре. Софтвер отвореног кода доступан је за преузимање као код. Идеја овог концепта је да спречава компаније да сакривају кршење безбедности у компајлираним програмима. То такође значи да програмери широм света могу да створе додатне функције. Нагиос Екцханге је форум на коме можете одабрати додатке за побољшање основног Нагиос система.

Берза је добро место за прикупљање савета и мишљења других менаџера сервера. Можете прикупити мишљење о алтернативним бесплатним системима, попут Мицрософтовог РСАТ-а, добити савете о алатима за управљање удаљеним серверима и другом корисном софтверу – не морате само да разговарате о Нагиос-у.

Нагиос Цоре интерфејс је врло базичан, а Нагиос КСИ створен је за оне који желе више функционалности. Нагиос КСИ командна плоча је прилагодљива и можете да створите различите погледе на податке и нивое приступа контролама који ће вам омогућити да безбедно пренесете рад на млађе особље и дате приступ извештавању менаџменту и купцима.

Поступак постављања система поједностављује чаробњак за конфигурацију, који ће већину посла учинити за вас. Када купите софтвер Нагиос, добијате подршку прве године. Иако вам куповина даје право да користите Нагиос КСИ заувек, мораћете да платите додатно за годишњи уговор о подршци након што истекне почетна бесплатна година подршке. Провајдери Нагиос Цоре-а и корисници бесплатног Нагиос КСИ морају се ослањати на форуме заједнице за помоћ.

Графика на надзорној табли олакшава препознавање кључних метрика и статуса и укључује предиктивне алате и анализе података за планирање капацитета. Статуси неуспеха генеришу упозорења на надзорној табли. Обавијести о промјенама увјета могу се послати кључном особљу у облику СМС порука или е-маила.

Постоје три цене за Нагиос КСИ и најјефтинија од њих је бесплатна. Бесплатна верзија ограничена је на надгледање седам мрежних чворова, али можете поставити тачке на мрежи које желите да надгледате и користите тај додатак са својим серверима. Било би корисније комбинујте надзор сервера са надгледањем мреже да се осигура да целокупно окружење буде покривено истим алатом за праћење. Најнижи ниво плаћеног Нагиос КСИ омогућава вам праћење 100 чворова, што је прилично корак од само седам.

8. Ицинга

Топ 14 алата за управљање и надгледање сервера за 2024. годину (бесплатно и плаћено)

Ицинга је првобитно креирана као варијација отвореног кода Нагиос Цоре кода. Пројекат Ицинга је такође опен соурце, што значи да можете га користити бесплатно. Са Ицинга су доступна три различита интерфејса. Инцинга Цоре се може користити са Ицинга Цлассиц Дасхбоард-ом или Ицинга Веб интерфејсом. Софистициранија верзија система зове се Ицинга 2 и има свој изглед Дасхбоард-а, који се зове Ицинга Веб 2.

Основно преузимање Ицинга 2 даје вам механизам за надгледање који ће покрити вашу мрежу и ваше сервере. Можете да прикажете те податке са својим омиљеним апликацијама или да преузмете предњи крај Инцинга 2.

Дасхбоард је потпуно прилагодљив, омогућавајући вам да преуредите стандардне видгете који долазе са Инцинга Веб 2 преузимањем и додате друге додатке које је развила Инцинга заједница. Можете да креирате различите типове корисника и доделите им ограничене приказе контролне табле, укључујући приступ само клијентима и управљању само за извештавање.

Дневници историје помажу вам да саставите податке за анализу и планирање капацитета. Систем долази са интерфејсом командне линије који вам омогућава да пишете сопствене скрипте за манипулисање и пренос података за анализу.

Упозорења су централна у систему и држе вас у току са критичним условима. Можете именовати различите кориснике који ће бити обавештени у одређеним условима грешке и та обавештења су доступна путем СМС-а, мобилних порука или е-поште, тако да не морате бити на свом столу да бисте добијали обавештења о статусу система.

Ицинга 2 је потпуно бесплатна. Међутим, боље је подесити компаније које имају системског програмера за руку или мале компаније које имају ентузијаста за скрипте који управљају мрежом и администрирају сервере. Овај систем је одличан за оне који желе да направе прилагођени сервер и мрежни систем за праћење. Ако кодирање није ваш форте, борићете се да најбоље искористите Ицинга.

9. Инструментал

Топ 14 алата за управљање и надгледање сервера за 2024. годину (бесплатно и плаћено)

Инструментал се концентрише на надгледање апликација и укључује функције за надгледање сервера како би подржао његов главни фокус. Систем за прикупљање статуса ИнструменталД-а назива се ИнструменталД и пратиће стање и употребу функција вашег сервера укључујући:

 • Употреба процесора
 • Статус диска
 • Учитајте информације
 • Активност меморије
 • Мрежна интеракција
 • Догађаји за замену страница

Можете да гледате времена одзива апликација, попут СКЛ сервера или ВебДАВ-а, на вашем серверу у реалном времену, а затим користите детаљне могућности да бисте погледали активности основних услуга и могућности сервера. То вам омогућава да планирате капацитет за највећа оптерећења и равномерније распоредите рад на својим апликацијским серверима.

Језик упита унутар надзорне плоче омогућава вам креирање истрага у току и такође креирање прилагођених извештаја. Језик инструменталног упита такође се може користити за креирање прилагођених услова упозорења. Та упозорења могу вам се послати СМС-ом.

Сваки приказ странице и графика могу се послати дописнику као УРЛ, што вам омогућава да купцима и менаџерима дате ограничене приказе података. Приступ контролној табли контролише кориснички налог и сваком кориснику могу бити додељени пројекти, што ограничава приступ системским подацима и контролама за сваког члана тима.

Овај пакет би био идеалан за компанију која је фокусирана на веб апликацију или комерцијалну веб страницу. Компанија нуди одличну опцију за оператере појединачних сајтова, јер то можете користите софтвер за бесплатно до 500 метрика. Сваки део прикупљених података доступан је за преглед и сакупљање током три сата уз ову бесплатну услугу.

Следећи ниво од бесплатне апликације је Производни пакет. То кошта 10 центи по метрици месечно и добра је опција за мала предузећа. Обично купци Инструментал-а са овим пакетом троше око 5 долара месечно за услугу. Подаци прикупљени овом услугом доступни су 13 месеци. Главни пакет нуди неограничене метрике и цена се договара.

10. Заббик

Топ 14 алата за управљање и надгледање сервера за 2024. годину (бесплатно и плаћено)

Заббик је пакет бесплатног за употребу са отвореним кодом. Функције монитора система укључују проверу статуса мреже и апликација као и надгледање сервера. Монитор може радити на ИБМ, Линук, Леново, Делл и Соларис системима.

Кључни елементи перформанси сервера које Заббик монитори укључују:

 • Операције процесора
 • Употреба меморије
 • Стопе грешака И / О
 • Простор на диску
 • Статус вентилатора
 • Температура
 • Перформансе напајања

Остали релевантни статуси животне средине које је Заббик испитао укључују:

 • Коришћење пропусне мреже
 • Доступност мреже
 • Стопа губитка пакета
 • Стопа везе ТЦП
 • Пропусност усмјеривача
 • Услови упозорења

Монитор такође прати статус софтвера, оперативног система и фирмвера за сервер и све друге уређаје повезане на мрежу. Ово укључује контролу конфигурације и провјере неовлаштених инсталација или промјена верзија.

Операције се изводе кроз процедуралне обрисе, назване предлошке. Можете користити предлошке које је претходно написао Заббик тим, покупити предлоге које су креирали други имплементатори Заббика у заједници корисника или створити сопствене прилагођене предлошке..

Можете такође креирање прилагођених упозорења и подесите оцену озбиљности постојећих упозорења тако да уклопите праве нивое критичних статуса за ваш сервер и мрежу. Упозорења која генерише систем може вам послати СМС-ом, апликацијом за слање порука или е-поштом.

Систем вам омогућава да подесите различите кориснике за контролну таблу, с различитим дозволама и упозорења се могу усмјерити на одређене кориснике. То је такође могуће креирати скрипте за аутоматизацију и подесите токове рада за доделу задатака и одговора упозорења.

Можете сигурно пратити преко веб локација са једне централне локације јер су све Заббик поруке шифриране ради заштите. Пакет такође укључује уређај за удаљени приступ који вам омогућава да контактирате уређаје на другим локацијама директно из вашег централног командног центра. Дакле, ово је добар алат за управљање удаљеним сервером.

  Što je mrežna propusnost? Plus 7 najboljih alata za nadziranje protoka

Овај систем ће можда потрајати превише времена да би једини администратор система надгледао малу мрежу да би се подесио. Опсежни поступци за слање порука и шифровања могу да успоравају систем да одговори тамо где је тада више од 1.000 чворова, па је овај систем најприкладнији за надгледање мрежа средњих компанија.

11. ОП5

Топ 14 алата за управљање и надгледање сервера за 2024. годину (бесплатно и плаћено)

ОП5-ов систем за надгледање сервера омогућава планирање капацитета и анализу трендова као и регуларне функције које бисте очекивали од пакета за надгледање сервера. Компанија такође производи софтвер за надгледање мреже, тако да можете да комбинујете два пакета како бисте добили потпуну контролу инфраструктуре.

Компанија наводи да је њен софтвер у могућности да надгледа све марке хардверског хардвера и било којег оперативног система. Можете да пратите физичке атрибуте као што су Употреба процесора, меморијске активности, простора на диску, И / О перформанси, статуса напајања и доступности вентилатора.

Виртуалне мреже и облачни сервиси могу се надгледати овим системом, а имплементације на више локација не представљају проблем.

Поред приказа података о перформансама уживо, монитор сервера укључује и упозорења која упозоравају на критичне и неочекиване услове квара.

Функције анализе укључују типична времена одзива за стандардне корисничке активности на вашем серверу. Можете да прегледате перформансе апликација и услуга и идентификујте који ресурси у вашем ИТ систему узрокују уска грла под низом сценарија употребе. Врло лепа карактеристика је интелигентан балансатор оптерећења који се може прилагодити различитим захтевима и доделити захтеве неискоришћеним серверима у вашем кластеру. ОП5 је алат за администрацију сервера као и надзор инфраструктуре.

Овај систем за надгледање сервера и мреже погодан је за компаније средње величине и велике корпорације. Корисничко сучеље монитора садржи графичке визуализације и приступ подацима може бити подељен према номинованим правима приступа корисничком налогу. Ово чини ОП5 систем одличним избором за тим системских администратора.

Иако је платформа иза ОП5 отвореног кода, не постоји бесплатна верзија овог система за праћење. Компанија није отворена у погледу својих цена. Даће вам прилагођену понуду када се распитате. Структура цене заснива се на броју уређаја које желите да надгледате и преговорима који се одржавају након што пошаљете понуду. Можете приступити софтверу за 30-дневно бесплатно пробно време да бисте били сигурни да ради све што требате од монитора сервера пре него што платите.

12. Монитис

Монитров монитор сервера

Монитис је услуга у облаку, тако да бисте имали користи од ове опције ако немате експертизу на терену и не желите да инсталирате било који посебан софтвер на ваш систем. Овај пакет за надгледање посебно је намењен веб серверима и укључује надгледање апликација заједно са проверама физичког стања вашег сервера. Можете да пратите све своје ИТ услуге за испоруку вашег мрежног пословања са софтвера вашег веб сервера, СКЛ сервера и система е-поште, до физичких својстава ваших сервера.

Статус вашег сервера може се видети на системској табли која се може приказати у било ком веб претраживачу. Компанија тврди да је потребно око три минута да систем за праћење функционише на вашем серверу. Контролна табла се може прилагодити, а атрибути вашег сервера који надгледа Монитис могу се проширити помоћу додатака.

Инструментална табла је атрактивна и лако је пратити захваљујући визуализацијама које укључују точкиће, графиконе и графиконе. Добићете увид у податке уживо о перформансама вашег сервера плус упозорења која обавештавају о неочекиваним условима грешке ако се појаве. Подаци о извршавању се чувају две године, а затим вам омогућавају да извршите потпуну анализу перформанси сервера.

Можете поставити корисничке налоге за приступ монитору вашег сервера и креирати улоге које ограничавају приказе до којих може доћи сваки тип корисника. Извештаји се могу делити слањем е-поште са везама до релевантних података. Ово је много лакши начин за доставу извештаја менаџеру и омогућава им да примају информације представљене у мешавини графичких формата, а не само табеле записа.

Карактеристике вашег сервера које Монитис бележи укључују:

 • Перформансе ЦПУ-а
 • Активност меморије
 • Складиштење и употреба диска
 • Коришћење пропусне мреже

Структура цена Монитис-а је паи-ас-го-го формат са утицајима који укључују број сервера и број корисника које желите да пратите сваког месеца. Добијате 20% попуста ако се пријавите за годишњи план. Међутим, тај сценарио претпоставља да ће ваш обим праћења остати исти током целе године. Модел исплаћивања врло је занимљив предлог за старт-уп привезане новце. Међутим, мораћете да наставите са прилагођавањем своје стопе плана ако немате историјске записе о протоку посла приликом регистрације за план..

Можете узети 15-дневно бесплатно пробно време Монитис-а да бисте добили осећај за систем пре куповине.

13. Антурис

Антурис сервер монитор

Антурис је још једна опција заснована на облаку за потребе вашег сервера. Компанија има много ценовних бодова у зависности од броја фактора које желите да пратите. Неке компаније називају ове факторе „сензорима“, али Антурис их назива „мониторима“. Монитор је тема попут употребе ЦПУ-а или броја ХТТП трансакција.

Сјајна вест о улазном нивоу овог система мониторинга је да је то је бесплатна за употребу. Ова бесплатна верзија доступна је само за пет монитора, што може бити тешко држати се с обзиром на то да су типични физички фактори које већина власника сервера треба да гледају следећи: ЦПУ, меморија, употреба диска, замене страница, статус напајања, статус вентилатора и температура – што укупно чини седам фактора. Најјефтинија услуга Антуриса вам даје 10 монитора за 10 долара месечно. Бодови цена марширају у јединицама од десет, а сваки монитор кошта један долар више сваког месеца, све до пакета који вам даје 60 монитора. Тада омјер монитора постаје јефтинији и пење се све до пакета од 1.000 монитора за 650 долара мјесечно.

Антурис систем може надгледати било који сервер који ради Виндовс или Линук и такође може да прати ваше цлоуд сервере, као што су АВС, Азуре и Рацкспаце. Такође можете пратити перформансе услуга и процеса помоћу монитора сервера.

Антурис такође може да надгледа мреже и апликације. Одлука је на вама где се монитори налазе у вашем систему. Цијене не утјечу на предмет монитора, већ само на њихову количину.

Као и да редовно преносе податке уживо на контролну таблу, ваши ће монитори слати упозорења ако дође до квара између времена. Упозорења могу да вам се проследе е-поштом без икаквих трошкова. Уз претплату добијате и телефонски позив и СМС обавештење. Међутим, та квота може брзо да се истекне. Можете платити додатни капацитет за обавештавање путем телефона и СМС-а.

Антурис нуди бесплатно пробно време 30 дана, што не ограничава број монитора које користите. Након завршетка бесплатног пробног периода, можете уклонити све мониторе, осим пет, и наставити са коришћењем система бесплатно, или наставити са својим већим бројем монитора и платити услугу. Бесплатна пробна верзија пружа вам добру прилику да утврдите колико монитора вам треба и тако да можете одлучити да ли ће цена коју ћете морати да платите чини Антуриса конкурентним осталим опцијама које имате на својој листи.

14. Алат за надгледање сервера Мотадата

Мотадата Сервер Монитор

Мотадата из Миндарраи Системс је обједињено средство за управљање и надгледање инфраструктуре. Мотадата Инфраструцтуре Интеллигенце Платформ (ИИП) укључује надзор мреже, сервера и апликација са специјализованим модулима који прате перформансе база података, цлоуд услуга и веб платформи.

Ако сервер који желите да пратите подржава пословање на мрежи, посебно би вас занимали активности праћења УРЛ-ова и база података овог скупа. Провериће доступност ваших веб страница и оценити перформансе испоруке ваше целокупне инфраструктуре како би осигурали да посетиоци ваше веб странице имају прихватљиво корисничко искуство.

Специфичне метрике сервера које примећује Мотадата-ов модул за надгледање сервера покривају редовне физичке карактеристике ваших сервера, укључујући количину диска и резервни капацитет, ЦПУ употребу и коришћење меморије. Монитор такође покрива пропусни опсег на интерфејсима вашег сервера. Монитор интегрише анализатор дневника како би ухватио догађаје који могу оштетити капацитет ваших сервера.

Метрике перформанси сервера у интеракцији су са подацима прикупљеним из мреже и модула за перформансе апликација како би вам пружили сагледавање ваше инфраструктуре, омогућавајући вам да уочите узрок проблема са перформансама. Оне могу бити повезане са сервером или због основних услуга и мрежа. Комбинација података из модула за надгледање такође вам помаже да гледате ограничења капацитета и планирате проширење правог нивоа хардверског инвентара како бисте спречили да ограничења перформанси утичу на квалитету испоруке ваших услуга.

Мотадата је у стању да надгледа и једно и друго Виндовс и Линук сервера и може да интегрише удаљене сервере у централизовани ВАН надзор. Сав ниво надгледања инфраструктуре доступан је и за услуге у облаку, тако да ако уговорите софтвер као услугу (СааС) или само складиште у облаку, те удаљене ресурсе можете покрити централизованим монитором. Ако комбинирате локалне и облачне објекте, свим тим ресурсима може се управљати помоћу уједињеног система за праћење.

Функције управљања Мотадата укључују аутоматско решавање проблема путем скрипта и уграђених радњи. Покривеност мрежа и апликација као и сервера значи да је Мотадата ИИП идеално решење за надгледање виртуализације. Монитор ће пратити следећа окружења:

 • ВМВаре
 • Мицрософт Хипер-В
 • Цитрик Ксен

Инструментална табла је атрактивна и препуна људи, стиснувши пуно информација кроз блокове наслова, графиконе и графиконе. Монитор сервера има специјализоване секције за одређене типове сервера – е-пошту, базу података, апликацију и ВМ сервере за подршку.

Мотадата се инсталира на Линук, а предњи део је базиран на прегледачу, па је потребно Гноме окружење. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно време за процену софтвера.

Опције за надгледање сервера

Надгледање сервера је суштински задатак. Међутим, не морате нужно да потрошите много новца да бисте добили неке заиста добре метрике. Комбиновање надзора сервера са надгледањем апликација и мреже пружа вам много више контроле над услугом него што само надгледање сервера може да пружи.

Основе надгледања сервера само вам дају статус разних хардверских компоненти, као што су дисковни простор и употреба процесора. Иако морате да будете у току са овим факторима, они не морају нужно осветљавати корисничко искуство које ваши купци добијају из вашег система. Ако праћење само усредсредите на статус вашег сервера, занемарујете компликоване факторе као што су перформансе мреже, или доступност услуга у облаку који доприносе вашој презентацији.

Надгледање перформанси је врло широка тема и можете стећи бољу представу о свим задацима који су укључени у одржавање ваше инфраструктуре у доброј форми гледајући комплетне системе који воде рачуна о вашем целом ИТ систему.

Без обзира колико читате у свом науму да пронађете прави монитор сервера, нећете заиста добити прави осећај ни у једном систему док га не испробате. Срећом, велики број система на нашој листи нуди бесплатне верзије које можете погледати. Они који нуде само плаћена решења нуде вам бесплатну пробу. Ове пробне понуде су од суштинске важности ако ћете истински процијенити сваког кандидата за потребе праћења вашег сервера.

Иако се може чинити губитком времена да испробате један систем, да га срушите и инсталирате други монитор, боље је да прођете кроз процес испробавања неколико опција само да бисте били сигурни да сте изабрали прави.

Додатна литература

Цомпаритецх Водичи за умрежавање

 • Топ 10 алата за праћење ЛАН-а за 2024. годину
 • Дефинитивни водич за ДХЦП
 • Дефинитивни водич за СНМП
 • Најбољи бесплатни анализатори и сакупљачи НетФлов за Виндовс
 • Најбољи софтвер и алати за надгледање пропусне ширине за анализу коришћења мрежног саобраћаја
 • 6 најбољих скенера за рањивост мреже и како их користити
 • 8 најбољих снајперских панера и мрежних анализатора за 2024. годину
 • Како да направите сопствени сервер за складиштење у облаку уз делић трошкова

Остале информације о надзору сервера

 • Тецхнопедиа: Надгледање сервера
 • ТецхТаргет: Искористите максимално надгледање перформанси сервера

Слика: Сервер Роом Паморма Сергеја Суглова преко Флицкр-а. Лиценцирано под ЦЦ БИ-СА 2.0

About the author

Comments

 1. Управљање и надгледање сервера је важан задатак у савременом информатичком окружењу. Постоји много алата који могу да помогну у овом задатку, али је важно изабрати онај који најбоље одговара вашим потребама. У случају да имате више сервера, праћење њихове употребе и перформанси може бити изазовно. Зато је важно користити алате који могу да надгледају и управљају свим серверима на једном месту. Одабир правог алата за управљање и надгледање сервера може бити компликован, али у овом чланку су наведени најбољи алати који могу да помогну у овом задатку.

 2. Управљање и надгледање сервера је важан задатак у савременом информатичком окружењу. Постоји много алата који могу да помогну у овом задатку, али је важно изабрати онај који најбоље одговара вашим потребама. У случају да имате више сервера, праћење њихове употребе и перформанси може бити изазовно. Зато је важно користити алате који могу да надгледају и управљају свим серверима на једном месту. Одабир правог алата за управљање и надгледање сервера може бити компликован, али у овом чланку су наведени најбољи алати који могу да помогну у овом задатку.

 3. Управљање и надгледање сервера је важан задатак у савременом информатичком окружењу. Постоји много алата који могу да помогну у овом задатку, али је важно изабрати онај који најбоље одговара вашим потребама. У случају да имате више сервера, праћење њихове употребе и перформанси може бити изазовно. Зато је важно користити алате који могу да надгледају и управљају свим серверима на једном месту. Одабир правог алата за управљање и надгледање сервера може бити компликован, али у овом чланку су наведени најбољи алати који могу да помогну у овом задатку.

Comments are closed.