Înșelătorii de loterie – Cum funcționează?

Înșelătorii de loterie - Cum funcționează

Escrocii din întreaga lume înțeleg că oferta de sume mari de bani este prea bună pentru ca unii să treacă. Acesta este motivul pentru care înșelătorii de loterie au atât de mult succes. Deși detaliile se schimbă, principiul general este același: unei persoane i se spune că a câștigat o sumă mare de bani într-o loterie.

Pentru a avea acces la câștigurile lor, li se cere să trimită o sumă relativ mică pentru a acoperi impozitele, taxele administrative sau taxele vamale. După cum puteți ghici, nu există loterie, iar escrocii repetă oferta cât mai multor persoane în măsură să fugă cât mai mult posibil.

Înșelătorii de loterie sunt efectuate în vrac. Mii de e-mailuri, apeluri telefonice și scrisori sunt trimise în fiecare zi. Rata de succes nu trebuie să fie foarte mare pentru ca escrocii să câștige bani. Faceți tot ce puteți pentru a vă proteja.

Metode de livrare înșelătorie

Escrocii încearcă multe moduri diferite de a separa oamenii de banii lor. Înșelătorii de loterie vin în diferite soiuri, ceea ce le poate face dificil de observat. Sunt o înșelătorie avansată de taxe, similară înșelătoriei prințului nigerian.

Tactici diferite sunt utilizate în funcție de ținta înșelătoriei, iar poveștile se schimbă adesea în funcție de metoda de contact. Amintiți-vă că escrocii sunt adesea psihologi amatori de înaltă calificare, care se specializează în crearea de relații și în câștigarea încrederii victimelor.

În funcție de locul în care vă aflați în lume, puteți primi escrocherii care susțin că ați câștigat o loterie organizată în diferite țări de origine – europene, spaniole, britanice, canadiene, australiene și Mega loteria jamaicană sau tombole de patrimoniu au făcut titluri.

Poștă

Primiți o scrisoare pe e-mail care susține că ai câștigat o sumă importantă de bani într-o loterie. Adesea, câștigurile sunt din loterii străine cu sediul în Marea Britanie sau Europa. Scrisoarea poate include un cec pentru câștigurile dvs. presupuse.

Instrucțiunile vă vor cere să depuneți cecul și să transferați imediat un tarif relativ mic către un administrator plătesc taxe sau taxe europene. Desigur, cecul este fals, dar victimele pot să nu realizeze acest lucru zile întregi până când acesta nu este respins de către bancă. Victima are destul timp pentru a-și trimite banii către escroci înainte de a afla adevărul.

Alte versiuni ale acestei fraude includ premii de bijuterii scumpe sau chiar mașini de la loterii străine. Victimelor li se cere să trimită suficienți bani pentru a acoperi taxele vamale și de import înainte de a putea fi trimis premiul. Alții li se poate cere să plătească o taxă specială pentru a permite unui cetățean american să solicite câștiguri de la o loterie europeană.

E-mail

Înșelătorii prin loterie prin e-mail trimit, de asemenea, note de felicitare care vă anunță câștigurile unei loterii sau loturi.

Uneori acestea încearcă să imită loteriile legitime naționale sau de stat americane, și uneori încearcă să semene cu loterii străine. Ca și în cazul de mai sus, victimelor li se solicită să împrumute bani înaintea depunerii unui premiu major.

  Statistici și date despre furtul de identitate: 2024 - 2024

Conversațiile prin e-mail cu escrocii au un profil de risc mai mare decât primirea scrisorilor prin poștă, deoarece capacitatea de a construi relații online este mult mai rapidă. Escrocii pot escalada rapid pentru a solicita informații personale, cum ar fi imaginile scanate ale pașaportului sau ale permisului de conducere ale unei persoane pentru a-și verifica identitatea în calitate de câștigător. Într-un astfel de caz, ei fură identitatea victimei, precum și banii.

Telefon

Escrocii iubesc să folosească telefonul pentru a contacta direct cu potențialele victime. Căutătorii de loterie sunt cunoscuți că vizează persoane singure sau în vârstă, deoarece pot fi vulnerabile la acest tip de manipulare.

Cu cât un escrocher poate rămâne pe linie, cu atât este mai probabil ca persoana să aibă încredere în ei. La telefon, escrocii pretind că sună din vamă sau din IRS. Acestea descriu câștigurile deținute în numele victimei și, odată ce se achită impozitele corespunzătoare, pot elibera premiul în numerar.

Uneori escrocii se prefac că sunt avocați care reprezintă compania de loterie și aranjați trimiterea de numerar ca taxe de administrare. În unele cazuri, americanii sunt vizați de bande sindicalizate de escroci care au originea în Jamaica.

Scamurile de loterie telefonică sunt uneori denumite înșelătorii de loterie din Jamaica. Aveți grijă la afișările ID-ului apelantului care încep cu un cod de zonă 876, dar fiți conștienți că escrocii pot deghiza și codul lor de zonă.

SMS – mesaj text

Escrocii de loterie încearcă fiecare cale, inclusiv mesaje text. Adesea conțin mesaje vagi de felicitări, o sumă impresionantă de câștiguri în dolari și o legătură sau o adresă de e-mail pentru contact. Mesajele text sunt scurte, dar pot fi periculoase, deoarece aceste link-uri active și adrese de e-mail pot face implicarea (și înfășurarea) la un clic distanță.

Linkurile pot deschide căi pentru malware și spyware pentru a fi încărcate și pe dispozitive. Ecranele mai mici de pe telefoane și dispozitive pot face site-urile frauduloase mai dificil de detectat.

În persoană

Poate că cea mai aspră încercare de înșelătorie a loteriei este încercarea în persoană. Acest stil de înșelătorie se teme de bunăvoința oamenilor.

Populații vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă sunt adesea vizate. Un escrocher va reprezenta un imigrant ilegal. Aceștia vor pretinde să dețină un bilet de loterie câștigător, dar că numai cetățenii o pot solicita. Dacă victima va înmâna numerar sau bijuterii sub formă de garanție, acestea sunt trimise să solicite câștigurile în numele escrocherului în schimbul unei porțiuni din câștiguri..

Uneori escrocii lucrează în echipe pentru a oferi un asistent dispus să convingă victima că este o idee bună. Desigur, biletul nu este câștigător, iar escrocii pleacă rapid cu banii sau bijuteriile în mână.

Tactica de escaladare a escrocheriei

Indiferent de modul în care sunteți contactat, escrocii au un plan de a se angaja cu dvs. și de a vă construi încrederea. Atenție la următoarele tactici de escaladare. Escrocii vor face orice pentru a lua mai mulți bani de la victime, mai ales dacă au avut deja deja succes.

  Revizuirea IdentityForce 2024

Dacă o victimă a trimis bani o dată, escrocii vor munci din greu pentru a-i convinge să trimită mai multe. Ca și alte escrocherii în avans, povestea va continua să se schimbe, deoarece taxele neașteptate, impozitele crescute și chiar mita sunt prezentate ca bariere în accesarea câștigurilor la loterie. De multe ori se pot pierde sume importante de bani în timp ce urmăriți o cantitate mai mare.

Dupa o vreme, escrocherii mai elaborate vor trece la o a doua fază. Acest lucru se întâmplă adesea atunci când victimele încep să reziste să trimită mai mulți bani. Aceștia pot primi un apel de la cineva care pretinde că este de la IRS, poliție sau un anchetator privat. Aceștia vor anunța victima că au fost escrocați, dar autoritățile sunt acum în cauză. Apelantul se va oferi să recupereze fondurile furate pentru victimă dacă ar plăti doar onorariul unui găsitor. Este incredibil, dar funcționează.

Unii escroci sunt ambițioși și nu sunt încântați să-și limiteze crimele la fraude în numerar. Aceștia vor cere victimei să trimită copii ale pașaportului, ale permisului de conducere, ale numărului de securitate socială și ale altor detalii personale, pentru a-și verifica identitatea de câștigător al loteriei. Aceste cereri pot fi prezentate împreună cu formularele cu aspect oficial pentru a fi completate. Aceste informații sunt utilizate pentru furtul de identitate.

Fiți conștienți că unii escroci compilează baze de date ale persoanelor înșelate. Dacă o persoană a fost fraudată o singură dată, alți escroci pot încerca să-i vizeze cu o altă poveste. Dacă dumneavoastră sau cineva cunoscut ați fost înșelat recent, fiți foarte atenți la orice oferte sau contacte noi.

Cum să evitați să fiți duși de escrocherii de loterie

Înșelătorii le place să facă escrocherii eficiente din punct de vedere al costurilor și, de asemenea, fac greșeli. Aceste două fapte ajută toată lumea să identifice încercările de escrocherie la loterie. Iată câteva indicii pe care trebuie să le analizați și întrebări pentru a vă pune dacă sunteți contactat de cineva care pretinde că a câștigat premiul dvs..

  • Ai intrat în loterii internaționale? Este imposibil să intrați fără să cumpărați un bilet personal, în țara loteriei.
  • Există erori de ortografie sau fraze ciudate în literă? Unele escrocherii au originea în țări în care engleza nu este o limbă maternă.
  • Scrisoarea dvs. are o marcare a ratei în vrac pe plic? Scamatorii postează în vrac pentru a economisi bani, dar nu există niciodată câștigători la loterie.
  • Scrisoarea sau e-mailul vi se adresează în mod special? Dacă nu există niciun nume, este probabil produs în masă.
  • Numărul de apeluri telefonice începe cu 876? Este probabil un escrocher al loteriei din Jamaica.
  • Vă cer să nu spuneți nimănui despre câștiguri sau să mințiți despre fondurile trimise?
  • Vă cer să plătiți prin transfer bancar sau cu carduri cadou iTunes? Aceste metode de transfer sunt nesigure, neoficiale și netratabile. Nicio organizație cinstită nu le va folosi pentru a percepe taxe.

Oricât de bună sună povestea sau cât de mare este suma de bani, nu trimiteți bani. Nu oferiți informațiile dvs. personale nimănui care pretinde că sunt de la o comisie de loterie.

Iată un ultim sfat: Ați cumpărat vreodată un bilet de loterie adevărat? Casierul a solicitat vreodată numele sau datele de contact? Majoritatea biletelor de loterie sunt achiziționate în mod anonim. Dacă ați câștigat, cum ar putea să vă contacteze administratorii de loterie? Ei nu pot. Acesta este motivul pentru care vezi reportaje despre premiile la loterie nerevendicate. Dacă sunteți contactat vreodată despre câștigarea unei loterii, gândiți-vă foarte atent la acest punct.

  Identitate falsă, crimă federală: Legea privind furtul de identitate și determinarea asumării

Există loterii legitime

Desigur, există loterii legitime. În SUA, loteriile oficiale se desfășoară în 45 de state americane împreună cu Puerto Rico, districtul Columbia și Insulele Virgine americane. Acestea sunt gestionate de fiecare stat sau jurisdicție.

Unele state își combină loteriile pentru a mări amprenta de achiziție și potențialul premiu. Cea mai mare dintre acestea funcționează aproape ca loterii naționale, deși nu există loterii oficiale efectuate sau administrate federal. Este ilegal să intri într-o loterie într-o țară străină, cu excepția cazului în care ești prezent fizic pentru a cumpăra biletul. Este posibil să nu fie cumpărate online.

Ce trebuie să faceți dacă primiți o încercare de escrocherie la loterie

Dacă primiți un contact înșelătorie la loterie, ștergeți-l sau distruge-l imediat. Escrocii nu vă pot fura dacă nu pot participa cu dvs. Utilizați detaliile de contact corespunzătoare de mai jos pentru a raporta încercările de escrocherii.

Ai fost înșelat?

Dacă crezi că tu sau cineva cunoscut este o victimă a unei escrocherii de loterie, există modalități prin care poți raporta autoritățile. Este foarte puțin probabil să puteți recupera orice fonduri trimise. Nu mai trimiteți bani imediat ce vă dați seama că sunteți înșelat.

Raportați crima la https://www.usa.gov/stop-scams-frauds. Acest site web oferă sfaturi specifice pentru a raporta încercările de loterie înșelătorie. Mecanismul de raportare variază în funcție de metoda de escroci utilizată.

Fraude prin poștă: Serviciul de inspecție poștală din SUA

Fraude telefonice: Centrul de Reclamații pentru Consumatori FCC

Fraude prin e-mail: Centrul de Reclamații privind Internetul (IC3)

Dacă credeți că înșelăciunea a apărut în afara Statelor Unite, raportați-o la agenția corespunzătoare de mai sus și, de asemenea, la ecommerce.gov.

Canada

Există multe știri despre canadieni care au fost înșelați din mii de dolari prin escrocherii la loterie. Dacă credeți că ați primit o tentativă de escrocherie la loterie, contactați Oficiul Afacerilor Consumatorilor. Dacă ați trimis bani pentru a solicita câștiguri la loterie, ați fost înșelat și trebuie să raportați crima către detașamentul dvs. local de GRC. Păstrați toată documentația și comunicațiile ca dovezi pentru a-i ajuta să localizeze escroci sau să îi ajute pe alții să evite aceeași întâmplare cu ei.

Regatul Unit

Cetățenii din Marea Britanie nu sunt imuni la escrocherii la loterie. Dacă credeți că ați fost înșelat, raportați imediat pierderi financiare la poliție. De asemenea, puteți depune un raport cu Action Fraud și echipa de standarde naționale de tranzacționare eCrime.

Australia

Dacă vă aflați în Australia și ați pierdut bani pentru înșelătorii de loterie, raportați crima la secția de poliție locală sau sunați la 131 444. Scamwatch este o organizație guvernamentală care oferă sfaturi complete pentru victimele australiene ale fraudei, inclusiv înșelătorii de loterie. Informațiile din pagina Scamwatch vă vor direcționa către raportarea resurselor și cum să vă protejați identitatea dacă documentele personale au fost predate în timpul escrocheriei.

Ați putea să vă placă, de asemenea, Protecția împotriva furtului de identitate Informații de contact pentru fraude de credit – Experian, Equifax, TransUnionIdentitate Protecție împotriva furtului Poștă blocată și telemarketingIdentitate Protecția împotriva furtului „Smishing” Eșantion audio înșelătorie Protecție împotriva furtului de identitateBen Bernanke – Victima furtului de identitate

About the author

Comments

  1. Meu comentário é em português:

    Infelizmente, os golpes de loteria são muito comuns em todo o mundo e muitas pessoas acabam caindo nessa armadilha. É triste ver como os golpistas se aproveitam da ganância das pessoas para enganá-las e roubar seu dinheiro. É importante estar sempre alerta e desconfiar de ofertas que parecem boas demais para ser verdade. Nunca envie dinheiro para alguém que você não conhece e não confie em e-mails ou cartas que afirmam que você ganhou uma loteria sem que você tenha participado dela. É importante denunciar esses golpes para que outras pessoas não sejam vítimas também.

Comments are closed.