Vodiči za studije o CISSP certificiranju, cheatsheet + najbolji tečajevi za ispit

CISSP varalica

Certificirani CISSP (Certificirani profesionalni sustav za sigurnost informacijskih sustava) može vam dati veliki poticaj karijeri cyber sigurnosti. Ovaj certifikat postoji već više od dva desetljeća, a postizanje istog je jedan od najboljih načina da dokažete svoju sposobnost informacijske sigurnosti..

Međutim, polaganje CISSP ispita nije zli podvig. S osam domena za proučavanje, a svaka pokriva niz složenih tema, lako vas je prevladati prije nego što uopće započnete s proučavanjem. Da bismo ublažili pritisak i pomogli vam da iskoristite svoje vrijeme, imamo mnogo korisnih resursa.

Ispod ćete pronaći veze do sveobuhvatne “prevare” kako bi se osiguralo da si potpuno pripremljen dan ispita. Također pružamo veze do nekih od najboljih vodiča za CISSP-ove studije i preporučujemo nekoliko najboljih tečajeva za razmatranje uvrštavanja u vašu pripremu. Započnimo!

Šifre za učenje za CISSP ispit

Stvorili smo vrhunske listove za varanje kako bismo vam pomogli da prođete ispit. Slijedite donje veze kako biste vidjeli detaljne i jednostavne listove za navigaciju za svaku od osam CISSP domena.

 • Domena 1: Sigurnost i upravljanje rizikom
 • Domena 2: Sigurnost imovine
 • Domena 3: Sigurnosna arhitektura i inženjering
 • Domena 4: Komunikacije i sigurnost mreže
 • Domena 5: Upravljanje identitetom i pristupom
 • Domena 6: Procjena sigurnosti i testiranje
 • Domena 7: Sigurnosne operacije
 • Domena 8: Sigurnost razvoja softvera

Vodiči za CISSP studije i testovi prakse koji će vam pomoći da se pripremite za ispit

Ako imate osnovno znanje, ali niste baš na razini na kojoj vam je sve potrebno, varalica, na raspolaganju su vam neki zgodni vodiči za učenje koji će vam pomoći u pripremi..

Za početak, tu su službeni materijali iz (ISC) 2. Uključuju Službeni vodič za CISSP ², Službeni (ISC) ² CISSP praktični testovi, CISSP za lutke, službene aplikacije za ispitivanje i praksu CISSP-a i službene CISSP Flash kartice.

Međutim, ako tražite alternativu, na raspolaganju su vam neki sjajni resursi. Imajte na umu da mnogi izdavači donjih knjiga pružaju mobilne aplikacije u pratnji vodiča za učenje, tako da se možete pripremiti za ispit dok ste u pokretu.

Udžbenici udžbenika:

 • CISSP vodič za ispite sve u jednom, osmo izdanje
 • Vodič za istraživanje CISSP-a, 3. izdanje
 • Jedanaesti sat CISSP®: Vodič za studiju 3. izdanje
 • CISSP Cert vodič (3. izdanje) (Certificirajući vodič) 3. izdanje
 • CISSP Za lutke (za lutke (Computer / Tech)) 6. izdanje

Mnogi gornji studijski vodiči i tečajevi u nastavku uključuju praktične testove i pitanja. No, ako želite malo dodatnog treninga, evo nekoliko skupova testova prakse koji biste možda željeli dobiti.

Dodatna pitanja iz prakse:

 • Službeni test CISSP 2 (ISC) 2, drugo izdanje
 • Praksa za ispite CISSP, Peto izdanje 5. izdanje
 • Priprema pitanja, odgovore na ispit za CISSP & objašnjenja
 • CCCure kviz motor
  Što učiniti ako vam ukradu telefon

Ostali resursi koji bi vam mogli biti korisni u pripremi za ispit su zajednica CISSP reddit i CISSP podcast.

Najbolji tečajevi za CISSP ispit

Natkrivački listovi i vodiči za učenje mogu vam pomoći u pripremi za ispit. Ali možda će vam trebati detaljniji tečajevi koji će vas naučiti o cjelovitom sadržaju CISSP certifikata. Ovisno o tome gdje se nalazite, možda će vam biti na raspolaganju obuka u nastavi. Međutim, ti programi nisu dostupni svima i često mogu koštati tisuće dolara za mjesto.

Druga je mogućnost pohađanje internetskog tečaja, a iako su mnogi od njih također skupi, neki uopće neće uništiti banku. Sa toliko dostupnih, može biti teško odabrati pravu opciju za vas. Evo naših najboljih preporuka za tečajeve koji imaju potpuno online mogućnosti:

 1. StationX: Kompletni CISSP paket
 2. Službeni (ISC) ² CISSP samostalni trening
 3. Simplilearn: CISSP certifikacija
 4. Biblioteka: CISSP
 5. SANS: MGT414: SANS program obuke za CISSP® certifikat
 6. Globalno znanje: Pripremni tečaj CISSP certificiranja
 7. Infosec: Boot Camp za certificiranje CISSP-a

Pogledajmo pobliže svaki od njih i što oni mogu ponuditi.

1. StationX: Kompletni CISSP paket

StationX: Kompletni CISSP paket

Cjelokupni CISSP paket iz StationX-a naša je glavna preporuka. Nudi sve što je potrebno za uspješan polaganje ispita, a sve to po izuzetno niskoj cijeni. Tečaj je ažuriran kako bi obuhvatio verziju CISSP-a za 2024. godinu, što znači da je materijal važan do 2024. godine (kada slijedi sljedeće ažuriranje).

Ovaj paket uključuje:

 • Uvod u CISSP certifikat
 • Preko 17 sati treninga
 • Gotovo 600 slajd stranica koje možete preuzeti
 • Plan studije
 • 1.000 pitanja s praksom
 • Savjeti o tome gdje pronaći tisuće besplatnih CPE-ova

Osim što vas podučavamo ono što trebate znati, ovaj tečaj sadrži neprocjenjive savjete o tome kako učinkovito učiti i pravi pristup kada odgovarate na pitanja. Otkrivat ćete i sljedeće korake nakon što položite ispit i savjet koji će vam pomoći u slučaju da ne uspijete prvi put. Ovaj se tečaj može računati s CPE-ima, ali ćete možda trebati provjeriti s (ISC) ² da biste saznali koliko točno.

NAJBOLJI TEČAJ ZA CISSP EXAM: StationX je naš izbor broj 1. Ovaj tečaj se obično košta 400 USD, ali možete ga dobiti na nevjerojatno niska cijena od 52 dolara.

2. Službeni (ISC) ² CISSP samostalni trening

Službeni (ISC) ² CISSP samostalni trening

Ovo je službeni tečaj koji nudi (ISC) 2. Očito, glavni bonus ovog programa je što možete biti sigurni da je sto posto relevantno za ažurirani ispit CISSP certifikata. Nema veliku cijenu (u usporedbi s drugim tečajevima), ali može biti ispred proračuna mnogih ispitanika.

Nedostatak je taj što je materijal dostupan samo ograničeno vrijeme nakon plaćanja, tako da se ovo naziva “treningom u brzini”, ne možete ići previše sporim tempom. Ako planirate uzeti više od 120 dana (oko četiri mjeseca) za test, možda ćete morati ponovo platiti naknadu.

Evo što možete očekivati ​​od ovog programa obuke:

 • Službeni (ISC) 2 Vodič za obuku učenika
 • 30 sati video instrukcije, koja sadrži više od 300 snimaka
 • Zaradite 40 CPE-a
 • Interaktivne flash kartice
 • Aktivnosti za samostalno čitanje
 • Primjeri scenarija i studije slučaja u stvarnom svijetu
 • Provjera znanja nakon završetka svake domene
 • Pitanja o ocjenjivanju nakon što ste završili tečaj
  Što je kit za iskorištavanje (s primjerima) i kako ih koristi cyber-kriminalac?

Cijena: Ovaj tečaj košta 849 dolara, što je razumno u usporedbi s mnogim drugima na popisu.

3. Simplilearn: CISSP certifikacija

Simplilearn: CISSP certifikacija

Simiplilearn nudi dvije mogućnosti za svoj internetski tečaj, a obje su velike investicije. Jedan je pohađati Flexi-Pass s mrežnom učionicom u kojem pohađate internetske časove koje vodi instruktor. Ova opcija uključuje 90 dana nastave i cjeloživotni pristup gradivu za učenje. Nešto jeftiniji tečaj za samostalno temeljenje omogućuje vam neograničen pristup sadržaju tečaja, ali bez nastave.

Obje mogućnosti uključuju:

 • 67 sati vrijedno učenja
 • 24/7 podrška
 • 30 CPE-a
 • 5 praktičnih radova koji će vam pomoći u pripremi
 • Vaučer za CISSP ispit

U većini regija, Simplilearn nudi garanciju za polaganje ispita i dat će vam dodatni vaučer za ispit ako ga ne prođete prvi put.

Cijena: Flexi-Pass internetske učionice košta 2899 dolara, a program učenja sa vlastitim tempom nešto manje od 2499 dolara. Postoji sedmodnevna garancija povrata novca koja vrijedi sve dok niste pristupili više od 25 posto sadržaja tečaja ili pohađali više od jedne internetske klase.

4. Biblioteka: CISSP

Biblioteka: CISSP

CISSP tečaj za knjižničku službu uključuje 19 sati video instrukcije koja pokriva sve CISSP domene. Video sadržaj za ovaj tečaj je besplatan (morat ćete se prijaviti na besplatan račun), ali ako želite otključati dodatne značajke usluge Cybrary, morate kupiti pretplatu.

Dodatne značajke dostupne pretplatnicima uključuju virtualne laboratorije, koje vam pomažu da primijenite ono što ste naučili i steknite praktično iskustvo u svom području, te prakticiraju testove koji će vam pomoći da se pripremite za ispit.

Ovaj se tečaj oglašava kako vrijedi! 5 CPE-a, iako ćete možda moći provjeriti s (ISC) 2 da biste vidjeli možete li zatražiti 19 CPE-ova (jedan na sat). U nastavku detaljnije raspravljamo o CPE-ovima.

Cijena: Pretplata na Biblioteku omogućava vam pristup koliko tečajevima i košta 49 USD mjesečno ili 25 USD mjesečno ako plaćate godišnje.

5. SANS: MGT414: SANS program obuke za CISSP® certifikat

SANS: MGT414: SANS program obuke za CISSP® certifikat

SANS Institut nudi svoj CISSP tečaj u nekoliko formata, uključujući live klase ili online zahtjeve. Ovo je najskuplja opcija na popisu, tako da nije dobro rješenje ako imate proračun. Međutim, ako tražite solidan i sveobuhvatan tečaj, a možda poslodavac želi platiti račun, ovaj će vam dostaviti. SANS Institut poznat je u industriji informacijske sigurnosti i pružao je programe obrazovanja i istraživanja više od trideset godina.

Tečaj broji 46 CPE-a, a osim lekcija uključuje:

 • Udžbenik za svaku domenu
 • Preko 300 pitanja za testiranje i pripremu znanja za svaku domenu
 • Audio datoteke sadržaja predmeta

MGT414 rastavlja svaku od osam CISSP domena na njezine temeljne komponente i objašnjava kako se međusobno odnose i s druge strane kibernetičke sigurnosti. Ako vam se CISSP sadržaj učini suhim (što mnogi ljudi čine), to bi mogla biti dobra opcija za vas. Jedan od ciljeva autora pri stvaranju tečaja bio je oživljavanje CISSP sadržaja pomoću studija slučaja, primjera i priča.

Cijena: Ovo je skupi kurs od 7.020 dolara.

6. Globalno znanje: Pripremni tečaj CISSP za certificiranje

Globalno znanje: Pripremni tečaj CISSP certificiranja

Globalno znanje vam nudi dvije mogućnosti za pohađanje predškolskog tečaja CISSP certifikacije: u okruženju uživo u učionici ili u virtualnoj učionici. Oba tečaja traju pet uzastopnih dana i pružaju sveobuhvatan pregled sadržaja CISSP-a, usredotočujući se na osam glavnih domena.

Ovaj nije prikladan ako biste radije radili na mreži vlastitim tempom. Imajte na umu da na glavnoj stranici proizvoda stoji da je na raspolaganju verzija na zahtjev, ali ona nije dostupna u trenutku pisanja.

  Kako zaštititi datoteke i mape lozinkom u macOS-u (OSX)

Prema predstavniku tvrtke, trebali biste moći zatražiti 40 CPE-ova za ovaj tečaj.

Cijena: I live i virtualni tečajevi imaju istu cijenu: 3.955 dolara.

7. Infosec: CISSP Certif Boot Camp

Infosec: Boot Camp za certificiranje CISSP-a

Infosec tečajevi pozdravljaju njihov sadržaj i kvalitetu predavača. Ovo je još jedan tečaj koji možete preuzeti osobno ili u virtualnoj učionici. Opcija Flex Učionica uključuje podučavanje uživo na fizičkom mjestu, što uključuje materijale za tečajeve, ručkove u caffe-u i pristup forumu zajednice.

Flex Pro je jedinstveni tečaj koji se prenosi uživo za online polaznike. Nažalost, ovaj tečaj nije moguće položiti vlastitim tempom, iako su materijali dostupni za pregled ako odlučite ići s mrežnom opcijom.

Možda ćete morati potvrditi (ISC) ² koliko CPE-a možete zatražiti za ovaj tečaj, ali trebali biste moći zatražiti jedan po satu predavanja.

Cijena: Za točnu cijenu morat ćete se obratiti Infosecu, ali citirali smo oko 4.500 USD.

Najčešća pitanja o ispitu za CISSP

Gotovo ste spremni za učenje i polaganje CISSP ispita. Najprije, evo odgovora na nekoliko uobičajenih pitanja:

Koji su preduvjeti za CISSP ispit?

Za dobivanje CISSP certifikata, kandidati moraju imati najmanje pet godina radnog iskustva u više (dvije ili više) CISSP domena. Plaćeni i neplaćeni staž prihvatljivi su oblici radnog iskustva. Odgovarajuće obrazovanje može zamijeniti maksimalno godinu dana iskustva, ali postoje ograničenja. Četverogodišnja fakultetska diploma ili ekvivalent može računati kao godinu dana radnog iskustva. Alternativno, relevantna vjerodajnica (ISC) 2, odobrena kao što je Certified Penetration Tester (GPEN) ili Cisco Certified Network Associated Security (CCNA Security), može računati kao godinu dana radnog iskustva.

Ako se pitate koje biste certifikate trebali težiti prije CISSP-a, zapravo možete krenuti mnogim putem. U skladu s tim, jedan od popularnih putova je nabaviti CompTIA Network + i CompTIA Security + prije nego što se potrudi (ISC) 2 SSCP i konačno (ISC) 2 CISSP.

Kakav je format CISSP ispita?

Krajem 2024. godine promijenjen je format CISSP ispita. Najnovija inačica koristi računalno prilagođeno ispitivanje (CAT). Sa CAT ispitom se prilagođava razini ispitanika tijekom testa. Svako sljedeće pitanje ili skup pitanja odabire se na temelju vašeg ponašanja na prethodnim pitanjima.

Bonus ovog stila ispitivanja je da možete dokazati svoju sposobnost za manje vremena. Dok je za stari ispit CISSP ispita trebalo šest sati, a sastojalo se od 250 pitanja, nova verzija traje samo tri sata i možete očekivati ​​da odgovorite na 100-150 pitanja.

Što su CPE-i i kako sustav funkcionira?

Krediti za trajno stručno obrazovanje, nazvani CPE, dodjeljuju se za obrazovanje i osposobljavanje u vašoj oblasti. Oni su potrebni za održavanje vašeg CISSP certifikata. Svake godine trebali biste zaraditi 40 CPE-a za ukupno 120 tijekom trogodišnjeg ciklusa certifikacije.

CPE-ove možete zaraditi studiranjem za CISSP ispit, uključujući polaganjem gore navedenih programa obuke. Nažalost, (ISC) 2 nije baš predstojeći kada je u pitanju informacija o specifičnostima zarade CPE-a putem ispitnog studija. Slijedom podataka na službenim forumima (ISC) 2, općenito je prihvaćeno da za CISSP ispit možete zatražiti najviše 30 CPE-ova za „samostalan rad“..

Odgovor CPE foruma.

Izgleda da možete tražiti dodatne CPE-ove za dovršavanje programa obuke poput onih navedenih gore na vrhu programa samo-učenja. Međutim, to nije sasvim jasno, pa vam savjetujemo da kontaktirate (ISC) 2 za više informacija o vašem konkretnom slučaju. Kontaktirali smo ih u vezi s tim pitanjem, ali se nismo čuli u trenutku pisanja. Ovaj članak ćemo ažurirati dok saznamo više informacija.

Nakon što položite CISSP ispit, kako biste nastavili dobijanje certifikata, morat ćete kontinuirano zarađivati ​​CPE-ove. To se može zaraditi na različite načine, kao što su pohađaju obuke i konferencije vezano za vaše polje. Obično se za jedan sat dane aktivnosti pripisuje jedan CPE, ali postoje iznimke. Možete saznati više o CPE-ima u (ISC) 2 CPE priručniku.

About the author

Comments

 1. ni svima, a mogu biti i skupi. Srećom, postoje i online tečajevi koji su pristupačniji i fleksibilniji. Evo nekoliko najboljih tečajeva za CISSP ispit:

  1. StationX: Kompletni CISSP paket – ovaj tečaj nudi 125 sati videozapisa, 1.000 stranica materijala za učenje i 500 pitanja iz prakse. Također uključuje pristup mentorima i zajednici studenata.

  2. Službeni (ISC) ² CISSP samostalni trening – ovaj tečaj nudi službene materijale iz (ISC) ², uključujući vodič za ispite, praktične testove i aplikacije za ispitivanje. Također uključuje pristup mentorima i zajednici studenata.

  3. Simplilearn: CISSP certifikacija – ovaj tečaj nudi 32 sata videozapisa, 5 simulacija ispita i pristup mentorima. Također uključuje pristup zajednici studenata.

  4. Biblioteka: CISSP – ovaj tečaj nudi 30 sati videozapisa, 1.000 stranica materijala za učenje i pristup mentorima. Također uključuje pristup zajednici studenata.

  5. SANS: MGT414: SANS program obuke za CISSP® certifikat – ovaj tečaj nudi 6 dana obuke u nastavi ili online, uključujući praktične vježbe i simulacije ispita.

  6. Globalno znanje: Pripremni tečaj CISSP za certificiranje – ovaj tečaj nudi 5 dana obuke u nastavi ili online, uključujući praktične vježbe i simulacije ispita.

  7. Infosec: CISSP Certif Boot Camp – ovaj tečaj nudi 5 dana obuke u nastavi ili online, uključujući praktične vježbe i simulacije ispita.

  Svi ovi tečajevi su dobri izbori za pripremu za CISSP ispit. Važno je odabrati tečaj koji najbolje odgovara vašim potrebama i rasporedu. Sretno u pripremi za ispit!

Comments are closed.