50+ statistici și date despre phishing pentru 2023-2024: Creșterea phishing-ului securizat SSL

Este anul 2024, iar majoritatea consumatorilor au devenit destul de înțelepți cu privire la tipurile obișnuite de escrocherii de phishing. Chiar și încă, a Sondajul McAfee din 2015 a constatat că 97 la sută dintre consumatori nu au putut identifica corect e-mailurile de tip phishing, ceea ce înseamnă că este posibil să fim înțelepți despre ce sunt e-mailurile de tip phishing, dar suntem încă destul de rău despre evitarea lor în practică. 

Acestea fiind spuse, mai puțini utilizatori de internet ca niciodată fac clic pe linkuri de e-mail suspecte sau căutează site-uri web false. Infractorii online rămân atât creatori cât și persistenți, ceea ce înseamnă că escrocherii de phishing sunt încă prevalente. O tendință cheie ne-a îngrijorat pe mulți dintre noi: site-urile de phishing care folosesc adrese securizate https. Mai multe rapoarte ale cercetătorilor de securitate indică că escrocii apelează la HTTPS pentru a-și „legitima” încercările de phishing.

Phishing 2024-2024 fapte și statistici

Datele din 2024 și 2024 dezvăluie că escrocherii de tip phishing rămân instrumente eficiente pentru infractori pentru a fura date și bani, în special din întreprinderi.

Aceasta nu înseamnă că nu există vești bune. Potrivit companiei de securitate internet Cofense (fostă Phishme), ratele de sensibilitate organizațională au scăzut 2 la sută între 2016 și 2024, la 10,8 la sută.

Date și statistici privind phishingulModificări ale ratelor de sensibilitate organizațională, 2015-2024. Sursa: Cofense

Chiar în timp ce numerele de înșelătorie de phishing scad în diferite domenii, astfel de escrocherii sunt încă profitabile pentru infractorii online. Mulți artiști înșelători schimbă cine și modul în care vizează, cum ar fi o tendință din ce în ce mai supărătoare și enervantă către mai multe escrochere de telefon (cunoscute și sub denumirea de phishing sau vishing).

Să explorăm cum arătau numerele pentru 2024–2024.

Phishing 2024–2024: imaginea de ansamblu

Mai mulți dintre noi suntem conștienți de phishing, dar nu este o problemă, ci pur și simplu va dispărea. Atâta timp cât destul de mulți oameni cad pentru phishing, acesta va persista. Datele din 2024 dezvăluie că phishing-ul este în scădere, cel puțin în unele moduri, dar cifrele sunt încă mari și înfricoșătoare. Artiștii înșelători continuă să-și perfecționeze abilitățile de manipulare comportamentală, convingând consumatorii nerăbdători și angajații de afaceri să facă clic pe e-mailuri, linkuri și pagini web de tip phishing:

 • Începând cu 2015, 97 la sută dintre consumatori nu au putut identifica în mod corect e-mailuri înșelătorie de tip phishing. Sondajul McAfee a avut 19.000 de respondenți din întreaga lume, subliniind impactul global al e-mailurilor înșelătorie de tip phishing în general. (Sursa: McAfee)

 • Neasteptat, acei 55 de ani sau mai mari au șanse mai mari să știe ce este phishingul față de colegii lor mai tineri în vârstă de 18-29 ani. 71 la sută dintre cei 55 sau mai mari au identificat în mod eficient ce este phishingul, spre deosebire de 61% pentru celălalt grup de vârstă. (Sursa: Securitatea Wombat)
 • Germanii și rezidenții din Marea Britanie au avut, de asemenea, mai multe șanse să definească cu succes phishing-ul în raport cu omologii lor din SUA. Peste 70 la sută dintre germani și rezidenții britanici ar putea defini phishing în mod corect, față de doar 61 la sută dintre respondenții americani. (Sursa: Securitatea Wombat)

date de phishing 2024-2024Sursa: Wombat Security

 • Potrivit lui Kaspersky, partiști care doresc înșelătorie folosesc tot mai mult site-uri cu criptare SSL. Aceasta prezintă o problemă pentru consumatori, deoarece criptarea SSL a fost în mod tradițional o modalitate de a determina dacă un site web este de încredere sau nu. (Sursa: Kaspersky)
 • Kaspersky a mai remarcat că SUA au rămas sursa principală de spam la nivel mondial, cu peste 13 la sută din tot spamul originar din SUA. China a fost al doilea cel mai mare distribuitor de spam, producând peste 11 la sută din spam. (Sursa: Kaspersky)
 • Sistemul anti-phishing al Kaspersky a fost declanșat 246.231.645 de ori în 2024. Compania de securitate afirmă că peste 91 de milioane de declanșatori ai sistemului de phishing au fost declanșate în 2024 în 2016. (Sursa: Kaspersky)
 • Potrivit lui Kaspersky, Brazilia a fost cel mai sub-atacat de către escrocherii de phishing în 2024. Atacurile de phishing au declanșat 29% dintre utilizatorii sistemului anti-phishing Kaspersky din Brazilia. SUA, Marea Britanie și Germania nu au făcut top 10 pe Kaspersky, în timp ce Australia (22,5 la sută) și China (19 la sută) au clasat primele 3 chiar sub Brazilia. (Sursa: Kaspersky)
 • Datele PhishingLabs contravin oarecum cu datele lui Kaspersky. PhishingLabs afirmă că peste 86 la sută din toate atacurile de phishing împotriva instituțiilor au fost împotriva instituțiilor din SUA. (Sursa: PhishingLabs)
 • Unele țări au înregistrat scăderi ale volumului atacurilor de phishing în 2024. Acestea includ, dar nu se limitează la acestea, la Marea Britanie (scădere cu 42 la sută), Franța (scădere cu 50 la sută), Italia (scădere cu 77 la sută) și Canada (scădere cu 17 la sută).
 • Per total, Kaspersky a constatat că volumul total de „mesaje spam rău intenționate în 2024 a scăzut de 1,6 ori față de 2016”. (Sursa: Kaspersky)
 • Cu toate acestea, APWG a constatat că numărul de site-uri unice de phishing a crescut cu 46 la sută în primul trimestru 2024 comparativ cu primul trimestru 2024. (Sursa: APWG)
 • În raportul său al treilea trimestru 2024, a fost evidențiat Grupul de lucru anti-phishing (APWG) industria „plăților” ca sector cel mai vizat în acea perioadă. 42% din încercările de phishing au vizat acea industrie. (Sursa: APWG)
 • În primul trimestru 2024, APWG a constatat că sectorul „plăților” era încă cel mai vizat. (Sursa: APWG)
 • Multe site-uri de phishing sunt adrese URL „de o singură dată”, create automat de escroci de tip phishing pentru a permite utilizarea de către victime o singură dată. (Sursa: APWG)
 •  În ciuda preocupării sale tot mai mari, majoritatea consumatorilor încă nu știu ce phishing de mesaje text sau smishing, de fapt este. 67 la sută nu au dat nici o idee despre ce este vorba, în timp ce doar 16 la sută au răspuns corect. (Sursa: Securitatea Wombat)
  Cele mai bune VPN-uri pentru Apple TV în 2024 și modul de configurare a unui VPN Apple TV

Date de phishing 2024-2024Sursa: APWG

 • În raportul său din 2024, PhishingLabs a găsit „e-mail și servicii online” au fost ținta principală a încercărilor de phishing asupra instituțiilor financiare. Datele companiei arată „servicii de e-mail și online” au reprezentat 26 la sută din toate atacurile de phishing, comparativ cu 21 la sută pentru instituțiile financiare. (Sursa: PhishingLabs)
 • Coincidență cu raportul lui Kaspersky, APWG a înregistrat o creștere uriașă în 2024 pentru numărul de site-uri de phishing care folosesc HTTPS. În trimestrul IV 2024, peste 30 la sută dintre site-urile de phishing au folosit HTTPS. (Sursa: APWG)
 • Numărul de site-uri phishing care folosesc HTTPS a crescut din nou în primul trimestru 2024.
 • (Sursa: APWG)
 • Numărul de site-uri de tip phishing care utilizează servicii de găzduire gratuite a crescut în ultimii ani. Cea mai populară dintre acestea, 000Webhost, a găzduit peste 30 la sută din toate site-urile de phishing în 2024 (Sursa: PhishingLabs)
 • Conform PhishingLabs, 56% din site-urile de tip phishing sunt găzduite în SUA. India și Africa de Sud au înregistrat, de asemenea, creșteri puternice ale numărului de site-uri găzduite în aceste țări, la 121% și, respectiv, 110 la sută. (Sursa: PhishingLabs)
 • Mai multe site-uri phishing ca niciodată folosesc Domenii de nivel superior (TLD) pentru a-și găzdui site-urile. Cel mai frecvent TLD utilizat de site-urile de phishing a fost „.com”, la 49% din toate site-urile de phishing. (Sursa: PhishingLabs)
 • Una dintre cele mai noi amenințări de phishing mobil identificate de PhishingLabs este „padding URL”, unde escrocherile de tip phishing vor crea o adresă URL cu aspect real, dar vor profita de reducerea limitată a URL-ului care se întâmplă adesea cu site-urile mobile. Utilizatorii nu pot vedea întreaga adresă URL, ceea ce face ca ehttpsasier să se încadreze în adresele URL false. (Sursa: PhishingLabs)
 • GoDaddy a fost registratorul numărul 1 al domeniilor phishing în primul trimestru 2024. (Sursa: APWG)

Situații și statistici de phishingSursa: PhishingLabs

Impactul phishing 2024–2024 asupra întreprinderilor

Întreprinderile și angajații lor sunt un obiectiv principal pentru escroci de tip phishing. Acest lucru se întâmplă adesea deoarece tipurile de escrocherii care pot fi introduse într-un server de e-mail de afaceri pot duce la o manipulare mai emoțională.

Și, într-adevăr, ceea ce se întâmplă cu atacuri de phishing atât împotriva consumatorilor, cât și a întreprinderilor este ceea ce se numește inginerie socială. Încercările de phishing funcționează spre 4 căi de atac: frică, lăcomie, ascultare și ajutor. Mai ales că se aplică angajaților de afaceri, este ușor să ne imaginăm cum poate fi manipulat un angajat când dă clic pe un atac de phishing care utilizează oricare dintre aceste apeluri.

De exemplu, o înșelătorie prin e-mail de tip phishing care avertizează un angajat cu privire la un termen limită de înscriere pentru asistența medicală ar putea atrage în numeroase clicuri pentru a face daune rezonabile. Angajații pot simți atât frica de a pierde termenul limită, cât și nevoia de a se supune comenzii de a vă înscrie înainte de expirarea termenului, pot da clic pe link și introduceți informații personale sau descărcând malware înainte de a realiza greșeala.

Deși majoritatea încercărilor de phishing concentrate pe afaceri nu reușesc, cele care do munca poate fi costisitoare.

 • Potrivit lui Cofense, eNtertainment, social media și recompense / recunoaștere au fost cei mai mari motivatori pentru încercările de succes de phishing împotriva angajaților de afaceri. (Sursa: Cofense)
 • Dintre emailurile de tip phishing „bazate pe„ divertisment ”-,„ social ”- și„ recompense ”vizate întreprinderilor, felicitările de sărbători reprezintă aproape 25 la sută din toate scenariile de phishing care au funcționat. (Sursa: Cofense)
 • Frica “, urgența” și escrocherii de phishing legate de „curiozitate” au fost populate în principal de încercările de phishing „State Bar Association: Grievance Filed” cu peste 44 la sută pentru acele categorii de manipulare emoțională. (Sursa: Cofense)
 • E-mailurile „Beneficiile angajaților” au fost de asemenea momeală de phish pentru angajați, deoarece e-mailurile au avut o rată de „preluare” de 39,2%. (Sursa: Cofense)
 • Și ce ar putea fi considerat ou pe fețele angajaților de afaceri de pretutindeni, „Mold găsește în birou!” A avut o rată de „preluare” de 24,1%. Se pare că cei care primesc astfel de legături sunt destul de îngrijorați de spațiile de birou modelate. (Sursa: Cofense)
 • În 2024, 76 la sută dintre organizații au declarat că au primit încercări de phishing. 81 la sută au afirmat că au primit astfel de încercări în primul trimestru al anului 2024. (Sursa: Wombat Security)
 • 45% din organizații au declarat că au fost încercate activități de phishing apeluri telefonice (vishing) sau mesaje text (smishing). (Sursa: Securitatea Wombat)

Phhsing 2024-2024Sursa: Wombat Security

 • Încercările de phishing de lance par să fi scăzut cu 16% din 2016 până în 2024, dar 53 la sută dintre profesioniștii infosecului au declarat că le mai experimentează. (Sursa: Securitatea Wombat)
 • Un pic de vești bune: Wombat Security a constatat că ratele medii de clic pe e-mailurile de tip phishing au scăzut în 2024. (Sursa: Securitatea Wombat)
 • Anumite șabloane de phishing au încă rate de interacțiune foarte mari. S-a găsit securitatea Wombat „Actualizări de securitate pentru cumpărături online” și „Mesagerie vocală corporativă de la apelantul necunoscut” au avut rate de interacțiune de 86%, în timp ce îmbunătățirile corporative de e-mail au avut 89 la sută rate de interacțiune. Wombat Security notează că au avut șabloane baza de date de resetare a parolelor și actualizarea șabloanelor Planului de evacuare a clădirilor aproape 100 la sută rate de interacțiune. (Sursa: Securitatea Wombat)
 • Adobe Flash, Adobe PDF, Java și Microsoft Silverlight continuă să fie vectori de atac uriași pentru înșelătorii de phishing. Scam-urile vizează adesea persoanele cu actualizări false, ceea ce complică riscul de vulnerabilitate. (Sursa: Securitatea Wombat)
 • În 2024, Infecțiile cu malware au fost rezultatul cel mai frecvent al atacurilor de phishing reușite împotriva întreprinderilor, profesioniștii infosec raportează o rată de 49 la sută din atacurile de phishing reușite, care duc la infecții cu malware. (Sursa: Securitatea Wombat)
 • 38% din atacurile de phishing reușite împotriva întreprinderilor au avut ca rezultat conturi compromise. (Sursa: Securitatea Wombat)
 • Au raportat mulți profesioniști din infosec „Pierdere de timp”, „pierdere de bani”, „întrerupere a afacerii” și „sarcini mai mari pentru apeluri IT / creșterea asistenței” ca fiind cele mai grave efecte ale phishingului. (Sursa: Securitatea Wombat)
 • Majoritatea întreprinderilor (64 la sută) măsoară costul phishingului prin pierderea productivității angajaților. (Sursa: Securitatea Wombat)
 • 97 la sută dintre companii folosesc filtre de e-mail / spam pentru a bloca încercările de phishing. (Sursa: Securitatea Wombat)
  Intoxicații / spoofing ARP: Cum să o detectăm și să o prevenim

Fapturi de phishingSursa: Wombat Security

 • Mai multe companii ca niciodată încearcă să se protejeze împotriva phishing. 76 la sută întreprinderile au raportat că își măsoară susceptibilitatea la tentative de phishing în 2024, în sus 61 la sută care a formulat această cerere în 2014. (Sursa: Wombat Security)
 • Pregătirea angajaților împotriva phishing-ului a atins, de asemenea, un nivel constant 95 la sută întreprinderilor care raportează că acum antrenează angajații pentru identificarea și evitarea atacurilor de phishing. Securitatea Wombat)
 • Există consecințe din partea angajatorilor pentru a face clic pe e-mailuri de tip phishing? 45% dintre companii au raportat că au consecințe în vigoare. Consecințele de la 74 la sută implică consiliere din partea unui manager, în timp ce 25 la sută au raportat eliminarea accesului la sisteme. 11 la sută raportează angajații care au terminat atacurile de phishing, în timp ce doar 5 la sută au raportat impunerea de sancțiuni monetare. (Sursa: Securitatea Wombat)
 • Afacerile americane sunt cele mai vizate de atacurile de phishing 57% din afacerile americane au raportat încercări în 2024. (Sursa: Securitatea Wombat)
 • Întreprinderile americane sunt mai susceptibile decât cele din Marea Britanie să evalueze susceptibilitatea. 86 la sută dintre organizațiile americane efectuează astfel de evaluări, față de 53 la sută din organizațiile din Marea Britanie. (Sursa: Securitatea Wombat)
 • Trend Micro se așteaptă ca atacurile de la Business Email Compromise (BEC) (phishing) să conducă la pierderi de 9 miliarde de dolari pentru companii în 2024. (Sursa: Trend Micro)
 • Conform datelor Centrului pentru reclamații pe Internet, cele mai frecvente atașamente de fișiere dăunătoare în e-mailurile de tip phishing au fost: comenzi de achiziție, plăți, facturi și chitanțe.

Tendințe de phishingNumărul de tentative de phishing pe subiect / focus de e-mail. Sursa: Trend Micro

 • Trend Micro a confirmat multe încercări de phishing împotriva companiilor care implică domenii similare schimba adesea litere ușor confundate, cum ar fi „u” și „v” sau „t” și „f”. Înlocuirea „i” cu minuscule sau majuscule cu „l” cu minuscule este, de asemenea, un gimmick comun. (Sursa: Trend Micro)
 • E-mailurile spam sunt de obicei destul de mici. Aproximativ 40 la sută din e-mailurile spam au o dimensiune de doar 2 KB. (Sursa: Kaspersky)
 • Trojan-Downloader.JS.Sload a fost cel mai frecvent întâlnit program de malware localizat în e-mailurile de tip phishing. (Sursa: Kaspersky)
 • Facebook, Microsoft și PayPal au fost primele 3 organizații ale căror nume au fost folosite în încercările de phishing în 2024, potrivit lui Kaspersky. Numerele sunt următoarele: Facebook: 7,97 la sută; Microsoft: 5,57%; PayPal: 4,50 la sută. (Sursa: Kaspersky)
 • Scam-urile de phishing care au dus la site-uri legate de activități bancare au fost cele mai mari în 2024, 27% dintre escrocherii de tip phishing direcționează victimele către site-uri legate de activități bancare. „Sistemele de plată” (16 la sută) și „portalurile internaționale de internet” (13,5 la sută) au ocupat următoarele locuri de top. (Sursa: Kaspersky)

Phishing 2024-2024Sursa: PhishingLabs

 • PhishingLabs a constatat că atacurile împotriva companiilor SaaS (Software as a Service) au crescut dramatic. Serviciul a înregistrat un Creștere cu 237 la sută în atacurile de phishing împotriva industriei SaaS. (Sursa: PhishingLabs)
 • De asemenea, social media a înregistrat o creștere uriașă a atacurilor de phishing, cu o creștere de 190 la sută. (Sursa: PhishingLabs)
 • În mod pozitiv, serviciile guvernamentale au înregistrat o scădere cu 70% a atacurilor de phishing. (Sursa: PhishingLabs)

Consumatorii din SUA sunt cu adevărat mai puțin conștienți de escrocherii de phishing?

Dacă ați urmărit mai devreme, acest fapt obținut prin intermediul Wombat Security ar putea să vă fi evidențiat:

„Germanii și rezidenții din Marea Britanie au avut, de asemenea, mai multe șanse să definească cu succes phishing-ul în raport cu omologii lor din SUA. Peste 70 la sută dintre germani și rezidenți din Marea Britanie ar putea defini phishing în mod corect, față de doar 61 la sută dintre respondenții americani. “

Datele sondajului nu sunt întotdeauna exacte și nu este clar modul în care Wombat Security și-a exprimat de fapt întrebarea. În timp ce poate exista un adevăr pentru afirmațiile lui Wombat Security, modul în care consumatorii caută online poate oferi cel puțin mai multă claritate în ceea ce privește lipsa de cunoștințe și / sau interesul american pentru escrocherile phishing..

Tendințe de căutare a phishing-ului american

Datele privind tendințele Google par să susțină datele sondajului Wombat Security, cel puțin într-o oarecare măsură. Pe baza volumelor de căutare disponibile prin Google Trends, există șansa ca rezidenții americani să fie fie familiarizați cu termenul „phishing”, fie să nu le intereseze suficient de mult – cel puțin, nu sunt suficient pentru a-l investiga în continuare. Dacă consumatorii americani sunt conștientizând mai mult phishing-ul ca concept, există puține date de căutare care să fie afișate pentru aceasta. Deși poate fi adevărat că utilizatorii de internet din SUA, în general, devin mai atenți în ceea ce fac clic pe acestea, datele Google Trends dezvăluie foarte puține schimbări în cel puțin ultimii 10 ani în câte persoane din SUA folosesc căutarea. termenul „phishing”.

date de phishing 2024Sursa: Google Trends

Patruzeci de ani de date Google Trends dezvăluie că volumele de căutare au scăzut în general, de la existența unui interes puternic la începutul anilor 2000. A existat recent o ușoară creștere a interesului, dar poate fi nevoie de mai mult timp pentru a vedea dacă acest nivel se reduce la media din ultimul deceniu.

  Cum să obțineți o adresă IP a Olandei cu un VPN

Cu toate acestea, există o excepție în date:

Pe 3 mai 2024, volumul de căutare al SUA al Google pentru „phishing” a explodat literalmente cu un volum de volum pentru termenul care nu a fost experimentat niciodată în 14 ani de date de căutare.

Cauza? O înșelătorie de tip phishing care a vizat oamenii care folosesc serviciul Gmail utilizat pe scară largă de Google. Atâtea puncte de știri din țară au raportat despre escrocherie că interesul pentru phishing nu numai că a atins cel mai înalt punct din 5 ani în SUA, ci a atins un punct înalt în istoricul de căutare al Google pentru termenul respectiv..

Acest lucru reflectă câteva posibilități interesante pentru consumatorii din SUA și interesul lor pentru phishing. În primul rând, s-ar putea ca mulți consumatori din SUA să știe deja despre phishing, așa că pur și simplu nu o caută. Și, desigur, există șansa ca mulți consumatori din SUA să nu știe deloc phishing, ceea ce ar fi corelat cu datele sondajului Wombat Security..

Cu toate acestea, este posibil ca mulți consumatori să nu cunoască în mod specific termenul „phishing” și să utilizeze în schimb terminologie diferită de cea dintre noi în domeniul IT și jurnalism..

Lua Vishing, sau phishing vocal, de exemplu. Aceste tipuri de escrocherii sunt în creștere dramatică în SUA, întrucât Registrul Național Nu Apelează În continuare se dovedește extrem de ineficient. S-ar putea ca guvernul Statelor Unite să fi întrerupt o înșelătorie telefonică IRS în acest an, dar de-abia a băgat un număr de aproximativ 82 de milioane de robocole pe zi, consumatorii americani primesc acum.

Pentru a fi corecți cu consumatorii, majoritatea încercărilor de phishing vizează întreprinderile, astfel că mai puțini consumatori vor folosi Google pentru a căuta termenul. De asemenea, este posibil ca mulți consumatori să fie complet neafectați de încercările de phishing, în special datorită filtrelor de spam eficiente din serviciile de e-mail și software anti-phishing inclus în majoritatea programelor antivirus. (Acestea fiind spuse, Slice Intelligence raportează că vânzările de peste ani de software AV în SUA au fost în scădere cu 38,7 la sută.)

Cu toate acestea, alți termeni asociați cu phishingul indică volume crescute de căutare în SUA. Cei doi care vin în minte? „Înșelătorii de telefon” (uneori denumite vishing) și „înșelătorii de text” (pentru înșelătorii de mesaje text sau SMS, uneori denumite smishing).

Situații și statistici phishing 2024Sursa: Google Trends

În timp ce mai mulți oameni sunt interesați de înșelătorii de mesaje text decât au fost cu 14 ani în urmă, escrocherii telefonice au scăzut semnificativ în interesul volumului de căutare. Se pare că acest lucru a fost mai ales în 2014. Acest punct pe care îl vedeți în volumul de căutare al datelor Google pentru „escrocherii telefonice” este din februarie 2014, când magazinele de știri din SUA au început să raporteze asupra unei escrocherii telefonice majore pentru a lovi consumatorii: „Unul- Înșelătorie telefonică ”.

Acea înșelătorie a funcționat apelând o victimă suficient de mult pentru a lăsa mesajul „apel pierdut” să apară pe telefon. Dacă un utilizator a apelat înapoi, el sau ea ar fi conectat la un serviciu de divertisment pentru adulți care a taxat contului utilizatorului o taxă de apel internațional de 19,95 USD sau, uneori, o taxă mai mică, pe care escrocii sperau să o treacă neobservată în factura de telefon a victimei..

Sunt americanii cu adevărat mai puțin conștienți de ceea ce este phishingul? Poate. Există, de asemenea, mari șanse ca consumatorii din SUA să folosească pur și simplu terminologie diferită atunci când vorbesc despre tipurile de escrocherii asociate cu phishingul. Poate fi posibil, de asemenea, că instrumente precum filtrele de e-mail și software-ul AV au contribuit la reducerea impactului real asupra consumatorilor până la punctul în care impactul înșelătoriei de phishing a fost mai mult dezactivat decât în ​​alte locații..

La urma urmei, utilizatorii de internet din SUA știu cu siguranță care sunt „înșelătorii prin e-mail” și „înșelătorii de telefon”. Chiar și în continuare, în comparație cu „escrocherii de telefon”, „escrocherii de text” și „escrocherii prin e-mail”, termenul „phishing” reprezintă un volum mult mai mare de căutări în SUA, ceea ce indică faptul că consumatorii din SUA nu ignoră complet conceptul și numeroasele sale forme.

Statistici și fapteSursa: Google Trends

Tendințe de căutare „phishing” la nivel mondial

Google Trends oferă o privire comparativă între țări pentru volumele de căutare. Prin faptul că nu cântărește fiecare țară în funcție de exact număr a utilizatorilor care caută un termen și, în schimb, utilizează mai mult Bazată pe volum comparație, este posibil să vedeți modul în care țările compară în volumele de căutare mai precis, fără a da preferință acele țări care au pur și simplu un număr mai mare de utilizatori de internet.

Traficul de căutare este puțin conștient.

Doar pentru „phishing”, Marea Britanie a primit un scor de 71, comparativ cu cel al 52 din Statele Unite. Deși este un cuvânt în engleză, țările în care limba engleză nu este limba principală au trecut de fapt datele volumului de căutare Google pentru „phishing”.

În Marea Britanie, interesul de căutare pentru termenul „phishing” a crescut în ultimii 14 ani de date de căutare Google, ceea ce indică faptul că există cel puțin un interes tot mai mare pentru phishing în țara respectivă, în ceea ce privește utilizarea specifică a cuvântului. Acest lucru poate însemna multe lucruri, inclusiv posibilitatea ca rezidenții din Marea Britanie să fie mai familiarizați cu termenul și confortabil folosind cuvântul „phishing” față de alte concepte înrudite, precum „escrocherie prin e-mail” sau „escrocherie telefonică”..

De fapt, în Marea Britanie, există o diferență mult mai mare în volumul de căutare între cei trei termeni decât în ​​comparație cu SUA.

REGATUL UNIT:

Phishing 2024Sursa: Google Trends

NE:

Statistici și fapte de phishingSursa: Google Trends

În ceea ce privește volumul general și tendințele dintre cele două națiuni, se pare că în ultimii ani există un interes tot mai mare de căutare pentru ambele „escrocherii prin e-mail”. Volumul căutărilor pentru „escrocherii de telefon” atât în ​​SUA, cât și în Marea Britanie este de asemenea în creștere. Cu toate acestea, consumatorii din SUA par să fie mai preocupați de escrocherile telefonice, în timp ce consumatorii din Marea Britanie sunt mai preocupați de escrocherile prin e-mail.

Între cele două țări, se pare însă că mai mulți rezidenți din Marea Britanie sunt cel puțin familiari și suficient de preocupați de „phishing” pentru a căuta termenul online.

About the author

Comments

 1. Este interesant să vedem că, în ciuda creșterii nivelului de conștientizare cu privire la phishing, infractorii online găsesc încă modalități de a profita de această vulnerabilitate. Este încurajator să vedem că ratele de sensibilitate organizațională au scăzut, dar este important să continuăm să fim vigilenți și să ne educăm cu privire la aceste escrocherii. Este îngrijorător să vedem că site-urile de phishing folosesc adrese securizate https pentru a părea mai legitime, dar este important să fim atenți la alte semne de avertizare, cum ar fi adresele de e-mail suspecte sau cererile de informații personale. În cele din urmă, este important să ne amintim că phishing-ul nu este doar o problemă a consumatorilor individuali, ci poate avea un impact semnificativ asupra întreprinderilor și organizațiilor.

Comments are closed.