60+ statistici Netflix și statistici care definesc dominanța companiei [versiunea 2024]

60+ statistici și date netflix din 2024

Nu există două moduri în acest sens: Netflix domină absolut piața de streaming video. În primul trimestru al anului 2024, serviciul video a adăugat peste 7,5 milioane de clienți noi – 5,5 milioane de abonați care s-au alăturat în afara S.U.A. Pentru perspectivă, concurentul Netflix Hulu a încheiat 2024 cu 17 milioane de abonați. În timp ce cercetam utilizarea VPN-urilor pentru a debloca accesul Netflix pentru turiști și călători, ne-am străduit să găsim o sursă cu adevărat cuprinzătoare de statistici, fapte și cifre Netflix, așa că am decis să ne compilăm propriile noastre.

În doar un sfert, Netflix a adăugat jumătate din numărul de abonați noi decât Hulu are un număr total de abonați. În timp ce serviciul de streaming # 2 Amazon se poate lăuda cu baza sa mare de abonați (estimată la 66 de milioane la începutul lui 2024 și probabil mai aproape de 80-90 de milioane acum), totuși este în comparație cu cei 118 milioane de abonați care se orientează acum la Netflix în toată lumea.

Netflix este o companie cu mai multe fațete. Având o atenție atât de mare, observatorii din industrie colectează reams de date despre companie de peste un deceniu acum. Majoritatea faptelor și statisticilor Netflix se concentrează foarte mult pe numărul de creștere și pe valoarea de piață a companiei, dar serviciul de streaming este mult mai mult decât atât. Și nu toate acestea pictează o imagine roz pentru companie.

Ce numere contează cel mai mult pentru gigantul în streaming? Iată mai mult de 50 de statistici Netflix și fapte care dezvăluie cât de mare a devenit Netflix.

Statistici și fapte Netflix: repere majore

Atenția mass-media pe Netflix a decolat în ultimul deceniu, dar serviciul de streaming a fost sub radar ani în urmă. Următoarele statistici prezintă cele mai notabile repere ale companiei, deoarece acestea au crescut de la un mic serviciu DVD la un gigant media.

 • Netflix a fost fondată în 1997. Site-ul companiei a fost lansat un an mai târziu. (Sursă: Netflix)
 • Inițial, Netflix a primit doar 2 milioane de dolari în fonduri de capital de risc în timpul rundei sale de finanțare din seria A de la Reed Hastings. La doar trei ani mai târziu, în timpul rundei sale de finanțare din seria E, a strâns doar 50 de milioane de dolari cu 3 sponsori. (surse: Motley Fool, Crunchbase)
 • Compania a început să ofere un serviciu de DVD-by-mail pe bază de abonament în 1999. (Sursă: Netflix)
 • În 2000, Netflix a început să folosească o combinație de date mari colectate și instrumente de analiză pentru a recomanda videoclipuri pentru utilizatorii de închiriat. (Sursă: Netflix)

Netflix și-a făcut oferta publică inițială în 2002 la 15 dolari pe acțiune. Deși prețul acțiunii a scăzut un an mai târziu până la puțin sub 5 dolari pe acțiune, acțiunile au sărit de atunci până la peste 250 USD. (Sursă: Netflix)

 • Netflix a spart 4 milioane de abonați în 2005. (Sursă: Netflix)
 • După transformarea pieței de DVD-uri prin poștă, Netflix a lansat streaming video online în 2007. (Sursă: Netflix)
 • Netflix a trecut dincolo de browserele web în 2008, făcând parteneriat cu companii pentru a transmite pe Xbox 360, playerele de discuri Blu-ray și set-top-urile TV. (Sursă: Netflix)
 • În 2009, Netflix a aterizat pe PS3 și televizoare inteligente. (Sursă: Netflix)
 • Până în 2010, Netflix a rotunjit bazele pentru streaming dispozitive, lansând pe iPad, iPhone, iPod Touch, Nintendo Wii și altele. (Sursă: Netflix)
 • Netflix s-a ramificat oficial pe piețele internaționale în 2010 cu lansarea sa canadiană. (Sursă: Netflix)
 • Anul 2011 a marcat un an important pentru Netflix, deoarece serviciul de streaming a intrat mai departe pe piața internațională, lansându-se în America Latină și Caraibe. (Sursă: Netflix)
 • Netflix a migrat în cele din urmă în Europa în 2012, devenind oficial disponibil în Marea Britanie, Irlanda și țările nordice. (Sursă: Netflix)
 • În 2013, Netflix a lansat primele trei serii originale, Casa Cartilor de joc, Hemlock Grove, și Portocaliu este Noul Negru. Serviciul de streaming a atras 31 de nominalizări pentru Emmy pentru emisiunile sale originale. (Sursă: Netflix)

Statistici NetflixSursa: Netflix

 • În 2014, după o mulțime de reclamații din partea clienților, Comcast și Netflix au ajuns la un acord „beneficiu reciproc” pentru a ajuta la stoparea problemelor de accelerare. Rapoartele afirmă că Netflix a plătit Comcast pentru a pune capăt litigiului. (Sursă: Consumatorist)
 • Netflix și-a continuat marșul pe tot globul în 2015, lansându-și în sfârșit serviciul în Australia, Noua Zeelandă, Japonia și alte locații. (Sursă: Netflix)
 • Începând cu 2016, Netflix a fost disponibil la nivel mondial, cu excepția câtorva țări selectate. (Sursă: Netflix)
  Cele mai bune VPN-uri pentru a urmări Stan în străinătate (în afara Australiei)

Date și statistici NetflixSursa: Statista

 • Chiar dacă Netflix era disponibil la nivel mondial, compania a început să se prăbușească agresiv pe buncărurile din regiune. La 29 februarie 2016, rapoartele au început să se difere prin faptul că serviciul de streaming bloca rețelele private virtuale (VPN) și alte servicii proxy. (Sursă: Google)
 •  Începând cu 2024, Netflix a bătut oficial cursa de HBO de 17 ani în cadrul nominalizărilor pentru Emmy. Serviciul de streaming a primit 112 nominalizări Emmy în 2024, în mare măsură din cele 90 pe care le-a primit în 2024. (Sursa: Vulture)
 • În 2024, Netflix a câștigat primul său Oscar. Conținutul original al serviciului Căștile albe câștigate în categoria Cel mai bun subiect documentar scurt. (Sursa: Netflix)

Netflix după numere: bani mari, date mari și un număr masiv de clienți

Probabil există o frază care definește cel mai bine modul în care Netflix face afaceri: Bigger este mai bun. Serviciul de streaming a fost printre primii care au început să folosească date mari pentru a viza mai bine alegerile clienților. A fost primul și singurul serviciu de streaming către primii 100 de milioane de abonați plătiti. Valoarea stocului său este mai mare decât oricare alt serviciu de video streaming online tranzacționat public (nu este inclus Amazon). Că succesul de streaming video nu vine fără anumite date interesante pentru a-l susține.

 • În 2013, Netflix a necesitat cantități masive de stocare rapidă și rețea rapidă pentru streaming. Cutiile sale aveau apoi 100 până la 150 terabyți pe server. (Sursă: Giganom)
 • Reed Hastings, directorul general Netflix, a declarat în 2015 că utilizatorii au difuzat 42,5 miliarde de ore de videoclipuri prin intermediul serviciului. (Sursă: Business Insider)

Potrivit The Stack, abonații Netflix folosesc aproximativ 45 GB de date în fiecare lună în flux de conținut. Netflix și-a schimbat algoritmii în 2016 pentru a ajuta la reducerea consumului de date prin codificarea unor videoclipuri pentru a transmite fluxuri de calitate mai mică (cum ar fi programarea copiilor). De asemenea, Stack raportează că Netflix a împins aproximativ 329.400.000.000 de gigabyte de date în rețeaua sa în 2015 (Sursă: Stiva)

 • Utilizatorii Netflix au petrecut 140 de milioane de ore pe zi urmărind conținut. (Sursă: Netflix)
 • Aproximativ 55 de milioane din baza de abonați a serviciului de streaming se află în Statele Unite. (Sursă: recode)
 • Netflix a migrat pe deplin conținutul său către Amazon Web Services în 2016, un proiect care a durat 7 ani până la finalizare. (Sursă: Netflix)
 • În 2016, Netflix a cheltuit 852.1M pentru cercetare și dezvoltare. (Sursă: MarketWatch)
 • Netflix a lichidat venituri din vânzări de 8,83 miliarde de dolari în 2016. Venitul brut al companiei în acel an a fost de 2,8 miliarde de dolari, cu un venit net consolidat de 186,68 milioane de dolari. (Sursă: MarketWatch)
 • Un studiu din 2016 a constatat că 58% dintre abonații Netflix aleg serviciul datorită rentabilității sale. Aproape același număr abonat pentru a avea acces la biblioteca în creștere a conținutului original al serviciului. (Sursă: eMarketer)
 • Este posibil ca această remiză să fi inclus contractul exclusiv al companiei cu Disney. Netflix a plătit 300 de milioane de dolari pentru a transmite conținut Disney. (Sursă: Forbes)
 • Netflix câștigă în continuare venituri semnificative din închirieri DVD. În 2024, compania a realizat venituri în valoare de aproximativ 450 de milioane de dolari din serviciul său de închiriere DVD. (Sursă: Netflix)
 • În 2016, compania mai avea peste 4 milioane de abonați la închiriere DVD. (Sursă: Statista)
 • Compania prevede o creștere a veniturilor de la 39,8% până la primul trimestru al anului 2024, iar proiectele vor avea 123 de milioane de abonați până la acel moment. (Sursă: Netflix)
 • Două treimi din toți utilizatorii Netflix își împărtășesc acum conturile cu alții. În medie, au fost 2,5 spectatori pentru fiecare cont Netflix. (Surse: Index Web Global, Forbes)
 • În ciuda profiturilor uriașe, strategia de cheltuieli a Netflix are ca rezultat un flux de numerar negativ. Fluxul de numerar gratuit al companiei pentru 2024 a fost minus 2,0 miliarde de dolari Cea mai mare parte se datorează cheltuielilor agresive ale companiei pentru conținutul original nou, pe care speră să îl aplice pentru noi abonamente. (Sursă: Netflix)
  5 cele mai bune VPN-uri pentru ZDF, astfel încât să le puteți urmări oriunde

fapte netflixSursa: Wall Street Journal

 • În consecință, Netflix are o sumă mare de datorii. Se pare că compania are datorii de 4,8 miliarde de dolari, cu 15,7 miliarde de dolari alocate angajamentelor viitoare cu studiourile. (Sursă: Știri cu tăieturi de cabluri)
 • În ciuda datoriilor grele și a cheltuielilor mai mult decât aduc, Netflix are o valoare de piață de 151 miliarde de dolari din mai 2024 – mai mult decât Disney și Comcast. (Sursa: CNN)
 • Până la sfârșitul anului 2024, Netflix și-a mărit baza de abonați la aproximativ 118 milioane de persoane din întreaga lume. (Sursă: Cuarț)
 • Cordcutting.com estimează că Netflix le permite clienților să evite aproape 160 de ore de reclame pe an. (Sursă: Cordcutting.com)
 • Potrivit mai multor surse, Netflix intenționează să cheltuiască 8 miliarde de dolari pentru conținut nou în 2024. Compania intenționează să cheltuiască și 2 miliarde de dolari pentru a-și comercializa serviciile și conținutul. (surse: New York Times, CNBC)
 • În luna mai 2024, Netflix a angajat în jur de 4.700 de persoane. (Sursă: Forbes)
 • Conform datelor sondajului din 2024, 54% dintre adulții americani foloseau Netflix, cu 23% streaming Netflix zilnic. 81% transmite pe un televizor. (Sursă: Cercetarea Leichtman)
 • Jumătate dintre utilizatorii Netflix transmit video prin console de jocuri video. Datele respective coincid cu alte rapoarte conform cărora consolele de stat sunt dispozitivele de streaming preferate pentru mulți consumatori. (surse: Creierul statistic, BARB)
 • Roy Morgan estimează că aproape 1 din 3 gospodării australiene aveau Netflix începând cu primul trimestru 2024. (Sursă: Roy Morgan)

În ianuarie 2024, Netflix are aproape 15.400 de titluri în toate bibliotecile sale regionale. (Sursă: uNoGS)

 • În pofida anilor de scădere a dimensiunii bibliotecii, dimensiunea bibliotecii din Statele Unite ale Americii Netflix este puțin mai mare în 2024 decât în ​​anii trecuți. În ianuarie 2024, Netflix avea 5.599 de titluri. În martie 2016, serviciul avea 5.532. Numărul din 2024 este încă o scădere mare față de 2014, când Netflix avea peste 8.000 de titluri în biblioteca de conținut din S.U.A. (surse: uNoGS, Time)
 • Potrivit Business Insider Australia, Netflix consideră că motorul său de recomandare personalizat valorează bani mari: 1 miliard de dolari. (Sursă: Business Insider Australia)
 • Marea majoritate a utilizatorilor Netflix iau aceste recomandări. 80% din vizualizările Netflix au fost din recomandările serviciului. (Sursă: Business Insider Australia)
 • 2024 va fi cel mai mare an al Netflix pentru conținutul original. Compania urmează să lanseze 700 de emisiuni TV originale, precum și 80 de filme originale în 2024. (surse: Business Insider, Netflix și varietate)
 • Strategia originală a conținutului companiei este aproximativ mai mult decât volum. Programarea inițială a Netflix a primit peste 430 de nominalizări și 72 de premii. Casa Cartilor de joc deține 29 din aceste premii. (Sursă: Wikipedia)
 • Potrivit Netflix CFO, David Wells, compania nu se opune cheltuirii a 20 de milioane de dolari pe oră de conținut original. (Sursă: Varietate)

NetflixSursa: Hollywood Reporter

 • Cel mai scump show al Netflix, Coroana, a costat 130 milioane USD pentru a produce sezonul 1. (Sursă: Mashable)
 • Netflix cheltuiește, de asemenea, mult pentru actori și personalități individuale. Compania i-a plătit lui Chris Rock 40 de milioane de dolari pentru a produce două speciale de comedie. (Sursă: Forbes)
 • Netflix s-a impus ca o pată fierbinte a comediei stand-up plătind, de asemenea, 40 de milioane de dolari pentru legendarul comediant Ricky Gervais pentru 2 speciale, prima fiind Humanity. (Sursa: Business Insider)
 • Netflix urmărește și publică în mod regulat viteze de streaming primetime din toate ISP-urile majore din majoritatea țărilor pe care le servește. În SUA, Comcast ocupă primul loc cu 3,98 Mbps din decembrie 2024. În Australia, Exetel are cele mai rapide viteze (3,66 Mbps). În U.K., Virgin câștigă (3,96 Mbps), iar în Canada, Shaw este în fruntea clasamentului cu 3,60 Mbps. (Sursă: Netflix)
 • Datorită platformei sale de traducere HERMES, Netflix este acum capabil să ofere conținut în peste 20 de limbi. (Sursă: Netflix)
 • Dintre cei 785 de milioane de utilizatori de servicii de streaming over-the-top (OTT) din întreaga lume, 44 la sută dintre ei utilizează Netflix. (Sursa: eMarketer)
 • Unele surse arată că Millennials adoră Netflix, 89% utilizând serviciul pentru a viziona majoritatea televizorului. (Sursa: Business Insider)
 • În Raportul său Internet Internet Phenomena din 2024, Sandvine observă că Netflix a reprezentat 15% din volumul total al traficului în aval în 2024. (Sursa: Sandvine)
  Cele mai bune 5 VPN-uri pentru uTorrent și cum să vă legați IP-ul

netflix fapte și statistici SandvineSursa: Sandvine

 • Raportul Sandvine notează că Netflix a reprezentat, de asemenea, aproximativ 3% din totalul traficului global din amonte. (Sursa: Sandvine)
 • Cu toate acestea, dominația Netflix arată diferit în diferite regiuni ale lumii. În America, Netflix reprezintă aproximativ 19 la sută din totalul traficului în aval și peste 5 la sută din traficul din amonte. (Sursa: Sandvine)
 • În regiunea EMEA a lumii, Netflix a reprezentat doar aproximativ 12 la sută din traficul în aval, optimizat de YouTube, care a ocupat primul loc la aproximativ 16% din volum. (Sursa: Sandvine)
 • În regiunea APAC, Netflix a scăzut pe locul trei, cu doar 6 la sută din tot traficul în aval, redus ușor de Facebook Video și mai mult nominal de genericul „HTTP Media Stream”. (Sursa: Sandvine)
 • Cu toate acestea, atunci când se ține cont doar de transmisia video, Netflix reprezintă aproximativ 26 la sută din volumul total al traficului din aval, Amazon Primul concurent video pe un loc 5 îndepărtat, deoarece a consumat puțin sub 6% din volumul respectiv. (Sursa: Sandvine)
 • În raportul său financiar al celui de-al doilea trimestru 2024, Netflix a dezvăluit că a fost cel mai bine prognozele pentru adăugarea de noi clienți în 7 din ultimele 10 trimestre. (Sursa: Netflix)
 • Creșterea internațională a adăugat 65 de milioane de dolari la veniturile internaționale ale serviciilor, datorită schimbărilor în evaluarea monedei începând cu 2T 2024. (Sursa: Netflix)
 • Dimensiunile bibliotecii variază în funcție de locul în care accesați serviciul. Cea mai mare regiune pentru Netflix, de departe, este SUA, cu peste 6.000 de titluri disponibile abonaților. (Sursa: uNoGS)
 • Netflix costă, de asemenea, sume diferite în întreaga lume. Cel mai ieftin loc pentru a vă abona la opțiunea de abonament de bază a Netflix este Turcia, cu un preț de 3,27 USD pe lună, în timp ce cel mai scump este Norvegia cu un cost de 11 dolari pe lună. (Sursa: Comparitech)
 • Atunci când se ia în considerare procentul de costuri Netflix față de venitul mediu mediu al unei țări, Japonia este pe primul loc. Netflix costă doar 0,17 la sută din veniturile anuale obișnuite ale unei persoane în această țară. (Sursa: Comparitech)
 • Între timp, Netflix este o achiziție costisitoare pentru indienii medii, deoarece prețul este de aproape 5 la sută din venitul mediu anual din țara respectivă. (Sursa: Comparitech)

statistici netflix 2024

 • Potrivit Netflix, toți clienții săi au cel puțin 6 emisiuni sau filme pe care le vizionează în comun. Serviciul consideră acest lucru ca un factor interesant și unificator în baza sa largă de clienți. (Sursa: Netflix)
 • Verizon, Comcast și Cox au fost în mod constant printre cele mai bune ISP-uri pentru spectatorii Netflix din SUA. Toate cele trei servicii oferă viteze medii de streaming Mbps peste 4,4 Mbps, ceea ce este suficient pentru a transmite cele mai multe videoclipuri de înaltă calitate prin intermediul serviciului. (Sursa: Netflix)
 • Elveția și SUA oferă cele mai bune viteze medii de streaming pentru Netflix, la 4,3 Mbps în ambele țări. Utilizatorii Venezuela Netflix au cele mai slabe viteze medii de streaming, la puțin peste 1,1 Mbps. (Sursa: Netflix)

Toate semnele continuă să indice spre un viitor luminos pentru Netflix, dar 2024 și nu numai ar putea duce la o oarecare declin pentru companie. În timp ce serviciul continuă să adauge clienți pe toate piețele, creșterea pieței sale în SUA este probabil să înceapă să niveleze în S.U.A., deoarece compania își maximizează potențialul în baza de origine. Și, în timp ce compania domină în continuare pe majoritatea piețelor în care este disponibilă, presiunea crescândă din partea serviciilor mai noi înseamnă că va trebui să își păstreze cheltuielile efective în prezent pentru a rămâne pe viitor. Cu toate acestea, compania nu poate opera la pierdere la nesfârșit. În cele din urmă, va trebui să obțină un profit, ceea ce poate însemna stabilizarea și nu creșterea continuă a bugetului de cheltuieli pentru conținutul acestuia. Totuși, cu mult spațiu pentru a crește în afara S.U.A., Netflix este încă un pariu bun în 2024 și mai departe.

About the author

Comments

 1. Romania:

  Este adevărat că Netflix domină piața de streaming video și acest lucru este evident din numărul mare de abonați noi adăugați în primul trimestru al anului 2023. În comparație cu concurentul său Hulu, Netflix are un număr mult mai mare de abonați în întreaga lume. Cu toate acestea, nu toate statisticile și faptele despre Netflix sunt pozitive, iar compania trebuie să se concentreze pe creșterea și dezvoltarea sa în continuare. Este impresionant să vedem cum Netflix a crescut de la un mic serviciu DVD la un gigant media, iar reperele sale majore sunt impresionante. Este interesant să vedem cum compania a evoluat de-a lungul anilor și cum a reușit să se extindă în întreaga lume.

 2. Romania:

  Este adevărat că Netflix domină piața de streaming video și acest lucru este evident din numărul mare de abonați noi adăugați în primul trimestru al anului 2023. În comparație cu concurentul său Hulu, Netflix are un număr mult mai mare de abonați în întreaga lume. Cu toate acestea, nu toate statisticile și faptele despre Netflix sunt pozitive, iar compania trebuie să se concentreze pe creșterea și dezvoltarea sa în continuare. Este impresionant să vedem cum Netflix a crescut de la un mic serviciu DVD la un gigant media, iar reperele sale majore sunt impresionante. Este interesant să vedem cum compania a evoluat de-a lungul anilor și cum a reușit să se extindă în întreaga lume.

 3. Romania:

  Este adevărat că Netflix domină piața de streaming video și acest lucru este evident din numărul mare de abonați noi adăugați în primul trimestru al anului 2023. În comparație cu concurentul său Hulu, Netflix are un număr mult mai mare de abonați în întreaga lume. Cu toate acestea, nu toate statisticile și faptele despre Netflix sunt pozitive, iar compania trebuie să se concentreze pe creșterea și dezvoltarea sa în continuare. Este impresionant să vedem cum Netflix a crescut de la un mic serviciu DVD la un gigant media, iar reperele sale majore sunt impresionante. Este interesant să vedem cum compania a evoluat de-a lungul anilor și cum a reușit să se extindă în întreaga lume.

Comments are closed.