Ce este port forwarding și de ce să-l utilizați cu VPN-ul dvs.?

Ce este port forwarding și de ce să-l utilizați cu VPN-ul dvs.

Majoritatea oamenilor utilizează de obicei redirecționarea porturilor într-unul din două locuri:

 • Pe routerul dvs. wifi
 • Pe VPN

Redirecționarea porturilor poate îmbunătăți viteza torentului sau permite accesul la distanță la un dispozitiv. Cu toate acestea, redirecționarea porturilor poate introduce și riscuri de securitate. Acest articol va discuta despre:

 • Ce este redirecționarea portului?
 • Avantajele redirecționării porturilor
 • Riscurile redirecționării porturilor
 • Cum să port înainte pe un router
 • Cum să port înainte pe un VPN

Vezi și: Cele mai bune VPN-uri pentru torrenting

Cel mai bun VPN pentru redirecționarea porturilor

PrivateVPN

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.PrivateVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

PrivateVPN este recomandarea noastră de top pentru utilizatorii care au nevoie de redirecționarea portului. După ce vă conectați la un server, în aplicație apare un număr de port aleatoriu sub butonul de deconectare. Puteți introduce acel număr de port în programul către care doriți să îl transferați, cum ar fi un client torrent.

privatevpn port forwarding ss

PrivateVPN vine, de asemenea, cu un comutator de ucidere și paza de conectare. Acestea opresc accesul la internet și, respectiv, încetează anumite aplicații, în cazul în care conexiunea VPN ar scădea din orice motiv. Acestea împiedică orice date să se scurgă în afara tunelului criptat.

Este prevăzut cu protecție împotriva scurgerilor IPv6 și DNS și previne atacurile de eșec ale portului. Deși are o rețea de server mai mică, viteza este peste medie. De asemenea, deblochează o gamă largă de servicii de streaming și chiar funcționează în China.

CEA MAI BUNĂ VPN PENTRU TRANSPORTUL PORTUAR: PrivateVPN oferă un mijloc simplu și sigur de a transmite un port VPN. Este livrat cu o garanție de returnare de 30 de zile.

Vezi si: Revizuirea noastră aprofundată PrivateVPN

Ce este redirecționarea portului?

Redirecționarea porturilor permite conexiunilor primite de pe internet să ajungă la anumite dispozitive și programe dintr-o rețea privată. Rețeaua privată poate fi formată din toate dispozitivele conectate la un router wifi sau toți utilizatorii conectați la un VPN.

Când este instalat un firewall NAT și un alt computer de pe internet încearcă să inițieze o conexiune la dispozitivul dvs., conexiunea este blocată și aruncată. Redirecționarea porturilor permite conexiuni nesolicitate prin firewall-ul NAT pe anumite porturi, făcând posibil ca dispozitivele de pe Internet să inițieze conexiuni și servicii de acces pe un dispozitiv local. De exemplu, alți torrenteri pot descărca un fișier partajat de pe dispozitiv.

  ISP-ul dvs. vă poate vedea istoricul de navigare; iată cum să o oprești

Network_Address_Translation_ (fișier1)

Pentru a înțelege ce este redirecționarea portului și cum funcționează, trebuie mai întâi să înțelegeți de bază despre firewall-urile NAT. Atât routerele wifi cât și VPN-urile vin adesea cu firewall-uri NAT încorporate. Fiecare dispozitiv conectat la un router wifi sau server VPN partajează o adresă IP publică, dar are o adresă IP privată unică.

NAT, sau NReŃeaua Address Ttraducerea este ceea ce face posibilă pentru multe dispozitive să partajeze o singură adresă IP publică. Conexiunile primite accesează mai întâi routerul sau serverul VPN prin adresa IP publică. Aceste conexiuni sunt apoi redirecționate către dispozitive individuale în funcție de numărul portului și adresa IP locală.

Cererile la ieșire au atașat un număr de port. Când primesc un răspuns, numărul portului este inclus, indicând dispozitivul către care vor fi trimise datele.

Dacă primiți o solicitare de conectare nesolicitată, totuși, acesta nu va avea un număr de port atașat, deci solicitarea este aruncată. În acest fel, NAT previne cererile rău intenționate și creează un firewall simplu, dar eficient.

În unele situații, însă, trebuie să permiteți conexiuni nesolicitate. Redirecționarea portului vă permite să perforați o gaură prin firewall-ul NAT pentru a permite conexiunile primite etichetate cu portul specificat. Aceste conexiuni sunt redirecționate către dispozitivul specificat în configurarea dvs..

Beneficiile redirecționării porturilor

Redirecționarea porturilor pe un router este utilă pentru:

 • Permitând accesul la distanță la computer, Macbook sau consola de jocuri
 • Gazduire jocuri online
 • Accesarea de la distanță a unui server media, a camerei sau a DVR-ului

Redirecționarea porturilor pe o VPN este utilă pentru:

 • Îmbunătățirea vitezei de descărcare a torentului
 • Semănarea torenților
 • Gazduire jocuri online (cu o adresă IP dedicată)

BitTorrent vă permite să conectați dispozitivul la un „roi” de alți utilizatori care descarcă și încarcă același fișier. Cu toate acestea, multe dintre aceste conexiuni pot fi blocate de firewall-urile NAT, scăzând viteza de descărcare și, eventual, împiedicându-vă să încărcați cu totul.

O etichetă bună de partajare a fișierelor necesită semințe (încărcări) la fel de mult ca leech (descărcare) și un firewall NAT poate interfera cu acest lucru. Redirecționarea porturilor vă permite să creați excepții și să evitați aceste limitări.

  Cum să urmăriți online Cupa Mondială de Cricket online oriunde

Trebuie menționat, totuși, că redirecționarea porturilor nu este de obicei necesară pentru a descărca prin BitTorrent. De fapt, riscurile pot depăși beneficiile.

Riscurile de expediere a porturilor

Deoarece redirecționarea porturilor presupune să permiteți conexiunilor nesolicitate să ajungă pe dispozitivele dvs., de asemenea, introduce riscuri. În esență, hackerii au acum un mijloc de a accesa de la distanță dispozitivul. Din acest motiv, multe VPN-uri interzic expedierea porturilor în întregime.

Nivelul de risc variază în funcție de scopul redirecționării porturilor și de ce programe ascultă acele porturi deschise.

Dacă ați configurat redirecționarea portului pe routerul dvs. pentru a permite accesul la distanță și controlul unui computer, de exemplu, atunci lăsarea porturilor deschise mai mult decât este necesar este o idee foarte proastă. Hackerii ar putea prelua complet dispozitivul.

Dacă doar clientul tău torrent ascultă în acel port, atunci nu poate face prea multe daune pe care le-ar putea face un hacker, deși totuși vei dori să activezi firewall-ul sistemului tău de operare și vei avea nevoie de o parolă pentru a te conecta.

VPN-urile care permit redirecționarea porturilor pot fi vulnerabile port eșuează atacuri. Aceasta permite unui atacator să expună adresele IP reale ale altor utilizatori. Victimele nu trebuie să aibă activarea portului pentru ca acest atac să funcționeze – doar atacatorul trebuie să transmită un port. Furnizorii VPN pot preveni acest atac prin configurarea diferitelor adrese IP de intrare și ieșire pe serverele sale, dar mulți nu reușesc acest lucru.

Dacă optați pentru un VPN care permite redirecționarea porturilor, verificați site-ul și documentația acestora pentru a vă asigura că acestea se protejează împotriva atacurilor de eșec ale portului.

Cum să port înainte pe un VPN

Qbittorrent port forwarding

Dacă VPN-ul dvs. nu are un firewall NAT încorporat, atunci nu este necesar să faceți un port înainte – conexiunile de intrare nu vor fi blocate. În plus, tunelul criptat al VPN ar trebui să ocolească orice firewall NAT existent pe routerul dvs., deci nu trebuie să faceți modificări suplimentare la setările routerului dvs. wifi..

Dacă este instalat un firewall NAT, atunci redirecționarea portului necesită VPN să includă redirecționarea porturilor ca o caracteristică. Nu toate VPN-urile oferă redirecționarea portului, dar, dacă se întâmplă, puteți configura, de regulă, fie în aplicația VPN, fie în setările contului dvs. pe site-ul VPN. Rețineți că redirecționarea porturilor poate fi oferită doar pe anumite servere.

  Ce este un firewall NAT și cum funcționează?

Procesul exact variază în funcție de furnizorul dvs. VPN, dar iată o prezentare generală a modului de port forward cu o VPN:

 1. Activați redirecționarea porturilor în aplicația VPN sau tabloul de bord al contului VPN.
 2. Specificați ce porturi doriți să deschideți pe VPN.
 3. Pe programul care utilizează redirecționarea porturilor, cum ar fi un client torrent, schimbați portul de ascultare la același număr ca în pasul anterior.
 4. Dezactivați UPnP și NAT-PMP în setările programului.

Si asta e! Pentru a testa dacă funcționează, mergeți la CanYouSeeMe.org și introduceți numărul portului trimis. Clic Verificați portul, și ar trebui să obțineți un Succes mesaj.

Cum să faceți un port înainte pe un router wifi

Port forwarding

Procesul de configurare a redirecționării porturilor variază mult în funcție de modelul routerului și de firmware. Acestea fiind spuse, etapele generale ar trebui să fie similare:

 1. În timp ce sunteți conectat la router, navigați la panoul de administrare al routerului. Puteți face acest lucru de obicei deschizând un browser web și introducând 192.168.0.1 sau 192.168.1.1 în bara URL.
 2. Introduceți numele de utilizator și parola pentru panoul de administrare. Dacă nu le-ați setat deja, puteți căuta online numele de utilizator și parola implicite pentru modelul de router.
 3. Găsiți secțiunea de redirecționare a porturilor din setări. Locația variază în funcție de modelul și firmware-ul routerului.
 4. Adăugați o regulă de redirecționare a portului pentru dispozitivul pe care doriți să îl returnați. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de adresa IP locală și de numărul de port pe care doriți să îl utilizați.
 5. Salvați setările.

Dacă nu sunteți sigur care este adresa IP locală a dispozitivului dvs., ar trebui să o puteți găsi în panoul de administrare al routerului dintr-o listă de dispozitive conectate, eventual în setările DHCP.

Redirecționarea porturilor dinamice și statice

Pe scurt, porturile statice rămân aceleași și porturile dinamice se schimbă de fiecare dată când se face o nouă conexiune.

Dacă transmiteți portul pe un router, porturile statice sunt probabil mai convenabile. Acest lucru vă ajută să schimbați setările portului în programele de pe fiecare conexiune nouă.

Unele VPN vă permit să deschideți un port static care nu se schimbă.

Cu toate acestea, redirecționarea dinamică a porturilor este de asemenea comună, deoarece este mai ușor de implementat. Alocarea dinamică a porturilor permite furnizorilor să recicleze porturile neutilizate și să le reasigneze. Dar nu este la fel de aplicabil pentru cazurile de utilizare prevăzute mai sus, cum ar fi torrenting și acces la distanță.

Vezi si: Este torent în siguranță?

About the author

Comments

 1. area va fi blocată de firewall-ul NAT. Redirecționarea porturilor permite conexiunilor nesolicitate să ajungă la dispozitivele individuale prin firewall-ul NAT, făcând posibilă utilizarea serviciilor de acces la distanță și partajarea de fișiere.

  Avantajele redirecționării porturilor includ îmbunătățirea vitezei de descărcare a torentului și accesul la distanță la dispozitivele locale. Cu toate acestea, există și riscuri de securitate asociate cu redirecționarea porturilor, cum ar fi expunerea dispozitivelor la atacuri cibernetice.

  Pentru a redirecționa porturile pe un router wifi sau VPN, trebuie să urmați instrucțiunile specifice dispozitivului. PrivateVPN este o opțiune recomandată pentru utilizatorii care au nevoie de redirecționarea portului, deoarece oferă o modalitate simplă și sigură de a transmite un port VPN. Cu o garanție de returnare de 30 de zile, puteți încerca serviciul fără riscuri.

 2. at și va fi blocat de firewall-ul NAT. Redirecționarea porturilor permite acestor conexiuni nesolicitate să ajungă la dispozitivul dorit prin deschiderea portului corespunzător.

  Avantajele redirecționării porturilor includ îmbunătățirea vitezei de descărcare a torentului și posibilitatea de a accesa dispozitive de la distanță. Cu toate acestea, există și riscuri de securitate asociate cu redirecționarea porturilor, cum ar fi expunerea dispozitivului la atacuri cibernetice.

  Pentru a redirecționa porturile pe un router wifi, trebuie să accesați setările routerului și să introduceți numărul portului și adresa IP locală a dispozitivului dorit. Pentru a redirecționa porturile pe un VPN, trebuie să utilizați o aplicație VPN care oferă această funcționalitate.

  Recomandarea noastră pentru cea mai bună VPN pentru redirecționarea porturilor este PrivateVPN, care oferă un număr de port aleatoriu pentru a fi introdus în programul dorit și vine cu funcții de siguranță suplimentare, cum ar fi comutatorul de ucidere și paza de conectare.

 3. va fi blocată de firewall-ul NAT. Redirecționarea porturilor permite conexiunilor nesolicitate să ajungă la dispozitivele individuale prin firewall-ul NAT, făcând posibilă descărcarea de fișiere partajate sau accesul la dispozitive de la distanță.

  Avantajele redirecționării porturilor includ îmbunătățirea vitezei de descărcare a torentului și accesul la dispozitive de la distanță. Cu toate acestea, există și riscuri de securitate asociate cu redirecționarea porturilor, cum ar fi expunerea dispozitivelor la atacuri cibernetice.

  Pentru a redirecționa porturile pe un router wifi sau VPN, trebuie să urmați instrucțiunile specifice dispozitivului. PrivateVPN este o opțiune recomandată pentru utilizatorii care au nevoie de redirecționarea portului, deoarece oferă o modalitate simplă și sigură de a transmite un port VPN. Cu o garanție de returnare de 30 de zile, puteți încerca serviciul fără riscuri.

Comments are closed.