Cum deblocați site-urile de pe Chrome și Firefox de oriunde

Cum deblochează site-urile web de pe Chrome și Firefox

Când un site web este blocat, veți vedea un fel de mesaj de eroare sau o pagină care indică faptul că ați întâlnit un site blocat.

pagina nu este disponibilă resetarea conexiunii

Site-urile web pot fi blocate în câteva moduri diferite:

 • Lista neagră IP
 • Modificări DNS
 • Filtrarea cuvintelor cheie

Le vom explica mai detaliat în detaliu mai jos, dar există o soluție unică pentru toate, cu excepția celei mai dificile cenzuri web: a VPN.

Scurt pentru rețeaua virtuală virtuală, o VPN criptează toate datele care merg de la și de pe internet și le redirecționează printr-un server intermediar. VPN acționează ca un proxy care realizează două lucruri:

 • Ascunde ce site-uri web pe care le vizitați de la orice persoană care vă monitorizează conexiunea la internet, cum ar fi o școală, un birou sau un furnizor de servicii de internet
 • Maschează adresa dvs. IP reală cu cea a serverului VPN, astfel încât site-urile să nu vă poată bloca prin IP sau locație

Recomandarea noastră de top este NordVPN, un furnizor VPN care oferă o aplicație simplă care poate debloca site-urile blocate în mai mult de 60 de țări. Are o securitate robustă și viteze rapide, astfel încât să puteți transmite chiar și video prin intermediul acestuia. Extensia browser-ului NordVPN pentru Chrome și Firefox vă permite să utilizați VPN fără să instalați o aplicație separată. Vine cu o garanție de returnare a banilor că puteți profita de orice moment în primele 30 de zile, fără întrebări.

Cum să utilizați un VPN pentru a debloca site-urile web la școală, la serviciu sau în străinătate

extensii de browser nord vpn

VPN-urile facilitează deblocarea site-urilor web. Urmați aceste instrucțiuni:

 1. Înscrieți-vă la un VPN. Vă recomandăm NordVPN.
 2. Descărcați și instalați aplicația VPN sau extensia browserului web.
 3. Selectați un server VPN în locația în care doriți să răsfoiți și să apăsați Conectați.
 4. Așteptați stabilirea conexiunii, apoi deschideți site-ul blocat. Ar trebui să fie acum accesibil.

Cum deblocați site-urile de pe Chrome și Firefox de oriunde

Multe VPN-uri, inclusiv NordVPN, oferă atât aplicații native care se instalează pe sistemul de operare și extensii de browser care se conectează la Chrome și Firefox. Dacă trebuie doar să deblocați site-urile web, o extensie a browserului ar trebui să fie suficientă și nu trebuie să vă faceți griji pentru a nu avea privilegii administrative pentru a instala software-ul.

Dar rețineți că, cu o extensie de browser, traficul din aplicații și servicii din afara browserului dvs. web nu va trece prin VPN. Dacă doriți să deblocați o altă aplicație sau extensia browserului nu își îndeplinește treaba, încercați să instalați aplicația nativă pentru Windows sau Mac.

Dacă încercați să deblocați site-urile din străinătate, asigurați-vă că vă conectați VPN-ul într-o țară în care site-ul în cauză nu este cenzurat. De exemplu, BBC iPlayer este disponibil numai pentru persoanele din Marea Britanie, astfel încât vă puteți conecta la un server VPN din Londra (sau în altă parte din Marea Britanie) pentru a-l debloca.

Cum se blochează site-urile web

Pentru a înțelege modul în care site-urile sunt blocate, trebuie mai întâi să aveți o abordare de bază a adreselor IP și DNS.

Blocarea IP

Fiecare dispozitiv conectat la internet are un public unic adresa IP, inclusiv serverele unde sunt găzduite site-urile web și dispozitivele utilizatorului final precum cel pe care îl utilizați în acest moment.

  Cum să ascundeți adresa dvs. IP (8 moduri, 6 sunt gratuite)

O adresă IP pentru acest site web este 199.115.114.66, o adresă unică pentru serverul web pe care este găzduit acest site.

Dacă un administrator de rețea de la o școală, un birou sau un furnizor de servicii de internet ar dori să blocheze acest site, ar putea configura o regulă de firewall pentru a bloca orice trafic către sau de la adresa IP 199.115.114.66.

Atunci când utilizați o VPN, traficul de internet este întâi către VPN, apoi pe site-ul web. Școala sau biroul vede doar adresa IP a serverului VPN și nu adresa IP a site-ului. Deoarece adresa IP a serverului VPN nu a fost blocată, utilizatorul poate accesa site-ul blocat prin intermediul acestuia.

Lista neagră IP este limitată, deoarece multe site-uri web au mai multe adrese IP, deoarece sunt atât de mari. YouTube, de exemplu, folosește mai multe adrese IP. Adresele IP nu sunt întotdeauna permanente, astfel încât blocarea unui site prin adresa IP poate să nu funcționeze sau să funcționeze doar temporar.

Introduceți modificarea DNS.

Modificări DNS

Cunoscut și sub denumirea de deturnare DNS, otrăvire DNS sau spoofing DNS, Modificări DNS este frecvent utilizat ca mijloc de blocare a site-urilor web.

Să spunem că sunteți la o școală unde acest site este blocat. domeniu a acestui site este „comparatitech.com”. Când faceți clic pe un link către această pagină sau introduceți URL-ul paginii în bara de adrese a browserului dvs. web, o solicitare conținând domeniul este trimisă unui server DNS.

DNS, sau Sistem de nume de domeniu, funcționează ca o carte de telefon pentru internet. În loc de nume și numere de telefon, asociază nume de domeniu cu adrese IP. Serverul DNS caută adresa IP asociată cu numele de domeniu „compareitech.com”. În condiții normale, ca răspuns la solicitare, serverul DNS trimite înapoi adresa IP a serverului unde este găzduit Comparitech. Acest lucru permite dispozitivului dvs. să se conecteze la site-ul web și să încarce pagina în Chrome sau Firefox.

Modificările DNS implică schimbarea agendei telefonice. Oricine operează serverul DNS poate elimina sau modifica adresa IP asociată cu „compareitech.com”. Fără să știe adresa IP corectă, utilizatorul va vedea o pagină de eroare sau va fi redirecționat către un alt site, cum ar fi o pagină care indică că încercați să accesați conținut blocat. Aceasta este o tactică comună folosită de Marele Firewall din China pentru a bloca Facebook, YouTube și alte sute de alte site-uri. Deoarece numele de domeniu se schimbă rar, modificarea DNS este mult mai fiabilă decât blocarea adreselor IP.

Modificările DNS sunt mai dificile de depășit, dar majoritatea VPN-urilor bune din aceste zile îl pot ocoli. VPN își va folosi propriile servere DNS în locul celor furnizate de școala, biroul sau ISP-ul dvs. Acest lucru asigură că DNS-ul dvs. nu a fost otrăvit și paginile vor fi deblocate.

Rețineți că nu toate VPN-urile pot rezolva această problemă și acest lucru este dublu adevărat pentru extensiile de browser VPN. Traficul DNS este adesea trimis în afara browserului web, iar VPN-urile ar putea scurge traficul DNS. Căutați o VPN care oferă „prevenirea scurgerii DNS” pentru a vă asigura că veți putea debloca site-urile web. Extensiile browserului NordVPN pentru Chrome și Firefox includ protecția împotriva scurgerilor DNS, ceea ce este rar pentru pluginurile VPN.

Filtrarea cuvintelor cheie

Filtrarea cuvintelor cheie este mai puțin obișnuită decât alte metode de blocare a site-urilor web, dar poate fi totuși un obstacol în școli și birouri. Un VPN ar putea sau nu ajuta în funcție de locul unde are loc filtrarea.

Conceptul este simplu: dacă un site web conține anumite cuvinte, blocați-l. Spre deosebire de modificarea DNS și listarea neagră a IP, această formă de cenzură nu necesită administratorul rețelei să știe ce site-uri trebuie să blocheze în timp. În schimb, pagina web este scanată cu certitudine Cuvinte cheie înainte de a putea fi vizualizat. Școlile pot utiliza această metodă pentru a bloca site-urile care conțin profanitate, de exemplu.

  Deblocați YouTube: cum să accesați de la muncă, școală sau orice țară

Filtrarea cuvintelor cheie poate avea loc în rețea sau pe dispozitivul utilizatorului final.

Dacă are loc în rețea, atunci pagina este scanată înainte de a ajunge pe dispozitiv. Pur și simplu, școala, ISP-ul sau biroul interceptează pagina, scanează conținutul acesteia și apoi decide dacă îl blochează sau îl lasă să treacă la dispozitivul utilizatorului final. Un VPN criptează tot traficul de internet al dispozitivului dvs., astfel încât administratorul de rețea nu va putea vedea pagina și, prin urmare, nu îl poate bloca dacă sunteți conectat la un VPN.

Dacă filtrarea cuvintelor cheie are loc pe dispozitivul utilizatorului final, atunci VPN nu vă va ajuta. Acesta ar putea fi cazul când software-ul de monitorizare parentală sau un program similar este instalat pe un computer de școală sau de birou. Pagina este blocată după ce ajunge pe dispozitivul dvs. pe baza cuvintelor cheie sensibile pe care le găsește. Deoarece un VPN protejează doar datele în tranzit printr-o rețea, nu poate face nimic în privința unui program care scanează paginile după ce au ajuns pe browserul dvs. web. Pentru a debloca un site filtrat local prin cuvinte cheie, va trebui să dezactivați software-ul de monitorizare. Poate încercați să utilizați un browser web diferit.

Blocarea geo și interzicerea IP

Geo-blocarea și interzicerea IP se întâmplă invers la toate celelalte metode de blocare din acest articol. Acest lucru se întâmplă atunci când site-ul în sine te blochează în locul școlii, biroul sau ISP-ul tău. Site-urile web blochează de obicei utilizatorii în funcție de adresa lor IP sau unde se află serverele lor DNS.

Site-urile care blochează oamenii în funcție de locația lor – geo-blocarea – de obicei fac acest lucru folosind adrese IP. O adresă IP nu doar identifică dispozitivul, de asemenea, indică locația dvs. aproximativă. Un site web limitat la utilizatorii din Marea Britanie va bloca pe oricine are o adresă IP americană, de exemplu. Aceasta este cunoscută sub numele de „geo-blocare”.

Serverele DNS sunt de obicei operate local și, de asemenea, sunt un bun indicator al locației dvs..

Încă o dată, un serviciu VPN bun Protecție împotriva scurgerilor DNS este soluția. Asigurați-vă că VPN-ul pe care îl alegeți are servere în țara sau orașul din care trebuie să accesați site-urile blocate. NordVPN are peste 4.000 de servere în mai mult de 60 de țări, așa că ar trebui să fii acoperit.

Rețineți că multe site-uri web au prins această tactică și au început să blocheze adresele IP ale serverelor VPN cunoscute. Acesta este cazul mai multor site-uri de streaming video precum Netflix, Hulu, HBO, BBC iPlayer și Amazon Prime Video. Dacă doriți să deblocați unul dintre aceste site-uri, Comparitech are o mulțime de resurse pentru a găsi cel mai bun VPN. Acestea fiind spuse, NordVPN poate debloca majoritatea site-urilor geo-blocate pe care le-am testat.

Alte modalități de deblocare a site-urilor web

Google Translate

deblocați site-urile web cu Google Translate

Google Translate include o caracteristică care vă permite să traduceți site-uri web întregi în browserul dvs. Veți fi în continuare pe site-ul Google Translate, dar site-ul pe care doriți să îl deblocați apare în fereastra browserului. Iată cum deblocați site-urile web cu Google Translate:

 1. Copiați și inserați adresa URL a site-ului pe care doriți să îl deblocați în Google Translate.
 2. Faceți clic pe hyperlink care apare în caseta tradusă.
 3. Veți vedea o pagină de eroare care spune că pagina este deja în engleză. În partea de sus, faceți clic pe meniul derulant de lângă La: și selectați orice altă limbă decât engleza.
 4. Acum veți vedea pagina într-o altă limbă. În dreapta sus, faceți clic pe Original pentru a vizualiza pagina.
  Cum deblochează rețeaua Paramount din străinătate (în afara SUA)

Aceasta poate să funcționeze sau nu în funcție de tehnica de blocare folosită și nu așteptați ca toate funcțiile site-ului să funcționeze normal. Acestea fiind spuse, este o modalitate rapidă și gratuită de a accesa site-urile blocate.

Site-uri proxy

O căutare rapidă pe Google nu va aduce lipsă de site-uri proxy gratuite pe care le puteți utiliza pentru a debloca site-urile web de la școală sau de la birou. Fii prudent, cu toate acestea, deoarece multe dintre aceste site-uri nu sunt nici sigure, nici private. Este posibil ca proxy-ul să nu fie criptat ca un VPN, astfel încât să vă poată monitoriza toată activitatea online, inclusiv orice informație pe care o introduceți în pagină..

Aceste site-uri funcționează similar cu metoda Google Translate de mai sus, afișând o pagină în cadrul unei pagini. Din nou, nu vă așteptați ca totul de pe site să funcționeze normal.

Extensii proxy

Extensiile proxy pentru Chrome și Firefox au mai multe forme și dimensiuni. Cele mai frecvente proxene SOCKS și HTTP. Unele extensii proxy precum Proxy SwitchySharp pentru Chrome și FoxyProxy pentru Firefox vă permit să configurați propria extensie de proxy, dar veți avea nevoie de un server proxy la îndemână. Ferește-te de plugin-urile gratuite de browser care vin cu servere proxy încorporate. Ca și site-urile proxy, probabil că nu sunt foarte private sau sigure. În plus, orice extensie de proxy care nu autentifică utilizatorii – nu este necesară o parolă – este, în mod în sine, mai puțin sigură decât cele care fac și sunt vulnerabile la atacurile omului în mijloc.

Extensia browserului NordVPN criptează traficul, previne scurgerile DNS și necesită autentificarea utilizării, ceea ce îl face semnificativ mai sigur decât marea majoritate a extensiilor proxy.

pisc

cozi care execută tor browserul verifică

Tor este o rețea de anonimat care poate ajuta la deblocarea site-urilor web. Tor folosește proxy-uri pentru a-l face pe utilizator să poată fi urmărit prin trimiterea traficului pe internet printr-o serie de noduri aleatorii din întreaga lume. Aceasta vă va oferi o altă adresă IP și va ascunde site-urile web pe care le vizitați de la școală, birou sau guvern.

Cel mai simplu mod de a începe cu Tor este descărcând Tor Browser, un browser alternativ la Firefox și Chrome care trimite tot traficul de internet prin rețeaua Tor.

Tor vine însă cu câteva avertismente. Este lent, pentru unul singur. În al doilea rând, deși Tor este legal, este adesea asociat cu infractorii și hackerii. Furnizorul dvs. de școală, birou, guvern sau serviciu de internet s-ar putea încrunta cu utilizarea Tor sub orice formă. În plus, unele site-uri web blochează pe utilizatorii Tor cu totul.

Vezi și: Cele mai bune VPN-uri pentru Tor

Schimbați-vă serverele DNS

Dacă manipularea DNS (a se vedea mai sus) este metoda folosită pentru a bloca site-urile web, s-ar putea să o depășești modificând serverele DNS implicite. Serverele DNS sunt de obicei operate de furnizorii de servicii de internet, deși școala sau biroul lor le-ar putea folosi. Puteți schimba serverele DNS în setările dvs. de internet.

O opțiune gratuită bună este Cloudflare, care operează servere DNS sigure și private. Puteți afla cum să configurați DNS Cloudflare aici. Dacă aveți nevoie de servere DNS pentru o anumită regiune sau țară, încercați OpenNIC.

VPN-uri bune precum Nord își operează propriile servere DNS private. Câțiva furnizori oferă servicii proxy DNS inteligente, care sunt adepți la deblocarea conținutului geo-blocat, deși nu beneficiază prea mult de acestea pentru o VPN.

Rețineți că, dacă manipularea DNS nu este utilizată metoda de blocare, schimbarea serverelor DNS nu va face diferența.

About the author