CCNA: Ultimate Guide

CCNA Ultimate Guide

CCNA Certificarea este una dintre cele mai respectate date de rețea din lume. Dacă sunteți în căutarea unei calificări care vă cimentează poziția de lider al industriei, atunci acest certificat este calea de urmat. CCNA va acționa ca un test al cunoștințelor dvs. de a rula, configura și depana pe o rețea de rutare și de comutare a întreprinderii..

Există un gama CCNA examene dincolo de examenul de bază la care se face referire cel mai frecvent (Rutare CCNA și comutare). Nor CCNA, Colaborarea CCNA, CCNA Cyber ​​Ops, Cente de date CCNAr, CCNA IndustrialCCNA Security, Furnizor de servicii CCNA, și CCNA Wireless sunt toate celelalte tipuri de examene CCNA pe care le poți susține. Cu toate acestea, certificarea de bază CCNA este cea mai des discutată.

Examinarea în sine durează 90 de minute pentru a fi finalizată. Examenul acoperă următoarele subiecte:

 • Bazele rețelei
 • Tehnologii de comutare LAN
 • Tehnologii de rutare
 • Tehnologii WAN
 • Servicii de infrastructură
 • Securitatea infrastructurii
 • Managementul infrastructurii

La examen veți întâlni conținut pe site Model OSI, Adresare IP, routere, protocoale de rutare, securitatea retelei, și WAN / LAN proiectarea rețelei. După finalizarea examenului, veți putea semnala angajatorilor actuali și viitori că aveți o înțelegere strânsă a acestor subiecți și sunteți gata să le aplicați într-un mediu viu.

Cum solicit pentru examenul CCNA?

Pentru a vă înregistra la CCNA, va trebui să contactați Pearson VUE. Pearson VUE este o companie parteneră Cisco care vă oferă un mediu de examinare pentru a finaliza testul. Vă puteți înregistra online. CCNA costă 325 USD (251 GBP). Cu toate acestea, dacă mergeți ICND1 și ICND2 ruta cu două examene, mai degrabă decât unul, va trebui să plătiți 165 USD (127 £) pentru fiecare.

Există locații de test disponibile în întreaga lume. Când vă înregistrați pentru un examen, veți avea nevoie de dvs. nume legal, ta ID de certificare Cisco sau numărul ID-ului testului, numele companiei tale, adresa de email, și Modalitate de plată.

Cum sunt luate examene CCNA?

Pentru a susține examenul CCNA, trebuie să mergeți la un centru de testare autorizat. Este important să rețineți că testul nu poate fi luat online. Când participați la examen, va trebui să vă aduceți identificarea. Nimic în afară de ID-ul dvs. nu va fi permis în centrul de testare. Odată ce ați fost examinat, vi se va oferi hârtie laminată și un stilou care să fie utilizat pentru calcule și alte note în timpul examenului..

Examenul (examenele): și ce se întâmplă după ce treceți examenul

Pentru a vă obține certificarea, trebuie să treceți unul dintre cele două examene. Acestea sunt:

 • Examenul ICND1 (100-101) și ICND2 (200-101)
 • Examen CCNA combinat (200-120)

După ce ai trecut examenul, vei fi certificat CCNA aprobat pe o perioadă de trei ani. După expirarea acestei perioade de trei ani, va trebui să iei din nou examenul pentru a-ți menține certificarea. Acest format este motivul pentru care CCNA este atât de apreciat. Prin testarea din nou a profesioniștilor certificați la fiecare trei ani, Cisco se asigură că standardele rămân ridicate. Acest lucru este deosebit de important, având în vedere viteza cu care se schimbă tehnologia. Repetarea te obligă să fii la curent cu cele mai noi dezvoltări tehnologice.

  Ghidul scanerului port definitoriu, inclusiv cele 11 cele mai bune instrumente gratuite pentru scanerul portului

De asemenea, aveți opțiunea de a merge cu un pas mai departe în alte certificări avansate, cum ar fi Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE) și Rețea certificată Cisco Professional (CCNA) certificare.

Pregătirea pentru examen

Acum, deși oricine poate lua CCNA, examenul în sine este departe de a fi ușor. Dacă nu vă pregătiți să studiați, nu veți trece. Perioada de timp necesară pentru pregătirea examenului variază nu numai în funcție de abilitatea și dedicația persoanei care îl ia, ci și de faptul că sunt autodidacte sau nu. Lucrul cu un curs stabilit este probabil cel mai bun mod de a vă pregăti pentru examen, deoarece veți avea ajutorul unui profesionist cu experiență care vă va ghida.

Cu toate acestea, este posibil ca o clasă CCNA să coste mult peste 1000 de dolari. Aceasta este o cifră ridicată și a încurajat în schimb mulți care urmăresc certificarea de auto-studiu. Cu toate acestea, dacă preferi să mergi singur, atunci există suficiente resurse gratuite și plătite pentru a vă permite să faceți doar asta. Dacă vă dedicați și studiați timp de câteva ore în fiecare zi, atunci puteți trece în una-două luni.

Resurse cheie pentru trecerea CCNA

Acum CCNA este atât de popular încât există literalmente sute de resurse online la care puteți apela pentru a afla ce trebuie. Indiferent dacă preferați cărți, articole, cursuri sau videoclipuri, ar trebui să amestecați conținutul pe care îl consumați pentru a vă asigura că aveți cele mai vaste cunoștințe. Am inclus o listă scurtă cu unele dintre cele mai bune cărți CCNA care să vă ajute în etapele inițiale ale studierii dvs.:

 • Cisco CCNA Routing and Switch 200-125 Biblioteca oficială Ghid de certificare (2016) – Vă oferă o privire completă la examenul CCNA. De asemenea, include un CCNA Network Simulator, exerciții de laborator și tone de întrebări la examen.
 • 101 Laboratoare pentru examenul Cisco CCNA: 200-125 și 100-105 – Acest ghid are un accent practic care te obligă să înveți cum să rezolvi problemele rețelei live. Acest lucru este de neprețuit pentru a vă asigura că nu vă neglijați cunoștințele practice.
 • Ghid de studiu complet și de comutare CCNA – Ghidul de companie CCN al Todd Lammle este unul dintre cele mai respectate pe piață. Acest lucru se datorează faptului că oferă o combinație de abordare accesibilă CCNA cu întrebări de practică, laboratoare și un simulator de rețea.
 • Ghid de comandă de rutare și comutare CCNA – Aceasta este o carte destinată să vă ajute să examinați ce comenzi sunt legate de rutare și comutare. Dacă aveți nevoie să căutați un cuvânt cheie sau un prompt, aceasta este resursa pentru dvs..
 • 31 de zile înainte de examenul dvs. de rutare și schimbare CCNA – Această carte este destinată celor care sunt aproape de datele examenului și încearcă să apeleze la o revizuire dificilă înainte de finalizarea examenului. Acest lucru este determinat de un calendar care stabilește un subiect zilnic alături de o listă de verificare a activităților pe care trebuie să le finalizați.

Cât de dificil este CCNA?

Unul dintre cele mai evidente lucruri care vă vor influența decizia de a lua CCNA este dificultatea examenului. Dificultatea Rutare CCNA și comutare examenul depinde în mare măsură de cunoștințele și expertiza dvs. Cu toate acestea, dacă nu sunteți profund intim cu tehnologia Cisco, va trebui să aflați o mulțime de informații noi.

Examenul CCNA are înclinații la informații obscure uneori. Acest lucru înseamnă că, chiar dacă studiați din greu pentru o perioadă îndelungată de timp, puteți eșua foarte ușor. Este foarte ușor să treceți cu vederea subiecte mici sau buzunare de cunoștințe care fac o diferență mare în scorul final. Dificultatea examenului este unul dintre motivele pentru care oamenii optează să susțină două examene (ICND1 și ICND2) în loc de una. Împărțind examenul CCNA în două examene, puteți descompune subiectele mult mai ușor și vizați-vă examinarea în consecință.

  Optimizare WAN - 3 instrumente pentru optimizarea rețelelor de suprafață largă

De ce ar trebui să fiu certificat?

Există multe avantaje pentru obținerea unei certificări CCNA, de la mândrie și angajabilitate la un salariu mai mare. Cert este că CCNA este respectată pe scară largă, iar deținătorii de certificate au dovada unor cunoștințe substanțiale de rețea. Drept urmare, cunoașterea administratorii care trec CCNA pot comanda un salariu mai mare decât cei fără certificare.

Creșterea salariului

Șansa unui salariu mai mare este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care administratorii decid să lucreze pentru o certificare. Conform unui sondaj recent, intervalul salarial mediu pentru un CCNA a fost de 39.000 $ – 119.000 $ (30.226 – 92.225 £). În mod similar, potrivit Cisco, salariul mediu pentru CCNA este de 79.942 USD (61.995 GBP) .

În general, o certificare mai puțin avansată, cum ar fi A +, vă va începe cu aproximativ 30.000 USD (23.250 £) și CCNA vă poate începe la aproximativ 40.000 USD (31.000 £). Este important să rețineți că aveți, de asemenea, o carieră în care câștigurile pot crește substanțial într-un interval de șase cifre. Acest lucru este chiar mai adevărat dacă utilizați CCNA pentru a intra într-o altă certificare avansată.

Accesați mai multe certificări avansate

Desigur, după ce obțineți examenul CCNA sub centură, nu trebuie să vă sprijiniți pe lauri; puteți trece direct la obținerea altor certificări. Adiţional Cisco certificări la fel ca CCIE, CCNP, CCNA Securitate, și CCNA wireless vă va permite să vă construiți și mai mult cunoștințele. Acest lucru nu numai că vă va ajuta în timpul activității dvs. de zi cu zi, dar va ajuta, de asemenea, să stabiliți calea pentru continuarea carierei și creșterea salariilor în linie..

Construindu-ți cunoștințele

Una dintre cele mai clare motivații pentru a lua CCNA este pur și simplu să îți îmbunătățești cunoștințele. Nu există cerințe de intrare în vigoare care să vă oprească să participe la examen. Chiar dacă sunteți complet nou în administrarea rețelei, puteți începe și puteți învăța abilitățile pentru a vă face un administrator de succes. Veți învăța un amestec de cunoștințe practice și teoretice pe care le puteți lua cu dvs. pentru tot restul carierei.

Oportunități de muncă potențiale

Trecerea CCNA vă oferă o categorie de profesioniști cu cunoștințe verificate despre rețea și administrarea rețelei. Căile de carieră obținute prin efectuarea CCNA sunt destul de largi și veți vedea deseori ingineri de rețea, tehnicieni, ingineri de asistență, administratori și analiști care susțin examene CCNA. În timp ce responsabilitățile locului de muncă variază de la o poziție la alta, acestea sunt titlurile tipice pentru care CCNA deschide porți.

De ce nu ar trebui să iau examenul?

Deși examenul CCNA are încă multe de depășit potențialilor candidați, există o serie de motive pentru care CCNA nu este la fel de prestigioasă ca până acum. În timp ce CCNA deține în continuare o valoare reală în ceea ce te ajută să înțelegi conceptele de bază de rețea, este important să fii realist cu privire la limitările acestei certificări.

 • CCNA devine învechită

Lumea rețelelor s-a schimbat într-un ritm uluitor, odată cu creșterea noilor tehnologii, a sistemelor de telefonie VOIP, a serviciilor cloud și a SDN care au perturbat conceptele tradiționale stabilite la examenul CCNA. Abordarea tradițională de rețea care este susținută Rutare CCNA și comutare este suficient pentru a vă oferi o înțelegere a elementelor fundamentale, dar nu este suficient pentru a vă ajuta să navigați singur pe acest peisaj cu mișcare rapidă.

 • CCNA vă oferă cunoștințe limitate

Ca urmare, există un decalaj mare în cunoștințele de rețea pe care le obțineți din examenul CCNA și pe care trebuie să-l deveniți specialist în rețele. Atunci când intrați în CCNA, este important să rețineți că va trebui să dezvoltați abilități și expertiză suplimentare dacă doriți să beneficiați la maxim de carieră. Deși CCNA deține în continuare un grad puternic de respect în comunitatea de rețea, nu face greșeala de a crede că această calificare este suficientă pentru a vă asigura.

 • Trebuie să investești mult timp și bani
  Microsoft Access: Încă este relevant?

Pentru a trece examenul CCNA, trebuie să investești o cantitate substanțială de timp și bani în pregătirea ta. Trecerea examenului CCNA se reduce la ore de practică și dacă nu știți foarte bine tehnologia CiscoNu veți putea să evitați acest proces. De asemenea, nu aveți nicio garanție că veți obține certificarea chiar dacă puneți orele în fiecare zi.

Am nevoie de un laborator pentru a studia examenul CCNA? (Și în schimb pot folosi un simulator ?!)

Una dintre întrebările cele mai frecvente de către aspiranții CCNA este dacă un laborator este esențial pentru trecerea CCNA. În timp ce nu aveți nevoie de un laborator pentru a finaliza examenul, vi se recomandă să utilizați un laborator acasă. Dacă aveți experiență cu produsele Cisco săriți în laborator nu este cel mai rău lucru din lume, dar dacă experiența dvs. aici este limitată, cu siguranță, veți dori să vă puneți mâna pe un laborator de acasă..

Motivul este că examenul CCNA se bazează foarte mult pe fluența dvs. cu echipamentele Cisco, cum ar fi routere și comutatoare. Dacă nu puteți monitoriza aceste componente într-un mediu de rețea activă, nu veți trece CCNA. Încorporarea laboratoarelor în studiul dvs. este aproape întotdeauna să vă avantajeze când vine vorba de ziua examenului.

Dacă nu doriți să optați pentru ruta laboratorului, puteți utiliza simulatoare în schimb. Simulatoarele imită comportamentul ruterelor și comutatoarelor reale pentru a vă oferi un mediu de monitorizare a modelelor. Aceasta este mai bună decât nicio lucrare de laborator, dar nu are aceleași capacități ca laboratorul dvs. standard. Simulatoarele au, de asemenea, obiceiul de a intercepta corecția automată și de a vă împiedica să faceți propriile greșeli.

Vrei să reții că există o mare diferență între configurarea unui router real și configurarea unuia pe un simulator de rețea. Dacă aveți experiență doar cu routerele simulate, atunci prima dată când interacționați cu unul real este probabil să fie o experiență nervoasă.. Practicarea într-un laborator de rețea vă oferă o oportunitate de a vă construi încrederea deci sunteți gata să performați când ajungeți într-un mediu viu.

Comunitate online

Unul dintre cele mai bune cursuri de acțiune care trebuie întreprinse dacă doriți să întreprindeți CCNA este să vă alăturați comunității care îl înconjoară. Există multe forumuri diferite online dedicate schimbului de informații, informații și resurse la examenul CCNA. Acestea oferă, de asemenea, domenii pentru a discuta cu profesioniști cu gânduri similare și pentru a vă pune propriile întrebări cu privire la examen.

Două dintre cele mai bune comunități online includ Cisco Learning Network și CCNA subreddit pe Reddit. Aceste forumuri sunt active cu mulți utilizatori. În timp ce comunitățile online pot fi o resursă excelentă, veți dori să verificați o parte din informațiile pe care le vedeți cu mai multe opțiuni oficiale doar pentru a vă asigura că acestea sunt corecte. Deși de nouă ori din zece nu vor exista probleme, nu puteți verifica cunoștințele tuturor celor cu care intrați în contact online, astfel încât verificarea cu o resursă oficială este o modalitate bună de a traversa referința.

CCNA: Worth The Lupta  

După cum puteți vedea procesul de începere a examenului CCNA este simplu. Nu există restricții la intrare și atât timp cât solicitați și plătiți taxa de examen, veți putea susține testul indiferent de certificările actuale. După ce ați solicitat, trebuie să studiați din greu pentru ziua cea mare. Chiar dacă CCNA este un angajament mare, este o luptă de câștig.

Indiferent dacă optați pentru auto-studiu sau vă înscrieți la o clasă, veți ajunge acolo atât timp cât lucrați din greu. CCNA nu este un lucru pe care îl poți trece cu o investiție parțială în timp și va trebui să oferi tot ce este mai bun pentru a avea succes. Când obțineți certificarea, veți fi mai mult decât recompensat de creșterea cunoștințelor, a perspectivelor și a salariului care vine cu noua dvs. expertiză găsită.

Vezi si:
Găsirea primului dvs. loc de muncă în securitate cibernetică – Ghid

About the author

Comments

 1. CCNA Certification is one of the most respected networking certifications in the world. If you are looking for a qualification that cements your position as an industry leader, then this certification is the way to go. CCNA will act as a test of your knowledge to run, configure, and troubleshoot an enterprise routing and switching network. There are a range of CCNA exams beyond the basic exam that is most commonly referred to (Routing and Switching CCNA). CCNA Collaboration, CCNA Cyber Ops, CCNA Data Center, CCNA Industrial, CCNA Security, CCNA Service Provider, and CCNA Wireless are all other types of CCNA exams that you can take. However, the basic CCNA certification is the most commonly discussed. The exam itself takes 90 minutes to complete. The exam covers the following topics: Network Fundamentals, LAN Switching Technologies, Routing Technologies, WAN Technologies, Infrastructure Services, Infrastructure Security, and Infrastructure Management. During the exam, you will encounter content on the OSI Model, IP Addressing, Routers, Routing Protocols, Network Security, and WAN/LAN Network Design. After completing the exam, you will be able to signal to current and future employers that you have a strong understanding of these subjects and are ready to apply them in a live environment.

Comments are closed.