6 escrocherii Paypal comune și cum să le evităm

escrocherii paypal comune și Cum să le evitămDacă sunteți un utilizator PayPal obișnuit, poate doriți să luați notă: escrocii vizează în mod regulat PayPal și baza sa de clienți. Înșelătorii PayPal pot apărea sub formă de e-mailuri, site-uri de phishing, anunțuri dăunătoare, link-uri suspecte și multe altele. Astfel de escrocherii sunt concepute pentru a arăta oficial pentru a-i păcăli pe utilizatori să renunțe la date private, cum ar fi numele de utilizator și parolele sau pentru a colecta în mod nelimitat plățile. Există numeroase escrocherii PayPal, dar există mai multe riscuri în care vei avea mai multe probabilități. Iată șase escrocherii PayPal comune pe care le-am găsit, precum și modul de evitare a deveni victimă a acestora

1. Înșelătorie avansată de taxe

Unul dintre înșelătorii utilizatorii PayPal ar trebui să fie atenți este mai frecvent cunoscut sub denumirea de Fraude avansate. Acest tip de fraudă, în care intră infamul „Prinț nigerian” sau 419 înșelătorii, sunt concepute pentru a păcăli victimele să trimită o sumă relativ mică de bani, cu promisiunea unei întoarceri mult mai mari..

Utilizatorii PayPal sunt adesea vizați de această înșelătorie, din cauza dificultății care există cu obținerea de returnare a banilor.

Înșelătorii avansate de taxe prin PayPal pot funcționa astfel:

Primesti un e-mail cu o linie de subiect în TOATE CAPS-urile care pretind că ai primit o moștenire.

6 escrocherii Paypal comune și cum să le evităm

La deschiderea e-mailului, veți găsi ceea ce pare a fi o scrisoare oficială a cuiva dintr-un post politic înalt.

6 escrocherii Paypal comune și cum să le evităm

În continuare, ei îți vor spune că trebuie să obții o sumă destul de nebună de bani din motive destul de dubioase.

6 escrocherii Paypal comune și cum să le evităm

Și în final, vi se va solicita să furnizați câteva informații de bază care să deschidă liniile de comunicare.

6 escrocherii Paypal comune și cum să le evităm

În cele din urmă, înșelătorie colectează informații personale de la dvs. care pot fi utilizate în fraude de identitate, în timp ce înlăture bani de la victime. Semnele de avertizare pentru această înșelătorie sunt însă clare, iar evitarea acestui tip de înșelătorie este relativ ușoară.

Cum să evitați escrocherii avansate

Din fericire, furnizorul de servicii de e-mail filtrează marea majoritate a acestor tipuri de escrocherii. Dacă verificați folderul de spam de e-mail, puteți găsi chiar și câteva dintre ele (cu siguranță că le-am făcut).

Cu toate acestea, dacă un e-mail care vă solicită să efectuați un tip de plată avansată pentru a primi o recompensă mai mare, eludează filtrul de spam, acordați atenție semnelor de avertizare. Adresa de e-mail probabil nu va fi de la o companie sau un serviciu verificat sau legitim și probabil nu va corespunde cu numele, organizația sau oficialul guvernamental menționat în textul de e-mail. În plus, va exista probabil un număr mare de erori de ortografie sau de gramatică în corpul e-mailului, acesta fiind un alt semn de avertizare că nu provine dintr-o sursă legitimă.

Cu toate acestea, în general, cel mai bine este să nu trimiteți plăți avansate, în special persoanelor pe care nu le-ați întâlnit sau nu le cunoașteți niciodată. Dacă nu cumpărați produse printr-o piață de cumpărături online, donați o cauză sau trimiteți bani familiei sau prietenilor, nu aveți încredere în surse suspecte online care solicită bani. Dacă pare prea bine să fie adevărat, probabil este.

2. E-mail înșelătorie: „O problemă cu contul dvs.”

Un înșelătorie PayPal are forma unui e-mail care afirmă în mod eronat că există o „problemă cu contul dvs.”. Intenția de aici este de a vă determina să deschideți e-mailul din motive de îngrijorare. Este urmat de un text conceput pentru a vă face să faceți clic pe un link din e-mail care duce în cele din urmă la un site web de phishing.

Un vizitator ne-a trimis recent o copie a e-mail-ului înșelătorie PayPal de mai jos. Am putut urmări unde a fost găzduit site-ul înșelătorie și l-am închis în aproximativ 5 minute. De asemenea, am localizat unde au fost trimise informațiile furate de pe site-ul web și am notificat PayPal pentru a ne asigura că au închis acel site și au contactat orice clienți afectați.

Cum să evitați înșelătorii „cu problema contului”

 • NU FACE răspundeți la e-mail sau introduceți orice informație personală. Dacă ați introdus deja informații, accesați rapid pagina noastră Cum să raportați o înșelătorie.
 • Transmite e-mailul către [email protected]. PayPal va funcționa imediat pentru a opri site-ul înșelătorie.
 • Transmite e-mailul către [email protected]. Comisia Federală a Comerțului (FTC) din SUA va plasa e-mailul dvs. într-o bază de date și va folosi informațiile combinate pentru a urmări și urmări înșelătorie / escroci.
 • Nu faceți clic pe linkurile din e-mailurile nesolicitate.
  Rețele wireless aeroport - nu sunt atât de sigure cum credeți

Acest tip de înșelătorie este în jur de multă vreme. Escrocii vă trimit un e-mail care vă spune că există o problemă cu contul dvs. PayPal și că trebuie să vă conectați pentru a-l corecta. Iată cum arată e-mailul.

După ce-l analizați, continuați să vedeți cum arată site-ul fals PayPal:

Notă importantă: Iată locul în care escrocii se complică. Textul linkului spune „https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run”. Pare legitim. Se pare că vei fi trimis pe site-ul securizat PayPal. Dar nu veți face asta.

Faceți clic pe acest link – https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run

Hopa! Nu mai suntem în Kansas, Toto. Punct foarte important. Textul unei legături poate spune orice. Acolo unde indică poate fi complet diferit. Nu acordați atenție textului linkului. Trebuie să fiți atenți la bara de adrese din browserul dvs. (consultați testul nostru pe pagina noastră principală Scams and Fraud).

Iată textul din pagina Paypal falsă:

Stimate utilizator Paypal,

Astăzi am avut ceva probleme cu unul dintre sistemele noastre de calculatoare. În timp ce problema pare a fi minoră, nu avem nicio șansă. Am decis să luăm offline sistemul și să-l înlocuim cu un sistem nou. Din păcate, acest lucru ne-a determinat să pierdem unele date despre membri. Vă rugăm să urmați linkul de mai jos și conectați-vă la contul dvs. pentru a vă asigura că informațiile dvs. nu sunt afectate. Soldurile contului nu au fost afectate.

Din cauza inconvenientului, acest lucru le oferim tuturor utilizatorilor care reparează datele lor lipsă următorii doi transferuri primite gratuit! Nu veți plăti nicio taxă pentru următoarele două transferuri primite *.

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run

Vă mulțumim că utilizați PayPal!

* – Dacă în mod normal se aplică taxe, nu veți plăti nimic pentru următoarele două transferuri primite.

Securitate PayPal

Protejați-vă parola

NICIODATĂ să nu dați parola nimănui și să vă conectați DOAR pe site-ul PayPal. Dacă cineva vă cere parola, vă rugăm să urmați instrucțiunile de Sfaturi de securitate de pe site-ul PayPal.

După cum vedeți, acest e-mail înșelătorie face tot ce poate face pentru a vă convinge că este legitim. Cu toate acestea, cu excepția cazului în care e-mailul vine direct de la PayPal, ignorați-l. Și verificați întotdeauna link-urile incluse într-un e-mail înșelătorie pentru a verifica dacă acestea sunt adevărata afacere.

„Probleme cu contul dvs.” Înșelătorii PayPal pot fi destul de sofisticate, după cum remarcă această înșelătorie evidențiată de compania de securitate internet ESET..

3. „Nume prietenos” sau afișarea răspândirii numelui

O altă formă de înșelătorie prin e-mail, înșelătorii prin email „nume prietenos” utilizează o caracteristică a sistemelor de e-mail care permit ascultătorului numele expeditorului în spatele unui „nume prietenos” care poate fi făcut să pară legitim.

Multe servicii de e-mail folosesc acum un „nume afișat” pentru persoane fizice, site-uri sau servicii cu care interacționați în mod regulat prin e-mail. În loc să afișați de fiecare dată adresa de e-mail completă, puteți vedea în schimb un „nume afișat”, care este adesea numele individului sau serviciului.

Călătorii pot folosi acest sistem în avantajul lor prin crearea unei adrese de e-mail cu un nume afișat care ar putea exista în agenda ta de adrese. Când primiți un e-mail din contul fals, nu numai că poate ocoli filtrele de spam, poate părea complet legitim atunci când sunteți conectat la un e-mail cu aspect la fel de legitim (cum ar fi unele e-mailuri înșelătoare „cu problema contului”)..

De exemplu, acest e-mail care răspândește USPS folosește numele de afișare spoofing:
6 escrocherii Paypal comune și cum să le evităm

În cazul răspândirii PayPal, înșelăciunea ar putea schimba numele afișajului în orice lucru care ar putea părea legitim, inclusiv folosind cuvinte comune pe care le-ați putea asocia cu o afacere legitimă, cum ar fi „Serviciul pentru clienți PayPal”..

Cum să evitați înșelătorii „nume prietenoase”

Câțiva pași simpli vă pot ajuta să identificați rapid dacă un e-mail este de fapt de la PayPal sau un escrocher:

 • Deschideți e-mailul suspect, dar NU faceți clic pe niciun link din e-mail
 • Treceți peste numele afișat din e-mail dacă întreaga adresă de e-mail nu este vizibilă

Furnizorii de servicii de e-mail variază. În Gmail, de exemplu, simpla deschidere a e-mailului va dezvălui întreaga adresă, în majoritatea cazurilor, pentru a include numele afișat și adresa web. Este posibil ca aplicația dvs. de e-mail să vă solicite să treceți peste numele afișatului pentru a dezvălui adresa. Din cauza constrângerilor de dimensiune, aplicațiile de e-mail mobile ascund adesea adresa de e-mail în întregime și afișează doar numele afișatului, ceea ce poate fi foarte înșelător.

Asigurați-vă că adresa complet se potrivește cu o adresă web reală pentru PayPal. În plus, asigurați-vă că întreg adresa web este legitimă. Orice e-mail provenit de la PayPal va avea o adresă de e-mail care se încheie în @ paypal.com. Orice variație, cum ar fi @ intl.paypal.com, este probabil o înșelătorie.

  Statistici și date despre furtul de identitate: 2024 - 2024

4. Site-uri de tip phishing sau postări de social media (site-ul fals PayPal sau înșelătorii de social media)

Multe site-uri web populare sunt răspândite în diverse moduri. Când escrocii creează un site web PayPal fals și încearcă să colecteze informațiile utilizatorilor prin intermediul acestora, acest lucru este cunoscut sub numele de phishing.

Phishingul este o formă de înșelătorie prin care infractorii însoțesc entități de încredere pentru a păcăli victimele să dea informații. Configurează site-uri web și adrese de e-mail frauduloase, concepute pentru a arăta legitime. Speranța este că veți interacționa cu produsul fals și, în final, veți renunța la informații private, inclusiv nume de utilizator, parole, informații despre contul financiar sau orice altceva care poate fi folosit pentru a fura bani sau identitatea dvs..

Există multe site-uri de tip phishing acolo și, de fapt, conform Raportului de transparență al Google, site-urile de phishing sunt acum un tip de activitate frauduloasă mult mai frecventă pe site-uri decât site-urile malware. De fapt, site-urile de phishing depășesc site-urile malware 8 la 1, ceea ce înseamnă că este mult mai probabil să întâlniți un site de phishing conceput pentru a arăta real și pentru a fura informațiile dvs. decât pentru a rula pe un site care încearcă să instaleze software rău intenționat pe computer..

Iată cum poate arăta un site web PayPal fals:

6 escrocherii Paypal comune și cum să le evităm

Veți observa rapid că acest site înșelătorie arată exact ca o versiune veche a site-ului PayPal. Fără a privi detaliile, este ușor să te lăsați păcălit să crezi că acest site este real. Dar există câteva modalități de a evita căderea pentru capcanele site-ului de phishing ca acesta.

În plus, va trebui să fiți în căutarea înșelătoriei de tip phishing, sub formă de posturi de socializare promovate sau partajate. TNW a raportat la o astfel de înșelătorie pe care Twitter a permis să o propage, unde escrocherul a cumpărat spațiu publicitar și s-a prefăcut că este un angajat oficial oficial (deși nu a fost verificat) pe Twitter, oferind utilizatorilor o șansă de a câștiga un concurs sponsorizat de Twitter.

6 escrocherii Paypal comune și cum să le evităm

Înșelăciunea a împins persoanele către un site web de tip phishing care a fost conceput pentru a arăta ca o adevărată pagină de twitter. Scopul final a fost de a-i determina pe utilizatori să-și introducă numele de utilizator și parola în formularul, care nu s-ar conecta de fapt la PayPal, ci în schimb să strângă informații private.

Cum să evitați înșelătorii site-urilor de phishing PayPal și postările de pe social media

În primul rând, cel mai simplu mod de a determina dacă sunteți pe site-ul web PayPal corect este să verificați adresa web în bara de adrese URL:

6 escrocherii Paypal comune și cum să le evităm

Rețineți că adresa web scrie „security-paypal-center.com”. Aceasta nu este o adresă PayPal reală. Adresa oficială PayPal este „paypal.com”. Orice altă versiune este probabil o înșelătorie. În plus, PayPal nu utilizează domenii unice din regiune, cum ar fi „co.uk” pentru Marea Britanie sau „co.jp” pentru Japonia. Toate celelalte variante se vor reorienta automat la adresa URL care începe cu „www.paypal.com”.

În continuare, verificați starea certificării site-ului web. În exemplul de mai sus, veți observa că nu există niciun simbol de blocare lângă URL. Aceasta indică faptul că site-ul web nu are un certificat HTTPS (sau SSL). În prezent, cele mai legitime site-uri web și companii au certificate SSL și criptare HTTPS.

Dacă site-ul PayPal pe care vă aflați nu are un simbol de blocare, nu vă încredeți. Este probabil un site de phishing. În timp ce PayPal nu are în prezent cea mai eficientă protecție împotriva site-urilor de phishing, un certificat de validare extinsă (care dezvăluie numele organizației alături de simbolul de blocare), puteți verifica în continuare certificarea pentru a verifica dacă este în mod legitim deținut de PayPal.com.

 • Faceți clic pe simbolul de blocare
 • Click pe Certificat
 • Faceți clic pe butonul Detalii fila
 • Sub Camp, Click pe Subiect

Verificați detaliile enumerate aici. Ar trebui să vedeți următoarele informații sau ceva similar:

6 escrocherii Paypal comune și cum să le evităm

Dacă informațiile arată mult diferit sau nu există informații disponibile, sunteți probabil pe un site de phishing și ar trebui să închideți fila imediat.

4. Înșelătorie falsă de hiperlink

Înșelătorii falsificate de adrese web pot apărea ca parte a altor tipuri de escrocherii, inclusiv în cadrul înșelătoriei prin e-mail și, evident, ca parte a unui site web de phishing. Cu toate acestea, este posibil să găsiți că unii hoți de pe internet vor crea hiperlinkuri false concepute să pară legitime în text, dar adresa URL reală este falsă.

Așa cum am discutat anterior, un text de hiperlink poate spune orice dorim.

Cum să evitați înșelătorii hiperlink

Înșelătorii de hiperlink sunt relativ ușor de evitat și există un singur pas simplu: pe un computer personal sau pe desktop, treceți peste un link suspect înainte de a face clic pe acesta. Dacă faceți acest lucru, va apărea adresa URL reală a hyperlink-ului în fereastra browserului dvs. Web.

  Recenzie Intelius Identity Protect

6 escrocherii Paypal comune și cum să le evităm

Pe un dispozitiv mobil, apăsați lung pe link pentru a dezvălui adresa URL la care vă trimite.

Dacă hyperlinkul merge altundeva decât ținta declarată sau în mod clar nu este un link către PayPal, nu faceți clic pe ea.

5. Organizații de caritate false și oportunități de investiții

Escrocii tind să se concentreze pe încercarea de a juca la emoțiile fiecărei victime. În unele cazuri, aceasta poate include sentimente de milă sau lăcomie. Oricare poate provoca unele victime să intre direct în escrocherii PayPal fără a ține cont de consecințe.

Organizații de caritate false apar ocazional în urma unei tragedii sau odată ce escrocii se pun la dispoziție cu suficiente informații despre o victimă pentru a încerca să le țintească cu o înșelătorie de caritate falsă. În aceste situații, caritatea falsă poate avea un site web sau pur și simplu trimite informații pe web și va solicita plata prin PayPal sau prin alte mijloace.

Între timp, oportunități false de investiții similare cu 419 sau înșelătorii în stilul prințului nigerian încearcă să convingă potențialele victime că o investiție aparent mică poate aduce o recompensă mare.

Cum să evitați organizațiile de caritate și oportunitățile de investiții false

Vă amintiți de fraza veche, „prea bine pentru a fi adevărat”? Acest lucru se va aplica întotdeauna pentru oportunitățile de investiții. Oricine promite o recompensă ridicată pentru investițiile aparent puține ar trebui să vă alarme alarmele.

Dacă primiți o oportunitate de investiție „prea bună pentru a fi adevărat”, care vă solicită să trimiteți plata PayPal, faceți următoarele:

 • Folosiți BBB (Better Business Bureau) pentru a căuta compania. Evaluările incorecte sau o companie inexistentă sunt un steag roșu.
 • Dacă nu găsiți existența unei companii prin intermediul BBB, efectuați o căutare Google de bază pe nume și căutați forumuri sau alte locații despre care ați vorbit. Lipsa de informații este, de asemenea, un steag roșu și, desigur, informațiile negative ar trebui să fie semnul dvs. că nu este o oportunitate de investiții de încredere

Pentru organizațiile caritabile, PayPal în sine recomandă utilizarea unuia dintre următoarele site-uri web:

 • http://www.charitynavigator.org
 • http://www.bbb.org/us/charity
 • http://www.charitywatch.org/

Rețineți că orice organizație de caritate pentru care nu puteți verifica existența prin oricare dintre aceste opțiuni nu este probabil o caritate reală. Organizațiile de caritate trebuie să fie înregistrate la guvern, deci dacă nu puteți găsi informații despre aceasta, cel mai bine este să evitați să donați bani. Sunt șanse mari, multe organizații de caritate oficiale și de încredere vor strânge bani pentru aceeași cauză.

6. Înșelătorie cu plată excesivă și înșelătorie în cont PayPal hacked)

Aceasta este o înșelătorie de care ar trebui să fie preocupați vânzătorii PayPal. Înșelătorie cu plată excesivă funcționează astfel:

 • Vindeți un produs sau serviciu unei persoane fizice sau „unei afaceri”
 • Cumpărătorul trimite plata, dar trimite prea mult
 • Cumpărătorul vă solicită apoi să le returnați diferența, solicitând deseori să vă întoarceți banii într-un alt cont

Acest lucru pare destul de inofensiv, dar este probabil ca cumpărătorul să fie un artist înșelător care încearcă să vă facă să le plătiți bani dintr-un cont de plată furat. Este posibil ca cumpărătorul să folosească un card de credit furat sau alte informații bancare pentru a face cumpărăturile telefonice și apoi să vă ceară să returnați o parte din acești bani. În acest caz, cumpărătorul nu numai că primește un produs sau un serviciu obținut în mod ilegitim, dar primește o parte din acești bani, depuși într-un cont diferit, care probabil va fi de neconceput ulterior.

Iată problema principală a vânzătorilor: dacă deținătorul real al contului raportează activitate frauduloasă, PayPal poate anula plata primită și returna banii proprietarului de drept. Dacă se întâmplă acest lucru, veți rămâne atât banii, cât și produsul pe care l-ați vândut.

Un alt subset este acesta înșelătorie de cont hacked. În această situație, cumpărătorul plătește cu un cont PayPal care a fost hacked. Cumpărătorul primește articolul, dar este posibil să fiți obligat să restituiți plătitorului propriu-zis al contului. În acest caz, veți pierde atât pentru articol, cât și pentru banii plătiți.

Cum să evitați înșelătorii în plată

Cumpărătorii legitimi rar plătesc excesiv, așa că dacă primiți o plată în exces, este probabil o înșelătorie. Dacă se întâmplă asta, în loc să returnați banii, anulați comanda în totalitate și nu expediați articolul. În plus, nu întoarceți niciodată o plată într-un cont diferit de cel care a făcut inițial plata.

Cum să evitați înșelătorii de cont hacked

Este aproape imposibil de spus când un cumpărător a piratat un cont. De asemenea, puteți face puțin pentru a ajuta la prevenirea sau evitarea acestei situații. O nepotrivire a informațiilor despre contul cumpărătorului și unde produsele sunt expediate este normală.

Cea mai bună opțiune este să contactați direct PayPal. PayPal oferă protecție împotriva fraudei comercianților pentru toți vânzătorii care utilizează PayPal. Dacă considerați că o nepotrivire a informațiilor despre contul de plată și adresa de expediere solicitată pare suspectă, contactați PayPal. Compania va cerceta problema și va contacta cumpărătorul pentru a verifica informațiile. De asemenea, cel mai bine este să întârziați expedierea articolelor până când problema este rezolvată.

De asemenea, poate doriți să contactați cumpărătorul direct prin adresa de e-mail asociată contului PayPal pentru a vă ajuta să verificați potrivirea contului și a cumpărătorului.

PayPal oferă, de asemenea, sfaturi și informații despre alte tipuri de escrocherii și cum să le evităm, aici și aici.

S-ar putea să vă placă, de asemenea, Protecția împotriva furtului de identitate Identitate falsă, criminalitate federală: Actul privind furtul de identitate și asumarea Detergenței Protecția împotriva furtului de identitateCum să raportați o înșelătorie Protecția împotriva furtului de furturi

About the author

Comments

 1. Sunt de acord că utilizatorii PayPal trebuie să fie foarte atenți la escrocherii și să ia măsuri de precauție pentru a evita să devină victime. Este important să fim vigilenți în ceea ce privește e-mailurile suspecte, site-urile de phishing și link-urile suspecte. De asemenea, trebuie să fim atenți la organizațiile de caritate false și oportunitățile de investiții, precum și la înșelătoriile de plată excesivă și de cont hacked. Este important să verificăm întotdeauna adresa de e-mail și să fim atenți la semnele de avertizare, cum ar fi erorile de ortografie și gramatică. În general, trebuie să fim precauți și să nu trimitem niciodată plăți avansate către persoane pe care nu le cunoaștem sau nu le-am întâlnit niciodată.

Comments are closed.