www.annualcreditreport.com | Fapt de fapt Raport de credit gratuit

Fact Act Raport anual de credit gratuit

Birourile de credit vă oferă un raport de credit gratuit în fiecare an

Legea FACT adoptată în 2003 i-a asigurat pe americani să aibă dreptul să acceseze propriile rapoarte de credit gratuite. Cele trei birouri majore de credit au colaborat la lansarea unui serviciu centralizat, gratuit, pentru a simplifica solicitarea informațiilor. Vă puteți accesa rapoartele prin telefon, cerere trimisă prin poștă sau online, la annualcreditreport.com. Puteți utiliza oricare dintre aceste canale pentru a solicita o transcriere completă a raportului dvs. de credit, gratuit. Fiecare birou de credit trebuie să furnizeze raportul dvs. anual la cerere. Aceasta înseamnă că puteți accesa raportul dvs. de credit de până la 3 ori pe an, utilizând de fiecare dată un birou diferit.

Ce este un raport de credit?

Un raport de credit este o colecție de informații personale care reflectă istoricul dvs. financiar. Un raport de credit poate include numele, adresa și numărul de securitate socială, împreună cu cererile anterioare de împrumut, istoricul de rambursare, inclusiv plățile ratate sau întârziate, creditul curent și falimentele. Acesta va include, de asemenea, informații despre trimiterea în judecată sau despre orice arestare făcută.

Aceste informații sunt colectate de agențiile de raportare de credit sau birourile de credit. Cele trei birouri majore sunt Equifax, Experian și TransUnion.

Cum pot obține o copie a raportului meu de credit?

Cele mai importante agenții de raportare a creditelor au co-creat site-ul anualcreditreport.com. Este autorizat de legea federală și este singurul site web care oferă rapoarte de credit complet gratuite. Alte site-uri web care oferă rapoarte „gratuite” au adesea taxe lunare de membru sau alte costuri asociate obținerii datelor. Fiți atenți la site-urile web cu nume similare sau care pretind că oferă rapoarte de credit gratuite. Site-ul anualcreditreport.com este singurul site web care poate oferi acest serviciu gratuit.

Așa cum am menționat, cetățenii americani sunt capabili să solicite un raport de credit gratuit de la fiecare dintre cele trei birouri de credit o dată la 12 luni. Multe persoane aleg să eșaloneze solicitările astfel încât un nou raport să fie achiziționat la fiecare 4 luni, asigurând o imagine relativ recentă a stării lor financiare. Acest nivel de frecvență adaugă, de asemenea, o mică măsură de protecție împotriva vătămării furtului de identitate, deoarece incidentele potențiale vor fi ridicate mai devreme decât mai târziu.

  Ce este înșelăciunea nigeriană (419 înșelătorie) cu exemple

Rapoarte de credit suplimentare pot fi accesate gratuit dacă ați luat o acțiune adversă împotriva dvs. (cum ar fi refuzat credit, împrumut sau angajare). Notificarea care vă avertizează asupra acțiunii adverse va specifica ce agenție de raportare a creditului trebuie să contacteze și trebuie să le contactați în termen de 60 de zile de la primirea notificării. Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă, aveți asistență socială sau suspectați că sunteți o victimă a furtului de identitate, puteți solicita, de asemenea, rapoarte suplimentare.

Pentru a accesa raportul dvs. de credit gratuit, va trebui să vă dovediți identitatea. Va trebui să dați numele complet, adresa și numărul de securitate socială. Este posibil să fie necesar să furnizați adrese anterioare dacă sunteți la reședința dvs. curentă mai puțin de 2 ani. Biroul de la care alegeți să vă extrageți raportul vă va solicita, de asemenea, informații specifice pe care numai voi le puteți cunoaște despre înregistrările dvs. financiare. De exemplu, ei pot întreba despre valoarea plății dvs. ipotecare obișnuite sau despre informații referitoare la plăți de acum ceva timp. Aceste întrebări sunt destinate a fi dificil de răspuns fără a avea documentele adecvate pentru a vă proteja datele împotriva hoților și a escrocii.

Puteți solicita raportul dvs. de credit gratuit folosind una dintre cele trei opțiuni următoare:

  • Accesați annualcreditreport.com
  • Sunați la 1-877-322-8228
  • Completați formularul de solicitare a raportului de credit anual și trimiteți-l la Serviciul anual de solicitare a raportului de credit, P.O. Caseta 105281, Atlanta, GA 30348-5281.

Dacă alegeți să utilizați site-ul web și puteți respecta solicitările de date, ar trebui să puteți accesa raportul de credit imediat. Solicitările de telefon și e-mail vor fi trimise în termen de 15 zile de la primire.

De ce să primesc o copie a raportului meu de credit?

Este dreptul dumneavoastră să știți ce informații se păstrează despre istoricul dvs. financiar. Informațiile conținute în raportul dvs. de credit pot avea o influență semnificativă asupra vieții dumneavoastră. Poate determina dacă reușești să obții un împrumut la domiciliu, ratele dobânzilor pe care le percepeți și chiar pot influența potențiali angajatori cu privire la decizia lor de a te angaja. Este în interesul dvs. să vă asigurați că informațiile din raportul dvs. de credit sunt corecte și care nu sunt exploatate de către alții.

Precizia contează

Fiecare înregistrare din raportul dvs. de credit are un impact asupra punctajului dvs. general de credit. Dacă informațiile sunt incorecte, scorul dvs. poate fi mai mic, ceea ce poate duce la rezultate negative. Când solicitați raportul de credit, ar trebui să îl verificați cu atenție pentru inexactități. Greșelile comune includ enumerarea duplicatelor de împrumuturi, limitele de creditare incorecte și alte date neactualizate. Dacă nu raportați numele unui creditor în raportul dvs., fiți conștienți că uneori datoriile sunt vândute agențiilor de colectare. Acum, datoria dvs. poate fi datorată unei companii diferite. Cardurile magazinului pot fi, de asemenea, listate cu numele instituției financiare care subscrie cardul.

  Revizuirea IdentityForce 2024

Ce ar trebui să fac dacă observ o eroare în raportul meu de credit?

Există doi pași pe care trebuie să îi faceți pentru a corecta datele din raportul dvs. de credit. Trebuie să depuneți o dispută cu biroul de credit care v-a eliberat raportul de credit. Trebuie făcută în scris. Includeți copii ale oricărei dovezi documentate, fiți foarte specifice și dați-le cât mai multe dovezi necesare pentru a corecta eroarea. Cu excepția cazului în care consideră că tentativa este frivolă, trebuie să abordeze problema în termen de 30 de zile. Este în interesul dvs. să trimiteți disputa și documentația cu o cerere de primire a returului, astfel încât să aveți o dovadă datată a litigiului.

De asemenea, trebuie să depuneți aceeași dispută și dovada documentată furnizorului de informații care a furnizat informațiile incorecte biroului. (Furnizorul de informații este de obicei instituția care a creat împrumutul, a făcut o anchetă sau a raportat informațiile eronate). Adresa corespunzătoare ar trebui să figureze în raportul de credit. Furnizorul de informații este, de asemenea, obligat să investigheze creanța și, dacă există o eroare, trebuie să contacteze birourile de credit pentru a corecta înregistrarea.

Dacă ați corectat o eroare, puteți solicita, de asemenea, birourile de credit să contacteze orice furnizor care a solicitat detaliile dvs. în ultimele 6 luni pentru a corecta informațiile. În cazul în care raportul a fost utilizat în scopuri de angajare, notificările privind corecțiile pot fi trimise anchetatorilor care datează de doi ani.

Dacă informațiile sunt corecte, dar credeți că sunt greșite, puteți adăuga o declarație de diferend la dosarul dvs. Declarația va fi inclusă cu orice rapoarte viitoare solicitate. Contra cost, puteți solicita birourilor de credit să trimită declarația de diferend persoanelor care au solicitat dosarul dvs. în ultimele șase luni.

Furtul de identitate la fața locului

Furtul de identitate este o problemă din ce în ce mai mare în Statele Unite și în alte părți. Dacă informațiile dvs. personale nu sunt sigure, acestea pot fi furate și folosite pentru a scoate în mod ilegal carduri de credit și împrumuturi în numele dvs. Dacă nu verificați în mod regulat rapoartele de credit, este posibil să rămâneți fără cunoștință de furt un timp. Întrucât creditul furat este de obicei neplătit, datoriile și creanțele acumulate vor afecta capacitatea dvs. de a asigura împrumuturi legale, angajare și asigurare. Dacă observați o activitate de creditare frauduloasă în raportul dvs. de credit, vizitați site-ul web al guvernului www.IdentityTheft.gov pentru a raporta furtul și a vă asigura rapid identitatea.

  6 escrocherii Paypal comune și cum să le evităm

Cine poate accesa raportul meu de credit?

FCRA prezintă cei care pot accesa raportul dvs. de credit. Aceasta include asigurătorii, creditorii, angajatorii și întreprinderile care administrează evaluări în zonele respective, inclusiv adecvarea pentru închirierea cazării. Trebuie să oferiți consimțământului scris pentru ca angajatorul dvs. să vă acceseze raportul de credit.

Factorii de reparații de credit și consilieri autentici

Dacă ați interesat raportul dvs. de credit, poate doriți să vă îmbunătățiți scorul general de credit. Aceasta poate fi o întreprindere demnă, deoarece scorul poate fi influențat în multe domenii ale vieții tale. Din păcate, escrocii știu acest lucru și adesea reprezintă drept afaceri legitime care oferă scheme de reparație a creditului. Biroul de protecție a finanțelor consumatorilor are un rezumat excelent al semnelor de referință ale schemelor de reparații a creditelor. Consilierii legitime de credit sunt înregistrați la Departamentul de Justiție. Acestea ar trebui să fie transparente și nu ar trebui să perceapă o taxă pentru a discuta serviciile oferite.

Rapoartele de credit împărtășesc informații negative?

Da, un raport de credit va menține informații negative până la șapte ani sau până la expirarea statutului de limitări, oricare dintre acestea este mai lung. Informațiile negative ar putea include prestații, datorii neplătite sau credit prost gestionat. Falimentele vor rămâne pe rapoartele de credit timp de 10 ani. Este important să rețineți că orice informație negativă va fi publicată indiferent de termen dacă se depune o cerere privind creditul sau asigurarea de viață de 150.000 USD sau mai mult, dacă solicitați un loc de muncă care plătește peste 75.000 USD pe an și orice informații despre condamnări penale. În general, singura modalitate de a șterge informațiile negative din raportul dvs. este să așteptați până când au trecut șapte ani de la data evenimentului negativ.

Voi obține scorul meu de credit atunci când obțin raportul meu de credit?

Nu. Legea FACT prevede doar agențiile de raportare a creditului să ofere rapoarte de credit gratuite. Accesarea punctajului dvs. de credit va atrage o taxă suplimentară din partea agențiilor, întrucât Fair Credit Reporting Act (FCRA) permite acest lucru.

Care este diferența dintre un punctaj de credit și un raport de credit?

Legea FACT nu impune birourilor de credit să vă ofere acces la punctajul dvs. de credit. Imaginează-ți că numărul tău de credit este ca un grad – indicativ al performanței tale generale și a capacității tale de a menține un credit bun. Raportul de credit este ca notele pe care le-ar da un profesor care conturează activitățile specifice pe care le-ați efectuat (cereri de împrumut, capacitate de rambursare și așa mai departe) și cât de bine sau prost a fost gestionat. Scorul este obținut din informațiile din raport.

Scorul de credit variază între 300 și 850, cu un scor mai mare fiind de dorit. Numerele cuprinse între 700-749 sunt, în general, considerate a fi un scor bun. Orice scor între 750-850 este excelent. Cifra provine din 5 tipuri de informații colectate în raportul dvs. de credit și este ponderată în importanță. Sunt istoricul plăților (35%), sumele datorate (30%), durata istoriei creditului (15%), mixul de credite (10%) și creditul nou (10%).

Ați putea să vă placă, de asemenea, Protecția împotriva furturilor de identitate6 Înșelătorii Paypal comune și Cum să evitați Protecția împotriva furtului de identitateCe sunt cookie-urile superbe și cum să le eliminați Protecția împotriva furtului de identitateCare este înșelăciunea nigeriană (înșelătorie 419), cu exempleIdentitate de furt de protecțieCum să evităm înșelătoriile fiscale

About the author

Comments

  1. ocială. De ce să primesc o copie a raportului meu de credit? Este important să obțineți o copie a raportului dvs. de credit pentru a vă asigura că informațiile sunt corecte și actualizate. Acest lucru poate afecta capacitatea dvs. de a obține împrumuturi sau credite în viitor. Precizia contează, deoarece informațiile incorecte pot duce la o scădere a scorului dvs. de credit și la o creștere a ratelor dobânzilor. Ce ar trebui să fac dacă observ o eroare în raportul meu de credit? Dacă observați o eroare în raportul dvs. de credit, trebuie să contactați imediat biroul de credit care a furnizat raportul. Acesta va investiga și va corecta orice informație incorectă. Furtul de identitate la fața locului Furtul de identitate poate afecta raportul dvs. de credit. Dacă suspectați că ați fost victima unui furt de identitate, trebuie să contactați imediat birourile de credit și să luați măsuri pentru a vă proteja identitatea. Cine poate accesa raportul meu de credit? Raportul dvs. de credit poate fi accesat numai de către persoanele sau organizațiile autorizate, cum ar fi creditorii, angajatorii sau agențiile guvernamentale. Factorii de reparații de credit și consilieri autentici Dacă aveți probleme cu scorul dvs. de credit, puteți căuta ajutor de la factorii de reparații de credit sau consilieri autentici. Aceștia vă pot ajuta să îmbunătățiți scorul dvs. de credit și să vă gestionați datoriile. Rapoartele de credit împărtășesc informații negative? Rapoartele de credit pot include informații negative, cum ar fi plățile ratate sau întârziate, falimentele sau trimiterea în judecată. Aceste informații pot afecta scorul dvs. de credit și capacitatea dvs. de a obține împrumuturi sau credite în viitor. Voi obține scorul meu de credit atunci când obțin raportul meu de credit? Nu veți obține scorul dvs. de credit atunci când obțineți raportul dvs. de credit gratuit. Scorul dvs. de credit poate fi achiziționat separat de la birourile de credit sau de la alte companii care oferă acest serviciu. Care este diferența dintre un punctaj de credit și un raport de credit? Un raport de credit este o colecție de informații personale care reflectă istoricul dvs. financiar, în timp ce scorul dvs. de credit este un număr care reflectă riscul dvs. de creditare. Scorul dvs. de credit este calculat pe baza informațiilor din raportul dvs. de credit și poate fi utilizat de creditorii și de alte organizații pentru a evalua capacitatea dvs. de a rambursa împrumuturile sau creditele.

Comments are closed.