Identitate falsă, crimă federală: Legea privind furtul de identitate și determinarea asumării

Care este ITADA

Ați fost victima furtului de identitate?

Dacă da, cu siguranță nu ești singur.

Utilizarea deliberată a identității altcuiva pentru activități malițioase, furtul de identitate este un obstacol atât pentru victime, companii private, cât și pentru aplicarea legii. În 1998, furtul de identitate a devenit o infracțiune federală în Statele Unite, datorită Legii privind furtul de identitate și determinarea asumării. De atunci, alte legislații au fost instituite pentru a ajuta la represiunea judiciară. Acestea includ Legea de îmbunătățire a pedepselor de identitate din 2004 și Legea privind executarea și restituirea furtului de identitate din 2008. Împreună, aceste legi încearcă să reducă infracțiunile de furt de identitate, oferind instrumente legale și pedepse dure..

Care este Legea privind furtul de identitate și determinarea asumării?

În 1997, senatorul Jon Kyl a introdus Legea privind furtul de identitate și determinarea asumării (ITADA). Odată cu creșterea ritmului de tehnologie digitală, ceea ce face furtul de identitate mai ușor decât oricând legea federală a avut nevoie de un nou instrument pentru a lua măsuri.

ITADA stabilește o definiție concisă a furtului de identitate pentru prima dată în Statele Unite. Conform ITADA, furtul de identitate este definit atunci când infractorul:

transferă sau folosește în cunoștință de cauză, fără autoritate legală, un mijloc de identificare a unei alte persoane cu intenția de a comite sau de a ajuta sau a obține orice activitate ilegală care constituie o încălcare a legii federale sau care constituie o infracțiune în conformitate cu orice stat sau local aplicabil lege.  

În mod critic, sub furtul de identitate ITADA poate include cazuri de informații personale utilizate greșit dincolo de înregistrările sancționate. Definiția ITADA a furtului de identitate se referă în mod specific la „mijloace de identificare”, pe lângă un document de identificare. Înainte de 1998, furtul de identitate nu putea fi urmărit decât cu dovezi ale documentelor furate; fără sens într-o lume de copiere și lipire a datelor.

  Cum să recunoașteți și să evitați înșelătorii eBay

Ce puteri deține Legea privind furtul de identitate și determinarea asumării?

În primul rând, ITADA stabilește furtul de identitate ca o infracțiune federală. Sancțiunile oferă un element de descurajare pentru hoții, inclusiv amenzile și posibilitatea închisorii. Factorii care afectează condamnarea ITADA includ:

  • Numărul de victime în caz.
  • Informațiile utilizate pentru identificarea falsă, inclusiv modul în care au fost obținute. De exemplu, datele obținute în urma hackingului ilegal a unei baze de date de stat vor avea penalități mai mari decât citirea numelui și adresei dintr-un plic.
  • Orice valoare măsurabilă a pierderii victimelor individuale a suferit ca urmare a furtului. Aceasta include răul reputației, inconvenientelor și altor consecințe.

Ultimul punct evidențiază o altă schimbare puternică a modului în care ITADA taxează infracțiunii. Înainte de ITADA, acuzațiile de furt de identitate nu includeau impactul asupra victimei. Într-un caz mai notoriu, potrivit FindLaw.com și Thomson Reuters, înainte de intrarea în vigoare a ITADA, un infractor a folosit identitatea furată a victimei pentru a strânge mai mult de 100.000 USD în împrumuturi cu card de credit și a obținut un împrumut federal pentru locuințe. Cumpărând case, motociclete și arme de mână, au forțat victima să-și petreacă ani întregi, ștergându-și numele. În timp ce acuzațiile au fost stabilite în cele din urmă, restituirea către victimă nu este inclusă. Povestile de acest gen au fost semnificative în a împiedica ITADA înainte.

Vezi si:
Cum să te protejezi de furtul de identitate
Furtul de identitate: Iată ce să faceți dacă identitatea dvs. este furată

Legea privind îmbunătățirea pedepsei de furt de identitate

În 2004, ITADA i s-a alăturat o altă lege: Legea pentru îmbunătățirea furtului de identitate (ITPEA). În special, ITPEA a venit în instanțe după tragedia din 11 septembrie. Cercetările atacurilor au relevat șase dintre cei nouăsprezece teroriști au folosit pașapoarte false. Dintr-o dată, furtul de identitate ar putea fi instrumental într-o crimă mult mai gravă: terorismul.

  Cum să raportați o înșelătorie

ITPEA, așa cum sugerează și numele, prezintă sancțiuni mai mari pentru intenție penală semnificativă. În timp ce cazurile ITADA iau în considerare numărul victimelor, informațiile furate și pierderile personale, ITPEA se concentrează pe utilizarea furtului de identitate cu severitatea infracțiunii. Legea atribuie acum minim doi ani de închisoare pentru „transferul în cunoștință de cauză, deținerea sau folosirea, fără autoritate legală, a unui mijloc de identificare a unei alte persoane în timpul și în legătură cu condamnările de crimă specificate”. Infracțiunile pedepsite în cadrul ITPEA includ furtul de bani publici sau bunuri, delapidarea, frauda de asigurări sociale, frauda de imigrare, utilizarea de informații false pentru a achiziționa o armă de foc și frauda dacă veteranii beneficiază. Legea a inclus, de asemenea, mai multe finanțări către Departamentul de Justiție pentru investigarea și urmărirea penală a cazurilor de furt de identitate: 2.000.000 USD în 2005 și alte 2.000.000 USD pentru cei patru ani următori..

O continuare a ITPEA a fost Legea privind executarea și restituirea furtului de identitate din 2008 (ITERA). În mod critic, ITERA oferă remedii legale mai bune pentru victime. În conformitate cu ITERA, infracțiunea poate fi pusă sub urmărirea federală chiar și atunci când victima și inculpatul se află în același stat. Înainte de această modificare, legea federală a intrat în vigoare numai dacă datele au fost accesate prin mijloace interstatale. ITERA oferă, de asemenea, compensații pentru victimă în timp și resursele cheltuite pentru repararea avariei furtului de identitate provocat.

Alte acte împotriva fraudei identitare

Pe lângă ITADA, ITPEA și ITERA, există și alte legi pentru descurajarea furtului de identitate și compensarea victimelor. În funcție de circumstanțe, se pot aplica și alte acte, inclusiv:

  • Legea privind protecția identității consumatorilor din Alabama
  • Legea privind protecția împotriva furtului de identitate din Michigan
  • Legea privind prevenirea fraudei cu numărul de securitate socială
  • Statutul fraudei bancare

Conferința națională a legislaturilor de stat oferă o listă bună de facturi, acte și clase de infracțiuni legate de furtul de identitate. Aplicarea acestor legi va depinde adesea de tipul de informații utilizate și în ce scop fraudulos. Printre exemple se numără frauda bancară, frauda poștală și frauda cu numere de securitate socială, infracțiuni care pot fi comise cu date furate.

  Ce este înșelăciunea nigeriană (419 înșelătorie) cu exemple

Există, de asemenea, legislații care să vă ajute să vă protejați. De exemplu, Legea tranzacțiilor de credit echitabile și precise permite celor din Statele Unite să-și protejeze identitatea accesând liber rapoartele de credit pentru a cerceta activități neobișnuite. Legile privind confidențialitatea cresc din puterea de a face ca organizațiile să protejeze și să aibă grijă de datele personale. ITADA și succesorii săi acționează ca factori de descurajare, în timp ce protecțiile mai puternice ale consumatorilor reduc oportunitatea furtului de identitate.

Inainta

Există puncte slabe în actele de furt federal de identitate? Din păcate, da: deși legile adoptă o poziție imensă în lupta împotriva furtului de identitate, acestea nu sunt perfecte. Pentru început, legile au un handicap imens în ceea ce privește criminalitatea digitală. Mai simplu spus, într-o lume în care informațiile personale sunt în proces în mod regulat, există prea multe oportunități de a o fura. În 2024, Strategia Javelin a confirmat furtul de identitate a lovit 16,7 milioane de victime doar în America. De asemenea, procurorii pot fi reticenți să acționeze în instanță pentru cereri de fraudă de identitate, considerând că nu merită eforturile. În sfârșit, este greu să depui acuzații împotriva furtului de identitate atunci când victimele nu raportează; dacă ai fost o victimă, ia în considerare să înaintezi. Identitatea dvs. nu poate fi singura abuzată.

Legate de:
O listă de resurse pentru a vă feri de frauda de identitate
50+ statistici privind furtul de identitate & fapte

„Statuia Justiției” de William Cho autorizat sub CC de 2.0

S-ar putea să vă placă și Protecția împotriva furtului de identitate Interesul consumatorului de a verifica scorurile de credit a sărit cu 230 la sută într-un deceniu. Iată de ce aceasta este o tendință periculoasăIdentity Theft ProtectionLearn Ce anume: Shredding Document previne furtul de identitateIdentity Theft ProtectionCum să îți înghețe creditulIdentity Theft ProtectionBen Bernanke – Victima furtului de identitate

About the author

Comments

  1. Nu am fost victima furtului de identitate, dar sunt conștient de cât de devastator poate fi acest lucru pentru victime și pentru societate în general. Este încurajator să văd că Statele Unite au instituit legi puternice pentru a combate această infracțiune și pentru a oferi instrumente legale și pedepse dure. Este important ca oamenii să fie educați cu privire la modul în care să se protejeze împotriva furtului de identitate și să ia măsuri de precauție pentru a-și proteja informațiile personale.

Comments are closed.