Statistici și date despre furtul de identitate: 2024 – 2024

* Această listă este actualizată regulat cu cele mai recente statistici privind furtul de identitate pentru perioada 2024 – 2024 (plus câteva statistici anterioare introduse). Până în prezent, am compilat peste 50 de fapte, cifre și tendințe de furt de identitate dintr-o gamă largă de surse și care acoperă o serie de țări diferite.

Pe măsură ce lumea își continuă marșul implacabil către toate lucrurile digitale, datele sunt tot mai expuse. Informațiile personale ale fiecărui consumator se află acum pe zeci, dacă nu chiar în sute de servere de pe tot globul. Cu acest fapt vine un rezultat oarecum evident: o creștere a furtului de identitate.

Furtul de date este o afacere mare, deși au existat câteva vești bune în 2024. Potrivit Strategiei Javelin, numărul victimelor furtului de identitate în SUA a scăzut cu 15%, de la 16,7 milioane de victime în 2024 la 14,4 milioane în 2024..

În plus, Strategia Javelin a constatat că copiii sunt din ce în ce mai multe victime ale fraudei identitare. În timp ce copiii au fost mult timp o țintă pentru utilizarea necorespunzătoare a numărului de securitate socială și fraudarea cardurilor de credit, se pare că impactul este în creștere. Firma de pază a constatat că peste 1 milion de copii au fost victime ale furtului de identificare în 2024.

Pentru 2024 până în 2024, statisticile privind furtul de identitate au luat în centrul atenției numeroasele statistici și fapte care cuprind întregul domeniu al criminalității informatice. În timp ce ransomware-ul câștigă mai multă atenție, furtul de identitate rămâne mult mai ușor de eliminat și de monetizat. Numerele de securitate socială, numerele cărților de credit și alți factori de identitate personală pot fi furate și vândute pe web-ul întunecat sau folosite de infractori pentru obținerea rapidă și ușoară a profitului.

Următoarele statistici privind furtul de identitate sunt clasificate pentru a ajuta la o mai bună simțire a modului în care și de ce această amenințare continuă să fie o problemă pentru consumatori, companii și guverne din întreaga lume.

Legate de: Statisticile privind securitatea cibernetică

Creșterea riscurilor, expunerilor și valorilor pierderilor

Statistici și date despre furtul de identitate: 2024 - 2024Sursa: Javelin

După cum au arătat datele din studiile recente ale fraudei de identitate ale Strategiei Javelin, furtul de identitate nu va dispărea. Deși numărul victimelor a scăzut până la începutul anului 2024, alte statistici au crescut.

Ciberneticii consideră că este relativ ușor să acceseze datele consumatorilor. Au fost peste 9.600 de încălcări ale datelor raportate în SUA între 2008 și 2024, de exemplu, cu peste 10 miliarde de înregistrări furate în acest interval de timp. Numerele dezvăluie că, contrar eforturilor de a stopa furtul de date, hoții învață noi modalități de a ocoli protecțiile, în timp ce consumatorii se confruntă cu și mai multe riscuri și expuneri la furtul de date.

Am compilat o listă cu cele mai recente statistici privind furtul de identitate:

 • Din fericire, doar 5,66 la sută dintre consumatorii americani au fost victime ale fraudei de identitate, o scădere față de 2024. (Sursa: Strategia Javelin)
 • În general, o scădere a fraudei se datorează mai multor adopții de carduri de credit EMV bazate pe cip, care nu pot fi copiate de către skimmers. (Sursa: Strategia Javelin)
 • Americanii sunt mult mai probabil să fie victime ale furtului de identitate decât oricine altcineva. Peste 791 de milioane de identități au fost furate în SUA în 2016. Franța a rămas cu mult în urmă pe locul doi, cu 85 de milioane de identități furate. (Sursă: Symantec)
 • 143 de milioane de americani s-au confruntat cu un risc crescut de furt de identitate după ce un hack major Equifax a furat milioane de numere de securitate socială, zile de naștere, adrese și chiar unele numere de permis de conducere. (Sursă: Nebunul Motley)
 • Un domeniu cheie care a înregistrat o mulțime de activități noi de-a lungul anilor este preluarea conturilor, care a crescut cu 61% față de 2015, totalizând 1,4 milioane de incidente. Preluările contului apar atunci când hoții câștigă pentru a accesa conturile cuiva și pentru a schimba informațiile de contact și de securitate. (Sursă: Strategia Javelin)
 • Din fericire, preluarea conturilor a scăzut între 2024 și 2024, pierderile scăzând de la 5,1 miliarde de dolari la 4 miliarde de dolari. (Sursa: Strategia Javelin)
 • În 2024, preluarea conturilor mobile a crescut și mai mult. Au fost înregistrate 679.000 de preluări de conturi mobile, față de 380.000 în 2024. (Sursa: Strategia Javelin).
 • Preluările de conturi (ATO) au dus la pierderi de peste 2 miliarde de dolari. (Sursă: Strategia Javelin)
 • În afara preluării contului, cei cu prezență socială activă au un risc cu 30% mai mare de a deveni victime ale fraudei din cauza expunerii crescute. (Sursă: Strategia Javelin)
 • Social media, cum ar fi Facebook, Instagram și Snapchat, se confruntă cu un risc cu 46% mai mare de preluare și fraudă a contului decât cele care nu sunt active pe rețelele de socializare. (Sursă: Strategia Javelin)
 • Conform Centrului de Resurse pentru Furturi de Identitate, 1,3 milioane de înregistrări de copii sunt furate în fiecare an. (Sursă: Centrul de resurse de furt de identitate)
 • Un surprinzător 13% dintre cei care au raportat furturi de identitate la oamenii legii au făcut-o nu doresc un raport de poliție luat. (Sursă: FTC)
 • Majoritatea reclamațiilor privind furtul de identitate (61%) sunt de la cei cu vârsta cuprinsă între 30 și 59 de ani. (Sursă: FTC)
 • Numărul total al furturilor de identitate care au raportat a crescut cu peste 37% din 2014 până în 2016. (Sursă: FTC)
 • În ciuda creșterii verificate a protecției datelor pe care le oferă, 75 la sută dintre consumatori nu folosesc un VPN pentru a-și proteja conexiunile WiFi. (Sursă: Symantec)
 • Atât frauda existentă în afara cardurilor, cât și preluarea contului au crescut în 2024. În 2024, un milion de consumatori mai mulți au fost victime (Sursa: Strategia Javelin)
 • Un 6,64% din consumatorii destul de considerabili au fost victime ale fraudei de identitate în 2024. (Sursa: Strategia Javelin)
  Recenzie Intelius Identity Protect

furtul de identitate symantecSursa: Symantec

 • De asemenea, Symantec observă că 87 la sută dintre consumatori și-au lăsat expuse informațiile personale în timp ce accesau e-mailuri, conturi bancare sau informații financiare, o altă problemă care ar putea fi atenuată prin utilizarea unei VPN. (Sursă: Symantec)
 • Lipsa protecțiilor WiFi personale coincide cu faptul că 60% dintre consumatori simt că informațiile personale sunt sigure atunci când folosesc WiFi public. (Sursă: Symantec)
 • Un raport din 2024 al rețelei de plăți australiene a dezvăluit că persoanele cu vârsta peste 55 de ani sunt ținte comune pentru escrocherile de telefon și e-mail și sunt tot mai multe ținte ale înșelătoriei efectuate prin intermediul rețelelor de socializare. (Sursă: Rețeaua de plăți australiană)
 • Rețeaua Consumator Sentinel (CSN), care colectează date de la FTC și agențiile locale de aplicare a legii din Statele Unite, a constatat că furtul de identitate reprezenta 13 la sută din cele peste 3 milioane de plângeri penale înregistrate în sistem. Acest număr s-a aflat doar în spatele înșelătorilor de impostori (puțin mai mult de 13%) și a reclamațiilor de colectare a datoriilor (28 la sută). (Sursă: FTC)
 • „Furtul de date” a continuat să fie responsabil pentru identitățile cele mai furate în 2016 și cauza principală a încălcării datelor (aproape 92 la sută). (Sursă: Symantec)
 • Potrivit unui sondaj CSID, 52% dintre întreprinderile mici nu investesc în atenuarea riscurilor cibernetice, considerând că nu stochează nicio informație privată. Cu toate acestea, 68% la un minim de adrese de e-mail din magazin, care este un vector de intrare potențial pentru hackeri. (Sursă: CSID
 • De asemenea, CSID a constatat că 31% din întreprinderile mici examinate nu iau măsuri active pentru atenuarea riscurilor cibernetice, precum încălcarea datelor și hackingul. (Sursă: CSID)
 • Potrivit Equifax Canada, Millennials este ținta principală pentru fraudatori. Aproape jumătate din cererile de fraudă suspectate sunt destinate celor cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani. (Sursă: Echifax)
 • Un sondaj Experian a descoperit că jumătate din toți adulții americani consideră că hoții de identitate nu sunt interesați de persoanele cu credit slab. (Sursă: Experian)
  Revizuirea IdentityForce 2024

furtul de identitate symantecSursa: Symantec

 • 43% dintre adulții chestionați din SUA recunosc să facă cumpărături online prin WiFi public. (Sursă: Experian)
 • 33% dintre adulții chestionați din SUA recunosc că își împărtășesc numele de cont și parolele cu alții. (Sursă: Experian)
 • Cifas a anunțat că frauda de identitate în Marea Britanie atinge „niveluri epidemice”, cu incidente de fraudă care au loc la o rată de 500 pe zi. (Sursă: Cifas)
 • În timp ce toate tipurile de raportare a furturilor de identitate au fost mai scăzute în 2024, conform datelor FTC, au existat mai multe fraude cu carduri de credit și fraude la telefon sau la utilități. FTC a primit peste 133.000 de rapoarte de fraudă cu cardul de credit în 2024 și peste 55.000 de rapoarte de fraudă la telefon sau utilități. (Sursa: FTC)
 • Un număr tot mai mare de victime ale fraudei nu sunt rambursate. Javelin a descoperit că 23 la sută dintre victimele fraudei nu și-au primit banii înapoi, ceea ce este de 3 ori mai mult decât în ​​2016. Acest lucru se datorează în primul rând unei schimbări către Frauda de cont nou. (Sursa: Strategia Javelin)

Legate de: Cele mai bune servicii de protecție împotriva furtului de identitate

Cardurile de credit și numerele de securitate socială sunt încă ținte de vârf pentru hoți

Frauda cu cardul de credit nu este nimic nou. Cu toate acestea, introducerea cardului de credit cu o jumătate de secol în urmă a devenit rapid o oportunitate pentru hoți. Cu toate acestea, abia la introducerea comerțului electronic la mijlocul anilor ’90, furtul informațiilor despre cărțile de credit a devenit mult prea ușor. Acum, ratele a ceea ce este cunoscută sub denumirea de fraudă „prezentă cu cardul” (în cazul în care un fraudator folosește o copie fizică a cardului degresat) scade, grație în mică parte a introducerii cipului EMV. Cu toate acestea, evenimentele de fraudă CNP sau „card-ne-prezente” pot crește în curând dramatic.

Pe lângă amenințarea continuă cu furtul de numere de securitate socială, este ușor de văzut de ce furtul de identitate în ansamblu nu merge nicăieri. Următoarele statistici și fapte dezvăluie motivul pentru care atât furtul cu cardul de credit, cât și cu numărul de securitate socială sunt încă probleme.

 • În Australia, datele din 2016 au arătat că o fraudă cu carduri de debit proprietate a dus la pierderi de 23,7 milioane USD, cu o creștere de 0,8 milioane AU în 2015. Creșterea falsificării / skimmingului, precum și a fraudei cu carduri pierdute și furate. (Sursă: Rețeaua de plăți australiană)
 • Pe plan internațional, frauda CNP a crescut cu 7 la sută, rezultând în pierderi de 242,1 milioane USD. (Sursă: Rețeaua de plăți australiană)
 • În Australia, frauda CNP a reprezentat 78% din frauda pe cardurile australiene în 2016 (Sursă: Rețeaua de plăți australiană)
 • Expunerea cardurilor de credit și de debit la fraudă a crescut în prima jumătate a anului 2024, în creștere cu 12,6 la sută. Mai multe încălcări de date cu profil înalt au contribuit puternic la această creștere. (Sursă: Centrul de resurse de furt de identitate)
 • Ciberneticii s-au străduit să fure numerele de securitate socială mai mult ca niciodată. Șaizeci la sută din încălcările din prima jumătate a anului 2024 au implicat expunerea SSN-urilor. (Sursă: Centrul de resurse de furt de identitate)
 • Potrivit FICO, trecerea la EMV în SUA este probabil să conducă la o creștere de 300% a fraudei aplicării cardurilor de credit, deoarece infractorii încearcă să ocolească sistemul de cipuri. (Sursă: FICO).
 • Cardurile de credit reprezintă cele mai multe cazuri de furt de identitate. (Sursă: Avere
 • În 2016, s-a înregistrat o reapariție a fraudei cu carduri existente. Anul a înregistrat o creștere de 40 la sută în frauda cu cardul neprezentat (CNP). (Sursă: Strategia și cercetarea Javelin)
 • Frauda cu cardul de credit reprezintă acum cel de-al doilea tip cel mai raportat de furt de identitate din SUA, la 33% din toate rapoartele de fraudă. (Sursă: FTC)
 • În 2016, consumatorii au pierdut peste 96 de milioane de dolari din cauza fraudei cu cardul de credit (Sursă: FTC)
 • Majoritatea furtului de identitate (în special din numerele de securitate socială pierdute) vizează fraude fiscale sau salariale – 34 la sută din toate reclamațiile privind furtul de identitate. (Sursă: FTC)
  www.annualcreditreport.com | Fapt de fapt Raport de credit gratuit

furt de identitate 2024

 • Peste 25 la sută din reclamațiile privind furtul de identitate se referă la conturi noi deschise în numele unei persoane. Doar 7 la sută se referă la conturile de carduri de credit existente. (Sursă: FTC)
 • Pierderile de fraudă din noul cont (NAF) au crescut în 2024, la 3,4 miliarde de dolari. Frauda NAF a reprezentat pierderi de 3 miliarde de dolari în 2024. (Sursa: Strategia Javelin)
 • Un procent surprinzător de 13% dintre cei care au raportat furturi de identitate la oamenii legii au făcut-o nu doresc un raport de poliție luat. (Sursă: FTC)
 • 40% din toate datele furate din încălcarea datelor în 2016 au fost informații financiare personale. Aceasta a fost o creștere de 6 puncte procentuale față de 2015. (Sursă: Symantec)
 • „Frauda care nu este prezentă cu cardul” este cu mult mai răspândită decât frauda tradițională cu cardul de credit. Datorită popularității din ce în ce mai mare a cumpărăturilor online, fraudele care nu sunt prezente acum sunt cu 81% mai frecvente decât fraudele cu carduri de credit. (Sursa: Strategia Javelin)
 • Aproximativ 13% dintre consumatorii britanici consideră că este acceptabil să folosească cardul de credit al altcuiva fără permisiunea lor de a face cumpărături online. (Sursa: Symantec)
 • Alte 17 la sută consideră că este acceptabil să folosești un e-mail fals sau e-mailul altcuiva pentru a se identifica. (Sursa: Symantec)

Statisticile privind furtul de identitate relevă că problema nu va dispărea

Furtul de identitate este din ce în ce o problemă din secolul XXI. Pe măsură ce mai multe date se mută din hârtie fizică și pe serverele conectate la Internet, există șanse ca aceste date să fie obținute Furat crește, de asemenea. În timp ce „străinii nocivi” rămân activi în furtul datelor (și prin extindere, pierderea numerelor de carduri de credit și a numerelor de securitate socială), consumatorii împărtășesc o bună parte din vina pentru datele pierdute. Cu toate acestea, există câteva pozitive care au apărut ca răspuns.

Din fericire, consumatorii sunt ușor mai buni la detectarea încercărilor de fraudă. Strategia și cercetarea Javelin au descoperit că cumpărătorii online tind să fie repede în identificarea încercărilor de fraudă. În mod surprinzător, 78% dintre victimele fraudei au putut detecta frauda în termen de o săptămână.

Totuși, prevenirea furtului de identitate pare să fie în creștere, în ciuda consumatorilor mai săraci. Încălcările datelor nu arată semne de scădere. Și, din păcate, consumatorii par a fi mai puțin proactivi atunci când vine vorba de securizarea informațiilor lor private.

„Furt de identitate” de către CafeCredit sub licență CC BY 2.0

S-ar putea să vă placă, de asemenea, Protecția împotriva furtului de identitateCe sunt cookie-uri superbe și cum să le eliminați Protecția împotriva furtului de identitateAflați semnele furtului de identitateProtecția împotriva furtului de identitateCum să recunoaștem și să evităm escrocherii eBay

About the author

Comments

 1. securitate socială și alte informații personale în 2017. (Sursă: CNBC) În 2023, furtul de identitate a costat economia globală peste 1 trilion de dolari. (Sursă: Norton) Aceste statistici arată că furtul de identitate rămâne o problemă majoră în întreaga lume, iar consumatorii trebuie să fie vigilenți în protejarea informațiilor lor personale. Este important să se ia măsuri de securitate cibernetică, cum ar fi utilizarea parolelor puternice și actualizarea software-ului, pentru a reduce riscul de a deveni o victimă a furtului de identitate.

 2. Această listă actualizată cu cele mai recente statistici privind furtul de identitate pentru perioada 2023-2023 este foarte importantă pentru a ne informa cu privire la această problemă globală. Este îngrijorător să vedem că numărul victimelor furtului de identitate rămâne ridicat, iar copiii devin din ce în ce mai vulnerabili. Este important să fim conștienți de riscurile și expunerile la care suntem supuși și să luăm măsuri de protecție pentru a ne proteja datele personale. Este încurajator să vedem că există o scădere a numărului de victime în SUA, dar trebuie să continuăm să fim vigilenți și să luăm măsuri de precauție pentru a preveni furtul de identitate.

 3. Această listă actualizată cu cele mai recente statistici privind furtul de identitate pentru perioada 2023-2023 este foarte importantă pentru a ne informa cu privire la această problemă globală. Este îngrijorător să vedem că numărul victimelor furtului de identitate rămâne ridicat, iar copiii devin din ce în ce mai vulnerabili. Este important să fim conștienți de riscurile și expunerile la care suntem supuși și să luăm măsuri de protecție pentru a ne proteja datele personale. Este încurajator să vedem că există o scădere a numărului de victime în SUA, dar trebuie să continuăm să fim vigilenți și să luăm măsuri de precauție pentru a preveni furtul de identitate.

Comments are closed.