Как да инсталирате MX Player на Firestick

Искате ли здрав, универсален медиен плейър за вашия Amazon Fire TV или Firestick? В тази публикация ще обясним какво е MX Player, какви файлови формати поддържа и как да инсталирате MX Player на Amazon Firestick. Това приложение може да възпроизвежда уеб потоци, така че също така ще ви информираме как можете да го използвате за достъп до съдържание от услуги, които нямат официално приложение.

Как да инсталирате MX Player на Amazon Firestick или Fire TV

Потокът на видео от големи платформи като YouTube, Twitch или Netflix не е проблем на Firestick, тъй като обикновено има специално приложение. Въпреки това стандартният медиен плейър за локално или мрежово съхранени файлове поддържа само най-често използваните файлови формати и кодеци. За щастие, разширяването на гамата от файлове, които можете да възпроизвеждате, е толкова лесно, колкото инсталирането на различен медиен плейър, в този случай MX Player.

Въпреки че приложението MX Player все още се показва като достъпно на уебсайта на Amazon, търсенето му на Firestick не дава резултати. Но няма нужда да се притеснявате; има решение, което отнема само минута или около, и не се изискват технически познания. Освен това методът, който ще използваме по-долу, работи както на Amazon Firestick, така и на Fire TV (стига устройството ви да е второ поколение или по-ново) и ще ви позволи да инсталирате не само MX Player, но и всяко 32-битово Android приложение, което харесвате.

Вижте също: Най-добрите VPN за Amazon Fire Stick и Fire TV

Отказ от отговорност: Comparitech не насърчава и не оправдава използването на странично заредени приложения или VPN, за да предава незаконно съдържание. Съветваме да проучите законите на вашата страна и условията за използване за конкретни стрийминг платформи, преди да използвате VPN за достъп до тяхното съдържание.

Инсталиране на MX Player: Бързо ръководство

Просто имаш нужда от опреснител? Ето кратко ръководство за инсталиране на MX Player на вашето устройство Amazon Fire:

 1. Активирайте инсталирането от неизвестни източници в менюто за настройки на вашето устройство.
 2. Инсталирайте приложението Downloader от магазина на Amazon.
 3. Намерете връзка към проверена версия на MX Player и го въведете в адресното поле на Downloader.
 4. Инсталирайте MX Player.
 5. Сканирайте за видео файлове или въведете адрес на уеб поток и трябва да можете да гледате.
  Безплатни бисквитки Netflix? Няколко сайта предлагат инструкции за заобикаляне на Netflix за сигурност и достъп до акаунти безплатно

По-долу разгледахме по-подробно всяка стъпка от процеса. Има и много скрийншоти, за да можете да следите в реално време.

Поток безопасно: Винаги използвайте VPN

Въпреки че MX Player се използва предимно за гледане на собствени файлове, той също ви позволява да гледате потоци на живо. Проблемът е, че понякога тези потоци ви позволяват да гледате само ако сте в определена държава. Можеш измаме вашето местоположение и заобиколи този вид геоблокиране просто като се свържете с виртуална частна мрежа (VPN). VPN мрежите имат допълнително предимство да увеличат сигурността си, като криптират трафика си. Това не само не позволява на трети страни да следят вашите дейности, но също така може да помогне за намаляване на риска от заглушаване на интернет доставчика.

IPVanish Firestick

Препоръчваме да използвате IPVanish на Amazon Firestick и Fire TV. Той е идеален за стрийминг благодарение на леките си приложения, отличната мултиплатформена поддръжка (включително приложение в официалния магазин на Amazon) и широката му мрежа (повече от 1100 сървъра в 60+ страни). IPVanish регистрира никаква лична информация, така че дейностите ви да не могат да бъдат проследени до вас. Този доставчик позволява до десет едновременни връзки, което ви позволява да защитите всичките си устройства наведнъж.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Спестете до 60% от абонамента си за IPVanish. Това идва със 7-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да изпробвате услугата безрисково.

Прочетете пълния ни преглед на IPVanish.

Стъпка 1: Разрешаване на инсталация от неизвестни източници

Докато магазинът на Amazon Fire разполага с богат избор от приложения, понякога може да искате да инсталирате приложения на трети страни като MX Player. Преди да започнем, ще трябва да активираме тази функционалност. За да направите това, отидете на Настройки меню и кликнете върху Моята пожарна телевизия.

Активиране на приложения от неизвестни източници amarest firestick

От тук въведете Опции за програмисти меню. Има две възможности: Отстраняване на грешки в ADB и Приложения от неизвестни източници. Отстраняването на грешки в ADB е необходимо само ако искате да правите снимки от Firestick, но имайте предвид, че ще трябва да инсталирате софтуера на Android Debug Bridge на вашия компютър. За сега просто активирайте Приложения от неизвестни източници и се върнете към началния екран.

  Как смотреть ITV в США

Стъпка 2: Инсталиране на приложението Downloader

За да инсталирате нови приложения на устройството си, ще ви трябва съответния .APK файл; Android еквивалент на .EXE файлове на компютър или .APP файлове на Mac. Това представлява проблем за потребителите на Firestick, тъй като прехвърлянето на файлове през ADB е доста ангажиран процес. Вместо това ще използваме приложение с име Downloader за изтегляне на .APK файлове директно от интернет.

От началния екран натиснете левия бутон на дистанционното управление, за да изведете поле за търсене. Сега напишете “Downloader” без кавичките и търсете. Ако вашето дистанционно има бутон за микрофон, можете също да задържите това и да кажете „Downloader“ вместо това, ако предпочитате.

След като намерите приложението за изтегляне, просто щракнете върху него и изберете Инсталирай.

Стъпка 3: Инсталиране на MX Player

Downloader е невероятно лесен за използване: просто въведете адреса на желания файл в полето и щракнете върху Отивам бутон.

MX Player няма официален уебсайт за изтегляне на .APK файла от. Не се заблуждавайте от сайтове като MXPlayerDownload; страницата About разкрива, че създателят няма връзка с екипа за разработка на MX Player. Често ще откриете, че законните приложения се презареждат със злонамерен софтуер и се качват на сайтове с намерение да заразят устройството на потребителя, така че е жизнено важно да изтегляте само проверени .APK файлове от реномирани източници. APKMirror.com обикновено е безопасен залог и всъщност предлага нужния файл.

Кликнете върху адресната лента на приложението Downloader, за да отворите поле за въвеждане на текст. От тук въведете следния адрес без кавичките, но иначе точно както е показано:

“Https://www.apkmirror.com/wp-content/themes/APKMirror/download.php?id=545627”

Влизане на връзката на MX Player в приложението Downloader

След като щракнете Отивам, приложението ще започне да се изтегля. Той автоматично се опитва да инсталира получения файл, така че проверете разрешенията, които изисква и ако сте доволни, щракнете върху Инсталирай. Сега можете да изберете директно да отворите MX Player или да го намерите на началния екран по-късно.

  Абонати на Netflix и приходи по държави

Стъпка 4: Използване и конфигуриране на MX Player

Когато отворите MX Player, той автоматично търси вашето устройство за всички видео файлове и ги показва на началния екран. Въпреки това, като щракнете върху иконата с три точки в горния десен ъгъл, след което изберете Мрежов поток, можете също да изберете да въведете адреса на видео, хоствано онлайн.

Мрежов поток на MX Player

За безплатно приложение MX Player предлага широка персонализация. Просто щракнете отново върху трите точки и този път изберете Настройки. От тук можете да промените цялостния вид на приложението, да промените настройките за възпроизвеждане, да потиснете съобщенията за грешки по време на възпроизвеждане и дори да промените цвета, размера или позиционирането на субтитрите.

Меню за настройки на MX Player

Законно ли е MX Player?

MX Player работи по същия начин, както повечето съвременни медийни плейъри; той просто ви позволява да възпроизвеждате видео и аудио файлове. Въпреки това, ваша отговорност е да гарантирате, че съдържанието, до което имате достъп, е надлежно лицензирано.

Обикновено е доста лесно да се каже дали използвате лицензиран източник или не. Ако плащате за услуга, която ви позволява да изтегляте съдържание или ако имате достъп до списък с IPTV поточни адреси в замяна на месечна такса, вероятно ще се оправи.

Въпреки това, ако дадена услуга твърди, че може да осигури безплатен неограничен достъп до най-новите телевизионни предавания, филми и спортни събития, това вероятно е нелицензирано. Тези потоци често са нискокачествени и известни с ненадеждност: в действителност често ще откриете, че техните потоци са били отведени офлайн за нарушаване на авторски права, преди дори да ги намерите.

Какви потоци поддържа MX Player?

Въпреки че няма изчерпателен списък на поддържаните от MX Player типове файлове, ние знаем, че той работи с всички най-често срещани кодеци и разширения. Те включват, но не се ограничават до:

 • 3GP
 • AVI
 • DivX
 • FLV
 • M3U
 • MP4
 • MPEG
 • MOV
 • WMV
 • VOB
 • Xvid

Освен това, MX Player поддържа множество различни типове субтитри, а не само традиционните .SRT файлове.

Как да деинсталирате MX Player

Въпреки че е инсталиран по малко по-различен начин, можете да деинсталирате MX Player (или всяко друго приложение, инсталирано чрез Downloader) точно по същия начин, по който бихте изтрили приложение от магазина за приложения на Amazon.

Натиснете бутона на менюто на вашето дистанционно управление, натиснете бутона надолу, докато стигнете до Вашите приложения и канали ред, след което щракнете върху Виж всички. И накрая, намерете MX Player на следващата страница, натиснете още веднъж бутона на менюто и изберете Uninstall.

About the author

Comments

 1. Искате ли да имате здрав, универсален медиен плейър за вашия Amazon Fire TV или Firestick? В тази публикация ще ви обясним какво е MX Player, какви файлови формати поддържа и как да инсталирате MX Player на Amazon Firestick. Това приложение може да възпроизвежда уеб потоци, така че също така ще ви информираме как можете да го използвате за достъп до съдържание от услуги, които нямат официално приложение. MX Player е много полезен за гледане на собствени файлове и може да се инсталира лесно на Amazon Firestick. Не забравяйте да използвате VPN, за да гледате потоци на живо и да защитите личните си данни.

 2. Не мога да дам коментар на този език, тъй като не разбирам кирилица. Моля, изберете друг език.

 3. The article discusses the benefits of using MX Player on Amazon Firestick or Fire TV, including its ability to play a wide range of file formats and access content from services without official apps. The article provides a step-by-step guide on how to install MX Player on your device, including the use of a VPN for safe streaming. It is important to note that the article does not condone the use of third-party apps or VPNs for illegal content and advises users to research their countrys laws and streaming platform terms of use before using a VPN. Overall, the article provides useful information for those looking to enhance their streaming experience on Amazon Firestick or Fire TV.

Comments are closed.