Comcast fojtja a Netflixet és a YouTube-ot? Hogyan lehet tesztelni és kijavítani 2024-ban

Comcast fojtószelep Netflix - Hogyan lehet tesztelni és kijavítani

Noha a Comcast a múltban beismerte az internet sebességének fojtását, a témáról szóló legutóbbi nyilvános bejelentése szerint a továbbiakban nem folytatja a gyakorlatot. Sok felhasználó azonban meg van győződve arról, hogy a vállalat továbbra is szelektíven fojthatja a sebességet. Különösen a felhasználók panaszkodnak, hogy a Comcast fojtja a Netflix-et és más sávszélességet igénylő platformokat, mint például a YouTube és a Skype.

Szóval hogyan lehet benne biztos? A fejlesztők létrehoztak egy alkalmazást, amely lehetővé teszi tesztelje, hogy az Internet szolgáltatója (ISP) fojtja-e vagy sem bizonyos streaming és kommunikációs alkalmazások. És szerencsére, ha úgy találja, hogy a Comcast vagy bármely más szolgáltató fojtja a Netflix, a YouTube és más alkalmazásokat, akkor van egy egyszerű megoldás. A virtuális magánhálózat (VPN) titkosítja az internetes forgalmat, így a Comcast számára lehetetlen látni, hogy mit csinál online, beleértve azt is, hogy melyik platformot használja.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, hogyan tesztelhetjük, hogy a Comcast fojtja-e a Netflixet, és ha igen, hogyan használhatunk VPN-t a javításhoz.

Hogyan tesztelhetjük, hogy a Comcast fojtja-e a Netflix-et és más szolgáltatásokat

A Northeastern University kutatói egy Wehe nevű, ötven eszközt dolgoztak ki, amely segít kipróbálni, hogy az internetszolgáltató gátolja-e az olyan népszerű alkalmazásokat, mint a Netflix, a YouTube, a Spotify, a Skype és a Vimeo. Ellenőrzi a kérdéses alkalmazások sebességét a készüléken lévő többi alkalmazás sebességével szemben. Az eltérés azt jelzi, hogy az internetszolgáltató fojtja a sebességet. A Wehe jelenleg elérhető Android és iOS rendszerekre.

Javasoljuk, hogy az alkalmazás használata előtt olvassa el a viszonylag rövid hozzájárulási űrlapot, amint azt az alábbi utasítások mutatják.

  Hogyan blokkolhatjuk a mobilhirdetéseket a Raspberry Pi és a Pi-hole segítségével

A Wehe használatával ellenőrizheti, hogy a Comcast fojtja-e a következőket:

 1. Töltse le a Wehe alkalmazást mobilkészülékére.
 2. Győződjön meg arról, hogy csatlakozik az otthoni wifi-hálózathoz.
 3. Indítsa el az alkalmazást, és olvassa el a jóváhagyási űrlapot (lásd az alábbi megjegyzést). Találat Elfogad ha jól vagy vele.
 4. választ Futtassa a teszteket a menüből.A beállításokat a Comcast fojtószelep Netflix tesztelésére végeztük.
 5. A váltógombokkal válassza ki, mely alkalmazásokon futtassa a teszteket. Például, ha csak a Netflix érdekli, kapcsolja a többit ki (fehér) helyzetbe.
 6. Hit a kék Futtassa a teszteket gomb. Az egyes alkalmazások eredményei megjelennek a teszt futtatásakor.
 7. Az előző eredmények megtekintéséhez válassza a lehetőséget Korábbi eredmények a menüből.

A fojtás eredménye.

Minden alkalmazás néhány percet vehet igénybe a teszteléshez. Mint ilyen, a legjobb, ha csak azokat választja ki, amelyek valóban érdekli. Ne feledje, hogy ezt az alkalmazást a Comcaston kívüli szolgáltatók tesztelésére is használhatja..

Jegyzet: Ez az eszköz egy kutatási tanulmány részét képezi, és nem pontosan jelenti az adatvédelem továbbítását. Gyűjt bizonyos információkat, főként a metaadatokat, például az időbélyegzőket, az operációs rendszert és az általános tartózkodási helyét (legfeljebb 1 km-en belül), ám ezek közül egyik sem használható az Ön azonosításához. Lehetséges, hogy IP-címe látható a kutatók számára. Ez anonimizálódik az adatok feldolgozása után, de ez lehet valami, ami néhány felhasználó számára kellemetlen.

A hozzájárulási forma.

Hogyan állítsuk le a Comcast fojtogató Netflix-et és a YouTube-ot

Úgy találta, hogy a Comcast valóban fojtja a Netflixet vagy egy másik alkalmazást? A VPN segíthet. Amikor csatlakozik egy VPN-hez, az összes forgalom titkosítva van, és egy közvetítő szerveren fut. A titkosítás azt jelenti, hogy senki, még az internetszolgáltató sem, nem tudja megtekinteni a forgalom tartalmát. Tehát egy adott pillanatban nem tudják megmondani, melyik webhelyet használ, vagy böngészés, streaming vagy letöltés.

A következő módon állíthatjuk le a Comcast fojtását a Netflixről VPN használatával:

 1. Iratkozzon fel egy megbízható VPN-szolgáltatásra. Az ExpressVPN-t ajánljuk, de a NordVPN és a Hotspot Shield kiváló költségvetési alternatívák.
 2. Töltse le az eszközéhez megfelelő alkalmazást, és jelentkezzen be új hitelesítő adataival.
 3. Csatlakozzon egy szerverhez a választott helyen. Ha a leggyorsabb szervert keresi, Egyes szolgáltatók automatikusan csatlakoznak a leggyorsabbhoz a tartózkodási helyére. Ellenkező esetben a földrajzilag közeli választás a legjobb.
 4. Nyissa meg a Netflix alkalmazást, és indítsa el a streaming-t!
  Hogyan kaphatunk IP-címet a Fülöp-szigeteknek?

Vegye figyelembe, hogy ugyanazokkal a lépésekkel megakadályozhatja a fojtást más platformon, például a YouTube vagy a Skype. És ne feledje, nem korlátozódik az amerikai szolgáltatások igénybevételére. A VPN-sel olyan streaming platformokat érhet el, amelyek általában más országokra korlátozódnak, például a BBC iPlayer, a Hulu és más országok Netflix könyvtárait. Egyszerűen csatlakozzon egy streaming forrás helyén található szerverhez (például egy brit szerver a BBC iPlayer számára), és nyissa meg a szolgáltatást.

Összefüggő: A legjobb VPN-k a Comcast Xfinity számára

A Netflix alkalmazás nem működik? Próbálja ki ezt a javítást

A Netflix az engedélyezési korlátozások miatt nem engedélyezi a felhasználók számára a többi ország könyvtárainak elérését. A VPN-k ezen korlátozások megkerülésének képessége miatt népszerű eszközökké tették őket a Netflix könyvtárak feloldásához külföldről. A Netflix észrevette ezt a gyakorlatot, és aktívan blokkolja a felhasználókat, amikor észleli, hogy VPN-t használnak.

A Netflix nem tudja meghatározni a VPN-felhasználó valós helyét, így tehát megpróbálja blokkolni az összes VPN-forgalmat. Ez azt jelenti, hogy ha a Netflix észleli, hogy VPN-t használ, akkor is, ha az Egyesült Államokban tartózkodik, akkor nem fog hozzáférni az USA Netflix katalógusához. Ebben az esetben valószínűleg proxy hibát lát, amely a következőképpen szól:

Hoppá, valami rosszra ment. Streaming hiba. Úgy tűnik, hogy blokkolót vagy proxyt használ. Kérjük, kapcsolja ki a szolgáltatások bármelyikét, és próbálja újra. ”

Netflix proxyhiba

Szerencsére számos felső VPN, köztük a fentiek is, megbízhatóan feloldhatja a Netflix USA és más országok verzióinak blokkolását..

Ennek ellenére nem minden szerver fog működni, ezért előfordulhat, hogy egyeztetnie kell a VPN ügyfélszolgálatával, hogy megtudja, melyiket használja. Ez szóváltásnak hangzik, de a legjobb VPN-szolgáltatóknak, akik 24 órás, hét órás chat-ügyfélszolgálatot kínálnak, ennek csak néhány percet kell igénybe vennie..

Ha továbbra is problémái vannak az ajánlott szerverhez való csatlakozás után, a VPN ügyfélszolgálat képviselőjének lehetősége nyílik további lépéseket átvezetni a probléma megoldásához..

  IPV6 vs IPV4: melyek ezek, mi a különbség, amely a legbiztonságosabb?

Comcast fojtogat a múltban

2006-ban a Comcast szándékosan elindította a BitTorrent forgalmat. Az FCC 2008-ban úgy határozott, hogy ez a gyakorlat megkülönböztető jellegű, ezért azt el kell hagyni. Az ezt követő vita nyomán a Comcast átvált egy új „torlódáskezelő rendszerre”. Ahelyett, hogy fojtotta volna az egyes alkalmazásokat, ez az új rendszer fojtotta az általános sebességet amit a társaság „nehéz internethasználóknak” nevez.

2024. júniusában a Comcast bejelentette, hogy abbahagyta ezt a gyakorlatot, bár a bejelentésben fenntartotta a jogot egy hasonló gyakorlat végrehajtására, ha szükségesnek ítélték..

Comcast Xfinity fojtószelep-frissítés.

Noha még nem jelentett be ilyen új rendszert, sok felhasználó meg van győződve arról, hogy a Comcast bizonyos alkalmazásokhoz beállítja a sebességet. Itt található az Xfinity támogatási fórumának az ügyféllel kapcsolatos legújabb megjegyzései igényt állít a szolgáltatóra. Ez a felhasználó azt állítja, hogy problémái vannak a YouTube-on történő streamingkel a fojtás miatt:

Comcast felhasználói fojtási igény.

Segít egy VPN nekem az adatkorlátomban?

Sajnos nincs.

A VPN megakadályozza, hogy a Comcast láthassa az internetes forgalom tartalmát. Az Internet szolgáltatója azonban továbbra is látni fogja, mennyi adat megy át a hálózatán.

A legtöbb Comcast-ügyfél havi adatkorlátja 1 TB. Ha következetesen túllépi ezt a korlátot, és elviseli a túlzott túlfizetési költségeket, akkor jobb, ha korlátlan adattervvel jár.

Itt van a bontás:

 • Terabyte internetes adathasználati terv: Az alapdíj az 1 TB adatot fedi le. Fizessen 10 USD extra 50 GB-os adatmennyiségen, havonta 200 USD-ig.
 • Korlátlan adatopció: Az alapdíj és a havi 50 USD összeg korlátlan mennyiségű adatot szolgáltat.

Comcast adattervek.

About the author

Comments

 1. g a Comcast sem látja, hogy milyen alkalmazásokat használunk, így nem tudják fojtani a sebességet. A VPN használata egyszerű: csak telepíteni kell egy VPN alkalmazást a készülékre, majd csatlakozni egy VPN szerverhez. Ezután az összes internetes forgalom a VPN-n keresztül halad, és a Comcast nem tudja megakadályozni a sebességét. A VPN szolgáltatások általában havidíjasak, de sok ingyenes lehetőség is elérhető. Azonban fontos megjegyezni, hogy a VPN használata növelheti az adatforgalmat, és csökkentheti a sebességet, így érdemes körültekintően választani a szolgáltatót. Összességében, ha aggódik a Comcast által fojtott sebesség miatt, akkor érdemes kipróbálni a Wehe alkalmazást, és ha szükséges, használni egy VPN-t a sebesség javításához.

Comments are closed.